Αναζήτηση ενισχυτή ακουστικών !!

andreas_spec

New member
31 January 2013
87
Καλησπέρα , έψαχνα φορητό ενισχυτή ακουστικών αλλά μετά απο αρκετή σκέψη είπα να πάρω έναν ενισχυτή ακουστικών σταθερό που να έχει μαζί και ντακ , ακουστικά σονυ μη1 !
Ψάχνω κάτι φθηνό το πολύ 70 ευρό , δεν γνωρίζω καθόλου την αγορά , οπότε αμα είναι αδύνατον αυτό που ζητάω , προτείνετε κάτι κοντά σε αυτά τα λεφτά . Θέλω να ακούω και να εντυπωσιάζομαι , προτιμό ε-μπαυ , αλλά άμα βρεθεί και από ελλάδα σε αυτά τα λεφτα καλύτερα , το προτιμώ !
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας ,γράψτε τις απόψεις σας . :ernaehrung004:
 

andreas_spec

New member
31 January 2013
87
Καλησπέρα , μετά από πολύ ψάξιμο στο ίντερνετ , κατάλαβα πως ο καλύτερος είναι ο cmoy . Διάβασα και εδώ στο φόρουμ κριτικές .
Η ερώτηση μου είναι , να τον παραγγείλω από την επίσημη σελίδα τους ; Τι παίζει με τα στοιχεία ακουστικών και μπ3 που τους δίνεις ώστε να φτιάξουν τον ενισχυτή ; ισχύει ; Ευχαριστώ
 

andreas_spec

New member
31 January 2013
87
Ναι το είδα και αυτό , εγώ δεν εχω ιδέα από diy , αλλά ο πατέρας μου είναι ηλεκτρονικός και ασχολήθηκε ιδιαίτερα με ήχο παλιότερα ,οπότε είναι και αυτό μια επιλογή , να το πάρω σε κομμάτια .Αλλά διάβασα σε ενα review ότι η κατασκευή όσων βγαίνουν από την jdslabs είναι πολύ καλή , τείνω περισσότερο προς την αγορά έτοιμου δηλαδή .
 
26 June 2006
14,830
Athens
Τι να πάρεις σε κομμάτια? "Δύο" είναι όλα και όλα. :)
Ένα NRJ4556AD από τον φανό, δύο μπαταρίες, ένα ποτ και μερικές αντιστάσεις.
Α, και ένα ωραίο κουτάκι. Ευκαιρία για ιδιοκατασκευή.
 

andreas_spec

New member
31 January 2013
87
σωστά , ευκαιρία για ιδιοκατασκευή , . Γενικά αυτό που με ενδιαφέρει τώρα είναι πως συγκρίνετε το cmoy με τα fiio , συγκεκριμένα το ε11 , σε ένα review στο head-fi αυτός που τα τέσταρε , λέει προτιμάει το cmoy για τον ήχο του , αλλά το fiio μπορεί να οδηγήσει ποιο δύσκολα ακουστικά ,που θέλουν περισσότερο ρεύμα από οσο κατάλαβα .εγώ δεν έχω ακουστικά που θέλουν πολύ ρεύμα , οπότε πάω στο cmoy πιθανότατα . Υπάρχει κανείς εδώ που να έχει cmoy , ωστε να πει καμιά γνώμη ;
 

andreas_spec

New member
31 January 2013
87
m-audio_firewire_audiophile_04.jpg

Μόλις θυμήθηκα ότι η κάρτα ήχου που έιχα στο σύστημα hi-fi , η m-audio firewire audiophile , έχει έξοδο ακουστικών , χωρίς να γνωρίζω διάφορα στοιχεία σχετικά με την ικανότητες που έχει είπα να δοκιμάσω . Φυσικά θα έχω σωστή άποψη μετά από κάποιες μέρες δοκιμών. έχει κανείς ιδέα για τα στοιχεία του ενισχυτή αυτής της κάρτας ; στο head-fi διάβασα ότι σαν dac είναι χάλια :p
 

