Εργασιακός Μεσαίωνας

Kosh

Μέλος Σωματείου
7 September 2006
91,151
Εκεί ψηλά.....
Γραπτή δέσμευση των υπαλλήλων ότι θα... ζήσουν ζητά η Foxconn στην Κίνα




Πεκίνο
Μετά το πρόσφατο κύμα αυτοκτονιών στη βιομηχανική μονάδα της στη νότια Κίνα, η Foxconn Technology ζητά από τους υπαλλήλους της να δεσμευτούν γραπτώς ότι δεν θα αυτοκτονήσουν και θα ζητήσουν ψυχιατρική βοήθεια εάν κριθεί απαραίτητο, απλώνοντας παράλληλα δίχτυς ασφαλείας γύρω από τα κτίρια για να αποτρέψει άλματα στο κενό.
Η ταϊβανέζικη εταιρεία Foxconn Technology είναι η νούμερο ένα κατασκευάστρια ηλεκτρονικών εξαρτημάτων στον κόσμο και προμηθεύει με προϊόντα μεγάλες πολυεθνικές, ανάμεσά τους την Apple, τη Hewlett Packard και τη Sony.

Ένας νέος υπάλληλος της εταιρείας αυτοκτόνησε την Τρίτη πηδώντας από κτίριο εργοστασίου της Foxconn στην πόλη Σεντσέν. Πρόκειται για τη 10η αυτοκτονία στο εργοστάσιο της Foxconn στη νότια Κίνα από τον Ιανουάριο.

Συνολικά 12 Κινέζοι υπάλληλοι της Hon Hai Precision Industry, που είναι γνωστή με την εμπορική της ονομασία Foxconn, έχουν πηδήξει στο κενό από την αρχή της χρονιάς. Δύο από αυτούς τραυματίστηκαν σοβαρά.

Τη λύπη του για τα περιστατικά εξέφρασε την Τετάρτη ο πρόεδρος και ιδρυτής της εταιρείας Τέρι Γκου, ο οποίος μετέβη στην Κίνα από την Ταϊβάν.

«Ζητώ συγγνώμη για τον αντίκτυπο που είχε αυτό στην κοινωνία. Θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για να σωθούν ζωές» δήλωσε, ενώ ταυτοχρόνως υπερασπίστηκε τις πρακτικές της διοίκησης της εταιρείας και άφησε να εννοηθεί ότι ορισμένες αυτοκτονίες συνδέονταν περισσότερο με προσωπικά προβλήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διεύθυνση της εταιρείας έλαβε ήδη μέτρα: ζήτησε από τους υπαλλήλους της να δεσμευτούν γραπτώς ότι δεν θα αυτοκτονήσουν και ότι θα δεχθούν ψυχιατρική θεραπεία «αν η κατάσταση της σωματικής ή διανοητικής τους υγείας δεν είναι φυσιολογική».

Ταυτόχρονα δίχτυα ασφαλείας απλώθηκαν γύρω από κτίρια για την αποτροπή αλμάτων στο κενό.

Η Apple ανακοίνωσε ότι εκτιμάει τις προσπάθειες που καταβάλλει η Foxconn για να αποτρέψει νέες αυτοκτονίες.

«Η Apple δεσμεύεται να διασφαλίσει ότι οι συνθήκες στα δίκτυα παραγωγής είναι ασφαλείς και ότι η αντιμετώπιση των υπαλλήλων διακρίνεται από σεβασμό και αξιοπρέπεια» δήλωσε εκπρόσωπός της.

Σύμφωνα με τον Λούις Βου, υπεύθυνο της εταιρείας, το πρόβλημα οφείλεται εν μέρει στο γεγονός ότι ένας «μεγάλος αριθμός» υπαλλήλων είναι ηλικίας μεταξύ 18 και 24 ετών, ηλικίες που είναι πιο ευάλωτες στις αυτοκτονίες, και ζουν μακριά από τις οικογένειές τους.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις οργανώσεις υπεράσπισης των εργατικών δικαιωμάτων, το τραγικό αυτό κύμα αυτοκτονιών αντανακλά τις δύσκολες συνθήκες ζωής εκατομμυρίων εργατών στην Κίνα, οι οποίοι υποχρεώνονται σε πολλές ώρες εργασίας και υποβάλλονται σε μεγάλες πιέσεις.

Τον Ιούλιο, η πρώτη αυτοκτονία στην Foxconn είχε προκαλέσει σάλο στην Κίνα. Επρόκειτο για έναν υπάλληλο που είχε κατηγορηθεί για την εξαφάνιση ενός δείγματος iPhone της Apple και υποβλήθηκε σε μια «ταπεινωτική» εσωτερική έρευνα, σύμφωνα με τα λεγόμενα του ιδίου σε έναν φίλο του λίγο πριν από το θάνατό του.

Μια υπάλληλος της εταιρείας, ηλικίας 21 ετών, δήλωσε στην εφημερίδα του Χονγκ Κονγκ South China Morning Post ότι εργάζεται δώδεκα ώρες ημερησίως, έξι ημέρες την εβδομάδα.

«Η ατμόσφαιρα στο εργοστάσιο είναι τόσο τεταμένη και καταθλιπτική, δεν έχουμε ούτε το δικαίωμα να μιλήσουμε μεταξύ μας γιατί τότε θα μας επιπλήξουν οι προϊστάμενοί μας» ανέφερε στην εφημερίδα.

Σύμφωνα με άλλη εργαζόμενη την οποία επικαλείται η εφημερίδα, ο μισθός των υπαλλήλων ανέρχεται σε 2.000 γιουάν (300 δολάρια), δηλαδή περίπου όσο η αξία ενός iPhone.













Το εργοστάσιο του iPhone «δεν είναι σκλαβοπάζαρο» λέει ο Στιβ Τζομπς



D4E533E8967BE6C76E5C5FBB9FF00151.jpg





Οι πρόσφατες αυτοκτονίες στην ταϊβανέζικη Foxconn είναι μεν «ανησυχητικές», ωστόσο τα κολοσσιαία εργοστάσια της εταιρείας «δεν είναι σκλαβοπάζαρα» εκτίμησε ο διευθύνων σύμβουλος της Apple.

Η Foxconn, η οποία κατασκευάζει μεταξύ άλλων τo iPhone και το iPad της Apple, ανακοίνωσε ανεξάρτητα την ίδια ημέρα ότι θα δώσει αυξήσεις 30% στους υπαλλήλους της, των οποίων ο βασικός μισθός είναι σήμερα είναι περίπου 100 ευρώ το μήνα.

«Ελπίζουμε ότι με την αύξηση των μισθών δεν θα χρειάζονται να κάνουν τόσες υπερωρίες και επομένως θα έχουν περισσότερο ελεύθερο χρόνο και ένα πιο ευχάριστο εργασιακό περιβάλλον» δήλωσε ανεπισήμως εκπρόσωπος της εταιρείας που προτίμησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Στο θέμα των αυτοκτονιών αναφέρθηκε για πρώτη φορά και ο Στιβ Τζομπς της Apple, μιλώντας στο συνέδριο All Tech Digital που πραγματοποιείται στην Καλιφόρνια.

«Η Foxconn δεν είναι σκλαβοπάζαρο» είπε, παραδέχτηκε όμως ότι η υπόθεση είναι «ανησυχητική». «Είναι μια δύσκολη κατάσταση. Προσπαθούμε τώρα να καταλάβουμε τι συμβαίνει πριν πάμε εκεί και πούμε ότι έχουμε τη λύση» δήλωσε σύμφωνα με το Reuters.

Η Foxconn απασχολεί σήμερα 800.000 άτομα σε όλο τον κόσμο, από τους οποίους οι περισσότεροι στην Κίνα, και είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ηλεκτρονικών για λογαριασμό άλλων εταιρειών. Το εργοστάσιό της στο Σανζέν, στο οποίο σημειώθηκαν οι περισσότερες αυτοκτονίες και απόπειρες αυτοκτονίας, απασχολεί 400.000 εργαζομένους.

Εκτός από την Apple, πελάτες της Foxconn είναι ακόμα η HP, η Dell, η Sony και η Nokia, μεταξύ άλλων.

