FCP X or Compressor?

axrst

Established Member
18 November 2007
298
Καλησπέρα και καλές γιορτές!

Η ερώτησή μου έχει να κάνει με τους ειδικούς στο FCP X και στον Compressor. Συγκεκριμένα θα ήθελα να ρωτήσω, με ποιά settings είναι καλύτερα να κάνω export/share/finalize δηλαδή να σώζω τα home videos μου. Αφού τα τραβήξω με την κάμερα (panasonic TM700), τα περάσω στο FCP X, κάνω το editing βάζοντας μουσικές, τίτλους, transitions κτλ, έρχεται η ώρα να σώσω το τελικό βίντεο.

Παλιότερα είχε μια επιλογή (που είχα βρει ως καλύτερη) η οποία ήταν αν θυμάμαι καλά (for mac and pc) όπου έσωζε ένα .mp4 αρχείο, με εξαιρετική ποιότητα και μαζεμένο μέγεθος. Τώρα δεν το βρίσκω αυτό. Έχει 1080p for use with Apple devices που σώζει σε .mov, master file που όμως βγάζει αρκετά μεγαλύτερο μέγεθος κτλ. Αναρωτιέμαι λοιπόν ποιά είναι η λύση με την καλύτερη αναλογία ποιότητας/μέγεθος.

Μήπως, θα έπρεπε καλύτερα να τα στέλνω στον compressor και από εκεί να τα κάνω export, αλλά και πάλι με ποιά settings? Αν έχει σημασία, τα δουλεύω σ' ένα 8πύρινο mac pro (βλέπει 16 cores λόγω hyperthreading). Μήπως με τον compressor κάνει έτσι πιο γρήγορα;

Θα εκτιμούσα πολύ την βοήθεια των ειδικών...
 

axrst

Established Member
18 November 2007
298
Να προσθέσω οτι σκοπός είναι να το βλέπω από το popcorn A210 στην τηλεόρασή μου.
 

axrst

Established Member
18 November 2007
298
Ναι, αυτό είναι το καλύτερο, αλλά βγάζει 10πλάσιο σχεδόν όγκο αρχείου. Μήπως είναι υπερβολή αν δεν είναι επαγγελματική δουλειά; Για 30 λεπτά ταινίας, μπορεί να ξεπεράσει τα 30GB.

Ευχαριστώ για την απάντηση.
 
22 June 2006
34,787
NEO HRAKLEIO
Δεκαπλασιο απο τι?
Απο το αρχικο ή απο αυτο που εβγαζες πριν?
Δε νομιζω οτι ισχυει το πρωτο , οποτε το αρχειο που εβγαζες πριν ηταν μαλλον κατωτερης ποιοτητας.
 

axrst

Established Member
18 November 2007
298
To master file παράγει 10πλάσιου μεγέθους αρχείο από πχ το Apple Devices 1080p (με H.264 better quality). Για μισή ώρα ταινίας το ένα μπορεί να σου δημιουργήσει αρχείο 30GB και το δεύτερο 2,5GB χωρίς "αντιληπτή" διαφορά στην ποιότητα.
 
22 June 2006
34,787
NEO HRAKLEIO
Ε, τοτε βαλε αυτο που παραγει μικροτερο αρχειο... αφου δεν ειναι επαγγελματικη δουλεια .

Πως σου φαινεται το FCPX ?
Το δουλευεις και επαγγελματικα?

Ενα καλο σιτε για πληροφοριες ειναι αυτο. Www.fcp.co
 

axrst

Established Member
18 November 2007
298
Τελικά εκεί καταλήγω, αν και αναρωτιόμουν μηπως κάποιος το έχει ψάξει και έχει βρει ποιό από αυτά τα 1080p που παράγουν μικρότερο αρχείο με το Η.264 είναι και το καλύτερο σε ποιότητα.

Το FCPX μου αρέσει όλο και περισσότερο. Δεν το δουλεύω επαγγελματικά. Επαγγελματικά είχα δουλέψει το παλιό FCP για ένα φεγγάρι, το 2004. Τώρα ότι είχα μάθει, πρέπει να τα αναθεωρήσω, αλλά σιγά σιγά κάνω τη δουλειά μου όλο και πιο εύκολα. Το θεωρώ και πιο εύκολο από το imovie...

Αλλά μας κάνουν και σ' αυτό (FCPX) αλλαγές από έκδοση σε έκδοση. Για παράδειγμα στην τελευταία, δεν μπορώ να βρω αυτό το έξυπνο title με το date/time stamp που με βόλευε πολύ.