Panasonic 50ST60 ή Samsung UE50F6500?

lakis2013

New member
27 July 2013
33
Καλησπερα!ενω συνηθωσ αγοραζω μια τηλεοραση ετησιως σας ανακαλυψα προσφατα!
Επειδη δεν ειμαι ειδημον με συγχωρειτε αν γραφω σε λαθος νημα,απλα θελω να αγορασω αυτη την πανασονικ!
Ο φοβος μου ειναι διαφορα φαινομενα που χω διαβασει πως εχουν οι πλασμα!το ποσο που θελω να ξοδεψω ειναι το πολυ 1200 !
Αξιζει να ρισκαρω και να την παρω ή να προχωρησω σε μια ασφελεστερη επιλογη οπως την samsung ue50f6500!
Δε ρωταω για την 46f6740 διορι ηδη διαβασα πως μαλλον μονο εγω βλεπω πως εχει καλυτερο μαυρο απο την 6500!
Ευχαριστω προκαταβολικα οποιον απαντησει!
 

Yperion

AVClub Fanatic
21 June 2006
43,515
BVR (Beyond Visual Range)

lakis2013

New member
27 July 2013
33
Re: Panasonic Plasma SΤ60 : Reviews - Εντυπώσεις, Σχόλια

Τωρα χρησιμοποιω τη samsung ue40es6300 ενω πριν τη samsung ue37d6100!
Εψαχνα το ιδανικο μεγεθος για το δωματιο μου αλλα μετα απο 3μερες μου φαινονται ολες μικρες!ετσι αποφασισα να μεταβω σε μια μεγαλυτερη κατηγορια ιντσων μηπως και σταματησα να θελω συνεχως καινουρια τηλεοραση!
 

Yperion

AVClub Fanatic
21 June 2006
43,515
BVR (Beyond Visual Range)
Με λίγα λόγια , αν θέλεις πολύ καλό μαύρο και έχεις σκοτεινό σχετικά χώρο πας για την Panasonic , αν έχεις φωτεινό χώρο και χρειάζεσαι αντίστοιχα φωτεινή τηλεόραση συνεχίζεις με κάποια LED LCD.
 

lakis2013

New member
27 July 2013
33
Επειδή έχω καταλάβει πως το γνωρίζετε το αντικείμενο θα σας πω το που έγκειται το μπλέξιμο μου.
Πήγα να δω τη samsung στις 50 ίντσες στο mm. Εκεί όμως υπήρχε μια 50gt60 όπου ξεχώριζε από όλες τις υπόλοιπες (με διαφορά κατά την ταπεινή μου άποψη).
Επειδή αποφάσισα πως δεν είναι εποχές για τηλεοράσεις των 1600 (φυσικά σε εμένα και μόνο αναφέρομαι) σκέφτηκα να πάω ένα μοντέλο κάτω, δηλαδή στην st60.
οι προβληματισμοί μου λοιπόν είναι δυο.
1. πόσο μεγάλη διαφορά σε εικόνα έχουν μεταξύ τους τα 2 μοντέλα της πανασονικ.
2. εγω την τηλεόραση μου τη χρησιμοποιώ για να βλέπω ταινίες, μπάσκετ και για 30λεπτά τηλεοπτικές εκπομπές πριν κοιμηθώ. και στο τηλεοπτικό σήμα οκ θα αλλάζω συνεχώς κανάλι στην αρχή. Με τις ταινίες όμως τι να κάνω με τα πλαίσια πάνω και κάτω ή τους υποτίτλους? Τι πιθανότητες έχω να αποτυπωθεί σε μόνιμη βάση μια στατική εικόνα (γιατί σε λίγο εξ´όσων διαβάζω εδώ θα έχω μεγαλύτερο άγχος για την υγεία του πάνελ από τη δική μου?

ευχαριστώ και πάλι για τη σημαντική βοήθεια που μου δίνετε για να κάνω τη βέλτιστη επιλογή.
 

Yperion

AVClub Fanatic
21 June 2006
43,515
BVR (Beyond Visual Range)
Πρέπει να την δεις ο ίδιος γιατί υπάρχουν κάποιες διαφορές με την GT60 (πχ. έχει καλύτερη χρωματική ακρίβεια και φίλτρο για τις ανακλάσεις). Σε άλλους οι διαφορές αυτές μπορεί να φαίνονται σημαντικές και σε άλλους μηδαμινές.

Το να πάθεις burn in επειδή βλέπεις μια ταινία την ημέρα το θεωρώ σχεδόν αδύνατο , αν βλέπεις όμως πχ. MEGA 3-4 ώρες την ημέρα κάθε μέρα είναι πιθανό (χωρίς να είναι σίγουρο βέβαια) ότι μακροχρόνια (μετά από εβδομάδες ή μήνες) μπορεί να έχεις πρόβλημα.
 

karatzas

Established Member
26 December 2012
134
Επειδή έχω καταλάβει πως το γνωρίζετε το αντικείμενο θα σας πω το που έγκειται το μπλέξιμο μου.Πήγα να δω τη samsung στις 50 ίντσες στο mm. Εκεί όμως υπήρχε μια 50gt60 όπου ξεχώριζε από όλες τις υπόλοιπες (με διαφορά κατά την ταπεινή μου άποψη).Επειδή αποφάσισα πως δεν είναι εποχές για τηλεοράσεις των 1600 (φυσικά σε εμένα και μόνο αναφέρομαι) σκέφτηκα να πάω ένα μοντέλο κάτω, δηλαδή στην st60.οι προβληματισμοί μου λοιπόν είναι δυο.1. πόσο μεγάλη διαφορά σε εικόνα έχουν μεταξύ τους τα 2 μοντέλα της πανασονικ.2. εγω την τηλεόραση μου τη χρησιμοποιώ για να βλέπω ταινίες, μπάσκετ και για 30λεπτά τηλεοπτικές εκπομπές πριν κοιμηθώ. και στο τηλεοπτικό σήμα οκ θα αλλάζω συνεχώς κανάλι στην αρχή. Με τις ταινίες όμως τι να κάνω με τα πλαίσια πάνω και κάτω ή τους υποτίτλους? Τι πιθανότητες έχω να αποτυπωθεί σε μόνιμη βάση μια στατική εικόνα (γιατί σε λίγο εξ´όσων διαβάζω εδώ θα έχω μεγαλύτερο άγχος για την υγεία του πάνελ από τη δική μου?ευχαριστώ και πάλι για τη σημαντική βοήθεια που μου δίνετε για να κάνω τη βέλτιστη επιλογή.
Όντως στο media markt του αλιμου που εκτίθεται η gt60 κάνει κυριολεκτικά μπαμ. Συγκρίνεται σε εικώνα μόνο με μια 55άρα sony w905 η οποία κάνει 2.700 ευρώ!!! Αυτό που θέλω να σου πω είναι το εξής. Μην εμπιστεύεσαι διάφoρα ψώνια που παρεπιδημούν σε διάφορα forum, αυτοί άλλα λένε σήμερα άλλα αύριο, άλλα μεθαύριο, εμπιστεύσου τα μάτια σου και μόνο. Πήγαινε δες και την 50άρα st60, την έχουν σε έκθεση διάφοροι κωτσόβολοι, ζήτα τους και το τηλεκοντρόλ να την ρυθμίσεις εσύ ο ίδιος. Οι δύο αυτές τηλεοράσεις δεν έχουν σε εικώνα απολύτως καμιά διαφορά, διαφέρουν μόνο σε εξοπλισμό, η gt60 έχει γρηγορότερο επεξεργαστή για τη smart πλατφόρμα και δορυφορικό δέκτη καθώς και δυνατότητα έγγραφής σε σκληρό δίσκο, δυνατότητα άχρηστη όμως εν πολλοίς γιατί ο δίσκος φορμάρεται και παίζει μόνο στην τηλεόραση και γράφει μόνο από digea. Επίσης να ξέρεις ότι άπαξ και σου άρεσε η gt60 στο φωτισμένο χώρο του media markt θα σου αρέσει σίγουρα και η st στο σαλόνι του σπιτιού σου. Τώρα όσον αφορά το burn in και την υγεία του πάνελ των πλάσμα έχω να σου πω ότι αν παρακολουθείς συνεχώς επί τέσσερις ώρες κάθε μέρα μέγκα, το πάνελ σίγουρα δεν θα πάθει τίποτα μόνιμο, η υγεία σου όμως και δη η ψυχική σίγουρα είναι πολύ πιθανο να πάθει μόνιμη βλάβη.
 

lakis2013

New member
27 July 2013
33
ok περί burn in.με καθ ησύχασες.
την 50st60 την είδα στον κωτσόβολο στο mall πριν μου περάσει από το μυαλό να πάρω πλάσμα.
ήταν όμως εκτεθειμένη σε τόσο φως που αυτό το περιβάλλον ήταν κατάλληλο μόνο αν αναζητούσες τηλεόραση να την τοποθετήσεις σε παραλία. :)
(παρεπιπτόντως το δωμάτιο μου είναι σχετικώς σκοτεινό)
δε νομίζω πως την έχω δει και πουθενά αλλού διότι από καιρό εις καιρόν ρίχνω ένα μάτι στα μαγαζιά γιατί όλο και κάτι χρειάζομαι.
συνεπώς αν ήταν να την αγοράσετε εσείς πόσο σημαντικές θα αξιολογούσατε τις διαφορές μεταξύ των 2 πανασονικ?
τέλος αν φυσικά επιθυμείτε θα μπορούσατε να μου πείτε εσείς τι τηλεόραση χρησιμοποιείτε?

ελπίζω να μην κάνω κατάχρηση τησ ευγένειας σας με τισ συνεχόμενες ερωτήσεις

ευχαριστώ και εσάς κε καρατζα
δεν έχω δεί ποτέ πάνω από 45 λεπτά τηλεόραση διότι με παίρνει ο ύπνος.
πολλώ δε μάλλον μεγκα. λέτε με το που αγοράσω πλασμα να με πιάσει εμμονή με την παρακολούθηση προγραμμάτων του μέγκα????χααχαχαχαχα
οι σμαρτ εφαρμογές μου είναι παντελώς άχρηστες μετά την αγορά ipad πέρα από το λαπτοπ που ήδη κατείχα.

πραγματικά η 2η πιο εντυπωσιακή τηλεόραση στο mm ήταν η sony w905 που αναφέρετε και εσείς, αλλά δεν έχω τόσα χρήματα διαθέσιμα για τηλεόραση όσο καταπληκτική και να είναι.

εσείς έχετε εμπειρία από πανελ πλασμα τεχνολογίας?
 
Last edited by a moderator:

tsiouficto

Senior Member
7 November 2010
631
Athens, Greece
Έχω την ST50 από τον Νοέμβριο. Η σύζυγος είναι άνεργη και εγώ δουλεύω από το σπίτι. Φαντάσου πόσες ώρες έχει κάψει η καημένη. Μιλάμε για εκατοντάδες ταινίες (δηλαδή πλαίσια και υπότιτλοι), πολλές ώρες τηλεόρασης, ότι αθλητικό έχει παίξει από τότε, και αρκετό Xbox (κυρίως FIFA). Η μοναδική στάμπα που έχω δει (η οποία όμως φεύγει πάντα) είναι αυτή του άτιμου του MAD. Αλλά μιλάμε τώρα για ένα σήμα το οποίο κάνει στάμπα και στον αμφιβληστροειδή σου.

Πάντως γενικότερα να ξέρεις ότι αντικειμενικά, οι Samsung έχουν καλύτερο smart TV και καλύτερο media player. Υποκειμενικά, το smart TV το θεωρώ άχρηστο διότι στην Ελλάδα δεν έχουμε τις υπηρεσίες του εξωτερικού, και τον media player επίσης περιττό, διότι όσο καλός και να είναι, δεν μπορεί να συγκριθεί με έναν εξωτερικό.

Στο θέμα εικόνας, έχεις δίλημμα ανάμεσα σε μία πλάσμα και σε μία LED. Επειδή μιλάμε για διαφορετικές τεχνολογίες, μην κοιτάς μόνο τα θετικά, αλλά και τα αρνητικά, διότι η κάθε μία, έχει τα δικά της. Δες λοιπόν ποια αρνητικά σε ενοχλούν λιγότερο, και ποια περισσότερο.

Και κάτι τελευταίο, όταν πηγαίνεις σε μαγαζιά, ρώτησε αν μπορείς να πάρεις τα τηλεκοντρόλ, για να βγάλεις το excibition mode που έχουν και να ρυθμίσεις την εικόνα σε πιο ανθρώπινες καταστάσεις.
 

lakis2013

New member
27 July 2013
33
τώρα που σας βρήκα εσάς που είστε κάτοχος πλάσμα πανασονικ εσάς θα σας εκμεταλλευτώ κιόλας.
σας παρακαλώ πέστε μου πως τη στρώσατε για να δω αν τα νεύρα μου μπορούν να ανταπεξέλθουν σε αυτά!!!!!!!!!!!!!!!!!!
επίσης μπορείτε να μου πείτε τα προβλήματα-μειονεκτήματα των πλάσμα που αναφέρατε?
τέλος πέθανα στα γέλια με το σχόλιο για το MAD.

ευχαριστώ εκ των προτέρων
 

tsiouficto

Senior Member
7 November 2010
631
Athens, Greece
Θα σου πω επιγραμματικά, όχι γιατί βαριέμαι, αλλά γιατί στο forum θα βρεις πάρα πολλές (και πιο σωστές) πληροφορίες για αυτά που θες.

Στο θέμα στρωσίματος, θέλει καμιά 200αριά ώρες να βλέπεις σε χαμηλές ρυθμίσεις (φωτισμούς, αντιθέσεις κτλ) και με ζουμ. Δηλαδή να αποφεύγεις μαύρα πλαίσια, πολλούς υπότιτλους, στατικές εικόνες (σήμα σταθμών ή παιχνίδια). Εγώ να σου πω την αλήθεια, ταινίες έβλεπα από την πρώτη μέρα (με χαμηλές ρυθμίσεις), αλλά δεν το ξεφτίλιζα. Επίσης, το ζουμ το είχα διότι όπως είπα και πριν, μερικά σήματα σταθμών μπορούν να κάνουν ζημιά. Για να περάσουν αυτές οι 200 ώρες, κάθε βράδυ έβαζα την τηλεόραση να παίζει τις "κινούμενες μπάρες" που έχουν όλες οι πλάσμα τηλεοράσεις, Με λίγα λόγια, σε 2 βδομαδούλες περίπου τις είχα ξεπεράσει τις ώρες.

Στο θέμα θετικών-αρνητικών θα διαβάσεις πολλά, άλλα αντικειμενικά, και άλλα υποκειμενικά.

- Αντικειμενικά, μία πλάσμα δεν τα πάει καλά στους φωτεινούς χώρους. Επίσης (αναλόγως και την τηλεόραση, η ST60 δεν νομίζω να έχει μεγάλο θέμα σε αυτό) μπορεί νά έχεις αντανακλάσεις από φωτεινές πηγές. Επίσης, οι πλάσμα (αναλόγως το μοντέλο πάλι) έχουν αυτό το περίεργο χοροπήδημα των pixels, το οποίο σε άλλους περνάει απαρατήρητο (πχ εμένα) και σε άλλους είναι έντονο. Επίσης, στα αρνητικά μπαίνει και το burn-in, κάτι όμως που είναι αποκλειστικά ευθύνη του χρήστη στο να συμβεί. Από την άλλη, αν και τώρα μιλάμε πιο υποκειμενικά, το θετικό των πλάσμα είναι η εικόνα της. Έχουν πολύ καλύτερη απεικόνιση του μαύρου, μπορούν να σου δώσουν μία πολύ πιο φυσική εικόνα αν την ρυθμίσεις σωστά, ενώ έχουν και καλύτερη κίνηση.

- Στις LCD τώρα, αντικειμενικά, υπάρχει το πρόβλημα του clouding. Αυτό, σε άλλους είναι ενοχλητικό, σε άλλους όχι. Προσωπικά, είναι ίσως ο κύριος λόγος που δεν ήθελα να πάω σε LCD. Βεβαίως το πόσο clouding θα έχεις, είναι ένας συνδιασμός μοντέλου, μεγέθους αλλά και τύχης. Επίσης, οι LCD έχουν θέμα με την κίνηση και τα περήφημα "ίχνη" που αφήνουν αντικείμενα που κινούνται γρήγορα. Επίσης, προσωπικά θεωρώ ότι οι LCD δεν μπορούν να αποδόσουν τα χρώματα όσο φυσικά τα αποδίδουν οι πλάσμα, ενώ και το μαύρο τους δεν είναι και τόσο μαύρο. Στα θετικά βάζεις το γεγονός ότι έχουν καλύτερη φωτεινότητα για να βλέπεις και στο μπαλκόνι σου, ενώ δεν έχουν και αντανακλάσεις από φωτεινά αντικείμενα. Επίσης, δεν έχεις θέματα ούτε με το να στρώσεις το πάνελ, ούτε με το αν θα ξεχάσεις κάποια στατική εικόνα να παίζει για ώρα.

Γενικότερα ψάξου στο φόρουμ, και ποτέ μην ακούσεις μόνο έναν τι έχει να σου πει. Διάβασε πολλές απόψεις, και κάνε μία σούμα στο τέλος. Διότι στην τελικά, μιλάμε για "εικόνα", κάτι που είναι εντελώς υποκειμενικό στο πως την αντιλαμβάνεται ο καθένας.
 

lakis2013

New member
27 July 2013
33
ευχαριστώ που απάντησες

φυσικά και τα μάτια μου θα πάρουν την τελική απόφαση αλλά στη ζωή μου ότι δεν το γνωρίζω έχω μάθει να συμβουλεύομαι τους εδικούς. άσε που μέσω των φόρουμ (του εξωτερικού κυρίως) έμαθα απίστευτα πολλά πράγματα για το κυρίως χόμπυ μου (τρέξιμο και παπούτσια running).
γενικά όπως προανέφερα εντυπωσιάστηκα από την gt60. συνεπώς αν η st60 δεν έχει σημαντικές διαφορές τότε.... ω ναι θα πάρω την 1η πλάσμα της ζωής μου.
Παρακολουθώντας τισ τιμές των led τα τελευταία 4χρόνια έμαθα πως η εποχή του αυγούστου είναι γενικά συμφέρουσα για τέτοια αγορά. ξέρεις αν το ίδιο ισχύει και για τις πλάσμα?
 

tsiouficto

Senior Member
7 November 2010
631
Athens, Greece
Νομίζω ότι για όλες τις τηλεοράσεις η περίοδος πριν το Φθινόπωρο είναι καλή. Και διότι τα μοντέλα ήδη έχουν διανύσει τον μισό κύκλο κυκλοφορίας τους, αλλά και επειδή όλοι ετοιμάζονται για την νέα τηλεοπτική χρονιά. Συνεπώς από την μία έχεις ήδη μειωμένες τιμές, αλλά και επιπλέον προσφορές από τα μεγάλα καταστήματα. Κάνε λιγάκι υπομονή. Έτσι και αλλιώς καλοκαιράκι έχουμε, γιατί να κλεινόμαστε μέσα στο σαλόνι;
 

lakis2013

New member
27 July 2013
33
περίοδος πριν το φθινόπωρο εννοείς....???

δεν είναι το θέμα να κλειστούμε στα σαλόνια μας το καλοκαίρι που το κάνουμε γιατί γυρίζουμε από δουλειά το βράδυ αλλά το να αγοράσουμε σε fair value το αντικείμενο που επιθυμούμε!!!!!!!!
 

aka_Lamogio

Senior Member
22 June 2007
594
The Twilight Zone
περίοδος πριν το φθινόπωρο εννοείς....???

Λογικά τον Αύγουστο προς το τέλος του.
Η δική μου άποψη είναι ότι αν είσαι από τα άτομα που το θέμα του burn-in σε τρομοκρατεί δεν πας σε plasma. Εμένα κάθε φορά που στην 42άρα πλάσμα LG που είχα πριν την χαρίσω στον πατέρα μου εμφανιζόντουσαν σημάδια από image retention (όχι burn-in!) μέχρι να εξαφανιστούν και να βεβαιωθώ ότι δεν μου είχε μείνει στάμπα "χαλιόμουν" απίστευτα. Από τότε που την χάρισα στον "αδιάφορο" με το burn-in πατέρα μου υσήχασα κι εγώ - χάρηκε κι αυτός για το δώρο. Αν και οι Panasonic είναι πιο σκυλιά (έχουν 4 συγγενείς μου 42άρες plasma pany) αν είσαι σαν κι εμένα πάρε LCD. Άμα την σετάρεις καλά στο χώρο σου την LCD δεν νομίζω ότι θα σε απασχολήσει το αν το μαύρο της είναι λίγο χειρότερο από της Plasma ή αν τα χρώματά της δεν είναι τόσο φυσικά όσο της πλάσμα. Στα μαγαζιά δυστυχώς οι ρυθμίσεις που έχουν εξαρτώνται πολλές φορές και από το ποια μοντέλα θέλουν να "σπρώξουν" ή τις αφήνουν στο demo-exhibition mode που δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσεις ποτέ στο σπίτι σου.
 

