Ψηφιακά φωτο-αλμπουμ εύκολα & γρήγορα!

Φρα.Πε.

Supreme Member
17 June 2006
6,442
Ελευσίνα
Φτιαξτε τα ψηφιακα σας αλμπουμ ευκολα γρηγορα και σχετικα οικονομικα :SFGSFGSF:

http://www.blurb.com

κατεβαζετε την εφαρμογη, διαλέγετε διαστάσεις και απλα προσθεστε τις αγαπημενες σας φωτό. Αν θέλετε μεγαλύτερη ελευθερία υπάρχουν και templates για χρήση σε αλλα επαγελματικά πακέτα.
Στέλνετε την παραγγελία και σας ερχετε σπίτι σύντομα.
Δυνατότητα επιλογής για σκληρο εξώφυλλο, ματ εσωτερικο κτλ.
Περα απο την δυνατότητα να φτιαξετε φωτο αλμπουμ μπορειτε να φτιαξετε βιβλία, ημερολόγια, ενημερωτικα φυλλαδια και πολλα καλουδια...


Ιδανικο για δώρακια αναμνήσεων, λευκωματα κι οχι μονο!!!!

Δεν το εχω χρησιμοποιήσει ακόμα μιας και μολις το ανακάλυψα και ομολογώ εχω ενθουσιαστεί. Εαν γνωριζει καποιος αλλος αντιστοιχη υπηρεσία ας μας ενημερώσει!
 

takisot

Μέλος Δ.Σ.
Staff member
17 June 2006
27,817
Παλλήνη
Kαι το iphoto εχει τετοια δυνατοτητα με φοβερα templates αλλα δεν εχω ολοκληρωσει την διαδικασια για να ξερω το τελικο αποτελεσμα..
 

NNOW

AVClub Addicted Member
3 July 2006
1,352
Θεσσαλονίκη
Ενδιαφέρον το ikona, εχει καποιο online προγραμμα για να κανεις το δημιουργικο μονο σου η κατοπιν συννοησης?

Το blurb ειναι πολυ απλο πάντως που δοκιμασα λιγο την εφαρμογή!
http://www.blurb.com/create/book/photobook-new-a

Έχει ένα πρόγραμμα αλλά είναι για τα τυπικά photobooks που έχει. Αν θέλεις κάτι διαφορετικό θα το σχεδιάσεις μόνος σου και τους το δώσεις.
Εγώ προσωπικά δεν έχω χρησιμοποιήσει ούτε μία φορά το δικό τους πρόγραμμα γιατί κρατά όλες τις φώτο μαζί και μετά από λίγα φύλλα το pc γονατίζει και σε κουράζει.
 

kotsidisjohn

AVClub Addicted Member
26 April 2008
2,030
Θεσ/νικη
Αλλο photo book και αλλο ψηφιακο αλμπουμ λοιπον...

Το λεγομενο "photo book" (γιατι ο καθενας το ονομαζει αλλιως) ειναι εκτυπωμενο συνηθως (και λεω συνηθως για να περιγραψω τη μεγαλη μαζα της αγορας, απο κει κ περα ο καθενας μπορει να κανει κ αλλα-διαφορετικα πραγματα) σε μεγαλα ψηφιακα τυπου offset μηχανηματα με laser τροπο εκτυπωσης οπως ΗΡ Indigo, Kodak- Heidelberg Digital, Χerox κτλπ με δημιουργικο ειτε του ιδιωτη ειτε απο επαγγελματια ειτε του εκαστοτε παροχεα-lab κτλπ και μετα υποκεινται σε βιβλιοδεσια τυπου καρφιτσας η ραχης-κολλητου αναλογως προτιμισης-αριθμου σελιδων.

Η εκτυπωση μπορει να γινει σε διαφορα χαρτια τυπου offset κτλπ σε βαρη απο 115-400 gr με διαφορα εξωφυλλα κ διαφορα εξτρα φινιρισματα οπως πλαστικοποιησεις, βερνικια, spot uv κτλπ.
Και μπορουν να βγουν σε διαφορες ποσοστητες απο 1 εως χ τεμαχια κ με σχετικα οικονομικη τιμη.

Ειναι μια υπηρεσια που ξεκινησε σχετικα προσφατα στην Ελλαδα (ενω σε αλλες χωρες ειναι ηδη δεδομενο) και παρεχεται κ μεσω internet.

