DVD player Pioneer DV-717

koulis_pet

Established Member
3 February 2010
132
ΞΑΝΘΗ
Δόκιμη DVD player Pioneer DV-717

Τόπο στα νιάτα



Το νέο DVD player της Pioneer με μια μάτια δείχνει λιτό, κρύβει όμως μέσα του μια πληθώρα δυνατοτήτων που δεν θα βρείτε αλλού.

Η Pioneer είναι πιστή εδώ και χρόνια στα ραντεβού της με την εικόνα.
´Όπως στην εποχή του Laserdisc υποστήριξε αυτό το σύστημα με νύχια και με δόντια, έτσι και στην τωρινή εποχή του DVD στιγμή δεν ησυχάζει. Παρουσιάζει συνεχώς νέα μοντέλα με στόχο την αύξηση της ποιότητας και μείωση των τιμών. Η πρώτη ευρωπαϊκή επαφή της Pioneer με τον κόσμο του DVD έγινε με δυο μοντέλα, τα DV-505 και DV-909, τώρα έφθασε η ώρα ενός τρίτου του DV-717 . Aυτο εγκαινιάσει την `` τρίτη γενιά`` στην αγορά και είναι εξοπλισμένο με ότι ζηταει η ψυχή του απαιτητικού χρηστή. Τόπο στα νιάτα λοιπόν!



ΠΛΗΘΟΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΩΝ
Το DV-717 μπορεί να παίξει Dolby Digital, στερεοφωνικό ήχο PCM, DTS και MPEG πολυκαναλες και στερεοφωνικές ταινίες μέσω της ψηφιακής οπτικής και ομοαξονικής εξόδου. Επίσης στην πίσω όψη της μονάδας υπάρχουν δυο σετ στερεοφωνικών εξόδων, δύο σύνθετου σήματος βίντεο, δυο Scart,μια έξοδος s-video και ένας διακόπτης επιλογής συστήματος PAL η NTSC.κάτω από το κάλυμμα του DV-717 κρύβεται ο νέος μηχανισμός της Pioneer, ο όποιος δεν έχει καμία σχέση με αυτόν που ``φοραει`` το μικρό μοντέλο του κατασκευαστή, το DV-505 . Αυτός διαθέτει διπλή ακτίνα λέιζερ, μια για DVD και μια για CD, που καθιστούν την συσκευή ικανή να αναπαράγει κάθε τύπο δίσκου, ξεχωριστά.. Αυτό σημαίνει ότι το DV-717 έχει την δυνατότητα να διαβάζει και δισκάκια CD-R. Ο μηχανισμός βασίζεται σε διπλού επιπέδου σασί που ``απομονώνει`` τους κραδασμούς. Το ψηφιακό του τμήμα, ο μετατροπέας DAC δηλαδή του ήχου βασίζεται σε δυο τσιπ 96kHz/24bit, ένα για κάθε κανάλι, της Pioneer με τον κωδικό PE8001A Αξίζει να σημειωθεί ότι το τμήμα αυτό λειτουργεί με το δικό του τροφοδοτικό, ενώ η υλοποίηση του γίνεται από διακριτά ποιοτικά εξαρτήματα . Με αλλά λόγια το νέο Pioneer μας θύμισε την τοπολογία του DVP-S715, το οποίον επίσης έχει ξεχωριστό τμήμα ήχου. Παρόλο που η επεξεργασία του ήχου στο εσωτερικό της συσκευής φτάνει σε επίπεδο 96kHz/24bit, στις ψηφιακές του εξόδους η μονάδα προσφέρει 48kHz/24bit κάτι που δηλώνει ότι η Pioneer αυτήν τη φορά έχει λάβει σοβαρά υπόψη το θέμα της προστασίας κατά της πειρατείας. Το ίδιο ενισχύεται από το γεγονός ότι η μονάδα είναι δύσκολο να ``σπαστεί`` ώστε να παίξει και δίσκους περιοχής 1. Για να γίνει κάτι τέτοιο απαιτείται ειδική πλακέτα που πρέπει να προσαρμοστεί από τεχνικό, κάτι που φυσικά κοστίζει. Αλλά ποιος θα ήθελε να ``πειράξει`` μια τέτοια συσκευή όταν στην αγορά κυκλοφορούν πια πολλοί δίσκοι.



ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΘΟΝΗΣ
Το DV-717 έρχεται στο χρώμα της σαμπάνιας, έχει δε βάρος 6,6 κιλά και διαστάσεις 420x371x128χιλ. Η πρόσοψη του είναι λιτή έχοντας μονό τα βασικά πλήκτρα και μια σειρά ενδεικτικών led που δηλώνουν το τρόπο λειτουργίας του. Αυτά δείχνουν τα συστήματα που βρίσκονται σε χρίση κάθε φορά όπως για παράδειγμα το φίλτρο DNR για την βελτίωση της εικόνας, το σύστημα Virtual Surround Sound για όσους δεν θέλουν να χρησιμοποιήσουν αποκωδικοποιητή και πολλά ηχεία, το DTS και αλλά. Οι δυνατότητες του player δεν σταματούν εδώ υπάρχει ενισχυτικό οριζόντιας οξύτητας της εικόνας και ένα φίλτρο με την ονομασία Block. Όλα αυτά βοηθούν στην βελτίωση ποιότητας της εικόνας κακών μεταφορών η παραγώγων σε DVD
Το τηλεχειριστήριο είναι μεγάλο σε μέγεθος φέροντας το νέο λογότυπο της Pioneer
Και έχοντας τα βασικά πλήκτρα ``φωτισμένα``. Το κύριο όμως στοιχειό του, εκτός από το σαμπανιζέ χρώμα, είναι το περιστροφικό ρυθμιστικό ταχύτητας Jog & Shuttle που κάνει τις αναζητήσεις μας στο δίσκο πραγματικό παιχνίδι. Τα μενού εγκατάστασης της συσκευής δεν έχουν αλλάξει από τα προηγούμενα DVD player της εταιρίας κάτι που δεν μας άρεσε και το συγκαταλέγουμε στα αρνητικά. Αρνητικό επίσης είναι και η απουσία υποδοχής ακουστικών
Στις δόκιμες μας το Pioneer συμπεριφέρθηκε άψογα. Χειρίστηκε με μεγάλη ευκολία όλους τους δίσκους και απέδειξε ότι έχει ξεπεράσει τις παιδικές ασθένειες των DVD. Η διπλή ακτίνα λέιζερ το καθίστα ικανό να αναπαράγει με μεγάλη ευελιξία CD, αφού διαθέτει αποκλειστική ακτίνα για αυτό με αποτέλεσμα ο ήχος του σαν CD player να είναι καλύτερος από όλα τα DVD player. Ναι δεν διαβάσατε λάθος το DV-717 είναι το καλύτερο DVD player για χρήση σαν CD player. Ο ήχος του έχει ρυθμό, αμεσότητα και μια ζεστασιά που μας θύμισε κανονικότατο CD player (βοηθαει κιόλας το Legato Link). Παίζοντας όμως DVD Audio ο ήχος δείχνει να έχει όγκο, είναι αέρινος στα πρίμα, έχει ροη αλλά η εικόνα του παρουσιάζεται σχετικά μαζεμένη. Βεβαία στην κατηγορία τιμή που κινείται το DV-717 δεν υπάρχει τίποτε καλύτερο, το καλύτερο θα το βρείτε μονό σε πολύ ακριβότερα player. Στην εικόνα τα πράγματα είναι λόγο καλύτερα από το DV-505, υπάρχει μια αυξημένη ανάλυση που όμως δεν ξεπερνά αυτή του DVD-5000 της Denon για παράδειγμα. Ξεπερναει όμως τους άλλους κλώνους της Panasonic με άνεση. Αν λοιπόν ψάχνετε για ένα φρέσκο DVD player με ποιοτικά και ποσοτικά χαρίσματα τότε πρέπει να δείτε οπωσδήποτε το DV-717 , πριν εξαφανιστεί από την αγορά. Τα καλά διαρκούν λίγο βλέπετε.


