Οργάνωση ακρόασης Dacs

audiov

AVClub Addicted Member
26 June 2010
1,824
Αφου υπαρχει τοσο ενδιαφερον, γιατι δεν ανοιγει καποιος ενα νημα, του τυπου "συγκριτικο dac", και να το διοργανωσετε αναλογα.

Το benchmark που εχω, στην διαθεση σας

Θα ηταν ωραιο ενα συγκριτικο με δυο - τρεις ακροατες και blind test.
Που να συμπεριλαμβανει και μια καρτα ηχου xonar, μια αλλη καρτα ηχου αλλά και ενα καλο bluray.
Δηλαδη να εχει ολες τις προσεγγισεις.

Απάντηση: Re: wyred4sound DAC 2

Θα ηταν ωραιο ενα συγκριτικο με δυο - τρεις ακροατες και blind test.
Που να συμπεριλαμβανει και μια καρτα ηχου xonar, μια αλλη καρτα ηχου αλλά και ενα καλο bluray.
Δηλαδη να εχει ολες τις προσεγγισεις.

+1, γιατί καλά είναι να τα λέμε όλοι μαζί αλλά ακόμα καλύτερα να τα ακούμε...

Και το δικό μου wolfson (μη αναβαθμισμένο) διαθέσιμο!

Re: wyred4sound DAC 2

Να το ξεκινήσουμε λοιπόν σαν σκέψη? Να ξεκινήσουμε με τον χώρο? Θα σας έλεγα να μαζευτούμε σπίτι μου αλλά μένω Χαλκίδα. Υπάρχει κάποιος διαθέσιμος;;;

Εγώ είμαι διαθέσιμος αλλά πρέπει κάποιος να φέρει mac book καθότι το set up είναι imac -> firewire -> Weiss INT 202 -> 7 μέτρα weiss chiron cable ending in AES/EBU -> emmlabs dac2

Το πρόβλημα λοιπόν είναι ότι από το weiss INT 202 έχω πολλά μέτρα μέχρι το σύστημα και βγαίνω με AES/EBU , οπότε καλό είναι να έχουμε και ένα laptop για να είμαστε κοντά στο σύστημα και σε dacs που δεν έχουν είσοδο AES/EBU

Από mac προγράμματα έχω amarra και pure music από pc jriver 14

Πάντως θέλει καλή οργάνωση .....

Από καλώδια αγόρι μου, να φάνε και οι κότες, μας προσβάλλεις.... -bye-

ΥΓ Θα κατέβεις αύριο στην εκδήλωση ?? αν ναι μπορούμε να το συζητήσουμε αναλυτικότερα

Εννοείται ότι θα κατέβω :grinning-smiley-043 αύριο όχι για να ακούσω όσο για να σας δώ. Το συζητάμε εκεί αναλυτικότερα. Αν και στο τραπέζι δεν θα μπορέσω να παρευρεθώ διότι αν πλακώσουμε τις κρασοκατανύξεις πώς θα γυρισω Χαλκίδα???

:driver:

Τι δικο μου W4S Dac-2 το πηρα μαζι με τα εξτρα εξοδα απο Usa περιπου 1200 ευρω και οχι 1600 που λετε οτι κοστιζει αν το αγορασεις απο ευρωπη ...αλλα και τοσο να εκανε πιστευω αξιζει κ με το παραπανω ..θα ηθελα να ειμαι κ εγω σε αυτο συγκριτικο που θα κανετε ,ειμαι περιεργος να ακουσω διαφορες μεταξυ των dacs :smile:

Παιδιά θα αρχίσουμε να το οργανώνουμε από αύριο το πρωί, με μερικά παιδιά τα είπαμε και σήμερα στην εκδήλωση, νομίζω ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι ωραίο και πρωτοποριακό που δεν έχει ξαναγίνει τουλάχιστον στην Ελλάδα !!

(κανείς καλός δικηγόρος με ειδίκευση στα διαζύγια υπάρχει, γιατί δε βλέπω να την γλυτώνω :flipout: )

Προτείνω όσοι παρευρεθούν να βάλουμε από 10Ε για να πάει η οικοδέσποινα κομμωτήριο.....Θα κρατήσει η coup τουλάχιστον μια εξαωρία!!!! :BDGBGDB55:

Παιδιά θα αρχίσουμε να το οργανώνουμε από αύριο το πρωί, με μερικά παιδιά τα είπαμε και σήμερα στην εκδήλωση, νομίζω ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι ωραίο και πρωτοποριακό που δεν έχει ξαναγίνει τουλάχιστον στην Ελλάδα !!

(κανείς καλός δικηγόρος με ειδίκευση στα διαζύγια υπάρχει, γιατί δε βλέπω να την γλυτώνω :flipout: )

Η ταπεινή μου άποψη είναι να κάνετε blind test.
Είναι ωραία αίσθηση να μην ξέρετε τι παίζει και να κρίνετε μόνο από τον ήχο.
Φροντίστε να έχετε μαζί σας καλώδια ρεύματος για το κάθε dac για να μην χρειάζεται να αποσυνδέετε μηχανήματα καθώς θα κάνετε το test.
Αυτός που θα αλλάζει τα μηχανήματα ας βάλει κάποιο dac να παίξει 2 φορές (για να τσεκάρετε και τι ακούν οι ακροατές...) και τα αποτελέσματα να γραφτούν σε χαρτάκια, ένα για κάθε μέλος που θα συμμετάσχει. Στο τέλος κάθε group test θα μπορείτε να διαβάσετε τις εντυπώσεις των ακροατών.

(προσπαθήστε να το οργανώσετε σωστά)

Last edited:

Γιατί λές κάνετε και όχι κάνουμε???

Εσύ πού νομίζεις ότι θα είσαι???

Σωστά, άλλωστε οι φήμες οργιάζουν για νέο mystery dac......:gossip:

Εγώ δεν ξέρω τίποτα για κανένα dac, εξάλλου έχω φύγει από το χόμπυ...... :antlers: (και το έχω δηλώσει μήνες τώρα)

(αν με θέλετε για παρεούλα και να σας αλλάζω κανένα καλωδιάκι και να οργανώσουμε λιγάκι το συγκριτικό και να βοηθήσω, ευχαρίστως να έρθω)

Last edited: