HiFiMAN HE-500 planar magnetic headphones

Chris1967

Supreme Member
11 September 2010
4,222
Εδώ και μερικές μέρες είμαι ευτυχής κάτοχος ενός ζευγαριού HiFiMAN HE-500.



Παραθέτω μερικά σημαντικά review για να τα έχουμε μαζεμένα...

http://www.innerfidelity.com/content/comparing-world-class-headphones-hifiman-he-500

http://www.headfonia.com/hifiman-he-500-first-impression/

http://www.6moons.com/audioreviews/hifiman4/1.html

http://www.head-fi.org/products/hifiman-he-500/reviews/5112

http://headfonics.com/2011/11/hifiman-he500-proof-that-the-planars-are-here-to-stay/

Επίσης πολύ χρήσιμες πληροφορίες σε δικό μας νήμα εδώ ειδικά οι εξαιρετικά εύστοχες τοποθετήσεις του φίλου bluthner.

Από τις λίγες ακροάσεις που έχω προλάβει να κάνω, φαίνεται ότι είναι πράγματι όπως το περιγράφουν... "world class..."...

Έχοντας κατασταλάξει πια στον ήχο που θέλω (ισορροπία, λεπτομέρεια, έκταση και δυναμικά σαν πρώτες προτεραιότητες, αποφεύγοντας το laid back, αλλά χωρίς επιθετικά πρίμα), νομίζω ότι αυτό το ακουστικό ταιριάζει απολύτως στα γούστα μου.

Ότι αναφέρεται στα review είναι σχεδόν όλα σωστά και δεν έχω ουσιαστικά να προσθέσω πολλά εκτός φυσικά την προσωπική μου εντύπωση.


Τα ακουστικά αυτά χρειάζονται σοβαρή ενίσχυση. Ο Κινέζικος κλώνος Lehmann Black Cube Linear που χρησιμοποιώ αυτή την στιγμή, είναι οριακός... νομίζω ότι στερεί από τα ακουστικά αυτά να δώσουν ότι έχουν από άποψη δυναμικών και έκτασης... δεν μπορώ να γνωρίζω κατά πόσο η δική μου υλοποίηση του ενισχυτικού αυτού υστερεί ή όχι (πιστέψτε με τον έχω περιποιημένο...)... αναμένω τον Schiit Mjolnir να δω πόση βελτίωση μπορεί να υπάρξει.

Τα ακουστικά είναι βαριά και έχουν την τυπική HiFiMAN φιλοσοφία (όλα τα μοντέλα ΗΕ-300/400/500/ 4/5/6 είναι πανομοιότυπα εκτός του βάρους και φυσικά διαφέρουν από την νέα σειρά), που τα κάνει να τα κατατάσσω ως ένα όχι αναπαυτικό ακουστικό... δεν θα έλεγα κουραστικό, αλλά σίγουρα όχι αναπαυτικό.

Το καλώδιο (του νεώτερου και τελευταίου revision) είναι το λεπτό ασημί (επάργυρος χαλκός) το οποίο μικροφωνίζει, αλλά φαίνεται να ταιριάζει στις ηχητικές ιδιότητες των HE-500.

Ένα πράγμα επίσης είναι ότι θέλουν πολύ στρώσιμο... τα έχω βάλει καμιά 40ρια ώρες σε loop με συχνότητες... εκτός βέβαια των περίπου 10 ωρών ακρόασης που έχω προλάβει, και φαίνεται ότι βελτιώνονται σιγά σιγά στο γεγονός ότι μαλάκωσαν λίγο οι ψηλές και έσφιξαν λίγο τα μπάσα...

Προς το παρόν αυτά... ποντάρω πολύ στην συμμετοχή στο νήμα αυτό και τω παιδιών που ήδη έχουν τα ακουστικά αυτά και θα χαρώ να ακούσω περαιτέρω προτάσεις και εντυπώσεις...
 

sokmav

AVClub Fanatic
5 February 2012
14,227
Χρήστο,επειδή με ενδιαφέρει πολύ το θέμα κι επειδή όταν πω να ακούσω θα είναι για ώρες,μπορείς να πεις λίγο παραπάνω για τα της άνεσης;
Ενδείκνυνται ή όχι για πολύωρη χρήση;
(Δεν μιλάω για τον ήχο,είμαι μεν του laid-back,αλλά αν έχει καταιγιστικά δυναμικά και έκταση και μη-επιθετικά πρίμα,δεν νομίζω να έχω θέμα.Αρκεί να μην ξύνουν και να μην έχουν sibilance,αυτό δεν το μπορώ με τίποτα).
 
26 June 2006
14,830
Athens
Welcome to the (Hifiman) club Χρήστο! Χαίρομαι που ο ήχος της εταιρείας είναι του γούστου σου.
Προσωπικά, μετά από την επαφή με τη ναυαρχίδα (HE-6), τρέφω αμέριστο σεβασμό πλέον σε όλες τις σχεδιάσεις του Fang.
Εύχομαι να τα χαρείς πολλά χρόνια. Καλοάκουστα...
 

