QNAP NMP-1000P Network Multimedia Player Review

onlineN

Supreme Member
12 April 2009
5,316
ΑΘΗΝΑ





Η πλήρης ονομασία που του δίνει η κατασκευάστρια εταιρεία δεν είναι τυχαία.
Αποδείχθηκε μετά από αρκετές ώρες χρήσης και πλήρους ελέγχου ότι πραγματικά κατέχει επ'άξια τους προσδιορισμούς αυτούς.

Hardware and Software specs





Τα παραπάνω είναι τα χαρακτηριστικά που αναφέρονται στο επίσημο site της εταιρείας.

Πάμε όμως από την αρχή .

Το player ήρθε στην συσκευασία του, η οποία είναι εντυπωσιακή. Μεγάλη,καλοφτιαγμένη. Ανοίγοντας την θα βρει κανείς εκτός του player, ο οποίος είναι όλος από ποιοτικό πλαστικό, μια προσεγμένη και ποιοτική κατασκευή, το καλώδια HDMI , το απλό RCA ήχου και εικόνας, τροφοδοσίας, το remote control με τις μπαταρίες του το βιβλίο γρήγορης εγκατάστασης και ένα CD το οποίο είναι απαραίτητο για την χρήση της συσκευής.

Προετοιμασία και ρύθμιση

Αν νομίζετε ότι είναι γρήγορη δουλειά..κάνετε λάθος. Οι άνθρωποι της Qnap , υπέθεσαν ότι πρέπει να αναλώσετε τον ίδιο χρόνο που χρειάζεται για το στήσιμο ενός NAS server...

Για να δουλέψουν όλα σωστά και να μπορέσουν να παραμετροποιηθούν όλες οι δυνατότητες που προσφέρει το NPM 1000P είναι προτιμότερο να εγκατασταθεί αμέσως ένας εσωτερικός δίσκος SATA.
Εύκολα. Στο πλάι έχει ένα καπάκι που ανοίγοντάς το , τραβάς το συρταράκι που "κάθεται" ο δίσκος και το κλείνεις.

Στο τέστ το player συνδέθηκε με : HDMI στον ενισχυτή , component κατευθείαν στην TV , με οπτική και αναλογικά από τα stereo out του στις ανάλογες υποδοχές (CD και optical in ) του ενισχυτή.

To power up συνοδεύτηκε από έκπληξη λόγω του ξαφνικού θορύβου του ανεμιστήρα και από φόβο μήπως αυτό συνεχίζεται....Ευτυχώς όλα σταμάτησαν μόλις μπουτάρισε. (Χρόνος boot up, ίδιος με τα NMT μηχανήματα...- είχα αρχίσει να ξεχνάω ότι αργούν λιγάκι.)

Το πρώτο πράγμα που ζητάει είναι το format του δίσκου. Τελειώνοντας μπαίνεις στο αρχικό μενού.
Το CD που παρέχεται είναι απαραίτητο να εγκατασταθεί πριν γίνουν ρυθμίσεις
Πρέπει να εγκατασταθούν 3 προγράμματα στο PC: QGet, Gfind και Replicator.
H δουλειά τους είναι να εντοπίσουν το NMP 100P και την ΙΡ του στο δίκτυο να σας βοηθήσουν να κάνετε map τους USB δίσκους που μπορεί να έχετε συνδέσει σ' αυτόν , να συντονίσουν τον player να συμπεριφέρεται σαν server και τελευταία να σας βοηθήσουν να κάνετε back up τα δεδομένα σας για να μην τα χάσετε όταν το θελήσετε.

Η ρύθμιση του player δεν είναι φιλική για τον απλό χρήστη.
Πρέπει νά'χεις φαντασία και μια εμπειρία από navigation για να καταλάβεις πως ότι επιλογές βλέπεις με την πρώτη ματιά ,από κάτω κρύβουν κι άλλες τόσες η κάθε μιά τους.
Βασικά θέλει προσεκτικό και αναλυτικό ψάξιμο μία- μία επιλογή.
Ενδεικτικά μερικές εικόνες :



Αφού τελειώσετε με τις άπειρες ρυθμίσεις και συνδέσετε όλους τους δικτυακούς σας δίσκους είτε μέσω NFS , είτε SAMBA είστε έτοιμοι.
Πρέπει να αναφέρω ότι θα μπορούσε η Qnap να κάνει πιο εύκολη την ζωή του απλού χρήστη. Να είχε ενσωματώσει το σύστημα που υπάρχει σε άλλα players που ψάχνουν και συνδέονται με τους δικτυακά media locations που έχει ο καθένας αυτόματα χωρίς να χρειάζεται να ασχοληθεί κανείς με πρόσθετες ρυθμίσεις ασφαλείας και κωδικών (SAMBA) ή χειροκίνητη περιγραφή της δικτυακής τοποθεσίας ( NFS) .

