Beats By Dre SOLO HD

mstr

Supreme Member
23 July 2009
4,352
Μου δανεισαν σημερα ενα ζευγαρι beats SOLO HD (on ear,closed τυπου)

Η εμπειρια μου με τα beats ηταν πολυ περιορισμενη.Ειχα ακουσει μονο μια φορα ενα ζευγαρι σε ενα πολυκαταστημα πριν χρονια,σε ενα demo stand(ηταν το κλασικο over ear μοντελο που ειχε πρωτοβγει νομιζω).Δε μπορεσα να καταλαβω πολλα πραγματα τοτε,γιατι επαιζε πολυ δυνατα και δε χαμηλωνε.Ειχαν παντως εντονο χτυπημα στα μπασα.

Οποια αλλη εμπειρια με τα beats,περιοριζεται στα αρνητικα σχολια που διαβαζω στα ξενα sites.

Περιμενα λοιπον οτι ηχητικα θα ειναι χαλια αυτα που μου δανεισαν,με πολυ εντονα και μπουκωμενα μπασα και χαμηλης ποιοτητας ηχο γενικα.

Δεν ειναι ομως ο ηχος αυτο που περιμενα.Υπαρχει βασικα μια αισθηση σε καποιες συχνοτητες οτι ακους κλειστο ακουστικο,κυριως σε υψηλες εντασεις,και η αισθηση του ηχου δεν ειναι και η πιο ανοιχτη,οπως επισης η διαφανεια και η εικονα θα μπορουσε να ηταν καλυτερα.Δεν ειναι κακα ομως,απλα ειναι ελαφρως θολα και με λιγο εσωκλειστο ηχο και καποιους χρωματισμους λογω κλειστης καμπινας.

Παρολα αυτα,ο ηχος ειναι καλος και γλυκος σε γενικες γραμμες. Σε κανονικες εντασεις παιζει ομορφα.
Δεν εχει πολυ εντονα χαμηλα να μπουμαρουν,τα μεσαια ειναι καλα και γλυκα,και οι υψηλες το ιδιο.Η τονικοτητα δεν ειναι κακη,και ακουγονται ευχαριστα.Εχουν γενικα μια ελκυστικη και ζεστη ισορροπια,και παιζουν καλα μουσικη.Οι οποιες αδυναμιες τους,σε κανονικες εντασεις δεν υποβαθμιζουν τον ηχο θα ελεγα,και μπορω να πω οτι μου αρεσουν τωρα που τα ακουω απο ενα ipod nano.

Σαν ποιοτητα φαινονται οκ,ειναι πλαστικα,και η ρυθμιση κλιμακας ειναι μεταλλο.Εχουν ενα αποσπωμενο καλωδιο το οποιο ειναι μαλακο με καλη αισθηση,και δε μεταφερει εντονα ηχους αν τριφτει καπου,στα ακουστικα.
Τα μαξιλαρακια ειναι απομιμηση δερματος,μαλακα με καλη ποιοτητα.Η ανεση ειναι ικανοποιητικη για On ear (οχι οπως ενα βαλικο over ear,αλλα ειναι καλα γενικα-κουραζουν μονο λιγο μετα απο αρκετη ωρα οπως πιεζουν τα αυτια).Καθονται σταθερα στο κεφαλι,και ροσφερουν και μια ηχομονωση σε ικανοποιητικο βαθμο.


Δε ξερω αν τα συγκεκριμενα θεωρουνται καλα γενικα,αλλα περιμενα οτι θα υστερουν πολυ.Ομως ειναι ενα ζευγαρι καλα ακουστικα που παιζουν μουσικη μια χαρα.Δε τα κρινω με αυστηρα κριτηρια,αλλα με το τι περιμενα να ακουσω και τι ακουσα.
Τωρα δε ξερω αν αξιζουν γενικα τα λεφτα που ζητουν στην κατηγορια αυτη,αλλα ειναι αξιοπρεπη.
 

mstr

Supreme Member
23 July 2009
4,352
Δεν ειχα δει την τιμη τους.Για μια μεση τιμη 180 e + ειναι υπερτιμημενα οντως,ισως και αυτο εντεινει τις αρνητικες κριτικες για την μαρκα αυτη στα διαφορα sites.


Δεν εχουν κακο ηχο οπως ειπα παραπανω,αλλα τα koss portapro των 40κατι ευρω παιζουν πιο ισορροπημενα συχνοτικα και φυσικα,με λιγοτερο πνιγμενο ηχο,και χωρις τα προβληματα απο την κλειστη σχεδιαση.

Επισης περιεργαστηκα λιγο την κατασκευη των beats,και για την τιμη που ζητανε θα επρεπε να ειναι λιγο καλυτερα φτιαγμενα.

Δε νομιζω λοιπον να εδινα τοσα λεφτα για αυτα,ισως αν τα εβρισκε καποιος σε χαμηλη τιμη μεταχειρισμενα να ηταν μια αξιοπρεπης επιλογη για τη χρηση που προοριζονται.
Το ατομο που μου τα δανεισε μου ειπε του τα κανανε δωρο.