Ακουστικά SONY MDR 1R , μικρή παρουσίαση.

mstr

Supreme Member
23 July 2009
4,352
Ψαχνοντας να βρω ενα καλο και σοβαρο ζευγαρι ακουστικων κλειστου τυπου,που να περιβαλλει τα αυτια,για χρηση με το ipod κατευθειαν,κατεληξα να αγορασω πριν καμια εβδομαδα τα sony mdr 1r,χωρις να τα ακουσω,βασιζομενος σε καποιες καλες κριτικες στο διαδυκτιο.Γενικα στοχευα σε ενα υψηλης ποιοτητας φορητο μοντελο,που να ειναι πιο βολικο και σταθερο και να μη δειχνει τοσο αστειο οσο τα shure srh 840 στο κεφαλι,ωστε να μπορω να τα χρησιμοποιησω και εξω χωρις να νιωθω εξωγηινος.

Τα sony mdr 1r πληρουν ολες τις προυποθεσεις για χρηση με φορητη συσκευη οσον αφορα την ανεση,την εφαρμογη,και την εμφανιση τους.Ειναι καλοκατασκευασμενα,ανετα και σταθερα στο κεφαλι,και δε κουραζουν.Η εμφανιση τους ειναι πολυ ωραια.Δεν εχω βαλει φωτογραφιες γιατι δεν εχω την καμερα μαζι μου,αλλα θα βρειτε πολλες στο διαδυκτιο.Οταν τα φορας δε δειχνουν ασχημα στο κεφαλι,ειναι ομορφα και αρκουντως διακριτικα για κλειστου τυπου full size μοντελο.
Τα ακουστικα ερχονται με μια ομορφη θηκη λιγο παρομοια με των hd600/650,αλλα πιο μικρη,και μεσα εχει κατι σαν υφασμα,κανοντας την παρουσιαση και αποθηκευση τους ομορφη.Επισης περιλαμβανεται και ενα σακιδιακι/πουγκι υφασματινο με καποια λεπτομερεια δερματος στα πλαινα,και αυτο ομορφο.

Οσον αφορα το ηχητικο αποτελεσμα....εδω μου τα χαλασε το sony... Βασικα ο ηχος δεν ειναι κακος,αλλα ειναι πολυ χρωματισμενος και πολυ ζεστος στη μεσαια και μεσοχαμηλη περιοχη,καπως γεματος,και οι υψηλες ειναι αισθητα μειωμενες.Ετσι το τελικο αποτελεσμα ειναι μαλλον υπερβολικα ζεστο και χρωματισμενο,καπως πνιγμενο,και σα να υπαρχει μια ελλειψη αερα και παρουσιας στα πριμα.Μετα απο καμια 15αρια ωρες στρωσιματος δεν εδειξε να αλλαζει κατι,και αμφιβαλλω αν θα αλλαξει κατι αισθητα τουλαχιστον,απο αυτη την περιεργη τονικοτητα.
Τα θετικα ειναι οτι εχει καλη εικονα (imaging),σχετικα καλη λεπτομερεια,και ηχο που ειναι smooth με ελλειψη κοκκου.

Θα ελεγα οτι αυτος ο ηχος ισως ταιριαζει σε ατομα που τους αρεσει ο πολυ χρωματισμενος και smooth ηχος απο καποια λαμπατα μηχανηματα,χωρις πολλα πριμα,αν και παλι ισως βρουν τα sony περισσοτερο του κανονικου σε αυτη τη κατευθυνση...Για να σας δωσω να καταλαβετε,αν ακουσω λιγη ωρα με αυτα,και μετα βαλω τα akg k550 ή τα shure 840,μου φαινονται οτι εχουν υπερβολικα πριμα,και πολυ λεπτες μεσαιες χωρις σωμα...κατι το οποιο δεν ισχυει,απλα τα sony τα κανουν να δειχνουν ετσι.

