Ηχεία για Yamaha A-S1000 και μικρό χώρο.

  • Αγαπητοί φίλοι και φίλες.

    Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub στη Θεσσαλονίκη για το 2024 την Κυριακή 07 Απριλίου και ώρα 14.00

    Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας γνωρίσουμε από κοντά.

Sonorus

Super Moderator
Staff member
28 August 2010
8,313
Θεσσαλονίκη
Κατόπιν παρότρυνσης του Tyler γράφω το πρόβλημα μου.
Ακούω σε δωμάτιο 11,5 τ.μ όπως φαίνεται και στην παρακάτω άθλια ζωγραφιά.
Έχω τα ηχεία της AudioSpectrum S-20 βάσης με διάσταση 50-26-23 εκ. δύο δρόμων 16 εκ. γούφερ μπροστινό Reflex.
τοποθετημένα σε βάσεις Roister που κάθονται σε γρανίτη 2 εκ.
Μέχρι πρόσφατα τα άκουγα με έναν Kenwood ενισχυτή χωρίς πρόβλημα στο μπάσο το οποίο όμως δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο.
Μπουμάρισμα δεν είχα σε κανένα σημείο ακόμα και δίπλα στον τοίχο ούτε και έχω.
Πρόσφατα πήρα τα Yamaha A-S1000 & CD-S1000 τα οποία βγάζουν πολύ χαμηλό.
Το πρόβλημα λοιπόν που προέκυψε είναι το εξής-(στεναχώρια , μεγάλη στεναχώρια....)
Τα ηχεία αποδίδουν με μεγάλη άνεση και φοβερό σώμα και καθαρότητα τις πρώτες περιοχές του χαμηλού(π.χ τσέλο ,όλα τα κρουστά ακόμα και τα πιο μεγάλα) όμως όσο αυτό βαθαίνει
αρχίζουν τα προβλήματα και ο ήχος ακούγεται σαν μπουμαριστός , σαν να σέρνεται να μουγκρίζει και φυσικά δεν είναι καθαρός.
π.χ σε μεγάλη ορχήστρα αλλά και σε μουσική δωματίου με ένα μόνο κοντραμπάσο το ακούς θολό να σέρνει.
Δεν ακούγεται ούτε το πιτσικάτο αλλά ούτε και η δοξαριά, απλά ένας γεμάτος ήχος.
Αναρωτιέμαι λοιπόν τι να φταίει , μήπως χρειάζομαι μικρότερο ηχείο λόγω χώρου , μήπως κλειστού τύπου μήπως πήρα μάπα ενισχυτή?
Πάντως τα ίδια ηχεία που τα είχα στήσει στον Νάκα σε μεγάλο χώρο όταν είχα πάει για το τελικό άκουσμα είχαν ακουστεί άψογα
έπαθα πλάκα με τον ήχο και για αυτό φυσικά προχώρησα στην αγορά του ενισχυτή.
Φίλος μηχανικός ήχου μου είπε ότι λόγω μικρού μεγέθους δωματίου και σχετικά μεγάλου ηχείου το μπάσο δεν προλαβαίνει να κάνει την διαδρομή που χρειάζεται
και έχω δυσάρεστες ανακλάσεις.
Παρακαλώ βοηθήστε όπως μπορείτε δεν έχω κανένα κόμπλεξ να πάρω μικρών διαστάσεων ηχείο αν πράγματι αυτό φταίει.
Αυτό που δεν μπορώ να ανεχτώ με τίποτα είναι να μην μπορώ να ακούσω σωστά μουσική.
Υ.Γ1 - ακούω μόνο κλασσική
Υ.Γ2 - το μόνο ηχείο που μπορώ να τεστάρω στον χώρο μου είναι το Yamaha Soavo-2 πράγμα το οποίο θα γίνει το Σάββατο.
μένω Θεσσαλονίκη.
δωματιο.jpg
 

mirage

Senior Member
2 March 2008
390
Αθήνα συνήθως...
Μάπα ενισχυτή δεν πήρες φίλε μου ηρέμησε.είναι θέμα προφανως τοποθέτησης και "συντονισμού" του χώρου σου.Προσπάθησε να παιξεις λίγο με την τοποθέτηση των ηχείων στον χώρο σου αν μπορείς τραβηξέ περισσοτερο προς τα"εξω" ,στρωσε κανα βαρύ χαλί αν δεν έχεις στο πάτωμα κλπ...γενικά μιας και σου αρέσει ο ήχος τους προσπάθησε να τα "πάιξεις" με την τοποθετησή τους πριν αποφασίσεις να περάσεις σε άλλα.Μου κάνει εντύπωση βέβαια ότι δεν έιχες τετοια προβλήματα πριν...ειμαι σιγουρος ότι ο yamaha οδηγεί καλύτερα απο τον προηγούμενο ενισχυτή σου τα ηχεία πράγμα το οποίο θα οδήγούσε σε "πλουσιότερο" αλλά και περισσότερο ελεγχόμενο χαμηλό .Το γιατί συμβαίνει αυτό το οποίο περιγράφεις δεν μπορω να το κατανοήσω πλήρως..αλλά απο την στιγμή που σε άλλο χώρο δεν είχες αυτο το θέμα ...προφανως έιναι θέμα συνδιασμού συστήματος -χώρου.
Τα soavo είναι καλά ηχέια...δοκιμασέ τα και πές μας τι ακουσες κλπ μιας και σου είναι εύκολο να τα ακούσεις όπως λες...και επειτα εδώ έιμαστε να προτέινουμε και άλλους συνδιασμούς.
Μην βιαστείς...
 

Sonorus

Super Moderator
Staff member
28 August 2010
8,313
Θεσσαλονίκη
Έχει ένα μήνα τώρα που είμαι με την χαρτοταινία στο χέρι και έχω δοκιμάσει κάθε πιθανή θέση!
Ο ήχος με τον Υamaha είναι απίστευτα πλουσιότερος και ποιοτικότερος(εχθές άκουγα μια αγαπημένη σονάτα για κλαρινέτο και για πρώτη φορά νόμισα ότι το είχα ζωντανό μπροστά μου!) το ίδιο όμως και το μπάσο το οποίο είναι σαν να θέλει να απελευθερωθεί και να μην μπορεί!
(φυσικά παίζει ρόλο και η ηχογράφηση σε κάποιες τα αποτελέσματα είναι πολύ καλά , γενικά όμως δεν είμαι ευχαριστημένος.)
Ίσως με τον παλιό ενισχυτή να ήταν καλύτερο το αποτέλεσμα γιατί είχε λιγότερο χαμηλό πιο υποτονικό.
Τα ηχεία είναι δεκαετίας και βάλε δεν ξέρω αν αυτό μπορεί να σημαίνει κάτι για την ζωή του γούφερ τους.
 

mirage

Senior Member
2 March 2008
390
Αθήνα συνήθως...
Σε καταλαβαίνω...κοίτα ύπαρχουν αξιόλογες προτάσεις σε ηχέια βάσης σε σχετικα οικονομικά .'Οπως σου έιπα άρχισε ακροάσεις με τα soavo..ίσως εκπλάγεις από το αποτέλεσμα θετικά.Ρίξε μια ματιά οπωσδήποτε και στα ΑΤC smc 19 ,δεν νομίζω ότι χρειάζεται παραπάνω συστάσεις η συγκεκριμενη εταιρία ,κοίτα επίσης και απο audio spectrum μεριά ..Electra-Aeolos .Θα την βρεις την άκρη.
YΓ.
Επειδή και εμένα ένα μεγάλο μέρος των ακροάσεων είναι η επιλεγόμενη "κλάσσικη" μουσική ..κακά τα ψέμματα χρειάζεται "μεγάλο" ηχείο για να αποδοθούν σχετικά αληθοφανή τα μεγάλα ορχηστρηκά σχήματα οι χωρωδίες κλπ.Πρόβλημα βασικό όταν είσαι αναγκασμενος να ακούς σε μικρούς χώρους.
Καλό κυνήγι...
 

mirage

Senior Member
2 March 2008
390
Αθήνα συνήθως...
Eίχα την εντύπωση ότι η Εlecrtra είναι μικρότερη...μικρή σημασία έχει .Κατευθύνσεις θα πάρεις από το φόρουμ, τα υπόλοιπα είναι θέμα δικό σου ...κυρίως των αυτιών σου!:ears:
 

Tyler ? Durden

Supreme Member
6 November 2006
3,909
Νεα Σμυρνη
Φιλε Πετρο, οπως βλεπω το ισοπλευρο τριγωνο ακροασης με πλευρα 2μ, ειναι προφανες οτι η μεσοκαθετος δηλαδη η αποσταση ακροασης σου ειναι κατω απο 2μ. Τα ηχεια ειναι τεραστια για αυτο το χωρο και φτιαγμενα να καλυπτουν μεγαλυτερο με το χαμηλο τους, με αποτελεσμα αρχικα να εχεις πολυ κοντα μπροστα σου ενα τεραστιο μετωπο χαμηλου το οποιο δημιουργει ανακλασεις περιθλασεις και στασιμα κυματα μεσα στο χωρο. Αυτο ειναι το βουητο και η σοβαρη αλλοιωση της στερεοφωνικης εικονας. Η στερεοφωνικη εικονα ειναι το πρωτο πραγμα στο οποιο θα δεις σοβαρη διαφορα αν βαλεις το σωστο ηχειο εκει μεσα. Θελεις ενα ηχειο που να μπορει να τοποθετηθει σε μικρο χωρο κ να τον διεγειρει λιγοτερο, και να εχει καλη εκταση χαμηλου με ακομα καλυτερο ελεγχο. Το ηχειο θα ειναι μικροτερο σε ογκο κ μεγαφωνο και κατα περιπτωση μπορει να χει και περισσοτερο χαμηλο απο αυτα που εχεις τωρα.

1) Chario constellation Lynx και Delpinus. Τρομερο ηχειο, ισως το πιο μουσικο κ γλυκοηχο μαζι με τα sonus στην κατηγορια κ μια κατηγορια πανω. Βελουδινο τουιτερ , πολυ γλυκοηχο με τεραστιο χαμηλο λογω της γεωμετριας καμπινας που χρησιμοποιει τεχνολογια sub. Το κομβικο σημειο ειναι οτι το ηχειο εχει το ρεφλεξ στη βαση του και εκτονωνει προς τα κατω. Τα ηχεια αυτη τη στιγμη ειναι σε προσφορα, 25% κατω απο την τιμη τους στην Ευρωπη κ δη την Ιταλια. Για την αποσταση που ακους μαλλον το Lynx..
2) PMC DB1i, Αγγλικο μονιτορ με οχι τοσο αυστηρο χαρακτηρα, τρομερη αναλυση, απαλο τουιτερ, και στο χαμηλο τεχνολογια transmission line για απολυτο ελεγχο.
3) Spendor s3/5, Αγγλικο monitor, πεντακαθαρο και χειρουργικο τοσο υψηλα οσο και χαμηλα που εχει ατακα κ λιγοτερο σωμα.
4) Νομιζω οτι τη δουλεια θα την κανει και το B&W CM1 εαν βεβαια σαρεσει ο τοσο λαμπρος ηχος της σειρας.
5) Τελευταιο αφηνω και ενα μοντελο απο τη Βορειοευρωπαικη σχολη. Dynaudio X12 ή X16. Μονιτορ χαρακτηρας και τεραστιος ηχος περα απο το μεγεθος. Με εντυπωσιασε η προσληψη ισχυος τους, οσο περισσοτερη ενταση το ιδιο απολυτος ο ελεγχος.

Νομιζω οτι B&W τουλαχιστον θα βρεις να ακουσεις στη Θεσσαλονικη..
 
Last edited:

Tyler ? Durden

Supreme Member
6 November 2006
3,909
Νεα Σμυρνη
...κλειστης καμπινας ηχειο δεν θα προτεινα γιατι κατα πασα βεβαιοτητα δεν θα εχεις την αισθηση του ρυθμικου χαμηλου σε χαμηλες σταθμες ακροασης..
 

karavan

Supreme Member
14 June 2010
4,435
Να αναφέρω την όχι ασήμαντη λεπτομέρεια ότι πλέον τα ηχεία της PMC δίνονται με 20ετή εγγύηση!
Φαίνεται οτι η εταιρεία "κόλλησε" από την ξαδέρφη της τη Bryston.
 

mirage

Senior Member
2 March 2008
390
Αθήνα συνήθως...
"Dynaudio X12 ή X16."

Με πρόλαβε ο φίλος παραπάνω.
Υπερθεματιζω την πρόταση και εγώ,εξαιρετική ποιότητα κατασκευής ,"ανάγλυφη" στερεοφωνική εικόνα.Προσπάθησε να τα ακούσεις οπωσδήποτε!
 

Vaggelis 1984

Senior Member
17 August 2010
423
ΑΘΗΝΑ
Απάντηση: Re: Ηχεία για Yamaha A-S1000 και μικρό χώρο.