Αναπαραγωγή εικόνας (Video και formats)

Η εικόνα είναι κ ο ρ υ φ α ί α. Είναι σεταρισμένη στα 12bit color depth και σου παρέχει από τις ρυθμίσεις (είτε από το αρχικό μενού, είτε πατώντας το κουμπί Options ) να την διαμορφώσεις όπως θέλεις εσύ.
Εάν μεγάλο πλεονέκτημα είναι το zoom ,που σου δίνει την δυνατότητα να μπορείς να ξεφύγεις από τα : 16:9 και 4:3
Το πακέτο των τέστ στην εικόνα το πέρασε όλο χωρίς κανένα μειονέκτημα στην κίνηση .
Ιδιαίτερα...ήταν ο μοναδικός player που έχω δει να αναπαράγει με άνεση στην κίνηση το αρχείο :"10mbps-1080i-60fps-L5.1-8ref-HDTV"
Υποστηρίζει 23.976 και 24p διαθέτοντας 2 ξεχωριστές επιλογές γι αυτό
Σημείο αναφοράς είναι επίσης και η ποιότητα της εικόνας που παρέχεται από την έξοδο component.

Θετικά: Επαιξε σχεδόν τα πάντα . avi,mkv,ts,m2ts,vob,dvr-ms ,trp,rmvb,mp4, bdmv,bd iso, χωρίς κανένα πρόβλημα στους υπότιτλους.
Αρνητικά : Δεν παίζει (όπως πολλοί players, το πρόβλημα είναι γνωστό ) όλα τα MOV. Τουλάχιστον τα δικά μου που είναι από Canon EOS 500 δεν παίζει κανένα.
Δεν συνεργάζεται σωστά με τα αρχεία των BD folders. Με αποτέλεσμα να μην δουλεύει πάντα η έναρξη των full menus και να χρειάζεται να παρέμβει κανείς με το κουμπί "Menu" του remote control.
Δεν κατάφερε να παίξει όλα τα BD ISO μέσω δικτύου χωρίς σπασίματα στην κίνηση. Αυτό είναι παράξενο . Το αρχείο μου δεν φταίει πάντως αφού το NTV550 το αναπαράγει απροβλημάτιστα.

Αναπαραγωγή ήχου (ποιότητα και formats)

O NMP 1000P δίνει από όλες τις εξόδους του τον ήχο . Δεν χρειάζεται να ρυθμίσεις δηλαδή ( HDMI on ή off π.χ. ) από που θα πάρεις έξοδο ήχου. Την στέλνει σε όλες τις εξόδους ταυτόχρονα.
Δεν υπάρχει - τουλάχιστον δεν έχω ακούσει ακόμα εγώ - άλλος player ο οποίος να δίνει την ποιότητα ήχου που δίνει ο NMP-1000P.
To ενσωματωμένο Wolfson WM8524 dac , κάνει τόσο εκπληκτική δουλειά...που ...αυτόματα υποβαθμίζει την άποψη που έχει κανείς για την απόδοση του ήχου στα άλλα players.
Προσωπικά μετά από 1-2 A-B tests , δεν μου ήταν δυνατό να επιλέξω άλλον από τον NMP 1000P.
H ίδια εξαιρετική ποιότητα ήχου ανάλογα με την μορφή του αρχείου εισέπραττες και από την HDMI και από τις αναλογικές εξόδους.
Στην ακρόαση δε μουσικής στέρεο από τις αναλογικές , ο ήχος ήταν πλούσιος , καθαρός και περιεκτικός.

Παρ' όλα αυτά τα προβλήματα δεν απουσιάζουν κι εδώ.
Τα πολυκάναλα flac δεν τα παίζει όλα.
Δεν παίζει flac από MKV files.
Επίσης υπάρχει πρόβλημα (μάλλον bug ) στο να αναπαράγει πάντα τον HD ήχο από δικτύου. ( DTS-MA)

Δικτύωση

Ο NMP 1000P σου δίνει την επιλογή να κλικάρεις ανάλογα με το δίκτυό σου : 10/100 και 1000.
Η αλήθεια είναι ότι στην μεταφορά αρχείων το transfer rate ήταν επιπέδου NAS 15mb/s .
Παρ' όλα αυτά, η διαχείριση της αναπαραγωγής μεγάλων αρχείων μέσω δικτύου χρειάζεται tweaking . Ισως νάναι θέμα insufficient buffer , γιατί αρνούμαι να πιστέψω ότι άνθρωποι των δικτύων δεν θα καταφέρουν να το διορθώσουν.