Σε τελικη αναλυση,θα ελεγα οτι θα ηταν το ιδανικο μοντελο για φορητη χρηση,αν ο ηχος ερχοταν κοντα σε αυτον των shure srh 840,akg k550 ή εστω των krk kns 6400,που και αυτα ειναι αξιοπρεπη.Ο ηχος τους ομως ειναι αρκετα μακρια απο αυτο που θα ελεγα εγω ισορροπημενο,τωρα ισως σε καποιους να αρεσει,αλλα εμενα οχι.
Μετα την "αποτυχημενη" αυτη για μενα αγορα,πηρα τα akg k550 τα οποια θεωρω αρκετα καλυτερα σαν ηχο,παλι στα τυφλα,αλλα λαμβανοντας υποψιν τη γνωμη του φιλου Χρηστου απο το φορουμ εδω,καθως και των αλλων παιδιων.Ευελπιστω αυτη να ειναι και η τελευταια αγορα σοβαρων ακουστικων για τα επομενα χρονια.
 

Sonus Naturalis

Μέλος Σωματείου
12 July 2009
9,099
Αθήνα, Ηλιούπολη
Γιάννη (mstr) ευχαριστούμε για την παρουσίαση. :smile:

Ενδέχεται να στρώσουν λίγο -ή και πολύ- όμως. Δώσ' τους λίγο χρόνο. Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι είναι εφοδιασμένα με αρκετά μεγάλες μονάδες (drivers) νεοδυμίου των 40 mm, αυτό είναι εξαιρετικά πιθανό. Το ερώτημα ωστόσο είναι άλλο:

Πως συμπεριφέρονται, αν συνδεθούν με μία καλύτερη πηγή (εκτός iPod/iPhone κλπ), όπως για παράδειγμα με κάποιο καλό DAC/ενισχυτή ακουστικών; Ενδεχομένως η συμπεριφορά τους να είναι εντελώς διαφορετική. Και δεν μπορείς να είσαι σίγουρος, αν προηγουμένως δεν δοκιμάσεις.

Πάντως αισθητικά είναι πολύ όμορφα.

Ορίστε και μερικές φωτογραφίες...

sony-mdr-1r-plus-bluetooth-and-noise-cancelling-over-ear-headphones-pictures-and-hands-on-0.jpg


xlarge.jpg


MDR-1RNC-noise.jpg


-bye-
 

mstr

Supreme Member
23 July 2009
4,352
Αισθητικα ειναι πραγματι πολυ ομορφα,και η ποιοτητα κατασκευης τους ιδιαιτερα καλη.Κυκλοφορει και μια ασημι εκδοση με καφε μαξιλαρακια/στεκα,πολυ ωραια.Τα μαξιλαρακια εχω την εντυπωση οτι ισως ειναι αληθινο δερμα,εχουν πολυ καλη υφη και αισθηση.

Το οτι μπορει να αλλαξει λιγο με το στρωσιμο μπορει,πιθανως να κανουν λιγο πιο αισθητη την παρουσια τους τα υψηλα,αλλα αυτη η εντονα χρωματισμενη μεσαια...δεν ειμαι σιγουρος ποσο μπορει να αλλαξει.Ο ηχος σε καμια περιπτωση δεν ειναι κακος,απλα εχει (προς το παρον τουλαχιστον) πολυ εντονα ζεστο και καπως θολο ηχο.Το "πεπλο" που εχω ακουσει πολλες φορες σαν ορισμο,ταιριαζει γαντι εδω.Βασικα επειδη ειναι πολυ ζεστος και γεματος ο ηχος στα μεσαια,εχει και μια δοση μαγειας,για καποιο λογο μου φερνει στο μυαλο οτι ειμαι μεσα σε ενα σκοτεινο δωματιο με ενα κερι,δε ξερω τωρα πως μου ερχεται αυτη η εικονα...
Η λεπτομερεια παρολα αυτα ειναι καλη,και η εικονα επισης.Εχει καλα στοιχεια στον ηχο,δειγμα καλων drivers,αλλα η τονικοτητα στα αυτια μου ειναι λαθος.Την κατασταση πολλες φορες σε αυτα τα ακουστικα επιδεινωνουν και τα μαξιλαρακια αυτου του τυπου...αν πιασω τα ακουστικα και ελλατωσω λιγο την πιεση που ασκουν,ο ηχος ερχεται λιγο στα ισια...ισως επιδεχονται καποια τροποποιηση diy στα μαξιλαρακια...

