Lg, Samsung, Sony... 55" LED

kostis1

New member
8 August 2012
56
Παιδιά καλησπέρα,

αν και υπάρχουν αρκετά θέματα με κριτικές, σκόρπια βέβαια, θα ήθελα να θέσω το εξής ερώτημα
έστω ότι η επιλογή των κορυφαίων των 3 εταιριών (αν κάνω λάθος διορθώστε) είναι αλφαβητικά
LG LA960V, Samsung F8000 (F8500 ξεφεύγει πολύ στην τιμή γι' αυτό δεν αναφέρω) και Sony KDL-55W905
Ελπίζω να συγκρίνω όμοια πράγματα...
Τώρα η απορία μου είναι η εξής... θέλω να κάνω την επένδυση σε μία από τις 3 με τάση περισσότερο στη
Samsung λόγω συνολικής απόδοσης, με τα όσα έχω, γενικά, διαβάσει και έχω δει
Θα ήθελα αν κάποιος έχει κάνει μια έρευνα αγοράς ή έχει μία άποψη να βοηθήσει.
Απόσταση 3 μέτρα και κάτι, κυρίως ταινίες υψηλής ανάλυσης, παιχνίδια και συνδρομητική τηλεόραση (κυρίως ποδόσφαιρο)
και σε τελευταία μοίρα τηλεοπτικό πρόγραμμα.
Θα έλεγα ότι ο χώρος είναι προς το σκοτεινό παρά προς το φωτεινό. Θα με ενδιέφερε να έχει άνετη χρήση ίντερνετ και καλό media playerμέσω smart tv
έστω και με εξωτερικό... πληκτρολόγιο. επίσης δεν ξέρω και με flash player τι γίνεται... αυτά τα ολίγα από κάποιον μη γνώστη!!!
Ο,τι άλλο ρωτήστε με... και πάλι ελπίζω να μην έχω παραβλέψει θέμα και είναι περιττό αυτό που ανοίγω εκ νέου.

Eγώ, Κώστα, δεν πρόκειται να σου προτείνω ποια από τις τρεις να αγοράσεις.
Σάμπως τις έχω δει, ή- πολύ περισσότερο- τις έχω λειτουργήσει...
Να αναφέρω απλώς ότι η LG έχει παθητικό 3d, ενώ οι άλλες ενεργητικό, αν αυτό σε ενδιαφέρει.
Η Samsung δεν φαίνεται να έχει κάποιο εμφανές μειονέκτημα.
Kαι η Sony φαίνεται εξαιρετική, ενώ έχει και ελάχιστο input lag για τα παιχνίδια, αλλά έχει πολύ μικρή γωνία θέασης, όπως αναφέρουν όλα τα reviews.
Για την LG δεν βρήκα κάποιο αξιόπιστο review, αλλά πιο χαμηλά μοντέλα φαίνονται βελτιωμένα σε σχέση με πέρυσι.
Όπως και να έχει, πρέπει να δεις και τις τρεις από κοντά και να αποφασίσεις ποια σου αρέσει από μόνος σου, αφού λάβεις υπόψη γνώμες και reviews.
Αν όμως δεν βιάζεσαι και περιμένεις κάποιους μήνες, πιστεύω προς το τέλος του έτους, η τιμή τους θα βρίσκεται πιο κοντά στις 2000 ευρώ, παρά στις 2500+, που είναι τώρα.

Η αγορά καμιας τηλεόρασης (και ειδικά 2600-2900 ευρώ) δεν είναι επένδυση. Αρχές του 2014 που θα κυκλοφορήσουν τα νέα μοντέλα θα θεωρείται ήδη ξεπερασμένη.

Δες καλύτερα κάποιο μοντέλο πιο κάτω (Samsung σειρά 6 , LG σειρά 7 , Sony σειρά 8). Η διαφορά στην εικόνα είναι μικρή ενώ στην τιμή είναι μεγάλη.

Παιδιά όντως έχετε δίκιο... επι τόπου έρευνα και ο,τι αρέσει περισσότερο
Επίσης είναι όντως άστοχο να δώσεις τόσα λεφτα για τηλεόραση...
Μάλλον πάμε για Samsung ... Απ´ τη σειρα 6 yperion έχεις κάτι να προτείνεις και να μου πεις τις διαφορές με την f8000;;;

Διαφορές με την F8000 θα σου πω ότι βλέπω στα καταστήματα , δηλαδή ελάχιστη υπέρ της F8000 (κυρίως στην κίνηση γιατί έχει 200 Hz πραγματικά έναντι 100 των F6xxx).

Μπορείς να πας σε κάποια από αυτές...

http://www.skroutz.gr/s/3005954/Samsung-UE55F6500.html
http://www.skroutz.gr/s/3081199/Samsung-UE55F6640.html
http://www.skroutz.gr/s/3086668/Samsung-UE55F6740.html

Οι διαφορές είναι κατά 99% αισθητικές (άλλη βάση , άλλο πλαίσιο κτλ) και όχι θέμα εικόνας.

