O κύβος ερρίφθη... ACOUSTIC SOUNDS SUPER HI-RES!

Totsipaki

Supreme Member
27 February 2007
5,054
Tov τελευταίο καιρό τα newsletters που λαμβάνω εταιριών με παράδοση στον αναλογικό ήχο ή την πώληση πάσης φύσεως δισκακίων η ύλικών formats είχαν αρχίσει να περιέχουν ανησυχητικό αριθμό προιόντων άσχετων με το αντικείμενο που τέλος πάντων ειδικεύονται. Ντάκ και ενεργά ηχεία στον Needledoctor κατα 70% και βάλε για παράδειγμα...

Ένα απο τα φρούρια όσον αφορά το ποιοτικό υλικό format πάσης φύσεως με κορωνίδα τα εξαιρετικά αν και πανάκριβα βινύλια είναι ή μαλλον ...ήταν.. και h Acoutic Sounds..

Eνδεικτικό του οτι τα πράγματα στον χώρο του ποιοτικού ήχου αλλάζουν ραγδαία αλλα και πραγματικά μεγάλο νέο για τους φίλους του HI-RES ψηφιακού ήχου είναι και το τελευταίο newsletter που έλαβα απο την Aoustic Sounds το οποίο δεν περιείχε κανένα λαχταριστό δισκάκι απολύτως αλλα ανακοίνωνε μετα βαίων και κλάδων το άνοιγμα διαδικτυακού καταστήματος αλα hd tracks που θα πωλεί κυρίως DSD αρχεία.

Είναι πραγματικά πολύ ενδιαφέρον που ένας απο τους μεγαλύτερους λιανέμπορους Βινυλίων CD και Sacd επιχειρεί να αφαιρέσει την τελευταία "δικαιολογία" όσων ακόμα δεν τόλμησαν να κάνουν το βήμα, δηλαδή την αδυναμία εύρεσης (άρα και αναπαραγωγής) DSD με εύκολo και νόμιμο τρόπο πλήν της αγοράς sacd's επιχείρώντας να βγάλει απο το Underground την πιό "Trendy" τάση στα HD αρχεία ήχου..

Και εγένετω ACOUSTIC SOUNDS SUPER HI-RES!

http://store.acousticsounds.com/superhirez

Kαι κάτι μου λέει απο το περιεχόμενο προς πώληση οτι επιτέλους όσοι θελουν να αγοράσουν αγαπημένες ή απλά πιό να το πώ δημιφιλείς μουσικές και είδη δεν χρειάζεται πια να το αγοράζουν απο sacd και να το ριπάρουν ή ακόμα πιο παράνομο να το κατεβάζουν πλαγιοτρόπως σα sacd iso.. Oπότε το νέο αυτό κατάστημα πάει να ανταγωνιστεί ευθέως την HD Tracks..

Ένα είναι το σίγουρο.. οτι το ενδιαφέρον για την "'αυλη" μέθοδο αναπαραγωγής έχει αρχίσει να φουντώνει αφου μύρισε "μαρούλι" αρκετά για να προκύψουν τέτοιου είδους κινήσεις και επενδύσεις και μάλιστα απο "παραδοσιακού τύπου" retailers..

Last edited:
Re: O Κύβοc Ερριφθην.. ACOUSTIC SOUNDS SUPER HI-RES!

Ο βήχας και ο παράς ...

Πάντως η Acoustic Sounds ετοιμάζει και επανέκδοση των Living Stereo σε βινύλιο 200γρ...

Δεν νομίζω οτι θα αποσυρθεί απο το βινύλιο έτσι απλά και εύκολα η Acoustic Sounds.. Μήν σου φανεί περίεργο όμως να δέις όλον της τον κατάλογο να προσφέρεται για κατέβασμα όπως και τα πραγματικά απίστευτα DSD της Living Stereo, έχω αρκετά Living Stereo SACD's και ο ήχος τους απο καλό player πραγματικά προβληματίζει και τον πιό φανατικό βινυλιόφιλο.. Καλό, όμορφο, ποιοτικό και σεβαστό το βινύλιο που θα μας κάνει συντροφιά για αρκετά (ελπίζω πολλά) χρόνια ακόμα.

Παρόλα αυτά τα γεγονότα μιλούν απο μόνα τους νομίζω.

Last edited:

Ο βήχας και ο παράς ...

Χεχεχεχεχε.. έετσι έετσι.. Άντε θα έχουμε oi χαιφιντελάδες να τρογώμαστε και επίσημα πλέον για την υπεροχή του ενός ή του άλλου format.. Ξεχάστε το βινύλιο vs CD.. Πλέον θα τσακονώμστε για το DSD vs PCM.. O θεός να μας λυπηθεί..

Πάντως άσχετο με τα formats, την υλική η μή τους υπόσταση κλπ κλπ είναι εδώ και λίγο καιρό που νιώθω τις τεκτονικές πλάκες του κόσμου του hi-fi να κινούνται βίαια και ριζικά κάτι που παρατηρώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Αυτό το φαινόμενο συνοδεύεται και φυσικά τροφοδοτείται και απο μια νέα γενιά audiophiles με τελείως διαφορετικές αντιλήψεις απο αυτές που έχουν εώς τώρα παγιωθεί σχεδόν αιρετικές θα έλεγα.
Επίσης βλέπω τον κόσμο του Hi Fi λόγω πραγματικά πρωτοφανούς για πρώτη φορά μετά την δεκαετία του 70 τεχνολογικής εξέλιξης αλλα και λόγω κρίσης να απαλλάσεται απο διάφορες αγκυλώσεις-στρευλώσεις που είχαν δημιουργηθεί την δεκαετία του 90 και επιμελώς καλλιεργηθεί κατόπιν και λόγω της αυξημένης ροής ρευστού το πρόσφατο παρελθόν..

Απο μία νοσταλγική ματιά φαντάζει λίγο θλιβερό είναι όμως και συναρπαστικό!!

Last edited:

Ξεχνάς τους βινυλάδες. Ορίτζιναλ Living Stereo vs επανέκδοση Classic Records vs επανέκδοση Acoustic Sounds...Μύλος!

Πέρασα απο αυτό το κανάλι (ευτυχώς όχι των original..) και αν και έμεινα με πολλά εξαιρετικά και πανέμορφα βινύλια και φυσικά γεμμάτος εμπειρίες. "Βγήκα" εξαντλημένος ψυχικά και οικονομικά. Καλό το βινύλιο αλλα κουραστικό και βλαβερό σαν κακιά γκόμενα αμα κολλήσει κανείς άγρια..

Πέρασα απο αυτό το κανάλι (ευτυχώς όχι των original..) και αν και έμεινα με πολλά εξαιρετικά και πανέμορφα βινύλια και φυσικά γεμμάτος εμπειρίες. "Βγήκα" εξαντλημένος ψυχικά και οικονομικά. Καλό το βινύλιο αλλα κουραστικό και βλαβερό σαν κακιά γκόμενα αμα κολλήσει κανείς άγρια..

Μπα, εγώ είμαι ακόμα σε αυτό το τριπάκι και νιώθω μιά χαρά ακολουθώντας δύο απλούς κανόνες:
1) Δεν αγοράζω δίσκους που να κοστίζουν περισσότερο από ότι οι καινούριοι
2) Όλοι οι δίσκοι που αγοράζω πρέπει και να ακουστούν. (νομίζεις ότι είναι αυτονόητο; Πόσους συλλέκτες ξέρεις που έχουν δίσκους στη συλλογή τους που δεν έχουν ακούσει, αλλά περιμένουν την "κατάλληλη" στιγμή;)

Η λογική σου καθώς και οι κανόνες που εφαρμόζεις είνα απολύτως σωστοί εξάλου τα ιδια εφάρμοζα και εγώ.

Απλά εγώ έκανα ένα παραπάνω βήμα και αν μπορώ να το αποφύγω τις περισσότερες φορές δηλαδή δεν προτιμώ πιά το βινύλιο (για δε νέες παραγωγές ούτε που το συζητώ πλήν ελαχίστων περιπτώσεων για συλλεκτικούς λόγους) σόζωντας άπειρο χρήμμα αλλα και χρόνο (απο την απαραίτητη μεταφορά του σε dsd για αρχειοποίηση). Είναι που πλέον δεν το θεωρώ μονόδρομμο στην καλύτερη ποιότητα, μαλλον το αντίθετο θα έλεγα αλλα περι ορέξεως... Χόμπυ είναι όχι θρησκευτικό δόγμα..

Last edited:

Απλά εγώ έκανα ένα παραπάνω βήμα και αν μπορώ να το αποφύγω τις περισσότερες φορές δηλαδή δεν προτιμώ πιά το βινύλιο (για δε νέες παραγωγές ούτε που το συζητώ πλήν ελαχίστων περιπτώσεων για συλλεκτικούς λόγους) σώζοντας άπειρο χρήμα αλλα και χρόνο (απο την απαραίτητη μεταφορά του σε dsd για αρχειοποίηση). Είναι που πλέον δεν το θεωρώ μονόδρομο στην καλύτερη ποιότητα, μαλλον το αντίθετο θα έλεγα αλλα περι ορέξεως... Χόμπυ είναι όχι θρησκευτικό δόγμα..

Θα συμφωνήσω απόλυτα με τα bold. Είναι πια παγιωμένες οι απόψεις μου.

Το 1ο δεν έχει νόημα πλέον, έχω ξανατοποθετηθεί σ' συτό,
το 2ο είναι κάτι αυτονόητο και λογικό ως επακόλουθο του 1ου
για το 3ο: καιρός ήταν να απολαμβάνουμε καλύτερη ποιότητα ήχου με δυναμική εξέλιξης προς το καλύτερο αλλά και user friendly, παρά να περιμένουμε βελτιώσεις από ένα μέσο που ό,τι είχε να δώσει το έδωσε και δεν μπορεί να πάει παραπάνω.

Στόχος πάντα είναι η απόλαυση της μουσικής.

Αρκεί να μην κάνουν τις ίδιες απατεωνιές με το HDTracks (πώληση ψηφιακών ηχογραφήσεων 16/44 ως hi-rez).

Το καλό είναι ότι η Acoustic Sounds παράγει πολύ hi-rez, ενώ η HDTracks βάζει για πούλημα ό,τι τις δίνουν οι εταιρίες. Αν και πίστευα ό τι ο Chesky θα είχε την εξυπνάδα να ελέγχει αν τα αρχεία που του στέλνουν είναι πραγματικά hi-rez...

Πάντως άσχετο με τα formats, την υλική η μή τους υπόσταση κλπ κλπ είναι εδώ και λίγο καιρό που νιώθω τις τεκτονικές πλάκες του κόσμου του hi-fi να κινούνται βίαια και ριζικά κάτι που παρατηρώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Αυτό το φαινόμενο συνοδεύεται και φυσικά τροφοδοτείται και απο μια νέα γενιά audiophiles με τελείως διαφορετικές αντιλήψεις απο αυτές που έχουν εώς τώρα παγιωθεί σχεδόν αιρετικές θα έλεγα.
Επίσης βλέπω τον κόσμο του Hi Fi λόγω πραγματικά πρωτοφανούς για πρώτη φορά μετά την δεκαετία του 70 τεχνολογικής εξέλιξης αλλα και λόγω κρίσης να απαλλάσεται απο διάφορες αγκυλώσεις-στρευλώσεις που είχαν δημιουργηθεί την δεκαετία του 90 και επιμελώς καλλιεργηθεί κατόπιν και λόγω της αυξημένης ροής ρευστού το πρόσφατο παρελθόν..

Απο μία νοσταλγική ματιά φαντάζει λίγο θλιβερό είναι όμως και συναρπαστικό!!

Δεν είναι μόνο ο κόσμος του Hifi που αλλάζει, αλλάζει όλος ο πολιτισμός μας και περνάει από τις υλικό στο άυλο:

Η μουσική, το βιβλίο, η επικοινωνία, ο κινηματογράφος και πολλά άλλα στηρίζονται πλέον σε άυλες μορφές διανομής. Αυτό επισύρει και μιά τεράστια αλλαγή στη νοοτροπία του καταναλωτή: Αυτό που δε βλέπω και δε μπορώ να πιάσω με τα χέρια μου δε μπορεί να είναι τόσο ακριβό πιά. Επίσης γίνεται όλο και πιό ισχυρή η απαίτηση της φορητότητας (αφού όλη η μουσική μου συλλογή και η βιβλιοθήκη μου χωράνε σε ένα σκληρό δίσκο θέλω να μπορώ να τα κουβαλάω παντού μαζί μου) και όλο και πιό δύσκολη η δικαιολόγηση του υψηλού τιμήματος (η πηγή μου κάνει 500 ευρώ, γιατί τα ενισχυτικά μου να κοστίζουν 5000 και να ξοδεύουν όσο ρεύμα χρειάζεται για να ψήσεις μιά μπριζόλα όταν θέλω να ακούσω ένα άλμπουμ;).

Οι οπαδοί της μουσικής αναπαραγωγής από υλικά μέσα είμαστε σίγουρα δεινόσαυροι και η εξαφάνισή μας είναι αναπόφευκτη. Αυτό δε σημαίνει ότι περνάμε άσχημα. Ένας από τους τελευταίους δεινόσαυρους ήταν και ο Τυρανόσαυρος Ρεξ, ο οποίος λίγο πριν χαθεί από προσώπου γης ήταν το πιό επιτυχημένο σαρκοβόρο που γνώρισε ο πλανήτης, χωνεύοντας αμέτρητα μικρά θηλαστικά καθώς όδευε να γίνει απολίθωμα.

Αρκεί να μην κάνουν τις ίδιες απατεωνιές με το HDTracks (πώληση ψηφιακών ηχογραφήσεων 16/44 ως hi-rez).

Το καλό είναι ότι η Acoustic Sounds παράγει πολύ hi-rez, ενώ η HDTracks βάζει για πούλημα ό,τι τις δίνουν οι εταιρίες. Αν και πίστευα ό τι ο Chesky θα είχε την εξυπνάδα να ελέγχει αν τα αρχεία που του στέλνουν είναι πραγματικά hi-rez...

Σε ποιά αρχεία το έχεις προσέξει αυτό;

Θα συμφωνήσω απόλυτα με τα bold. Είναι πια παγιωμένες οι απόψεις μου.

Το 1ο δεν έχει νόημα πλέον, έχω ξανατοποθετηθεί σ' συτό,
το 2ο είναι κάτι αυτονόητο και λογικό ως επακόλουθο του 1ου
για το 3ο: καιρός ήταν να απολαμβάνουμε καλύτερη ποιότητα ήχου με δυναμική εξέλιξης προς το καλύτερο αλλά και user friendly, παρά να περιμένουμε βελτιώσεις από ένα μέσο που ό,τι είχε να δώσει το έδωσε και δεν μπορεί να πάει παραπάνω.

Στόχος πάντα είναι η απόλαυση της μουσικής.

Δεν ξέρω γιατί πάντοτε πρέπει να μπαίνει στην συζήτηση των ψηφιακών μέσων το θέμα βινύλιο...

Είναι απλά ΑΛΛΟ μέσο (παλαιότερο) αναπαραγωγής μουσικής...