lakis2013

New member
27 July 2013
33
Λογικά τον Αύγουστο προς το τέλος του.
Η δική μου άποψη είναι ότι αν είσαι από τα άτομα που το θέμα του burn-in σε τρομοκρατεί δεν πας σε plasma. Εμένα κάθε φορά που στην 42άρα πλάσμα LG που είχα πριν την χαρίσω στον πατέρα μου εμφανιζόντουσαν σημάδια από image retention (όχι burn-in!) μέχρι να εξαφανιστούν και να βεβαιωθώ ότι δεν μου είχε μείνει στάμπα "χαλιόμουν" απίστευτα. Από τότε που την χάρισα στον "αδιάφορο" με το burn-in πατέρα μου υσήχασα κι εγώ - χάρηκε κι αυτός για το δώρο. Αν και οι Panasonic είναι πιο σκυλιά (έχουν 4 συγγενείς μου 42άρες plasma pany) αν είσαι σαν κι εμένα πάρε LCD. Άμα την σετάρεις καλά στο χώρο σου την LCD δεν νομίζω ότι θα σε απασχολήσει το αν το μαύρο της είναι λίγο χειρότερο από της Plasma ή αν τα χρώματά της δεν είναι τόσο φυσικά όσο της πλάσμα. Στα μαγαζιά δυστυχώς οι ρυθμίσεις που έχουν εξαρτώνται πολλές φορές και από το ποια μοντέλα θέλουν να "σπρώξουν" ή τις αφήνουν στο demo-exhibition mode που δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσεις ποτέ στο σπίτι σου.


Βρεαιδια επειδη θα τρελαθω...αν δηλαδη βλεπω ταινιες θα υπαρχει θεμα image retention με τις λωριδες ανω και κατω ή οχι;;;;
Πριν αντεληφθειν πως δεν τρεχει και τιποτα!&πανω που πηρα την αποφαση μου αν ειναι να παω να τη δω και να την παραγγειλω...ξαναμπερδευτηκα!
 

evanfotis

Moderator
Staff member
26 March 2008
5,489
Σε ταινίες 16:9 κανένα, σε ταινίες 235 ίσως αρχικά.
Σχετικα με τις αντανακλάσεις σε τηλεοράσεις με γυαλί μπροστά, καλό είναι να μήν υπάρχει φωτιστική πηγή απέναντι απο τη συσκευή ειδάλως θα φάινεται μέσα.
Στα δωμάτια συνήθως τα πορτατίφ, άν και παράγουν λίγο φώς, βρίσκονται στο πιο ακατάλληλο σημείο.
 

lakis2013

New member
27 July 2013
33
Re: Απάντηση: Panasonic 50ST60 ή Samsung UE50F6500?

Σε ταινίες 16:9 κανένα, σε ταινίες 235 ίσως αρχικά.
Σχετικα με τις αντανακλάσεις σε τηλεοράσεις με γυαλί μπροστά, καλό είναι να μήν υπάρχει φωτιστική πηγή απέναντι απο τη συσκευή ειδάλως θα φάινεται μέσα.
Στα δωμάτια συνήθως τα πορτατίφ, άν και παράγουν λίγο φώς, βρίσκονται στο πιο ακατάλληλο σημείο.


Εκει που ειναι η τηλεοραση ειναι θεοσκοταδο!στο σαλονι θα παει η samsung πουναι led!αρα ολα οκ!

Περι των φορματτων ταινιων δε μου τα κανετε λιγο πιο λιανα διοτι το phd μου δεν ειναι στους υπολογιστες με συνεπεια το προηγουμενο μου φαινεται σχεδον σουαχιλι!
 

Gal'en

Supreme Member
2 July 2012
8,888
Αθηνα
Απάντηση: Re: Panasonic 50ST60 ή Samsung UE50F6500?

