Αγορά Home Cinema...

  • Αγαπητοί φίλοι και φίλες.

    Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub στη Θεσσαλονίκη για το 2024 την Κυριακή 07 Απριλίου και ώρα 14.00

    Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας γνωρίσουμε από κοντά.

arion

New member
17 December 2012
5
γεια σας! μπορεί κανένας να με διαφωτίσει σχετικά με αγορά bluray home cinema; για τα ηχεία, είναι καλύτερα τα μικρά ή αυτά σαν πύργοι;
 

toliskot

Supreme Member
20 February 2012
4,465
Ραφήνα
Τα μικρά ηχεία έχουν και μικρές καμπίνες, άρα περιορισμένη απόδοση στις χαμηλές συχνότητες. Τα ηχεία δαπέδου έχουν πολύ καλύτερο ''χαμηλό'' παίζουν δυνατότερα αλλά θέλουν και μεγάλα ενισχυτικά. Φυσικά και ο χώρος παίζει συμαντικό ρόλο.
 

arion

New member
17 December 2012
5
ο χώρος θα είναι περίπου 35τμ. Τι θα μου πρότεινες απλώς για ταινίες; για μουσική έχω άλλο συστημα.
 

toliskot

Supreme Member
20 February 2012
4,465
Ραφήνα
Αυτά όλα είναι πολύ οικονομικά ολοκληρωμένα πακέτα με μικρά πλαστικά ηχεία. Βρίσκονται στο κατώτατο όριο ποιότητας και δεν έχουν καμιά σχέση με συστήματα όπου περιλαμβάνουν ηχεία δαπέδου και ξεχωριστούς ενισχυτές AV. Προορίζονται για αυτούς που θέλουν να κάνουν μια απλή εισαγωγή στο home cinema χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις. Είναι συνήθως για μικρά δωμάτια και νομίζω ότι για 35 τ.μ. δεν κάνει κανένα.
 

arion

New member
17 December 2012
5
κάτι τέτοιο ψάχνω, μια ταινία θέλω να δω και όχι να συγκριθώ με κινηματογράφο. στην κατηγορία αυτή
όλα είναι περίπου το ίδιο δηλαδή;
 

johnnyR

Established Member
27 February 2010
277
ΑΘΗΝΑ - ΩΡΩΠΟΣ
Καλητερα να παρεις ξεχωριστα κοματια σιγα σιγα, μπορεις να παρεις εναν οικονομικο ενισχυτη πχ στα 300-400 ευρω και 2 ηχεια στα 100-200 ευρω για αρχη και μετα αν θελεις προχωρας, ενα κεντρικο μετα 2 πισω μικρα ηχεια και τελος ενα sub:eek:perator:
 

johnnyR

Established Member
27 February 2010
277
ΑΘΗΝΑ - ΩΡΩΠΟΣ
Και εγω στην αρχη για all in one εψαχνα αλλα ευτυχως ακουσα εναν συναδελφο μου και πηρα ξεχωριστα κομματια εδω και τρια χρονια και ειμαι ακομα πολυ ευχαριστημενος και περηφανος για το συστηματακι μου και σε ταινιες και σε μουσικη απο pc
 

MISTERIO

New member
4 February 2009
63
ΑΘΗΝΑ
Απάντηση: Re: Αγορά Home Cinema...

Και εγώ θα σου πω, ότι για να ευχαριστηθείς και μουσική από σκληρό ή cd/dvd, αξιζει να ψάξεις καμμιά ευκαιρία για καλό σύστημα. Πήγαινε να ακούσεις μερικά από αυτά που λες τα ηχοσυστήματα με ένα καλό cd σου και βάλτό μετά το ίδιο κομμάτι σε 1-2 κλάσεις καλύτερο ηχείο και θα πάθεις πλάκα με την διαφορά στην ποιότητα. Μήν το βλέπεις μόνο σαν Home Cinema για ταινίες είναι η γνώμη μου. Και εγώ τα ίδια έλεγα και πήγα από budjet 200-300 στα 1.300 που δεν θεωρούνταν και πολλά (τουλάχιστον τότε...), απλά γιατί μετά τη σύγκριση δεν μπορούσα να συμβιβαστώ με το τριτοκλασάτο σύστημα με τίποτα.
 

arion

New member
17 December 2012
5
Re: Απάντηση: Re: Αγορά Home Cinema...

να στε καλα για τις συμβουλές σας, απλώς βρίσκομαι στο εξωτερικό και δεν είμαι για μεγάλες επενδύσεις γιατί δεν ξέρω πόσο καιρό θα μείνω εδώ.