andreas_spec

New member
31 January 2013
87
Καλημέρα ,σίγουρα η m-audio είναι καλή εταιρεία , και στην τελική είναι το τι μας αρέσει , δεν γίνετε μέσα από κάτι που βρήκαμε στο ίντερνετ να βγάλουμε άποψη για ένα προιόν . Την δοκίμασα για αρκετές ώρες , επειδή απολαμβάνω τα σονυ μη1 . Λοιπόν , σε σχέση με το μακμπουκ παρατηρησα μικρές διαφορές , π.χ.
σε κομμάτια που έχει πολλά όργανα μαζί και μπάσο (god is an astronaut , δεν ξέρω με τι τραγούδια τεστάρετε ,εγώ επειδή δεν γνωρίζω εκανα δοκιμές με τα αγαπημένα μου κομμάτια ,κυρίως ηλεκτρονική μουσική ), όταν ακουγα από το μακ , το μπάσο ψηλοχανόταν , ελαφριά - μια ιδέα , με αποτέλεσμα εκεί που είμαι έτοιμος να γουστάρω , τελικά ξενερώνω :p , στην m-audio το μπάσο χανόταν και εκεί , αλλά όχι τόσο πολύ , ετσι ώστε να δίνει ένα ωραίο ρυθμό , γενικά το μπάσο έσφιξε κιόλας έγινε ποιο ελεγχόμενο , και επίσης ανάμεσα στα κομμάτια στα σημεία ησυχίας υπάρχει όντως μια ησυχία , ενώ στο μακ βγαίνουν κάτι ήχοι.Σίγουρα δεν είναι δοκιμή αυτό , πρέπει να την δοκιμάσω καμιά βδομάδα και μετά να επιστρέψω στο μακ , για να συγκρίνω . Πάντως για αυτή την δουλειά , σαν ενισχυτής ακουστικών και ντακ , εγώ δεν θα την προτιμούσα , η αξία της κάρτας είναι μεγάλη και η διαφορά στον ήχο μικρή , βεβαια δεν φτιάχτηκε καθαρά για αυτό , και δεν έχω τεστάρει άλλα αντίστοιχα προϊόντα για να έχω κάποια σωστή είκονα της κατηγορίας γενικά .Στο ψάξιμο στο ίντερνετ βρήκα αυτό αξίζει να περιμένω και να πάω για κάτι τέτοιο , το γνωρίζετε ; γενικά τα τεχνικά χαρακτηρηστικά πως σας φαίνονται ; Καλημέρα
 

Sonus Naturalis

Μέλος Σωματείου
12 July 2009
9,109
Αθήνα, Ηλιούπολη
Θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις την κάρτα ως DAC και να τη συνδυάσεις με κάποιο αυτοτελή ενισχυτή ακουστικών (από τις αναλογικές εξόδους της).

Το Maverick δεν ξέρω, δεν τον έχω ακούσει, έχω όμως κάποιες αμφιβολίες...
 

DomieMic65

Supreme Member
10 July 2006
9,692
Αθήνα
απο σπεκς δεν τα πάει ασχημα... αν εξαιρέσεις αυτά του usb interface (μεχρι 96KHz αλλά όχι 88,2)
 

andreas_spec

New member
31 January 2013
87
Καλημέρα , εμένα μου δίνει την εντύπωση , ότι σαν ντακ είναι καλή , αφού την χρησιμοποιώ στο ηι-φι συστημα που έχω , αλλα ο ενισχυτής ακουστικών ή δεν είναι και πολύ καλός ή δεν ταιριάζει με τα σονυ μη1 , μόλις ακουσα λίγο από το σανσα , μου φανηκε το σανσα καλύτερο από το μακ και την κάρτα , τι να πω μπορεί να είναι και ιδέα μου .Από όσο διαβασα στο ιντερνετ , αρκετες κάρτες ηχου , εχουν ενισχυτές ακουστικών που είναι για ακουστικά για 50Ω και πάνω , για αυτό άμα συνδέσεις κάποια με χαμηλή αντισταση δεν παίρνεις και πολύ καλό ήχο , δεν εχω εμπειρία και δεν ξέρω αν ισχύει .
 
26 June 2006
14,830
Athens
Η χαμηλή αντίσταση εξόδου του ενισχυτή που οδηγεί είναι Νο1 για τα ΜΗ1. Έχει συζητηθεί πολλάκις στο σχετικό νήμα. Κάτω από 2 Ω οπωσδήποτε.
 

Chris1967

Supreme Member
11 September 2010
4,222
Τελικά πόσα χρήματα θες να ξοδέψεις δεν έχω καταλάβει... στην αρχή λες για 70 ευρώ, μετά μας βάζεις το Maverick (το οποίο δεν σου το συνιστώ)...

Υπάρχουν πολλά προϊόντα στην κατηγορία 100-200 ευρώ.

Τo ταπεινό Fiiο Ε10 και τα προιόντα Audinst

πέφτουν μέσα στην κατηγορία που θες φαντάζομαι.

Επίσης δες το Fiio e17 πολύ καλό το είχα και είχα μείνει πολύ ευχαριστημένος ακόμα και με μεγάλα ακουστικά.

Οι εμπεδήσεις εξόδου των ενισχυτών καλό να είναι χαμηλά, και για να ξέρεις η εμπέδηση των ακουστικών δεν σημαίνει και πολλά ως αναφορά από θέμα οδήγησης... εκείνο που έχει σημασία είναι η ευαισθησία τους (όπως δηλαδή και με τα ηχεία...).

Τα Sony δεν είναι και τίποτε τέρατα, ας είμαστε λίγο σοβαροί όλοι οι παραπάνω ενισχυτές θα σε κουφάνουν πριν τερματίσουν οι ίδιοι ή τα Sony.

Αυτά που σου πρότεινα είναι δοκιμασμένα και παίζουν πολύ καλά τηρουμένων των αναλογιών... αν το μπάτζετ σου φτάνει πιο ψηλά πες μας να σου προτείνουμε και άλλα προϊόντα.
 

andreas_spec

New member
31 January 2013
87
Σωστά , πρέπει να ξεκαθαρίσω λίγο τα πράματα πρώτα .Έχω κάρτα m-audio firewire audiophile ,δεν με ενθουσίασε, από το μακ είναι καλύτερα σίγουρα , αλλά για 200 ευρό που κοστίζει άμα την αγόραζα θα απογοητευόμουν, φυσικά δεν βγήκε καθαρά για αυτή την δουλειά .Δεν με πειράζει να δώσω και κάτι παραπάνω , άντε να πάω στα 110-120 αλλά να αξίζει , να ακούσω μουσική και να απολαμβάνω, μέχρι στιγμής τον καλύτερο ήχο από τα σονυ τον ακούω από το σανσα κλιπ και είναι απόλαυση, απλά διάβασα ότι με τον ο2 πετάνε στην κυριολεξία .Απο ότι κατάλαβα δοκιμασμένη λύση είναι ο ο2 ή cmoybb , που επικοινώνησα με τον κατασκευαστή και μου είπε ότι φτιάχνουν τον ενισχυτή για να ταιριάξει με τα ακουστικά που έχει ο καθένας . Ψάχνω κάτι σε αυτά τα λεφτά που θα απογειώσει τα σονυ μη1, αυτό .
ο2 ή cmoybb ,ή κάποιο φιιο ; ο ο2 ξέρω είναι ακριβότερος αλλά αν αξίζει πραγματικά , τα δίνω !
 
26 June 2006
14,830
Athens
Περίμενε! Με τι πηγή θα ακούς? Αν εξακολουθείς να ακούς ΜΟΝΟ με Sansa, ο ενισχυτής περισσεύει!
Αν όμως τα ΜΗ1 τα προορίζεις για πιο "ακριβή" πηγή, τότε η οδήγηση θα μπορούσε να είναι ένα θέμα.
 

andreas_spec

New member
31 January 2013
87
Πηγή το μακ . γιατι πως να το κανουμε τα σονυ με βόλεψαν ,για αυτο ψαχνω και ενισχυτή .το οτι στο σανσα δεν χρειαζετε ενισχυτης το καταλαβα πολυ καλά μολις τα χρησιμοποιησα για λιγο και αρχισαν να στρωνουν , ακουγετε καλύτερα απο οπου και να τα δοκιμασα