Xtreamer Ultra Review

onlineN

Supreme Member
12 April 2009
5,316
ΑΘΗΝΑ
ΕΙΣΑΓΩΓΗ
Η πρώτη εντύπωση που σου δίνει το Ultra είναι απόλυτα θετική. Μικρό, όμορφο και ποιοτικά κατασκευασμένο. Συνοδεύεται από το καλώδιο τροφοδοσίας,καλώδιο HDMI 1.4 ,8gb Usb stick , ένα μίνι keyboard (iPazzPro) με USB καλώδιο τροφοδοσίας της εσωτερικής του μπαταρίας λιθίου,Remote control, αντάπτορα DVI to VGA και Wifi κεραία. Προσοχή το Usb receiver του mini Keyboard (για να μην το ψάχνετε..) είναι τοποθετημένο συρταρωτά μέσα στο σώμα του.
Ισως για μερικούς το επιθετικό στυλ που δίνουν οι παθητικές ψύκτρες που καλύπτουν το σώμα του στα πλάγια να μην αρέσουν ( εμάς μας άρεσαν) αλλά κάνουν καλή δουλειά την οποία θα διαπιστώσετε κατά την διάρκεια της λειτουργίας του, κρατώντας το Ultra μακριά από υψηλές θερμοκρασίες.
Το Ultra σαν PC έχει πολλαπλές ιδιότητες και δυνατότητες εφαρμογών,ανάλογα με τις επιθυμίες του αγοραστή του. Το Usb stick το οποίο παρέχεται,εμπεριέχει σε .bin μορφή το OS της Xtreamer βασισμένο σε Ubuntu τις πλατφόρμες XBMC, Boxee , FreeNas και link συνεργασίας με Windows (το οποίο ποτέ δεν δούλεψε). Το μηχάνημα είναι σεταρισμένο να κάνει boot από το Usb stick.

HARDWARE

Memory
Samsung 4GB DDR3 (SO-DIMM/204pin/DDR3-1333/PC3-10600)
*Due to the operating system limitation,the actual memory size may be less than 4GB for the reservation for system usage under Windows® 32-bit OS.
For Windows® 64-bit OS with 64-bit CPU,there is no such limitation.
Hard Disk
Supports 1 x 2.5-inch SATA 3.0 Gb/s HDD/SSD
CPU
Intel® Atom® D525 (dual-core, 1.8 GHz)
GPU
NVIDIA® GT218-ION Graphics, NVIDIA® 3DTV Play Capable
Chipset IO
NM10, NCT5577D
Video Memory
512MB DDR3
Display Options
HDMI (w/audio), DVI-I, VGA (with included adapter)
SATA
eSATA 3.0 Gb/s port
Gigabit LAN Ethernet
10/100/1000Mbps (RTL8111E)
WiFi
External USB Antenna 802.11n WiFi (Optional)
USB Ports
6 USB 2.0 (4 on back panel, 2 on front panel)
Audio
Onboard analog stereo high-definition audio (ALC892) 7.1-Channel LPCM digital audio (HDMI)
Optical Digital S/PDIF audio output
IR port
IRDA 1.0
DirectX® Support
DirectX® 10.1 with Shader Model 4.1
Other Features
OpenCL compliant, OpenGL® 3.2 compatible, NVIDIA® PhysX® ready, NVIDIA® CUDA™ ready, NVIDIA® PureVideo™ HD technology
DHCP:
Yes

ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΚΡΙΤΙΚΕΣ :
Τοποθετήσαμε τόσο το Usb stick , όσο και ένα δίσκο 2,5’’ 320 gb και τελευταία ένα δίσκο SSD 40gb. To boot από το Usb stick, είναι ικανοποιητικό αλλά θα φανεί απελπιστικά αργό σε σχέση με έναν εσωτερικό δίσκο και ιδιαίτερα με SSD. Αργή όμως είναι η υποστήριξη του OS της Xtreamer δια μέσου του Usb stick.
H ταχύτητα της κάρτας δικτύου είναι πέραν του αναμενόμενου ικανοποιητική. Πετύχαμε σε ενσύρματη μεταφορά αρχείου από PC σε Xtreamer Ultra 32mb/s.!!! Αποτελεί την καλύτερη επίδοση που έχω πάρει μέχρι στιγμής.
Από HDMI δεν περνάει φυσικά DTS-MA ή TrueHD αλλά φάνηκε εκ του αποτελέσματος ότι αυτό δεν αποτελεί μειονέκτημα.
Το mini Keyboard δούλεψε ικανοποιητικά , έχει και φωτισμό νυκτός , αν και η κατασκευή του δεν μας εξασφάλισε την βεβαιότητα ότι αποτελεί ποιοτικό προιόν.
Το Remote control δουλεύει εκτελώντας εντολές ,εφ’οσον διατηρήσει κανείς το boot από το stick. Αλλιώς εάν αλλάξει το boot τότε πρέπει να επαναπρογραμματιστούν οι εντολές μέσω προγραμμάτων όπως το EventGhost ή να φτιάξει η Xtreamer έναν οδηγό επαναπρογραμματισμού του σε διαφορετικά περιβάλλοντα.
Το Xtreamer Ultra είναι αθόρυβο. Για 5 συνεχόμενες μέρες δεν έκλεισε ποτέ παρά μόνο για τα σύντομα χρονικά διαστήματα που χρειάστηκε να μεταφερθεί από σπίτι σε σπίτι. Δεν ζεστάθηκε , δεν κόλησε , δεν κρασάρισε.
Η WiFi κεραία έρχεται με τους δικούς της drivers και η απόδοσή της είναι ικανοποιητική. Εγκαταστάθηκε το VideoStream όπου από το iPhone παίχτηκε βίντεο 720p χωρίς προβλήματα.
Εντυπωσιακό ήταν το σετάρισμα της κάρτας Nvidia η οποία αναγνώριζε ακόμα και τους ενισχυτές που την συνδέαμε επάνω της.

SOFTWARE

Operating System
Linux Pre-Compiled, Optimized and Configured for the Ultra
is inside the USB Stick ready for booting
Microsoft® Windows® 7 / 7 64-bit / Vista™ / Vista™ 64-bit /
XP / XP 64-bit compliant - Not Included. Drivers Supplied insidethe USB stick.
MCE Addons and Community Packages
nVidia 3DTV Play Trial Edition (for windows 7)
X-Aiwi Software (for windows 7)
CamTrax Software (for windows 7)
Software Features
nView® Multi-Display
Aiwi (for Win7)
nVidia 3DTV Play Trial (for Win)
Camtrax Windows Controller App
*Due to VGA driver limitation, 3D function only supports
Windows® 7 / 7 64-bit / Vista™ / Vista™ 64-bit.
HTPC Capability
Windows® 7 with Aero® user interface and DirectCompute compatible,Boxee, XBMC, MediaPortal Compatible
Live CD or PreCompiled Linux compatible

ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΚΡΙΤΙΚΕΣ :
Η προεγκατάσταση του Xtreamer OS Everest 1.0 δεν μας άφησε θετικές εντυπώσεις με την ταχύτητά του.Το boot γίνεται σε μια οθόνη επιλογής η οποία σε προτρέπει να επιλέξεις την πλατφόρμα της επιλογής σου. (Everest 1.0 , XBMC , Boxee , FreeNas , Windows )
To Everest 1.0 τρέχει ικανοποιητικά και σχετικά γρήγορα και θα ενθουσιάσει τους φίλους της Linux πλατφόρμας. Το XBMC όμως δεν αποδίδει το ίδιο ικανοποιητικά σε ταχύτητα και σταθερότητα. Δοκιμάσαμε να αναπαράγουμε ταινίες μέσα από το Xbmc τόσο τρέχοντας την εφαρμογή από το stick όσο και κάνοντας εγκατάσταση το λειτουργικό που βρίσκεται στο στικ σε εξωτερικό δίσκο . (οδηγίες ΕΔΩ:http://download.xtreamer.net/Drivers/Ultra/PDF/How-to-install-Xtreamer-in-UltraOS-HDD.pdf ) . Ενεργοποιήσαμε την υποστήριξη VDPAU. Ενεργοποιήσαμε το sync frame αλλά και το απενεργοποιήσαμε. Χρησιμοποιήσαμε lite skins ώστε να μην επιβαρύνουμε την αποτελεσματικότητά του....Παρ’ότι σε SD αρχεία δεν αντιμετωπίσαμε πρόβλημα, τα HD αρχεία και ιδιαίτερα σε αυτά που ήταν 1080p και με 23.976 fps , η κίνηση έγινε με διαρκή σπασίματα καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι out-of-the-box είναι μάλλον αδύνατη η χρήση του Ultra.
Σημείωση: Η Xtreamer της οποίας αναφέραμε τα προβλήματα , αποφάσισε να αλλάξει τον τρόπο διανομής του λειτουργικού της και ενώ τα πρώτα 160 στάλθηκαν με USB stick σύντομα θα ανακοινωθεί η εξής αλλαγή: Τα Ultra θα αποστέλλονται με εσωτερικό δίσκο SSD 8gb όπου θα περιέχει το λειτουργικό της με επιβάρυνση 20 περίπου ευρώ. Επίσης θα περιέχεται και οδηγός εγκατάστασης εναλακτικού OS.

Το OpenElec , εάν η εγατάστασή του συνδυαστεί επίσης με εσωτερικό SSD είναι πιο γρήγορο . Ομως υστερεί στην ομαλή κίνηση του 23.976 , αλλά το πρόβλημα λύνεται με την εφαρμογή patches τα οποία ΔΕΝ θα αναφερθούν στο review αυτό αφού μόλις πληροφορηθήκαμε την επίσημη συνεργασία της Xtreamer με την Openelec με στόχο να διαμορφωθεί μια πλατφόρμα της openelec η οποία να είναι optimized για το Ultra. Αυτό θεωρείται σημαντικό πλεονέκτημα γι αυτούς που θέλουν να χρησιμοποιήσουν το Ultra αποκλειστικά σαν Media player. ( Εγώ διατηρώ τις ενστάσεις μου γι αυτό.....)

Στα Windows 7 : Αναζητώντας την λύση που κατά την γνώμη μου δικαιολογεί το κόστος απόκτησης ενός Ultra, εγκαταστήσαμε τα Windows 7 , 32bit . Για να κάνει κανείς εγκατάσταση Win 7 στο Ultra υπάρχουν 2 τρόποι. 1) ISO των Win7 σε Usb stick και 2) Εξωτερικό DVD και boot από αυτό. Προτιμήθηκε ο δευτερος τρόπος. Οδηγίες για το τρόπο που μπαίνεις στο Bios του Ultra υπάρχουν στο Quick set up που παρέχεται στην συσκευασία. Μαζί με τα Win 7 εγκαταστάθηκαν: Media player classic ,Cyberlink Power DVD 11 , ffdshow , XBMC Dharma , AEON MQ2 skin , Virtua Tennis, Call of Duty Black Ops και TuneUp Utilities 11.
Εγιναν οι κατάλληλες ρυθμίσεις στην Nvidia (οι οποίες χρειάζονται restart αφού γίνουν) με έμφαση στην ρύθμιση των hz ( 50,60 ή 24 ) .
To TuneUpUtilities επιλέχθηκε τόσο για το optimize που κάνει όσο και για το TurboMode που έχει ώστε να μην αφήνει τα Windows να εκτελούν – όταν είναι ενεργοποιημένο – τις διαφορες λειτουργίες που κάνει by default(αναζήτηση αναβαθμίσεων,διαμοίρασμα αρχείων ή εσωτερικές διεργασίες καλής λειτουργίας των Windows) κι επειδή βαριόμασταν να τις κάνουμε μία-μία εμείς μέσα από τα Windows και φάμε πολύτιμο χρόνο :D
Επιλέξαμε την πλήρη λειτουργικότητα του skin ΑΕΟΝ ΜQ2 – το οποίο είναι ασύγκριτης ομορφιάς πρέπει να ομολογήσω!!! Το AEON έχει δυνατότητα να τρέχει το skin σε 4 διαφορετικές μορφές όπου ή full είναι φυσικά και η πιο βαριά. Ενεργοποιήσαμε το DXVA και τρέξαμε το TRON σε m2ts των 40 gb .
Η αποκάλυψη!!! Η κίνηση , η αναπαραγωγή , ο ήχος ....όλα τέλεια. Κανένα ψεγάδι. Πολλές φορές σημεία στα οποία σε media players είχαν παρατηρηθεί σπασίματα λόγω βεβαρυμένου fps ή άλλου άγνωστου λόγου έπαιξαν όλα χωρίς κανένα πρόβλημα. Ενθουσιαστήκαμε. !!! Επαναλάβαμε το τεστ 2 φορές μαζικά και επανειλημένα προσωπικά.