Η w905 θα μπορούσε να υπερισχύει της f8000 γενικα αλλα και μακροπρόθεσμα π.χ. λόγω evolution kit;

Διόρθωσε με αν...
με μία πρόχειρη ματιά η f8000 φαίνεται καλύτερη, δε γνωρίζω αν σε συγκεκριμένες τεχνικές λεπτομέρειες π.χ. imput lag, μαύρο/αντίθεση
έχει διαφορά με τη sony; τι λες yperion?

Αξίζει οπότε τη θυσία απέναντι στη Samsung;;; αν μπορείς διευκρίνισε λίγο σχετικά με το imput lag τι και πως (να μαθαίνει και ο νεότερος)

kostis1 να ξέρεις ότι ισχύει 100% αυτό που είπε ο Yperion. Καλύτερα μην κάνεις επένδυση σε τηλεόραση δίνοντας 2,5Κ+. Την έκανα κι εγώ την κίνηση αυτή με την 46Χ3500 (3,2Κ έκανε τότε) που πήρα και αν και την έχω ευχαριστηθεί την τηλεόραση πιστεύω ότι το ίδιο θα είχα ευχαριστηθεί και μία του 1,5Κ και την επόμενη χρονιά θα μπορούσα να δώσω κι άλλα 1,5Κ και να πάρω κάτι ακόμη καλύτερο από την 46Χ3500. Γενικά ωραίο είναι να αγοράσεις top of the line TV αν είναι να αξιοποιήσεις στο μέγιστο αυτά που σου προσφέρει. Αν δεν ασχοληθείς με το calibration της εικόνας ίσως να μην καταλάβεις καν διαφορά μεταξύ κάποιου κορυφαίου μοντέλου με κάποιο λίγο πιο κάτω αλλά με σημαντικά χαμηλότερη τιμή.

Όντως... Μάλλον θα περιμένω να πέσουν σίγουρα οι τιμές λίγο ίσως όταν αρχίσει λίγο και παγώνει ...ο καιρος. Αν και έχω αποφασίσει να διαθεσω 2000 σίγουρα. Τώρα θα δείξει μήπως σε εκπτώσεις γίνει κανένα θαύμα!!! :)

Να επανέλθω λοιπόν κι εγω με τις απορίες μου...
Τώρα που δημοσίευσε και το fullhd.gr review για τη Sony μπορούμε να έχουμε αντικειμενικοτερη... άποψη η τελικα είναι προσωπικό θέμα... Παίζει (αν υποστηρίξουμε ότι είναι το ίδιο καλές) να είναι +1 το Evolution Kit λόγω αναβάθμισης... [Samsung f8000]?

Είμαι και εγώ στις δύο εφόσον δεν έχω δει LG ακόμα αυτό που βλέπω και από κοντά φαίνεται καλύτερη η Sony και στα δικά μου μη έμπειρα μάτια αυτή όμως η διάφορα που υπάρχει όντως στην εικόνα αξίζει σε σχέση με φωνητικές εντολές touch τηλεκοντρόλ , υποστήριξη στα app και δύο δεκτές κεραίας για να βλέπεις η να γράφεις δύο διαφορετικά προγράμματα

επίσης το input lag της samsung και της lg είναι τόσο... τραγικό σε σχέση με τη sony, π.χ. αν θέλω να παίζω παιχνίδια τύπου (ποδόσφαιρο/αθλητικά, αυτοκίνητα κλπ.);;;

Last edited:
Για την 790 υπάρχει μέτρηση...

The LA790V acquitted itself reasonably well on the gaming front. We’ve seen LGs struggle with very high input latency in the past and without the Game Picture Mode enabled, this was looking like going down the same path with a controller lag in the mid 120 milliseconds. Fortunately the Game Mode brought this down considerably to around 52ms so probably fine for most single player games. Competitive gamers and those fond of twitch and 2D fighters might want to look elsewhere.

http://www.avforums.com/reviews/LG-47-55-LA790-LA790V-3D-LED-Television-Review_527/Test_Results.html

Γενικά τα 44 ms της Samsung είναι μέτρια αλλά όχι απαγορευτικά. Υπάρχει και βαθμολόγηση ανάλογα με το lag εδώ...

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/53970-Επιλογή-τηλεόρασης-για-gaming/page5

Εγώ έχω την παλαιά LG lh9000 σε παιχνίδια αγώνων δεν έχω καταλάβει κάτι ξέρουμε πόσο input lag έχει; επίσης η LG la960 έχει πέσει πολύ πριν ακόμα βγει η Sony κρατάει τιμή δύσκολη θα είναι η επιλογή..

Για την SL9000 (μοντέλο 2009 και αυτή) βρήκα ότι έχει lag 49 ms. Για την LH9000 δεν μπόρεσα να βρω αλλά αν είχαν την ίδια επεξεργασία κάπου εκεί πρέπει να ήταν.

Για να μην ανοίγω νέο θέμα μεταξύ σαμσουνγκ f6xxx και lg lm760 πως τα βλέπετε;
Μου άρεσε το magic mote και η εγγύηση 0 pixel της lg αλλά η σαμμυ είναι νέο μοντέλο...