H αλλη πλευρα η λεγομενη digital-ψηφιακο album εχει διαφορετικο τροπο εκτυπωσης κ βιβλιοδεσιας.Τυπωνεται (συνηθως παλι, γιατι μπορει να τυπωθει κ σε πλοτερ η οικιακο εκτυπωτη, ακομα κ με fine art η αλλα χαρτια) σε lab , τελευταια σε μηχανηματα τυπου Durst Theta-Lamda-Omega κλτπ η σε Fuji Frontier η Agfa μεγαλου πλατους κτλπ με την κλασσικη μεθοδο των χημικων σε κλασσικο φωτογραφικο χαρτι (gloss , matte, satin η metallic) αν κ τελευταια εμφανιζονται μηχανηματα lab που τυπωνουν με toner-κεφαλες laser χωρις χημικα στα ιδια χαρτια με τις ιδιες πανω κατω δυνατοτητες σε καθαρα φωτογραφικη ποιοτητα κ με πολυ καλο χρονο ζωης.

Επειτα γινεται ειδικη βιβλιοδεσια τυπου ραχης-κολλητο παντα (κι εδω φυσικα παιζουν διαφορες ποιοτητες κ υλικα...) οπου αναμεσα στα δυο σαλονια υπαρχει η φυλλο PVC η αλουμινιου η χαρτονι η διαφορα αλλα custom υλικα που προσθετουν στιβαροτητα βαρος προστασια απο υγρασια κ σκεβρωση και φυσικα μακροζωια.Η επιλογη του εξωφυλλου ειναι παλι ιδια με διαφορα πλεον κ περισσοτερα υλλικα οπως φωτογραφια, υφασμα, ξυλο, Inox, αλουμινιο , δερμα-δερματινη, κανβαδες, διαφορα αλλα χαρτια η κ συνδυασμος αυτων.

Βεβαια ολα αυτα λογω αγορας κτλπ ειν αι αρκετα παρεξηγημενα οποτε πολλοι τα μπερδευουν κ πουλανε-πασαρουν αλλα αντ αλλων με σκοπο φυσικα την κονομα....

Υπαρχουν διαφοροι επαγγελματιες κ διαφορα εργαστηρια κ διαφοροι βιβλιοδετες με τεραστιες διαφορες στην ποιοτητα και στα υλικα της εκτυπωσης της βιβλιοδεσιας που αφορουν εν τελει στην τελικη εμφανιση-φινιρισμα-μακροζωια του προιοντος, οπως και σε ολα τα προιοντα - επαγγελματα βεβαια...
Και παντα με αναλογες τιμες φυσικα.
 

Billy the Kid

Moderator
Staff member
28 April 2007
14,816
Αθήνα με απόσπαση.
Να προσθέσω σε αυτά που έγραψε ο Γιάννης ότι τα softwares για τη δημιουργία των ψηφιακών άλμπουμς είναι ακριβά και "βαριά" λόγω των αμέτρητων templates και λοιπών δυνατοτήτων που έχουν.
 

jpil

Supreme Member
13 March 2010
4,003
Πειραιάς - Αιγάλεω
http://www.myikona.gr/

Στο παραπάνω κατάστημα έχω φτιάξει 4 ψηφιακά άλμπουμ, καρτ ποσταλ για προσκλητήρια του γάμου μου, όπως και κάρτες 2 όψεων για τον χάρτη του μαγαζιού για την δεξίωση, επίσης τώρα φτιάχνω καρτ ποστάλ για να τις δώσω μετά τον γάμο.

Όλα τα σχεδίασα εγώ (τα έκανα όπως ήθελα) και μου πήγαν φθηνότερα από ότι μου ζήταγαν όλα τα καταστήματα.

Ξέρεις από πριν πόσο θα στοιχίσουν και είσαι ελεύθερος να κάνεις ότι θέλεις, τα προιόντα έρχονται ακριβώς σε όσες ημέρες λένε και τα παραλαμβάνεις στο σπίτι σου με μια μικρή χρέωση ή από συνεργάτη τους (δωρεάν τα έξοδα) και έχουν πολλούς.
 

Φρα.Πε.

Supreme Member
17 June 2006
6,442
Ελευσίνα
Εντάξει ολα αυτα που λέτε, μα δε θέλουμε να αντικαταστήσουμε τους επαγγελματιες του ειδους, απλα να μην χαραμίζονται οι φωτο στους δίσκους!

Εκανα μια δοκιμη και σε 10 λεπτακια εφτιαξα (εικονικα) ενα υπεροχο 20σέλιδο με φωτογραφίες. Γιατι να κανουμε την ζωη μας δύσκολη? (απο την σκοπιά του απλου χρήστη πάντα). Για εμας που μας αρέσει να το παιδευουμε λιγο παραπάνω και εχουμε το μεράκι ειναι μια καλη λύση.
Οσο για την ποιότητα η συγκεκριμενη υπηρεσία δε κανει οτι θέλει υπαρχουν επιλογες και για τα χαρτια και για το εξωφυλλα. Τωρα τι κολλα θα βαλουν και πως θα τα συράψουν ποσως με ενδιαφέρει.

