Ακουστικά ΙΕΜ Fischer Audio DBA-02 mkII

Steve67

New member
24 February 2007
97
Κρήτη
Τελικά τα παράγγειλα και σήμερα το μεσημέρι τα παρέλαβα. Πρώτες εντυπώσεις ΑΡΙΣΤΕΣ!!!.
Θα επανέλθω με mini review μετά από πιο εμπεριστατωμένες ακροάσεις.
 

Sonus Naturalis

Μέλος Σωματείου
12 July 2009
9,101
Αθήνα, Ηλιούπολη
Τελικά τα παράγγειλα και σήμερα το μεσημέρι τα παρέλαβα. Πρώτες εντυπώσεις ΑΡΙΣΤΕΣ!!!.
Θα επανέλθω με mini review μετά από πιο εμπεριστατωμένες ακροάσεις.
Με το καλό λοιπόν! :smile1:
Κόστος, αν επιτρέπεται;

Για mini review είμαστε όλο "αυτιά" φυσικά... :ears:


EDIT: Σελίδα κατασκευαστή:
http://www.fischeraudio.com/index.php/en/
 
Last edited:

Steve67

New member
24 February 2007
97
Κρήτη
Το κόστος ήταν 119,99£ συν 10£ μεταφορικά από UK, προσωπικά το βρίσκω value for money από αυτά που ακούω μέχρι στιγμής. Το προηγούμενο ζευγάρι που είχα ήταν ένα GOLDRING GX200, που είχαν πολύ καλή ποιότητα ήχου αλλά κάκιστη ποιότητα κατασκευής.
Μέχρι στιγμής για το λίγο που έχω ακούσει τα FISCHER είναι πολύ ανώτερα σε όλα. Με λίγα λόγια, διακρίνονται από πολύ καλή ανάλυση, σφιχτό και γρήγορο μπάσο, γλυκές μεσαίες και πάααρα πολύ καλά πρίμα. Έχουν πολύ καλό διαχωρισμό και είναι λεπτομερή χωρίς να με κουράσουνε για ένα τρίωρο που άκουσα. Θα τα αφήσω να παίζουνε για καμιά 50αρια ώρες και θα επανέλθω με πιό λεπτομερείς εντυπώσεις.
 

anima

Established Member
15 December 2009
196
Με γεια φίλε, με τη νέα χρονιά μπορούμε να κανονίσουμε συνάντηση αν ενδιαφέρεσαι για ένα συγκριτικό με sansa clip zip και cx300ii :)
 

Steve67

New member
24 February 2007
97
Κρήτη
Επιστρέφω με τις τελευταίες μου εντυπώσεις...

Έχω επισυνάψει φωτογραφίες με τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους όπως επίσης και κάποιες άλλες για να πάρετε μια ιδέα για το πως είναι οπτικά και από τι αξεσουάρ συνοδεύονται.

Η ποιότητα κατασκευής τους είναι πάρα πολύ καλή, σχεδόν άριστη, ειναι πολύ μικρά, κομψά από αρίστης ποιότητας πλαστικό και πολύ ελαφριά. Το καλώδιο είναι πολύ ανθεκτικό δεν είναι στρογγυλής αλλά ορθογώνιας διατομής και δεν τσακίζει καθόλου. Ίσως το καλώδιο να μικροφωνίζει λίγο αλλά αυτό λύνεται εύκολα φορώντας τα ακουστικά over-the-ear με τα παρεχόμενα earclips. Προσωπικά πάντως τα φοράω straight down γιατί με βολεύει περισσότερο και δεν με ενοχλούν τυχόν μικροφωνισμοί. Η απομόνωση είναι σε μεγάλο βαθμό δυνατή ανάλογα ποιά tips χρησιμοποιείς, εγώ χρησιμοποιώ τα triple-flange (που μετά από δοκιμές μου έδωσαν τον καλύτερο ήχο) μέχρι να παραλάβω κάποια comply foam tips που έχω παραγγείλει και που πιστεύω θα βελτιώσουν ακόμα περισότερο και την απομόνωση αλλά και την άνεση και τον ήχο τους. Ας πάμε και στα του ήχου τους τώρα...

Για πηγή χρησιμοποιώ ένα Sansa Fuze rockboxed και αποκλειστικά mp3's 320kbps. Από μουσική ακούω ως επί το πλείστον jazz, παλιά rock (classic, progressive και psychedelic), ethnic, latin και κάποια καινούρια alternative rock και electronica.
Η πρώτη εντύπωση που είχα ήταν το πώς ένα τόσο μικρό ακουστικό βγάζει έναν τόσο όμορφο και γεμάτο ήχο. Εδώ να υπογραμίσω πως όσο περισσότερο παίζουν ακούω αισθητή βελτίωση ειδικά στα μπάσα, αν και από ότι διάβασα η τεχνολογία που χρησιμοποιούν που είναι balanced armature και μάλιστα δυό οδηγών δεν επωφελείτε από το burn-in αλλά ίσως να είναι και λάθος αυτό.

Τα μπάσα λοιπόν είναι ακριβή, γρήγορα με καλή απόσβεση και καλή έκταση. Εδώ ίσως κάποιος να ήθελε παραπάνω έκταση αλλά για τα δικά μου γούστα είναι ακριβώς όπως τα θέλω. Έχουν καλή ανάλυση και το κυριότερο δεν μπερδεύονται, ακούς όλες τις νότες σε μια ακολουθία ενός μπάσου χωρίς ουρές και ασάφειες και τα χτυπήματα στη μπότα είναι καθαρά και με τον απαιτούμενο τσαμπουκά. Σαν τελικό συμπέρασμα για τα μπάσα θα τα χαρακτήριζα ακριβή και σφιχτά χωρίς να είναι πλαδαρα και ασαφή αλλά να μη κατεβαίνουν όσο χαμηλά θα ήθελε κάποιος άλλος.

Τα μεσαία θεωρώ είναι το δυνατό σημείο των FISCHER. Είναι καθαρά με καλή ανάλυση και λεπτομέρεια αλλά χωρίς να σε κουράζουν. Ανακάλυψα πολλές λεπτομέρειες από κομμάτια που δεν άκουγα πριν, ακούς τις παύσεις, τις ανάσες των τραγουδιστών τα δάχτυλα πάνω στο τάστο της κιθάρας, γενικά όλες τις μικρολεπτομέρειες μιας ηχογράφησης που προσδίδουν αληθοφάνεια. Το σώμα τους είναι καλό με πολυ καλό διαχωρισμό των οργάνων και με καλό δέσιμο με τα μπάσα και τις υψηλές. Αποδίδουν με ακρίβεια τα ηχοχρώματα των διαφόρων οργάνων χωρίς υποψία θολώματος. Σαν τελικό συμπερασμα για τις μεσαίες θα τις χαρακτήριζα διάφανες, λεπτομερείς, αναλυτικές και ρεαλιστικές.

Οι υψηλές έχουν μεγάλη έκταση και μεγάλη λεπτομέρεια όπως και οι μεσαίες. Φτάνουν πολύ ψηλά και ίσως να είναι λίγο πιό φωτεινές από όσο πρέπει αλλά και πάλι θεωρώ ότι είναι θέμα γούστου και ας μη ξεχνάμε ότι μιλάμε για ακουστικά που κοστίζουν περίπου 160 euro. Τα πιατίνια αποδίδονται πολύ καλά όπως και τα γυναικεία φωνητικά ίσως με κάποια μικρή έμφαση στα συριστικά. Σαν τελικό συμπέρασμα για τις υψηλές θα τις χαρακτήριζα λεπτομερείς με μεγάλη έκταση αλλά ίσως λαμπρές για κάποιους.

Σαν γενικό συμπέρασμα για τον ήχο λοιπόν θα τα χαρακτήριζα αναλυτικά και λεπτομερή με πάρα πολύ καλό διαχωρισμό και καλό soundstage. Για λάτρεις του αναλυτικού ήχου θα τα χαρακτήριζα από τα καλύτερα αν όχι το καλύτερο IEM στη κατηγορία τιμής τους. Ένα σημείο που θα πρέπει να προσεχθεί είναι η εφαρμογή τους, όσο καλύτερα εφαρμόσουν στο αυτί τόσο πιο καλό ήχο παίρνεις και ειδικα στα μπάσα. Πιστεύω πως και με flac θα παίξουν ακόμα καλυτερα. Τα συστήνω λοιπόν ανεπιφύλακτα εκτός αν σας φοβίζει ο αναλυτικός τους χαρακτήρας και θέλετε όσο το δυνατόν περισσότερο μπάσο.

Αυτά λοιπόν με τις εντυπώσεις μου, χάρηκα που τις μοιράστηκα με όλους τους συνφορουμίτες και είμαι διαθέσιμος για όποια απορία ή ερώτηση έχετε.
 

