Αν...

Ψηφίστε την ταινία:


  • Total voters
    0
18 June 2006
8,260
Θεσσαλονίκη
avclub1an.jpg



Αν
Σκηνοθεσία: Χριστόφορος Παπακαλιάτης
Παίζουν: Χριστόφορος Παπακαλιάτης, Μαρίνα Καλογήρου, Μάρω Κοντού , Γιώργος Κωνσταντίνου

Έτος: 2012


Τι θα είχε συμβεί ΑΝ δεν είχαμε κάνει εκείνο αλλά το άλλο? Που θα ήμασταν τώρα και πως ? Πλάκα 2009. Ο Δημήτρης ζει μόνος σ ένα παλιό διατηρητέο. Παρέα του ένα λυκόσκυλο. Ένα βράδυ κι έπειτα από έναν διάλογο με το σκύλο του αποφασίζει να τον βγάλει μια βόλτα για τα σχετικά. Μια έξοδος που θα του αλλάξει για πάντα τη ζωή. Η γνωριμία του με τη γλυκύτατη Μαρίνα θα εξελιχθεί σ ερωτά ζωής . Μια σχέση φλογερή και ταραχώδη που καταφέρνει να επιβιώσει μέχρι και σήμερα . Ένα σήμερα αβέβαιο , χωρίς αύριο όπου τα οικονομικά προβλήματα επισκιάζουν την οποιαδήποτε διάθεση για ζωή. Προβλήματα που θα επηρεάσουν και τη σχέση των δυο αυτών νέων. Πάμε όμως πάλι πίσω στο 2009 όπου έχουμε ξανά τον Δημήτρη ν αναβάλει την έξοδο του. Έτσι δε γνωρίζεται ποτέ με την Μαρίνα, πέφτει θύμα ληστείας μέσα στο ίδιο του το σπίτι, ξυλοκοπήται βάναυσα και κλείνεται στον εαυτό του μέχρι και σήμερα.
Για να είμαι ειλικρινής πήγα να δω την ταινία προκατειλημμένος αφού το αγόρι αυτό της τηλεόρασης δε με έπεισε στο ελάχιστο για την τηλεοπτική του πρωτοπορία. Μάλιστα η ιδέα των δυο παραλλήλων οπτικών το έχουμε δει νομίζω 2 η 3 φορές ακόμα σε ξενόγλωσσες παραγωγές. Ε λοιπόν ένα θα σου πω αγαπητέ αναγνώστη .Η ταινία ενώ φαινομενικά είναι ένα ακόμη love story, πετάει πολύ γρήγορα από πάνω της το μανδύα του ωραιοποιημένου ρομάντζου και σε προσγειώνει στην πραγματικότητα ανώμαλα. Τώρα αν αυτό είναι καλό εσύ θα το κρίνεις . Εγώ πάντως συνεχίζω να μην πείθομαι και να θεωρώ πως το αγόρι αυτό θα μετατρέψει αργά αλλά μεθοδικά την μεγάλη οθόνη σε μικρή .




 
Last edited by a moderator:
18 June 2006
8,260
Θεσσαλονίκη
Απάντηση: Re: ΑΝ

Κατάλαβα, "sliding doors" αλα Ελληνικά.............

σαν ιδέα μόνο αφού παρακολουθούμε 2 οπτικές της ίδιας ζωής . Η ταινία δεν είναι κακή , ο Χριστόφορος είναι, και η κοπελίτσα επίσης . Ξερεις υπερβολικό πάθος ερμηνείας , τραγικότητα κλπ . Έχει όμως και τα πικάντικα της :Banane0:
 
Last edited:

Colombos74

AVClub Addicted Member
18 June 2011
2,065
Σέρρες
Πολυ καλη ταινια για τα ελληνικα δεδομενα.Με εξεπληξε ευχαριστα και πρεπει τετοιες προσπαθειες να επιβραβευονται και ας ειναι Παπακαλιατης!
 

stavroseco

Established Member
3 August 2008
286
Απλά σκουπίδι. Ο Παπακαλιάτης ως γνήσιος αντιγραφέας συνεχίζει αυτό που ξέρει να κάνει πολύ καλά, να αντιγράφει!!!
 

Tzimisce

Administration Team
Staff member
1 February 2007
33,168
127.0.0.1
Η γνωριμία του με τη γλυκύτατη Μαρίνα θα εξελιχθεί σ ερωτά ζωής .

Ποια παίζει τη μάνα της;
Της πηδάει τη μάνα πριν γνωρίσει αυτή, ή μετά;


Φήμες λένε ότι η επόμενη ταινία του θα λέγεται "Έλα να πάμε στο νησί η μάνα σου εγώ και εσύ".
 
14 December 2006
4,265
Η Μπαζάκα είναι πολύ καλή! Η Κοντού απαράδεκτη! Ο Παπακαλιάτης καλύτερος από την συμπρωταγωνίστρια του!, Οι ερωτικές σκηνές τελείως “video_κλιπίστικες”. Την νοίκιασα με στόχο να την θάψω αλλά παραδόξως μου άρεσε, σε κάποια σημεία την βρήκα και συγκινητική! Ένα τρία με άριστα το 5 (αυστηρά 2.5) και σίγουρα καλύτερη ταινία από το ανεκδιήγητο Πι (τα πάντα είναι καλύτερα από το Πι)
 

Colombos74

AVClub Addicted Member
18 June 2011
2,065
Σέρρες
Η Μπαζάκα είναι πολύ καλή! Η Κοντού απαράδεκτη! Ο Παπακαλιάτης καλύτερος από την συμπρωταγωνίστρια του!, Οι ερωτικές σκηνές τελείως “video_κλιπίστικες”. Την νοίκιασα με στόχο να την θάψω αλλά παραδόξως μου άρεσε, σε κάποια σημεία την βρήκα και συγκινητική! Ένα τρία με άριστα το 5 (αυστηρά 2.5) και σίγουρα καλύτερη ταινία από το ανεκδιήγητο Πι (τα πάντα είναι καλύτερα από το Πι)

Οσον αφορα τη συκγριση του με τη ζωη του Πι συμφωνο απολυτα.Το Αν μπορει να ειναι για αλλον καλη,για αλλον μετρια,για αλλον αντιγραφη,ειναι ταινια,το ζωη του Πι,δεν εχω καταλαβει προσωπιτα τι νταλκα βαραει..προσωπικες αποψεις....
 

vman

Senior Member
15 September 2012
697
Ο Παπακαλιάτης ίσως σαν σκηνοθέτης να έχει κάποιο μέλλον, σαν ηθοποιός και συγγραφέας ας το αφήσει καλύτερα, ειδικά σε ότι έχει να κάνει με την περιγραφή και απόδοση αντρικών χαρακτήρων...χρειάζεται βοήθεια σε αυτό το σημείο.
 

alexa

Established Member
29 May 2012
180
Εμένα χωρίς να με τρέλανε μου άρεσε , και εγώ περίπου στα 2,5 αστέρια της δίνω , ναι όντως ο Παπα ίσως να κάνει μόνο για σκηνοθέτης θα συμφωνήσω με εσάς , αλλά έστω και αν η ταινία είναι αντιγραφές και συρραφή από άλλες ταινίες τουλάχιστον είναι μια καλή κόπια .Δεν είδα κανέναν άλλο να κοπιάρει τόσο καλά , καλά με την έννοια οτι έστω και αυτό που κοπιάρει να έχει ένα καλό αποτέλεσμα .
Τώρα για να είμαστε και λίγο ρεαλιστές , Παπακ είναι , δεν πιστεύω να περίμενε κανείς καμιά ταινία να του πέσει το σαγόνι ,τον ξέρουμε τι είναι , ο Colombos74 το είπε σωστά , είναι καλή για τα Ελληνικά δεδομένα.
Η Κοντου όντως απαράδεκτη , δεν το περίμενα .
 

vadergr

Super Moderator
Staff member
17 August 2007
27,478
Μεταμορφωση
Σκηνοθετικά ο Π ειναι απο τους καλύτερους ελληνες στο επάγγελμα του.Αυτο βασικά λέει πολλά για τους υπόλοιπους (ανύπαρκτους σκηνοθετικά) συναδελφους του.
Καλα κανει και κοπιάρει το hollywood στον μέγιστο βαθμό.Το αποτέλεσμα του βγαίνει καλά.Σαν ηθοποιος δεν μου καίγεται καρφί , θα προτιμούσα άλλον στην θέση του.
 
20 June 2006
9,533
Θεσσαλονίκη
Μια χαρα ο κυριος Παπακαλιατης...
Δεν το περίμενα με τιποτα αφου τοσα χρονια λιγο οι σειρές του λιγο το κραξιμο που τρωει τοσα χρονια με εκαναν να το εχω εχω σε χαμηλή εκτίμηση...
Αδικα ομως ..
Το οτι ειναι αμερικανο-θρεμμένος κινηματογραφικά δεν ειναι καθολου κακου αφου ο χειρισμος των όποιων αντιγραφών του διαχειρίζονται εξυπνα και δεν κανει τα πασαλείμματα που βλεπουμε απο αλλους συναδέλφους του .
Το Αν... ειναι μια πολυ καλη ελληνικη παραγωγη με καλο σεναριο πολυ ωραια μουσικη και μουσικη επιμελεια ωραιο μονταζ και αν έλειπαν καποιες σκηνοθετικές υπερβολές που δε μπόρεσε να αποφύγει ο βαθύτατα επηρεασμένος απο το holywood Παπακαλιατης θα ειχε ακομα θετικότατη εντύπωση στα δικα μου ματια .
Παντως θα δω με ενδιαφερον και την επομενη του ταινια αφου θεωρω πως σκηνοθετικά τουλαχιστον δειχνει πως εχει να δώσει πράγματα.
 

P.Bateman

Senior Member
22 March 2012
506
Οκτάνα
Μέτρια ψήφισα κυρίως για τη μουσική!
Ερμηνείες κάτω του μετρίου.Καλή παραγωγή για τα ελληνικά δεδομένα.