Graphical User Intrface and features


Ωραίος σχεδιασμός , όμορφες απεικονίσεις....αλλά μέχρι εδώ.
Το σύστημα διαχείρισης των μενού, η γραμματοσειρά και το navigation στα αρχεία είναι απαράδεκτο. Δεν είναι δυνατόν στην επιλογή thumbnails να βγαίνεις από το μενού εάν πατήσεις το αριστερό κουμπί παρατεταμένα. Ούτε είναι δυνατόν να κινείσαι πάντα προς τα δεξιά.
Επίσης δεν είναι σωστά δομημένα τα "κάδρα" όπου εμφανίζεται το εξώφυλλο της ταινίας. Μεταξύ μας δεν είναι για εξώφυλλα φτιαγμένο....αλλά για fanart.!!!!
Τελικά μου φαίνεται ότι είναι νόμος το γεγονός του ότι όποιος δίνει βαρύτητα στην εσωτερική ποιότητα της μηχανής , ξεχνάει την εξωτερική της ποιοτική εμφάνιση και σχεδιασμό.( και το ανάποδο)

Το υποβαθμισμένο Jukebox του θέλει βελτίωση και απ'ότι έμαθα ετοιμάζουν νέο firmware που θα την εμπεριέχει όπως και πολλές άλλες αλλαγές
Άλλα : Μετακίνηση, αυξομοίωση, χρωματισμό υποτίτλων , όπως και επιλογή τους από άλλο φάκελο.
Διαβάζει m3u , έχει λειτουργίες shuffle και repeat για όλων των ειδών τα αρχεία , video, audio , photos.
Εχει torrent download , και διαχείριση του από Web interface , όπως και δυνατότητα να εισάγεις διευθυνση internet radio manual.

Με λίγα λόγια ....όποιος τάχει τα 400...και έχει ψηλά τον πήχη τόσο στην εικόνα αλλά κυρίως στον ήχο ....Δεν υπάρχει προς το παρόν ανταγωνιστής
 
Last edited:

agorigym

Established Member
15 February 2009
164
onlineN να σου κάνω μια ερώτηση εαν δεν κάνω λάθος το sigma smp8635 chipset δεν φοράει ? δεν είναι υποδιαίστερο απο το 8642 ?
 

onlineN

Supreme Member
12 April 2009
5,316
ΑΘΗΝΑ
onlineN να σου κάνω μια ερώτηση εαν δεν κάνω λάθος το sigma smp8635 chipset δεν φοράει ? δεν είναι υποδιαίστερο απο το 8642 ?

Το NMP 1000P φοράει το πανίσχυρο (μέχρι στιγμής....) Sigma 8643.
 

dloger

Senior Member
27 December 2007
549
Αθήνα
Επειδή σκεφτόμουνα για αγορά το συγκεκριμένο player από εικόνα πως πάει σε σχέση με τα κορυφαία popcorn και dune;
 

dloger

Senior Member
27 December 2007
549
Αθήνα
Παρέλειψα να σου δώσω συγχαρητήρια για την ωραία παρουσίαση και δοκιμή. Ευχαριστούμε πολύ!
 

onlineN

Supreme Member
12 April 2009
5,316
ΑΘΗΝΑ
Re: Απάντηση: QNAP NMP-1000P Network Multimedia Player Review

Επειδή σκεφτόμουνα για αγορά το συγκεκριμένο player από εικόνα πως πάει σε σχέση με τα κορυφαία popcorn και dune;

Η εικόνα όπως περιέγραψα και πιο πάνω..είναι κορυφαία. Μου δημιουργήθηκε η εντύπωση επίσης ότι έκανε upscale τα απλά avi και κάτι mp4 από κινητά που έχω.
Εάν έχεις τα χρήματα που απαιτούνται, ακούς πολύ μουσική και είσαι από αυτούς που έχουν έναν καλό ενισχυτή και ηχεία , ΔΕΝ υπάρχει άλλο media player εφάμιλλο.
 
Last edited:
17 June 2006
23,745
Αθήνα
Κι αν δεν θες να συμπεριφέρεται σαν server πάλι πρέπει να εγκαταστησεις τα προγράμματα στο pc;
Δηλαδή χωρίς pc είναι black box; Τι σκηνικά είναι αυτά;

