Ηχεία με δύο ενισχυτές ξεχωριστα

TSOK

Established Member
22 February 2012
116
ΣΑΛΑΜΙΝΑ
Καλησπέρα.Ίσως φανεί κουτή η ερώτηση μου αλλά θα την κάνω.Λοιπόν εχω συνδέσει τα 2 ηχεία για home cinema και χρησιμοποιουνται για μπροστινά.Μπορώ να τα συνδέσω και με άλλο ενισχυτή για να ακούω μουσική κυρίως με πικαπ γιατί ο υπάρχον δεν έχει phono.

Φίλε βάλε το θέμα σου στα τεχνικά θέματα...Οχι εδώ.

Εδώ είναι για παρουσιάσεις συστημάτων μελών...

Ταυτόχρονα όχι δεν μπορείς. Πρώτον γιατί πιθανόν θα κάνεις ζημιά αν κατά λάθος ανοίξεις και τους δύο. Δεύτερον ο ενισχυτής πρέπει να ''βλέπει'' μόνο το φορτίο του ηχείου.

Δεν χρειάζεσαι κι άλλο ενισχυτή και νέες συνδέσεις με ηχεία-άσε που δεν γίνεται αυτό.
Απλά πρόσθεσε στον υπάρχοντα ενισχυτή,έναν προενισχυτή σαν τον παρακάτω για κεφαλές.Υπάρχουν και φθηνότεροι...

http://www.3345rpm.gr/gr/Classic-hifi/proJect-audio-phono-box-s-proenisxyths-pikap-gia-kefales-mm-mc-phono-preamplifier.asp

[url]http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/104711-%CE%A3%CF%8D%CE%BD%CE%B4%CE%B5%CF%83%CE%B7-pick-up-%CE%BC%CE%B5-AV-%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CF%83%CF%87%CF%85%CF%84%CE%AE

[/URL]

Last edited:
Tο phono stage το σκέφτηκα και εγώ αλλά δεν θέλω να πάει τζάμπα και να καθεται ο rotel.Επίσης σκέφτηκα και αυτό με την αλλαγή καλωδίων,αλλά είναι λίγο μπελάς.Θα σκεφτώ κάτι να κάνω.Σας ευχαριστώ πολύ κύριοι για τις συμβουλές σας.

Απάντηση: Re: Ηχεία με δύο ενισχυτές ξεχωριστα

Το έχω παραγγείλει, το περιμένω και μόλις το λάβω θα γράψω σχόλιο.

Πολύ ενδιαφέρον.Δεν μπορώ να καταλάβω την σύνδεση του βλέποντας τους ακροδέκτες του

Απάντηση: Re: Ηχεία με δύο ενισχυτές ξεχωριστα

Πολύ ενδιαφέρον.Δεν μπορώ να καταλάβω την σύνδεση του βλέποντας τους ακροδέκτες του

Από ό,τι κατάλαβα, συνδέονται τα καλώδια των δύο ηχείων στο μηχανάκι-διακόπτη και επίσης καλώδια που καταλήγουν στους δύο ενισχυτές. Έτσι επιλέγει κανείς με τον διακόπτη του μηχανακιού ενισχυτή, οπότε είναι πολύ εύκολη η διαδικασία αλλαγής.
Στο νήμα του κατασκευαστή γράφει ότι μπορεί να γίνει σύνδεση με μπανάνες αλλά και με άλλους τρόπους, δεν θυμάμαι τώρα πώς ακριβώς.

Από ό,τι κατάλαβα, συνδέονται τα καλώδια των δύο ηχείων στο μηχανάκι-διακόπτη και επίσης καλώδια που καταλήγουν στους δύο ενισχυτές. Έτσι επιλέγει κανείς με τον διακόπτη του μηχανακιού ενισχυτή, οπότε είναι πολύ εύκολη η διαδικασία αλλαγής.
Στο νήμα του κατασκευαστή γράφει ότι μπορεί να γίνει σύνδεση με μπανάνες αλλά και με άλλους τρόπους, δεν θυμάμαι τώρα πώς ακριβώς.

Στις εξόδους ηχείων των ενισχυτών μαλλον

Re: Απάντηση: Re: Ηχεία με δύο ενισχυτές ξεχωριστα

Ωραία μέχρι εδώ.Αλλά βλέποντας τις φωτογραφίες του με τους ακροδέκτες του σκεφτόμουν πως όταν θα θέλω να δω ταινία ενεργοπιωντας το home cinema αν θα ακούγονται όλα τα ηχεία η' μόνο τα μπροστινά;;;;;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ηχεία με δύο ενισχυτές ξεχωριστα

Εκτιμώ ότι θα ακούγονται όλα, αφού στο μηχανάκι θα συνδέεις μόνο τα μπροστινά. Όταν θα βλέπεις ταινία θα λειτουργείς τον ανάλογο ενισχυτή και το μηχανάκι στην επιλογή σύνδεσης των ηχείων με εκείνον τον ενισχυτή. Άλλωστε αυτό είναι το ζητούμενο.

κ. Συντονιστα αυτο το θεμα συζηταγαμε πριν κανα δυο μηνες αλλα αυτο το μηχανακι δεν το ειχαμε αναφερει! νομιζω κανει και για μενα αλλα θα περιμενω τον φιλο πρωτα να μας πει εντυπωσεις...