Καλώς ή κακώς το μηχάνημα αποκαλύφθηκε στα Windows.οπως επίσης αποκαλύφθηκε και η δύναμη και η ομορφιά του XBMC το οποίο ΔΕΝ έχει συναγωνισμό. (Ξεχνάμε εδώ ότι οι υπότιτλοι πρέπει νάχουν το ίδιο όνομα με την ταινία....ξεχνάμε φακέλους , ίδιες ή μη ίδιες ονομασίες με την ταινία και τα posters ή τα fanarts) ολα γίνονται αυτόματα μόνα τους . Ακόμα και η εύρεση ελληνικών υποτίτλων. Η παραμετροποίηση των ειδών των αρχείων γίνεται με ελάχιστη συμετοχή του χρήστη και επίσης ποτέ πια δεν θα ξεχάσετε ποια ταινία έχετε δει και σε ποιο επεισόδιο έχετε σταματήσει στις σειρές που βλέπετε.
Το Call of Duty , έπαιξε άψογα (χωρίς shading όμως, αλλιώς βαραίνε η κίνηση.) Το μόνο που δεν μπορέσαμε ήταν να πάρουμε ήχο του παιχνιδιού από την HDMI. O ήχος ήρθε από την κάρτα Realteck.
Δοκιμάστηκαν Full Blu Rays , από εξωτερικό player αλλά και από εξωτερικό δίσκο τα οποία παίχτηκαν αυτόματα από το Power DVD 11 με full menu.
Στα windows μπορούν να εφαρμοστούν – γι όσους έχουν όρεξη – πολλές επεμβάσεις οι οποίες δεν απαιτουν ιδιαίτερη τεχνογνωσία του λειτουργικού. Π.χ. ρίξτε μια ματιά σε αυτά τα άρθρα :
1:http://www.mediasmartserver.net/2010/06/04/guide-using-mpc-hc-as-your-video-player-in-xbmc/
2:http://www.mediasmartserver.net/2010/09/07/guide-getting-started-with-xbmc/
3:http://www.mediasmartserver.net/2010/02/25/adding-xbmc-boxee-and-hulu-to-your-windows-media-center/
τα οποία παρέχουν οδηγούς οι οποίοι θα σας φανούν πολύ χρήσιμοι.
To Ultra είναι περιττό να πω ότι μόνο με αυτά τα προγράμματα που του βάλαμε , έπαιξε τα πάντα τόσο σε video όσο και σε audio files.

Συμπεράσματα:
Το Xtreamer Ultra κάνει όλα αυτά που λένε οι κατασκευαστές του. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.
Εμείς όμως αναζητάμε τον τρόπο ο οποίος σε αποζημιώνει και δικαιολογεί τα λεφτά που ζητάει . Κατά την προσωπική μου εκτίμηση – και πάντα χωρίς να απαξιώνω τα άλλα λειτουργικά , αυτό επιτυγχάνεται στον μέγιστο βαθμό μόνο με τα Windows7 μέχρι στιγμής. Τόσο από μεριάς hardware ( Nvidia) όσο και από μεριας Software ( XBMC) . Θα δώσω 350 αλλά θα μπορω να δω ότι θέλω και να ακούσω ότι θέλω , να τρέξω ότι προγραμμα θέλω (που να το σηκώνει ο επεξεργαστής...) , να παίξω παιχνίδια και γενικά να εκμεταλλευτώ την πολυλειτουργικότητα που μου δίνει ένα τέτοιου είδους HTPC σε μέγεθος Media player.
 
Last edited:

spyrakos

AVClub Enthusiast
16 January 2010
708
Re: Xtreamer Ultra!

Καλησπέρα και από μένα. Το Call of Duty σε τί ανάλυση το τρέξατε απροβημάτιστα?
 

NGeorgoulis

Established Member
23 February 2011
133
Απάντηση: Xtreamer Ultra!