Το θεμα ειναι οτι τα πηρα περισσοτερο για χρηση φορητη,καποια στιγμη θα τα βαλω και στον ενισχυτη ακουστικων ομως να δω.Παντως και η ιδια η sony προφανως τα σχεδιασε για εξω περισσοτερο,αν κρινω και απο τα δυο καλωδια που περιλλαμβανονται στη συσκευασια.(ενα με χειριστηριο πανω,και ενα δευτερο χωρις,αλλα σχετικα κοντο και με το βυσμα γωνιακο.)

Ειναι κριμα παντως που δε μου εκατσε ο ηχος καλα,διοτι ειναι ωραια ακουστικα,και πολυ ανετα.Θα τα αφησω να στρωσουν και αλλο παντως να δω.

Επιφυλασσομαι παντως να τους κανω μια "καλλιτεχνικη" φωτογραφηση με τα παρελκομενα τους,μιας και ασχολουμαι και με τη φωτογραφια λιγο,γιατι το αξιζουν πραγματικα ;-)
 

wynn

AVClub Enthusiast
20 September 2011
753
Με γεια τα sony φίλε Γιάννη ,πραγματικά πανέμορφα.Για πιο ξεκούραστο άκουσμα πιστεύω θα σε βολέψουν κιαυτά. Θα έχει ενδιαφέρον τι διαφορές θα προκύψουν όσο στρώνουν μιας και αυτά έχουν μεγάλα drivers . Τόσο σε φορητή χρήση όσο και με τον πολύ καλό ενισχυτή σου . Πολύ ωραία και στοχευμένη παρουσίαση
 

mstr

Supreme Member
23 July 2009
4,352
Ευχαριστω Παναγιωτη.Η αληθεια ειναι οτι αμφιβαλλω αν στον musical fidelity xcan v8 παιξουν οπως θα ηθελα,ισως τα κανει και χειροτερα λογω του οτι ειναι υβριδικος με λυχνιες.Βεβαια θα τα δοκιμασω καποια στιγμη και εκει.
Παντως ειναι πολυ ομορφα,ανετα και καλοκατασκευασμενα,και μονο γι αυτο θα τους δωσω χρονο στρωσιματος να δω μηπως ερθουν λιγο καλυτερα στα δικα μου αυτια.
 

mstr

Supreme Member
23 July 2009
4,352
Μερικες φωτογραφιες που τραβηξα,με τα ακουστικα και τα παρελκομενα.

IMG 104r.jpg

IMG 107r.jpg

IMG 108r.jpg

IMG 111r.jpg

IMG 115r.jpg

IMG 117r.jpg

IMG 118r.jpg
 

Gojakla

Supreme Member
20 May 2009
5,856
Ωραία παρουσίαση... μου αρέσουν οι ωραίες παρουσιάσεις... :grinning-smiley-043
 

mstr

Supreme Member
23 July 2009
4,352
Ωραία παρουσίαση... μου αρέσουν οι ωραίες παρουσιάσεις... :grinning-smiley-043

Χαχαχα ευχαριστω να'σαι καλα!Θα μπορουσε να ηταν και πιο λεπτομερης,αλλα ηθελα περισσοτερο να δωσω μια γενικη εικονα.Σιγουρα θα επανελθω μελλοντικα μετα το επιπλέον "στρώσιμο" που θα υποστουν! :D
 

mstr

Supreme Member
23 July 2009
4,352
Επανερχομαι λοιπον στο θεμα,με καποιες επιπλεον εντυπωσεις,μετα απο πολλες ωρες στρωσιματος.

Το στρωσιμο εχει βοηθησει λιγο μεν,αλλα αισθητα δε τον ηχο των sony.Ο ηχος παραμενει καπως χρωματισμενος ειδικα στη μεσαια περιοχη,και με λιγο μειωμενη αισθηση παρουσιας στα υψηλα,αλλα εχει βελτιωθει,και δεν ειναι τοσο εντονα τα πραγματα οπως τα περιεγραψα αρχικα.

Η ρυθμιση της τονικοτητας των ακουστικων αυτων απο τη sony πιθανολογω οτι μπορει και να εγινε βασει της πιο μοντερνας μουσικης που βγαινει τελευταια,οπου συχνα τα πριμα τσιμπανε λιγο,η μεσαια περιοχη ειναι πιο υποβαθμισμενη κτλ.

Προσωπικα,τα ακουστικα αυτα δε θα τα χαρακτηριζα σαν ακουστικα αναφορας,για τον παραπανω λογο,αλλα ομως πρεπει να παραδεχτω οτι το συνολικο ηχητικο αποτελεσμα δεν ειναι ασχημο,το αντιθετο μαλιστα θα ελεγα.

Τα Sony τα καταφερνουν ομορφα στο να δωσουν μια ατμοσφαιρικη ηχητικη εικονα.Για μενα ειναι σημαντικο τα ακουστικα να μπορουν να δωσουν μια σωστη εικονα,και ας μην ειναι και πολυ ευρεια αυτη.Στα sony λοιπον το ηχητικο πεδιο εχει ενδιαφερουσα αισθηση βαθους,ο ηχος δεν ειναι δεξια-κεντρο-αριστερα,αλλα εχει καλη αισθηση του χωρου.Επισης,η λεπτομερεια ειναι σε ιδιαιτερα καλα επιπεδα,δειγμα καλων drivers.Και η συνολικη αισθηση ισορροπιας και αποδοσης δε θα ελεγα οτι ειναι ασχημη,τα καταφερνει καλα γενικα,δε νιωθεις οτι "πεταξες" τα λεφτα σου σε ακουστικα που δινουν κακο ηχο.Η αποδοση τους ειναι καλη.

Σκεφτομουν να τα πουλησω αλλα τελικα θα τα κρατησω,επειδη εχω αρχισει και εκτιμω τον ηχητικο τους χαρακτηρα,εστω και αν ειναι διαφορετικος απο τα αλλα ακουστικα μου.Σε αυτο συμβαλλουν επισης και η κατασκευη-εμφανιση τους,η εφαρμογη τους και η ανεση κτλ.

Κατι αρνητικο που παρατηρησα βεβαια,ειναι οτι σε εξωτερικη χρηση,αν φυσαει πολυ,ο ανεμος μπαινει απο καποιες μικρες τρυπουλες που βρισκονται μια πανω απο το καθε ακουστικο,δημιουργωντας ενοχλητικο ηχο,που σχεδον καταστρεφει την ακροαση μουσικης.Αν ομως δε φυσαει ή φυσαει λιγο,δεν υπαρχει ιδιαιτερο θεμα.

Προσωπικα θα τα προτεινα σε οσους αναζητουν ενα ζευγαρι ακουστικων κλειστου τυπου με μαξιλαρακια που περιβαλλουν τα αυτια,ανετα,ομορφα και καλοκατασκευασμενα,καλα για φορητη χρηση,ευκολοδηγητα,με ζεστο και ελαφρως χρωματισμενο ηχο,γλυκα και λιγο μειωμενα πριμα,ο οποιος ομως εχει καλη κατα τ'αλλα ισορροπια,ελκυστικη εικονα (imaging),και καλη λεπτομερεια.
Για πιο "reference" καταστασεις,καλυτερα να κοιταξετε κατα τη γνωμη μου σε akg k550 - shure srh 840 και αλλα ενδεχομενως μοντελα.

