Βοήθεια στην αγορά cd player

  • Αγαπητοί φίλοι και φίλες.

    Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub στη Θεσσαλονίκη για το 2024 την Κυριακή 07 Απριλίου και ώρα 14.00

    Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας γνωρίσουμε από κοντά.

stambolos

New member
7 July 2011
8
Γειά σας.
Θα ήθελα άλλη μια φορά την βοήθειά σας για να αγοράσω ένα "φτηνό" cd player.
Έχω ξεχωρίσει μέχρι τώρα τα:
Harman Kardon HD980 (200 )
Sony SCD-X800 (200 )
Yamaha CDX-397 (220 )
Yamaha CD-S300 (235 )
Ή απλά ένα playstation 3 (240 )
Το θέλω μάλλον μόνο για ακρόαση cd (Βέβαια με το ps3 μπαίνεις και σε άλλους πειρασμούς games-blue ray)
Το σύστημα μου είναι
NAD 326BEE
YAMAHA TX-497
TANNOY MERCURY F
Και ένα dvd toshiba που κάνει παραμόρφοση σχεδόν σε όλα τα cd
Επίσης για media player wdtv live.
Νομίζω πως το χρηματικό όριο φαίνετε από τις επιλογές πιο πάνω και η ερώτηση είναι περισότερο στο αν αξίζει να "πληρώσεις" έστω λίγο παραπάνω ή για το usb του S300 ή για το blueray του ps3 ή επιδή το CDX-397 είναι της ίδιας σειράς με το tuner ή...... ποιος ξέρει.
 

stambolos

New member
7 July 2011
8
Από το dvd πως θα ακούω τα cd?
Μιλάμε για παραμόρφωση σαν να συνδέεις cd σε παλιό στερεοφωνικό στην είσοδο του πικαπ (το είχα κάνει) πολύ χάλι.
Στις ταινίες δεν το κάνει. Δεν ξέρω γιατί. Χμμμ θα δω και τι ρυθμίσεις έχει, μήπως τις "πείραξε" κανείς.
Τι ακριβώς θα μου προσφέρει το vdac?
 
Last edited:

FragoulisNaval

Supreme Member
4 November 2009
7,820
Δίπλα στον Pseiras.....
Από το dvd πως θα ακούω τα cd?
Μιλάμε για παραμόρφωση σαν να συνδέεις cd σε παλιό στερεοφωνικό στην είσοδο του πικαπ (το είχα κάνει) πολύ χάλι.
Στις ταινίες δεν το κάνει. Δεν ξέρω γιατί. Χμμμ θα δω και τι ρυθμίσεις έχει, μήπως τις "πείραξε" κανείς.
Τι ακριβώς θα μου προσφέρει το vdac?

To vdac αν.θυμάμαι καλά έχει μια είσοδο usb και μια coaxial. Δεν θυμάμαι αν έχει και οπτική θύρα. Το dvd θα το συνδέσεις μέσω coaxial με το vdac και στην ουσία θα παίζει ρόλο transport αφού το vdac θα κάνει την μετατροπή.
Με την ίδια φιλοσοφία θα λειτουργεί και το wd και θα.μπορείς να ακούς τα άυλα αρχεία σου. Επισης, αν παίζει κανα laptop τότε του περνάς το foobar και γίνεται εξαιρετικό player συνδέοντας το μέσω usb

Sent from my HTC Sensation Z710e
 

Tyler ? Durden

Supreme Member
6 November 2006
3,909
Νεα Σμυρνη
φιλε μου, απο αυτα που ανεφερες το πιο ολοκληρωμενο κατα τη γνωμη μου ειναι το Yamaha CD-s300, η εταιρια κατασκευαζει players αξιοπιστα σε βαθος χρονου, ο ηχος τους ειναι αρκετα γλυκοηχος κ στρογγυλος, το μοντελο ειναι σε πολυ καλη τιμη στη χωρα μας και εχει κ το πλεονεκτημα της USB θυρας για την ευκολη αναπαραγωγη mp3 κλπ.
 

mirage

Senior Member
2 March 2008
390
Αθήνα συνήθως...
Χρόνια Πολλά και καλά Χριστούγεννα σε όλους.
Eγώ πάλι θα διάλεγα το Harman ή κάποιο εισαγωγικό Μarantz.To Yamaha νομίζω ότι έχει πολύ καλή ποιότητα κατασκευής αλλά υστερεί λίγο σε θέμα ήχου.
Επίσης νομίζω ότι το θέμα βρίσκεται σε λάθος κατηγορία ,χωρίς αυτο να σημαίνει και κάτι.:ernaehrung004:
 

alesios73

Senior Member
23 October 2009
347
Ελλάδα , Αθήνα
Ψάξε στα μεταχειρισμένα του φόρουμ. Όλα ξεκινούν από την πηγή, αν ρίξεις διαμάντι στο τέλος της αλυσίδας θα πάρεις διαμάντι κλπ
Καλύτερα να πάρεις ένα player υψηλότερης κατηγορίας τιμής, γιατί σε αυτά τα χρήματα που λες, το pc σου ίσως να πάιζει και καλύτερα με αναπαραγωγή flac από την κάρτα ήχου του.. Χρόνια πολλά
 

Tyler ? Durden

Supreme Member
6 November 2006
3,909
Νεα Σμυρνη
το PC απο την ενσωματωμενη καρτα ηχου δεν υπαρχει περιπτωση να παιξει καλυτερα lossless αρχεια, απο οτι εναι επωνυμο εισαγωγικο player. Με μια καλη εξωτερικη καρτα ηχου, ισως να μπορουσε ΙΜΗΟ. Οσον αφορα το Harman που ειπε ο φιλος παραπανω, συμφωνω οτι ειναι λιγο πιο ατακαδορικα στον ηχο αλλα απο την προιστορια του 970 που ειχε προβληματα αξιοπιστιας, ημουν λιγο "σφιγμενος". Το καλοκαιρι ετυχε να πετυχω ενα 980 στημενο σε πολυκαταστημα, και η ποιοτητα κατασκευης με πλαστικα τυπου dvd των 80 ευρω και η λειτουργια του μηχανισμου οταν ανοιξα το tray, με αποθαρρυναν. Με απολυτα κριτηρια η καλυτερη συσκευη της κατηγοριας σε ηχο ειναι το Νad C515BEE αλλα εχει μεγαλο προβλημα αξιοπιστιας στο μηχανισμο αναγνωσης κ του tray, τα φορουμ ειναι γεματα απο περιπτωσεις. Το harman αν τελικα ειναι αξιοπιστο ειναι η αμεσως επομενη επιλογη. Tα 5003, 5004 της Marantz εχουν πολυ καλη ποιοτητα κατασκευης, με εναν ηχο γλυκο και λιγο φουσκωμενο ιδιαιτερα χαμηλα για λογους εντυπωσιασμου. Σε καποιους αρεσει σε καποιους οχι σε βαθος χρονου, εγω προτιμω τα ακριβοτερα player της εταιριας μιας και το 5004 κ 5003 ειναι ακριβως ιδια με το 5001 που παρουσιαστηκε προ 7ετιας, με την προσθηκη δυνατοτητας αναπαραγωγης mp3, και αλλο casework. Θεωρω το yamaha το πιο ισορροπημενο γιατι ειναι το ιδιο καλο σε ολους τους τομεις.
 

mirage

Senior Member
2 March 2008
390
Αθήνα συνήθως...
Δεν διαφωνώ με αυτα που λες...απλα προσωπικα μου αρέσει αρκετα -σε εισαγωγικα συστηματα -το λιγο εκτεταμενο χαμηλό του Μarantz που το θεωρω τιμιότατο ως μηχάνημα.Ηχητικα προτιμω το Ηarman ,με απολυτα κριτηρία ομως θα πηγαινα και γω για το ΝΑD.To Yamaha ηχητικά δεν μου λέει κάτι...εχω ζησει με πολλα και διαφορετικά μηχανηματα της εταιριας εμεινα από όλα ευχαριστημενος απο την ποιότητα κατασκευης πρωτα απο ολα και επειτα απο ηχο , απο κει και επειτα σιγουρα προκειται για μια τιμια κατασκευη επισης.
 

wynn

AVClub Enthusiast
20 September 2011
753
Απο θεμα χρηστικοτητας παντως το yamaha που το εχω 2 μηνες περιπου ειναι πολυ βολικο. Κατεβαζεις ενα cd σε mp3 320 kbps μεσα σε λιγα λεπτα το ακους απο τη θυρα usb και αν σου αρεσει το αγοραζεις και γνησιο. Απο θεμα ηχου δεν εχω το συγκριτικο δειγμα με τα υπολοιπα αλλα απο κατασκευη ειναι απο τις συσκευες που θα αντεξουν για πολλα χρονια
 

