Προσοχη !! ΟΧΙ 4:3 σε μεγαλο πανελ LCD..και ΤΑ ΦΩΤΑ σας παιδιααα

Budda

Supreme Member
2 February 2009
3,734
Orc Village(Λουτσα)
Το θεμα προεκυψε μετα απο 8μηνες χρηση ,η τηλεοραση ειναι 46w4000 ,δεν ειχα αλλαξει τις out of the box ρυθμισεις και ειχα το auto format:ON ,ετσι οταν εβλεπαν τα παιδια καποιο καρτουν τηλεοπτικο το εβλεπαν σε 4:3 ,μιλαμε δλδ για χρηση 1-2 ωρες την ημερα οχι παραπανω γιατι στα ποδοσφαιρικα παιχνιδια το εβαζα χειροκινητα στο wide , το αποτελεσμα εινα μια βδομαδα πριν και βλεποντας ενα blu ray διεκρινα (με δυσκολια βεβαια) πολυ αχνες γραμμες στο πανελ ακριβως στα σημεια που τελειωνει η εικονα οταν βλεπουμε 4:3.
Δεν διακρινεται ευκολα σε σκοτεινες (μαυρες σκηνες) αλλα σε πιο ανοιχτες σκηνες
Παμε τωρα και στην ουσια ,μολις το ειδα λοιπον αυτο πηρα τηλ στο Σερβις ,και κλεισαμε ραντεβου να δουν και αν χρειαζεται να την παραλαβουν .
Ηρθαν λοιπον οι ανθρωποι ,εβαλα ενα blu να παιζει και με αρκετη δυσκολια (εκλεισα ολα τα παραθυρα στο σπιτι) το παρατηρησαν ,μου ειπε λοιπον ο τεχνικος οτι οφειλεται στο οτι παρακολουθω τα τηλεοπτικα σε 4:3 format ,με αποτελεσμα στα σημεια που ειναι οι μαυρες μπαρες το πανελ να μενει "σβηστο" (και να μην εχει "φθορα") ενω το σημειο που δειχνει την εικονα να ειναι ενεργο (και να εχει "φθορα") ,οταν λοιπον βαζω το blu που ειναι wide να ειναι ελαφρα ορατη η διαφορα , το χαρακτηρισε δλδ σαν "μαρκαρισμα" του πανελ.
Του ειπα λοιπον οτι λογω του οτι ειμαι RTFM fanatic πουθενα στο μανιουαλ δεν αναφερεται καποια σχετικη προειδοποιηση ,ουτε στο κεφαλαιο με ολα τα format εικονας ,ουτε στο προφυλαξεις κατα την χρηση ουτε καπου αλλου ,τα παιδια απο το σερβις ηταν ευγενεστατα αλλα δεν το πιστευαν και ζητησαν το μανιουαλ να βεβαιωθουν οπως και εγινε τελικα ,το ξεψαχνισαν και το μονο που βρηκαν αλλα κατα την γνωμη δεν σχετιζεται με το θεμα ειναι η αναφορα στο οτι "...αν εχουμε μακροχρονια προβολη ακινητης(σταθερης) εικονας υπαρχει πιθανοτητα να παρατηρηθει ειδωλο στην εικονα και το οποιο μετα την παροδο του χρονου θα εξαφανιστει..." ,αυτο μονο.
Τα παιδια απο το σερβις λοιπον μου ειπαν οτι στα σεμιναρια της Σονυ τους το εχουν πει (περιεργο που δεν αναγρεφεται στο μανιουαλ) οτι συμβαινει και οτι εχει συμβει μεχρι και σε CRT 32αρα ,μου προτειναν δε να βαλω το Screen Auto Format στο OFF για 1-2 βδομαδες μη τυγχον κα επανελθει ,και βλεπουμε.
Αν δεν φτιαξει θα την παρουν και το συνηθες ειναι η αντικατασταση του πανελ ,γινεται παραγγελια απο Ισπανια η Βελγιο καινουργιο πανελ ,μπαινει ομως θεμα στο ποιος θα το πληρωσει (ειμαι εντος εγγυησης) .
Προσπαθησα 2-3 φορες να βρω τον υπευθυνο στην Σονυ Ελλας αλλα σταθηκε αδυνατο λογω διαφορων meetings που ειχε ο ανθρωπος ,αλλα θα προσπαθησω ξανα την εβδομαδα που ερχεται.
Αυτο που θελω να ξεκαθαρισω ειναι οτι εχω χρειαστει μεχρι σημερα η Σονυ Ελλας ηταν οπως πρεπει και τα παιδια απο το σερβις εξυπηρετικοτατα ,δεν ξερω βεβαια τι θα συμβει στη συνεχεια εφοσον προτιθεμαι να μαθω γιατι δεν με προειδοποιησε το Μανιουαλ της Σονυ σχετικα ενω το λενε στους τεχνικους στα σεμιναρια ,και ποια ειναι η θεση μου σαν χρηστης/καταναλωτης θα πρεπει μηπως να παρακολουθω τα σεμιναρια των τεχνικων της Σονυ για να ενημερωνομαι ;
Προσοχη λοιπον ΟΧΙ χρηση 4:3 ακομα και lcd "λερωνεται" ,και ας μην σε προειδοποιει το μανιουαλ
......ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.............-bye-
 