Chris1967

Supreme Member
11 September 2010
4,222
Σωκράτη, για άνεση εννοώ πως φοριέται το ακουστικό, το βάρος και την αίσθηση... δυστυχώς είναι το μοναδικό σημείο που δεν με ικανοποιεί. Το βάρος είναι αρκετό, και πιέζει τα ακουστικά προς τα κάτω... αυτό πρέπει να αντισταθμιστεί με το headband, ειδάλλως το βάρος θα πέσει στο πάνω μέρος από τα πτερύγια των αυτιών... δεν είναι ότι καλύτερο... τα pleather pads ζεσταίνουν... το καλώδιο μικροφωνίζει...

Οπότε για μένα θέλει μια μικρή παρέμβαση... με άλλο καλώδιο (δεν θα αγόραζα τα HiFiMAN μαύρα Canare διότι είναι βαριά), και ψάχνομαι με pads... ο Σταύρος έχει παραγγείλει κάτι, να δούμε πως θα του φανούν.

Με το βάρος δεν μπορείς να κάνεις κάτι.

Συχνοτηκά είναι πολύ ισορροπημένο, ίσως μια πολύ μικρή προβολή των μεσαίων... αλλά μικρή. Δεν έχει επιθετικά πρίμα, παρότι έχουν έκταση... και ολοένα βελτιώνονται με το στρώσιμο.

Σταυρό ευχαριστώ... είναι τα δεύτερα HiFiMAN που έχω... (είχα τα HE-300)... περιμένω να δω τι θα κάνουν με τον Schiit... πιστεύω ότι έχουν πολλές δυνατότητες. Έχουν δε διαφορά από τα HE-6 μόνο μία (έστω δύο)... την μεμβράνη (που στα HE-6 είναι με χρυσά traces ενώ στα HE-500 με αλουμινένια) και στο καλώδιο... αλλιώς είναι πανομοιότυπα... μεγάλη εντύπωση μου κάνει το γεγονός ότι η διαφορετική μεμβράνη κάνει όλη την διαφορά...
 

Gojakla

Supreme Member
20 May 2009
5,856
Ω ρε Χρήστο... τί μου κάνεις τώρα.
Την καψούρα μου πήρες...

Καλοάκουστα, καλοάκουστα, καλοάκουστα, καλοάκουστα, καλοάκουστα, καλοάκουστα, καλοάκουστα!

Αυτό, τίποτ' άλλο! :SFGSFGSF:
 

panos444

Established Member
2 July 2012
208
Μεγειά! :)
Να πω από τώρα μεγειά και τον καινούριο ενισχυτή ακουστικών;!!!
Θεωρώ πως ο lc είναι οριακός και για τα he400 που έχω εγώ. (πόσο μάλλον για τα 500αρια..)
 

Dr Pan K

Supreme Member
18 December 2010
9,067
Με γειες και καλο ακουστα φιλε.

Αν και γνωριζω οτι ο παραγοντας οδηγηση παιζει καθοριστικο ρολο, περιμενω απο τον Χρηστο μια συγκριση αναμεσα στα HD 800 και τα ΗΕ 500.

Ta γραφήματα του Inner Fidelity αποτυπώνουν ενα μικρο bump στους 10ΚΗζ καθώς και ενα ελάχιστα μεγαλύτερο ringing (κωδωνισμο) απο τα 800 που θα περιμενα να ισοδυναμούν με μια μικρη λαμπρότητα στις ψηλές συχνοτητες, αντιληπτό σε φλαουτο, βιολι κτλ.

Χρηστο, δωσε πρωτες εντυπώσεις
 
Last edited:

Chris1967

Supreme Member
11 September 2010
4,222
Ευχαριστώ όλους!!!

Όχι Πάνο, τα ακουστικά αυτά δεν είναι λαμπρά... τα HD800 έχουν περισσότερα πρίμα και αέρα, αλλά λιγότερη ποσότητα χαμηλού μπάσου. Είναι για μένα ανώτερα ακουστικά από τα HiFiMAN, αλλά έχουν λιγότερο παράγοντα fun... πως να το πω...ευκολίας ακρόασης, έχε υπόψιν ότι τα HD800 μου έχουν AnaxilusII mod, και είναι σαφώς διαφορετικές οι καμπύλες τους από αυτές του inner fidelity.

Έχουν κάτι ελαφρώς ρινικό, αλλά μιλάμε για ψείρισμα της μαϊμούς...

Επιφυλάσσομαι να δώσω περισσότερες λεπτομέρειες όταν στρώσουν και με τον νέο μου ενισχυτή όταν έρθει με το καλό...

Στο μεταξύ περιμένω και καμιά κουβέντα από bluthner και panoso που τα έχουν τώρα εδώ και καιρό...
 

Dr Pan K

Supreme Member
18 December 2010
9,067
Μολις έρθει ο ενισχυτής δεν θα υπάρχουν δικαιολογίες. Η παρέα απαιτεί full review, σύγκριση μεχρι εσχάτων κτλ.

(Περιμένω να τα ακούσω δίπλα στα 800)
 

PanMan

Μέλος Σωματείου
19 June 2006
9,242
Νεο Ψυχικο
Re: Απάντηση: Re: HiFiMAN HE-500 planar magnetic headphones

καταλαβαίνεις ότι αυτή σου η δήλωση με βάζει σε ιδιαίτερες σκέψεις????


:grandpa:
Δε τα εχω ακουσει ακομη. Απλα ειναι μαγνητοστατικα οποτε... (Βεβαια ευελπιστω να τα ακουσω συντομα)