Προσεχώς 3D

  • Αγαπητοί φίλοι και φίλες.

    Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub στη Θεσσαλονίκη για το 2024 την Κυριακή 07 Απριλίου και ώρα 14.00

    Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας γνωρίσουμε από κοντά.

20 June 2006
9,533
Θεσσαλονίκη
RealD_CE5_Glasses.gif


Δεν είναι υπερβολή να χαρακτηρίσουμε το νέο ετος ως ετος των τριων διαστάσεων στην αναπαραγωγή εικονας .
Η αρχη εγινε όπως παντα από τον Κινηματογράφο μονο που αυτή την φορα το Home Cinema δεν περιμενε επι χρονια να ακολουθήσει το παραδειγμα…
Το Hollywood με μολις 24 ταινίες σε 3D τα τελευταία χρονια ηταν αρκετό να πείσει τους κατασκευαστές να προχωρήσουν το 3D φέρνοντας την στερεοσκοπική εικονα οσο το δυνατόν πιο συντομα στα σαλονια μας..
Στην φετινή CES που θα ξεκινήσει σε λιγες μερες σύσσωμο ολο το συνδικάτο της οικονομικής μας καταστροφής θα δώσει τρισδιάστατο παρον…
Και το χαρακτηρίζω συνδικάτο της οικονομικής μας καταστροφής γιατι πολύ απλα εάν μεχρι σημερα γυάλιζε το ματι μας σε κάθε νέο μοντέλο που προσεφερε μια νεα X καινοτομία, τοτε πως θα αντιδράσουμε στην επιπλέον διάσταση της εικονας;

Η μικρη ως τωρα ποσότητα τρισδιάστατου υλικού σαφως και είναι πρόβλημα αλλα υπαρχει υπόσχεση και διαθεση από τα στούντιο εκτος από την αυξηση των films που θα γυριστουν σε 3D ,ακομα και επανέκδοση ταινιών που θα υποστούν μετατροπη από 2D σε 3D
Συγκεκριμένα ο Cameron εχει δηλωση την πρόθεση του να ξαναφέρει τον Τιτανικο στη μεγαλη οθονη αυτή την φορα τρισδιάστατο όπως επισης και ο George Lukas που σκέφτεται το ιδιο για την εξαλογία του…
Αν μάλιστα ισχυει η φημη που θελει και τον Peter Jackson να πράττει το ιδιο τοτε καταλαβαίνουμε πολύ καλα πως το βλεπουν το θεμα όχι μονο οι κατασκευαστές τηλεορασεων και player αλλα και οι δημιουργοί…

reald.jpg
Η έλλειψη όμως τρισδιάστατου υλικου αντιμετωπίζεται πιο αμεσα τουλάχιστον στις πιο ανεπτυγμένες χωρες .
Συγκεκριμένα η κορεατική επιτροπή επικοινωνιών ‛Korea Communications Commission’ (KCC), άρχισε να δίνει ηδη τις πρώτες άδειες, για τις πρώτες εκπομπές 3D τηλεόρασης που θα ξεκινήσουν μέσα στο 2010.
Παρομοίως το δορυφορικό κανάλι BSkyB ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει stereo 3D εκπομπές στην Αγγλία το 2010.
Μάλιστα φημολογείται πως χαρην των Ολυμπιακών αγωνων που φιλοξενεί το 2012 το Λονδινο τα πράγματα εκει θα τρεξουν ακομα πιο γρηγορα ώστε αν είναι δυνατον το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονος του κόσμου να καλυφθεί για πρωτη φορα σε 3D.

Καλά και ωραια όλα αυτά αλλα που θα τα δουμε;
H βιομηχανία προβλέπει ότι οι πρώτες 3D τηλεοράσεις θα αρχίσουν να εμφανίζονται στα ράφια των καταστημάτων προς το τελος του 2010 αν και ηδη καποιοι κατασκευαστές χάρη της τεχνολογιας των τηλεοράσεων plasma είναι πιο έτοιμοι οσον αφορα την αναπαραγωγή τρισδιάστατου σηματος

Ο λογος φυσικα για την Panasonic που εχοντας κληρονομήσει την τεχνολογια Kuro ετοιμάζεται να παρουσιάσει μεσα στον μηνα μια τηλεόραση που θα φερει το έμβλημα που κατείχε μεχρι πριν λιγο καιρο η pioneer με την διαφορά ότι πλεον θα είναι 3D..
Μαλιστα η Panasonic εχει ετοιμο και το BD player foul 3D έτοιμο να παιξει τους νεους δισκους όταν θα βγουν στην αγορα.. ( οι προδιαγραφές για τα νεα bluray εχουν ανακοινωθεί από την BDA)
NV_3DVISION_Package_Oct0208_FINAL_L.jpg
Στο ιδιο μοτίβο και η Sony που στα μέσα Ιανουαρίου, σε ειδική εκδήλωση, θα ανακοινώσει τα νέα ευρωπαϊκά μοντέλα τηλεοράσεων για το 2010 ανάμεσα στα οποία θα υπάρχουν και μερικά με 3D δυνατότητα. Όπως είναι γνωστό η Sony πρόκειται να συνεργαστεί με το γίγαντα της τρισδιάστατης τεχνολογίας στις κινηματογραφικές αίθουσες RealD.
H Sony και η RealD συνεργάζονται για την 3D τηλεόραση. Η πρώτη παρέχει όλες τις τεχνολογίες εικόνας που απαιτούνται για την αναπαραγωγή Full HD 3D στις νέες ΒRAVIA τηλεοράσεις της με τη βοήθεια «συγχρονισμένων» γυαλιών από την RealD. Εκτός από την συνεργασία στις νέες BRAVIA, οι Sony και RealD, πρόκειται να δουλέψουν από κοινού για φέρουν τη στερεοσκοπική τηλεόραση μια ώρα πιο νωρίς στην αγορά αλλά και για να αναπτύξουν και άλλες 3D εφαρμογές και συσκευές.
Η JVC επισης ακολουθεί το παράδειγμα της sony και γίνεται η δεύτερη εταιρία που λαμβάνει την άδεια της RealD, πράγμα που σημαίνει ότι θα κυκλοφορήσει στην αγορά 1080p 3D τηλεόραση. Οι τηλεοράσεις 3D LCD της JVC για το 2010 θα χρησιμοποιούν κυκλικής πόλωσης γυαλιά, όπως δηλαδή τα RealD της κινηματογραφικής αίθουσας.
Μια από τα ιδια και για την LG που εκτος από την συνεργασία της με την Korea Communications Commission και τα σχετικα με το δορυφορικο τηλεοπτικό 3D ετοιμάζεται να λανσάρει στην Ces ευρεία 3D με διαγώνιους που θα κυμαίνονται από τις 42 έως και τις 72 ίντσες
mitsubish.jpg
Η Μitsubishi βαζει το πήχη πιο ψηλα αφου προωθεί την τεχνολογια Laser που έχει αναπτύξει, φτιάχνοντας 3D Tv χρησιμοποιώντας την τελευταία λεξη της τεχνολογίας σε προσιτό κόστος...
Μαλιστα μας υπόσχεται μεχρι και 100 ιντσες Laser ΤV που δεν θα ξεπερνούν σε κόστος τις 10,000 ευρω .
H πρωτότυπη Laser τηλεόραση εχει ηδη παρουσιαστεί και οι πρωτες εντυπώσεις ηταν θετικες .
Η τεχνολογία Laser, χρησιμοποιεί τρεις ακτίνες Laser (κόκκινη, πράσινη και μπλε) για να δημιουργηθεί η εικόνα και σύμφωνα με την Mitsubishi το χρωματικό εύρος υπερκαλύπτει κατά 200% το NTSC στάνταρτ.
Η foul παραγωγη της θα ξεκινήσει στα τελη του τρέχοντος ετους
Πως θα μπορούσε να λείψει από τον χορό και η Philips…
Σε αυτή την έκθεση ετοιμάζεται να παρουσιάσει ένα νέο επεξεργαστή που με λιγα λόγια θα μπορει να κανει παπάδες με το βαρυ τρισδιάστατο σημα.
Ο PNX5130 όπως ονομάζει τον επεξεργαστή της θα φορεθεί στα νεα μοντελα της που θα υποστηρίζουν στερεοσκοπική εικονα.
Αν και δεν είναι σίγουρο 100% φημολογείται πως συντομα θα δουμε και την υπερευρεία τηλεόραση 21:9 να γίνεται 3D. Παρολα αυτά μάλλον δεν θα προλάβει την έκθεση του Ιανουαρίου .

Τελος και η Samsung ακολουθώντας το παράδειγμα της Sony και JVC ξεκινά συνεργασία με την Real D βάζοντας και αυτή ρότα προς την εξέλιξη της τρισδιάστατης εικόνας.
Προσφάτως ανακοινώθηκε επισήμως ότι η Samsung θα χρησιμοποιήσει το στεροσκοπικό format της Real D για τις 3D Ready τηλεοράσεις της που θα κυκλοφορήσουν το προσεχές διάστημα, και στηρίζονται στην χρήση γυαλιών κυκλικής πόλωσης.
Παράλληλα οι Samsung & Real D θα συνεργαστούν από κοινού για την ανάπτυξη μίας νέας ενεργής τεχνολογίας για high-end επιδόσεις στην τρισδιάστατη εικόνα.
Αυτά περιπου ως τωρα είναι τα προσεχώς στην τρισδιάστατη εικόνα…
Οι εταιρεις και το Hollywood δειχνουν τις πραγματικές τάσεις και που θα κινηθεί η εικονα τα επόμενα χρονια.
Ελπίζω μονο το βασανισμένο Bluray να δειξει την ιδια διάθεση και να εξελιχθεί ώστε να υπάρξει συντομα υποστήριξη 3D και σε software.





Η συλλογή των πληροφοριών έγινε από διάφορα site και από το fullhd.gr
 

techie

AVClub Enthusiast
18 June 2006
1,131
ευχαριστουμε για το πολυ καλο αθρο


αρχικα θα μας πουν βουαλα 120hz 1080p 3d ορματε

μετα, ναι αλλα με 60hz ανα frame 3d εχετε σπαστη κινηση οποτε 240hz

μετα θα σκασουν οι oled

μετα οι ολογραφικες laser


δεν μαμιουνται λεω εγω
 

more peers

AVClub Fanatic
24 April 2009
20,155
Αθήνα
Eυχαριστούμε πολύ φίλε Ανδρέα για την συλλογή τόσων πληροφοριών σε ένα τόσο ευκολοδιάβαστο κείμενο.

:grinning-smiley-043 -bye-
 
19 June 2006
35,671
Ευχαριστούμε Αντρέα!!-bye-

Μου φαίνεται ότι ήρθε η ώρα να ξαναχρησιμοποιήσω το πάλαι ποτέ, επί ημερών Avforum, nickname μου....

Digital Inferno!!!!!!:bigcry::bigcry:
 

CENTRAL

AVClub Addicted Member
30 June 2006
1,816
ATHENS
Good wines...

3D Ready -> Full 3D -> 3DHD -> 3D Ultra HD και πάει λέγοντας...

Εμένα πάλι κάτι μου λέει πως θα την πατήσουν. Οι καιροί έχουν αλλάξει και αυτοί το χαβά τους...
 
19 June 2006
35,671
Απάντηση: Re: Προσεχώς 3D

Good wines...

3D Ready -> Full 3D -> 3DHD -> 3D Ultra HD και πάει λέγοντας...

Εμένα πάλι κάτι μου λέει πως θα την πατήσουν. Οι καιροί έχουν αλλάξει και αυτοί το χαβά τους...

Μην το λες...

12 Ευρώ κόστιζε το εισιτήριο του Avatar. Δεν είναι και λίγο. Το αν έχουν αλλάξει οι καιροί, θα φανεί στο κατά πόσο θα γίνουν αποδεκτά από το μέσο καταναλωτή τα παραπάνω.
 

more peers

AVClub Fanatic
24 April 2009
20,155
Αθήνα
Δεν ξέρω ποιά τεχνολογία θα επικρατήσει και ποιές θα είναι οι επιπτώσεις για τους "χαμένους", βάζω όμως στοίχημα για δύο πράγματα:

1) Στο μέλλον θα έχουμε πολύ καλύτερες θεάσεις.
2) Οι περισσότεροι θα τρέξουμε να γευτούμε τα φρούτα της νέας εποχής!
 

yiannakas

AVClub Addicted Member
28 September 2006
1,714
μην μορμουράμε, μόλις βγουν οι πρώτες τσόντες σε 3d θα γίνουμε εραστές της τεχνολογίες
 

paИ-baL

AVClub Addicted Member
2 August 2008
1,516
λεω να περιμενω το 4D...

κατι ειδα λεει στο Allou...

λεφτα να εχουμε να τους δινουμε...

μεχρι και εραστες του 2D θα προκυψουν στο μελλον...

ασε που σκεφτομαι να κρατησω μια CRT που εχω για να την πουλησω χρυσαφι σε μερικα χρονια ως συλλεκτικη...

ολα βεβαια θα εξαρτηθουν απο την τιμη πωλησης της νεας τεχνολογιας...

θα τους εβαλε μυαλο το BR αραγε???

την καλημερα μου...
 

JL_?

AVClub Fanatic
19 September 2008
15,415
Terra
Πολύ ωραίο άρθρο Ανδρέα, σ' ευχαριστούμε !!! :a0210:

Προσωπικά πάντως, δεν μπορεί το 3D με γυαλιά να με πείσει πως θα ξεπεράσει τα όρια της γκατζετιάς. Βέβαια, σχετικά με τις προτιμήσεις της νέας γενιάς κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος...

Τουλάχιστον, τα ενεργά γυαλιά έχουν το πλεονέκτημα πως μπορείς να δεις τι συμβαίνει γύρω σου και χωρίς να τα βγάλεις, αλλά μειονεκτούν ως προς το βάρος λόγω περιεχομένων ηλεκτρονικών και μπαταρίας...

Αφήστε τα ημίμετρα κύριοι και δώστε μας το Holodeck του Star Trek για να σας τα σκάσουμε... :flipout: :flipout:
 

depmode

New member
12 June 2007
48
Αφήστε τα ημίμετρα κύριοι και δώστε μας το Holodeck του Star Trek για να σας τα σκάσουμε... :flipout: :flipout:

ΚαραLOL!!!:rofl:
Απο μικρο παιδι το ονειρευομαι το Holodeck...Ελπιζω να το προλαβω.:grandpa:
Κακα τα ψεμματα παντως,το 3D για καποια χρονια θα ειναι τεχνολογια για τους λιγους μιας και το κοστος,αλλα και η μη υπαρξη μεγαλης ποικιλιας υλικου θα αποτρεψουν την πλειονοτητα του καταναλωτικου κοινου να προχωρησει σε αλλαγη των συσκευων τηλεορασης.
 
Last edited:

mstr

Supreme Member
23 July 2009
4,348
Καποιες φορες κανω καποιες σκεψεις πως θα ειναι ο κοσμος μετα απο 50,100 χρονια,τα αμαξια,τα ηλεκτρονικα,ο τροπος ζωης,τα παντα...

Το εχετε σκεφτει και εσεις να υποθεσω ετσι?Δεν ειναι καπως μυστηριο και μαγικο?Ποιος ξερει τι εχουν να βγουν ακομα,τι αλλο θα εφευρει ο ανθρωπος.Μαγικα μου φαινονται ολα αυτα οταν τα σκεφτομαι,αντριχιαζω λιγο.

Θα πηγαινουμε σε αλλους πλανητες για διακοπες(οχι εμεις,τα τρισεγγονα μας ισως!)
 

more peers

AVClub Fanatic
24 April 2009
20,155
Αθήνα
Απάντηση: Re: Προσεχώς 3D

ΚαραLOL!!!:rofl:
Απο μικρο παιδι το ονειρευομαι το Holodeck...Ελπιζω να το προλαβω.:grandpa:
Κακα τα ψεμματα παντως,το 3D για καποια χρονια θα ειναι τεχνολογια για τους λιγους μιας και το κοστος,αλλα και η μη υπαρξη μεγαλης ποικιλιας υλικου θα αποτρεψουν την πλειονοτητα του καταναλωτικου κοινου να προχωρησει σε αλλαγη των συσκευων τηλεορασης.


Τα ίδια έγιναν για το HD.

Δεν είναι έτσι φίλε μου (ή τουλάχιστον αυτό ελπίζω...)
Αν κάτι δεν είναι εφικτό οικονομικα για την πλατιά μάζα των καταναλωτών δεν κυκλοφορεί απλά...
Πρώτα θα γίνει προσιτό και μετά θα κυκλοφορήσει...

Και θα το χαρούμε όλοι μας μέχρι το επόμενο και καλύτερο!

-bye-
 

czoun

Supreme Member
29 November 2007
7,734
Αθήνα
Living in America...

DirecTV 3D broadcasts officially announced, coming in June

ces2010---image---full-hd-3d-system.jpg


Buried in Panasonic's flood of CES 2010 announcements is the official confirmation that DirecTV will be first in the U.S. to offer 3D TV. The three dedicated channels (PPV, DirecTV On Demand and a free 3D sample demo) offered at launch will be "presented by Panasonic" for the first year they're on-air and available to all DirecTV HD customers via a software upgrade. Additional content partners include AEG/AEG Digital Media, CBS, Fox Sports/FSN, Golden Boy Promotions, HDNet, MTV, NBC Universal and Turner Broadcasting System -- are we the only ones hoping the Mayweather/Pacquiao bout gets pushed back and broadcast in 3D?

http://www.engadget.com/2010/01/06/directv-3d-broadcasts-officially-announced-coming-in-june/
 

czoun

Supreme Member
29 November 2007
7,734
Αθήνα
Gunnar takes aim at 3D market with collection of stylish 3D glasses


gunnar-sphere_610x305.jpg


Gunnar eyewear with i-AMP 3D is slated to be available in Q2 of 2010 in configurations that are compatible with iZ3D gaming systems and RealD video. Ready to wear versions will be priced from $89 to 149. Prescription eyewear in both configurations will be available in Q3.

http://ces.cnet.com/8301-31045_1-10427251-269.html