DiGiVIEW DV-913

tolias

Supreme Member
5 March 2011
3,745

Δεν τον ήξερα αυτόν τον Digiview. Ούτε τον E-space Libra. Αλλά έριξα μία ματιά στα καταστήματα της γειτονιάς μου και βρήκα ήδη τον Digiview DV 913 που προανέφερα. Και τον αγόρασα. Αφήνω τον Ferguson T650i για το μέλλον, γιατί προς το παρόν εκτός από την ταλαιπωρία θα χρειαζόμουν για όλο το πακέτο (μαζί με μετακίνηση στην Αργυρούπολη και αγορά ενός αντάπτορα τέτοιου τύπου για να βγαίνει η θύρα USB στο πάνω μέρος:http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.662975 ) κάνα εικοσάρικο παραπάνω. Εκτός αν τον έπαιρνα από Πολωνία, για μένα δύσκολο.
Ο Digiview DV 913 μου προέκυψε αξιοπρεπείς δέκτης σε χρήση κανάλια και εγγραφές. Μπάρες και παράθυρα ίδια με τον Lifeview A1 που έχω. Επιτέλους φαίνεται ολόκληρο το όνομα της εκπομπής στην infobar που στον Α1 κοβόταν στα 15-16 γράμματα. Πατώντας info βγαίνει παράθυρο με πληροφορίες προγράμματος και δεν χρειάζεται να μπω στο EPG. Και δεν είδα πουθενά το πρόβλημα με τις μπλε οθόνες στις Philips που σε κάποιο σημείο εμφανιζόταν σε όλους τους ALI 3601 και 3801 που δοκίμασα. Τα 3 προβλήματα στην λειτουργία καναλιών που με ενοχλούσαν στον Α1. Και έχει πλήρη κάλυψη ελληνικών.
Σε άμεση εγγραφή, όταν τελείωσε η εγγραφή έκλεισε ο δέκτης και δεν έμεινε ανοιχτός όπως στον Α1. Το πρόβλημα που είχα στην λειτουργία εγγραφής του Α1. Έλπιζα ότι θα τα έλυνε κάποια στιγμή η Lifeview αλλά δεν βλέπω κίνηση. Οπότε μία χαρά ο Digiview για κανάλια.
Σε media player θα ήταν ακριβώς ο ίδιος με τον Α1 αν είχε Dolby. Δεν έχει Dolby ούτε Dolby+ που έχει ο Α1. Αλλά δεν είδα άλλη διαφορά σε αρχεία που μπορεί να παίξει, διαχείριση υποτίτλων, δημιουργία κεφαλαίων στις ταινίες κτλ. Μεγάλη η έλλειψη του Dolby αλλά για την χρήση σαν δεύτερος media player που τον θέλω δεν με ενοχλεί.
Λίγο διαφορετικές επιλογές στα μενού, αν και εμφανισιακά σε παράθυρα, χρώματα και μπάρες είναι ίδια. Αλλά η δομή του μενού θυμίζει περισσότερο ALI 3601. Δεν έχει κάποιες δευτερεύουσες ρυθμίσεις (όπως την επιλογή για έλεγχο σε αλλαγές στα κανάλια, που έτσι και αλλιώς δεν την χρησιμοποιούσα). Αντί για πλήκτρο SWAP (αν δεν κάνω λάθος γιατί χρησιμοποιώ προγραμματιζόμενο) χρησιμοποιείται το πλήκτρο 1. Δεν έκανα σύγκριση όλου του μενού, αλλά το πιο χτυπητό είναι η έλλειψη ρυθμιστικών εικόνας. Όπως ο Lifeview A2 δηλαδή. Αλλά η εικόνα είναι ακριβώς η ίδια με του Α1, αν τον αφήσεις στις εργοστασιακές ρυθμίσεις. Δηλαδή αν δεν επέμβεις στα ρυθμιστικά του Α1 θα δεις την ίδια εικόνα με την στάνταρ του 913. Τα ίδια χρώματα κτλ με όλους τους ALI (και τους 