Μολις παρελαβα.. Lumix LX-7

takisot

Μέλος Δ.Σ.
Staff member
17 June 2006
30,275
Παλλήνη
Το τελευταιο καιρο ημουν σε σκεψεις για αγορα μικρης pocket μηχανής με φωτεινο ευρυγώνιο φακο και καλη αποδοση σε video για να μπορώ να βγάζω on the fly καλες φωτό και videos της κορης μου. Ειχα παλιοτερα μια lumix lx-3 η οποια επεσε σε αχρηστία οταν πηρα την Sony Nex με τον 50mm 1.8 (με την οποια εχω βγαλει τις καλυτερες φωτο της ζωης μου). Ομως στο θεμα του video ειχα θεμα λογω του τυπου του φακου αλλα και του focus hunting που έκανε η camera. Επίσης ηθελα να μπορεί να την χειριστει εύκολα και η γυναικα μου σε full auto mode αλλα και να ειναι πολυ φωτεινο το αποτελεσμα και σε εσωτερικους χώρους, ενω ηθελα ευρυγωνιο φακο που ειναι χρησιμος στα ταξίδια.
Μετα απο κουβεντα που ειχα με τον Γιαννη Σπύρου, κατεληξα στην Lumix LX-7 η οποια θεωρητικα πληρει οσα έψαχνα: Υπέρ φωτεινη (1.4), ευρυγώνια, με 1080p 50fps video και εξαιρετικο, όπως λενε τα review, intelligent auto system, γιατι κακα τα ψεμματα, το 90% της χρησης της θα ειναι σε αυτο το mode.
Μολις την παρέλαβα λοιπόν, με σουλουπι πολυ κοντα στην παλια μου lx-3 και ωραιο grip με ποιοτικη κατασκευή.

IMG_0744.jpgIMG_0745.jpg IMG_0746.jpgIMG_0747.jpg
Έχω παιξει ελαχιστα μαζι της, αλλα το πρωτο πραγμα που με εντυπωσιασε ειναι το video της και η εκπληκτική κινηση στα 50 καρε, με αποτομες μαλιστα κινησεις μου! Επισης, σε φωτός, δημιουργεί ωραιο bokeh χωρις προσπάθεια

Δεν ειμαι εμπειρος στο σπορ, αλλα επιφυλασσομαι να την δουμε παρεα με τον Γιαννη για να σας μεταφερει αυτος τα συμπερασματα του σε σχεση με τον ανταγωνισμό. Επισης, οταν μπορεσω θα τραβηξω και καμια φωτο της προκοπης να ανεβασω εδω.
Stay tuned!

Δυο φωτο που τραβηξα στο πόδι σε intelligent auto μεσα στο γραφείο:

P1000017.jpgP1000016.jpg

ΥΓ. Της έκανε αυτοματα resize το forum, δεν ξερω πως ανεβαινουν σε πλήρη αναλυση.

Mπραβο Τακη, πολυ καλη αγορα.

Θα την ευχαριστηθεις σιγουρα…. με λιγα μαθηματα θα κανεις θαυματα!-bye-

Ημουν κι εγω αναμεσα σ αυτην και την Ολυ ΧΖ2 , και ο κυριος λογος που προτιμησα την Ολυ, ηταν το σπαστο μονιτορ.
Ισως και το λιγο ζοομ παραπανω….

αλλα η λχ7 εχει ακομη πο φωτεινο φακο, καλυτερο βιντεο και 50 fps.

οριστε και 2 δικα μου δειγματα απο τις δοκιμες μου…

P1020092.jpg

P1020097.jpg

Καλορίζικη Τάκη.

Με έβαλες σε ιδέες γιατί ψάχνομαι κι εγώ τελευταία για κάτι all around που δεν χρειάζεται πολλές γνώσεις.

Δεν ξέρω αν είναι λίγο off topic αλλά από amazon που είναι φτηνότερη υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος να μην κάνω την αγορά από εκεί?
Πόσο είναι η εγγύηση της Ελληνικής αντιπροσωπίας?

Ευχαριστώ.

Thank Nek.
Εγω την πηρα από εδώ γιατι μου ερχοταν περίπου το ίδιο αφου γλυτωνω το ΦΠΑ λογω εταιριας.
Δεν εχω ιδεα περί εγγυήσεως.

Μεγειές! Έχε υπόψι σου για μελλοντικές αγορές ότι με επαγγελματικό α.φ.μ. στο amazon δεν πληρώνεις καθόλου φ.π.α.

Πάντως έχω πάθει σοκ με το video που τραβάει.. Σε εσωτερικό χώρο απόγευμα τράβηξα την κόρη μου με πεντακάθαρο αποτέλεσμα και τέλεια κίνηση!

Μεγειές! Έχε υπόψι σου για μελλοντικές αγορές ότι με επαγγελματικό α.φ.μ. στο amazon δεν πληρώνεις καθόλου φ.π.α.

πρέπει να έχεις δηλώσει όμως ότι κάνεις ενδοκοινοτικές συναλλαγές

στο αμαζον το εκανα, δηλωσα το vat, και το επαληθευσαν.
Για την Ελλαδα μιλαω… πρεπει να το δηλωσω καπου, στην εφορια πχ…. ?
Ή απλα καταθετω το τιμολογιο - αποδειξη που μου εστειλαν ?

Αν το amazon σου το επαληθευσε δεν χρειάζεται κάτι άλλο. Απλά καταχωρει ο λογιστης σου το τιμολόγιο.

στο αμαζον το εκανα, δηλωσα το vat, και το επαληθευσαν.
Για την Ελλαδα μιλαω… πρεπει να το δηλωσω καπου, στην εφορια πχ…. ?
Ή απλα καταθετω το τιμολογιο - αποδειξη που μου εστειλαν ?

Νομίζω πρέπει να κάνεις δηλωση εναρξης ενδοκοινοτικων συναλλαγων στη δου και να πάρεις ενα διεθνές αφμ βάσει συστηματος vies. Δεν τόχω κάνει, γιατί φοβάαμι μη με θυμηθεί η εφορία και μου στείλει καναν έλεγχο