Dac για ενεργά ηχεία.

mdvq

Μέλος Σωματείου
20 June 2006
10,921
Πειραιας
Είχα στην κατοχή μου μια Prodigy cube(η οποία έχει volume) που την έδωσα σε συγγενή μου και ...ντρέπομαι να την ζητήσω πίσω! !
Στο μεταξύ αγόρασα κάποια άλλα ντακάκια, που για κακή μου τύχη δεν έχουν volume.
Έχετε στο νου κανένα οικονομικό αντίστοιχο της Prodigy, για να μπορώ να δουλεύω κάτι ενεργά ηχεία που έχω, και θέλουν οπωσδήποτε volume και rca εξόδους? ???
Προτιμω (ή μαλλον επιβάλλεται) κατι απο Ελληνικό κατάστημα.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων! !!

Είχα στην κατοχή μου μια Prodigy cube(η οποία έχει volume) που την έδωσα σε συγγενή μου και ...ντρέπομαι να την ζητήσω πίσω! !
Στο μεταξύ αγόρασα κάποια άλλα ντακάκια, που για κακή μου τύχη δεν έχουν volume.
Έχετε στο νου κανένα οικονομικό αντίστοιχο της Prodigy, για να μπορώ να δουλεύω κάτι ενεργά ηχεία που έχω, και θέλουν οπωσδήποτε volume και rca εξόδους? ???
Προτιμω (ή μαλλον επιβάλλεται) κατι απο Ελληνικό κατάστημα.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων! !!

Γιατί δεν βάζεις την EMU από την έξοδο των ακουστικών μπροστά;
Με ένα καλωδιάκι από jack σε RCA είσαι μια χαρά για να κάνεις δουλειά σου.
Και με το pot της,ρυθμίζεις...

Γιατί δεν ρισκάρω να αρχίσει παλι στη μέση του γλεντιού να κάνει τα κόλπα της και να πάθω κανένα εγκεφαλικό! !!
Και οι δυο Emu αυστηρά για το σπιτι φίλε μου καλέ! !!!!
Η uca δεν έχει volume ,οπότε για πε καμιά γνώμη ρε Σωκ.
Αλήθεια η Prodigy υπάρχει ακόμα ή ειναι παρωχημένη πλέον?

Last edited:
Για τη δουλειά αυτή θα χρειαστεί ένας οικονομικός Monitor Controller. Με απλά λόγια είναι ένας προενισχυτής που διαθέτει αναλογικό Volume και παρεμβάλλεται ανάμεσα στον DAC/Κάρτα ήχου και στα ενεργά ηχεία.
Υπάρχουν από πολύ οικονομικά έως πανάκριβα.

Δεδομένου ότι χρησιμοποιείς την μικρή Behringer ή την EMU 0204 κατάλληλο είναι αυτό:

Fostex PC-1E

PC1e_Top-main.jpg

στα 20 ευρώ περίπου.

Ακόμα καλύτερη (και ακριβότερη) λύση είναι αυτή:

SM Pro Audio Nano Patch Plus
Με πλήρες όμως set εισόδων-εξόδων, που θα ταιριάξει με όλα τα πιθανά DAC's/Κάρτες ήχου.

Nano_Patch+_hires_2.jpg

Στα 47 ευρώ περίπου.

Μπορούμε και πιο ακριβά! :rolleyes:

Μιχάλη,
αυτή ειναι όντως μια καλή και φτηνή λύση , αλλά αν έχεις κανένα οικονομικό ντακάκι με volume υπόψιν, σου θα με βόλευε καλύτερα, γιατι θα κουβαλάω λιγότερα καλώδια και συσκευές.
Για πες καμία ιδέα?