14e8awg.jpg



sdjm8z.jpg



2d6upw8.jpg
 

Macmod

AVClub Addicted Member
24 January 2008
2,539
Αθηνα / Ελλάδα
Που το θυμήθηκες αυτό, μιλάμε γιά 10 και βάλε ετών player!!!
Κορυφαίο γιά την εποχή του, πάντως γιά να πω την αλήθεια και
εγώ ένα παρόμοιο (DV-626D, μιά γενιά μετά), χρησιμοποιώ ακόμα και
το σημαντικότερο, χωρίς καμία βλάβη ή δυσλειτουργία έως τώρα!!!
 

Pleo

AVClub Fanatic
14 March 2008
19,675
Αθήνα
Ωραίες εποχές. Τότε που είχε σημασία ακόμα και ο ήχος από ένα player. Μετά σου λέει, αφού θα τα στείλουμε όλα αλλού μέσω HDMI δε βαριέσαι.... .

Είχα ένα DVDAudio/Video player DV646 με legato link (light εκδοχή του τότε κορυφαίου μοντέλου DVD της Pioneer). Ακόμα μου λείπει!
 

taurus65

AVClub Enthusiast
26 December 2007
870
Αθήνα
Τοτε που τα πλευερς εβγαιναν για να μεινουν!
Το πηρα σε μαυρο το Δεκεμβρη του 1999 260000 δραχμες, εδωσα άλλες 20000 και το εκανα ελευθερο περιοχων.
Πριν τρια χρονια αλλαξα το λειζερ με 250 ευρω.
Αυτο το κομματι δεν φευγει επ' ουδενι(οπως και η Kuro)!!
 

audiov

AVClub Addicted Member
26 June 2010
1,824
Ποιος ο λογος υπαρξης αυτου του θεματος με παρουσιαση ενος μοντελου που εχει καταργηθει εδω και χρονια;

Το κειμενο παντως παραπεμπει σε αρθρο το οποιο προοριζοταν για προωθηση.
Απο που προερχεται;
 

Magellan

Banned
28 July 2006
19,085
Εν πλώ
Δεν κατάλαβα είναι η αλήθεια, γιατί ανοίχτηκε ένα τέτοιο θέμα
και μάλιστα με review 12ετίας (τουλάχιστον) από περιοδικό του χώρου
τότε που έλεγε και υποστήριζε σε όλους τους τόνους πως τα dvd players
ήταν giand killers από πλευράς ήχου σε σχέση με τα τότε κορυφαία cdplayers..
 

Morfeas

Supreme Member
17 June 2006
3,508
Voula, Athens
Το είχα πληρώσει αρκετά πάνω απο 300.000 δρχ μόλις που είχε κυκλοφορήσει "ακούγοντας" τον "ειδικό" τύπο.

Μου πήρε δύο βδομάδες να στρώσει, για να διαπιστώσω ότι το Marantz 63SE ακουγόταν πολύ καλύτερα. Το κράτησα για ταινίες και τώρα βρίσκεται στον σωρό με την σαβούρα περιμένοντας την ανακύκλωση.
 

ΔημήτρηςΤοπ.

AVClub Addicted Member
11 March 2007
1,666
Το είχα πληρώσει αρκετά πάνω απο 300.000 δρχ μόλις που είχε κυκλοφορήσει "ακούγοντας" τον "ειδικό" τύπο.

Μου πήρε δύο βδομάδες να στρώσει, για να διαπιστώσω ότι το Marantz 63SE ακουγόταν πολύ καλύτερα. Το κράτησα για ταινίες και τώρα βρίσκεται στον σωρό με την σαβούρα περιμένοντας την ανακύκλωση.
320,000 το ειχα παρει εγω και αλλες 20,000 για σπασιμο...
καλο ηταν τοτε...απο τις καλες επιλογες.
αλλα και γω δεν βλεπω τον λογο να το κανουμε θεμα.ασε που οταν το ειδα,νομισα ειμαι στις αγγελιες...
ηταν τοτε που το hitec ελεγε να πεταξουμε τα cdp ,και να παρουμε ολοι ενα τετοιο κορυφαιο.οκ δεν ειχαν φτασει σε σημερινο επιπεδο τα τοτε πλευερ , αλλα ηταν υπερβολη,τουλαχιστον.