Πολύ ωραίο και περιεκτικό review, Νίκο, σε ευχαριστούμε πολύ...
Έχω μία ερώτηση : Σχετικά με τον ssd των 8gb.. Θα τον πάρουμε και εμείς από ότι καταλαβαίνω...
Την διαφορά στην τιμή θα την πληρώσουμε? Και εάν ναι, πως θα γίνει αυτό?
 

onlineN

Supreme Member
12 April 2009
5,316
ΑΘΗΝΑ
Re: Απάντηση: Xtreamer Ultra!

Πολύ ωραία παρουσίαση Νίκο!

Να προτείνω όμως να αποκτήσει δικό της νήμα; Φοβάμαι ότι θα χαθεί εδώ μέσα, ανάμεσα στις εκατοντάδες μηνυμάτων..


Tthanks γενικέ. Δεν έχεις άδικο. Εγώ την έβαλα εδώ γιατί το θεώρησα πλεονασμό να ανοίξω 3ο νήμα για το Ultra.
 

onlineN

Supreme Member
12 April 2009
5,316
ΑΘΗΝΑ
Re: Απάντηση: Xtreamer Ultra!

Πολύ ωραίο και περιεκτικό review, Νίκο, σε ευχαριστούμε πολύ...
Έχω μία ερώτηση : Σχετικά με τον ssd των 8gb.. Θα τον πάρουμε και εμείς από ότι καταλαβαίνω...
Την διαφορά στην τιμή θα την πληρώσουμε? Και εάν ναι, πως θα γίνει αυτό?

Απ'ότι φαντάζομαι με την παράδοση....Το νέο είναι πολύ φρέσκο.! Σημερινό!
 

auteur

Banned
12 March 2009
9,072
Re: Xtreamer Ultra!

Ωντως πολυ ωραία παρουσίαση!!:SFGSFGSF:

Από HDMI δεν περνάει φυσικά DTS-MA ή TrueHD αλλά φάνηκε εκ του αποτελέσματος ότι αυτό δεν αποτελεί μειονέκτημα.
γιατι δεν αποτελεί μειονέκτημα; βρηκατε αλλο τροπο να παρετε DTS-MA ή TrueHD;
 

vadergr

Super Moderator
Staff member
17 August 2007
27,486
Μεταμορφωση
Re: Xtreamer Ultra!

Ωντως πολυ ωραία παρουσίαση!!:SFGSFGSF:

Από HDMI δεν περνάει φυσικά DTS-MA ή TrueHD αλλά φάνηκε εκ του αποτελέσματος ότι αυτό δεν αποτελεί μειονέκτημα.
γιατι δεν αποτελεί μειονέκτημα; βρηκατε αλλο τροπο να παρετε DTS-MA ή TrueHD;

δεν υπαρχει τροπος.Απλα ηθελε να πει ο Νικος οτι ειναι ασημαντο μπροστα στα πραγματα που μπορει να κανει.
 

udt71

AVClub Addicted Member
13 October 2006
1,792
Deep Sea
Ωντως πολυ ωραία παρουσίαση!!!:SFGSFGSF::SFGSFGSF::SFGSFGSF:
Ενα μεγάλο Μπράβο απο μένα!!! :party:
 

onlineN

Supreme Member
12 April 2009
5,316
ΑΘΗΝΑ
Να συμπληρωσω οτι τα tests εγιναν σε 2 Samsung TV?s(42" και 3D 55") 2 AV amps Pioneer ( 920. & LX70) και σετ ηχειων 5.1. Σε 3D αναπαραγωγη τα SBS αρχεια που παιξαμε τα επαιξε αψογα.
 

xamurabi

AVClub Addicted Member
9 February 2007
1,650
By the Lake
Συγχαρητήρια για την παρουσίαση. Ανυπομονώ να το παραλάβω!