Μιχάλη,
αυτή ειναι όντως μια καλή και φτηνή λύση , αλλά αν έχεις κανένα οικονομικό ντακάκι με volume υπόψιν, σου θα με βόλευε καλύτερα, γιατι θα κουβαλάω λιγότερα καλώδια και συσκευές.
Για πες καμία ιδέα?
Μου βάζεις δύσκολα! :hmmmm:
Ειδικά όταν μιλάμε για οικονομικό...

Σε πιο πάνω κατηγορίες υπάρχουν.
Π.χ.

:hahaha: :laugh: :flipout:

Ίσως κάποιο από τα προϊόντα της FiiO (E07, E10, E17).
Αλλιώς Cambridge Audio DacMagic XS.
Επίσης, ο Νάκας πρέπει να έχει στο στοκ του μια EMU 0202 με 50 ευρώ. Αλλά μάλλον δεν σε ενδιαφέρει μιας και είδα ότι διαθέτεις ήδη μια 0204.

Ειχα αυτη:
cube_db_en_03.jpg

και ψάχνω να βρω κάτι αντίστοιχο σε ποιότητα, τιμή και να υπάρχει στην Ελληνική αγορά.

Απαραίτητη προϋπόθεση η υπαρξη volume control και στερεο separate εξοδους....οπως η prodigy δηλαδη.

Ελατε βρε συναδελφοι...βοηθηστε τον αδιαβαστο:flipout::flipout:

Last edited:
Παίζει και ο συνδυασμός odac με τον μικρό pro του στα ~300ε, για ακουστικά και καλά ο pro, αλλά γιατί όχι για γενική χρήση?
Νa σου πω την αλήθεια νομίζω ότι λύσεις που συζητούν οι ακουστικάριοι, μίκρα και με volume μπορεί να σου κάνουν, και μπορεί να είναι μια γενικότερα καλή επιλογή.
Ενώ γενικότερα γιατί να μην έχεις προ? Ή εστω volume σαν τα παραπάνω που σου δείχνει ο Sonus.

Τασο μου, θελω να συνδεω στα γρηγορα το λαπιτοπιο με κατι ενεργα που εχω ,για κανα γλεντακι που κανουμε στο εξοχικο και σε κανα φιλικο σπιτι.
Οσο πιο λιγα ,τοσο πιο ευκολα.
Ειχα λοιπον την Prodigy (ουτε οδηγους ουτε τιποτα) την καρφωνα στο λαποτοπ που εχει το virtual dj ,εβαζα και τα ενεργα στην πριζα και καθαριζα.
Ο βλαξ εδωσα στο κουνιαδο μου την Prodigy και τωρα καθησα εγω πανω στον...αξονα:flipout:
Τα αλλα ντακακια που εχω ,για κακη μου τυχη , δεν εχουν volume και ταλαιπωρουμε αναιτιως !!

Αυτο ψαχνω στην Ελληνικη αγορα, αλλα δεν ειμαι καλος στο ψαξιμο και ελεγα μπας και καποιος φιλος εχει κατι στο μυαλο του και βοηθηθω.

Τασο μου, θελω να συνδεω στα γρηγορα το λαπιτοπιο με κατι ενεργα που εχω ,για κανα γλεντακι που κανουμε στο εξοχικο και σε κανα φιλικο σπιτι.
Οσο πιο λιγα ,τοσο πιο ευκολα.
Ειχα λοιπον την Prodigy (ουτε οδηγους ουτε τιποτα) την καρφωνα στο λαποτοπ που εχει το virtual dj ,εβαζα και τα ενεργα στην πριζα και καθαριζα.
Ο βλαξ εδωσα στο κουνιαδο μου την Prodigy και τωρα καθησα εγω πανω στον...αξονα:flipout:
Τα αλλα ντακακια που εχω ,για κακη μου τυχη , δεν εχουν volume και ταλαιπωρουμε αναιτιως !!

Αυτο ψαχνω στην Ελληνικη αγορα, αλλα δεν ειμαι καλος στο ψαξιμο και ελεγα μπας και καποιος φιλος εχει κατι στο μυαλο του και βοηθηθω.

