Welcome to the AVClub.

Page 1 of 4 1234 LastLast
Results 1 to 10 of 36

Thread: NITECORE Extreme R2 REVIEW

AVClub Enthusiast

Talking NITECORE Extreme R2 REVIEW

Καλημσπερα σας,

ειχα λιγο χρονο για να ανεβασω ενα μικρο review για τον Nitecore Extreme R2.

Ειναι ενας μικρος φακος που εντυπωσιαζει με το σχηματισμο και την καλη υφη που εχει.

Τα χαρακτηριστηκα του ειναι ως παρακατω.

Unique Infinitely Variable Digital-controlled Brightness System

Two-stage memory function, can be switched easily
    CREE R2 WC high efficiency LED
    Maximum output 200 lumens Cree Q5 and OSRAM GDP LED
    Maximum output 220 lumes Cree R2 LED
    Runtimes from 75 minutes to 120 hours depending on brightness level
    Tactical forward click switch
    Reverse-polarity battery protection
    Anti-roll body design
    Impact-resistant optical lens with anti-reflective coating
    Made from military grade aluminium
    Compact size and light weight, suitable for EDC (every day carry)
    Mil-spec Type III hard anodised finish
    Impact resistant to to US MIL-STD-810F standards
    Waterproof to IPX-8 standard
    "S/F" E serial body compatible
    Powered by a single CR123 battery & RCR123
    Length = 92mm
    Diameter = 26mm
    Weight = 65 grams

Ελαφρυς, μικρος και δυνατος. Εχει texture reflector γιαυτο και ειναι πολυ καλος για κοντινες αποστασεις. Φωτιζουν ολο τον χωρο χωρις κανενα προβλημα και χωρις δακτυλιους οπως ενας με SMO reflector.

Παρακατω μπορειτε να δειτε μερικες φωτογραφιες οπως έχει ερθει με το κουτι του.

Στην φωτογραφια 1,2

βλεπουμε το κουτι σε μπροστινη και πισω οψη.
    χαρακτηριστικα φαινεται οτι εχουν κανει καλη δουλεια το Μαρκετινκ γιατι οπως θα παρατηρησετε υπαρχει εντονα στην πισω πλευρα μια καρτελα καλης ποιοτητας που αντανακλα χρωματα (εκει ειναι και τα χαρακτηριστικα του φακου)

Στην φωτογραφια 3

εδω βλεπουμε σε παραταξη ολα τα κομματια που αποτελουν την συσκευασια.
    Φαινετε καθαρα και το μανουαλ με μια φωτογραφια που φερει αλουμινιο μπροστα στην κεφαλη. Δεν εχω δει κανενα μεχρι τωρα να φωραει τετοιο πραγμα. Δεν γνωριζω γιατι το εχουν κανει. Εδω το μαρκετινγκ κανει κακη δουλεια σε συνεργασια με το τμημα κατασκευης.

Στην φωτογραφια 4

Βλεπουμε την καρτελα γνησιοτητας και εγγυησης του nitecore extreme r2.

Σε παραταξη απο κατω ο φακος και ολα του τα κομματια.Ειναι πολυ απλος να συναρμολογηθει, οπως βλεπετε δεν ειναι κατι το πολυπολοκο.

Στην τελευταια φωτογραφια 5

βλεπουμε καθαρα το πολυ εντονο texture refletor το οποιο εχει βαθος γυρω στο 1 εκατοστο. Ειναι αρκετο πιστεψτε με. το LED οπως εχουν τα χαρακτηριστικα του ειναι το XR-E R2 ενα πολυ καλο LED που φερουν φακοι για να αντεχουν στον χρονο και στην θερμοκρασια.

Εγω προσωπικα τον χρησημοποιω καθε μερα απο την ημερα που μου τον εκανα δωρο.

αυτο που μου αρεσει πολυ ειναι οτι εχει 2 βασικες διαβαθμισεις και 2 αλλες που κανουν τον φακο να ειναι ενα πληρες εργαλειο.

Η πρωτη διαβαθμιση γινεται οταν εχουμε σφηξει (οχι πολυ παιδια μην το τεντωσουμε τον φακο στο σφηξιμο) πληρες την κεφαλη και εχουμε το πολυ δυνατο 220 lumens φως.

Η δευτερη και πολυ χρησημη διαβαθμιση ειναι οταν περιστρεψουμε για να ξεσφηξουμε πλεον την κεφαλη μιση στροφη και ερχετε σε μια κατασταση για να μελετουμε χαρτες η και να διαβαζουμε ενα βιβλιο.

Τωρα εχουμε αλλες 2 διαβαθμισεις.
    1η διαβαθμιση strobo mode

α) Πληρες περιστροφη της κεφαλης 220 λουμενς
    β) χαλαρωνουμε με γρηγορη περιστροφη μιση και ξανα πληρες βιδωμα της κεφαλης και εχουμε strobo mode

2η διαβαθμιση
    infinitive mode

Εδω μπορουμε να ρυθμισουμε οποιαδηποτε κατασταση απο το LOW-HIGH

α) low mode(δηλαδη η κεφαλη σε μιση περιστροφη χαλαροτητας απο την πληρη) Εδω οπως ειπαμε ειναι στο LOW mode.