Το νέο με τον εσωτερικό SSD με χάλασε λίγο, όχι για τα 20 , αλλά για το γεγονός πως η αντικατάστασή του για όσους θέλουμε να βάλουμε και windows είναι μάλλον μονόδρομος! Εκτός και αν χωρέσουμε μέσα σε αυτόν όλα τα λειτουργικά windows 7 linux κλπ με πολλαπλό boot?!. Αναρωτιέμαι αν αυτό είναι εφικτό γιατί η αγορά ενός Ultra για μένα προσωπικά είναι μια αγορά ένος πολυμηχανήματος και όχι ενός mp! Τις ανάγκες μου για mp τις καλύπτει άνετα το XTmk1 που έχω!
Περιμένω με αγωνίας νεώτερα από τον χώρο του πολλάπλού boot που θα απογειώσει τη λειτουργικότητα του ultra!
 

vadergr

Super Moderator
Staff member
17 August 2007
27,486
Μεταμορφωση
Aυτο ειναι αληθεια.O ssd 8gb ειναι αχρηστος.
Καλυτερα να χρεωναν +40ε και να εβαζαν εναν σατα 160gb...

ΥΓ.Νικο η παρουσια του ssd ακυρωνει το στικακι?
 

antonisv

New member
11 June 2010
16
onlineN πολύ καλή η παρουσίαση, εγώ προσωπικά περιμένω την έκδοση του openelec που θα είναι tailor made για το Ultra.

Μεθαύριο παραλαμβάνω το Ultra.
Προσοχή μη το παραγγείλει κανείς από την Xtreamer γιατί εκτός από τον ΦΠΑ 65,32 που θα κληθεί να πληρώσει, θα πρέπει να πληρώσει και στην DHL 101,25 για handling fees. Δυστυχώς το ανακάλυψα σήμερα που με κάλεσαν από την DHL.
 

Αυγερινός Παπαδάκης

AVClub Addicted Member
29 November 2006
1,621
Νέα Ιωνία, Αθήνα
Απάντηση: Re: Xtreamer Ultra Review

Συγχαρητήρια για την παρουσίαση. Ανυπομονώ να το παραλάβω!

Το νέο με τον εσωτερικό SSD με χάλασε λίγο, όχι για τα 20 , αλλά για το γεγονός πως η αντικατάστασή του για όσους θέλουμε να βάλουμε και windows είναι μάλλον μονόδρομος! Εκτός και αν χωρέσουμε μέσα σε αυτόν όλα τα λειτουργικά windows 7 linux κλπ με πολλαπλό boot?!. Αναρωτιέμαι αν αυτό είναι εφικτό γιατί η αγορά ενός Ultra για μένα προσωπικά είναι μια αγορά ένος πολυμηχανήματος και όχι ενός mp! Τις ανάγκες μου για mp τις καλύπτει άνετα το XTmk1 που έχω!
Περιμένω με αγωνίας νεώτερα από τον χώρο του πολλάπλού boot που θα απογειώσει τη λειτουργικότητα του ultra!

Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω, τι λογική του να βάλεις Windows, καθόλου...
Αν θές να το χρησιμοποιήσεις ως Media Player, τότε με το Openelec θα είναι ότι καλύτερο έχετε δεί ποτέ. XBMC δηλαδή με AEON MQ2 και με δυνατότητα να παίζει 24p, θα είναι χάρμα.

Αν τώρα θέλετε να το χρησιμοποιήσετε και σαν κατεβαστήρι ή για να σερφάρετε κιόλας (για παιχνίδια δεν το συζητώ) ή για να ακούτε μουσική, τότε σε Dual Boot με μια Desktop διανομή Linux όπως π.χ. Ubuntu ή Linux Mint, θα κάνετε άψογα την δουλειά σας.

Το Openlec πιάνει λιγότερο από 1GB χώρο, οπότε χωράει άνετα και μια διανομή Linux στον εσωτερικό SSD.

Aυτο ειναι αληθεια.O ssd 8gb ειναι αχρηστος.
Καλυτερα να χρεωναν +40ε και να εβαζαν εναν σατα 160gb...

ΥΓ.Νικο η παρουσια του ssd ακυρωνει το στικακι?

Γιατί άχρηστος, θα αυξήσει πολύ την ταχύτητα του Ultra και ως χωρητικότητα καλύπτει τα πάντα εκτός Win 7.

onlineN πολύ καλή η παρουσίαση, εγώ προσωπικά περιμένω την έκδοση του openelec που θα είναι tailor made για το Ultra.