Αν ομως ψαχνετε εναν ηχο ομορφα καλυμενο/χρωματισμενο ,που να μη ξυριζει,και να εχει και μια καλη ισορροπια και αποδοση,ισως θα πρεπει να τα κοιταξετε αυτα τα sony κατα τη γνωμη μου.
 
Last edited:

Sonus Naturalis

Μέλος Σωματείου
12 July 2009
9,099
Αθήνα, Ηλιούπολη
Γιάννη (mstr) πολύ χαίρομαι με την εξέλιξη αυτή. Στο είχα γράψει άλλωστε, να τους δώσεις το χρόνο τους. Και πιστεύω πως θα χρειαστούν αρκετό ακόμα.

Εκείνο που με προβληματίζει εξ αρχής -χωρίς να τα έχω ακούσει- είναι πως οι περιγραφές σου τις οποίες δεν αμφισβητώ, έρχονται σε αντίθεση με όσα ξέρουμε για τη Sony και για το χαρακτήρα που συνήθως δίνει στα προϊόντα της. Επιπλέον για τα συγκεκριμένα δίνει απόκριση συχνότητας 4-80,000Hz (βλ. εδώ:) Δηλαδή θα μου φαινόταν πιο πιθανό, αν οι υψηλές ήταν λίγο "τσιμπημένες", όχι το αντίθετο. Θα ήταν πιο συμβατό -πως να το πω- με ότι ξέρουμε για τη Sony από άλλες περιπτώσεις (ειδικά γι' ακουστικά). Και με δεδομένο το μέγεθος των drivers, έχω την εντύπωση πως θα χρειαστούν κάμποσο χρόνο, ώσπου ν' αρχίσουν να παίζουν σωστά.

Βεβαια, όσα ξέρει ο νοικοκύρης δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος. Όμως κάτι μου λέει, η διαίσθηση μου, πως τ´ ακουστικά αυτά στο τέλος θα σε ανταμείψουν και θα τ' απολαμβάνεις...
 

mstr

Supreme Member
23 July 2009
4,352
Συμφωνω σε αυτο που λες για τη sony και το τι θα περιμενε κανεις.

Μπορει και να θελουν αρκετο στρωσιμο οντως.Θα επανελθω και παλι με εντυπωσεις μετα απο λιγες μερες χρησης και επιπλεον στρωσιματος,καθως και με αμεσες συγκρισεις και με τα αλλα ακουστικα.Τις δυο τελευταιες μερες ακουω με αυτα και αρχιζω και τα εκτιμω παντως λογω του ηχου τους που εχει ατμοσφαιρικο imaging και εχει και αυτο το "μαγικο" καπως πεπλο απο πανω.

Παντως μεχρι τωρα δεν εχω νιωσει ποτε να πανε να ενοχλησουν ψηλα στο φασμα,το εχω νιωσει με τα hd600 (ναι με τα hd600),με τα akg k550,με τα koss ksc 75,με τα koss portapro,καπως λιγοτερο με τα srh 840,και με πολλα αλλα,αλλα τα sony παιζουν καπως με ασφαλεια στα πριμα.
Βεβαια εξαιτιας της διαφορετικοτητας του καθενος μας,απο την εμπειρια του μεχρι και το πως ακουει,θα πρεπει να λαμβανονται παντα τα οποια σχολια με μια επιφυλαξη.
 

mstr

Supreme Member
23 July 2009
4,352
Θα πω κατι με μια μικρη δοση επιφυλαξης βεβαια,αλλα παιδια οποιος θελει ακουστικα κλειστου τυπου circumaural μεχρι τα 200 ευρω,μη βιαστει να τα απορριψει λογω του οτι εχω πει.Εχθες και σημερα που εχω κανει καποιες ακροασεις με αυτα,οι εντυπωσεις πανε να ανατραπουν ανησυχητικα υπερ των sony....
Θα δωσω λιγο ακομη χρονο για στρωσιμο και συγκριση με τα αλλα μου ακουστικα και θα επανελθω με πιο σιγουρα σχολια.Αλλα κατι μου λεει πως ευτυχως που δε τα ακουσα πριν τα παρω,ή που δεν ειχα την επιλογη να τα γυρισω,γιατι εχουν αλλαξει αρκετα σε σχεση με πρωτα.
 

mstr

Supreme Member
23 July 2009
4,352
Τα Sony λοιπον τα εχω ολη μερα και παιζουν μονα τους για να στρωσουν.Τις τελευταιες μερες τα εβαζα και στον xvan v8 με δυνατα καπως τη μουσικη και τα αφηνα να παιζουν...και τα βραδια με το ipod επισης επαιζαν μονα τους χωρις να ακουω.

Χθες το βραδυ τα πηρα στο κρεβατι να ακουσω λιγο με το ipod,και παρατηρησα οτι ο ηχος ειχε μια βελτιωμενη διαυγεια,και τη θεση του περιεργα χρωματισμενου και ελαφρως πνιγμενου ηχου,ειχε παρει ενας πιο ισορροπημενος συχνοτικα και μουσικος ηχος,με βελτιωμενη διαφανεια,ροη και αποδοση του αερα και της εικονας.Σαν να ερχοταν σιγα σιγα στα ισια του.Βεβαια αυτες τις αλλαγες τις παρατηρησα και στην πορεια που εστρωναν,αλλα χθες ακουσα το κατι παραπανω.

Σημερα τα πρωι τα βαζω παλι ενα τριωρο να παιζουν δυνατα στον xcan,μονα τους.Λοιπον μετα,τους πεταξα απο Jean Michel Jarre μεχρι και Χατζηγιαννη,electro,pop,rock,disco απο 70's 80's 90's,κλασσικη μουσικη,cd με ηχογραφησεις αναφορας απο τον "ηχο" και το athens pro audio...
Ε λοιπον με τον xcan αυτα τα sony τωρα παιζουν με σεβαστη αληθοφανεια και μουσικη ποιοτητα για την τιμη τους και τον τυπο τους.
Σαν να εξαφανιζεται σιγα σιγα το πεπλο και τα περιεργα peaks στα μεσαια,δινοντας τη θεση σε πιο σοβαρα προσανατολισμενο και μουσικα ρεαλιστικο αποτελεσμα.
Ειμαι ελαφρως ενθουσιασμενος με την αλλαγη που ακουω.Μεχρι τωρα απο αυτα που εχω ,ο xcan με τα hd600 ηταν πρωτο στα αυτια μου σε ηχο,και αμεσως μετα τα srh 840 με το ipod.Τα 840 με τον xcan δε μου αρεσουν πολυ.Πριν αρκετες μερες ουτε τα sony μου αρεσαν,αλλα σημερα επαιξαν περιφημα.

Ειναι δυνατον να αλλαξαν τοσο,και να ηθελαν τοσες ωρες παιξιματος? Μπας και παιζει κατι αλλο και με ξεγελα ισως?
 

mstr

Supreme Member
23 July 2009
4,352
:smile:

Ειναι ικανοποιητικα ισορροπημενα ακουστικα τελικα,με καλη λεπτομερεια και βαθος/εικονα ηχητικης σκηνης,ενω ο ηχος δεν ειναι πλεον τοσο χρωματισμενος οσο αρχικα.Απλα ηθελαν το στρωσιμο τους.Τωρα πλεον αποδιδουν σαφως καλυτερα.

Μ'αρεσει οπως οδηγουνται απο τον xcan v8,πολυ ομορφα.Τους δινει σαφεστατα το κατι παραπανω σε σχεση με το ipod και σε τεχνικο επιπεδο,και σε μουσικη απολαυση τελικα.

Βεβαια και τα δυο καλωδια με τα οποια ερχεται εχουν το ιδιο κοντο μηκος που δε βολευει ισως τοσο για χρηση τετοια.
 

mstr

Supreme Member
23 July 2009
4,352
Τα Sony τα αφηνω και παιζουν μονα τους πολλες ωρες σε μετριες προς λιγο δυνατοτερες εντασεις.Πρεπει να εχουν γυρω στις 250 ωρες ή και περισσοτερο.

Ο ηχος εχει στρωσει αρκετα θα ελεγα.Πλεον υπαρχει διαφανεια και καλη ισορροπια.Δεν ακουγονται πλεον πνιγμενα ή πολυ χρωματισμενα οπως αρχικα.Στα δυνατα χαρτια τους ειναι η σωστη αποδοση της εικονας των ηχων μεσα στην ηχητικη σκηνη που δημιουργουν,και η λεπτομερεια.Ο ηχος εχει ομαλη αποσβεση και καθαροτητα,ειτε ειναι φωνες,ειτε οργανα κτλ,και η εικονα στη σκηνη ειναι ομορφη και ξεκαθαρη,με καλη ψευδαισθηση βαθους,και ας μην ειναι και τα πιο ανοιχτα σε αισθηση πλατους.Επισης ο ηχος των sony ειναι βελουδινος και γλυκος,και η μουσικη ειναι ελκυστικη,ειδικα και σε συνδυασμο με την καλη εικονα και τη λεπτομερεια.Η ισορροπια επισης απο χαμηλα προς μεσαια μεχρι ψηλα ειναι καλη,χωρις παραξενες εμφασεις σε καποιο σημειο του φασματος,οπως υπερβολικα χαμηλα,σκληρα πριμα ή και προβληματικα μεσαια που αλληλεπιδρουν με την κλειστη καμπινα.Μαλιστα θα ελεγα οτι σε συγκριση με το αλλο αγαπημενο μου κλειστο μοντελο,τα shure 840,τα sony ειναι μαλλον σωστοτερα,με πιο ομαλη καμπυλη συχνοτητων.
Τα παραπανω σχολια ειναι σχολια που εκανα και για τα 840,αλλα τα sony καταφερνουν με λιγοτερη εμφαση στα υψηλα να αποδιδουν περισσοτερη λεπτομερεια στη μουσικη,και λιγο σωστοτερη εικονα,παρα το οτι τα 840 κερδιζουν λιγο σε αισθηση αερα λογω της μικρης εμφασης στα υψηλα.Αυτες τουλαχιστον ειναι εντυπωσεις που εχω με την ως τωρα συμβιωση με τα δυο μοντελα.

Τελευταια μαλιστα εχουν αρχισει και παιρνουν τη θεση των shure,οταν ακουω απο το ipod.Μια παρατηρηση που εχω να κανω με τα sony,ειναι οτι η μεσαια περιοχη ειναι καπως πλουσια και αισθητη (ισως περισσοτερο πηγαινοντας και προς τα μεσουψηλα).Αυτο,παρα το οτι το βρισκω καλο στο οτι προσφερει συναισθηματικοτητα στη μουσικη,καποιες φορες σε πιο δυνατες εντασεις με κουραζουν λιγο πιο ευκολα απο τα αλλα μου ακουστικα.Βεβαια πιστευω οτι ειναι σωστα σε γενικες γραμμες,απλα επειδη μιλαμε για ακουστικα,πιθανως μου καθεται καλυτερα στο αυτι κατι λιγο πιο laidback στα μεσαια.Αυτο ειναι και το μονο παραπονο που μου εχει μεινει πλεον απο τον ηχο τους,καθως κατα τ'αλλα τα ακουστικα αυτα αποδιδουν ομορφα τη μουσικη.Δε ξερω βεβαια κατα ποσο αυτο μπορει να θεωρηθει σφαλμα ή ειναι σωστοτερα στην αναπαραγωγη των μεσαιων,και απλα επειδη ειναι κοντα στα αυτια,ειναι καθαρα προσωπικη προτιμηση για κατι πιο μαζεμενο,και ας μην ειναι και το σωστοτερο.


