Crypto ReDi 211

Dominick1978

New member
9 December 2007
17
Έχω τον Crypto Redi 211. Τον έχω συνδέσει μέσω HDMI με την Sony KDL 32D3000. Όλα λειτουργούν ΟΚ εκτός από το γεγονός ότι δεν μπορώ να αυξομειώσω την ένταση του ήχου από το control του και πρέπει να χρησιμοποιώ το control της tv.
Any ideas?
Ευχαριστώ πολύ.
 

tolias

Supreme Member
5 March 2011
3,745
Το τηλεκοντρόλ του δέκτη ρυθμίζει τον ήχο του δέκτη και όχι της τηλεόρασης. Για την ένταση του ήχου της τηλεόρασης χρειάζεται το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης. Γενικά προτείνεται να βάζεις τον ήχο του δέκτη στο μέγιστο και να χρησιμοποιείς τον ήχο της τηλεόρασης, ή ένα προγραμματιζόμενο τηλεκοντρόλ που στα πλήκτρα του ήχου να μην αντιστοιχείται ο ήχος του δέκτη αλλά ο ήχος της τηλεόρασης.
Αν θυμάμαι καλά το τηλεκοντρόλ του δέκτη ρυθμίζει τον ήχο του δέκτη με δύο τρόπους. Έχει κουμπί vol, αλλά και η οριζόντια διεύθυνση του πολυπλήκτρου ρυθμίζει και αυτό τον ήχο. Αν κανένας από τους δύο τρόπους δεν δουλεύει, τότε κάτι δεν πάει καλά. Αλλά τότε είναι θέμα υλικού.
 
Last edited by a moderator:

gogos1

New member
24 May 2012
54
Τον απέκησα πριν μια βδομάδα.Έχει καταπληκτική εικόνα.Δεν τον έχω χρησιμοποιήσει ακόμη ως βίντεο πλέιερ.Παίζει εξωτερικούς υπότιτλους;Δεν ξέρω.Κανένας παλιός για να μου πει την εμπειρία του και τα τεχνικά χαρακτηριστηκά;
 

tolias

Supreme Member
5 March 2011
3,745
Θα σου πρότεινα να διαβάσεις αυτό το thread, του 211D.
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/112896-Crypto-ReDi-211D
Είναι ο ίδιος δέκτης, από την ίδια εταιρία, με τον ίδιο επεξεργαστή κτλ. Αλλά βγαίνει σε δύο εκδόσεις με μία μόνο διαφορά. Ο 211D παίζει ήχο AC3 ή αλλιώς Dolby. Αυτό σημαίνει το D στο όνομα του. Ο δικός σου δεν παίζει ήχο Dolby. Δηλαδή κανάλι ή βίντεο με αυτόν τον ήχο στον δικό σου δέκτη δεν θα βγάζει καθόλου ήχο. Κατά τα άλλα, τα υπόλοιπα που ισχύουν στον 211D λογικά θα ισχύουν και στον δικό σου. Ίσως να υπάρχουν ελάχιστες διαφορές σε μερικά επιμέρους θέματα λόγω διαφορετικού λογισμικού, δηλαδή μπορεί τα δύο λογισμικά να έχουν κάποια μικρή διαφορά στην ημερομηνία παραγωγής τους. Αλλά θα πρόκειται για μικροδιαφορές (αν υπάρχουν). Η μεγάλη διαφορά είναι στον ήχο Dolby που προανέφερα.
 

violantos

Senior Member
24 January 2011
340
To λογισμικό firmware που έχω λάβει για επανεγκατάσταση είναι το ίδιο και για τους δύο δέκτες 211 και 211D άρα συμφωνώ ότι είναι οι ίδιοι δέκτες (απλά υπάρχει ένα απιπρόσθετο hw με ac3 στον 211D)
 

violantos

Senior Member
24 January 2011
340
Έχω λάβει 2 firmware από την Crypto.
ReDi_211_211D_multilingual.abs
product_sabbat_dual.abs
Έχω εγκαταστήσει το πρώτο αλλά νομίζω είναι τα ίδια διότι είναι 4.194.304 bytes και τα δύο. Ελπίζω να είναι χρήσιμα. ΘΑ είναι στον σύνδεσμο μέχρι την Κυριακή 19/1/2014.

http://we.tl/8YWi58djyU
 

tolias

Supreme Member
5 March 2011
3,745
Αυτό ίσχυε παλιότερα, αλλά δυστυχώς στους ALI έχει αλλάξει. Όλα τα λογισμικά στους ALI 3601 και 3801 έχουν το ίδιο ακριβώς μέγεθος. Έχω καμιά δεκαριά λογισμικά για ALI 3801 με το ίδιο ακριβώς μέγεθος λογισμικού. Μόνο ο Ferguson T650i με το τροποποιημένο user inerface που έχει, έχει ακριβώς το διπλάσιο μέγεθος λογισμικού. Ούτε το όνομα του λογισμικού σημαίνει τίποτα γιατί ο καθένας δίνει ότι όνομα θέλει στο λογισμικό. Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιο πρόγραμμα που να κοιτάει κάποια εσωτερικά χαρακτηριστικά των λογισμικών για να δείχνει ημερομηνία παραγωγής. Αλλά εγώ δεν το έχω βρει και δεν ξέρω πως βρίσκεται η ημερομηνία παραγωγής ενός λογισμικού. Μόνο αν το λογισμικό κατεβαίνει μέσα σε φάκελο zip ή rar βλέπω κάποια στοιχεία του λογισμικού στο πρόγραμμα 7zip που χρησιμοποιώ για να ανοίγω τους συμπιεσμένους φακέλους.
 
Last edited:

talos_2002

Supreme Member
27 January 2010
5,393
Θεσσαλονίκη
Η ημερομηνία που δημιουργήθηκε το αρχείο μπορεί συνήθως να φανεί μέσα στο αρχείο στο σημείο που αναφέρεται το maincode, ανοίγοντάς το με έναν μεγάλο κειμενογράφο (για να μπορεί να διαχειριστή το μεγάλο μέγεθος αρχείου) στο σημείο που αναφέρεται το maincode.
 

tolias

Supreme Member
5 March 2011
3,745
Η ημερομηνία που δημιουργήθηκε το αρχείο μπορεί συνήθως να φανεί μέσα στο αρχείο στο σημείο που αναφέρεται το maincode, ανοίγοντάς το με έναν μεγάλο κειμενογράφο (για να μπορεί να διαχειριστή το μεγάλο μέγεθος αρχείου) στο σημείο που αναφέρεται το maincode.
Δηλαδή ένας κειμενογράφος σαν το Word, ή καλύτερα το Write του LIbre Office (διάδοχο του Open Office) που χρησιμοποιώ θα μου ανοίξει το αρχείο abs ενός λογισμικού; Να το δοκιμάσω ή θα ανατιναχτεί ο υπολογιστής;
 

tolias

Supreme Member
5 March 2011
3,745
Δηλαδή από Wordpad και πάνω τα ανοίγουν. Έχω και το Wordpad και όπως είπα το Writer του Libre Office που είναι ο διάδοχος του Open Office που είναι και τα δύο επιπέδου Microsoft Office. Και δωρεάν. Θα δοκιμάσω να ανοίξω ένα λογισμικό. Χρήσιμο είναι να ξέρεις πότε φτιάχτηκε ένα λογισμικό.
 

Fei Arta

New member
16 January 2014
1
Συγγνώμη παιδιά αλλά εγώ αγορά τον crypto 211 και πέρασα λάθος αναβαθμιση. Γνωριζει κάνεις σας τι να κανω? Δεν βλέπει το τηλεχειριστήριο και δεν μπορώ να μπω στο menu…Ευχαριστώ για τον χρόνο σας
 

tolias

Supreme Member
5 March 2011
3,745
Καλώς ήρθες στο forum. Πρώτα πρέπει να μας πεις ποιανού δέκτη το λογισμικό πέρασες. Επίσης αν ο δέκτης κόλλησε ή αν απλά δεν ακούει στο τηλεκοντρόλ. Αν κόλλησε δεν μπορούν να γίνουν πολλά πράγματα. Μόνο το service μπορεί να κάνει κάτι. Αν δεν κόλλησε, αλλά δεν ακούει στο τηλεκοντρόλ τότε χρειάζεσαι ένα προγραμματιζόμενο τηλεκοντρόλ, μάλλον το TELE USB-300 που έχει μεγάλη βάση δεδομένων, αλλά παίρνει επιπλέον εξωτερικούς κωδικούς που τους περνάς εσύ μεσώ υπολογιστή. Γιαυτό πρέπει να μας πεις ποιού δέκτη το λογισμικό χρησιμοποίησες, γιατί ο δέκτης σου έχει πια μετατραπεί στον δέκτη από τον οποίον πήρες το λογισμικό. Και ακούει μόνο στο τηλεκοντρόλ του δέκτη από τον οποίον πήρες το λογισμικό. Άρα στο TELE USB-300 ψάχνεις με το όνομα του καινούριου δέκτη την βιβλιοθήκη κωδικών του τηλεκοντρόλ, μήπως είναι ήδη μέσα ο κωδικός. Και ο δέκτης σου θα ακούει στο τηλεκοντρόλ TELE με τον κωδικό του καινούριου δέκτη. Αλλά ακόμα και αν δεν είναι αποθηκευμένος ο κωδικός στο TELE μπορεί μέσα στο forum να υπάρχει δικός μας κωδικός, που τον κατεβάζεις από εμάς, τον περνάς στο TELE και πάλι θα δουλεύει ο δέκτης με το TELE. Άρα χρειάζεται το όνομα του δέκτη από τον οποίον πήρες το λογισμικό.
 

violantos

Senior Member
24 January 2011
340
Re: Απάντηση: Crypto ReDi 211

Δεν είναι μαγικός σε θέματα media player ο δέκτης αυτός. Γιατί έβαλες άλλο firmware? Δεν ήσουν ικανοποιημένος μήπως με το media player? Και εάν καταφέρεις να τον επαναφέρεις AC3 δεν θα παίζει, μόνο ο δέκτης 211D έχει ac3 support. Τα χρήματα που θα ξοδέψεις για να τον διορθώσεις, εάν μπορείς να τον διορθώσεις με remote control όπως ανάφερε ο tolias, δεν αξίζουν εάν τον χρειάζεσε για να βλέπεις έργα μέσο usb αφού πάλι δεν θα είσαι ευχαριστημένος.

Βλέπεις εικόνα καθόλου από τον δέκτη? Εάν δεν ξεκινάει ο δέκτης δεν μπορείς να κάνεις τίποτα.
 
Last edited:

tolias

Supreme Member
5 March 2011
3,745
Δεν συμφωνώ. Αν δεν κάνει τίποτα θα χάσει τα λεφτά που έδωσε για να τον αγοράσει. Αυτή την στιγμή στο eshop κάνει 23 ευρώ και είναι μάλλον η χαμηλότερη τιμή. Άρα αυτό θα είναι τουλάχιστον το ποσό που θα χάσει αν τον πετάξει. Το τηλεκοντρόλ που είπα κάνει 6 ευρώ. Άρα χάνει λιγότερα, αν και το τηλεκοντρόλ αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί και αλλού. Αν έχει κολλήσει, μπορεί να το πάει στο σέρβις σαν κολλημένο και ίσως να του το αλλάξουν δωρεάν. Αν μπορεί να λύσει το πρόβλημα γιατί να πετάξει τα λεφτά της αγοράς του;
 

talos_2002

Supreme Member
27 January 2010
5,393
Θεσσαλονίκη
Fei, όπως και να'χει χρειαζόμαστε περισσότερες πληροφορίες για να σε βοηθήσουμε. Έβαλες λογισμικό άλλου δέκτη με ίδιο τσιπ (ALi M3801) -πιθανότατα του 215Α-, οπότε δύο είναι τα πιο πιθανά σενάρια:
α) Ο δέκτης σου δέχθηκε επιτυχώς το λογισμικό και εκκινεί κανονικά δείχνοντας κάποια εικόνα στην τηλεόρασή σου (π.χ. μήνυμα «Χωρίς σήμα»). Σε αυτή την περίπτωση χρειάζεσαι μόνο ένα προγραμματιζόμενο τηλεχειριστήριο, όπως το USB-300 των 6 που πρότεινε ο tolias. Επίσης, δεν πρόκειται να σε βοηθήσει το service επειδή είναι προφανές ότι παραβιάσθηκαν οι όροι της εγγύησης.
β) Ο δέκτης σου δεν εκκινεί κανονικά πια και δεν παρουσιάζει απολύτως καμία εικόνα στην τηλεόρασή σου. Σε αυτή την περίπτωση τον επιστρέφεις και ελπίζεις να σου τον αναγνωρίσουν ως ελαττωματικό ώστε να τον αντικαταστήσουν.