Μεθαύριο παραλαμβάνω το Ultra.
Προσοχή μη το παραγγείλει κανείς από την Xtreamer γιατί εκτός από τον ΦΠΑ 65,32 που θα κληθεί να πληρώσει, θα πρέπει να πληρώσει και στην DHL 101,25 για handling fees. Δυστυχώς το ανακάλυψα σήμερα που με κάλεσαν από την DHL.

Μαζί σου για έναν απλό λόγο. Χρησιμοποιώ το Openelec σε HTPC custom made και βέβαια οι δυνατότητες του πάνε χαμένες. Προσωπικά δεν με νοιάζει γιατί είναι πολύ πιο γρήγορο από οποιοδήποτε Media Player της αγοράς, έχει μακράν το ωραιότερο GUI, διαβάζει σαν νερό και παίζει τις κοντά 800 ταινίες και 90 σειρές που έχω και το χρησιμοποιεί η γυναίκα μου χωρίς να της έχω δείξει τίποτα. Αναβαθμίζεται συνέχεια (σε μηνιαία βάση σχεδόν) και προσθέτουν καινούργιες λειτουργίες, ευκολίες.

Επίσης γίνεται προσπάθεια να βγεί εκτός από custom made έκδοση του Openelec για Xtreamer Ultra και patch για την Generic Build για ΙΟΝ2. (άρθρα εδώ http://www.xbmcfreak.n.l/?lang=en).

Το τοπίο πάντως για τους υποψήφιους αγοραστές του γίνεται ολοένα και καλύτερο (Αχ αυτό το High Definition Audio)
 
Last edited:

zilmer

AVClub Addicted Member
20 October 2008
2,327
Re: Xtreamer Ultra!

Καλησπέρα και από μένα. Το Call of Duty σε τί ανάλυση το τρέξατε απροβημάτιστα?
απλα το δοκιμασαμε , χωρις πολλα πολλα εξτρα , και νομιζω ειναι τελειως αδικο να μπουμε στο τρυπακι αν παιζει το ενα παιχνιδι ή το αλλο ή πως το απεδωσε.Σχεδιαστηκε ως pc-media center ή τουλαχιστον ετσι το βλεπουμε εμεις.Ηταν μια ευχαριστη εκπληξη που απλα το επαιξε..
 

zilmer

AVClub Addicted Member
20 October 2008
2,327
Η καλυτερη ιδεα , ή το στησιμο που μπορει να κανει καποιος , εστω και για ψυχολογικους λογους , ηταν σαν το παραδειγμα του Αυγερινου.Ασε το ultra να μπουταρει στο openelec και αν στην καρφωσει , εχεις και επιλογη windows.
Εννοειται φυσικα , οτι στο openelec η ταχυτητα του XBMC στο βαρυ AEONMQ2 , ηταν διπλασια απο windows
 

onlineN

Supreme Member
12 April 2009
5,316
ΑΘΗΝΑ
Re: Xtreamer Ultra!

Καλησπέρα και από μένα. Το Call of Duty σε τί ανάλυση το τρέξατε απροβημάτιστα?


Sorry αγαπητέ που δεν σου απάντησα νωρίτερα...αλλά ήμουν off forum.
To Black ops κλείδωσε σε ανάλυση μεγαλύτερη του 1024x768 πάντως . Οχι ....δεν ήταν 800x600 έαν αυτό νόμισες....:D
Φυσικά η πρώτη δοκιμή (από μένα ) ήταν στην υψηλότερη δυνατή ανάλυση και με full demands σε όλα τα επίπεδα. Κάτω από αυτές τις ρυθμίσεις όπως καταλαβαίνεις , κούναγες το ποντίκι και αυτό πήγαινε σαν μεθυσμένο. Οταν όμως του βγάλαμε τα antialising και κλείσαμε το shading ως δια μαγείας όλα αλλάξανε ...κι έτρεχε ωραία ...Αλλο πράγμα το παιχνίδι FPS στην μεγάλη οθόνη .
 

zilmer

AVClub Addicted Member
20 October 2008
2,327
Re: Xtreamer Ultra!

Αλλο πράγμα το παιχνίδι FPS στην μεγάλη οθόνη .
ναι οντως-σε 3 λεπτα εχω ξερασει :p δεν το μπορω καθολου λεμε (ζαλιστικο)