Προβλημα ευρεσης δορυφορου σε dreambox.

  • Αγαπητοί φίλοι και φίλες.

    Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub στη Θεσσαλονίκη για το 2024 την Κυριακή 07 Απριλίου και ώρα 14.00

    Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας γνωρίσουμε από κοντά.

gkalas

New member
16 October 2010
97
Καλησπερα και θα παρακαλουσα να με βοηθησετε με το προβλημα μου γιατι ειμαι ενα βημα πριν σπασω το δεκτη,τα πιατα και τα disecq που εχω αγορασει.Πιανω μια χαρα τον hotbird και εβαλα ακομα ενα πιατο με 2 lnb ωστε να πιανω και τον astra,astra/eurobird.Η εγκατασταση εγινε μια χαρα αλλα οταν παω και κανω ανευρεση των καναλιων μου βγαζει μονο του hotbird,καμια 10αρια του astra και του astra/eurobird κανενα.Διαβασα σε ενα googlαρισμα που εκανα οτι καποιοι δεικτες dreambox (εγω εχω τον original 800hd se) δεν ειναι συμβατοι με το disecq 2.0 και αφου δοκιμασα 3 disecq 2.0 αποφασισα να αγορασω ενα 1.0 αλλα και παλι τζιφος.Θα επαιρνα το spaun που διαβασα οτι ειναι συμβατο με τα παντα αλλα πλεον φοβαμαι οτι το προβλημα δεν ειναι στην ασυμβατοτητα του disecq και θα τα σκασω τσαμπα τα λεφτα.Οποιος εχει τον δεκτη ας μου πει σας παρακαλω τι ρυθμισεις κανει (αν και πιστευω οτι τις εχω κανει ολοσωστες) γιατι παω να σαλταρω.Σας ευχαριστω για το χρονο σας.
 
Last edited:

gorath

Senior Member
16 August 2006
563
Alimos, Greece
Για μένα φίλε μου δεν είναι πρόβλημα diseq αλλά καθαρά θέμα ρυθμίσεων στο setup του tuner. Μην πας για άλλο diseq, τζάμπα θα τα σκάσεις τα λεφτά. Στο tuner setup θα επιλέξεις το απλό mode και θα δηλώσεις τους δορυφόρους ακριβώς με τη σειρά που τους έχεις βάλει πάνω στο diseq. Restart enigma και σκανάρεις.

ΥΓ. Τώρα που το σκέφτομαι, είσαι σίγουρος ότι το πιάτο μπορεί να πιάσει παράκεντρα Astra 19,2 και Astra 28,2 ταυτόχρονα; Τι μέγεθος έχει το πιάτο και σε ποιόν δορυφόρο είναι κεντραρισμένο; Μήπως κατά την εγκατάσταση έπιασες σήμα από άλλους δορυφόρους; (ρωτάω γιατί έχουν δει πολλά τα μάτια μου σε διάφορες εγκαταστάσεις)
 

gkalas

New member
16 October 2010
97
Φιλε μου εχω κανει τα παντα απο το tuner και δεν γινεται τιποτα.Πλεον θα περιμενω τον τεχνικο που μου εκανε την εγκατασταση να ερθει να βρουμε μια ακρη.Δοκιμασα 3 disecq διαφορετικα και παλι τιποτα.Ενω τον hotbird τον πιανω στους αλλους δυο δε μπορω να βγαλω ακρη.
 

nocarder

AVClub Enthusiast
12 June 2010
744
Με τον τεχνικό που το στήσατε δεν δοκιμάσατε αν έδινε σήμα μετά το disecq? Τι μέγεθος είναι το κάτοπτρο με τα δυο lnb? Ποιόν έχεις κέντρο και ποιόν παράκεντρα? Στις ρυθμίσεις του tuner έχεις βάλει την σωστή αντιστοιχία στις θέσεις του disecq με τα lnb?
 
Last edited:

gkalas

New member
16 October 2010
97
Oταν το εστησε ο τεχνικος και πηγαμε να πιασουμε τα καναλια το ειδαμε το προβλημα αλλα μου ειπε και αυτος οτι ειναι θεμα diseq (οτι αυτο που πηρα δεν συνεργαζεται καλα με το dreambox) και να παω να παρω ενα αλλο και θα ερθει να το βαλουμε).Εγω πηγα και πηρα και το εβαλα μονος μου το disecq αλλα και παλι τιποτα.Στο πιατο με τα 2 lnb εχω τον hotbird και τον astra και στο μικροτερο πιατο εχω τον astra/eurobird.Το μεγαλο πιατι ειναι 115.Παω να παρω ενα spaun disecq που μου ειπαν οτι θα κανει σιγουρα δουλεια και επιστρεφω να σας πω τι εγινε.
 

nocarder

AVClub Enthusiast
12 June 2010
744
Βιάζεσαι να αγοράσεις κι άλλο diseqc πριν εξετάσεις τα πράγματα.

1. Πως έκανε ο τεχνικός την εγκατάσταση? Δεν είχε πεδίομετρο? γιατί δεν μετρήσατε στην έξοδο το diseqc να δείτε ότι το σήμα από ολους τους δορυφόρους είναι οκ? Ακόμα και με δέκτη και τηλεόραση να το έκανε (μπακαλίστικα δλδ) πάλι μπορούσατε να το τσεκάρετε! Απορώ πως κατέληξε αμέσως σε ασυμβατότητα μα τον δέκτη? Έφυγε δλδ θεωρώντας την εγκατάσταση οκ ενώ στον δέκτη δεν έφτανε σήμα???

2. Δεν απάντησες...στις ρυθμίσεις του tuner ορίζεις τις θέσεις 1,2,3 τις αντίστοιχες των δορυφόρων στο diseqc?
 

gkalas

New member
16 October 2010
97
Φιλε μου για τις ρυθμισεις που ρωτας για τους δορυφορους τις εχω κανει σωστα.Σε καθε θεση αντιστοιχει και ο καταλληλος δορυφορος.Ο μαστορας που μου εκανε την εγκατασταση ειχε μαζι του οργανο και εκανε κανονικα τις ρυθμισεις.Θα δανειστω ενα spaun απο εναν γνωστο και θα σας πω.
 

jtsou

New member
9 February 2011
97
Είχα το ίδιο πρόβλημα με έναν Technomate800,σεταρισμένο με 4 lnb.Αφού άλλαξα 4 διακόπτες 4σε1 τελικά δοκίμασα το πιο απίθανο,ένα καλώδιο καλύτερης ποιότητας.Ω εκ του θαύματος ΟΛΑ λειτούργησαν κανονικά.
 

jtsou

New member
9 February 2011
97
Το καλώδιο απ' το διακόπτη(disecq) που έχεις μέχρι το δέκτη σου.Εμένα αυτό δεν επέτρεπε τις εντολές του diseqc να δωθούν σωστά στο δέκτη κι άλλοτε έβλεπε έναν δορυφόρο άλλοτε δύο από τους 4 που είχα.Χρησιμοποιούσα έτοιμη λίστα δορυφόρων όμως και στους άλλους μου έβγαζε tuner failed αφού δεν τους έβλεπε.Πήρα τον δέκτη μου στην ταράτσα και έβαλα ένα άλλο καλώδιο(1-2 μέτρα) που μου έδωσε φίλος απ'την έξοδο του disqc στον δέκτη.Με το άλλο καλώδιο είδε και τους 4 κανονικά.Άλλαξα καλώδιο κι όλα οκ
 

gorath

Senior Member
16 August 2006
563
Alimos, Greece
Εμένα πάντως κάτι μου βρωμάει στην εγκατάσταση ή τις ρυθμίσεις. Δεν μπορεί να έχουν πρόβλημα όλα τα diseq του πλανήτη... Ποτέ δεν έχω ακούσει για τόσο εκλεκτικό Dreambox
 

gorath

Senior Member
16 August 2006
563
Alimos, Greece
Το πιο πιθανό είναι ότι άλλο δορυφόρο δηλώνεις στις ρυθμίσεις και άλλο στοχεύει το πιάτο. Σε ποια περιοχή μένεις και περιμένεις να πιάσεις Astra στις 28,2 με πιάτο μικρότερο του μέτρου; Περνάς τα καλώδια από τα LNB με τη σειρά στο diseq ή τα βάζεις στην τύχη; Δώσε μας περισσότερες λεπτομέρειες για την εγκατάσταση και τις ρυθμίσεις στο δέκτη για να σε βοηθήσουμε
 

gkalas

New member
16 October 2010
97
Παιδια μετα απο 4 διαφορετικα disecq τελικα δουλεψε με τον spaun.Οι ρυθμισεις ηταν ακριβως οι ιδιες με ολα τα disecq και τους αλλους 2 δορυφορους τους ειδε μονο με τον spaun.Δεν ξερω τι να πω.Ευχαριστω για τις απαντησεις σας.
 

gkalas

New member
16 October 2010
97
ΥΓ.

Στο ενα πιατο που ειναι 1,15 εχω hotbird και astra και στο μικρο εβαλα τον eurobird.Τον eurobird απλα τον εβαλα για να μην παει αχρηστο το πιατο το μικρο οχι για κανεναν αλλο λογο.
 

malakudi

Banned
24 April 2008
7,927
800se που έχω δοκιμάσει εγώ δούλευε μια χαρά με disec 1.0 4:1 από Sab και EMP. Συνεπώς, αν ο δικός σου παίζει καλά μόνο με spaun, έχει κάποιο πρόβλημα το tuner του.
 

gkalas

New member
16 October 2010
97
Στο ιντερνετ παντως που εψαξα λιγο ειχε και αλλος κοσμος τετοιο προβλημα και λυθηκε μονο με τον spaun.Αυτες τις μαρκες που λες δε ξερω αν τις δοκιμασα.Επειδη με βαζεις σε σκεψεις τωρα με το tuner πως μπορω να καταλαβω αλλιως αν εχει προβλημα?Απο τη στιγμη που μου δειχνει τα καναλια οκ ειναι δυνατον να εχει προβλημα?
 

gkalas

New member
16 October 2010
97
Εdit:To μονο disecq που δοκιμασα που ηταν 1.0 ηταν ενα johanson και δεν εκανε.Τα αλλα 3 ηταν 2.0 και τελικα μονο με το spaun ειδα ασπρη μερα
 

malakudi

Banned
24 April 2008
7,927
Εdit:To μονο disecq που δοκιμασα που ηταν 1.0 ηταν ενα johanson και δεν εκανε.Τα αλλα 3 ηταν 2.0 και τελικα μονο με το spaun ειδα ασπρη μερα

Όλα τα 2.0 είναι 1.0 συμβατά. Τόσο το Sab όσο και το EMP που έχω δοκιμάσει αναφέρονται σαν 2.0.
http://www.sabsatellite.nl/sab-diseqc-switches/121/sab-4-1-diseqc-switch-k032
http://www.emp-centauri.cz/products.php?id_kateg=5&id_pkateg=19&id=62

Τι άλλες μάρκες δοκίμασες;
 

gkalas

New member
16 October 2010
97
Φιλε το ενα ειναι FR, τα αλλα 2 που δοκιμασα τα επεστρεψα αλλα νομιζω οτι το ενα ηταν emp ενω το αλλο δε θυμαμαι καν.Αυτα ολα ειναι τα 2.0 που δοκιμασα.Το 1.0 ηταν johanson.Το περιεργο ειναι οτι μολις ειπα στο μαστορα το προβλημα μου ειπε να παω κατευθειαν να παρω spaun μιας και με αλλα θα ειχα στανταρ ασυμβατοτητες.Και με ενα αλλο παιδι που μιλησα μου ειπε οτι ειχε και αυτος τετοια κουλα μεχρι που πηρε spaun.Δεν ξερω γιατι εχει ο δικος μου αυτη την ειδικη προτιμηση και αν πρεπει να τον στειλω αντιπροσωπεια για ελεγχο.Παντως τωρα τους βρισκει και τους 3 δορυφορους.
 

malakudi

Banned
24 April 2008
7,927
Η επιλογή του δορυφόρου γίνεται μέσω ενός σήματος στα 22KHz. Αν οι παλμοί δεν είναι πολύ καθαροί τότε κάποια diseqc δε δουλεύουν καλά. Κάποια έχουν μεγαλύτερες ανοχές από άλλα. Σίγουρα το Spaun είναι κορυφαίας ποιότητας, αυτό όμως δε σημαίνει πως δε πρέπει να δουλεύει και με άλλα diseqc το tuner του δέκτη. Μπορεί στην μη καθαρότητα των παλμών να φταίει το tuner του δέκτη ή και το καλώδιο. Τέλος πάντων, αφού σου παίζει ΟΚ με το spaun και αφού το αγόρασες, μείνε με αυτό.