Υ.Γ. Συγχαρητήρια και ευχαριστούμε για τον χρόνο σου ! :)
 

dloger

Senior Member
27 December 2007
549
Αθήνα
Σε ρωτάω για εικόνα γιατί για μουσική παίζω με εξωτερικό DAC οπότε δεν με πολυενδιαφέρει η απόδοση από τις αναλογικές εξόδους.
Με ενδιαφέρει η εικόνα και οι δικτυακές δυνατότητες επειδή έχω και ΝΑS QNAP.
Και δύο ερωτησούλες:
Τελικά η θύρα ethernet είναι χιλιάρα;
Μπορείς να κάνεις πλοήγηση στα mp3 χωρίς να έχεις ανοικτή την TV (από την οθόνη του player);
 

onlineN

Supreme Member
12 April 2009
5,316
ΑΘΗΝΑ
Re: Απάντηση: QNAP NMP-1000P Network Multimedia Player Review

Κι αν δεν θες να συμπεριφέρεται σαν server πάλι πρέπει να εγκαταστησεις τα προγράμματα στο pc;
Δηλαδή χωρίς pc είναι black box; Τι σκηνικά είναι αυτά;

Υ.Γ. Συγχαρητήρια και ευχαριστούμε για τον χρόνο σου ! :)

Όχι, δεν εννοούσα κάτι τέτοιο.. Απλά όλοι θέλουμε να βλέπουμε το player και τους συνδεδεμένους σε αυτό εξωτερικούς δίσκους , όπως και το τυχόν εσωτερικό. Τα προγράμματα που παραθέτει η Qnap είναι απαραίτητα για την σωστή δικτυακή του απόδοση. Βέβαια είναι εφαρμογές με "έξυπνες" ευκολίες όπως το Qget . Εάν θέλεις να μεταφέρεις στο εσωτερικό του δίσκο ένα αρχείο απλά το "πετάς" πάνω στο εικονίδιό του.
 

onlineN

Supreme Member
12 April 2009
5,316
ΑΘΗΝΑ
Re: Απάντηση: QNAP NMP-1000P Network Multimedia Player Review

Σε ρωτάω για εικόνα γιατί για μουσική παίζω με εξωτερικό DAC οπότε δεν με πολυενδιαφέρει η απόδοση από τις αναλογικές εξόδους.
Με ενδιαφέρει η εικόνα και οι δικτυακές δυνατότητες επειδή έχω και ΝΑS QNAP. Οσοι έχουν Qnap Nas είναι τυχεροί γιατί έχει ειδικό μενού για Qnap Nas server (λογικό)
Και δύο ερωτησούλες:
Τελικά η θύρα ethernet είναι χιλιάρα; Φυσικά. (αλιώς δεν πιάνει τα 15mb/s που ανέφερα πιο πάνω)
Μπορείς να κάνεις πλοήγηση στα mp3 χωρίς να έχεις ανοικτή την TV (από την οθόνη του player); Ναι

Η εικόνα είναι κορυφή....!!
 

onlineN

Supreme Member
12 April 2009
5,316
ΑΘΗΝΑ
Εάν επιμένω στο ήχο, πηγάζει από την έκπληξή μου η οποία συνεχίζει να διατηρείται με αυτό το μηχάνημα.
Μου έχει αλλάξει την συνείδηση και την άποψη για το "ύψος του πήχυ" το οποίο πρέπει να ενσωματώνουν στο άμεσο μέλλον τα media players.

Εξ ' άλλου θεωρώ ότι η αυξανόμενη ποιότητα σε όλα τα επίπεδα και οι περισσότερες ευκολίες αποτελούν το μεγαλύτερο ποσοστό της επιτυχίας τους .
 

dloger

Senior Member
27 December 2007
549
Αθήνα
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες!
Ετοιμάζομαι να το παραγγείλω, μάλλον από Γερμανία.
 

dloger

Senior Member
27 December 2007
549
Αθήνα
Να μας πεις από που και πόσο ...μ' ενδιαφέρει..:D

Οκ, θα ενημερώσω αλλά μάλλον από εδώ:
http://www.easy-tecs.com/product_in...hd-3-5---mediaplayer-nmt-ohne-festplatte.html 334e με μεταφορικά και πληρωμή με paypal,

ή από Ολλανδία http://www.mobile-harddisk.nl/qnap-nmp1000p-mediastreamer-1-x-35-sata-h264-mkv-bt-p-1397.html
343e πάλι με μεταφορικά και πληρωμή με paypal (είναι και ετοιμοπαράδοτο).

Περιμένω απαντήσεις και από άλλα μαγαζιά για να αποφασίσω.
 

gkpapad

AVClub Addicted Member
29 January 2007
1,809
συγχαρητήρια πολλα για την παρουσια που εκανες.Αρθρα σαν το παραπανω εκαναν εμας τους υπολοιπους-τυχερους- να αγαπησουμε το site.
 

mapiro

Established Member
9 January 2009
117
Μπορείς να κάνεις πλοήγηση στα mp3 χωρίς να έχεις ανοικτή την TV (από την οθόνη του player);