Δέκα εργάτες έχουν αυτοκτονήσει φέτος στο εργοστάσιο του Σανζέν πέφτοντας από τα παράθυρα, και ένας ακόμα αυτοκτόνησε σε διαφορετικό εργοστάσιο της Foxconn στη νότια Κίνα.

Ακόμα τρεις εργαζόμενοι επιχείρησαν να θέσουν τέρμα στη ζωή τους, ο τελευταίος κόβοντας τις φλέβες του ενώ βρισκόταν στους κοιτώνες της μονάδας.

Ακτιβιστές εργατικών συνδικάτων κατηγόρησαν την εταιρεία για απαράδεκτες συνθήκες εργασίας, ωστόσο ορισμένοι αναλυτές επισημαίνουν ότι το εργατικό δυναμικό της Foxconn είναι τόσο μεγάλο ώστε οι αυτοκτονίες ίσως είναι στατιστικά αναμενόμενες ανεξαρτήτως εργασιακών συνθηκών.
 

DIPIE

AVClub Fanatic
13 July 2007
17,257
Οπως φαίνεται,οδεύουμε πρός δυό επιλογές.

Εχεις δουλειά,αλλά αυτοκτονείς λόγω συνθηκών και περιβάλλοντος δουλειάς.

Δεν έχεις δουλειά κι αυτοκτονείς λόγω κατάθλιψης κι αδιεξόδων.




Την 2η την βρίσκω πιό δυτικότροπη και πολιτισμένη.
 
Last edited:

DIPIE

AVClub Fanatic
13 July 2007
17,257
Ορθόν...Αλλά οι περισσότεροι θα κολλήσουν στην εξώφληση των χρεών τους και στην σύζυγο που δεν μπορεί να ζήσει χωρίς βιτρίνες,οπότε πρέπει να την "ξοφλήσεις" κι αυτήν.

ΥΓ.Βέβαια η εκτίμηση,του τι μπορείς να έχεις προοπτικά στις τρέχουσες συνθήκες είναι...τίποτα.
 

supersonic

Μέλος Σωματείου
17 June 2006
49,351
αντί να βάζουν δίχτυα να νοικιάσουν ένα ισόγειο κτίριο.
 

PETRAN

AVClub Fanatic
20 June 2006
11,063
in orbit
ο Στιβ Τζομπς, ζάμπλουτος μεγιστάνας, δήλωσε οτι προσπαθούν να καταλάβουν τι συμβαίνει και υπάρχουν τόσες αυτοκτονίες σε ένα εργοστάσιο όπου πληρώνονται 100 τον μήνα, δουλεύουν 6 μέρες την εβδομάδα και εργάζονται 12 ώρες ημερησίως..

οκ μεγάλε, μας έπεισες!

υ.γ όσο για τους αναλυτές και τις στατιστικές τους που αναφέρονται στις τελευταίες 2 γραμμές, εντάξει, κάποιος πρέπει να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, έστω μ' αυτόν τον ελεεινό τρόπο.
 

Δημήτρης Αντωνόγλου

AVClub Addicted Member
17 June 2006
2,493
Χίος
Re: Απάντηση: Εργασιακός Μεσαίωνας

ο Στιβ Τζομπς, ζάμπλουτος μεγιστάνας, δήλωσε οτι προσπαθούν να καταλάβουν τι συμβαίνει και υπάρχουν τόσες αυτοκτονίες σε ένα εργοστάσιο όπου πληρώνονται 100 τον μήνα, δουλεύουν 6 μέρες την εβδομάδα και εργάζονται 12 ώρες ημερησίως..

οκ μεγάλε, μας έπεισες!

υ.γ όσο για τους αναλυτές και τις στατιστικές τους που αναφέρονται στις τελευταίες 2 γραμμές, εντάξει, κάποιος πρέπει να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, έστω μ' αυτόν τον ελεεινό τρόπο.

I podήξου ρε iφονιά Steve Jobs :twoguns:
 
Last edited:

Kosh

Μέλος Σωματείου
7 September 2006
91,151
Εκεί ψηλά.....
Παιδιά-εργάτες στην κόλαση του Μarlboro
Η Ρhilip Μorris ομολόγησε ότι εκμεταλλευόταν 10χρονα παιδιά που δουλεύουν στις φυτείες της στο Καζακστάν




ΛΟΝΔΙΝΟ Η κολοσσιαία καπνοβιομηχανία Ρhilip Μorris- που εμπορεύεται μεταξύ άλλων και τα τσιγάρα Μarlboro- ομολόγησε ότι εκμεταλλευόταν 10χρονα παιδιάσκλάβους τα οποία δουλεύουν σε φυτείες καπνού, με τις οποίες έχει συμβάσεις στο Καζακστάν, στην Κεντρική Ασία.

Σύμφωνα με έκθεση του Παρατηρητηρίου της ΕΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα, εργάτες στις φυτείες, οι οποίοι συχνά έρχονταν από τη γειτονική Κιργιζία, υποβάλλονταν σε συνθήκες καταναγκαστικής εργασίας, καθώς οι εργοδότες τους, που δεσμεύονταν ότι θα πουλούσαν το προϊόν στην καπνοβιομηχανία Ρhilip Μorris, κατέσχεσαν τα διαβατήριά τους και συχνά τους ανάγκαζαν να δουλεύουν υπερωρίες αμισθί.

Η εταιρεία, η οποία προμηθεύεται καπνό από το Καζακστάν για τσιγάρα που πωλούνται στη Ρωσία και στα πρώην σοβιετικά κράτη, είπε ότι θα λάμβανε «άμεση δράση» για να σταματήσει αυτή την εκμετάλλευση.

Την ίδια ώρα, η έκθεση κατέγραφε 72 περιπτώσεις παιδιών που δούλευαν στις φυτείες. Η Τζέιν Μπιουκάναν , μια εκ των συντακτών, κατηγόρησε την κυβέρνηση του Καζακστάν αλλά και τη Ρhilip Μorris για τις κακομεταχειρίσεις.

Επίσης έγινε καταγγελία ότι μικρά παιδιά που δούλευαν στις φυτείες είχαν βγάλει κόκκινα εξανθήματα στον λαιμό και στο στομάχι και ότι υπήρχαν περιστατικά με επικίνδυνα φυτοφάρμακα που ραντίζονταν σε κατοικημένες περιοχές.

Στη διάρκεια μόνο μιας ημέρας οι εργάτες στις φυτείες του καπνού εκτίθενται σε ποσότητα νικοτίνης σαν να κάπνιζαν 36 τσιγάρα. Εκτίθενται και στη λεγόμενη ασθένεια του πράσινου τσαγιού, στην οποία η νικοτίνη απορροφάται από το δέρμα μέσω της επαφής με τα φύλλα του καπνού. Η ασθένεια προκαλεί ναυτία, εμετούς, πονοκέφαλο, ατονία των μυών και ζαλάδα. Τα παιδιά είναι ιδιαίτερα επιρρεπή.

Μ ια από τις πολλές ιστορίες κακομεταχείρισης είναι της Αλμίρα, μιας εργάτριας 45 ετών, η οποία ταξίδεψε πέρυσι από την Κιργιζία στο Καζακστάν με τον άνδρα και τα δύο παιδιά της. Ο μεσάζων που τους οδήγησε σε μια φυτεία καπνού στο αγροτικό Μαλιμπάι, τους υποσχέθηκε ότι ο ελάχιστος μισθός θα ήταν 2.300 δολάρια (1.800 ευρώ) για τη σεζόν. Αλλά μόλις έφθασαν, τους είπαν ότι θα έπρεπε να πληρώσουν αμέσως οι ίδιοι τα έξοδα του ταξιδιού και ο ιδιοκτήτης της φυτείας τούς κατέσχεσε τα διαβατήρια.

«Μας φέρθηκαν άθλια», λέει η Αλμίρα. «Δεν μπορούσαμε να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας επειδή βρισκόμασταν στη δική του γη. Δουλεύαμε 11-13 ώρες την ημέρα, πολύ σκληρά».

Η οικογένεια σκέφτηκε πολύ σοβαρά να το σκάσει, αλλά ήταν αδύνατον. «Δεν είχαμε διαβατήριαούτε λεφτά. Αν φεύγαμε, όλη η δουλειά μας θα πήγαινε στράφι. Και χωρίς λεφτά, πώς θα γυρίζαμε στο σπίτι μας;» λέει.



Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=2&artId=343424&dt=16/07/2010#ixzz0tqIJo8uf
 
16 July 2006
7,499
HAMBURG
Παντως και οι Αυτοκτονιες στην Ελλαδα εχουν αρχισει την ανοδικη πορεια και καθε μερα διαβαζουμε για ανθρωπους ριμαγμενους οικονομικα που πεθαινουν μην εχοντας βρει λυση ...

και στην χωρα μας πλεον ειναι πολυ οι ... ετοιμοι για φουντο! Δεν χρειαζεται να κοιταμε στην Ασια

και η Κυβερνηση (...Κυβερνηση ....λεμε τωρα και καμια Μ......α) χαμπαρι δεν παιρνει ..
 

Kosh

Μέλος Σωματείου
7 September 2006
91,151
Εκεί ψηλά.....
Δίχτυα τοποθέτησε η Foxconn για να αποτρέψει τις αυτοκτονίες των εργατών της




FD9E2E4DDB94B076BF420CB3786CF75F.jpg
foxconn-safety-nets.jpg





Μετά από κύμα αυτοκτονιών που θορύβησε την ηγεσία του και τη κοινή γνώμη και αποκάλυψαν τις σκληρές συνθήκες εργασίας στα εργοστάσια του, ο ταϊβανέζικος γίγαντας Foxconn τοποθέτησε δίχτυα στους κοιτώνες.

Από την αρχή του έτους τουλάχιστον σε ένα εργοστάσιο στο Σεντζέν στη Κίνα σημειώθηκαν 10 αυτοκτονίες εργατών, τις οποίες πολλοί απέδωσαν στο πιεστικό ωράριο και τους χαμηλούς μισθούς.

Στην πραγματικότητα είναι μία μεγάλη πόλη αφού εκεί απασχολούνται 42.000 εργαζόμενοι.

Σταδιακά σε όλα τα εργοστάσια τοποθετήθηκαν δίχτυα ασφαλείας ώστε να μην αποπειρώνται οι εργαζόμενοι να αυτοκτονήσουν πέφτοντας από την οροφή.

Επιπλέον μετά ο κύμα των αυτοκτονιών αυξήθηκαν οι μισθοί από 900 σε 2000 γουάν (από 100 σε 225 ευρώ).

Η Foxconn (επίσημα ονομάζεται Hon Hai Precision Industry) παράγει ηλεκτρονικά είδη για ιαπωνικές και αμερικανικές εταιρείες όπως η Sony και η Apple.
 
Last edited:

Emilot

AVClub Fanatic
18 June 2006
32,852
Εξάρχεια
Νέα αυτοκτονία στη Foxconn

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 5 Νοεμβρίου 2010, 17:39

Ένας 23χρονος εργαζόμενος του ταιβανέζικου ομίλου Foxconn, που κάνει υπεργολαβίες στον τομέα των ηλεκτρονικών, σκοτώθηκε σήμερα πέφτοντας από μια πολυκατοικία στην πόλη Σενζέν, όπου άλλοι δέκα εργαζόμενοι αυτοκτόνησαν φέτος, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Ο αυτόχειρας εργαζόταν στο εργοστάσιο εδώ και οκτώ μήνες.

Συνολικά στην Κίνα, τουλάχιστον 13 εργαζόμενοι της Foxconn έχασαν τη ζωή τους φέτος κάτω από παρόμοιες συνθήκες, σύμφωνα με την κυβερνητική εφημερίδα Global Times.

Μετά από αυτή τη σειρά των αυτοκτονιών, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων πραγματοποιήθηκε την άνοιξη, η Foxconn αύξησε τους μισθούς στα κινεζικά εργοστάσιά τους σχεδόν κατά 70%.

Όμως, μια πρόσφατη έρευνα σε 1736 εργαζόμενους της Foxconn σε εννέα πόλεις έδειξε ότι εργάζονται κατά μέσο όρο 83,2 ώρες υπερωρίας το μήνα, περισσότερο από το διπλάσιο του ανώτατου ορίου των 36 ωρών που επιτρέπεται από την κινεζική νομοθεσία.
zougla.gr
 

AFam

AVClub Fanatic
11 September 2006
26,961
Σκοτώθηκε από ατύχημα ή αυτοκτόνησε Αιμίλιε ????

Κάτι δεν μας λέει καλά η ζούγκλα....
 

Kosh

Μέλος Σωματείου
7 September 2006
91,151
Εκεί ψηλά.....
Ελλαδα


Οι νέες συμβάσεις θα υπογράφονται μεταξύ του εργοδότη και του σωματείου, ενώ όπου δεν υπάρχει σωματείο τη διαπραγμάτευση θα αναλαμβάνει η κλαδική ομοσπονδία. Συγκεκριμένοι όροι για την υπαγωγή μιας επιχείρησης στη ρύθμιση δεν υπάρχουν, ενώ το χειρότερο είναι πως δεν υπάρχει πλαφόν στο ποσοστό της μείωσης των μισθών.

Ετσι το ποσοστό της μείωσης θα είναι αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης του εργοδότη και του συνδικάτου και μπορεί να φτάνει ακόμα και το 26%. Ενδεικτικά αναφέρεται πως σήμερα ένας τραπεζοϋπάλληλος παίρνει ως βασικό μισθό 1.000 ευρώ, ενώ ο κατώτερος μισθός με βάση την εθνική συλλογική σύμβαση είναι 740 ευρώ (νεοεισερχόμενοι).
Οι κλάδοι που αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο της «σύγκρουσης» για τους νέους μισθούς είναι οι εξής:


Τραπεζικοί υπάλληλοι. Θα βρεθούν στο επίκεντρο των επερχόμενων αλλαγών στις εργασιακές σχέσεις. «Πιστεύω πως δεν θα υπάρξει κανένας σύλλογος που να προχωρήσει σε μια τέτοια προδοσία και να υπογράψει επιχειρησιακές συμβάσεις», τονίζει ο πρόεδρος της ΟΤΟΕ Σταύρος Κούκος. Μάλιστα, έχει ήδη καλέσει τους προέδρους των πρωτοβάθμιων σωματείων να εξουσιοδοτήσουν την ομοσπονδία να συμμετάσχει σε αυτού του είδους τις συζητήσεις.


Εργαζόμενοι στο εμπόριο. «Είναι ορατός ο κίνδυνος οι εργοδότες να επιχειρήσουν να εφαρμόσουν σε ευρεία κλίμακα τις ειδικές επιχειρησιακές συμβάσεις», σημειώνει ο γ.γ. της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος, Θάνος Βασιλόπουλος, και προσθέτει πως «το συνδικάτο έχει ως πρώτο καθήκον να προστατεύσει μισθούς και συμβάσεις. Δεν μπορούμε να δεχτούμε να χαθούν κεκτημένα δεκαετιών και να οδηγηθούμε σε εργασιακό Μεσαίωνα».


Εργαζόμενοι στον τουρισμό και στον επισιτισμό. Μόνο ο ένας στους τρεις εργαζόμενους στον χώρο έχει καταφέρει να εξασφαλίσει τον μισθό της συλλογικής σύμβασης και ασφαλιστική κάλυψη. Υπολογίζεται πως οι «νόμιμοι» εργαζόμενοι στον τουρισμό και στον επισιτισμό είναι 200.000, ωστόσο άλλοι 400.000 εργαζόμενοι δραστηριοποιούνται, με περιορισμένα όμως δικαιώματα.
«Καλούμε όλους τους συνδικαλιστές του κλάδου να μην υπογράψουν καμία ειδική επιχειρησιακή σύμβαση εργασίας», υπογραμμίζει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας εργαζομένων στον τουρισμό και στον επισιτισμό Λεωνίδας Καραθανάσης. Συνεχίζει επισημαίνοντας πως «αν προκύψει πρόβλημα βιωσιμότητας σε μία επιχείρηση, θα το δούμε σε κεντρικό επίπεδο μαζί με όλους τους ενδιαφερόμενους».



http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12336&subid=2&pubid=84227148