Macmod

AVClub Addicted Member
24 January 2008
2,539
Αθηνα / Ελλάδα
Θα με ενδιέφερε και εμένα μιά τοποθέτηση, έχω διαπιστώσει το ίδιο ακριβώς
πρόβλημα πριν από λίγο καιρό!!! Προς το παρόν της έχω βάλει ρύθμιση Smart
γιά τα τηλεοπτικά προγράμματα, ώστε να προβάλεται εικόνα σε όλο το Panel,
προκειμένου να δω αν θα υπάρξει βελτίωση του προβλήματος.
 
Last edited:

Budda

Supreme Member
2 February 2009
3,734
Orc Village(Λουτσα)
Την Δευτερα καποια στιγμη θα μιλησω με τον αρμοδιο στην Σονυ Ελλας,θα του πω το θεμα και θα ποσταρω την οποια απαντηση μου δωσει.
Παντως ειναι ανεπιτρεπτο κατι που βεβαιωμενα(το ειπαν στους τεχνικους στο σεμιναριο) προκαλει "ζημια" στο πανελ να μην αναφερεται στο μανιουαλ ,πως θα το ξερει ο χρηστης ;
Η αναφορα στο μανιουαλ ειναι αυτη:
"Υπαρχει η πιθανοτητα εμφανισης ειδωλου εικονας στην οθονη εαν προβαλλονται συνεχως ακινητες εικονες .Το ειδωλο εικονας μπορει να εξαφανιστει μετα απο καποι χρονο"
και δεν εχει καμμια σχεση κατα την γνωμη μου με την χρηση το φορματ εικονας 4:3
 

Budda

Supreme Member
2 February 2009
3,734
Orc Village(Λουτσα)
Τα λινκ που δινεις μιλανε για πλασμα απο οτι καταλαβαινω ,burn in σε LCD δεν ετυχε να ακουσω ξανα ,οπως και να εχει τωρα παντως αυτο ακολουθω αφου αυτο μου ειπε το επισημο σερβις
Αυτο που με βγαζει απο τα ρουχα μου ειναι το οτι δεν αναφερεται σαν προειδοποιηση στο μανιουαλ ,απο την αλλη μερια συμφωνα με την γνωμη φιλου νομικου ειναι και αυτο που θα με δικαιωσει
 

Yperion

AVClub Fanatic
21 June 2006
43,515
BVR (Beyond Visual Range)
Re: Απάντηση: Προσοχη !! ΟΧΙ 4:3 σε μεγαλο πανελ LCD..και ΤΑ ΦΩΤΑ σας παιδιααα

Ειναι φαινομενο image persistence...

http://en.wikipedia.org/wiki/Image_persistence

Το αντιστοιχο του burn in σε πλασμα δηλαδη...σπανιο αλλα μπορει να συμβει...

Για το να μην γινεται θεαση 4:3 σε LCD (ποσο μαλλον σε πλασμα) τα εχουμε πει αρκετες φορες , απλως μπορει να ετυχε να μην το ειδες...
 

Yperion

AVClub Fanatic
21 June 2006
43,515
BVR (Beyond Visual Range)
Re: Απάντηση: Προσοχη !! ΟΧΙ 4:3 σε μεγαλο πανελ LCD..και ΤΑ ΦΩΤΑ σας παιδιααα

Γεια χαρα

Καθε τηλεοραση εχει καποιες προδιαγραφες , οι LCD μπορει να ειναι πολυ πιο ανθεκτικες απο τις πλασμα στις σταθερες εικονες αλλα αυτο δεν σημαινει οτι μετα απο μακροχρονια χρηση δεν ενδεχεται να παρουσιασουν προβλημα. Ο αντιστοιχος ορος του "burn in" ειναι "image persistence"...

http://en.wikipedia.org/wiki/Image_persistence

Επισης αν ανοιξεις το μανιουαλ της τηλεορασης σου ειναι πολυ πιθανο να βρεις μια παραγραφο που λεει να μην προβαλονται για μεγαλο διαστημα εικονες η σηματα που να αφηνουν μαυρες μπαρες πανω-κατω η δεξια-αριστερα.

Τουλαχιστον στην δικη μου την Sony θυμαμαι να το γραφει.

Οποιος σε διαβεβαιωσε οτι μπορεις να βλεπεις επι μακρυ χρονικο διαστημα με μπαρες χωρις να εχεις προβλημα προφανως δεν ηταν γνωστης του αντικειμενου η δεν ειχε την καταλληλη εμπειρία.

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=42067
 

kblachos

Μέλος Σωματείου
18 February 2009
17,134
ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ
http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=55651&highlight=persistence

"Πως διορθώνεται το image persistence;

Είναι γενική παραδοχή ότι το image persistence των LCD panels είναι αναστρέψιμο σχεδόν πάντα. Αρχικά με τη βοήθεια ενός προγράμματος για monitor testing βλέπουμε πόσο σοβαρό είναι το πρόβλημα της οθόνης μας. Συνήθως είναι εμφανές στο γκρι χρώμα με τη μορφή ακανόνιστων σκιών. Όταν διαπιστώσουμε την ύπαρξη του image persistence εφαρμόζουμε μία από τις παρακάτω μεθόδους μέχρι να εξαφανιστούν οι ανομοιομορφίες.

•Θέτουμε εκτός λειτουργίας το monitor (είναι προτιμότερο να το βγάλουμε από την πρίζα) για μερικές ώρες για να αποφορτιστούν πλήρως οι κρύσταλλοι. Αν δούμε ότι δεν επανήλθε το αφήνουμε χωρίς ρεύμα για μέρες αν είναι εφικτό.
•Βάζουμε ένα screensaver με έντονες χρωματικές εναλλαγές να "τρέχει" για μερικές ώρες.
•Χρησιμοποιούμε μια μονόχρωμη εικόνα (καλύτερα λευκή) και την αφήνουμε στην οθόνη όσο δεν τη χρειαζόμαστε, για να κάνουμε ένα reset των κρυστάλλων σε ένα συγκεκριμένο χρώμα.
•Χρησιμοποιούμε κάποια εξειδικευμένη εφαρμογή που εμφανίζει κάποια patterns, στατικά ή κινούμενα, που διορθώνουν το πρόβλημα. Το πιο αποτελεσματικό είναι το JScreenFix deluxe (15) και το JScreenFix (free) http://www.jscreenfix.com/index.php"

http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=64075
 

Budda

Supreme Member
2 February 2009
3,734
Orc Village(Λουτσα)
Re: Απάντηση: Προσοχη !! ΟΧΙ 4:3 σε μεγαλο πανελ LCD..και ΤΑ ΦΩΤΑ σας παιδιααα

Ειναι φαινομενο image persistence...

http://en.wikipedia.org/wiki/Image_persistence

Το αντιστοιχο του burn in σε πλασμα δηλαδη...σπανιο αλλα μπορει να συμβει...

Για το να μην γινεται θεαση 4:3 σε LCD (ποσο μαλλον σε πλασμα) τα εχουμε πει αρκετες φορες , απλως μπορει να ετυχε να μην το ειδες...

Αντιλαμβανομαι τι λες ,η ουσια για εμενα ειναι οτι δεν αναγραφεται τιποτα σχετικα για την χρηση φορματ 4:3 στο μανιουλ περαν της ειδοποιησης για ακινητες εικονες και ειδωλο που πιθανον να παρουσιαστει ,και σιγουρα δεν εννοεις πως ο καθε αγοραστης υποχρεουται να συμμετεχει σε φορουμ και να ενημερωνεται απο αυτα :) ,απο την στιγμη που δεν αναγραφεται κατι σχετικα στον μανιουαλ για την 4:3 χρηση και τον κινδυνο για image persistence εχει καποια ευθυνη ο χρηστης ;Ο δικηγορος μου που διαβασε και αυτος το μανιουαλ εχει την αποψη πως ειναι ευθυνη της εταιριας και οτι σε καμμια περιπτωση το αναφερομενο στο μανιουαλ "Υπαρχει η πιθανοτητα εμφανισης ειδωλου εικονας στην οθονη εαν προβαλλονται συνεχως ακινητες εικονες .Το ειδωλο εικονας μπορει να εξαφανιστει μετα απο καποι χρονο" εχει να κανει με την χρηση 4:3
 