Και όσοι λέτε αυτά που λέτε, είμαι σίγουρος ότι δεν έχετε ακούσει συστήματα βινυλίου HiEnd σωστά στημένα, ούτε έχετε δίσκους οι οποίοι να είναι αναφοράς αλλά που δεν υπάρχουν σε ψηφιακή μορφή... μπορεί να φταίει σε αυτές σας τις απόψεις το είδος μουσικής που ακούτε... αλλά όπως και να το κάνουμε η φράση:

"1ο δεν έχει νόημα πλέον[], 2ο είναι κάτι αυτονόητο και λογικό ως επακόλουθο του 1ου, 3ο: καιρός ήταν να απολαμβάνουμε καλύτερη ποιότητα ήχου με δυναμική εξέλιξης προς το καλύτερο αλλά και user friendly, παρά να περιμένουμε βελτιώσεις από ένα μέσο που ό,τι είχε να δώσει το έδωσε και δεν μπορεί να πάει παραπάνω."

Είναι πρώτον απαξιωτική προς το μέσον το οποίο αυτή την στιγμή έχει τις πιο ακριβές πηγές που υπάρχουν στο χώρο του HiFi, δεύτερον οι παλαιές και ιστορικές ηχογραφήσεις που δεν υπάρχουν σε ψηφιακά μέσα (για πολλούς και διαφόρους λόγους ακόμα και τα μονοφωνικά) πρέπει και κατά την άποψη μου επιβάλλεται να ακούγονται από έναν μουσικόφιλο...

"Στόχος πάντα είναι η απόλαυση της μουσικής" συ είπας... δεν φταίει το μέσον αν κάποιος δεν κατάφερε να το σετάρει σωστά και να βρει ηχογραφήσεις που του δίνουν απόλαυση... εμένα μου δίνει απόλαυση ΚΑΘΕ μέρα...

Και εγώ ακούω ψηφιακά μέσα και μάλιστα έχω καταφέρει με ελάχιστα χρήματα να έχω ένα ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ αποτέλεσμα στην αναπαραγωγή τους... αλλά το θέμα βινυλίου απλά δεν κολλάει... άλλο το ένα άλλο το άλλο.

Το παιχνίδι με τα DSD/PCM είναι λίγο νωρίς να αξιολογήσουμε και να το θεωρούμε την κορωνίδα... γιατί? τόσες ΑΡΙΣΤΕΣ ηχογραφήσεις σε απλό 16/44,1 δεν θα τις ακούτε πλέον επειδή δεν είναι DSD?

Δεν είναι καθόλου κακό πράγμα η πρόοδος ούτε κακό είναι α υπάρχουν αυτά τα υψηλής ανάλυσης αρχεία... κακό και ΚΑΚΙΣΤΟ να απαξιώνονται τα υπόλοιπα μέσα...

Ο μουσικόφιλος αξιολογεί το είδος που ακούει, και βάσει του πορτοφολιού του βαδίζει με ποια και πόσα μέσα και είδη ηχογραφήσεων ακούει... έτσι απλά... δεν υπάρχει λόγος να υποβαθμίζεται η αξία της αναπαραγωγής βινυλίου...

Αλλά ας μην συνεχίσω... θα με νομίσετε περίεργο...

Ο μουσικόφιλος αξιολογεί το είδος που ακούει, και βάσει του πορτοφολιού του βαδίζει με ποια και πόσα μέσα και είδη ηχογραφήσεων ακούει... έτσι απλά... δεν υπάρχει λόγος να υποβαθμίζεται η αξία της αναπαραγωγής βινυλίου...

Το παραπάνω είναι όλο το ζουμί ΙΜΗΟ...

Ε, και? :flipout:

Είναι απλά ΑΛΛΟ μέσο (παλαιότερο) αναπαραγωγής μουσικής...

Εφόσον παράγεται και κυκλοφορεί ακόμη είναι αναπόφευκτο να γίνονται συγκρίσεις.

Και όσοι λέτε αυτά που λέτε, είμαι σίγουρος ότι δεν έχετε ακούσει συστήματα βινυλίου HiEnd σωστά στημένα, ούτε έχετε δίσκους οι οποίοι να είναι αναφοράς αλλά που δεν υπάρχουν σε ψηφιακή μορφή... μπορεί να φταίει σε αυτές σας τις απόψεις το είδος μουσικής που ακούτε... αλλά όπως και να το κάνουμε η φράση:

Λίγο πολύ όλοι έχουμε τις εμπειρίες μας κι όσο ανεβαίνουμε κατηγορία στα βινυλιακά συστήματα τόσο πιο πολύ το μέσο αποκαλύπτει τις αδυναμίες του ειδικά σε μέτριες παραγωγές.

"1ο δεν έχει νόημα πλέον[], 2ο είναι κάτι αυτονόητο και λογικό ως επακόλουθο του 1ου, 3ο: καιρός ήταν να απολαμβάνουμε καλύτερη ποιότητα ήχου με δυναμική εξέλιξης προς το καλύτερο αλλά και user friendly, παρά να περιμένουμε βελτιώσεις από ένα μέσο που ό,τι είχε να δώσει το έδωσε και δεν μπορεί να πάει παραπάνω."

Είναι πρώτον απαξιωτική προς το μέσον το οποίο αυτή την στιγμή έχει τις πιο ακριβές πηγές που υπάρχουν στο χώρο του HiFi, δεύτερον οι παλαιές και ιστορικές ηχογραφήσεις που δεν υπάρχουν σε ψηφιακά μέσα (για πολλούς και διαφόρους λόγους ακόμα και τα μονοφωνικά) πρέπει και κατά την άποψη μου επιβάλλεται να ακούγονται από έναν μουσικόφιλο...

Οι ακριβότερες πηγές είναι λογω αύξησης κόστους υλικών κατασκευής, περιορισμένης ζήτησης και προσπάθεια διατήρησης του κέρδους απο μεριάς των κατασκευαστών, και δε σημαίνει ότι πάντα παίζουν και καλύτερα εκτός αν ακούμε με την τσέπη.

Αν πάντως δεν υπήρχαν τα ψηφιακά, τα αργεντίνικα tangos δύσκολο να τα έβρισκα σε δίσκους 78 στροφών που κυκλοφόρησαν.

"Στόχος πάντα είναι η απόλαυση της μουσικής" συ είπας... δεν φταίει το μέσον αν κάποιος δεν κατάφερε να το σετάρει σωστά και να βρει ηχογραφήσεις που του δίνουν απόλαυση... εμένα μου δίνει απόλαυση ΚΑΘΕ μέρα...

Αν πιστεύεις ότι το μέσον (δίσκος βινυλίου) δεν έχει περιορισμούς τότε δεν έχω να πω τίποτε άλλο. Έχω ηχογραφήσεις σε βινύλιο που είναι απολαυστικές αλλά είναι κυρίως από τις δεκαετίες '60 καί '70.

Και εγώ ακούω ψηφιακά μέσα και μάλιστα έχω καταφέρει με ελάχιστα χρήματα να έχω ένα ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ αποτέλεσμα στην αναπαραγωγή τους... αλλά το θέμα βινυλίου απλά δεν κολλάει... άλλο το ένα άλλο το άλλο.

Το παιχνίδι με τα DSD/PCM είναι λίγο νωρίς να αξιολογήσουμε και να το θεωρούμε την κορωνίδα... γιατί? τόσες ΑΡΙΣΤΕΣ ηχογραφήσεις σε απλό 16/44,1 δεν θα τις ακούτε πλέον επειδή δεν είναι DSD?

Δεν είναι καθόλου κακό πράγμα η πρόοδος ούτε κακό είναι α υπάρχουν αυτά τα υψηλής ανάλυσης αρχεία... κακό και ΚΑΚΙΣΤΟ να απαξιώνονται τα υπόλοιπα μέσα...

Η αξία της αναπαραγωγής είναι έννοια διαφορετική για τον καθένα και δεν είναι απαραίτητο να περνάμε όλοι από τον ίδιο δρόμο για να φτάσουμε στην απόλαυση.