Crystal Audio MediaMatchbox Review

vadergr

Super Moderator
Staff member
17 August 2007
27,398
Μεταμορφωση
Δεν πάει πολύς καιρός απο τότε που παρουσιάσαμε τα Crystal Audio Pico Hd (5.1) media players.
Πολύ αξιόλογα μηχανάκια , οικονομικά και έπαιζαν σχεδόν τα πάντα.
Ηρθε ο καιρός όμως για το μεγαλύτερο βήμα.Ενα media player με επώνυμο και πιο δυνατό επεξεργαστή , που θα είναι συμβατός με ακόμα πιο δύσκολα πρότυπα ήχου και εικόνας.
To media player αυτό το έχουμε πλέον στα χέρια μας πριν απο την επίσημη κυκλοφορία του για ενα εξαντλητικό τέστ σε όλα τα επίπεδα!

packageg.jpg


Ξεκινάμε απο τα εύκολα.Το Matchbox έρχεται σε μια μικρή και καλαίσθητη συσκευασία οπου στο εσωτερικό της θα βρεί ο κάτοχος όλα τα βασικά για να ξεκινήσει.Το ίδιο το Matchbox , το μικρό τροφοδοτικό , ένα a/v καλώδιο (όχι hdmi που θα εκτόξευε το κόστος) , το remote και ένα φυλλάδιο με τις βασικές οδηγίες.

size1vt.jpg


size2t.jpg




Το πρώτο που εντυπωσιάζει ειναι το μικροσκοπικό μέγεθος του Matchbox (σαν μισό πακέτο τσιγάρα και ακόμα πιο λεπτό!) και το ακόμα πιο μικρό μέγεθος του remote που ειναι εξαιρετικά καλαίσθητο με πάχος πιστωτικης κάρτας!
Εκπληξη τα μπουτόν χειρισμού στο κάτω μέρος του Matchbox.Ακομα και να ξεχάσετε κάπου το remote, με αυτα θα μπορείτε να παίξετε τα αρχεία σας!

Δεν ασχολούμαστε όμως πιο πολύ με αυτά και πάμε κατευθείαν στο ψητό !
Το Matchbox συνδέθηκε κατευθείαν στον Pioneer SC-LX83 με hdmi.Επάνω του συνδέθηκε ένας WD usb δίσκος με όλα τα καλά που θα του δοκιμάζαμε.Power on και πάμε!

mainmenu.jpg



Το αρχικό μενού ειναι απλό αλλά καλαίσθητο και στα Ελληνικά!Γρήγορα γρήγορα αλλάζουμε τις ρυθμίσεις σε 1080p/50hz,24p on ,True Hd.Επέλεξα την αγγλική γλώσσα μιάς και με βολεύει πιο πολύ.Η μετάφραση πάντως που έχει γίνει απο την Crystal Audio ειναι πολύ καλή.

preview2y.jpg


Επιλέγουμε Files και βλέπουμε τα πάντα στον εξωτερικό μας δίσκο.
Πρώτο τέστ να τσεκάρουμε την κίνηση στα 23.976.
Δοκιμάστηκαν πολλές ταινίες .mkv και blu ray .iso .Σε όλες η κίνηση ήταν πολύ καλή και φαίνεται οτι όντως το Matchbox κλειδώνει σε 23.976.
Η ποιότητα εικόνας στα bd.iso δείχνει εξαιρετική ,όπως και σε ένα consumer blu ray.Τουλάχιστον σίγουρα δεν υπήρχαν εμφανείς διαφορές.Ο κάτοχος του Matchbox σίγουρα δεν θα έχει κανένα παράπονο.

infoplayback.jpg


infoplayback2.jpg


movie1jc.jpg


movie2j.jpg



Εδώ να πούμε οτι το Matchbox απο τα blu ray .iso παίζει μόνο την ταινία και όχι τα menu , αναγνωρίζοντας την μεγαλύτερη διάρκεια του container (.iso).Λογικό αυτό αφου πλήρη αναπαραγωγή blu ray με menu βρίσκουμε σε media players που εχουν την τριπλάσια και βάλε αξία σε σχέση με το Matchbox.
Σε dvd.iso το Matchbox έπαιξε και τα menu των dvd ενώ δεν μπόρεσα να βρω κάποια ασυμβατότητα/ψεγάδι στην αναπαραγωγή αυτών.
Σε κάθε είδους αρχείο που θα παίξετε , υπάρχει και fast forward , go to, καθώς και μια πολύ χρηστική επιλογή τύπου skip forward πατώντας το δεξί ή το αριστερό βελάκι.

Πάμε και στον ήχο.Οτι και να του βάλαμε το έπαιξε.Ac3,Dolby Digital , Dts , True Hd , DTS HD.
Ολα τα format ήχου επιτέλους εδώ!Δεν είναι πλέον εύκολο να βρείς media player που να υποστηρίζει σωστα Hd Audio.Ακόμα και τα πιο ακριβά Wd live , ΑcRyan δεν δίνουν πλήρη υποστήριξη.Το downmixing σε περίπτωση που θέλετε να το συνδέσετε απευθείας στην τηλεόραση σας επίσης λειτούργησε κανονικά.

Για να κλείσουμε με το θέμα αναπαραγωγής video , απλά να αναφέρουμε οτι ενώ υποστηρίζει bd/dvd.iso δεν κάνει το ίδιο και με τα blu ray rips (πλήρης δομή) που βρίσκονται στον δίσκο.
Αυτό όμως λύνεται σχετικά εύκολα αφού μπορούμε εύκολα να βρούμε το μεγαλύτερο αρχείο .m2ts στο οποίο υπάρχει η ταινία και να το επιλέξουμε για αναπαραγωγή.
Σε ότι έχει να κάνει με τους υπότιτλους , υπάρχει πλήρης υποστήριξη της ελληνικής γλώσσας και όλα αναγνωρίζονται κανονικά.Υπάρχουν και πολλές επιλογές για αυτούς όπως μέγεθος , μετακίνηση , χρώμα κτλ

musicmenu.jpg


cover1gq.jpg


Πάμε τώρα και στην αναπαραγωγή audio.
Δοκίμασα πολλά mp3 με διαφορετικά bitrate , όπως και flac.Το Matchbox έπαιξε τα πάντα πάλι.
Πολύ σημαντικό ότι κατα την διάρκεια αναπαραγωγής audio , σας δίνεται η δυνατότητα να κάνετε browsing στα περιεχόμενα του δίσκου.Αν στον φάκελλο που έχετε τα mp3 σας υπάρχει και κάποιο εξώφυλλο σε jpg μορφή , θα σας το εμφανίσει κατα την διάρκεια της αναπαραγωγής αυξάνοντας με αυτό το τρόπο την ήδη καλή εμφάνιση του user interface.

Στην αναπαραγωγή φωτογραφιών πήγαν και εδώ όλα καλά.Εμφάνισε όλες τις φωτογραφίες που του ζητήθηκε , ενώ για την εμφάνιση αυτών υπάρχει πληθώρα επιλογών.

Δεν ξέρω πραγματικά αν είχα πιάσει ποτέ στα χέρια μου media player τετοιας τιμής που να κάνει τόσα πολλά απο το πρώτο κιόλας firmware !

Επίσης η Crystal Audio άκουσε τους χρήστες και έδωσε στο Matchbox ενα remote control υψηλής αισθητικής που λειτουργεί άψογα.Καμμία καθυστέρηση ή κόλλημα κατα την διάρκεια της χρήσης του.Προσοχή εδω σε μια επιλογή του Matchbox που μπορεί να σας κάνει να πιστέψετε οτι υπάρχει πρόβλημα.Στις επιλογές του player υπάρχει το autoscan files που ψάχνει διαρκώς τον δίσκο σας για audio/video/photo αρχεία.Αυτη η διαδικασία (ανάλογα με το μέγεθος και τα περιεχόμενα του δίσκου) μερικές φορές δημιουργεί ενα lag 1-2 δευτερολέπτων και δίνει την αίσθηση οτι κολλάει το χειριστήριο.Βαλτε την επιλογή στο off και θα δείτε το φως το αληθινο!

Επίσης στο menu του Matchbox υπάρχουν οι επιλογες music/video/photos .Αν επιλέξετε κάποια απο αυτες (με την επιλογή autoscan στο on) σας εμφανίζει μαζεμένα όλα τα αρχεια πχ video που υπάρχουν στον δίσκο σας.Δεν βρήκα πολύ χρηστική την επιλογή αυτή μιας και τα εμφανίζει όλα μαζί χωρίς τα folder τους.Υπάρχει βεβαια και πολυ χρήσιμη επιλογη sort by οπου μπορείτε να τα φέρετε στα μέτρα σας.Εξακολουθώ να προτιμώ το κανονικό browse απο την επιλογη files (διαχειριση αρχείων) οπου μπορώ να διαλέγω οτι θέλω απο όπου θέλω.Το ίδιο μάλλον θα κάνετε και εσείς.

Το Matchbox άφησε τις καλύτερες των εντυπώσεων.Εξαιρετικά μικρό , καλαίσθητο , παίζει τα πάντα , και το κυριότερο για πολλούς πλέον , πολύ οικονομικό!
Στο site της Crystal Audio θα το βρείτε στα 69,99 ενώ ίσως το βρέιτε σε περίοδο προσφορών ακόμα πιο φθηνά σε γνωστές αλυσίδες καταστημάτων.
Σε αυτή τη τιμή δεν θα βρείτε εύκολα media player τέτοιας κατασκευής , με άψογη υποστήριξη ελληνικών , με hd audio , με bd.iso και επεξεργαστή νεας γεννιάς Realtek 1055.
Με το καλό στο μέλλον και για ενα media player με εσωτερικό δίσκο και υποστηριξη δικτύου για τους πιο ψαγμένους!


Θετικά

* Μικρό και καλαίσθητο.

* Εξαιρετικό χειριστήριο σε μέγεθος πιστωτικής κάρτας.

* Δυνατός επεξεργαστής Realtek 1055 νέας γεννιάς

* Υποστήριξη Hd Audio.

* Πολύ καλή κίνηση και εικόνα στην αναπαραγωγή video.

* Πλήρης υποστήριξη Ελληνικών (Μενού αλλα και υπότιτλοι).

* Αψόγο value for money.



Aρνητικά

* Δεν υποστηρίζει blu ray δομή.

* Οι επιλογές video/music στο κυρίως μενού θα μπορουσαν να προσφέρουν πιο πολλά.

* Ελλειψη optical/coaxial για όσους θα ήθελαν να το συνδέσουν σε παλαιότερους ενισχυτές (απορώ βέβαια αν θα χωρούσε σε τόσο μικρό μέγεθος)
 
Last edited:

onlineN

Supreme Member
12 April 2009
5,316
ΑΘΗΝΑ
Μπράβο Χρήστο, σ' ευχαριστούμε για την περιεκτική και συγκεντρωμένη στα σημεία που μας ενδιαφέρουν παρουσίαση!!!
Η εξέλιξη των mp της Crystal Audio φαίνεται προοδευτικά όλο και καλύτερη.
 

Tsop

Senior Member
5 November 2007
645
Βριλήσσια
Ευχαριστουμε για το review:SFGSFGSF:

Το μηχανακι φαινεται καλο με κυριο προσον του το μικρο μεγεθος αλλα το μενου του πιστευω οτι χρειαζεται βελτιωση. Μοιαζει περασμενης δεκαετιας. Ενταξει δε ζητω να ειναι σαν το XBMC αλλα κατι πιο φρεσκο και μοντερνο δεν νομιζω να εβλαπτε κανεναν.

Και παλι μπραβο και καλη συνεχεια στην Crystal Audio. Αναμενω με ενδιαφερον το επομενο project της για media player.
 

onlineN

Supreme Member
12 April 2009
5,316
ΑΘΗΝΑ
Ας αποφασισουν να κανουν την υπερβαση κα να βγαλουν ενα με Sigma+xbmc...και θα σου πω εγω τι σημαινει επιτυχια...
 

vadergr

Super Moderator
Staff member
17 August 2007
27,398
Μεταμορφωση
Το 2012-13 που θα βγει το 8910 θα το σκεφτουν είμαι σιγουρος! :p
Μέχρι τότε παιζουν μπάλλα με οτι υπάρχει , και τα καταφέρνουν καλά.
Αν το επομενο τους είναι δικτυακό, θα προτιμούσα κατι σε sigma 8642 παρά σε realtek 1185.
 

Yperion

AVClub Fanatic
21 June 2006
43,515
BVR (Beyond Visual Range)
Πολυ καλος συνδυασμος μεγεθους-δυνατοτητων-τιμης αλλα και εγω περιμενα κατι παραπανω σε θεμα εμφανισης των μενου.

Ευχαριστουμε για το τεστ.
 

vas_papavas

Supreme Member
21 December 2010
8,849
άψογος όπως πάντα κε Συντονιστά.

μια ένσταση μόνο. το runway train σε lpcm 2 channel stereo??? χώστο σε 5καναλο να τα μαμήσει όλα.
 

capsol

Senior Member
3 August 2006
350
Εγώ επιμένω να θεωρώ τα HD media players της Crystal Audio μακράν υποδεέστερα του ανταγωνισμού, 2ης κατηγορίας προΐόντα, για 2 θεμελιώδεις ελλείψεις που έχουν:

α. Έλλειψη ενσύρματου ethernet
β. Έλλειψη αγγλικών μενού (τα έχουν στα ελληνικά)
 

vadergr

Super Moderator
Staff member
17 August 2007
27,398
Μεταμορφωση
Tις φωτογραφίες βρε δεν τις βλέπεις με τα μενου στα αγγλικά? :p
Η έλλειψη δικτύου δεν ξέρω ποσο μεγάλο ρόλο παίζει σε media players που έχουν σαν στόχο το portability.
Ο καθένας βέβαια αγοράζει οτι του κάνει καλύτερα.
 

Yperion

AVClub Fanatic
21 June 2006
43,515
BVR (Beyond Visual Range)
β. Έλλειψη αγγλικών μενού (τα έχουν στα ελληνικά)

Καλα για τα μελη που εχουν γεννηθει στην Οξφορδη θα ζητησουμε στο επομενο crystal audio να ενσωματωθουν και αλλες γλωσσες πιο "ευγενεις" οπως Λατινικα , Ισπανικα της Καστιλης , Γαλλικα των Βερσαλλίων , Αγγλικα του Μπακινγκχαμ κτλ.
 
Last edited:

kyrliot

Supreme Member
31 March 2008
3,913
Θεσσαλονίκη
Βρε τι σας επιασε σημερα και αρπαζεστε (το μεσημερι ειχαμε "επεισοδιο" στο δορυφορικο τομεα) και μενα δεν με ενδιαφερουν τα crystal audio γιατι το δικτυο ειναι απολυτως βασικο για μενα,αλλα αυτο δεν σημαινει οτι δεν ειναι καλα player.
 

Yperion

AVClub Fanatic
21 June 2006
43,515
BVR (Beyond Visual Range)
Δεν αρπαζεται κανενας. Αλλωστε για το δικτυο εχει δικιο.

Γιατι να αντιγραφεις τα αρχεια στον εξωτερικο σκληρο οταν μπορεις να τρως ολη μερα την ακτινοβολια του wifi?
 

vas_papavas

Supreme Member
21 December 2010
8,849
πάντως τώρα που κατεβαίνω κάθε σκ στο εξοχικό κατάλαβα το μεγάλο προσόν του πίκο 5.1. το πετάω μέσα στην καθημερινή επαγγελματική τσάντα μου (απλό σακίδιο ώμου) χωρίς να αναγκάζομαι να βγάζω και να βάζω έγγραφα.

tg_31322201_sol_a02.jpg


και πιάνει όσο χώρο πιάνει το κινητό με το φορτιστή του. ασε που αφήνει χώρο για το φορητό και τον ψηφιακό δέκτη. υπάρχει και ένας δίσκος με αρχεία και ταινίες μόνιμα μέσα και όλα οκ.
 

capsol

Senior Member
3 August 2006
350
...οταν μπορεις να τρως ολη μερα την ακτινοβολια του wifi?

Δομημένη καλωδίωση, ενσύρματου gigabit ethernet, στο σπίτι σου, είναι η λύση.
 

vas_papavas

Supreme Member
21 December 2010
8,849
capsol είναι προφανές ότι το συγκεκριμένο media player δεν απευθύνεται σε χρήστες που έχουν δικό τους σπίτι και έχουν περάσει δομημένη καλωδίωση. δηλαδή αν ένας ταλαίπωρος χρήστης που μένει σε νοικιασμένο σπίτι ζητήσει μια συσκευή αναπαραγωγής ταινιών για να το συνδέσει στην τηλεόραση του τι να του πούμε ???? μην πας σε υποδέστερες λύσεις αλλά πές στην σπιτονοικοκυρά σου να σου περάσει δομημένη καλωδίωση και πάρει ένα media player με ethernet port.

για το συγκεκριμένο player δεν θεωρώ βασική έλλειψη το ethernet port. γιατί πολύς κόσμος δεν ενδιαφέρεται για τέτοια - αντίθετα θεωρώ έλλειψη την υποστήριξη παλαιότερων ενισχυτών (coaxial - optical) μιας και περνάει πολυκαλο μονο από hdmι (το αντίθετο από το pico 5.1 δηλαδή). εκεί πιστεύω ότι η crystal θα χάσει κάποιους πελάτες.
 

Yperion

AVClub Fanatic
21 June 2006
43,515
BVR (Beyond Visual Range)
Το καλο ειναι οτι υπαρχει πληθωρα media player για να καλυψουν καθε γουστο και απαιτηση.

Το Pico ειχε πολυ μεγαλη επιτυχια γιατι κανει τα βασικα ενος media player πολυ καλα. Και ουσιαστικα σε τιμη παιζει χωρις ανταγωνισμο.

Για εξειδικευμενα πραγματα υπαρχουν και ακριβοτερα μηχανακια.
 

capsol

Senior Member
3 August 2006
350
Τα συγκεκριμένα media players επιβεβαιώνουν αυτό που έλεγα πάντα:

Ο έλληνας δεν ενδιαφέρεται για την ουσία, αλλά μόνο για το design.