Παρουσίαση Bluetimes BT3550B 3D android media player (Realtek 1186)

sstavross

Senior Member
1 November 2006
346
Πατρα
Γεια σας!
Σήμερα παρέλαβα τον Bluetimes BT3550B 3D android media player! Την εταιρία την ήξερα μόνο από έναν άλλο πολύ φτηνό player που πουλαει (τον Bluetimes Coopa TV001). Από ότι βλέπω είναι μια πολύ αξιόπιστη εταιρία και με μεγάλο ενδιαφέρον να μπει πολύ δυναμικά στην αγορά. Κατασκευάζει και άλλους players καθώς και ταμπλέτες και DVR και κάμερες. Τον BT3550B τον αγόρασα $150 μαζί με τα μεταφορικά (DHL) και αν γράψεις μια παρουσίαση σου επιστρέφουν $50! Πραγματικά πολύ έξυπνος τρόπος προώθησης! Αλλά και για $150 με εσωτερικό δίσκο πιστεύω ότι είναι φοβερή τιμή! Η εξυπηρέτηση από την εταιρία ήταν πολύ καλή και άμεση! Με τον Allen που είχα επικοινωνία μέσω e-mail οι απαντήσεις του ήταν άμεσες και ευγενικες! Με εξυπηρέτησε με το παραπάνω και από την στιγμή που πλήρωσα (με Paypal) σε 2 μέρες μου το είχε ταχυδρομήσει και μάλιστα γράφοντας το δέμα σαν δώρο με $15 invoice ώστε να αποφύγω τα τελωνεία! Το δεμα το παρελαβα σε 6 ημερες( 4 αν δεν μεσολαβούσαν τα Χριστούγεννα.)
Ας πάμε όμως στην ουσία:

Οι προδιαγραφές γνωστές. Φοραει το καινούργιο 1186 chipset Realtec όπως το prodigy και το Himedia 900. Περισσότερα εδώ:
http://www.ebluetimes.com/en/ProductView.asp?ID=202&SortID=195
Καποιες φωτογραφιες:
STP60040.jpg
STP60041.jpg

Να σημειώσω ότι δεν του έχω βάλει ακόμα εσωτερικό σκληρό δίσκο. Ότι έπαιξα είναι από usb σκληρό και από wire δίκτυο (100αρι)

1.Video

Έπαιξε απροβληματιστα ότι του ζητησα! DVD folder, DVD ISO, avi, mkv, flv, απλης αναλυσης και HD. Κανενα προβλημα! Εικονα εκπληκτικη σε 42αρα Samsung. Και από usb δισκο και από δικτυο!Δεν του εβαλα ακομα bluray files( iso η folder) θα το κανω αυριο και θα σας πω. Υπότιτλοι κανονικα εσωτερικοι και εξωτερικοι με το γνωστο μενου της realtek. Είναι από default στο on. Το γραμμα «δ» το εμαφανιζει λιγο περιεργα, θα δω αν μπορω να αλλαξω γραμματοσειρα. Αυτό που μου εκανε εντυπωση είναι η ταχυτητα με την οποια μπορεις να πας σε ένα σημειο της ταινιας. Δηλαδη πατωντας το δεξι βελακι σου βγαζει μια μπαρα και μετακινήσε μεσα στην ταινια σε οποιο λεπτο θελεις. Όταν πατησεις το οκ σε παει στο σημειο εκεινο σε χρονο dt! Πραγματικα εντυπωσιάστηκα!
Ένα άλλο επίσης είναι το zoom, το οποιο μπορεις να το κανεις 2Χ, 4Χ, 8Χ, 0.9Χ(για ποιον λογο?) αλλα στην 5η επιλογη μπορεις να το κανεις ανα αξονα Χ και Υ. Ετσι μπορεις να εξαλείψεις τυχον μαυρες μπαρες πανω-κατω ή δεξια αριστερα.
Γεια 3D ,δεν εχω τηλεοραση 3D, θα παω το Σάββατο σε έναν φιλο και θα σας πω, αλλα δεν νομιζω ότι θα εχει προβλημα περα από τα γνωστα που εχουν τα γνωστα players με αυτό το τσιπακι και που σιγουρα θα διορθωθουν σε επομενα firmware.

2. Ηχος

STP60051.jpg

Μου επεξε χωρις κανενα προβλημα oλa τα αρχεια ηχου που εχω :mp3, wav, ape, flac, cue. Τα αρχεια ηχου είναι που με ενδιαφερουν περισσοτερο μιας και ακουω πολύ μουσικη. Δυο μονο πραγματα:
1. Όταν αρχίζει ένα κομματι να παιζει, χανει το πρωτο-δευτερο δευτερολεπτο.
2. Όταν παίζει ένα κομματι δεν μου διχνει το album art.



3. Φωτογραφιες

Μια χαρα, με rotation κτλ. Μπορεις να βαλεις και μουσικη για background.


4. Μενου

STP60043.jpg

Όπως βλεπετε και στην φωτογραφια, το κεντρικό μενου είναι λιτο αλλα εντυπωσιακο. Δείχνει τον καιρο( του εβαλα την πολη από τα settings) και μπορεις να αλλαξεις background! Κατά τα αλλα μου θυμιζει πολύ το μενου των himedia με τα κλασσικα file operations (copy κτλ) και επιλογων εμφανισεις (λιστα, thubnails, preview κτλ)
Οσον αφορα τις απεκονισεις σε thubnails, αυτο που δεν μου αρεσε ειναι οτι σου δειχνει την πρωτη φωτογραφια που είναι μεσα στον φακελο και όχι την folder.jpg (Όταν ειμαστε στο file mode)

STP60048.jpg

5. DLNA-Networking
Μια χαρα βλεπει τα αρχεια από foobar DLNA server και XBMC που δοκιμασα. Όμως δεν τον βλεπει το foobar ουτε τα windows σαν DLNA renderer…Είναι μαλλον bug που θελει διορθωσει. Επισεις δεν το βλεπουν τα windows 7 στο δικτυο. Μαλλον και αυτό ένα bug που το εχουν ακομα όλα τα μηχανήματα με αυτό το τσιπακι της reatek.

6. "Premium apps"
Εχει youtube (παιζει κανονικα), facebook, Netflix,Pandora και last.fm, τα οποια βεβαια δεν παζουν. Περιμενα και shoutcast αλλα δυστυχώς δεν ειχε…

7. Android

STP60053.jpg

Εχει πολύ λιγα applications και καθολου market. Δοκιμασα να εγκαταστησω μερικα από
Usb αλλα μονο ένα καταφερα, τo upnpplay το οποιο παιζει περιφημα! Επισεις αυτό που παρατηρησα είναι ότι μπορω να παξω τανιες και μουσικη από το android. Το καλο είναι ότι τα μουσικα αρχεια τα παιζει από την αρχη, από το πρωτο δευτερολεπτο!! Συνδεσα και ασυρματο ποντικι, μια χαρα το ειδε. Ένα μονο «κακο» είναι ότι πανω πανω στην οθονη, εκει που στις ταμπλετες εχει τα πληκτρα για home , ενταση, ασυρματο, και μενου, υπάρχει μια μπαρα που με εμποδιζει, να εχω προσβασει στο μενου ρυθμισεων του upnpplay. Φανταζομαι και αλλων εφαρμογων, αν μπορεσω να εγκαταστησω καποια άλλη. Θα δοκιμασω και angry birds και θα σας πω.

8. Τηλεκοντρολ - Εμφανιση

Λιγο …παχυ αλλα η ανταποκριση του πολύ καλη! Εχει επανω και κουμπια για εγραφη από τηλεοραση σε σκληρο δισκο μιας και μπορεί να παρει DVB μοντουλα.
Το ιδιο το player είναι από αλουμινιο, δειχνει πολύ κλασατη κατασκευη και εχει μια οθονiτσα που δείχνει την ωρα όταν εισαι στο μενου, το ποσο εχει παιξει μια ταινια ή ένα μουσικο κομματι, καθως και καποιες άλλες πληροφοριες με πολύ μικρα εικονιδια (μπορεσα να διακρινω εικονιδια δυκτιου, usb, disc, play όταν μπουταρει.) Τον δισκο τον παιρνει από τα πλαγια δεξια. Μου αρεσε πολύ που εχει διακοπτη on/off από πισω.

9. Firmware versions

Μου ήρθε με το τελευταιο firmware που βγηκε στις 9 Δεκεμβριου. Παντως δεν το εχουν στο site τους, μου το εδωσαν σε λινκ από uploading.com.

10. Συμπερασματα

Το bluetime BT3550b είναι σίγουρα μια καλή αρχή για media player και σιγουρα με έχει εντυπωσιάσει! Πρώτα απ 'όλα λειτουργεί αρκετα καλά σαν media player , στα αρχεια που τουλαχιστον εγω επαιξα. Κατά τα αλλα εχει τα προβληματα που εχουν και τα υπολοιπα players με το ιδιο chip, και που μαλλον οφειλονται στην realtek. Αλλα αυτή την στιγμη η bluetimes το πουλαει πολύ φτηνοτερα από τις άλλες εταιριες (ονοματα δεν λεμε) και η εξυπηρετηση της είναι αμη τι άλλο αμεση. Ετσι το ερωτημα που εχω είναι: γιατι να …pay more???


Παιδια οτι άλλο θελετε ρωτηστε με να το δοκιμασω. Ειναι η πρωτη μου παρουσιαση και δεν εχω πολυ ..πειρα σ'αυτα :)
 
Last edited:

vadergr

Super Moderator
Staff member
17 August 2007
27,442
Μεταμορφωση
Καλοριζικο και σε ευχαριστουμε για την παρουσιαση!
Δοκιμασε και blu ray iso απο δικτυο να δεις τι ψαρια πιανει...
Απο hd audio βγαζει κανονικα dts-hd ma, dolby true hd ?
Aυτο που δεν καταλαβα ειναι αν τελικα σου στοιχισε 150$ η 100$.
Σε καθε περιπτωση λιγα χρήματα.
Αν θες βαλε και το λινκ απο το τελευταιο firmware μηπως το χρειαστει και καποιος άλλος.
 

lord

AVClub Enthusiast
18 November 2010
1,219
ξανθη
ναι αν σου στοοιχησε 100 τελικα θελω και εγω ενα :).....ημουνα στο να παραγγειλω αυτο η το himedia

βασικα δεν εχει μεγαλη διαφορα (για να μην πω καμια) απο το himedia900B



Καλοριζικο και σε ευχαριστουμε
 
Last edited:

leo06

Supreme Member
14 October 2007
6,730
Πάτρα
Απάντηση: Re: Παρουσίαση Bluetimes BT3550B 3D android media player (Realtek 1186)

scan δικτυακά αρχεία κάνει, ξεχωρίζει ταινίες με σειρές?

Καλορίζικο
 

sstavross

Senior Member
1 November 2006
346
Πατρα
Τελικα μου στοχισε $100. Αλλα και $150 να μου στοιχιζε, ειναι φτηνος παλι.Οσον αφορα blueray iso, το dts-hd ma, dolby true hd δεν εχω τετοιον ενυσχυτη, θα τον δοκιμασω την αλλη εβδομαδα σε σπιτι φιλου που εχει. Μολις βρω λιγο χρονο θα γραψω και αλλα, ειναι οι μερες τωρα "δυσκολες".. :).
Το λινκ με το firmware ειναι:
http://uploading.com/files/66daac1e/install_86_V2++1209.zip/
 

lykman

Supreme Member
29 June 2006
5,798
Aθήνα
Απάντηση: Re: Παρουσίαση Bluetimes BT3550B 3D android media player (Realtek 1186)

ναι αν σου στοοιχησε 100 τελικα θελω και εγω ενα :).....ημουνα στο να παραγγειλω αυτο η το himedia

βασικα δεν εχει μεγαλη διαφορα (για να μην πω καμια) απο το himedia900B

Καλοριζικο και σε ευχαριστουμε

Η πλατφόρμα φαίνεται πως είναι η ίδια όπως όλων των realtek 1186, την διαφορά θα την κάνει το firmware... Με πάντα πιθανή την περίπτωση cross-flassing με firm άλλης εταιρίας (για το αντίστοιχο ΜΡ προφανώς)... Τα χρήματα πάντως (ειδικά με την επιστροφή, στα 100$ ) είναι εντυπωσιακά λίγα...
 

sstavross

Senior Member
1 November 2006
346
Πατρα
Φιλε lykman και εγω δεν εβλεπα πουθενα τις τιμες! Την προσφορα μονο ειδα τυχαια και την τσιμπισα. νομιζω ομως οτι αν τους γραψεις εμαιλ θα σου πουνε τιμες και για τα αλλα. Οταν το πηρα παντως ειχα και γω στο πισω μερος του μυαλου μου το cross-flassing firm. Αν και απο 'τι βλεπω τα προβληματα στο firmware μαλλον οφειλονται στην realtek, γιατι λιγο πολυ ολα τα μηχανηματα τα ιδια bug εχουν.
@ leo06: δυκτιακο scan δεν κανει (δυστυχως). Τωρα οσον αφορα το αν ξεχωρίζει ταινίες με σειρές, δεν νομιζω, θα το κοιταξω ομως...
 

sstavross

Senior Member
1 November 2006
346
Πατρα
Καλημερα και καλη χρονια!!!
Ελληνικοι υποτιτλοι κανονικα, κανενα προβλημα, μονο λιγο το "δ" ειναι περιεργο.Δηλαδη γερνει λιγο αριστερα. Ειναι μαλλον η γραμματοσειρα. Θα δω αν μπορω να αλλαξω γραμματοσειρα. Αυτες τις μερες ,ελληψει 3D TVς και ενυσχυτη HD (θα κανω τις δοκιμες σε φιλο στο τελος της εβδομαδας) δοκιμαζα το android. Εχει πολλα bugs αλλα βρηκα 2-3 πραγματα πολυ καλα που θα σας τα παρουσιασω το βραδακι, μολις βρω λιγο χρονο. Πιστευω οτι ειναι αρκετα ενδαιφεροντα και κανουν και για τους φιλους που εχουν το Realtek 1186 τσιπακι στα μηχανηματα τους (Himedia 900 & Xtreamer)
 

ipal

New member
31 July 2010
61
σε σχεση με αυτα τι λες: http://www.focalgadgets.com/flexivi...2-2-hd-internet-wifi-tv-box-1080p-player.html Ή http://www.asiapads.com/product_info.php?cPath=190&products_id=2078 ? (ενδεικτικα ειναι τα link,ειδικα το flexi το βρισκω και πιο φτηνα).

Γενικα εισαι ευχαριστημενος? επισης μπορεις να πεις αν εχει browser και αν παιζει ελληνικα flash καναλια & justin.tv ?
να παρει market χλωμο?
 
Last edited:

sstavross

Senior Member
1 November 2006
346
Πατρα
Φιλε ipal αυτα που λες ειναι λιγοτερο ισχυρα μηχανακια, και δεν παιζουν 3D. Αν θυμαμαι καλα το flexi δεν βγαζει καν 1080! Το αλλο βγαζει σιγουρα. Τωρα απο το δικο μου ειμαι πολυ ευχαριστημενος. Βεβαια το android του καμια σχεση με το flexi και το αλλο. Ουτε flash, ουτε γρηγορο browser ουτε justin.tv. Με αυτα που αναφερεις τα εχεις ολα αυτα και μαλιστα πολυ καλα! Στο λεω γιατι ειχα ενα τετοιο παρομοιο με το δευτερο, αλλα το σουταρα γιατι δεν με ενδιαφερανε αυτα πολυ. Τωρα ο καθενας κοιταζει τις αναγκες του. Ισως αν σε ενδιαφερουν αυτα να περιμενεις λιγο γιατι ακουσα οτι θα βγει το flexi 2 kai flexi 3 που σιγουρα θα ειναι πιο δυνατα! Απο την αλλη, διαβασε και μια μινι παρουσιαση του android του bluetimes που θα εχω πιστευω ετοιμη αυριο και οτι αλλο θες ρωτα με.
 

ipal

New member
31 July 2010
61
ναι και για flash το θελω. για flexi2 που διαβασες?
βαλε & ενα link (αν εχεις) ποιο ειχες & σουταρες, αλλα θα περιμενω & το part 2 :)
 
Last edited:

sstavross

Senior Member
1 November 2006
346
Πατρα
Λοιπον,εκατσα και εψαξα λιγο το android και σας παρουσιαζω τα ευρηματα μου. Όπως διαβασα, το android σε αυτό το media player στηριζετε σε MIPS και όχι σε RMA. Τι σημαινει αυτό πρακτικα?(γιατι θεωριτικα δεν μας ενδιαφερει και πολυ): Ότι το 85%+ των εφαρμογων δεν παιζει στο player μας. Το βασικο μενου ερχεται με πολύ λιγες εφαρμογες και η εταιρια μου εστηλε ένα link για να κατεβασω και καποιες άλλες που λειτουργουν στο bluetimes(και φανταζομαι και στα αλλα 1186 μηχανακια).

To menu ειναι καπως ετσι

STP60087.JPG

Στις εφαρμογες που ηταν εγκατεστημενες υπαρχει ενας Music player ο οποιος όμως δεν «βλεπει» τους εξωτ. σκληρους δισκους παρα μονο την sd καρτα! Υπαρχει και ένα ΡΤ media center το οποιο σκαναρει τους δισκους και στα παρουσιαζει σε κατηγοριες video, music ,photo αλλα σαν παρουσιαση πολύ λιγες επιλογες… Απογοητευση… Στα βιντεο από αυτο το σεντερ δεν εχεις επιλογη υποτιτλων. Όταν παιζεις μουσικη ένα κομματι δεν δείχνει το εξωφυλο! Μονο το δειχνει αν παιζεις κομματι από την sd καρτα.

Ο browser είναι αρκετα γρηγορος αλλα χωρις flash! Δεν παιζει youtube η αλλα τετοιου τυπου sites.Δοκιμασα να εγκαταστησω flash διαφορες εκδοσεις αλλα τζιφος.

Από παιχνιδια εβαλα το angry birds και ηταν μια χαρα! Δεν δοκιμασα αλλα γιατι δεν ειμαι και πολύ των παινιδιων..

Market δεν εχει φυσικα, αλλα μπορεσα και εβαλα δυο: το slide me το οποιο εχει μικρη αλλα καλη ποικιλια εφαρμογων και το 1mobile market το οποιο για να κατεβασεις και να εγκαταστησεις μια εφαρμογη πρεπει να εχει βαλει sd καρτα. Το 1mobile market εχει πιο μεγαλη ποικιλια.

Ότι δοκιμασα να βαλω σε music η video player δεν εγκαθιστατε! Αρα μενουμε στα stock players. Από ραδιοφωνο δυστυχως tune in δεν εγκαθιστατε.. Βρηκα όμως 2 αλλα που να εχουν και shoutcast γιατι το bluetimes Μου δεν εχει εφαρμογη τετοια στο κεντρικο interface. Λοιπον:

1. Radio bee lite

STP60099.JPG

STP60100.JPG


Μετριο Interface αλλα εχει ολους τους shoutcast σταθμους και παιζει μια χαρα! Εχει μεχρι 15 favorites οριο στην free αυτή εκδοση.

2. Resco radio free

STP60098.JPG

Πολύ ομορφο interface αλλα δεν μπορεις να ακουσεις όλα τα ραδιοφωνα που εχει, πρεπει να παρεις την πληρωμενη version.


Και τωρα παμε στο πιο ενδιαφερον κομματι.
Κατεβασα δυο upnp aplications οι οποιες ηταν κανονι!

1. UPNPlay


STP60093.JPG

STP60094.JPG


Εχω στησει στον υπολογιστη μου το foobar upnp με ολη την βιβλιοθηκη του και το ΧΒMC με 3-4 albums. Όπως βλεπετε και στις φωτογραφιες Βλεπω ολες τις βιβλιοθηκες, όπως θελω (ανα album, artist, title κτλ) μπορω να κανω αναζητηση και να παιξω το αλμπουμ που θελω αλλα και να βλεπω και το εξωφυλο! Δεν είναι πολύ ομορφο? Και ταινια HD ειδα κανονικα! Άλλο καλο είναι ότι μπορω να κανω παρατεταμενο κλικ πανω στο cover και να βρω πληροφοριες για τον καλλιτέχνη κτλ

2. Bubbleupnp

STP60097.JPG

STP60095.JPG

Τα ιδια όπως και το παραπανω, απλως εδώ άλλο interface. Μονο ένα bug ειχε και επρεπε να ανοιξω το foobar και το XBMC μετα την εκκινηση του Bubbleupnp για να δει τις βιβλιοθηκες.


Δεν εχω εγκαταστηση στον υπολογιστη μου κανενα DLNA server (Tversity, mezzmo κτλ) να δω αν μπορω να δω υποτιτλους από εκει.

Δεν θυμαμε τωρα κατι άλλο, αν είναι θα συμπληρωσω αργοτερα.
 

kyrliot

Supreme Member
31 March 2008
3,913
Θεσσαλονίκη
Eυχαριστω για το link,εστειλα ενα email απο περιεργεια ,στην σελιδα μιλανε για 15 κομματια και η διαρκεια της προωθησης ειναι ενας μηνας !! Αν δεν ειναι η επιλογη με κληρωση ,φανταζομαι θα ζητησουν γυρω στα 50 δολλαρια μεταφορικα (οσο περιπου η χοντρικη τιμη του player) για να τον στειλουν.Θα δουμε......