Panasonic 50ST50 vs Sony 55HX750 vs Samsung PS51E6500

alelo

Established Member
2 July 2009
214
Αγρινιο
Έχω την 50st50 1 μήνα τώρα, είχα το πρόβλημα με την καθετή μπάρα δεξiα στο panel οπότε ζήτησα να μου την αλλάξουν Με ενημέρωσαν όμως πως σταμάτησε η panasonic να διαθέτει αυτό το μοντέλο οπότε μου επιστρέφουν τα χρήμα μου. Σκέφτομαι την Sony 55hx750 . αν κάποιος έχει την sony θα ήθελα να μου πει αν έχει κάποια προβλήματα και πως είναι η ποιότητα της εικόνας. Την τηλεόραση την χρησιμοποιώ για ταινίες και σειρές 720p και 1080p

Νομίζω ότι η st50 συγκρίνεται με την hx850 αλλα αφου πας σε μεγαλύτερες ιντσες (55hx750) go for it!

Re: Panasonic 50st50 vs sony 55hx750

Σε αυτό το νήμα θα βρεις απόψεις για την τηλεόραση από κατόχους.
Προσωπικά τη θεωρώ πολύ καλή επιλογή

Καλή επιλογή η 750 αλλά όχι για να αντικαταστήσει την st50. Η διαφορά στο κοντράστ που χωρίζει τις δύο τηλεοράσεις είναι αγεφύρωτη. Άλλωστε η hx750 έχει banding σε μεγαλύτερο βαθμό, απ' ότι λένε τουλάχιστον κάποιοι κάτοχοι και διάφορα ριβιούς.

Για προβλήματα δεν ξέρω δεν είμαι κάτοχος. Αλλά άλλο 55 και άλλο 50 ειδικά για hd περιεχόμενο. Στα χρήματα αυτά που έχει τώρα ειναι καλή επιλογή.

το θέμα είναι ότι την αλλάζω αναγκαστικά γιατί έχει το πρόβλημα με την μπάρα δεξιά . οπότε πρέπει να βρω αντικαταστάτη από 1000 - 1250 ευρώ (1050 αγόρασα την 50st50). αν μια τηλεόραση έχει banding τι δικαιολογεί η εγγύηση ? σκέφτηκα την hx750 λόγου πάνελ στα πραγματικά 200hz.

το θέμα είναι ότι την αλλάζω αναγκαστικά γιατί έχει το πρόβλημα με την μπάρα δεξιά . οπότε πρέπει να βρω αντικαταστάτη από 1000 - 1250 ευρώ (1050 αγόρασα την 50st50). αν μια τηλεόραση έχει banding τι δικαιολογεί η εγγύηση ? σκέφτηκα την hx750 λόγου πάνελ στα πραγματικά 200hz.

Καλά έκανες και σκέφτηκες την sony hx750, πολύ καλή στα λεφτά της με 200hz panel... Παρ'όλα αυτά μετά τηΝ st50 θα σου φανεί τουλάχιστον ενα κλικ κάτω σε εικόνα.

Ο λόγος όμως που ποστάρω είναι κυρίως να σε αφυπνίσω: Αν θέλεις την 750 τρέξε άμεσα γιατί ήδη παρουσιάζονται μεγάλες ελλείψεις στα μοντέλο 46'',55'' και οι τιμές αναπόφευκτα θα ανέβουν! Εγώ ρώτησα σε 2 καταστήματα στον τόπο μου (μεγάλες αλυσίδες) και δεν υπήρχε η 55hx750!

τις τελευταίες μέρες πήγα σε μερικούς φίλους μου και τσεκαρισα τις led τηλεοράσεις που έχουν. δεν είχε κανείς την hx750 οπότε δεν μπορώ να την συγκρίνω αλλά η απόδοση στο μαύρο είναι χαώδης και όλα τα πάνελ είχαν ατέλειες (μέχρι και κάθετες γραμμές) . Όσο για την κίνηση αν δεν πάρεις led που να είναι τουλάχιστον, 100hz πραγματικά, κλαφτα . οπότε η κρατάω την panasonic 50st50 η πρέπει να πέσω σε ίντσες . Μάλλον θα την κρατήσω γιατί την καθετί γραμμή που έχει δεξιά δεν φαίνεται ποτέ στις ταινίες.

Απάντηση: Panasonic 50st50 vs sony 55hx750

Σε 1080p η Sony HX750 έχει σαφώς ανώτερη εικόνα (σε ένα demo της Sony με μια λεοπάρδαλη νομίζεις ότι όντως την βλέπεις μπροστά σου) , οι πλάσμα δεν μπορούν να φτάσουν σε τέτοια επίπεδα ευκρίνειας και οξύτητας. Και σε κίνηση είναι ανώτερη. Στο avclub motion test βλέπεις αρκετά πιο καθαρά τους στίχους (ειδικά σε 24p).

Σε σκοτεινό χώρο βέβαια λίγες LED LCD έχουν το μαύρο της ST50. Σίγουρα σε αυτό τον τομέα υπερτερεί η Panasonic.

Καλό είναι, όταν πετάς τέτοια να βάζεις και μπροστά το "Κατά τη γνώμη μου...", την αγορά τηλεόρασης δεν την διαβάζουν μόνο φρεσκογραμμένα μέλη με 2-3 post, που δεν γνωρίζουν και πολλά.

Σεβαστή η γνώμη του καθένα μας, αλλά εν προκειμένω η γνώμη σου......γνώμη σου, αν είναι σωστή ή λάθος, ας τη κρίνει ο καθένας μόνος του απ' όσα ξέρει και δεν ξέρει.

Όποιος έχει δει έστω και λίγο τις συγκεκριμένες τηλεοράσεις σε 1080p (οποιοδήποτε από τα demo που παίζουν τα καταστήματα) μπορεί να βεβαιώσει τα λεγόμενα μου.

Ακόμη και στην αντίθεση σε φωτεινό χώρο σίγουρα υπερτερεί η Sony. Όποιος λέει ότι υπερτερεί η Panasonic σε αντίθεση γενικά και αόριστα (κάτι που συμβαίνει σε σκοτεινό χώρο και μόνο) απλά δεν λέει όλη την αλήθεια αλλά την μισή.

Είδα πρόσφατα την hx850 και την ut50 δίπλα δίπλα σε χώρο όχι σκοτεινό αλλά ελεγχόμενου φωτισμού. Ε λοιπόν η ut είχε ισάξια αν όχι καλύτερη εικόνα, ειδικά αν υπολογιστεί και ο παράγοντας κόστος. Είχα την st για δέκα περίπου ημέρες και η ευκρίνειά της σε hd ήταν εξαιρετική, τολμώ να πω αξεπέραστη, το δε μαύρο της άριστο και όχι μόνο σε συνθήκες συσκότισης, όποιος την έχει μπορεί να το επιβεβαιώσει. Η 750 είναι καλή τηλεόραση, αλλά όχι για να αντικατασταθεί μ' αυτήν η st. Τα χρώματά της είναι "κουκουρούκου" και η εικόνα της ξεπλυμένη συγκριτικά με την st. Καλή είναι η αμφισβήτηση των καθιερομένων αντιλήψεων αλλά πρέπει να στηρίζεται σε πραγματικά δεδομένα διαφορετικά γίνεται γραφική.

Δηλαδή η εικόνα αν πάει κάποιος να δει τις δυο τηλεοράσεις σε ένα κατάστημα είναι ξεπλυμένη στην Sony παρότι ο οποιοιδήποτε με έστω ελάχιστες γνώσεις ξέρει ότι οι πλάσμα σε συνθήκες φωτός δεν αποδίδουν καλά ενώ μια τηλεόραση LED LCD με αποτελεσματικό φίλτρο θα δείχνει σίγουρα καλύτερα?:flipout:

Αν αυτό αποτελεί "καθιερωμένη" αντίληψη κάπου τότε αυτοί που τα υποστηρίζουν είναι οι γραφικοί.

Last edited:

Επειδή το θέμα το άνοιξε ο φίλος aelo ζητώντας να τον πληροφορήσουμε και όχι να τον παραπληροφορήσουμε και επειδή φίλε υπερίωνα έχεις πραγματικά κουφάνει κόσμο μ' αυτά που γράφεις, μεταξύ των οποίων και τους συντονιστές της κατηγορίες απ' ότι διαβάζω, εγώ θα πω το εξής και το κλείνω εδώ το θέμα: αν ο φίλος aelo σκοπεύει να βλέπει τηλεόραση στην ευρύχωρη, φιλοξενη και φωτεινή σάλα του .... media markt τότε όντως να επιλέξει να αντικαταστήσει την st50 με την hx750. Σε κάθε άλλη περίπτωση και κυρίως αν σκοπεύει να τοποθετήσει την τηλεόρασή στο σαλόνι και όχι στο μπαλκόνι να μην το κάνει γιατί θα απογοητευτεί.

.... απλά δεν λέει όλη την αλήθεια αλλά την μισή.

Κατά τη γνώμη μου, και η μισή αλήθεια να λέγετε στα forum καλά είναι, τουλάχιστον υπάρχουν περιθώρια, για όποιον θέλει, να ψάξει και να βρει την υπόλοιπη μισή.

Θα μου πεις, όποιος θέλει να ψάξει να βρεί την αλήθεια, θα την βρει κι ας διαβάζει ψέματα ή μισοαλήθειες, δεκτόν και ορθόν.

Έλα όμως που στα forum κυκλοφορούν και κάτι τύποι οι οποίοι ισχυρίζονται ότι έχουν δει με τα μάτια τους κάτι, ενώ στη πραγματικότητα δεν έχουν δει ούτε την τύφλα τους. Κάτι τέτοιοι κουτοπόνηροι, συνήθως υποτιμάνε τη νοημοσύνη των γύρω τους, σκεπτομένοι ότι "σιγά μην καταλάβει ή ψάξει κανένας ότι λέω παραμύθια". Με την πρώτη ευκαιρία λοιδωρούν, αυτούς που πραγματικά έχουν δει αυτό που δεν έχουν δει αυτοί, προσπαθούν να "θολώσουν τα νερά", κάθε φορά που κάποιος ανακαλύπτει κάτι σχετικά με το παραμύθιασμα που πουλάνε και με έπαρση τους χαρακτηρίζουν με διάφορα π.χ. "ράδιο αρβύλες".

Τις περισσότερες φορές, κάπου , κάπως , κάποτε, αργά ή γρήγορα, αποδεικνύεται ότι τα λεγομένα τους ήταν παραμύθια και ότι αυτοί είναι οι πραγματικοί "ράδιο αρβύλες", τότε χαζογελάνε και το γυρνάνε στη πλακίτσα (αποδεικνύοντας περίτρανα το μέγεθος της κουτοπονηριά τους), αντί να πουν, έστω και τυπικά, ότι τόσο καιρό σας παραμύθιαζα και νόμιζα ότι ήσασταν τόσο χαζοί που θα το καταπίνατε αμάσητο.

Για όσους είναι "θαμώνες" στα διάφορα forum αυτά τα forumοειδή , αργά-γρήγορα, γίνονται αντιληπτά, μια και με την πάροδο του χρόνου φάσκουν και αντιφάσκουν, πότε έτσι - πότε γιουβέτσι, βαδίζουν και παραμιλούν, όπου φυσάει ο άνεμος πάνε, πετάνε την μπάλα στην εξέδρα, είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε κ.λ.π. και σε βάθος χρόνου....... απαλλάσονται.

Κατά τη γνώμη μου, το πρόβλημα ξεκινάει αν κάποιος δεν έχει σκοπό να ψάξει να βρει την αλήθεια και πέσει σε κάποιον τέτοιο τύπο, τότε ο Θεός βοηθός, αλλά όπως είπα και πριν ..."όποιος θέλει να ψάξει, να βρεί την αλήθεια, θα την βρει κι ας διαβάζει ψέματα ή μισοαλήθειες".

Για μένα αν θέλει κάποιος να καταλήξει σε δικά του συμπεράσματα, το μόνο που χρειάζεται είναι να αφιερώσει λίγο χρόνο και με υπομονή να διαβάσει τα νήματα κατόχων του μοντέλου που τον ενδιαφέρει.

Last edited:

Πολύ σωστά τα παραπάνω οπότε την επόμενη φορά που κάποιος είχε μια τηλεόραση για 10 ημέρες αλλά την πούλησε/του χάλασε/την έκλεψαν κτλ. ας μας βγάλει μια φωτογραφία πρώτα ώστε να ξέρουμε ότι δεν λέει λόγια του αέρα και δεν χαρακτηρίζει άλλες τηλεοράσεις "κουκουρούκου" κτλ. χωρίς έστω να ξέρει πάνω κάτω πως δείχνουν.

Ο Aelo μπορεί κάλλιστα αντί να ακούει τον καθένα να πάει να δει και να κρίνει μόνος του. Άλλωστε το κάθε νόμισμα έχει 2 όψεις και ποτέ τα πράγματα δεν είναι άσπρα ή μαύρα. Εκτός αν μιλάμε για ανθρώπους κολλημένους στην ίδια "οπαδική" νοοτροπία.

http://imageshack.us/content_round.php?page=done&l=img18/2624/p1030470.gif
Την τηλεόραση την επέστρεψα, όπως ακριβως θέλει να κάνει ο aelo λόγω της αχνής κάθετης γραμμής, αν και η εικόνα της ήταν άψογη, ειδικά σε hd και κάτι παραπάνω από άψογη. Με επηρέασαν κάποια "φορουμοειδή", κάποιοι "ράδιο αρβύλα", όπως σωστά λέει ο czoun, κάποιοι "κουτοπόνηροι" τύποι που αμφισβητούν όχι μόνο τα κοινώς παραδεκτά αλλά και κάθε καλόπιστη και ελεύθερη από σκοπιμότητες γνώμη που κατατίθεται.
Πάντως αν θέλετε έχω και άλλες, πιο πανοραμικές φωτογραφίες.

Δεν το κατάλαβα αυτό? Τι θα πει σε "επηρέασαν"? Σου απαγόρευσε κανείς να ξαναγοράσεις την ίδια? Αστεία πράγματα.