DAC μέχρι 150 ευρώ

morfin

New member
11 January 2013
63
Θέλω να συνδέσω το PC με τον ενισχυτή για να ακούω μουσική (flac και mp3)
και ψάχνω για ένα αξιόλογο DAC (ή κάρτα ήχου) μέχρι 150 ευρώ.
Η σύνδεση με το PC μπορεί να γίνει με usb, coaxial ή οπτική ίνα.
Υπάρχει κάποια πρόταση?

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις!
To Musical Fidelity dac στη χρυσή ευκαιρία δεν έχει νομίζω RCA,
οπότε δε θα μπορώ να το συνδέσω με τον ενισχυτή.
Η κάρτα ήχου της asus μου ακούγεται καλή ιδέα, αλλά δε ξέρω αν
θα έχω το ίδιο καλό αποτέλεσμα με ένα εξωτερικό DAC.

Εάν βρεις κάπου καινούργια ή μεταχειρισμένη την emu 0204 usb , (εξωτερική κάρτα ήχου usb 192/24) , θα έχεις με λίγα χρήματα ένα πολύ καλό dac, πολλαπλάσιας αξίας από την τιμή που πωλείται (γύρω στα 130 ευρώ).

Θέλω να συνδέσω το PC με τον ενισχυτή για να ακούω μουσική (flac και mp3)
και ψάχνω για ένα αξιόλογο DAC (ή κάρτα ήχου) μέχρι 150 ευρώ.
Η σύνδεση με το PC μπορεί να γίνει με usb, coaxial ή οπτική ίνα.
Υπάρχει κάποια πρόταση?

Αν το PC σου διεθέτει έξοδο ακουστικών ή line-out, τότε δεν χρειάζεσαι DAC. Συνδέεις απευθείας τον ενισχυτή σου στην έξοδο των ακουστικών, μέσω ενός καλωδίου που βρίσκεις εύκολα σε όλα τα καταστήματα ηλεκτονικών.
Η ποιότητα αναπαραγωγής μέσω της on-board κάρτας ήχου υπερκαλύπτει τις ανάγκες ενός μουσικόφιλου.

Last edited:
Δηλαδή η γνώμη σου είναι οτι δε χρειάζεται καν να ασχοληθώ με DAC ή κάρτα ήχου,
και οτι με την απλή on-board του PC θα είμαι καλά?
Να μη πάω ούτε καν προς μια εσωτερική κάρτα ήχου με επίχρυσο jack ή RCA?
Θα είναι πεταμένα λεφτά?

Mε πολυ μικρο κοστος δοκιμασε αυτη την καρτα...http://www.behringer.com/EN/Products/UCA222.aspx
Υποστηριζει μεχρι 16/48,αλλα ειναι πραγματικο διαμαντακι!!!
Επιβεβαιώνω για τα ψίχουλα που ζητάει παίζει απίστευτα.Έχει ισορροπημένο και γλυκό ήχο χαίρεσαι να την ακούς.Ντάξει σε σχέση με υλοποιήσεις των 150 ευρώ σίγουρα υστερεί αλλά αν θες να ακούς αξιοπρεπώς με 30ευρώ είναι μονόδρομος πιστεύω.Τη σύγκρινα με μία creative των 60 ευρώ φίλου δε θυμάμαι μοντέλο και της έριξε στα αυτιά.Σε σχέση με την onboard του laptop μου που με πιανε το κεφάλι μου όταν άκουγα για πολλή ώρα χαώδης διαφορά.

Επιβεβαιώνω για τα ψίχουλα που ζητάει παίζει απίστευτα.Έχει ισορροπημένο και γλυκό ήχο χαίρεσαι να την ακούς.Ντάξει σε σχέση με υλοποιήσεις των 150 ευρώ σίγουρα υστερεί αλλά αν θες να ακούς αξιοπρεπώς με 30ευρώ είναι μονόδρομος πιστεύω.Τη σύγκρινα με μία creative των 60 ευρώ φίλου δε θυμάμαι μοντέλο και της έριξε στα αυτιά.Σε σχέση με την onboard του laptop μου που με πιανε το κεφάλι μου όταν άκουγα για πολλή ώρα χαώδης διαφορά.

Ετσι ακριβως,μια οποιαδηποτε πηγη ειναι ανωτερη ηχητικα σε σχεση με 1 λαπτοπ...κ θα δινει λιγοτερη παραμορφωση σε υψηλες σταθμες!!!Ομως κ ενα σοβαρο λαπτοπ μπορει να παιξει αξιοπρεπως...αναλογα του τι ζηταει ο καθενας.

αν εισαι θεσσαλονικη μπορω να σου δωσω να ακουσεις το odac που βγαινει γυρω στο κατοσταρικο παραγγελια απεξω. εχει και σαυρα μεσα... πολυ αναλυτικο και με ωραια δυναμικα αλλα λιγο ξερο. αναλογως συστηματος μπορει να κατσει μπορει οχι. αληθεια τι συστημα εχεις;

Να επαναφέρω την κουβέντα στο vdac. Καταρχήν είναι σίγουρο ότι έχει εξόδους RCA,οπότε μπορεί άνετα να συνδεθεί με ενισχυτή. Δεύτερον, θα το εμπιστευόμουνα περισσότερο από κάποια κάρτα ήχου ή κινέζικο dac από το ebay, χωρίς να το έχω ακούσει, γιατί αν μη τι άλλο, έχει αξία μεταπώλησης: αν για κάποιο λόγο δε σου αρέσει μπορείς να το ξεφορτωθείς, ενώ η κινεζιά...

Το PC είναι σταθερό με την on-board κάρτα. (έχει και οπτική και coaxial)
Ο ενισχυτής και τα ηχεία εκτός απροόπτου θα είναι Harman hk 980 και
Jamo S-606.
Αν με 30 ευρώ θα έχω πολύ καλά αποτελέσματα σε flac και Mp3,
προφανώς και θα την προτιμήσω.
Αν τώρα με 150 ευρώ θα δω τρελή διαφορά, θα πάω προς τα εκεί.

Δεν έχω βρει κάτι καλό με ψηφιακή είσοδο σε αυτά τα χρήματα.
Μόνο τον harman 3490 που από τη μία είναι ραδιοενισχυτής και χειρότερος από τον
HK-980 και από την άλλη έχω μάθει οτι η οπτική του δε βγάζει καλή ποιότητα.
Οπότε την απέρριψα αυτή τη λύση.

Δηλαδη στα χρήματα που εχεις σκοπο να χαλασεις +150 δεν εχεις βρει ενίσχυτη με ψηφιακή είσοδο που να σε καλύπτει;

Δηλαδη στα χρήματα που εχεις σκοπο να χαλασεις +150 δεν εχεις βρει ενίσχυτη με ψηφιακή είσοδο που να σε καλύπτει;

Ο μονος που υπαρχει ηδη στο εξωτερικο (αλλα δεν ξερω εαν εχει εισαχθει) σε αυτη την κατηγορια τιμης με ενσωματωμενο wolfson based dac ειναι ο Onkyo A-9050 για τον οποιο εχω ανοιξει ειδικο θεμα εδω http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/103517-Νεος-Οnkyo-A-9050-με-ενσωματωμενο-dac