καλησπερα φιλε μου!πολυ σωστα ειπε ο tyler εγω θα σου προτεινα να παρεις απο ολα αυτα τα Leema xero...! ειχα ακριβως το ιδιο προβλημα και παιζω στα ιδια τετραγωνικα με εσενα και ειναι και το δωματιο τετραγωνο πραγμα που επιρεαζει κατα πολυ! οσο για τον ηχο τους απλα ειναι καταπληκτικα μπορεις αλλωστε να το μαθεις ακουγοντας τα και ρωτοντας! εχοθν πισω την οπη και το χαμηλο τους θα σε εντιπωσιασει παρολο ποθ εινια μολισ 4 ιντζες το γουφερ και αντεχει και στην σκληρη χρηση! ειναι και φτηνα καπου στα 700 ευρω!http://www.leema-acoustics.com/shop/component/loudspeakers/xero
 

Sonorus

Super Moderator
Staff member
28 August 2010
8,313
Θεσσαλονίκη
Re: Απάντηση: Ηχεία για Yamaha A-S1000 και μικρό χώρο.

Παιδιά σας ευχαριστώ όλους.
Ερωτήσεις
- Από PMC το TB2i είναι μεγάλο?
- Audio Spectrum Eros διαβάζω πολύ καλές κριτικές το εκθειάζουν για το μέγεθος του?
- Yamaha Soavo 2?
- Το B&W έχει πολύ καλή τιμή , τι εννοείς λαμπρό παρεμβαίνει στον ήχο?
- Πιο είναι κατά την γνώμη σας το πιο Natural από αυτά που προτείνατε?
- Σε όλα αυτά τα ηχεία που μελετάμε το bass reflex είναι πίσω δεν θα έχω πρόβλημα με μπουμάρισμα?

Όλες οι προτάσεις είναι αξιόλογες και αν δεν μου αρέσουν τα Yamaha θα επιλέξω αναγκαστικά με βάση τα reviews στο διαδίκτυο.
Μήπως στην τελική επιλογή να καταλήξω σε αυτό που στα χαρτιά πάει χαμηλότερα?
 

Tyler ? Durden

Supreme Member
6 November 2006
3,909
Νεα Σμυρνη
το TB2i ειναι μεγαλουτσικο και πανω απ ολα πολυ ακριβο, το DB1i εχει τεραστιο μπασσο ετσι κι αλλιως.

και το Ερος και οι Σειρηνες ποτε δεν μ'αρεσαν προσωπικα, τουλαχιστον σε σχεση με τον ανταγωνισμο παντα.

Το B&W ειναι λαμπρο, φωτεινο, πως να το πω... Η εκφραση "παρεμβαινει στον ηχο" ειναι αστοχη, ολα τα ηχεια εχουν χαρακτηρα. Αν δεν ειχαν θα επαιζαν ολα το ιδιο και θα υπηρχε μονο ενα μοντελο ουσιαστικα οποτε δεν γινοταν κ κουβεντα περι επιλογης ηχειων. Αυτα που εχεις τωρα κι αν εχουν χαρακτηρα... Το να εχει ενα ηχειο χαρακτηρα δεν ειναι κακο, μερικες φορες βαζεις βαζεις το αγαπημενο σου ειδος μουσικης να παιξει μεσα απο αυτο και βγαινει αυτο το κατι μαγικο που παντα ελλειπε. Για ακουσε παραδειγμα κλασσικη μουσικη απο Ιταλικη σχολη (Sonus , Chario) που τα ηχεια της ακουγονται μεγαλα, ζεστα, "δραματικα!" οπως ειπε γνωστος συμφορουμιτης και φιλος οταν ακουσε Chario.:grinning-smiley-043

Υπαρχει B&W στη Θεσσαλονικη, απευθυνσου στον κυριο Βασιλη Χουρμουζιαδη που ειναι και συμφορουμιτης, μηπως υπαρχει καποιο για ακροαση.

Δεν ειναι σε ολα πισω το bass reflex. Ολα που αναφερθηκαν ειναι πολυ ελεγχομενα στο χαμηλο.

Το ποσο χαμηλα κατεβαινει ενα ηχειο δεν εχει να κανει με την εκταση του χαμηλου του που ειναι αλλο πραγμα.

Δεν μπορεις να παρεις ειδικα ηχειο χωρις να το ακουσεις, τα review ειναι εντυπωσεις συνδεδεμενες με την ψυχοσυνθεση αλλων ανθρωπων, οχι τη δικη σου. Κινδυνευεις να βγεις ζημιωμενος κατα ενα μεγαλο ποσο και να εχεις δημιουργησει μεγαλυτερα προβληματα απο αυτα που πηγες να λυσεις..
 
Last edited:

Sonorus

Super Moderator
Staff member
28 August 2010
8,313
Θεσσαλονίκη
Re: Απάντηση: Ηχεία για Yamaha A-S1000 και μικρό χώρο.

Δεν μπορεις να παρεις ειδικα ηχειο χωρις να το ακουσεις, τα review ειναι εντυπωσεις συνδεδεμενες με την ψυχοσυνθεση αλλων ανθρωπων, οχι τη δικη σου. Κινδυνευεις να βγεις ζημιωμενος κατα ενα μεγαλο ποσο και να εχεις δημιουργησει μεγαλυτερα προβληματα απο αυτα που πηγες να λυσεις..

Και να 'μαστε στο γνωστό μου πρόβλημα.....
Το μόνο ηχείο που μπορώ να ακούσω εδώ είναι το Soavo 2 και ίσως κάτι άλλο που μπορεί να έχει ο Νάκας.
Θα προσπαθήσω να επικοινωνήσω με ''Σαράβελλο'' να δω μήπως έχουν κάποιο B&W.
Κάποιος άλλος που βρήκα φέρνει τα Dali αλλά φυσικά δεν έχει stock.
Ελπίζω να με ικανοποιήση το yamaha γιατί αλλιώς θα πρέπει να κλείσω τα μάτια και να κάνω βουτιά στο κενό γιατί με το ηχείο που έχω δεν μπορώ πλέον να απολαύσω μουσική.
Μια άλλη ιδέα είναι (άθλια εκλογίκευση του απελπισμένου...) ότι αφού μου αρέσει ο ήχος του S-20 θα μου αρέσει και το Eros...
 

mirage

Senior Member
2 March 2008
390
Αθήνα συνήθως...
Re: Απάντηση: Ηχεία για Yamaha A-S1000 και μικρό χώρο.

Παιδιά σας ευχαριστώ όλους.

- Πιο είναι κατά την γνώμη σας το πιο Natural από αυτά που προτείνατε?

Όλες οι προτάσεις είναι αξιόλογες και αν δεν μου αρέσουν τα Yamaha θα επιλέξω αναγκαστικά με βάση τα reviews στο διαδίκτυο.
Μήπως στην τελική επιλογή να καταλήξω σε αυτό που στα χαρτιά πάει χαμηλότερα?

Για εμένα-το τονίζω αυτό- Dynaudio και ATC...το soavo το βρίσκω κάπως "ξερό" στον ήχο του.Ισως όμως τελικά να δέσει με τον "προβληματικό" χώρο σου καλύτερα.
Ευχομαι να σταθεις τυχερος και να καταλήξεις χωρίς να "βασανιστείς" πολυ...
 

Sonorus

Super Moderator
Staff member
28 August 2010
8,313
Θεσσαλονίκη
Ωραία αύριο θα πάω στον Νάκα να δω τι έχει και από Quad.
Υπόψη ότι τα MediaMarkt της Θεσ/νικης δεν έχουν καμία σχέση με της Αθήνας αφού όταν έψαχνα για ενισχυτή δεν είχαν σχεδόν τίποτα
μόνο κάτι ξεχασμένες αρχαιολογίες!
 

laokoon60

Established Member
26 November 2008
110
Καλησπέρα.
Πριν αποχωριστείς τα spectrum δοκίμασε ακόμα ένα δύο πραγματάκια. Βημάτισε στο δωμάτιο τυχαία. Υπάρχει κάποιο σημείο που το μπάσο ακούγεται καθαρό ?
Αν ναί υπάρχει και θεραπεία. Δοκίμασε ακόμα και την άλλη διάσταση του δωματίου. Τέλος δοκίμασε να βγάλεις τους γρανίτες κάτω από τις βάσεις. Πολλές φορές το ύψος επιδρά σημαντικά.
Αν μετά από όλα αυτά, είναι αναπόφευκτη η αλλαγή των ηχείων δώσε μια ευκαιρεία και σε αυτά http://www.ihoekfrasi.gr/productsDetails.asp?catID=42&prID=1922
Μην τρομάζεις από το μέγεθος θα παίξουν όπου και όπως τα τοποθετήσεις.Και επειδή προτιμάς την κλασσική ...... σταματώ εδώ γιατί μόνο αντικειμενικός δεν είμαι.