β) παμε γρηγορα στην κατασταση HIGH και γρηγορα στην κατασταση LOW.
    θα δουμε να ανεβαινει η φωτεινοτητα. Οπου θελουμε να κρατησουμε την κατασταση αρεσκειας μας σβηνουμε τον φακο. μετα τον αναβουμε και εχει μεινει εκει που την αφησαμε.

αν ξανακανουμε το παραπανω βημα δηλαδη.

απο κατασταση LOW γρηγορα σε κατασταση HIGH και μετα παλι γρηγορα σε LOW τοτε θα δουμε να χαμηλωνει η ενταση το φωτος προς το LOW.

Παλι οπου θελουμε μπορουμε να κλεισουμε το φακο και να κρατησουμε την κατασταση που μας βολευει.

Για οποιανδηποτε πληροφορια παρακαλω τις αποψεις σας.
    Attached Images Attached Images
    Last edited by astanapane_10; 23-05-2010 at 16:10.

Senior Member

Re: NITECORE Extreme R2 REVIEW

Και παλι ωραιος. Εαν μπορεις βαζε και δυο φωτο μια με τον φακο μεσα στην παλαμη σου (ανοικτη) και μια με κανα χαρτονομισμα πχ ενα 5ευρω για να μπορουμε να καταλαβαινουμε και το μεγεθος του.

AVClub Enthusiast

Quote Originally Posted by learner View Post
    Και παλι ωραιος. Εαν μπορεις βαζε και δυο φωτο μια με τον φακο μεσα στην παλαμη σου (ανοικτη) και μια με κανα χαρτονομισμα πχ ενα 5ευρω για να μπορουμε να καταλαβαινουμε και το μεγεθος του.
    ναι πως το ξεχασα. Συγνωμη παιδια.

please help yourselves
    Attached Images Attached Images

Senior Member

Μετα απο τα προβληματα με τον C2H που ειχε το παιδι απο το φορουμ εδω μεσα αρχισα να σκεφτομαι για τον συγκεκριμενο φακο (NITECORE Extreme R2). Απο οσο εχω καταλαβει ασταναπανε εισαι παρα πολυ ευχαριστημενος με αυτον τον φακο.
    Εαν στην ιδια τιμη ευρισκες τον NITECORE Extreme R2 με τον NITECORE SMARTRING SR3 ποιον θα προτιμουσες;

AVClub Enthusiast

αναλογα τι θελεις.

Ο SR3 εχει πιο βαθυ reflector ειναι και για μακρυα και για κοντα. Επισης εχει καλυτερη ψυξη.

αν ημουν αναμεσα στους δυο τον SR3 θα επερνα.

Ο C2H δεν ειναι κακος και εγω δεν εχω προβλημα...αυτα ισως τυχαινουν παιδια.

Senior Member

Απάντηση: NITECORE Extreme R2 REVIEW

Εχει δικιο ο ασταναπανε αυτα τυχαινουν,παντως κι εγω θα επαιρνα τωρα τον nitecore kai μπορει αν μαζεψω τα φραγκα να τον παρω.Και ο sr3 ειναι καλη περιπτωση αλλα ακριβος,τον βρηκες πουθενα σε καλη τιμη φιλε learner?

Senior Member

Re: Απάντηση: NITECORE Extreme R2 REVIEW

Quote Originally Posted by mantilas View Post
    Εχει δικιο ο ασταναπανε αυτα τυχαινουν,παντως κι εγω θα επαιρνα τωρα τον nitecore kai μπορει αν μαζεψω τα φραγκα να τον παρω.Και ο sr3 ειναι καλη περιπτωση αλλα ακριβος,τον βρηκες πουθενα σε καλη τιμη φιλε learner?
    Δες εδω :
    http://www.4sevens.com/product_info....oducts_id=1623
    αλλα μαλλον για κραχτης μου φαινεται λογω του οτι δεν εχει κομματια διαθεσιμα. Αν φερει νεα κομματια τοτε το κοβω να ανεβαζει και την τιμη

AVClub Enthusiast

Re: Απάντηση: NITECORE Extreme R2 REVIEW

Quote Originally Posted by learner View Post
    Δες εδω :
    http://www.4sevens.com/product_info....oducts_id=1623
    αλλα μαλλον για κραχτης μου φαινεται λογω του οτι δεν εχει κομματια διαθεσιμα. Αν φερει νεα κομματια τοτε το κοβω να ανεβαζει και την τιμη
    OUT OF STOCK

Senior Member

Ναι σε περιπτωση που τον ξαναβαλουν σε στοκ σιγα μην κρατησουν την ιδια τιμη.

AVClub Enthusiast

δεν θα τον ξαναβαλουν, εχουν διαμαχη με την nitecore.

Page 1 of 4 1234 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)