Τηλεόραση για αποκλειστική χρήση αθλητικών γεγονότων

DJSTAVROS

Senior Member
10 November 2008
335
Παιανία
Παιδιά καλησπέρα.Θέλω να πάρω μια τηλεόραση για αποκλειστική χρήση αθλητικών γεγονότων (95%) και έχω προσανατολιστεί σε Plasma.
Η χρήση της θα γίνεται σε χώρο με χαμηλό φωτισμό έως και σε απόλυτο σκοτάδι.
Σε ποδοσφαιρικά ματς αλλά και σε Basket,είστε ικανοποιημένοι από την Panasonic ST50?
Έχουμε κανά άσχημο Effect από την γρήγορη κίνηση?
Σε κάθε περίπτωση,στο θέμα της ομαλότητας της κίνησης,δεν είναι καλύτερη από LCD???
Σας παρακαλώ να συμφωνήσετε όσοι μου απαντήσετε,ώστε να μην μπερδευτώ!!Χα χα!!!
:bigcry:!!

Last edited:
Re: Panasonic Plasma ST50 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Σε κάθε περίπτωση,στο θέμα της ομαλότητας της κίνησης,δεν είναι καλύτερη από LCD???

Είναι πολύ γενική αυτή η ερώτηση. Όπως καταλαβαίνεις άλλη κίνηση έχει μια LCD με 50 με 100 και με 200 Hz.

Από τεστ άλλου μέλους για το ίδιο θέμα...

Αγόρασα καινούριο media player dune 303d .μετα την δοκιμή στην pani 50st50 εχουμε και λεμε. Το judder ειναι λιγοτερο σε σχεση με τον προηγούμενο egrear r4a media player με το fi στο min. Αν κοιτάξεις προσεκτικά βέβαια πολλες φορες υπάρχει μια παραμόρφωση στα πρόσωπα.

Πήγα και βόλτα media mark και δοκιμασα πολλες tv για να τσεκάρω το judder. Το καλύτερο αποτέλεσμα το έδωσε η Samsung 46es7000 στην επιλογή βελτίωση εικόνα. Χωρίς να χάνει την κινηματογραφικη αίσθηση μειώνει απίστευτα το judder.

Σημερα πρεπει να αποφασίσω αν θα κρατησω η οχι την 50st50.

http://www.avclub.gr/forum/showthre...50-vs-Sony-55HX750-vs-Samsung-PS51E6500/page8

Φίλε yperion με ενδιαφέρει μόνο η θέαση από tv.
Novasports-Ote tv και γενικά αθλητικά.
Το judder εκεί πως είναι?

Last edited:
Απάντηση: Re: Panasonic Plasma ST50 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Παιδιά καλησπέρα.Θέλω να πάρω μια τηλεόραση για αποκλειστική χρήση αθλητικών γεγονότων (95%) και έχω προσανατολιστεί σε Plasma.
Η χρήση της θα γίνεται σε χώρο με χαμηλό φωτισμό έως και σε απόλυτο σκοτάδι.
Σε ποδοσφαιρικά ματς αλλά και σε Basket,είστε ικανοποιημένοι από την Panasonic ST50?
Έχουμε κανά άσχημο Effect από την γρήγορη κίνηση?
Σας παρακαλώ να συμφωνήσετε όσοι μου απαντήσετε,ώστε να μην μπερδευτώ!!Χα χα!!!
:bigcry:!!

Για τις συνθηκες θεασης που περιγραφεις θεωρω οτι η σειρα 50 της Panasonic ειναι οτι πιο
ταιριαστο. Θα ειναι κριμα θεωρω να πας σε led/lcd. Η διαφορα απο το καταστημα στο σκοταδι
του σπιτιου σου θα ειναι χαοτικη.

Gal'en από κίνηση σε αθλητικά γεγονότα είναι καλή???

Kοίταξα και Review της SAMSUNG LED UE40ES7000 και παρά το ότι έχει Συχνότητα Σάρωσης Εικόνας=800Hz CMR,αναφέρει ο τυπάς που κάνει το Review ότι θα ήταν καλύτερο να στραφείτε σε Plasma διοτί της Plasma τα Effects είναι λιγότερα ορατά,τουλάχιστον στο δικό του μάτι!Δείτε τι γράφει:

Motion Resolution
The 40ES7000 manages to resolve 1080 lines in the FPD Benchmark test, although does so with artefacting (white halos around the moving black areas). In real-life performance, as an LCD, there is still some visible motion blur, although it’s nowhere near the level of being problematic for most users. There’s also still some low-tone smearing: on the “Hammock” test sequence, the pixels showing the girl’s black hair would take longer to update as the hammock moved back and forth, causing them to blend with her flesh tone, which manifested as quick oily green trails.

This is all mostly acceptable, from our point of view, and par for the course with VA-type LCD panels. The only way to avoid this specific motion artefact that we know of is to move to Plasma technology (in which case you’ll get different motion artefacts, which from our point of view are slightly less visible, but to others perhaps moreso), or to get an IPS-type LCD TV (which will provide slightly more uniform motion blur, at the cost of a much weaker black level).

http://www.hdtvtest.co.uk/news/samsung-ue40es7000-ue46es7000-201207141924.htm?page=Performance

Last edited:

Φίλε yperion με ενδιαφέρει μόνο η θέαση από tv.
Novasports-Ote tv και γενικά αθλητικά.
Το judder εκεί πως είναι?

Judder όπως αναφέρεται στο ποστ παραπάνω υπάρχει σε θέαση bluray και αρχείων που είναι 24 Hz ( 23.976 hz για την ακρίβεια). Σε τηλεοπτικό judder θα δεις σε λίγες περιπτώσεις σε κάποιες ταινίες και σε κάποιες διαφημίσεις κτλ. με γραφικά κακής ποιότητας.

Πάντως συμφωνώ με το Galen ότι για θέαση σε σκοτάδι ταιριάζει καλύτερα τηλεόραση πλάσμα.

Τα γρήγορα γράμματα που περνούν σε διαφημίσεις τηλεοπτικές,να μην ρωτήσω αν θα έχουν Blur...
Μάλλον ΝΑΙ είναι η απάντηση,σωστά???

7 χρόνια πέρασαν από την Lcd Samsung Le40M61,την πρώτη μου τηλεόραση,και ακόμα αυτό το Blur με τα γράμματα δεν λένε να το διορθώσουν...!
Την είχα πάρει και 2.700 τότε!Victim των περιοδικών είχα πέσει!

Άλλα προβλήματα στην κίνηση έχει μια πλάσμα και άλλα μια LCD. Το γράφει και στο κείμενο που πόσταρες παραπάνω.

Γενικά πάντως η ST50 είναι από τις καλές τηλεοράσεις σε ποδόσφαιρο ειδικά αν βάλεις την παρεμβολή (IFC) στο ελάχιστο. Συν το ότι σε σκοτεινό περιβάλλον έχει μαύρο που δεν θα βρεις εύκολα σε LED LCD.

Αντίθετα αν έλεγες ότι έχεις φωτεινό χώρο τα πράγματα θα άλλαζαν.

Τα γρήγορα γράμματα που περνούν σε διαφημίσεις τηλεοπτικές,να μην ρωτήσω αν θα έχουν Blur...
Μάλλον ΝΑΙ είναι η απάντηση,σωστά???

7 χρόνια πέρασαν από την Lcd Samsung Le40M61,την πρώτη μου τηλεόραση,και ακόμα αυτό το Blur με τα γράμματα δεν λένε να το διορθώσουν...!
Την είχα πάρει και 2.700 τότε!Victim των περιοδικών είχα πέσει!

Αν σε αγχωνει αυτο ανοιγεις το ifc σε οποια ρυθμιση σου αρεσει εσενα. Εγω με το ifc στο
ελαχιστο αμφιβαλλω αν εχω δει ποτε αυτο που αναφερεις σε τηλεοπτικο, ενω στο μεσαιο
δεν το εχω δει με βεβαιοτητα. Στο μεγιστο δεν το βαζω. Και σου μιλαω για την ut, το αμεσως
κατωτερο μοντελο απο αποψη τιμης. Παντως ως προς αυτο δεν πιστευω να εχουν καμμια σπουδαια
διαφορα.

Έλα ρε συ σοβαρά???Δεν το περίμενα να το ακούσω αυτό με τα γράμματα.
Θεωρώ ότι και με την καλύτερη τηλεόραση θα παρέμενε το πρόβλημα.
Το Ifc τι είναι παιδιά?Thanx!

Έλα ρε συ σοβαρά???Δεν το περίμενα να το ακούσω αυτό με τα γράμματα.
Θεωρώ ότι και με την καλύτερη τηλεόραση θα παρέμενε το πρόβλημα.
Το Ifc τι είναι παιδιά?Thanx!

Frame interpolation
Αλγοριθμος με τον οποιο η tv "παρεμβαλλει" frames στο υλικο που προβαλλει, χοντρα χοντρα.
Στις καινουριες τηλεορασεις θεωρειται απο τις περισσοτερες εταιριες εκ των ων ουκ ανευ.

Να σου πω τις δικές μου εμπειρίες...

Καταρχήν θεωρώ ότι ποδόσφαιρο και IFC δεν πάνε μαζί. Επειδή καλώς ή κακώς εν έτη 2012 αυτές οι τεχνολογικές παρεμβολές δημιουργούν τεχνουργήματα, προτιμώ να βλέπω τους αγώνες χωρίς IFC. Ίσως στο μέλλον με βελτιωμένους αλγόριθμους, η κατάσταση να είναι πολύ καλύτερη. Από κει και πέρα, η αυθεντική κίνηση της τηλεόρασης είναι αψεγάδιαστη, και πραγματικά απολαμβάνεις ποδόσφαιρο χωρίς κολλήματα και χωρίς "ίχνη" που ενδεχομένος μπορεί να δεις σε LCD τηλεοράσεις.

Όσο αφορά την φωτεινότητα, θεωρώ την όλη συζήτηση ολίγον υπερβολική. Η ST50 δεν πρόκειται ποτέ να σε απογοητεύσει σε αυτόν τον τομέα. Ευτυχώς το ποδόσφαιρο παίζεται σε απογευματινές-βραδυνές ώρες (μουντιάλ στην μακρυνή Ασία θα αργήσουμε να ξαναδούμε), ενώ σε απογευματινούς αγώνες δεν πιστεύω ότι κάποιος έχει την διάθεση να βγάλει την 50άρα του στο μπαλκόνι.

Από την άλλη όμως, υπάρχει ένα μεγάλο μειονέκτημα στην συγκεκριμένη τηλεόραση. Είναι γνωστό ότι τα περισσότερα (ίσως) πάνελ είναι ελαττωματικά. Και δυστυχώς το ελάττωμά τους είναι εμφανές στο κρεμογκρι και πράσινο χρώμα. Δηλαδή, αν πέσεις σε ελαττωματικό πάνελ, υπάρχει περίπτωση να μην μπορείς να δεις αγώνα, διότι το μάτι σου δεν θα ξεκολλάει από τις γραμμές. Σε μένα, το πάνελ έχει ασθενείς γράμμες, οι οποίες όμως είναι εμφανείς μόνο σε πολύ χαμηλές αντιθέσεις. Μετά το στρώσιμο δηλαδή, δεν τι έχω ξαναδεί.

Συμπερασματικά, η τηλεόραση είναι φοβερή επιλογή για μπάλα, αρκεί βέβαια να μην πέσεις σε πολύ ελαττωματικό πάνελ.

Συμπερασματικά, η τηλεόραση είναι φοβερή επιλογή για μπάλα, αρκεί βέβαια να μην πέσεις σε πολύ ελαττωματικό πάνελ.

Ωχ....Κι αν μου πέσει το ελαττωματικό πάνελ τι κάνουμε???
Ξενέρα!!!!

Last edited: