Ρύθμιση ενσωματωμένου δορυφορικού δέκτη σε τηλεόραση Sony

Antony

Senior Member
12 January 2007
663
Χαϊδάρι
Καλησπέρα σε όλα τα μέλη.
Φίλος έχει εγκαταστήσει πιάτο με 2 lnb για hotbird και astra.
Έχει μια τηλεόραση sony με ενσωματωμένο δορυφορικό δέκτη, αλλά όταν πάει να κάνει εγκατάσταση των δορυφορικών καναλιών, η tv ζητάει διάφορες παραμέτρους τις οποίες δε γνωρίζει τι να επιλέξει π.χ τάση lnb (όχι, 13/28 ή 14/29) ή για το diseq (απενεργοποιημένο, Α, Β, C κλπ)
Μπορεί κάποιος να βοηθήσει?
Ευχαριστώ.

Στη ρύθμιση DiSEqC θα βάλει A ή B, ανάλογα με τη θέση που έχει μπει το lnb για hotbird και το lnb για astra στο διακόπτη DiSEqC.

Έχει αλλά όταν τη βάζει δεν κάνει καθόλου τη σάρωση και τον γυρνάει στο αρχικό μενού....

Καλημέρα σε όλους.
Τελικά βρήκαμε τη λύση και κατεβάσαμε τα δορυφορικά κανάλια.
Ευχαριστώ πολύ τον Σεραφείμ για τη βοήθειά του!!!

Εμένα στην επιλογή Α δεν φάνηκε να μου εντοπίζει τίποτα, αν μπορούσατε να γράψετε ακριβώς τα βήματα θα ήταν πολύ χρησιμο..

Ευχαριστώ.

Καλημέρα σε όλους.
Αυτό που δεν καταλαβαίνω στο καταραμένο i-manual έιναι που σου λέει απλά "πάτα αυτό το κουμπί"!
Υπάρχει κανένα manual της προκοπής;

παιδιά έχω την W605B. Δεν υποστηρίζει κινητό κάτοπτρο? Έχει μόνο δυο επιλογές, α)σταθερή κεραια ή diseqc και β)μονή διαν καλωδιακής tv.
Oτι και να δοκίμασα με το (α) κατεβάζει μόνο ένα δορυφόρο.

Καλησπέρα ,μήπως υπάρχει κάποιο λίνκ μέ τίς προτεινόμενες ρυθμίσεις Φυσικά η Σονυ δέν έχει ιδέα
Δοκίμασα ,αφού διάβασα τά προηγούμενα,αλλά δέ λειτουργεί

Φίλος που πήρε SONY 48" UHD (αν θυμάμαι σωστά τις ίντσες) πριν μερικούς μήνες και πήγα να του την ρυθμίσω,
δεν μου άρεσε καθόλου το δορυφορικό κομμάτι της όπως και διάφορα άλλα πράγματα που δεν είναι του παρόντος.

Δεν ξέρω γιατί ενώ υπάρχει τόση τεχνογνωσία, δημιουργουν κάτι που είναι τόσο δύσχρηστο.
Κάποιος που δεν έχει δουλέψει SONY με δορυφορικό δέκτη, δεν μπορεί να καταλάβει για πόσο μπερδεμένη κατάσταση μιλάμε.
Εγώ δεν υπήρχε περίπτωση να κρατούσα τέτοια τηλεόραση, αν ήθελα να κάνω λήψη δορυφορικής μέσω tuner της ίδιας τηλεόρασης.

Δεν μπορώ να σε βοηθήσω Πέτρο γιατί δεν έχω κρατήσει σημειώσεις, αλλά αν πας βήμα-βήμα θα δεις σήμα... μέχρι να σου σπάσει τα νεύρα βέβαια.

Απάντηση: Re: Ρύθμιση ενσωματωμένου δορυφορικού δέκτη σε τηλεόραση Sony

Φίλος που πήρε SONY 48" UHD (αν θυμάμαι σωστά τις ίντσες) πριν μερικούς μήνες και πήγα να του την ρυθμίσω,
δεν μου άρεσε καθόλου το δορυφορικό κομμάτι της όπως και διάφορα άλλα πράγματα που δεν είναι του παρόντος.

Δεν ξέρω γιατί ενώ υπάρχει τόση τεχνογνωσία, δημιουργουν κάτι που είναι τόσο δύσχρηστο.
Κάποιος που δεν έχει δουλέψει SONY με δορυφορικό δέκτη, δεν μπορεί να καταλάβει για πόσο μπερδεμένη κατάσταση μιλάμε.
Εγώ δεν υπήρχε περίπτωση να κρατούσα τέτοια τηλεόραση, αν ήθελα να κάνω λήψη δορυφορικής μέσω tuner της ίδιας τηλεόρασης.

Δεν μπορώ να σε βοηθήσω Πέτρο γιατί δεν έχω κρατήσει σημειώσεις, αλλά αν πας βήμα-βήμα θα δεις σήμα... μέχρι να σου σπάσει τα νεύρα βέβαια.

Eυχαριστώ ,αλλά δε βγάζει τίποτε ,βήμα -βήμα πάω ,αλλά έχει κάποιες επιλογές γιά θέσεις δορυφόρου κλπ,κλπ Είναι απαράδεκτοι
Απλά είχα κατεβασμένη παροχή παραλληλα μέ το nova καί δοκίμασα νά το συνδέσω ,φυσικά το παράτησα

Καλημέρα, η μόνη λύση που βλέπω να δουλεύει σωστά είναι να πας να αγοράσεις έναν δέκτη της αγοράς και να κάνεις την δουλειά σου
αλλά καταλαβαίνω πως δεν τον χρειάζεσαι αφού έχεις NOVA και ο μόνος λόγος που θέλησες να ασχοληθείς είναι περισσότερο "για το γμτ".

Απάντηση: Re: Ρύθμιση ενσωματωμένου δορυφορικού δέκτη σε τηλεόραση Sony

Καλημέρα, η μόνη λύση που βλέπω να δουλεύει σωστά είναι να πας να αγοράσεις έναν δέκτη της αγοράς και να κάνεις την δουλειά σου
αλλά καταλαβαίνω πως δεν τον χρειάζεσαι αφού έχεις NOVA και ο μόνος λόγος που θέλησες να ασχοληθείς είναι περισσότερο "για το γμτ".

Ακριβώς έτσι είναι ,απλά για το γμτ
Νά υπάρχει κάτι καί νά μη μπορείς νά το λειτουργήσεις ,έστω γιά ακαδημαικούς λόγους ....
Κάποια στιγμή θά βρώ τη άκρη ...

Re: Απάντηση: Ρύθμιση ενσωματωμένου δορυφορικού δέκτη σε τηλεόραση Sony

Καλημέρα σε όλους.
Εχω κ εγω μια σονυ που ζητάει τέτοιες παραμέτρους και εχω βάλει κ εγω διπλό lnb για astra & Hotbird .

Μπορεις να γράψεις σε παρακαλώ τα βήματα που ακολουθησατε γιατι δεν βρισκω τίποτα ?

Αφου σιγουρευτηκα οτι εχω σημα στην ακρη του καλωδιου με ενα δανεικο otetv δεκτη , ξεκινησα την διαδικασια επιλογης ρυθμισεων .
Διαλεξα στην πρωτη ερωτηση την πανω επιλογη για σταθερη ή dicesq , επειτα εβαλα οχι και μου εμφανισε ενα εικονιδιο με ενα καλωδιο το οποιο συνεδεσα στην main (κατω ) εισοδο του δορυφορικου .
Επειτα πατησα επομενο και με εβγαλε σε 4 επιλογες αποθηκευσης-αναζητησης , διαλεξα την πρωτη και αλλαξα μονο αυτο που λεει πληρης αναζητηση
και το εκανα μονο τις δωρεαν υπηρεσιες (αλλιως βρισκει και τα κωδικοποιημενα ματαια ).Επειτα εχει μια επιλογη οπου διαλεγεις ολες τις υπηρεσιες ή μονο tv ή μονο radio .Στα υπολοιπα δεν πειραξα κατι αφου φαινεται οτι ετσι σαρωνει τα παντα και οτι βρει .Εξαλλου αν δεν αλλαξω την πρωτη επιλογη σε αυτο το μενου απο αυτοματα σε χειροκεινητα δεν με αφηνει να πειραξω κατι αλλο εκτος ισως απο τα 13/18 v οπου τα αφησα οπως ειναι.
Μετα εκανα μια back αν θυμαμαι καλα και πατησα εναρξη , αυτο ηταν .
Δεν ειμαι στην τηλεοραση τωρα , απο μνημης γραφω , για διευκρινησεις ρωτηστε .

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ο εξοπλισμος υπηρχε και ηταν ηδη συντονισμενος σε eutelsat 9A ( otetv ).

Τέλος καλό όλα καλά!

Άντε και αύριο στις 22.05, Λίβερπουλ-Μάνστεστερ Γιουνάϊτεντ στο W9 Suisse. :p