KULTUR SHOCK

difilnti

New member
14 May 2009
32
Kultur Shock..Όπως ακριβώς μεταφράζεται..Αυτό είχα πάθει μετά το πρώτο άκουσμα αυτής της μπάντας-παίζω τα πάντα όλα, όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω- με έδρα το Seattle. Αμερικάνοι? Αμ δε. Η καταγωγή των μελών είναι από Σερβία, Βουλγαρία, Ιαπωνία και Αμερική.Τί στυλ μουσικής παίζουν οι Kultur Shock? Εδώ θα ήταν καλο αυτοί που διαβάζουν και γνωρίζουν την μπάντα να βοηθήσουν με κάποιο reply..Για τους υπόλοιπους, απλά θα προσπαθήσω..

Ναι, μοιάζουν με τους Gogol Bordello, αλλά έχουν νομίζω πιο πολλά heavy rock στοιχεία από punk και πιο έντονη τη 'βαλκανίλα' στις ενορχηστρώσεις. Ναι, σε σημεία μοιάζουν σαν οι System of a Down να μέθυσαν σε γλέντι χώρας των Βαλκανίων και να τζαμάρουν μαζί με παραδοσιακά όργανα, ναι μοιάζουν σαν ο Bregovic να θυμήθηκε στα γεράματα ότι υπάρχουν οι ενισχυτές και τα distortion, ναι έχουν έναν τραγουδιστή που πραγματικά 'φτύνει' τους στίχους από τους οποίους δεν καταλαβαίνω τίποτα αφού το 80% είναι στα σέρβικα αλλά ως δια μαγείας δε με πειράζει καθόλου και ναι, έχει κάνει παραγωγή σε album τους ο Billy Gould (Faith no More-bass).

Πήρα την ευκαιρία να πω 2 λόγια για τους Kultur Shock, αφενός γιατί είμαι fan, αφετέρου για να μπουν στην 'πρίζα' να τους γνωρίσει και άλλος κόσμος, αλλά και γιατί:
α) Ετοιμάζουν καινούριο album, και στο myspace τους έχουν ανεβάσει κάποια tracks (http://www.myspace.com/kulturshock)
β)Έρχονται -ξανά-για live στην Ελλάδα όπως διάβασα στο earthfestival που γίνεται στην Κοζάνη τον Ιούλιο.

Για την ιστορία, έχουν κυκλοφορήσει 5 albums:
1. Live in America (1999). Απέχει αρκετά από τα υπόλοιπα albums, καθώς οι τύποι εδώ παίζουν ακόμα σχεδόν ακουστικό και πολύ πιο balkan folk based υλικό.

2.Fucc the I.N.S. (2001). Σιγά σιγά ξεκινάει το όργιο βλ. tracks όπως Nadja, Chororo, Gigolo Americana e.t.c.)

3. Kultura Diktatura (2004). Οργίου συνέχεια Τι να πεις για κομμάτια όπως τα Romana, Da Ye, Nano και..και..και..Νιώθεις μια ολόκληρη φυλή τσιγγάνων να σε έχει πάρει στο κυνήγι

4.We came to take your jobs away (2006). Sarajevo,Istanbul, Zumbul..Ύμνοι. Μάλλον το πιο rock (o Θεός να το κάνει) και πιο ανθεμικό τους album

5. Live in Europe. Για να είμαι ειλικρινής είναι το μόνο που δεν έχω ακούσει, αλλά αν κκρίνω από το setlist και τα αποσπάσματα από τα live τους στο youtube, πρέπει να είναι χαοτικό.

Check them out, θα ήταν κόλαση ένα live των KULTUR SHOCK με SYSTEM OF A DOWN (τρελλή ευχή).

Αναμένω γνώμες.