gairf

New member
26 September 2009
17
Λάρισα
Θα ήθελα να μοιραστώ και εγώ μαζί σας την περιπετεια μου με μια Sony 37p3000 που ειχα
αγοράσει πριν απο 1,5 χρονο.
Το πρόβλημα σχεδόν παρόμοιο με του Budda , ξαφνικά μια μερα η οθόνη να κρατάει σκιές απο προηγούμενες σκηνές , να παρακολουθώ ένα κανάλι π.χ. Νετ και να απεικονίζεται στην οθόνη το σημα του Alter , διάφορα είδωλα και γενικά μια εικόνα που δεν μπορούσες να παρακολουθήσεις με τίποτα!
Απευθυνθηκα στο εξουσιοδοτημένο της Sony και λέγοντας την ημερομηνία αγοράς μου ειπαν ορθά - κοφτά οτι εχω βγει από την εγγυηση και θα επωμιστώ το κοστος της επισκευής.
Σε ερώτηση μου τι φταιει μου είπαν κάτι για burning panel η κάπως ετσι ( απο το σοκ οταν ακουσα το κοστος του πανελ έπαθα μίνι εγκεφαλικό! :afraid: ) .
850 ευρώ ζητούσαν για το ανταλακτικο συν εργατικά κοντα στα 1000 ευρώ.
Δεν υπήρχε περίπτωση βέβαια να δώσω αυτά τα χρήματα για τηλεοραση που τώρα δεν αξιζει ούτε 500 , και αναγκάστηκα να προχωρήσω σε αγορά καινουριας LCD (SAMSUNG LE40B530) , κοστος στα 700 ευρώ.
Μέσα μου όμως κάτι μου έλεγε οτι δεν ειναι δυνατόν τηλεοραση 20 μηνών να πρέπει να πεταχτεί στα σκουπιδια , και αποφάσισα να στείλω email διαμαρτυριας στην sony ellas.
Φυσικά δεν περίμενα να βγεί κάτι αλλα δεν ειχα και τίποτα να χάσω.

Αποτέλεσμα :

σε δύο ημέρες απο την επιστολή μου μου τηλεφωνήσαν απο το εξουσιοδοτημένο ( το ίδιο που μου ειπε οτι ειμαι εκτος εγγύησης )
να περάσουν να παραλάβουν την TV :rifle: για να μου την επισκευάσουν , σε ερωτηση μου πως δεν ειμαι διατεθειμένος να πληρώσω τα μαλλιοκέφαλα μου, μου ειπαν οτι τους τηλεφωνήσαν απο τα κεντρικά και πως θα με κάλυπτε η εγγύηση :grinning-smiley-043 σε οτι χρειαζοταν.
Κοιταζω στο email και βλέπω απαντητική επιστολή απο την sony ellas που μου ζητουσε συγνώμη για την ταλαιπωρια και πως θα με καλυπταν για επισκευη η αντικατασταση της τηλεορασης αν δεν υπηρχε ανταλακτικό διαθεσιμο.

Συμπερασμα:

Μην αρκειστε μονο στα κατα τοπους εξουσιοδοτημενα και ενοχλειστε την ιδια την Sony Ellas.
Απο οτι καταλαβα τους ενδιαφερει παρα πολυ η φημη της εταιρειας και δεν κολανε σε πραξεις που δυσφημουν την Sony στην αγορα.
Στην δική μου περιπτωση ανταποκριθηκαν αμεσα και επαγγελματικα.Αντικατασταθηκε το πανελ με καινουργιο ( το αρχικό ειχε και λιγο clouding στην επανω αριστερη γωνια ) , και μου παραδωθηκε σε 15 ημερες απο την ημερα που την παρελαβαν.
 

davidcas

New member
23 June 2009
83
Προτιμώ να "κάψω" την τηλέόραση παρά να παρακολουθώ υλικό 4:3 σε όλη την όθόνη.

Εναλλακτικά, ας μη ξαναδώ ποτέ τηλεόραση...
 

JL_?

AVClub Fanatic
19 September 2008
15,415
Terra
Δεν μπορώ παρά να εκφράσω την συμπαράστασή μου φίλε Budda, αλλά και τον προβληματισμό μου...

Είσαι σίγουρος πως δούλευε μόνο 1-2 ώρες κάθε μέρα σε 4:3; Γιατί αν όντως είναι έτσι τα πράγματα, αυτό αποτελεί βαρύτατο ελλάτωμα του πάνελ της τηλεόρασης. Προσωπικά, το ΤΝ LCD μόνιτορ της ιντερνετιέρας μου, εδώ και 1,5 χρόνο δείχνει την μπάρα της επιφάνειας εργασίας των Windows XP για 18 ώρες την ημέρα και δεν έχει αφήσει αποτύπωμα ακόμα.

Δοκίμασε τις λύσεις που σου πρότειναν ο czoun και ο kblachos και ενημέρωσέ μας για τα αποτελέσματα... -bye-
 

Macmod

AVClub Addicted Member
24 January 2008
2,539
Αθηνα / Ελλάδα
Σε εμένα πάντως, εκτός από τις αδιόρατες κάθετες γραμμές που φαίνονται
στα όρια που τελειώνει η 4:3 προβολή, δεν έχω παρατηρήσει φαινόμενο
άλλων αποτυπωμάτων ή σκιές κατά στατικές ή κινούμενες εικόνες!
Θα μπορούσαμε να το κάνουμε πιό επίσημο το θέμα, ώστε να λάβουμε και
μιά επίσημη απάντηση από την Sony Hellas?
 

Budda

Supreme Member
2 February 2009
3,734
Orc Village(Λουτσα)
Δεν μπορώ παρά να εκφράσω την συμπαράστασή μου φίλε Budda, αλλά και τον προβληματισμό μου...

Είσαι σίγουρος πως δούλευε μόνο 1-2 ώρες κάθε μέρα σε 4:3; Γιατί αν όντως είναι έτσι τα πράγματα, αυτό αποτελεί βαρύτατο ελλάτωμα του πάνελ της τηλεόρασης. Προσωπικά, το ΤΝ LCD μόνιτορ της ιντερνετιέρας μου, εδώ και 1,5 χρόνο δείχνει την μπάρα της επιφάνειας εργασίας των Windows XP για 18 ώρες την ημέρα και δεν έχει αφήσει αποτύπωμα ακόμα.

Δοκίμασε τις λύσεις που σου πρότειναν ο czoun και ο kblachos και ενημέρωσέ μας για τα αποτελέσματα... -bye-

Ευχαριστω JL ,οπως ευχαριστω και ολους τους συμφορουμιτες για τις συμβουλες τους ,τωρα για το αν ειναι 1-2 ωρες την μερα οκ μπορει και 3+ τα Σαββατοκυριακα που εχει καρτουν το πρωι και βλεπουν τα μικρα ,κυριως χρηση με bLU +WD ,ΑΛΛΑ το θεμα δεν ειναι οι ωρες που επαιζε σε 4:3 αλλα το γιατι δεν ειχα γνωση απο το μανιουαλ της εταιριας οτι κανοντας χρηση της φορμας οθονης 4:3 υπηρχε αυτος ο κινδυνος ,εκτος και εαν η Σονυ πιστευει οτι μου περισευε το εναμιση χιλιαρικο που εδωσα και οτι το εδωσα για 6-8 μηνες χρηση του πανελ

Σε εμένα πάντως, εκτός από τις αδιόρατες κάθετες γραμμές που φαίνονται
στα όρια που τελειώνει η 4:3 προβολή, δεν έχω παρατηρήσει φαινόμενο
άλλων αποτυπωμάτων ή σκιές κατά στατικές ή κινούμενες εικόνες!
Θα μπορούσαμε να το κάνουμε πιό επίσημο το θέμα, ώστε να λάβουμε και
μιά επίσημη απάντηση από την Sony Hellas?

Δευτερα κανω την τελευταια προσπαθεια να μιλησω με τον Κο Καρακωστα στην Σονυ Ελλας ,ο ανθρωπος ειναι πολυ εξυπηρετικος και μου ειχε φερθει αψογα στο προβλημα που παρουσιαστηκε την ημερα που την παρελαβα (εχω αναφερθει σχετικα σε αλλο νημα) ,ειμαι σιγουρος οτι θα καταλαβει
Σε περιπτωση που δεν βρω ακρη θα την δωσω στο σερβις και θα κινηθω νομικα ,σε καμμια περιπτωση δεν θα το αφησω να περασει ετσι
 

Yperion

AVClub Fanatic
21 June 2006
43,515
BVR (Beyond Visual Range)
Καταρχην καλωσηλθες...-bye-

Το προβλημα το δικο σου ηταν μαλλον το πανελ το οποιο καποια στιγμη "τα εφτυσε"...αλλωστε στις 37" τοσο η Sony οσο και η Samsung αγοραζουν πανελ απο Κινα και Ταιβαν τα οποια μεχρι προσφατα δεν ηταν και οτι πιο ποιοτικο...

Παντως ευτυχως βρηκες λυση εστω και αργα...
 

Skakinen

AVClub Fanatic
22 November 2006
10,045
Αθήνα
Το προβλημα το δικο σου ηταν μαλλον το πανελ το οποιο καποια στιγμη "τα εφτυσε"...αλλωστε στις 37" τοσο η Sony οσο και η Samsung αγοραζουν πανελ απο Κινα και Ταιβαν τα οποια μεχρι προσφατα δεν ηταν και οτι πιο ποιοτικο...

Επειδή ζαχαρώνω την 46W5500 να υποθέσω , από τα λεγόμενά σου, ότι αυτή έχει πιο ποιοτικό panel; Κάτι που σημαίνει ότι ο κίνδυνος για παρόμοιο πρόβλημα είναι μικρότερος;
 

Yperion

AVClub Fanatic
21 June 2006
43,515
BVR (Beyond Visual Range)
Επειδή ζαχαρώνω την 46W5500 να υποθέσω , από τα λεγόμενά σου, ότι αυτή έχει πιο ποιοτικό panel; Κάτι που σημαίνει ότι ο κίνδυνος για παρόμοιο πρόβλημα είναι μικρότερος;

Θεωρητικα ετσι ειναι τα πραγματα...παντως ακομη και ετσι δεν θα σου συνιστουσα να βλεπεις 4:3...-bye-
 

Skakinen

AVClub Fanatic
22 November 2006
10,045
Αθήνα
Θεωρητικα ετσι ειναι τα πραγματα...παντως ακομη και ετσι δεν θα σου συνιστουσα να βλεπεις 4:3...-bye-

Σε μια 32E4000 που έχουμε στην κρεβατοκάμαρα δεν βλέπουμε ποτέ σε 4:3. Το ίδιο θα γίνει και στην 46 που θα πάρουμε για το καθιστικό.
Tnx!
 

Budda

Supreme Member
2 February 2009
3,734
Orc Village(Λουτσα)
Επειδή ζαχαρώνω την 46W5500 να υποθέσω , από τα λεγόμενά σου, ότι αυτή έχει πιο ποιοτικό panel; Κάτι που σημαίνει ότι ο κίνδυνος για παρόμοιο πρόβλημα είναι μικρότερος;

Οπως σωστα γραφει ο Yperion ,να αποφυγεις την χρηση 4:3 ,οποια και να παρεις ,τωρα για το θεμα ποιοτικο πανελ οι γνωμες διαφερουν ,η w5500 εχει 8 μπιτο πανελ ενω η 4500 εχει 10μπιτο ,αρκετοι το θεωρησαν -step back- απο την Σονυ
 

Yperion

AVClub Fanatic
21 June 2006
43,515
BVR (Beyond Visual Range)
Οπως σωστα γραφει ο Yperion ,να αποφυγεις την χρηση 4:3 ,οποια και να παρεις ,τωρα για το θεμα ποιοτικο πανελ οι γνωμες διαφερουν ,η w5500 εχει 8 μπιτο πανελ ενω η 4500 εχει 10μπιτο ,αρκετοι το θεωρησαν -step back- απο την Σονυ

Ειναι θεμα κοστους-ανταγωνιστικοτητας...βγαζουμε το 10μπιτο βαζουμε 8μπιτο (που ειναι κατασκευαστικα φθηνότερο) , το 99% των αγοραστων δεν βλεπουν διαφορα και κατεβαζουμε την τιμη ΧΧΧ ευρω η οποια ειναι ορατη για το 100% των αγοραστων ...