Creative Aurvana Live!

mstr

Supreme Member
23 July 2009
4,393
Εχει ακουσει παιδια κανεις αυτα τα ακουστικα?

Αρκετα καλα λογια διαβαζω γενικως.Πρεπει να ειναι τα ιδια ακουστικα με καποια Denon AH 1001 που εχουν καταργηθει απ'οτι επισης διαβαζω.

Το διαγραμμα του innerfidelity για τα denon δειχνει οτι λογικα εχουν καλη ισορροπια.Αν τα CAL! ειναι τα ιδια (στο innerfidelity του αρεσαν και λιγο καλυτερα απο τα denon),τοτε για 60 κατι ευρω, (τιμη που βγαζει ο skroutz),θα πρεπει να ειναι πολυ καλη επιλογη για ευκολοδηγητα,κλειστου τυπου full size μοντελο.

http://graphs.headphone.com/graphCompare.php?graphType=0&graphID[]=1603

Τα παρέλαβα πριν από μια εβδομάδα, ψάχνοντας για ένα ακουστικό εσωτερικής χρήσης για μουσική αλλά και για περιστασιακό gaming. Τα πήρα στα τυφλά -ή στα κουφά;-, οπότε δεν έκανα καμιά ακρόαση, μόνο έρευνα αγοράς από reviews. Δεν ξέρω αν είμαι σε θέση να κάνω παρουσιάση για να καταλάβει κάποιος τρίτος πώς ακούγονται, γιατί οι προηγούμενες μου εμπειρίες με ακουστικά είναι περιορισμένες (headset Microsoft LX-3000, φθηνές ψείρες Sony MDR-EX10LP και ό,τι συνόδευε το εκάστοτε κινητό μου).

Όπως λέει και ο ιννερφιντέλιτης χωρίς να είναι άσχημα από κατασκευή, η αίσθηση που μου δίνουν είναι ότι δεν θα αντέξουν και πολλές κακουχίες. Τα βύσματα όλα είναι gold plated και τα καλώδιά του λέει ότι χρησιμοποιούν high purity OFC, αν σημαίνει κάτι αυτό. Συνοδεύονται από ένα καλώδιο επέκτασης 1.5μ, ένα adaptor 1/4" και μια θήκη αποθήκευσης. ΌΜΩΣ, το καλώδιο επέκτασης έχει ίσως κάτω από το μισό πάχος του κανονικού καλωδίου και δείχνει εύθραυστο.

Είναι πολύ άνετα πάντως, μόνο μετά από ώρα μπορεί να δημιουργήθει κάποιο αίσθημα ζέστης. Τα μαξιλαράκια είναι μαλακά και αλλά το μέγεθος του ακουστικού είναι κάπως οριακό για circumaural, έχω σχετικά μικρά αυτιά (νομίζω) και χωράνε οριακά μέσα στο χώρο που ορίζει το cup.

Ως πηγές έχω iPod, iPad, το PC μέσω της εξόδου ακουστικών των M-Audio AV40 που τροφοδοτούνται από μια M-Audio Audiophile 2496 και την τηλεόρασή μου και τα οδηγούν καλά θα έλεγα (με τα iP*ds να τα πηγαίνουν καλύτερα νομίζω). Θα περίμενα λίγο πιο έντονες τις χαμηλές του, αλλά μπορεί να στρώσει αυτό, και θα έλεγα ότι ηχητικά είναι αρκετά ξεκούραστα και θα σταματήσω εδώ για να μην κάνω άστοχες περιγραφές. Αν κάποιος φίλος εν Αθήναις θέλει να τα ακούσει, πολύ ευχαρίστως το κανονίζουμε.

Αυτάαα... :)

DSC05964.jpg

DSC05965.jpg

DSC05966.jpg

Last edited:
Ευχαριστω για την απαντηση με τις εντυπωσεις σου :-)

Αν επιτρεπεται,απο που τα πηρες και ποσο?

Παρακαλώ. :)

Ναι, επιτρέπεται, από το ένα κατάστημα που τα έχει στο θείο τσιγγούνη, pc1.gr στα 60 + 3 ευρώ μεταφορικά.

A ok σ'ευχαριστω.
Ειχαν καλη εξυπηρετηση/χρονο παραδοσης?

Στη σελίδα τους έλεγε διαθέσιμο και τα παρέλαβα αντικαταβολή καλά συσκευασμένα σε 2 εργάσιμες. Δεν είχα κάποιο παράπονο.

Σ'ευχαριστω.

Αν και οποτε σου ειναι ευκολο να μου απαντησεις στις παρακατω ερωτησεις... :-)

1)Ειπες κατι για το μεγεθος,οτι κυκλωνουν οριακα τα αυτια σου. Τα δικα μου αυτια ειναι 6.5 cm μηκος (απο πανω μεχρι κατω),και θα ελεγα κανονικου σχηματος και δεν εξεχουν εντονα...αν δε το θεωρεις αστειο να μετρουσες καποια στιγμη τα δικα σου ωστε να εχω σημειο αναφορας...αν σου φανεται καπως να τα μετρησεις,οκ κανενα προβλημα :-)

2)Μιλησες για ξεκουραστο ηχο γενικα.Καπου στο review του innerfidelity ανεφερε για λιγο ζωηρα και καπως εμφατικα πριμα,απ'οτι θυμαμαι.Τα βρισκεις λιγο συριστικα/να ξυριζουν λιγο/σκληραινουν στα υψηλα (πριμα)?

Ευχαριστω εκ των προτερων και καλο βραδυ!

Καλημέρα!

1. Από τις φωτογραφίες (ας πούμε ότι προσπάθησα να ευθυγραμμίσω το πάνω μέρος του εσωτερικού του cup στην ένδειξη 30cm), είναι γύρω στα 6 cm η μεγάλη διάσταση του ωοειδούς σχήματος των cups. Είναι safe να λέμε τα σωματομετρικά μας χαρακτηριστικά online;;
ΟΚ, τα δικά μου ώτα μετρήθηκαν περί τα 6 cm, όχι πιο κάτω.
2. Δεν έχω ακούσει αρκετές ώρες για ασφαλή συμπεράσματα, αλλά συγκριτικά με τα Sony (ψείρες) είναι σίγουρα πιο μαλακά στις υψηλές. Ίσως μπορώ να κάτι πιο θετικά από βδομάδα.

Δες και τα reviews αυτού του τύπου (συμπεριλαμβάνει τα CAL!), μπορεί να έχετε κάποια κοινά ακουστικά, οπότε αν έχετε παρόμοια άποψη για τα κοινά, ίσως έχει νόημα τι πιστεύει γι'αυτά.

http://www.head-fi.org/t/534479/mad-lust-envys-headphone-gaming-guide-updated-4-4-13-mad-dog-added

DSC05968.jpg

DSC05970.jpg