Attachments

  • DSC00029.jpg
    DSC00029.jpg
    65.5 KB · Views: 197
  • DSC00034.jpg
    DSC00034.jpg
    75.5 KB · Views: 216
  • DSC00037.jpg
    DSC00037.jpg
    81.7 KB · Views: 202
  • DSC00024.jpg
    DSC00024.jpg
    88.9 KB · Views: 192

Steve67

New member
24 February 2007
97
Κρήτη
Με γεια φίλε, με τη νέα χρονιά μπορούμε να κανονίσουμε συνάντηση αν ενδιαφέρεσαι για ένα συγκριτικό με sansa clip zip και cx300ii :)

Πολύ ευχαρίστως αλλά μάλλον είσαι από Αθήνα και εγώ μένω Κρήτη....
 
26 June 2006
14,830
Athens
Συγχαρητήρια για την αγορά και καλές ακροάσεις.

Αλήθεια, έχεις μήπως δοκιμάσει τα Sony MH1c (27E, ebay)? Κάποια στιγμή θα παραθέσω mini review και εντυπώσεις.
 

Steve67

New member
24 February 2007
97
Κρήτη
Ευχαριστώ πολύ φίλε μου, για τα Sony δεν έχω άποψη δεν τα έχω ακούσει. Περιμένω τις εντυπώσεις σου.
 

Sonus Naturalis

Μέλος Σωματείου
12 July 2009
9,101
Αθήνα, Ηλιούπολη
Πολύ ωραία η παρουσίαση! Ευχαριστούμε... :music-smiley-005:
Με ενδιαφέρει κι' εμένα η απόκτηση ενός ζευγαριού IEM ακουστικών και τώρα μπαίνουν κι' αυτά στα υπ' όψιν. :smile:

Τα IEM είναι τα μόνα ακουστικά που μπορούμε να φοράμε ξαπλωμένοι, χωρίς να ενοχλούν.
Με άλλη πηγή π.χ. Laptop, DAC κλπ. τα δοκίμασες;

Υ.Γ. Χαίρομαι που οι Ακουστικάριοι από την Κρήτη πληθαίνουν! :116:
 

Steve67

New member
24 February 2007
97
Κρήτη
Με laptop τα δοκίμασα παίξανε μια χαρά αλλά δεν με ικανοποίησαν όσο με το sansa, λογικά πιστεύω γιατί η κάρτα ήχου που έχει το laptop μου είναι για τα μπάζα. Τώρα dac δεν διαθέτω για να έχω άποψη αλλά νομίζω πως όσο καλύτερη πηγή έχουν τόσο καλύτερα θα παίξουν...
 

Steve67

New member
24 February 2007
97
Κρήτη
Το ξέρω ότι θα δω διαφορά με flac αλλά όλα μου τα cd τα έχω ριπαρισμένα σε mp3 320kbps για λόγους συμβατότητας με τις συσκευές αναπαρωγής που έχω και δεν τολμώ να σκεφτώ καν να ξεκινήσω ριπαρίσματα σε flac λόγο μεγάλου όγκου δουλειάς...
 

Steve67

New member
24 February 2007
97
Κρήτη
Θα ριπάρω κάποια για να ακούσω τη διαφορά αλλά μετά φοβάμαι ότι θα με πιάσει καμιά μανία να τα κάνω όλα flac και θα έχω ασχημα ξεμπερδέματα :p μιας και η τελευταία μου καταμέτρηση των cd σταμάτησε στα 3.815...
 

DomieMic65

Supreme Member
10 July 2006
9,692
Αθήνα
οντως... θα έχεις ασχημα ξεμπερδεματα... 3.815 cd κ τα εχεις ριπαρει ολα; :grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

αφου την εκανες που την εκανες τη δουλεια ρε παιδακι μου γιατι δεν τα εκανες flac (ή alac αν παιζεις και με iPod) εξ' αρχης;

στο κατω κατω αξιζει να επενδυσεις και σε μια καλή πηγη που να παιζει flac με τόσο μεγάλη συλλογή...
 

Steve67

New member
24 February 2007
97
Κρήτη
Είχα ξεκινήσει από παλιά με mp3 γιατί βολευόμουνα με τα original cd στο κυρίως στερεοφωνικό και δεν είχα και ούτε έχω κάποια πηγή που να παίζει flac εκτός του sansa. Όλο λέω να τα κάνω flac και να πάρω κάποιον media server να απολαύσω την ευχρηστία του αλλά κάτι τα άσχημα οικονομικά αυτή την εποχή και κάτι ο τεράστιος όγκος δουλειάς με αποθαρρύνουν.
Ελπίζω κάποια στιγμή να το κάνω παντως...