Οπως και να εχει μια δοκιμη θα μας πείσει.
Stay tuned!
 

krokodilos

Established Member
26 February 2008
193
Το myikona.gr δυστυχώς δεν έχει πρόγραμμα για mac όπως διαπίστωσα.
 

racer

AVClub Addicted Member
2 February 2009
2,911
Rotterdam
Εγώ που θέλω δηλαδή να φτιάξω ένα για τη μπέμπα ποια απ' όλες τις υπηρεσίες να διαλέξω; Είχα κάνει μια πρόχειρη δοκιμή στο photobox.co.uk και δε φαινόταν άσχημο, στην οθόνη τουλάχιστον.
 

vasada

Supreme Member
19 August 2007
4,616
Κόρινθος
To blurb φτιαχνει αρχειο pdf.

Αυτο μετα που το τυπωνει κανεις?

Το myikona ειναι πολυ βαρυ, εχω σε εξελιξη ενα αλμπουμ βαφτισης, και το μηχανημα σερνεται. Θα το τελειωσω ομως για να το δοκιμασω.

Αυτο που θα ηθελα παραπανω απο αυτα τα προγραμματα, ειναι να μπορουσαν να αλλαξουν τη διασταση ή/και τις αναλογιες, σε ενα ηδη ετοιμο αλμπουμ.

Δεν γινεται μεχρι τωρα, οποτε αν θελεις ενα μικρο κι ενα μεγαλο, πρεπει να το ξαναφτιαξεις απο την αρχη...
 

steliost

AVClub Enthusiast
13 January 2010
701
Athens
To blurb φτιαχνει αρχειο pdf.

Αυτο μετα που το τυπωνει κανεις?

Το myikona ειναι πολυ βαρυ, εχω σε εξελιξη ενα αλμπουμ βαφτισης, και το μηχανημα σερνεται. Θα το τελειωσω ομως για να το δοκιμασω.

Αυτο που θα ηθελα παραπανω απο αυτα τα προγραμματα, ειναι να μπορουσαν να αλλαξουν τη διασταση ή/και τις αναλογιες, σε ενα ηδη ετοιμο αλμπουμ.

Δεν γινεται μεχρι τωρα, οποτε αν θελεις ενα μικρο κι ενα μεγαλο, πρεπει να το ξαναφτιαξεις απο την αρχη...

To blurb μπορεί να το κάνει αυτό που λες, το έκανα κι εγώ, κάνε export backup το ήδη φτιαγμένο άλμπουμ, δημιούργησε ένα νέο με τις νέες διαστάσεις και κάνε import backup file, and vuala...

Παρεπιπτόντως πιστεύω μέχρι της 20-25 του μήνα θα μου έρθει το άλμπουμ που παρήγγειλα από blurb, 30 σελίδες 25x20, 180gr χαρτί και βερνίκι, κόστος 39 ευρώ με τα μεταφορικά, μόλις παραλάβω θα γράψω εντυπώσεις...
 

steliost

AVClub Enthusiast
13 January 2010
701
Athens
Επιτέλους έφτασε...

Μόλις σήμερα παρέλαβα το πρώτο μου photoalbum από το blurb, είχε χαθεί το πρώτο χαρτάκι του ταχυδρομείου (έπρεπε να τόχα στα χέρια μου από 22 Οκτωβρίου)...

Εντυπώσεις...

Έχω μείνει κάγκελο με την ποιότητα εκτύπωσης (όχι μόνο εγώ αλλά και όσοι συνάδελφοι το χάζεψαν)...
Η εκτύπωση αγγίζει τα όρια του φωτογραφικού χαρτιού.
Αν έβαζα με νούμερα τη διαφορά θα έλεγα, φωτογρ. χαρτί 100% - print blurb 90%...
Οι τύποι απέδωσαν χρώματα RGB με CMYK μελάνια τόσο που τείνει να προσεγγίσει αυτό που βλέπω στην οθόνη...
Οι φωτό δεν έχασαν ούτε σε οξύτητα αλλά ούτε σε χρώμα...

Το δέσιμό του είναι πολύ καλό θυμίζει ραφτό-κολλητό (γι'αυτούς που ξέρουν)...

Μόνο προσοχή, για να πάρεις το μάξιμουμ της εκτύπωσης, πρέπει να κάνεις resize τις εικόνες στη διάσταση που σου υποδεικνύει το πρόγραμμα...

Το συνιστώ 100%...

Και κάτι άλλο, αφού είχε αργήσει να έρθει τους είχα στείλει διάφορα e-mail γκρίνιας, παραπόνων κλπ... Ε λοιπόν μετά από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα 1 μήνα και 5 ημέρες εάν δεν είχα παραλάβει θα μου έστελναν καινούρια εκτύπωση trackable με όλα τα έξοδα δικά τους, πραγματικοί επαγγελματίες μπράβο τους...

Sorry αν κούρασα...