Pleo

AVClub Fanatic
14 March 2008
19,399
Αθήνα
Εγώ θα πήγαινα στο Yamaha CD-S300 γιατί έχει τον πιο ισορροπημένο ήχο απ' όλα και βολεύει η USB του. Μπορεί να κοίταζα και το Sony επειδή είναι και δικάναλο SACD αλλά μόνο αν με ενδιέφερε η αναπαραγωγή SACD.
 

stambolos

New member
7 July 2011
8
Ευχαριστώ για τις προτάσεις-συμβουλές.
Και εγώ νομίζω πως θα προτιμήσω τελικά το S300 για την θύρα.
Άκουσα και κάτι για τα dvd της Pioneer αλλά νομίζω πως είναι καλύτερα όταν παίρνεις κάτι να είναι κατασκευασμένο για την δουλειά που το θέλεις.
 

Tyler ? Durden

Supreme Member
6 November 2006
3,909
Νεα Σμυρνη
τα παλιοτερα DVD της Pioneer επαιζαν συμπαθητικα μουσικη, για τα δεδομενα των DVD παντα. Με απολυτα κριτηρια δεν εχουν σχεση σε ηχο με κανενα απο τα προαναφερθεντα. Μια καλη περιπτωση πηγης στην κατηγορια που κινεισαι κ μολις θυμηθηκα ειναι το αυτο το Denon http://www.skroutz.gr/s/74468/Denon-DCD-510AE.html . Το αναφερω απλα αν θες να το εξετασεις κι αυτο πριν την τελικη σου κινηση.
 

Pleo

AVClub Fanatic
14 March 2008
19,399
Αθήνα
Άκουσα και κάτι για τα dvd της Pioneer αλλά νομίζω πως είναι καλύτερα όταν παίρνεις κάτι να είναι κατασκευασμένο για την δουλειά που το θέλεις.

Fugetaboutit!

Έχω ιδία πείρα σε παλιό και νέο DVD της Pio. Μπορεί τα παλιά μου (DV-646A και DV-656Α που κοστίζαν σημαντικά περισσότερο στην εποχή τους από εισαγωγικό CDp) να είχαν/έχουν συμπαθητικό ήχο όπως λέει και ο Tyler, αλλά πάντα κάτι του έλειπε σε σχέση με τα CDp. Για το δε μεταγενέστερης γενιάς (DV-600A σημαντικά φτηνόνερο από τα παλιά) σε σχέση με CDp.... πολλές κολώνες διαφορά υπέρ του CDp... . Μακριά κι αλάργα!
 

eyebee

AVClub Enthusiast
3 April 2008
858
Vultureland
Παιδιά σόρυ για την ξενερωτική παρέμβαση αλλά δεν θα έπρεπε το νήμα να μεταφερθεί στη hi-fi;

(για λόγους ευχρηστίας του φόρουμ, μελλοντικών αναφορών, κ.λπ.)
 

kanakiani

New member
7 February 2010
94
SALAMIS
Αν δεν θες οπωσδήποτε καινούργιο κάνε μία επικοινωνία με τον Σάκη (βιντάζ σέρβις)
να πάρεις μία γνώμη ακόμη για κάποια μηχανάκια με πολύ χαμηλότερο κοστολόγιο
από αυτό που έχεις θέσει αλλά με ήχο που πραγματικά τα σπάει.
Καλή χρονιά και υγεία σε όλους.
 

stambolos

New member
7 July 2011
8
Επιτέλους χτες βρήκα λίγο χρόνο και το πήρα :Banane0: (S300). Και επιτέλους μόλις βρήκα χρόνο να το συνδέσω.
Καμία σχέση πάντος ο ήχος. Πάει το μπουμάρισμα.
Είναι καλύτερα να το συνδέσω με RCA ή coaxial? Ενισχυτής NAD 326BEE

Thanks και Καλή Χρονιά να έχουμε (άντε να δούμε)
 
Last edited:

tasanto

AVClub Addicted Member
31 August 2006
1,701
Athens
ο ενισχυτης σου δεν εχει ψηφιακες εισοδους,μονο με rca θα τον συνδεσεις.Η coaxial ειναι για να το συνδεσεις με ψηφιακο ενισχυτη ή με καποιο dac.