Γενικα παντως,θα ελεγα οτι τα MDR 1R ειναι ενα καλο ζευγαρι ακουστικων.Το ολο πακετο,απο τα παρελκομενα αξεσουαρ,την ποιοτητα κατασκευης,την ανεση και την εμφανιση,και το σημαντικοτερο την καλη ποιοτητα ηχου,πιστευω θα ικανοποιησει καποιον που θα τα επιλεξει.Δεν ειμαι σιγορος αν αποτελουν την καλυτερη επιλογη σε αυτη την τιμη σε ηχητικο επιπεδο (παιζουν ομως ψηλα και σ'αυτον τον τομεα),αλλα σιγουρα ειναι απο τις καλες επιλογες θα ελεγα,ειδικα για οποιον θελει και φορητοτητα και καλη εμφανιση.
 

Sonus Naturalis

Μέλος Σωματείου
12 July 2009
9,099
Αθήνα, Ηλιούπολη
Γιάννη, θα έλεγα δώσε τους ακόμα λίγες ώρες αλλά σε μεγάλη ένταση και με πρόγραμμα πλούσιο σε συχνοτικό περιεχόμενο. Αλλά δεν πιστεύω να χρειαστούν πολύ ακόμα.

Τα Sony, όταν τα είχαμε ακούσει μαζί μου είχαν αφήσει την εντύπωση του πολύ ισορροπημένου και γλυκόηχου ακουστικού και μόνο προς αυτή την κατεύθυνση θα μπορούσαν να εξελιχθούν. Είχαμε όμως στη διάθεση μας μία κορυφαία πηγή. Υποψιάζομαι πως τώρα αντιμετωπίζεις τους περιορισμούς της βασικής πηγής που χρησιμοποιείς, που είναι το iPod. Γι' αυτό και η προτίμηση σου προς τα Shure, που πιθανόν κάπου ισοφαρίζουν. Βέβαια, είναι και θέμα γούστου, αλλά δεν πιστεύω να πέφτω έξω. Η διαίσθηση, ξέρεις... :cool:

Πάντως μπορείς να είσαι σίγουρος πως έκανες μιά καλή αγορά.

Με την ευκαιρία, να σου ευχηθώ Χρόνια Πολλά για τη γιορτή σου.
Να είσαι πάντα γερός και να πραγματοποιούνται οι καλύτερες επιθυμίες σου! :presents2:
 

mstr

Supreme Member
23 July 2009
4,352
Ευχαριστω για τις ευχες Μιχαλη!

Καλη Χρονια να εχουμε ολοι :)

Καποια τεστακια που εκανα προχθες με καποια τραγουδια εδειξαν πως τα shure εχουν λιγοτερο ενοχλητικα μεσαια στα αυτια μου,αλλα τα sony φαινονται συνολικα πιο ισορροπημενα. Και τα shure ειναι καλα ισορροπημενα (η λεπτυνση που διεκρινες καπου στα μεσαια οταν τα ακουσες οφειλεται λιγο και στην τοποθετηση ισως,με πιο προσεκτικη τοποθετηση θα ειχες καλυτερο αποτελεσμα πιστευω).

Κατι αλλο που παρατηρω ειναι οτι το καλωδιο με το ενσωματωμενο iphone control/mic εχει ελαφρα διαφορετικο ηχο :icon15: Θα επανελθω καποια στιγμη μελλοντικα με επιπλεον επισημανσεις...
 

Gojakla

Supreme Member
20 May 2009
5,856
Γιάννη να σου ευχηθώ κι´εγώ χρόνια πολλά και ότι επιθυμείς... :a0210: