Σοβιετικές μυστικές υπηρεσίες...

supersonic

Μέλος Σωματείου
17 June 2006
49,350
51h6rTYqRyL._SS400_.jpg


KGB - 1976


To 1976 σε μια συνεχή μουσική αναζήτηση ο μεγάλος Mike Bloomfield σχηματίζει ένα σχήμα που δεν ήταν γραφτό (όπως άλλωστε τα περισσότερα σχήματα που συμμετείχε ο ίδιος) να κρατήσει πολύ.
Μαζί του ο κιθαρίστας Ray Kennedy, στα τύμπανα ο Carmine Appice και ο Rick Gretch στο μπάσο.

Ο ομότιτλος δίσκος είναι ένας τίμιος άγνωστος δίσκος των σέβεντις. Ενα άψογο σύνολο μουσικών που στήνει ένα no-nonsence δίσκο, στα μέτρα του straight rock με φανερές τις καταβολές blues, soul, έως και gospel των έμπειρων μουσικών και κύρια του Bloomfield.

Καμμιά υπερβολή, καμμιά έξαρση, απλές ενορχηστρώσεις, πολύ καλά γυναικεία φωνητικά στην υποστήριξη.
Η κιθάρα του Bloomfield - δεν χρειάζονται λόγια - που στήριξε μιά σχολή μουσικών ξεχωρίζει. Μιλάει στην ψυχή απ ευθείας. Ο ρόλος του εδώ είναι εντελώς διαφορετικός από αυτόν που γνωρίσαμε με τους Electric Flag, πηγαίνοντας ίσως περισσότερο με την περίοδο συνεργασίας του με τον Dylan.
Στις συνθέσεις περιλαμβάνονται και αρκετά covers, χωρίς να είναι τρανταχτά αναγνωρίσιμες, ενώ σαν διασκευές τιμούν μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια τον όρο. Προσωπικά ξεχωρίζω το I've got a feeling με την εξαιρετική slide.

Κυκλοφόρησε σε ελάχιστα αντίτυπα και γρήγορα εξαφανίστηκε.
Σήμερα μπορείτε να το βρείτε σε remaster.
 

SIMPLYMUSIC

Established Member
4 October 2007
271
είναι στα βινύλια που έχω προς πώληση. Αν και πλέον δεν είναι το στυλ που με εκφράζει καθώς μπαλαντοσουλίζει θα πρέπει να του αναγνωριστεί η τιμιότητα. Άλλωστε για ένα μέτωπο ζούμε. Ευχάριστος σαν άκουσμα αν και προτιμώ πιο μαύρες μπλουζ καταστάσεις από τον κ Bloomfield. Θα τον ξανακούσω πάντως απόψε αφορμής δοθήσης.
 

SIMPLYMUSIC

Established Member
4 October 2007
271
Re: Απάντηση: Σοβιετικές μυστικές υπηρεσίες...

Σταύρο,
εγώ πάντως θα ήθελα περισσότερα κομμάτια στο στυλ των Let me love you και Ι've got a feeling και λιγότερα σλόου . :drummer:

mr ALLMAN BROTHERS θα συμφωνήσω μαζί σου.