Για κάνα γλέντι στο εξοχικό (και όχι μόνο)
Τι θα έλεγες για ένα μίκτη της behringer με ενσωματωμένη κάρτα ήχου
http://www.behringer.com/EN/Products/302USB.aspx
Στο πενηντάρικο και εύκολο να τον βρεις στην αγορά
Βάζεις και ένα μικρόφωνο και είσαι έτοιμος και για τη λαχειοφόρο αγορά

ΜαστροΤασο
θυμησε μου την αλλη φορα που θα βρεθουμε να σε ασπαστω:flipout:

Πολύ καλή λύση Τάσο!
Η αξιοπιστία της Behringer στα οικονομικά προϊόντα είναι δεδομένη.
Τη βρίσκω εδώ στα 58 ευρώ περίπου.

Δεν μπορώ να βρω τα χαρακτηριστικά του ενσωματωμένου DAC (smple rates κλπ).
Φαντάζομαι θα είναι παρόμοια με της UCA 222.

Δεν ξέρω μήπως θα είναι λιγάκι πιο δύσκολη στη χρήση, δεν πρόκειται για τυπική DJ κονσόλα, αλλά για κανονική κονσόλα άσχετα αν έχει τα ελάχιστα απαραίτητα.

Αλλά και η λύση με το ενδιάμεσο Volume είναι καλή. Σε συνδυασμό με την EMU 0204 θα είναι πιο ποιοτική.

Μιχάλη (mdqv) ποιά ενεργά ηχεία έχεις;

Να υπηρχε κιολας!!!!
Τη γκαντεμια μου μεσα:violent-smiley-030::argue:

Εδώ την έχει σε 5 μαγαζιά.
Κατόπιν παραγγελίας, αλλά σε πειράζει να περιμένεις λίγες μέρες;

Ο Μιχάλης την τσίμπησε βρε; :p

B3030A_banner.jpg
Πολύ καλή λύση Τάσο!
Η αξιοπιστία της Behringer στα οικονομικά προϊόντα είναι δεδομένη.
Τη βρίσκω εδώ στα 58 ευρώ περίπου.

Δεν μπορώ να βρω τα χαρακτηριστικά του ενσωματωμένου DAC (smple rates κλπ).
Φαντάζομαι θα είναι παρόμοια με της UCA 222.

Δεν ξέρω μήπως θα είναι λιγάκι πιο δύσκολη στη χρήση, δεν πρόκειται για τυπική DJ κονσόλα, αλλά για κανονική κονσόλα άσχετα αν έχει τα ελάχιστα απαραίτητα.

Αλλά και η λύση με το ενδιάμεσο Volume είναι καλή. Σε συνδυασμό με την EMU 0204 θα είναι πιο ποιοτική.

Μιχάλη (mdqv) ποιά ενεργά ηχεία έχεις;

Μιχαλη μου αυτη δεν ειναι η 302 αλλα η 502 που αν δεν βρω την μικρη ,μαλλον θα την παρω.
Ηχεια εχω της φωτογραφιας.

Κατόπιν παραγγελίας, αλλά σε πειράζει να περιμένεις λίγες μέρες;
Θα τους παρω αυριο τηλεφωνο,να δουμε τι εννοει οταν λεει ΚΠ.
Κανα μηνα και βλεπουμε ή 2-3 μερες???

Το Πασχα πως θα το βγαλουμε δρακουλινι μας??:flipout:

Θα τους παρω αυριο τηλεφωνο,να δουμε τι εννοει οταν λεει ΚΠ.

Ε τι να εννοεί; Καίτη Πάνου.

Συνήθως μιλάνε για 4-5 εργάσιμες.
Μέσα στο Πάσχα, μπορεί να μην προλάβεις να παίξεις Γαϊτάνο, αλλά έναν καλαματιανό λογικά θα τον ακούσεις. :p