Μολις παρελαβα... Sony SLT A65 !

22 June 2006
35,669
NEO HRAKLEIO
Οπως φυσικα καταλαβατε, εχω στα χερια μου τη νεα Sony A65...:grinning-smiley-043

Πριν 1 χρονο περιπου , αφου εδωσα ολα τον εξοπλισμο Canon, αλλαξα "στρατοπεδο" και μεχρι στιγμης δεν το εχω μετανοιωσει καθολου...
Η Α55 που ειχα , ηταν ενα πραγματικο εργαλειο, με καποιους περιορισμους ομως.

Πρωτον, δεν ειχε καθολου manual ρυθμισεις στο βιντεο, που για μενα τουλαχιστον ήταν προβλημα.

Δευτερον, ηταν λιγο μικρη, και το πιασιμο της οχι ιδανικο.
Η ποιοτητα κατασκευης δε, ηταν μετρια, με πολυ πλαστικο, οχι της καλυτερης ποιοτητας.
Δεν αντιμετωπισα φυσικα κανενα προβλημα, απλα δεν ειχα την ιδια αισθηση , οπως με μια Canon 7D.

Tριτον, στο βιντεο ειχε θεμα υπερθερμανσης , σε λιγο σχετικα χρονο.
Οι περισσοτερες APCS μηχανες εχουν προβλημα και γι αυτο (και γι αλλους λογους) κοβουν το βιντεο στα 9-12 λεπτα (μερικες λιγο παραπανω).

Η Α55 , λογω κυριως του μικρου σωματος και του ενσωματομενου συστηματος σταθεροποιησης (στο σενσορα)
ειχε λιγο παραπανω προβλημα , εκοβε στα 7-10 λεπτα περιπου (αναλογα φυσικα και με τη θερμοκρασια περιβαλλοντος).

Τελος, ειχε ενα EVF αρκετα καλο, αλλα με καποιο Lag (καθυστερηση), οχι μεγαλη , αλλα υπαρκτη.
Επισης , δεν ηταν τοσο φωτεινο οσο θα ηθελα, και με rainbow effect.

Για ολους αυτους τους λογους, κυριως, αποφασισα να τη δωσω και να περιμενω τις νεες A65-A77.

Σημερα λοιπον, μετα απο πρωινο τηλεφωνημα, κατεβηακ στο κεντρο κι επιασα στα χερια μου τις νεες μηχανες της Sony...:music-smiley-005:

Τις δοκιμασα αρκετη ωρα, εντυπωση μου εκανε η καλυτερη ποιοτητα κατασκευης, ειδικα της A77.
Στιβαρο σωμα, χωρις ομως να ειναι βαρυ, πολλα κουμπια και ταχυτατη εστιαση.

Πολυ ωραια και η νεα οθονη , μπορεις να την τοποθετησεις οπως ακριβως θελεις.
Για τα δικα μου ομως "γουστα" , ειναι καπως μεγαλη, στην ιδια κατηγορια με την Canon 7D (οσον αφορα ογκο - βαρος εννοω).
Και φυσικα αρκετα πιο ακριβη.

Μετα επιασα στα χερια μου την Α65, και αμεσως "κλειδωσε" στα χερια μου.

Ογκος και βαρος , ιδανικα, δεν εχω και πολυ μεγαλα χερια αλλωστε...-bye-

Λιγο μεγαλυτερη απο την Α55, οσο πρεπει ομως για να μην ειναι "κουμουτσα"...
Καλυτερη ποιοτητα κατασκευης απο την Α55 , κι ενα κλικ κατω απο την Α77.

Πολυ παραμετροποιησημη, με αρκετα κουμπια και σε πιο εργονομικη διαταξη απο την Α55.

Ο φοβος μου ηταν, μηπως ειχα προβλημα με τον Sigma 17-70 HSM OS , μιας και η Sigma εβγαλε ανακοινωση , οτι οι φακοι της χρειαζοντα αναβαθμιση για να λειτουργησουν με τις νεες SLT (οπως ειχε γινει και περσι με τις A33-A55).

Δοκιμασα τον Sigma και με τις 2 μηχανες και δε διαπιστωσα (σε πρωτη δοκιμη τουλαχιστον) καποιο προβλημα.
Ετσι δε μπηκα και στο πειρασμο να παρω και το νεο φακο της sony 16-50mm f/2.8
Tον δοκιμασα και αυτον, πολυ καλη κατασκευη, γρηγορη και κυριως ΑΘΟΡΥΒΗ εστιαση (λογω SSM).
Μπηκα σε μεγαλο πειρασμο ... αλλα τελικα αντισταθηκα!:bigcry:

Η Α65, εχει ολα οσα μου ελλειπαν απο την Α55.

Πολυ καλυτερο σκοπευτρο, πιο φωτεινι, χωρις ιχνος ορατων pixel, με πλουσια χρωματα (αν και λιγο εντονα), καθολου lag kai rainbow effect (λογω τεχνολογιας OLED).
Κρασαρει ελαφρως τα σκοτεινα, αλλα ας ειναι καλα το live histogram...

Περισσοτερες λεπτομερειες για το EVF, οταν το δοκιμασω καλυτερα.

Εχει επιτελους full manual ρυθμισεις στο βιντεο (και μαλιστα ακομη και κατα τη διαρκεια του γυρισματος) και αυτο για μενα ειναι πολυ σημαντικο.
Εχει επισης 1080 50p , που ακομη καμια αλλη μηχανη (εκτος Sony ) δεν εχει.

Επισης, το θεμα με την υπερθερμανση , εχει βελτιωθει (θα ενημερωσω σχετικα οταν τη δουλεψω αρκετα) , λογω κυριως της χρησιμοποιησης ηλεκτρονικου σταθεροποιητη (μεσω software, οπως το iphone 4) κατα τη διαρκεια της ληψης βιντεο.
Στις φωτογραφιες, παραμενει η χρηση του σταθεροποιητη στον σενσορα, η αλλαγη ειναι μονο για το βιντεο.

Περισσοτερα σε λιγο....-bye-

Last edited:
Μερικες φωτο της μηχανης...

attachment.php

attachment.php

attachment.php

Attachments

• IMG_0048.jpg
    IMG_0048.jpg
    62 KB · Views: 619
  • IMG_0049.jpg
    IMG_0049.jpg
    81.1 KB · Views: 616
  • IMG_0050.jpg
    IMG_0050.jpg
    72.5 KB · Views: 611
Μεγεια το εργαλείο!!! να την ευχαριστηθείς και να την λιώσεις στην χρήση.
Περιμένουμε κι άλλο δειγματισμό !!!

Τι σε ώθησε στην απόκτηση και SLR εφόσον η 5n είναι φρέσκια και πολύ καλός παίκτης? (και ίσως την nex7 αργότερα?)

Last edited:
Κοιτα, οπως γνωριζεις, η sony nex ειναι οντως καταπληκτικη.
Οσον αφορα τη ποιοτητα εικονας , απλα δε παιζεται !
Αυτο που κυριως με ωθησε στην Α65, ειναι πρωτον η πολυ καλυτερη ταχυτητα εστιασης , ειδικα σε κινουμενα θεματα και χαμηλο φωτισμο.

Η nex ειναι γρηγορη, αλλα μονο σε στατικα αντικειμενα και με καλο φωτισμο.

Δεν μπορει αλλωστε να ειναι και πολυ γρηγορη, λογω του CDAF .

Ακομη και οι πιο γρηγορες νεες m 4/3 , οπως Olympus EP3 , ειναι μεν ταχυτατες , αλλα οχι σε κινουμενα θεματα και χαμηλο φωτισμο.

Ακομη οι DSLR εχουν το πρωτο λογο σ αυτο το τομεα.

Επισης , εχοντας το καταπληκτικο flash Sony HVL-F58AM δε μπορω να το χρησιμοποιησω με τη nex 5n.

Ειναι απαραιτητο μερικες φορες... ειδικα σε εκδηλωσεις κλπ.

Απ αυτα που ειδα στο internet, και η nex 7 ειναι ιδια σε θεμα ταχυτητας, γι αυτο εβγαλαν αλλωστε και το νεο ανταπτορα για alpha mount φακους, για οποιον θελει κατι παραπανω απο ταχυτητα και ποικιλια φακων.

Ακομη, μη ξεχναμε οτι δεν εχεις πολλους φακους να διαλεξεις στις nex.

Αν βαλεις τη τιμη του ανταπτορα και του EVF για τη nex 5n , αγοραζεις την A65 ! (περιπου).

Και φυσικα εχω κι ενα δευτερο σωμα (nex 5n) , παντα καβατζα , πολυ καλο κι ελαφρυ... ιδανικο για street photos, εκδρομες, διακοπες κλπ.

Πολλοι θα ρωτησουν γιατι δεν παιρνω τη sony nex 7 , μαζι με ανταπτορα , αφου παιρνει flash εξωτερικο , εχει και EVF.

Πρωτα, λογω τιμης και δευτερον, οτι χανεις τον εσωτερικο σταθεροποιητη που εχει η Α65 και λειτουργει ακομη και στο βιντεο και με primes, πραγμα που δεν το εχεις με τη nex 5n - 7.

Φυσικα οταν ερθει η nex 7 , θα της ριξω μια ματια ...-bye-

Last edited:
Αναλυτικοτατος οπως παντα, υπο αυτο το προσμα δεν εχεις αδικο. Να την χαρεις κ παλι!

Ερωτηση. Μπορεις να κανεις manual ρυθμισεις κατα την videoσκοπηση;

Μεχρι να φορτησει πληρως η μπαταρια, να πω οτι η Α65 ηρθε με το τελευταιο firmware 1.03.
Περιμενουμε και νεο version 2, ισως αρχες Νοεμβρη.

Aυτο γιατι, παρουσιαζει ακομη και τωρα, σημαντικη καθυστερηση στο ανοιγμα - κλεισιμο, καθως και ενα lag στην αλλαγη ρυθμισεων μεσω του περιστροφικου διακοπτη (μικρη καθυστερηση φυσικα, αλλα απαραδεκτη για τετοια μηχανη).

Mια ακομη ελλειψη (το αφησανε για την Α77) ειναι και η απουσια δυνατοτητας αποθηκευσης custom settings σε μια θεση στο περιστροφικο διακοπτη αλλαγης προγραμματος.

Επισης , μια αλλαγη ακομη απο την Α55, ειναι η αλλαγη τοποθεσιας της καρτας μνημης.
Τωρα ειναι , οπως θα πρεπε, στο πλαι , και οχι απο κατω οπως πριν, για ευκολια αλλαγης της καρτας οταν ειναι σε τριποδο η μηχανη.

Last edited:
Thanks...
και συνεχιζω με καποια πρωτα δειγματα σε διαφορα ISO.
Δεν εχω στη δουλεια δυστυχως τη νεα εκδοση του Lightroom με υποστηριξη για RAW της Α65, οποτε θ αρκεστω σε jpg .
Eιναι εντονη η αποθορυβοποιηση που κανει η a65 και δεν ρυθμιζεται στο off, μονο χαμηλη.

Για καλυτερα δειγματα , αργοτερα.

Ολα στο χερι, με φωτισμο δωματιου και πολυ χαμηλες ταχυτητες (1/3 εως /60)... γι αυτο και δεν ειναι πολυ sharp.

Με φακο τον Sigma 17-70 OS HSM .

ISO 100

attachment.php

ISO 400

attachment.php

crop 200%

attachment.php

ISO 800

attachment.php

crop 200%

attachment.php

iso 1600

attachment.php

ISO 3200
attachment.php

crop
attachment.php

ISO 3200 tele x2

attachment.php

Attachments

• iso 3200.jpg
    iso 3200.jpg
    45.7 KB · Views: 241
  • iso 3200 tele.jpg
    iso 3200 tele.jpg
    68.2 KB · Views: 238
  • iso 3200 crop.jpg
    iso 3200 crop.jpg
    68.4 KB · Views: 238
  • iso 800.jpg
    iso 800.jpg
    33.4 KB · Views: 240
  • iso 800 crop.jpg
    iso 800 crop.jpg
    69.6 KB · Views: 241
  • iso 400.jpg
    iso 400.jpg
    33 KB · Views: 242
  • iso 400 crop.jpg
    iso 400 crop.jpg
    88.6 KB · Views: 244
  • iso 100.jpg
    iso 100.jpg
    46.9 KB · Views: 244
  • 1600.jpg
    1600.jpg
    45.8 KB · Views: 245
Δεν αντεξα και κατεβασα μολις το νεο Lightroom 3.5 στη δουλεια , με υποστηριξη για Α65...

Μ ολα αυτα που ειχα διαβασει στην αρχη, ειδικα πριν τα τελευταια firmware, ειχα "φοβηθει" λιγο, οτι δεν θα ειναι πολυ καλη στα υψηλα iso (1600-3200).

Με τα πρωτα δειγματα που ειδα σε RAW, πολυ προχειρα βεβαια, μαλλον αστειο ειναι να το συζηταμε... ισως για 6400 και πανω!

Εδω ενα δειγμα απο ISO 3200 με φως δωματιου...

ISO 3200

attachment.php

crop 100%, απειραχτο, default ρυθμισεις

attachment.php

crop 100%, με ελαφρια αποθορυβοποιηση (25%)

attachment.php

Attachments

• raw iso 3200 crop 100% processed.jpg
    raw iso 3200 crop 100% processed.jpg
    53.3 KB · Views: 238
  • raw iso 3200 crop 100%.jpg
    raw iso 3200 crop 100%.jpg
    63.2 KB · Views: 238
  • iso 3200.jpg
    iso 3200.jpg
    44.1 KB · Views: 240
Αντε και ενα δειγμα απο 6400 - 12800 ISO...
Tολμω να πω , οτι οι εικονες της Α65, μου αρεσουν πολυ περισσοτερο απο την Α55, κυριως λογω αναλυσης και πολυ "φιλμικου" θορυβου... λογω αισθητηρα βεβαιως.
Ειναι πολυ λεπτοκοκος και πολυ "αρεστός" στο ματι.
Δεν ενοχλει καθολου ... ακομη και σε ΠΟΛΥ υψηλα ISO

Aπο RAW φυσικα... default ρυθμισεις, καμια επεξεργασια !
Υπαρχει λιγο περισσοτερος χρωματικος θορυβος απο πριν, αλλα φευγει ευκολα με τις σχετικες ρυθμισεις στο LR.
Δεν τον πειραξα εδω (περα απο τις default ρυθμισεις του LR).

ISO 6400

attachment.php

crop 100%

attachment.php

ISO 12800 !

attachment.php

crop 100%

attachment.php

Attachments

• iso 6400.jpg
    iso 6400.jpg
    46.9 KB · Views: 238
  • iso 6400 100% crop.jpg
    iso 6400 100% crop.jpg
    82.6 KB · Views: 237
  • iso 12800.jpg
    iso 12800.jpg
    54 KB · Views: 235
  • iso 12800 crop 100%.jpg
    iso 12800 crop 100%.jpg
    112.3 KB · Views: 238
Last edited:
Καλορίζικη Γιάννη! Καλές λήψεις! Πραγματικά δεν νομίζω ότι έχει κάποιο θέμα με το θόρυβο. Δεν ξέρω βέβαια με πόσο φως τραβηξες αλλά νομίζω πως και ο κόκκος που υπάρχει είναι παραπάνω από ανεχτός.

Μεγειες Γιαννη !!

Δεν παλευεσαι εσυ....η χαρα του ανησυχου καταναλωτη λεμε....

Τι οθοναρα ειναι αυτη ρε συ !! :eek: