Nikon D7000 + Tamron 17-50 f2.8 non vc

tiniakos

AVClub Fanatic
7 August 2007
17,170
Τήνος / Ελλάς
Ανοίγω ένα νέο θέμα για τον εξοπλισμό που χρησιμοποιώ.
Nikon D7000 μαζί με τον γνωστό και αξιόλογο tamron 17-50.
Σε λίγο θα ανεβάσω ένα photoalbum από έναν τοπικό αγώνα μπάσκετ που είχα γράψει χτες σε διπλανό θέμα ότι θα φωτογράφιζα.
Όποιος άλλος θέλει εδώ μέσα με nikon d7000 να μας δείξει τη δουλειά του ευπρόσδεκτος.
Κάθε συμβουλή,υπόδειξη,παρατήρηση δεκτή.

Εδώ είμαστε.
https://plus.google.com/photos/1099...712854485752161?sort=1&authkey=CI2R4t61yrG4CQ
Οι πρώτες είναι με το nikon 55-200mm όπου αντιλήφθηκα ότι ήμουνα πολύ κοντά και δεν βόλευε.
Οπότε επιστρατέυτηκε ο tamron.
Ξεκίνησα να τραβάω με προτεραιότητα διαφράγματος αλλά μετά που συννέφιασε έβαλα τον επιλογέα στο sports και πάλεψα εκεί.
Μόλις ξαναβγήκε ο ήλιος γύρισα πάλι σε προτεραιότητα διαφράγματος.
Γενικά έμεινα ικανοποιημένος.
Μπαταρία γεμάτη 100% και από από 1000 λήψεις πήγε στο 75%, τρομερή απόδοση.

Είναι πολύ καλός φακός οπτικά. Εγώ έχω τον VC με την 7000, απλά και μόνο γιατί με βολεύει το VC στην χρήση και με είχε ήδη εντυπωσιάσει ατην απόδοσή του σαν σταθεροποιητής από τον 70-300 VC USD που είχα πάρει νωρίτερα.
Πάντως ο non-VC είναι ίσως και λίγο καλύτερος οπτικά. Το μοτέρ πως συμπεριφέρεται ως ππος την ταχύτητα εστίασης και από θόρυβο? Στον VC μερικές φορές δυσκολεύεται να εστιάσει σε χαμηλό φωτισμό και είναι αρκετά θορυβώδες.

πολλές και δεν τις έχεις ξεδιαλέξει προσωπικά από αυτές που βγάζω διαλέγω μια στις 15-20 ή αν είμαι σε καλή μέρα μια από τις 10 Από ότι βλέπω δεν τραβούσες σε ριπή, εκτός από κάποιες, τα σπορ τη θέλουν τη ριπή Κάποιες είναι υποφωτισμένες, νομίζω ότι μπέρδευε το φωτόμετρο οι αντανακλάσεις του ήλιου στη θάλασσα. Καλός ο 17-50 αλλά για τη μια μπασκέτα, η άλλη του είναι μακρυά
Έχεις αρκετές που δείχνουν την αγωνιστικότητα των παικτών πχ οι 58-75-87-89-103-123, μου αρέσουν και μου δείχνουν ότι έγινε ένας γρήγορος με πολλές κόντρες αγώνας, αλλά και πολλές άλλες που δεν έχουν κάτι να δείξουν και μου μετριάζουν πολύ την συνολική εικόνα. Καλό που σηκώθηκες από την κερκίδα και είχες και διαφορετικές γωνίες λήψεις

Εγώ θα ανέβαζα μόνο αυτές που μου άρεσαν και σε κάποιες θα έκανα και λίγο κροπ Ωραία και η θάλασσα σα φόντο, αν είχες ένα πολωτικό στο φακό θα σου την έδινε πιο μπλε όπως και τον ουρανό

Καλή συνέχεια

εγώ πάντως θα χρησιμοποιούσα τουλάχιστον στο μισό ματς τον 55-200 και θα εστίαζα στο σημείο της δράσης. Δηλαδή πάνω στον παίκτη που έχει τη μπάλα και τί κάνει. Ή ακόμη και στο πρόσωπό του. Κατά τα άλλα μια χαρά λήψεις είναι και δεν βλέπω τον λόγο του "πάλευα".

Προσωπικά θα έκανα επιλογή σοβαρή και αρκετό κροπ στις άλλες. Δες τη δική μου αποψη στο http://www.flickr.com/photos/72422941@N05/sets/

To 90% των φωτογραφιών έχουν υποστεί crop και ευθυγράμμιση αλλά καθόλου επεξεργασία σε wb,έκθεση κτλ γιατί ήδη μου πήρε 3-4 ώρες με αυτά τα λίγα για αν τις ετοιμάσω.
Τις ανέβασα όλες για να δουν τα παιδιά που έπαιζαν όποια πρωταγωνιστούν αλλά και για σχολιασμό από εσάς.
Ο ήλιος ήταν πίσω από τα σύννεφα και έπαιζε με αυτά αλλά και το φωτόμετρο και πραγματικά δεν περίμενα τόσο καλές να είναι αρκετές λήψεις.
Ο 55-200mm δε φάνηκε να με βολεύει τόσο κοντά που ήμουν και το πολωτικό φίλτρο αν και είχα μάλλον κακό θα έκανε.
Μου έκανε εντύπωση ότι το sports mode το iso ήταν καρφωμένο στα 400.
Μερικές ήταν σε ριπή όπου η μηχανή με κάλυψε πλήρως.
Τις έχω ξαναδεί Βλάση τις φώτο σου και είναι πολύ ωραίες αλλά έχουν και άλλη οπτική.
Σκέφτηκα και εγώ να εστιάσω σε πρόσωπα κτλ αλλά προτίμησα τα κάδρα που τράβηξα.
(Στο φως ο tamron είναι πιστόλι αλλά σε λίγο φως όπως σε σχολική εκδήλωση που πήγαμε προχτές είχε ρίξει πεταχτάρι και πρώτη φορά με εκνεύρισε).

Στην 2985 με τον καμεραμαν στο κοντινο τα exif ειναι 1/1250,f 4,5, iso 400.Νομιζω οτι καπου εκει ηταν η σωστη φωτεινοτητα της σκηνης σου,το φοντο (θαλλασα-ουρανος)ηταν πιο φωτεινο και μπερδευε τη μηχανη.Το 1/1600 5,6 ή 6,3 δινει σκοτεινα αποτελεσματα στο θεμα σου.Ετσι φαινεται στην οθονη μου.

Για το πολωτικό, τώρα που τις ξαναβλέπω, είδα ότι ο ήλιος και οι αντανακλάσεις του στη θάλασσα ήταν σχεδόν απέναντι Οπότε ναι μάλλον που δεν θα του έκανε δουλειά (στα χρώματα της θάλασσας - ουρανού), γι αυτό το λόγο Από θέματα εκφώτισης (ταχύτητα - διάφραγμα - iso ) είχε πολλά περιθώρια, δεν θα είχε πρόβλημα με το πολωτικό

Και εγώ θα συμφωνήσω με τον nois

Κάπου τόση ώρα (3 - 4 ώρες) μου παίρνει και μένα, μετά από κάθε αγώνα. 0.30 - 1 ώρα η επιλογή 0.30 -1 ώρα η μετατροπή από raw σε jpg 1 με δύο ώρες pp - sharpening, ισιώματα, κροπ, levels κλπ και αν είναι καμία να μου αρέσει και λείπει η μπάλα βάζω μια από άλλη φωτογραφία :)

πω πω Πολύ δύσκολες συνθήκες για φωτογράφιση σπορ 1/50 1/100 f2.8 iso1600 Σε ανάλογες συνθήκες, είχα βγάλει κάποιες με φλας και μετά κάθισα και είδα τον αγώνα :) Παρόλα αυτά εμένα μου μετέφερες την ατμόσφαιρα από την προπόνηση Αρκετά καλές θα έλεγα εγώ

Δεν τράβηξα καθόλου σε raw αυτή τη φορά για να γλιτώσω χρόνο από την μετατροπή.
Δείτε και άλλο ένα σετ φωτογραφιών με άλλες συνθήκες νυχτερινές.
https://plus.google.com/u/0/photos/109942914014393076411/albums/5933273397715775089
την επομενη φορα δοκιμασε αφλασα με 1/60,2,8 iso 3200,εκει νομιζω οτι ειναι το σωστο.Καλυτερα με λιγο θορυβο παραπανω παρα κουνημενη 1/20 εχεις σε καποιες.Χειροκινητες ρυθμισεις σταθερες.

Last edited:
Re: Tamron SP AF24-135mm F/3,5-5,6

Αγαπώ το φλας αλλά με το 2.8 δηλώνω ερωτευμένος.
Έχει αυτό το κάτι που σε συνεπαίρνει και δεν μιλώ για τον tamron αλλά για τα χαμηλά διαφράγματα γενικά που στη νύχτα δίνουν κάτι διαφορετικό.
11471307476_a7249755b3_h.jpg

11471195705_e5296b57f5_h.jpg

Αν ειχες εναν απο τους φτηνους σταθερους f/1.8 της Nikon (35mm, 50mm) θα εβλεπες αλλη εικονα...θα σου στειλω μια δυο τραβηγμενες με την d5100.