3601) που φαίνεται είναι η στάνταρ των ALI. Ο Ferguson νομίζω έχει κάποιες άλλες ρυθμίσεις στα ρυθμιστικά, πχ νομίζω η απόχρωση είναι στο 45 και όχι στην στάνταρ 50, γιαυτό και έχει λίγο πιο απαλή εικόνα. Εγώ έχω ρυθμίσει την τηλεόραση μου για τους ALI και δεν είχα πειράξει ούτε τα ρυθμιστικά του Α1. Άρα εντάξει και εδώ. Και φυσικά έχει το βάθος στην εικόνα του A1 και την φυσιολογική κίνηση του σαν ALI 3801 που είναι και αυτός. Δεν εμφανίζει δηλαδή την περίεργη σπαστή κίνηση των ALI 3601.
Δεν έχει τόσο ισχυρό tuner όσο ο A1. Δεν χρειάζεται μειωτήρα σήματος για να πιάσει τα κανάλια. Χωρίς βέβαια να σημαίνει ότι έχω πρόβλημα λήψης σε κάποιο κανάλι. Τα έπιασα όλα, και τα πειρατικά.
Μεταλλικός δέκτης με τρύπες και στο πάνω μέρος (άρα όχι Giec). Αλλά είναι περισσότερο παραλληλόγραμμος από τους άλλους δέκτες μου που είναι περισσότερο τετράγωνοι.
Οθόνη με ενδείξεις καναλιών, λειτουργιών, και ώρα όταν απενεργοποιείται ο δέκτης.
Τηλεκοντρόλ το κλασικό που μοιάζει με του Strong/AMTC 290/Lifeview A. Καθαρό ματάκι χωρίς πρόβλημα λήψης. Αλλά ενώ το τηλεκοντρόλ είναι ίδιο με τους άλλους, χρησιμοποιεί άλλες συχνότητες, και δεν χρησιμοποιείται σε αυτούς. Με ένα τηλεκοντρόλ χειριζόμουν έναν παλιό Daewoo MPEG2 δέκτη που είχα, τον XORO 7600 (Strong 8110), και τον Lifeview A. Αλλά ο Digiview ενώ έχει ίδιο εμφανισιακά τηλεκοντρόλ δεν πιάνει στον Lifeview A που έχω σε λειτουργία. Άρα επιβεβαιώνεται αυτό που είχε πει ο talos_2002 ότι έχουν αρχίσει σε ίδια τηλεκοντρόλ να χρησιμοποιούν άλλες συχνότητες, οπότε το πράγμα με τα τηλεκοντρόλ μπερδεύει πολύ. Ευτυχώς σε εμένα δεν υπάρχει σύγκρουση με κανέναν άλλον δέκτη μου.
Συμπερασματικά, έχει κάποιες αλλαγές σε σχέση με τον Α1 και κάποιες ελλείψεις, κυρίως σε ρυθμίσεις. Μεγάλη η έλλειψη του Dolby, φυσικά δεν παίζει DTS και δεν ξέρω αν κάνει passthrough γιατί δεν έχω ενισχυτή.
Αλλά για έναν περίεργο λόγο κατάφερε και έφτιαξε όλα τα σημεία που με ενοχλούσαν στον Α1. Για καθημερινή απλή χρήση καναλιών και εγγραφής τον βρίσκω πιο ξεκούραστο από τον Α1. Μην περιμένετε βέβαια κάθετα EPG, άλλα χρώματα στο μενού, 30 θέσεις εγγραφής κτλ. Ούτε ο Α1 τα είχε. Αλλά ελπίζω να καταφέρει η Lifeview να δώσει κανένα λογισμικό, γιατί σίγουρα οι προδιαγραφές του Α1 είναι ανώτερες. Αλλά έχει ακόμα το αρχικό πρώτο λογισμικό με τα ψιλά θέματα που είπα.
Έκδοση λογισμικού φόραγε την ίδια που υπάρχει εδώ:
http://www.kal-electronics.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=1307&category_id=157&option=com_virtuemart&Itemid=59
Την ξαναπέρασα μήπως είναι άλλη, αλλά έχει τις ίδιες πληροφορίες.
 
Last edited by a moderator:

audiov

AVClub Addicted Member
26 June 2010
1,824
Απάντηση: DiGiview DV-913

Αν κανεις εκμαθηση στο USB-300 θα δεις τι κωδικους χρησιμοποιει ο Digiview DV 913 ωστε μελλοντικα να μην πεσεις σε δεκτη με ιδιες εντολες τηλεχειριστηριου.

Παντως το οριζοντιο EPG εμενα δεν με εξυπηρετει καθολου, ουτε στο ελαχιστο. Ειδικα οταν θελω να δω προγραμμα αλλης μερας ή ποσο μαλλον του ΣΚ. Προς το παρον κραταω το πληκτρο Guide στον T650i μονο και μονο επειδη στο καθετο EPG (πληκτρο F4) δεν πιανει ο προγραμματισμος εγγραφης.
Σε συγκριση του STB HD N1 & T650i στο καθετο EPG ο T650i υπερτερει στο οτι εμφανιζει το προγραμμα ανα μερα σε ξεχωριστη σελιδα που γυριζει με τα βελακια αντι να ειναι μονοκομματο και μειονεκτει στο οτι δεν μπορει να αλλαξει καναλι ωστε να εμφανισει το προγραμμα αλλου καναλιου.
 
Last edited by a moderator:

Kostas_Y

AVClub Fanatic
24 December 2009
13,466
North by Northeast
Digiview DV 913

Πόσο τον πήρες; Το site του καταστήματος δεν γράφει τιμές...

Άσχημο πάντως να μην παίζει Dolby, ειδικά τώρα που η ΕΡΤHD έχει αρχίσει τις μεταδόσεις με DD+.
 
Last edited:

tolias

Supreme Member
5 March 2011
3,745
Re: Digiview DV-913

37 ευρώ σε κατάστημα της γειτονιάς μου. Κάπου τόσο υπάρχει και σε πιο γνωστά μαγαζιά κοντά στην Ομόνοια:
http://www.sideriselectronics.gr/product.php?id=21274
http://www.e-damaskinos.gr/product.php?products_id=143
http://www.smart-tech.com.gr/detail...theid=55&open1=54&open2=55&thepid=2564&page=1
Για να πω την αλήθεια, δεν ήξερα ότι δεν έχει Dolby. Δεν το σκέφτηκα. Στην δοκιμή το είδα. Πάντως για την χρήση που θα κάνω στον συγκεκριμένο δεν με ενοχλεί. Αν όμως είχα μόνο έναν δέκτη, σίγουρα θα με ενοχλούσε. Ή θα περίμενα να είναι ακόμα λίγο φθηνότερος. Κάτω από 35 ευρώ. Το καλό είναι ότι έχει φτιάξει τα συγκεκριμένα πράγματα που με ενοχλούσαν εμένα στον Α1 όπως έγραψα στο πρώτο μήνυμα.
Επίσης το EPG κάνει και προεπισκόπηση του καναλιού που δεν δουλεύει στον Α1. Το όνομα των αρχείων βίντεο έχει περισσότερα γράμματα από τον Α1 και τώρα πια καταλαβαίνεις ποιο αρχείο είναι. Είναι όλα τα συγκεκριμένα πράγματα που είχαμε επισημάνει για τον Α1. Δεν μπορεί να τα βάλει και η Lifeview στον Α1;
Μερικές μεταφράσεις είναι λίγο ερασιτεχνικές. Πολλά πράγματα στο μενού τα γύρισα προσωρινά στα Αγγλικά για να δω τι επιλογή είναι. Όλα αυτά τα είδα μέσα σε μία περίπου ώρα. Δεν τον έχω ψάξει ιδιαίτερα. Γιαυτό και δεν έχω κάνει και καμία σοβαρή παρουσίαση. Δεν ξέρω και πόσοι θα ενδιαφέρονται για τον συγκεκριμένο δέκτη για να ασχοληθώ ιδιαίτερα. Απλά εγώ χρειάζομαι σίγουρα δύο δέκτες, και λόγω ποιότητας εικόνας είπα να είναι ALI 3801. Αν έχεις μόνο έναν δέκτη σίγουρα θα χρειάζονταν και τα ρυθμιστικά οθόνης.
Το οριζόντιο EPG στους ALI έχει ένα κουμπί, συνήθως το κόκκινο. Όταν το πατήσεις εμφανίζονται μερικά κουμπιά πλοήγησης στο κάτω μέρος. Μετακίνηση κατά δίωρο και μετακίνηση κατά μέρα. Έτσι η μετακίνηση γίνεται πολύ πιο γρήγορη.

Επεξεργασία: Πάντως Dolby+ έχουν ελάχιστοι δέκτες. Αν το ERTHD το γυρίσει σε Dolby+ πολύς κόσμος θα έχει πρόβλημα. Νομίζω ότι το κανάλι έχει ταυτόχρονα και άλλες επιλογές ήχου. Στα ηχεία της τηλεόρασης μου δεν είδα και καμία τρομερή διαφορά με τον συμβατικό ήχο. Όχι στον Digiview. Στον Α1 που έχει Dolby και Dolby+.
 
Last edited:

Kostas_Y

AVClub Fanatic
24 December 2009
13,466
North by Northeast
Re: DiGiview DV-913

Πρόβλημα δεν είναι. Τα κανάλια εκπέμπουν και PCM για λόγους συμβατότητας.
Βλέπω τώρα πατινάζ στην EPTHD και το DD+ βγάζει πιο καθαρό και δυνατό ήχο στα ηχεία της τηλεόρασης.
 

tolias

Supreme Member
5 March 2011
3,745
Re: DiGiview DV-913

Το πρόβλημα της έλλειψης Dolby αφορά κυρίως τον τομέα media player. Ενώ είδα ότι παίζει όλα τα δοκιμαστικά αρχεία που έπαιξε και ο Α1 (που ορισμένα από αυτά είχαν δυσκολέψει άλλους δέκτες μου), η έλλειψη Dolby θα βγάλει πολλά αρχεία άχρηστα για τον δέκτη, αφού πολλά αρχεία βίντεο από το internet έχουν ήχο Dolby. Χρειάζεται μετατροπή του ήχου τους. Σε λειτουργία καναλιών και εγγραφής δεν υπάρχει πρόβλημα, εκτός από το ERT HD που ίσως να έχει καλύτερο ήχο με το Dolby. Αλλά ήχο θα ακούς αφού το κανάλι έχει 2-3 επιλογές στiς μορφές ήχου για λόγους συμβατότητας. Απλά εγώ θα τον χρησιμοποιώ κυρίως για κανάλια και εγγραφές, αλλά όταν συνειδητοποίησα ότι δεν έχει Dolby μου φάνηκε ακριβός για 37 ευρώ. Δυστυχώς σε συνοικιακό κατάστημα δύσκολα βρίσκεις κάτι κάτω από 35 ευρώ, όπως πχ μπορεί και κάνει το e-shop.gr.
 

talos_2002

Supreme Member
27 January 2010
5,393
Θεσσαλονίκη
Απάντηση: DiGiview DV-913

Μια ερωτησούλα για ένα προβληματάκι που έχει παρατηρηθεί σε άλλους δέκτες της Mico/Panodic: Με επιλεγμένη αναλογία εικόνας 4:3Letterbox, αν μπεις στο EPG και βγεις, κρατάει την ρύθμιση ή κάνει γεμίζει την οθόνη;
 

tolias

Supreme Member
5 March 2011
3,745
Re: DiGiview DV-913

Το κάνει και εδώ. Και μάλιστα δεν επανέρχεται με zapping και συνεχίζει να δείχνει έτσι σε όλα τα κανάλια. Εγώ επανέφερα την δική μου επιλογή μετά και δεν ξέρω πως φτιάχνει κανονικά.

Και μερικές φωτογραφίες, άθλιας ποιότητας λόγω χαμηλού φωτισμού και έλλειψης φλας στο κινητό. Είναι και διαφανής γιατί πάντα βάζω αρκετή διαφάνεια σε μενού, παράθυρα, infobar κτλ.
Στην πρώτη φαίνεται η infobar. Δεν υπάρχει ώρα προβολής αλλά φαίνεται όλο το όνομα της εκπομπής. Διάλεξα αυτή την εκπομπή επειδή είχε μεγάλο τίτλο.
2013-03-16 00.50.05.jpg

Αλλά η ώρα προβολής φαίνεται μαζί με την περίληψη προγράμματος που βγαίνει πατώντας μία φορά το info. Εγώ πάντως δεν είχα άλλον ALI 3601 ή 3801 που να έχει αυτό το χαρακτηριστικό, αν και το είχα ζητήσει σε όλους. Αλλά υπάρχει σε αρκετούς ALI.
Με δεύτερο πάτημα του info βγαίνουν πληροφορίες σήματος.
Άθλια φωτογραφία, δεν φαίνονται οι επιλογές των ειδικών κουμπιών στο κάτω μέρος.
Είναι Γλώσσα, Άκυρο, Now, Next. Το παράθυρο φεύγει και με Exit.
2013-03-16 00.56.14.jpg

Μία φωτογραφία από τις πληροφορίες.
2013-03-16 00.46.19.jpg

Και δύο φωτογραφίες από τον ίδιο τον δέκτη. Μεγάλη μαυρίλα, και αναγκάστηκα να τις ασπρίσω λίγο για να φαίνεται κάτι. Φαίνεται λίγο το σχήμα, οι πάνω τρύπες εξαερισμού, και η οθόνη. Και η ώρα όταν ο δέκτης είναι κλειστός. Σε πιο απαλή ένταση για να μην βγάζει μάτι.
2013-03-16 01.00.16_2.jpg
2013-03-16 01.01.01_2.jpg

Μία φωτογραφία από το μενού. Αυτή είναι η κατηγορία ρυθμίσεων. Η ρύθμιση ρολογιού που λέει είναι ο προγραμματισμός εγγραφής. Είπα ότι μερικές μεταφράσεις είναι χάλια.
Και 3 απορίες. Εκεί που λέει άλλο υπάρχει μία επιλογή LNB Power on/off, και στα ελληνικά. Αν και το LNB από όσο ξέρω από τα δορυφορικά είναι άλλο πράγμα, αλλά εδώ φαντάζομαι είναι η ισχύς κεραίας.
Δεύτερο, κάτω από το LNB έχει μία επιλογή Βομβητής που και στα αγγλικά είναι Beeper. Τι μπορεί να είναι αυτό; Φοβάμαι να το ενεργοποιήσω μήπως αρχίσει να βαράει την νύχτα. Έχει και εδώ Ανοιχτό/Κλειστό.
Και τρίτο, τι είναι το Audio Description Setting; Έχει 3 επιλογές, αν θα είναι ενεργό ή όχι, από κάτω αν θα έχω το default offset ή όχι, και τρίτη αν βάλω δικό μου offset να το ορίσω. Από -3 ως +3. Τι είναι όλο αυτό; Εγώ το ενεργοποίησα με στάνταρ offset και μου έβγαλε σε όλα τα κανάλια παράθυρο Gre AD Not Available, ή κάτι τέτοιο. Φυσικά το απενεργοποίησα.

Επεξεργασία: οι φωτογραφίες μενού και πληροφοριών μπήκαν ανάποδα. Το εργαλείο manage attachments δεν είναι και πολύ σαφές και τις έβαλα περισσότερο μαντεύοντας.
 

Attachments

  • 2013-03-14 00.04.17.jpg
    2013-03-14 00.04.17.jpg
    43.1 KB · Views: 155
Last edited:

Kostas_Y

AVClub Fanatic
24 December 2009
13,466
North by Northeast
Re: DiGiview DV-913

Το Audio Description είναι βοήθημα για ανθρώπους με προβλήματα όρασης. Είναι κανάλι ήχου με περιγραφή όσων συμβαίνουν στην οθόνη. Σε ελληνικό κανάλι δεν το έχω βρει.

Το beeper το είχα δει και εγώ σε ένα δέκτη αλλα δεν έψαξα να βρω τι είναι.
 

talos_2002

Supreme Member
27 January 2010
5,393
Θεσσαλονίκη
Απάντηση: DiGiview DV-913

Ο βομβητής (Beeper) στον Strong 8105 (ALi 3601) χρησιμεύει κατά την αναζήτηση καναλιών στο να δίνει ηχητική ένδειξη ύπαρξης σήματος ή όχι.
 

tolias

Supreme Member
5 March 2011
3,745
Re: DiGiview DV-913

Μάλιστα. Ευχαριστώ παιδιά. Δεν φαίνονται πολύ χρήσιμα.
Επίσης μετά την χθεσινή δοκιμή με το 4:3 LB ο δέκτης τα έπαιξε. Στην αρχή χάθηκε το EPG και μετά άρχισε να μην κρατάει τις ρυθμίσεις. Άλλη ανάλυση, άλλη διαφάνεια στο OSD κτλ. Με κλείσιμο δεν έγινε τίποτα. Αναγκάστηκα και τον έβγαλα από την μπρίζα. Ξαναέκανα τις ρυθμίσεις και από τότε είναι πάλι εντάξει. Στις λίγες μέρες που τον έχω δεν μου είχε εμφανίσει τέτοια θέματα, μόνο μετά την δοκιμή με το 4:3 LB και το EPG και μέχρι να τον βγάλω από την μπρίζα. Λογικά αυτό θα πρέπει να έφταιγε. Δεν το έχω δοκιμάσει σε άλλο ALI μου για να ξέρω. Δεν χρησιμοποιώ την επιλογή 4:3 LB γιατί στα 4:3 κανάλια γεμίζει όλη η οθόνη και στα 16:9 κανάλια βγάζει μαύρες μπάρες πάνω και κάτω. Στην 16:9 τηλεόραση μου αυτή η επιλογή είναι άχρηστη. 16:9 αν θες τα κανάλια να έχουν το σωστό aspect ratio και auto αν θες να γεμίζει όλη η οθόνη ξεχειλώνοντας τα 4:3 κανάλια. Δεν ξέρω ποια είναι η σωστή επιλογή για 4:3 τηλεόραση. Αλλά από ότι φαίνεται όχι η 4:3 LB.
 

talos_2002

Supreme Member
27 January 2010
5,393
Θεσσαλονίκη
Απάντηση: DiGiview DV-913

Είναι bug του λογισμικού της Panodic για το 3801 που έχει λυθεί σε αναβάθμισή του.
Αν θέλεις, ενημέρωσε την εταιρία για το πρόβλημα μήπως διαθέσουν κάποια αναβάθμιση.
 

tolias

Supreme Member
5 March 2011
3,745
Re: DiGiView DV-913

Μία που τον άνοιξα, είπα να βγάλω και μερικές φωτογραφίες του εσωτερικού του. Ανοίγει εύκολα. Τρεις βίδες στο πίσω μέρος και το καπάκι βγαίνει προς τα πίσω συρταρωτά.

DSC00031.jpg

DSC00029.jpg

Ο λόγος που τον άνοιξα είναι για να δω πως μπορώ να βελτιώσω την λήψη του δέκτη υπερύθρων του. Υπάρχει ένα κενό ανάμεσα στον δέκτη και το τζαμάκι που είναι μπροστά του. Συνήθως στους δέκτες το ματάκι είναι σχεδόν κολλητό με το τζάμι. Εδώ υπάρχει μία απόσταση που χαλάει λίγο την λήψη, όχι τραγικά βέβαια, αλλά την χαλάει λίγο. Ο λόγος που υπάρχει το κενό είναι μάλλον γιατί η πλακέτα είναι λίγο πιο πίσω από ότι συνήθως, λόγω της οθόνης που φαίνεται να είναι έξτρα. Σκέφτομαι να βάλω κάτι σαν μικρό χωνί που θα κατευθύνει το σήμα, ανάμεσα στο τζαμάκι και τον δέκτη. Σαν το πιάτο των δορυφορικών κεραιών που συλλέγουν το σήμα. Δεν το έχω βρει όμως ακόμα πως θα είναι. Άνοιξα τον δέκτη για να δω τις διαστάσεις που πρέπει να είναι.

DSC00033.jpg
 
Last edited:

Serafeim Karakostas

AVClub Fanatic
8 August 2007
10,159
Άρτα
Απάντηση: DiGiview DV-913

Διαβάζοντας όλο το θέμα διαπιστώνω ότι ο δέκτης είναι ίδιος με το Lifeview LV6TBOXHDA2.
 
Last edited:

tolias

Supreme Member
5 March 2011
3,745
Απάντηση: DiGiview DV-913

Σχεδόν. Δεν έχει Dolby όπως ο Α2, δεν έχει τα κουμπιά της πρόσοψης του Α2, αλλά έχει οθόνη που δεν έχει ο Α2. Αλλά είναι και οι δύο ALI 3801 της Panodic, και πολύ κοντινές υλοποιήσεις. Ας πούμε και οι δύο δεν έχουν τα ρυθμιστικά εικόνας που έχει ο A1, που είναι όμως της Giec. Έχει καναδυό bugs που δεν είχε ο A1 που έχω, αλλά και καναδυό χαρακτηριστικά που θα έπρεπε να έχει ο Α1.
 

tolias

Supreme Member
5 March 2011
3,745
Απάντηση: DiGiview DV-913

Ενδιαφέρον πρόβλημα και αφορμή για να ζητηθεί το νεότερο λογισμικό από την ALi. Αν μπορείς στείλε μου ένα π.μ. με φωτογραφίες για να τις στείλω στους κατασκευαστές, όπως επίσης και την έκδοση firmware που έχουν οι δέκτες σου.
Είχες ζητήσει φωτογραφία με το πρόβλημα που υπάρχει στους ALI 3801 να εξαφανίζονται οι πληροφορίες EPG μετά τις 12 το βράδυ. Είδα ότι αναφέρεται και στον Ferguson T650i. Για να το ξεκαθαρίσουμε λίγο ακόμα, δεν εμφανίζεται αυτόματα μετά τις 12. Αν κάνεις λίγο zapping και τον ζορίσεις λίγο στον τομέα EPG και πληροφορίες καναλιών το εμφανίζει. Πριν τις 12 δεν το έχω δει να γίνεται. Λύνεται με επανεκκίνηση.
Πέτυχα το φαινόμενο στον Digiview που τον είχα ανοιχτό από νωρίτερα. Είχα ανοίξει και τον Α1 για να γίνει και εκεί, αλλά ξέχασα ότι ο Α1 δεν έχει παράθυρο με πληροφορίες προγράμματος. Γίνεται και στον Α2, αλλά δεν τον είχα σε λειτουργία, και σήμερα δεν πρόκειται να το κάνει αφού πέρασε από 12. Έτσι έχω φωτογραφίες μόνο από τον Digiview. Το ίδιο ακριβώς γίνεται και με τον Α2, ενώ ο Α1 όπως είπα δεν βγάζει παράθυρο πληροφοριών.
Τώρα εμφανίζεται το όνομα του προγράμματος στην μπάρα πληροφοριών. Παλιότερα δεν εμφανιζόταν και έγραφε "Δεν υπάρχουν πληροφορίες". Τώρα μου το έβγαζε αλλά ισχύει ότι δεν βγαίνουν πληροφορίες στο παράθυρο. Το ίδιο ακριβώς μου κάνει και ο Α2. Φαίνεται εναρμονίστηκαν.
Τις ήθελες στα αγγλικά, αλλά στον Digiview που το πέτυχα δεν μπορώ να το γυρίσω στα αγγλικά γιατί θα χαθεί η σειρά των καναλιών. Εξάλλου το πρόβλημα είναι φανερό. Και σημασία έχει τι γίνεται με τον τρόπο που τους δουλεύουμε εμείς. Η τελευταία φωτογραφία είναι μετά τη επανεκκίνηση του δέκτη.