Όντως στο media markt του αλιμου που εκτίθεται η gt60 κάνει κυριολεκτικά μπαμ. Συγκρίνεται σε εικώνα μόνο με μια 55άρα sony w905 η οποία κάνει 2.700 ευρώ!!! Αυτό που θέλω να σου πω είναι το εξής. Μην εμπιστεύεσαι διάφoρα ψώνια που παρεπιδημούν σε διάφορα forum, αυτοί άλλα λένε σήμερα άλλα αύριο, άλλα μεθαύριο, εμπιστεύσου τα μάτια σου και μόνο. Πήγαινε δες και την 50άρα st60, την έχουν σε έκθεση διάφοροι κωτσόβολοι, ζήτα τους και το τηλεκοντρόλ να την ρυθμίσεις εσύ ο ίδιος. Οι δύο αυτές τηλεοράσεις δεν έχουν σε εικώνα απολύτως καμιά διαφορά, διαφέρουν μόνο σε εξοπλισμό, η gt60 έχει γρηγορότερο επεξεργαστή για τη smart πλατφόρμα και δορυφορικό δέκτη καθώς και δυνατότητα έγγραφής σε σκληρό δίσκο, δυνατότητα άχρηστη όμως εν πολλοίς γιατί ο δίσκος φορμάρεται και παίζει μόνο στην τηλεόραση και γράφει μόνο από digea. Επίσης να ξέρεις ότι άπαξ και σου άρεσε η gt60 στο φωτισμένο χώρο του media markt θα σου αρέσει σίγουρα και η st στο σαλόνι του σπιτιού σου. Τώρα όσον αφορά το burn in και την υγεία του πάνελ των πλάσμα έχω να σου πω ότι αν παρακολουθείς συνεχώς επί τέσσερις ώρες κάθε μέρα μέγκα, το πάνελ σίγουρα δεν θα πάθει τίποτα μόνιμο, η υγεία σου όμως και δη η ψυχική σίγουρα είναι πολύ πιθανο να πάθει μόνιμη βλάβη.

:flipout::flipout::flipout:Kλαιω λεμε.
Σωστοτατος για το Μεγκα! (και οχι μονο)
Η st σε σχεση με την gt δεν εχει τοσο τελεια χρωματικη απεικονιση στις εργοστασιακες ρυθμισεις.
Και παλι ομως τα χρωματα της θα ειναι πολυ πιο φυσικα απο led, ενω και το μαυρο της στις συνθηκες
του σκοτεινου δωματιου που περιγραφει ο φιλος Λακης θα ειναι απολαυστικο.
Τωρα, αν της γινει και ενα καλιμπραρισμα απο επαγγελματια πιστευω οτι με ενα μικρο συν στην τιμη της st
θα εχει εικονα που δεν θα ζηλευει σε τιποτα την gt.

ευχαριστώ που απάντησες

φυσικά και τα μάτια μου θα πάρουν την τελική απόφαση αλλά στη ζωή μου ότι δεν το γνωρίζω έχω μάθει να συμβουλεύομαι τους εδικούς. άσε που μέσω των φόρουμ (του εξωτερικού κυρίως) έμαθα απίστευτα πολλά πράγματα για το κυρίως χόμπυ μου (τρέξιμο και παπούτσια running).
γενικά όπως προανέφερα εντυπωσιάστηκα από την gt60. συνεπώς αν η st60 δεν έχει σημαντικές διαφορές τότε.... ω ναι θα πάρω την 1η πλάσμα της ζωής μου.
Παρακολουθώντας τισ τιμές των led τα τελευταία 4χρόνια έμαθα πως η εποχή του αυγούστου είναι γενικά συμφέρουσα για τέτοια αγορά. ξέρεις αν το ίδιο ισχύει και για τις πλάσμα?

Για τις πλασμα ειναι και λιγο λαχειο. Εγω πετυχα σε εκπληκτικη τιμη προσφορας τη δικη μου
(panasonic ut50) λιγο πριν τις γιορτες των Χριστουγενων αν θυμαμαι καλα. Το μισο φορουμ ειχε ψωνισει τοτε.:firstprize:
Για το burn in μην φοβασαι. Λιγη προσοχη, που θα την εχεις σιγουρα απο οτι βλεπω
και ολα θα πανε καλα!