The Hobbit: An Unexpected Journey

Ψηφίστε την ταινία:


  • Total voters
    0

Kosh

Μέλος Σωματείου
7 September 2006
91,169
Εκεί ψηλά.....

The Hobbit: An Unexpected Journey

avclub1hobbit.jpg



Ο Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο θα είναι ο σκηνοθέτης των δύο ταινιών «Χόμπιτ», που θα είναι βασισμένες σε ιστορίες από το σύμπαν του Τζ.Τόλκιν.
Οι ταινίες θα προβληθούν στις κινηματογραφικές αίθουσες το 2010 και το 2011 και παραγωγός θα είναι ο Πήτερ Τζάκσον, σκηνοθέτης του
Αρχοντα των Δαχτυλιδιών.

«Το να συνεισφέρω στην κληρονομιά του Αρχοντα των Δαχτυλιδιών αποτελεί ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα» δήλωσε ο 43 χρονος
Μεξικανός σκηνοθέτης, υπεύθυνος για το σκοτεινό σύμπαν της ταινίας Ο Λαβύρινθος του Πάνα.

Οι δύο ταινίες θα γυριστούν η μία μετά την άλλη στη Νέα Ζηλανδία, όπου ο Πήτερ Τζάκσον -εδώ θα εκτελεί χρέη παραγωγού- γύρισε την
τριλογία του Αρχοντα των Δαχτυλιδιών.

Η πρώτη ταινία (στις αίθουσες το 2010) θα είναι, σύμφωνε με τη New Line, μια μεταφορά του μυθιστορήματος του Τζ.Τόλκιν «Χόμπιτ»,
ενώ η δεύτερη (2011) θα είναι μια νέα ιστορία που θα εξετάζει τα 60 χρόνια που μεσολάβησαν από το τέλος της ιστορίας του Χόμπιτ
μέχρι το σημείο που ξεκινά ο Αρχοντας των Δαχτυλιδιών.

Ο Π.Τζάκσον και η σύζυγός του και συμπαραγωγός της ταινίας Φραν Γουόλς χαρακτήρισαν τον Ντελ Τόρο «έναν κινηματογραφιστή μάγο
που δεν έχασε ποτέ την παιδική αίσθηση θαυμασμού», λέγοντας ακόμα ότι είναι ο πιο κατάλληλος για να επιστρέψει στη Μέση Γη.

in.gr












 
Last edited by a moderator:

Kosh

Μέλος Σωματείου
7 September 2006
91,169
Εκεί ψηλά.....
Re: Hobbit

To βιβλιο για οσους εχουν διαβασει τα εργα του Τολκεν ειναι κατα την αποψη μου πολυ ανωτερο του "Αρχοντα".
Αν δεν το παρακανουν με την εμπορικη εκμεταλευση και με τον Ιαν Μακελεν στο ρολο του Γκανταλφ ξανα, θαρρω οτι θα δουμε σπουδαια ταινια.
 

underdog

Supreme Member
26 November 2007
6,744
Θεσσαλονίκη
Re: Hobbit

Ελπίζω να μην δούμε Λαβύρινθο του Πάνα...εννοώ να μην υπάρχει "επικαιροποίηση" και πολιτικό ή κοινωνικό "μήνυμα". ο Tolkien απεχθανόταν το "διδακτικό" στυλ και ποτέ δεν επεδίωξε να περάσει μηνύματα πλην της αγάπης για τη φύση, της φιλίας κλπ. που συναντώνται ούτως ή άλλως στη λογοτεχνία.

Kosh γιατί βρήκες ανώτερο το Χόμπιτ από τον Άρχοντα; με παραξενεύεις.
 

akisnm156

AVClub Enthusiast
1 July 2007
1,012
Re: Hobbit

Μεγάλες προσδοκίες έχουμε...........Ας ελπίσουμε για το καλύτερο.
Ο Ντελ Τορο έχει δώσει εξαιρετικά δείγματα πάντως!

Α! και εγω παραξενευτηκα από το post του φίλου kosh......
 

Kosh

Μέλος Σωματείου
7 September 2006
91,169
Εκεί ψηλά.....
Re: Hobbit

Nα το εξηγησω τοτε....

Απο οσο θυμαμαι γιατι πανε και χρονια που διαβασα τα 4 βιβλια το Χομπιτ ηταν πιο πολυ περιγραφικο λιγοτερο βασισμενο στην περιπετεια και την βια και επλαθε πολυ αναλυτικα τους λιγοστους χαρακτηρες που ειχε . Με τον αρχοντα εχανες την μπαλα με τοσους χαρακτηρες και αναγκαστικα μοιραζοσουνα τα συναισθηματα σου και το ενδιαφερον σου αναλογα με την ιστορια.

Ενω παντα μου αρεσαν οι πολεμικες ιστοριες οταν τελειωσα τον Αρχοντα ξαναδιαβασα το χομπιτ γιατι μουχε λειψει...
 

Stergito

Μέλος Σωματείου
11 November 2006
14,527
Θεσσαλονίκη
Re: Hobbit

Ακριβώς.

Ανέλυε τους χαρακτήρες του Μπίλμπο και των νάνων έναν-έναν, όχι με τρόπο κουραστικό, σαν έκθεση, αλλά στην πορεία, αποκαλύπτοντας στοιχεία κατά τη διάρκεια της ιστορίας.
Χώρια την επίδραση που είχε η περιπέτεια πάνω τους και τις αλλαγές που έφερε στο χαρακτήρα όλων.

Στον Άρχοντα, επειδή αποκαλύπτεται πόσο "βαρύς" ήταν ο ρόλος του Δακτυλιδιού και η σημασία που είχε ο Γκάνταλφ σαν χαρακτήρας (αν και δε φαίνεται όσο στο Σιλμαρίλλιον), μετά η ιστορία σε "ψυχοπλακώνει" κάπως...

Το Χόμπιτ γενικά ήταν πιο "ανθρώπινο", όχι τόσο επικό όσο ο Άρχοντας.
 
Last edited:

Tzimisce

Administration Team
Staff member
1 February 2007
33,168
127.0.0.1
Re: Hobbit

Και που να διαβάσεις το Σιλμαρίλιον ή το Forgotten (ή Lost; ) tales...
Ειδικά στο δεύτερο χάνεται η μπάλα και σε πιάνει μία τρελή όρεξη να διαβάσεις το Ροβεράντουμ! :BDGBGDB55:
 

Stergito

Μέλος Σωματείου
11 November 2006
14,527
Θεσσαλονίκη
Re: Hobbit

Το δεύτερο δεν είναι μια ενιαία ιστορία.

Είναι ουσιαστικά κάλυψη "τρυπών" στα υπόλοιπα.
Αφού εκδόθηκε μετά το θάνατο του Τόλκιν.

Το δε "Κουέντα Σιλμαρίλλιον", είναι το αγαπημένο μου από Τόλκιν έβερ...
 

Tzimisce

Administration Team
Staff member
1 February 2007
33,168
127.0.0.1
Re: Hobbit

Το δεύτερο δεν είναι μια ενιαία ιστορία.

Είναι ουσιαστικά κάλυψη "τρυπών" στα υπόλοιπα.

Yup... Μανίκι σε λέω! Πρέπει να έχεις κάνει διατριβή στον Tolkien για να το διαβάσεις.
Βέβαια είδα κομμάτια του να χρησιμοποιούνται στο Lord of the Rings, όπως φυσικά και πολλά κομμάτια του Silmarillion!
Πιστεύω ότι τώρα θα έχει περισσότερο χρόνο να βάλει εμβόλιμες ιστορίες από εκεί στο Hobbit...
 