DSC00002.jpg

DSC00005.jpg

DSC00008.jpg

Και οι φωτογραφίες με τα λογισμικά:

DSC00011.jpg

DSC00015.jpg
 
Last edited by a moderator:

tolias

Supreme Member
5 March 2011
3,745
Έχω 3 δέκτες με επεξεργαστή ALI 3801. Αυτές τις ημέρες κάνω κάποιες δοκιμές σε όλους για κάποιο πρόβλημα που εμφανίζεται σε κάποιους ALI 3801 στο διάστημα 12 με 3 το βράδυ. Ένα χαρακτηριστικό του είναι και το θέμα με τις πληροφορίες του EPG που αποσυντονίζονται λίγο στο συγκεκριμένο διάστημα, όπως αναφέρω στο προηγούμενο μήνυμα. Οι δοκιμές που έκανα με βοήθησαν να διαπιστώσω κάποια προβλήματα που εμφανίζονται μόνο στον συγκεκριμένο δέκτη και δεν υπάρχουν στους άλλους ALI 3801 δέκτες μου.
1) Αν έχω ρύθμιση ώρας βάσει GMT (δηλαδή GMT+2 ώρες και ανοιχτή η θερινή ώρα) ο δέκτης δεν πραγματοποιεί εγγραφή. Και δεν λέω για το επίμαχο διάστημα 12 με 3. Και τις υπόλοιπες ώρες. Αυτό δεν γίνεται στους υπόλοιπους ALI 3801. Η μόνη ρύθμιση που δουλεύει είναι η by region. Υπάρχει και η χειροκίνητη ρύθμιση, αλλά αυτή χάνει την ώρα σε διακοπή ρεύματος, και δεν φτιάχνει αφού δεν υπάρχει αυτόματη ρύθμιση.
2) Μία φορά που άλλαξα την γλώσσα ο δέκτης έχασε την σειρά των καναλιών.
3) Συνήθως (και όχι μόνο στο διάστημα 12 με 3) όταν μπαίνεις στο EPG βρίσκεται σε επόμενη εκπομπή περίπου 3 ώρες μετά. Πρέπει να γυρίσεις πίσω για να βρεις την κανονική εκπομπή που παίζεται εκείνη την ώρα. Δεν είναι σημαντικό πρόβλημα γιατί αυτό χρειάζεται μόνο για να δεις τις πληροφορίες του προγράμματος που παίζει εκείνη την ώρα. Αυτές όμως εμφανίζονται και στην προβολή του καναλιού με το πλήκτρο Info.
4) Τα υπόλοιπα δεν τα θεωρώ πολύ σημαντικά. Αν γνωρίζεις τι τον ενοχλεί και δεν αλλάζεις τις ρυθμίσεις δεν υπάρχει σοβαρό πρόβλημα. Πιο πολύ με ενοχλούσε ότι μερικές φορές βλέπω τον δέκτη να έχει γυρίσει σε εργοστασιακές ρυθμίσεις. Ανακάλυψα ότι γίνεται μετά από διακοπή ρεύματος ή μεγάλη πτώση τάσης. Τώρα που το βρήκα μπορώ τουλάχιστον να το κουμαντάρω. Έχω ένα ασύρματο τηλέφωνο που με πτώση τάσης ή διακοπή ρεύματος χάνει την ώρα και την ημερομηνία. Όταν βλέπω αυτό τώρα ξέρω ότι πρέπει να πάω και στον δέκτη και να τον ξαναρυθμίσω.
Δεν ελπίζω σε αναβάθμιση για τον δέκτη, αλλά καλού κακού τα αναφέρω. Δεν ξέρεις τι γίνεται ποτέ.