Kosh

Μέλος Σωματείου
7 September 2006
91,169
Εκεί ψηλά.....
Re: Hobbit

Η αναμονή επιτέλους τελείωσε. Τα μικρά πλασματάκια με τα τριχωτά πόδια και τα μυτερά αυτιά που τα βάζουν με δράκους, ξωτικά, δαιμόνια και όποια άλλη ενσάρκωση του Κακού κυκλοφορεί στην sci-fi αγορά, θα επισκεφτούν και πάλι του κινηματογράφους της γειτονιάς σας το 2011, ξαναπατώντας τα ιερά χώματα της Μέσης Γης. Οι δύο ενορχηστρωτές των πιο εντυπωσιακών σεκάνς φαντασίας που έχουμε δει την τελευταία δεκαετία, ο Πίτερ Τζάκσον και ο Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο ανακοίνωσαν ότι η συγγραφή των σεναρίων των δύο ταινιών «The Hobbit» ξεκίνησε, ζωντανεύοντας για μια ακόμη φορά τις ιστορίες του Τζ.Ρ.Ρ. Τόλκιν.

Τα ευχάριστα νέα είναι ότι το team της πετυχημένης Τριλογίας του «Άρχοντα Των Δακτυλιδιών» ενώνεται και πάλι. Η Φραν Γουόλς, η Φιλίπα Μπόιενς και ο Πίτερ Τζάκσον θα αναλάβουν να διασκευάσουν το βιβλίο του Τζ.Ρ.Ρ. Τόλκιν «The Hobbit», ξεθάβοντας τις πένες που είχαν κρύψει μετά τη «Συντροφιά Του Δακτυλιδιού», την «Επιστροφή Του Βασιλιά» και τους «Δυο Πύργους». Ο Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο θα σκηνοθετήσει τις ταινίες «The Hobbit» και «The Hobbit 2», ενώ ο Πίτερ Τζάκσον και η Φιλίπα Μπόιενς θα έχουν και τον τίτλο του παραγωγού στο πρότζεκτ.

Όπως τονίζει ο Τολκενικός Slashfim αρχικά είχε προγραμματιστεί ο Ντελ Τόρο και ο Τζάκσον να επιβλέψουν μια ομάδα σεναριογράφων και για τις δύο ταινίες. Όμως οι δυο σκηνοθέτες-παραγωγοί αποφάσισαν να βρουν λίγο χρόνο παραπάνω και να ασχοληθούν πιο ενεργά με το πρότζεκτ, βάζοντας στο συγγραφικό παιχνίδι τις δυο δοκιμασμένες Νεοζηλανδές. Η αλήθεια είναι ότι η Νεοζηλανδική μαφία που είχε επιμεληθεί την μεταφορά της τριλογίας του «Άρχοντα Των Δακτυλιδιών» στη μεγάλη οθόνη έχει μετακομίσει εδώ και αρκετό καιρό στη γειτονιά του Τόλκιν, με εκλεκτούς γείτονες τα ξωτικά, τους δράκους και τις νεράιδες και κατ'αυτόν τον τρόπο δεν θα δυσκολευτεί ιδιαίτερα να μεταφέρει επιτυχημένα την «The Hobbit» ατμόσφαιρα στην οθόνη.

Το γράψιμο αναμένεται να τελειώσει στις αρχές του 2009 και τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν πριν καλά-καλά στεγνώσει το μελάνι από τις τρεις πένες που θα επιμεληθούν το σενάριο. Η New Line θέλει να κυκλοφορήσει την πρώτη «Hobbit» ταινία μέσα στο 2011 και τη δεύτερη το 2012. Η σκοτεινή σεναριακή τριπλέτα (Γουόλς, Μπόιενς, Τζάκσον) είχε κερδίσει το 2004 το Οσκαρ Καλύτερου διασκευασμένου σεναρίου, για την «Επιστροφή Του Βασιλιά». Λέτε οι Νεοζηλανδοί να μοιραστούν και άλλο αγαλματίδιο;





cinemag.gr
 

red shift

New member
19 June 2006
31
Re: Hobbit

Το χόμπιτ θα είναι η μία ταινία. Η δεύτερη θα καλύπτει την πεντηκονταετία ανάμεσα στα γεγονότα του Hobbit και του Άρχοντα. Υπάρχει άφθονο υλικό στα βιβλία του Τόλκιν για την δεύτερη ταινία και είναι μια καλή δικαιολογία για να δούμε ένα μεγάλο μέρος του κάστ του Άρχοντα να επιστρέφει στην μέση γή!
 

nikosmelt

AVClub Addicted Member
19 March 2007
2,043
Κατερίνη, Ελλάδα
Re: Hobbit

Μόλις τελείωσα το "History of Middle Earth" και έχω πάθει παράκρουση! Δεν αντέχω να περιμένω μέχρι το 2011!!
Υ.Γ. Αν δεν έχετε διαβάσει το ως άνω πόνημα, διαβάστε το οπωσδήποτε. Ακονίστε τα αγγλικά σας και ξεκινήστε!
 
25 August 2008
1
Re: Hobbit

Ισως να αξιζει τον κοπο η αναμονη μεχρι να βγει η ταινια, για να την δουμε και σε υψηλη ευκρινεια.

Μακαρι να ειχα το κουραγιο να εριχνα και ενα φρεσκαρισμα στο βιβλιο, αλλα ποιος καθεται τωρα..!
 

NuMb

Established Member
11 July 2006
173
Αθηνα
Re: Hobbit

Γιατί δυο ταινίες;

Δεν είναι και τόσο μεγάλο σε έκταση το Χόμπιτ...

Tα γεγονότα στο hobit «τρέχουν» με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα απ’ οτι στον άρχοντα και καλύπτουν σε ένα βιβλίο μια πολύ μεγαλύτερη χρονική περίοδο. Απλά δεν έχει τοοόσο αναλυτικές περιγραφές όσο ο αρχοντας, εξ ού και πιο πυκνό και -για εμένα πιο συναρπαστικό και παραμυθένιο-.

Χάρηκα πολύ με την είδηση. Το περίμενα πως και πως το έργο,
 

MoDis

Supreme Member
20 June 2006
3,660
στον κοσμο μου...
Re: Hobbit

Aν και το casting για το Hobbit ξεκινα αυτη την εβδομαδα ,

ειναι ηδη γνωστο πως στην ταινια θα εχει παρουσια ο Ian McKellen σαν Gandalf , και προσφατα ο Peter Jackson σε δηλωσεις του αναφερθηκε σε αλλους 2 χαρακτηρες που γνωρισαμε απο την τριλογια του LOTR , του Elrond και της Galadriel , τους χαρακτηρες ειχαν ενσαρκωσει ο Hugho Weaving και η Cate Blanchett , για να δουμε...


Τα γυρισματα ξεκινουν Απριλιο - Μαιο , 1η ταινια προβολη Δεκεμβριος 2011 , 2η ταινια ενα χρονο μετα.

http://www.comingsoon.net/news/movienews.php?id=61519
 

Kosh

Μέλος Σωματείου
7 September 2006
91,169
Εκεί ψηλά.....
Re: Hobbit

Ευχάριστα τα νέα για τους λάτρεις του Τζ.Ρ.Ρ. Τόλκιν, καθώς όπως αποκάλυψε στην ιστοσελίδα του ο ηθοποιός σερ Ίαν ΜακΚέλεν τα γυρίσματα της νέας The Hobbit θα ξεκινήσουν τον Ιούλιο, στη Νέα Ζηλανδία.
Η ταινία βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο που έγραψε ο Τόλκιν πριν τη σειρά του Αρχοντα των Δαχτυλιδιών.

Σύμφωνα με τον ΜακΚέλεν, ο οποίος θα επιστρέψει στη μεγάλη οθόνη στο ρόλο του μάγου Γκάνταλφ, το κάστινγκ έχει ξεκινήσει σε Λος Αντζελες, Λονδίνο και Νέα Υόρκη.

Όπως γράφει ο ΜακΚέλεν στην ιστοσελίδα του, το σενάριο βρίσκεται σε επεξεργασία, ενώ τα γυρίσματα θα διαρκέσουν περίπου έναν χρόνο.

Την ταινία θα σκηνοθετήσει ο Μεξικανός Γκιγέρμο ντελ Τόρο, ενώ ο Πίτερ Τζάκσον και η σύζυγός του Φραν Γουόλς υπογράφουν την παραγωγή της.




in.gr