ΑΓΟΡΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ LED/LCD 42" ή 47" , Ποιά από όλες??????????

dpapas

New member
21 November 2012
6
ΑΘΗΝΑ
Παιδιά καλησπέρα,
θέλω και εγώ όπως και όλοι οι υπόλοιποι να αγοράσω μία τηλεόραση καινούργιας τεχνολογίας. Τώρα έχω την Philips την CRT την 37άρα. Φοβερή τηλεόραση για την εποχή της. Θέλω κάτι αντίστοιχο. Plasma δεν θέλω γιατί η τηλεόραση ανοίγει στις 9:00 το πρωί και κλείνει αργά το βράδυ. Η γυναίκα μου βλέπεται, βλέπει τα πάντα. Έτσι κατέληξα να ψάχνω για LED/LCD. Είμαι ανάμεσα στις παρακάτω:
1) SONY BRAVIA HX850
2) PHILIPS 42PFL6907H
3) PHILIPS 46PFL5507H
4) PHILIPS ΣΕΙΡΑ 9ΧΧΧΗ
5) SAMSUNG UE46ES7000
6) PANASONIC TXL42DT50
7) PAPASONIC TXL42WT50
8) PAPASONIC TXL42ET50
9) SHARP LC46LE814E

Δεκτές βέβαια και οι προτάσεις καθώς είστε πολύ διαβασμένοι και ενημερωμένοι στο θέμα. Θα ήθελα την γνώμη σας για το ποια αποό τις παραπάνω είναι καλύτερη και ποια προτείνεται εσείς. Εμείς διαβάζοντας τα τεστ που μας λέτε δεν καταλαβαίνουμε και πολλά, οπότε καλύτερα να μας τα λέτε πιο απλά.

Ευχαριστώ.

Sony 46HX850 + 46HX750, Panasonic 47ET5 , Samsung 46ES7000

Αυτές είναι οι δικές μου προτάσεις. Για διάφορους λόγους Philips και Sharp δεν θα αγόραζα.

Επίσης μην πάρεις 42" εφόσον μπορείς να πάρεις 46-47". Το πρώτο μέγεθος το θεωρώ πολύ μικρό για θέαση ταινιών , το δεύτερο είναι απλά μεσαίο.

Κάπου διάβασα για την σειρά της PHILIPS PFL9000, ότι έχει το καλύτερο μαύρο από όλες τις υπόλοιπες, ότι το ampilight την βοηθάει πολύ αλλά για την ρυθμίσεις πρέπει να είσαι επιστήμονας. Αν θέλεις μου λές τους λόγους που δεν θα την αγόραζες? Αν δεν σε κουράζω βέβαια!

Καταρχήν Philips έχει μείνει μόνο το όνομα , TPV θα έπρεπε να λέγεται κανονικά....

http://www.fullhd.gr/news/item/12269-τp-vision-philips-tpv-sign-agreement.html

Κατά δεύτερον θεωρώ ότι από όλες τις μάρκες έχει το χαμηλότερο value for money , κοινώς αδικαιολόγητα ακριβές σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

Σε αυτό έχεις απόλυτο δίκιο, όπως και ότι είναι πολύ ακριβή. Αλλά από την άλλη η 46PFL9706 έχει απίστευτα χρώματα και μαύρο που δεν συγρίνονται με άλλες. Αυτήν την βρήκα 2.200 euro. Βασικά η απόσταση που θα την βάλω είναι περίπου 3 μέτρα και βλέπουμε πολύ τηλεοπτικά, έργα όχι και τόσο, τουλάχιστον μέχρι τώρα. Άρα τι πρέπει να πάρω? 42" ή 46"? Επίσης θέλω καλό μαύρο και χρώματα. Με όλα αυτά που διαβάζω έχω πραγματικά μπερδευτεί και βέβαια όλοι μας έχουμε και κάποιες συμπάθειες και κολήματα με κάποιες μαρκες. Εγώ χωρίς κάποιο λόγο συγκεκριμμένο δεν συμπαθώ τις SAMSUNG και τις LG. Αυτά. Σε μπέρδεψα και εσένα!!!

Άρα τι πρέπει να πάρω? 42" ή 46"?

Αν μπορείς να δώσεις τα 2.200 ευρώ και σου αρέσει τόσο η εικόνα της τότε πάρε την 9706. Σε 46" βέβαια θα πας ασυζητητί , σε 42" οι Philips έχουν πάνελ IPS της LG που δεν έχει καλό μαύρο.

Δεν είναι ότι μου αρέσει η εικόνα της, αλλά αντικειμενικά οι περισσότεροι κατά την γνώμη μου(που δεν είμαι και ενημερωμένος και ψαγμένος με το θέμα) λένε ότι είναι η καλύτερη. Έχεις καμία άλλη πρόταση? Κάποια PANASONIC στα ίδια πάντα χαρακτηριστικά ή κάποια άλλη?

Φιλε dpapas ειναι θεμα για το τι θελεις να κανεις.Εαν θελεις και ευκολιες πηγαινε και σε σαμσουνκ.Εγω ξαναπηρα edge led εσ7000.Καθαρα για ταινιες θα πηγαινα σε πλασμα.Η philips εχει πολυ καλο μαυρο αντιθεση και καλη επεξεργασια.Μαυρο και αντιθεση θα τα συμβιβασεις με την σαμσουνκ και σονυ 850.Γιατι δεν περιμενεις την 950.Απο οτι ξερω στα media markt την περιμενουν.Η 9706 ειναι πανακριβη στα 2200.Στα media την δωσανε το σαββατο που πηρα την δικη μου στα 1600.Εγω εγραψα για 9707.Για τις μερες μας τα θεωρω πολλα και η ορολογια να παρω μια καλη τλεοραση εχει πεθανει αναλογα με την χρηση του καθενος.Πχ καλη ειναι και μια πλασμα με 800 η 1000 ευρω για ταινιες και προσοχη σε καναλια και παιχνιδι.

Φιλε dpapas ειναι θεμα για το τι θελεις να κανεις.Εαν θελεις και ευκολιες πηγαινε και σε σαμσουνκ.Εγω ξαναπηρα edge led εσ7000.Καθαρα για ταινιες θα πηγαινα σε πλασμα.Η philips εχει πολυ καλο μαυρο αντιθεση και καλη επεξεργασια.Μαυρο και αντιθεση θα τα συμβιβασεις με την σαμσουνκ και σονυ 850.Γιατι δεν περιμενεις την 950.Απο οτι ξερω στα media markt την περιμενουν.Η 9706 ειναι πανακριβη στα 2200.Στα media την δωσανε το σαββατο που πηρα την δικη μου στα 1600.Εγω εγραψα για 9707.Για τις μερες μας τα θεωρω πολλα και η ορολογια να παρω μια καλη τλεοραση εχει πεθανει αναλογα με την χρηση του καθενος.Πχ καλη ειναι και μια πλασμα με 800 η 1000 ευρω για ταινιες και προσοχη σε καναλια και παιχνιδι.

Φίλε Πάνο έχεις δίκιο.Έχω μπερδευτεί τόσο που κουράστηκα και λέω να μην ξαναδώ τηλεόραση. Όπως είπα και προηγουμένως η τηλεόραση δουλεύει πολλές ώρες της ημέρας και έργα δεν βλέπουμε πολλά. Θέλουμε αλλά δεν μπορούμε λόγω παιδιού και babyseating!!!!! Αυτό που θέλω είναι να πάρω μία τηλεόραση αξιοπρεπέστατη, να με καλύψει για κάποια χρόνια, και να έχει καλά χρώματα και ρεαλίστικότητα. Από τα λίγα που έχω διαβάσει η PHILIPS θεωρείται κορυφαία αλλά και οι ρυθμίσεις της επιστημονικές, και εγώ δεν είμαι επιστήμονας, ούτε θέλω να γίνω. Θέλω απλά να βλέπω πολύ καλά. Δεν ειμαι κολημένος με την PHILIPS,απλά έχω ακόμα την 37άρα την CRT, από την οποία είμαι κατευχαριστημένος. Τώρα με τις καινούργιες έχω χάσει την μπάλα. Θέλω κάτι αντίστοιχο. Έχω δει και PANASONIC. Δεν ξέρω γιατί έχω στραβώσει με τις SAMSUNG και τις LG!!! Η SONNY μου αρέσει και εμένα πολύ. Το θέμα είναι ποιά είναι η καλύτερη κατά σειρά(δηλαδή, PHILIPS, SONY κ.τ.λ) ανεξαρτήτως χρημάτων.

Φίλε μου θεωρώ υπερβολή να δώσεις τόσα λεφτά για να βλέπεις πρωτίστως τηλεοπτικό πρόγραμμα.
Να λάβεις επίσης σοβαρά υπόψιν ότι οι σημερινές τηλεοράσεις έχουν πολύ μικρότερη διάρκεια ζωής σε σχέση με τις CRT

Θα συμφωνήσω με το Μάκη. Μπορείς κάλλιστα να κάνεις τη δουλειά σου με μια plasma στις 50" με πολύ λιγότερα από 1000 ευρώ. Διαφορετικά, πάρε κάποια από τις Samsung ES6100, Sony HX750 και Panasonic ET5. Δε χρειάζεται να δώσεις περισσότερα χρήματα.

Επειδη και μενα ο μικρος ειναι 2,5 σχεδον χρονων αγορασα την τηλεοραση την προη γουμενη βδομαδα και εχω να την ανοιξω 3 μερες.Καθομαι στο καθιστικο με την 956 μοντελο του 2008.Μεχρι να αρχισεις να βλεπεις ταινιες και να κοιμαται ο μικρος θα περασουν τα χρονακια και η philips θα ειναι για το υπογειο.Παρολα αυτα καλυτερες ολων των led lcd για μενα ειναι η philips αν κρινω απο τις 9705 και 9706 και η σονυ.Απο εκει και περα ιδιες ακολουθουν οι 850,7000,8000.Σειρες πιο κατω μην κοιτας.H lg ειναι καλυτερη σε αλλο τομεα οχι σε εικονα,η sharp,πανακριβη και η πανασονικ ψαχνεται εν ετη 2012 να φτασει τον ανταγωνισμο.Ξεχασε τα ολα.Αν θελεις να τα σκασεις philips 9707.Υπερτερει στον οπισθιο λογω ζωνων υστερει αλλου σε σχεση με σονυ 950.Δεν υπαρχει καλυτερη η χειροτερη.Αν θελεις στο 1500 7000 η8000η 850.Πανελ σαμσουνκ ειχαν και εχουν οι σονυ τοσα χρονια.Μην την υποτιμας και εχουν επεξεργασια που σκοτωνει.Εγω πηρα την es7000.Me 8000 αρχισα και με τις αλλαγες εφυγα με 7000 και 100 ενα china media player με android.Αν καθισεις και τις εχεις διπλα διπλα θα δεις τισ διαφορες τους και να σου δειξει καποιος τα προβληματα της καθεμιας.Για μενα μια αξιοπρεπης λυση ειναι η 850 και 7000,8000

Εγώ είμαι κάτοχος της φίλιπς 9705, και δύσκολα θα αγόραζα οποιαδήποτε τηλεόραση της φίλιπς πέρα από τα μοντέλα με local dimming.
Τα οποία για να τα αγοράσεις (είναι αρκετά ακριβά), πρέπει να ξέρεις *γιατί* τα αγοράζεις (τι προσδοκάς από αυτά).

Το τηλεοπτικό της φίλιπς εμένα μου αρέσει, αλλά και το τηλεοπτικό της σάμσουνγκ είναι επίσης καλό (μιλάω πάντα για τα ακριβά μοντέλα, τα φθηνότερα έχουν τυπική επεξεργασία).

Η αγορά τηλεόρασης πάντως ξεκινά πρωτίστως από το χώρο που θα την βάλεις, και τις συνθήκες θέασης που θες κυρίως να απολαμβάνεις.
Σπάνια από τις μάρκες και τα μοντέλα. Αυτά έρχονται μετά την απόφαση τι θες να βλέπεις, πού και πότε.

Δεν είναι ότι μου αρέσει η εικόνα της, αλλά αντικειμενικά οι περισσότεροι κατά την γνώμη μου(που δεν είμαι και ενημερωμένος και ψαγμένος με το θέμα) λένε ότι είναι η καλύτερη.

Και όσοι έχουν Panasonic VT50 , Sony HX850/HX920 , Samsung ES8000 όλοι την "καλύτερη" λένε ότι έχουν.

Η αλήθεια είναι ότι καλύτερη τηλεόραση δεν υπάρχει μια μόνο , κάπου μπορεί να είναι καλύτερη η μια και κάπου μια άλλη. Άσε που και το "καλύτερο" είναι τις περισσότερες φορές υποκειμενικό.

Είμαι στο ψάξιμο για μια τηλεόραση 46-47 για ένα φίλο και γείτονα (έχει σημασία αυτό αφού τα όποια παράπονα θα τα εισπράτω καθημερινά). Πήγε χθες στον Κωτσο για να δει για δεύτερη φορά την Samsung 46ES6570 (του άρεσε σαν εικόνα κλπ αλλά στην προηγούμενη επίσκεψη είχε σημειώσε άλλο αριθμό μοντέλου) και ο υπάλληλος του έδωσε πλήρη στοιχεία και τιμή.
Όταν γύρισε, διαπίστωσα ότι 1) η τιμή που του έδωσε (1099) είναι η ίδια με αυτή που γράφει στο ιντερνετ και μάλιστα η χαμηλότερη στον τσιγγούνη (1083 στο αδελφό Electroworld), πράγμα που αποτελεί μεγάλη έκπληξη αφού συνήθως οι τιμές του στο κατάστημα είναι αυξημένες κατά 200 ευρώ από αυτές στην ιστοσελίδα, 2) δεν υπάρχει review στο forum για την τηλεόραση αυτή, 3) σε γαλλικό κατάστημα βρήκα τα τεχνικά χαρακτηριστικά της που φαίνονται αρκετά καλά, 4) o Yperion την είχε προτείνει πριν από μήνες σε κάποιον.

Ο προβληματισμός μου είναι εάν η τηλεόραση εισάγεται από τον Κωτσο ή από την αντιπροσωπεία (στο χαρτί που του έδωσε αναφέρει ότι είναι της αντιπροσωπείας) γιατί δεν εξηγούνται όλα τα παραπάνω.

1-Του αρέσει η συγκεκριμένη τηλεόραση
2-Την βρίσκει σε καλή τιμή
3-Είναι αντιπροσωπίας όπως γράφει το χαρτί του Κωτσόβολου
4-Πάει και την αγοράζει πριν του εμφανίσουν καμία άλλη τιμή

Διάβασα με προσοχή ότι μου έχετε γράψει, οπως και άλλα topic που ανοίχτηκλαν μετά από εμένα. Βλέπω ότι όλοι ψάχνουμε να πάρουμε τηλεόραση. Εμείς βέβαια δεν έχουμε τις γνώσεις τις δικές σας. Αυτό που κατάλαβα είναι ότι οι νέας τεχνολογίας τηλεοράσεις δεν έχουν καμία σχέση με τις κορυφαίες CRT που υπήρχαν κάποτε. Σήμερα δεν μπορείς να τα έχεις όλα, κάπου θα χάσεις και κάπου θα κερδίσεις. Το ζητούμενο για μένα είναι η καλή εικόνα και χρώματα όπως έχω προαναφέρει. Σίγουρα και εγώ θέλω πολύ μία PLASMA, αλλά έχουν θέμα με την θερμοκρασία, την κατανάλωση ρεύματος και το φως, οπως και με τις στατικές εικόνες. Σύμφωνα με αυτά που μου είπατε, όντως η PHILIPS 9706 και 9707 είναι κορυφαίες αλλά επειδή το ξανασκέφτηκα τα χρήματα είναι αρκετά, λαμβάνοντας υπόψη ότι η τεχνολογία εξελίσεται κι θα υπάρχουν σημαντικές αλαγές. Μάλλον κλείνω προς την SONY 850 ή 950. Βέβαια δεν ξέρω πως είναι το 3D της ή στα έργα η εικόνα της. Γιατί πιστεύω πως όταν θα πάρω καινούργια τηλεόραση θα αρχίσω να βλέπω και έργα HD. Δεν ξέρω αν θέλετε να σχολιάστε κάτι άλλο, αλλά με βοηθήσατε πάρα πολύ και σας ευχαριστώ όλους. Αν έχετε και τελευταίο να μου πείτε τότε θα σιγουρευτώ ακόμα περισσότερο για το τι θα καταλήξω να αγοράσω.

Καλησπέρα κι από εμένα! Εδώ και πολύν καιρό (από το Καλοκαίρι) είχα αποφασίσει ότι καταλήγω οριστικά στη Sony 46HX850, αλλά έκανα το λάθος να περιμένω διαρκώς να πέσει κι άλλο η τιμή της, κάτι που όχι μόνο δε συνέβη, αλλά συνέβη το ακριβώς αντίθετο (!) -και ειδικά στην αλυσίδα από όπου ήθαλα να αγοράσω επειδή προσφέρει 24 άτοκες δόσεις η τιμή ανέβηκε κατά ...200 (!) Ευρώ... :(
Έκτοτε, περιμένω μάταια κάποιο "deal" για να την ξαναδώ κάπου κοντά στα 1299 μπας και τη "χτυπήσω" επιτέλους (βλακωδώς, έχασα πρόσφατη ευκαιρία -που κράτησε μόνο μία ημέρα!- στο τσακ)...
Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν, έχω φαγωθεί επιτέλους ν'αγοράσω, δεν θέλω να "σκάσω" τα 1298 ή 1299 μετρητά (σε κάποια καταστήματα όπου ακόμα πωλείται τόσο) κι από την άλλη εκνευρίζομαι που η τιμή έχει ανέβει στα 1499 -έστω και με τη δυνατότητα άτοκων δόσεων...
Κοντεύει να μου γίνει μονομανία το θέμα πλέον (αυτή η σελίδα έγινε ...homepage μου πια! LOL!), κι επειδή δεν θα ήθελα να μείνω χωρίς τηλεόραση στις γιορτές, άρχισα να κοιτάζω εναλλακτικές.
Είδα, φίλε Yperion, ότι στις προτάσεις σου υπάρχει και η HX750, πλην όμως έχω διαβάσει ότι πάσχει αρκετά σε πολλά θέματα σε σχέση με την 850... δηλ. δεν είναι απλώς ένα σκαλί κάτω, αλλά αρκετά παρακάτω... Πιστεύεις ότι αξίζει τα λεφτά της ως φτηνότερη εναλλακτική της 850 ή ουσιαστικά ανήκει όντως σε κατώτερη κλάση τηλεόρασης όπως διάβασα σε πολλά reviews του εξωτερικού; Επανερχόμενος στο απωθημένο μου, την ΗΧ850, πιστεύετε ότι αξίζει τον κόπο να την κυνηγήσω ακόμα και στην αυξημένη της τιμή; Ας ελπίσουμε να είμαι τυχερός και να ξαναέχουμε ανταγωνισμό μεταξύ των καταστημάτων και προσφορές το προσεχές διάστημα... Δεν ξέρω, αλλά έχω την αίσθηση ότι ό,τι άλλο και να πάρω, και τα λεφτά μου θα έχω δώσει και το "απωθημένο" θα μου μείνει... (εκτός πια κι αν, συνειδητά, πάω σε κάτι τόσο low end σαν κι αυτό στις 46'')
Οποιαδήποτε σκέψη ή συμβουλή, ευπρόσδεκτη!

Είδα, φίλε Yperion, ότι στις προτάσεις σου υπάρχει και η HX750, πλην όμως έχω διαβάσει ότι πάσχει αρκετά σε πολλά θέματα σε σχέση με την 850... δηλ. δεν είναι απλώς ένα σκαλί κάτω, αλλά αρκετά παρακάτω...

Η 750 δεν έχει τον στοιχειώδη έλεγχο του φωτός ανά ζώνες που έχει η 850 και η επεξεργασία εικόνας είναι υποδεέστερη (X-Reality έναντι X-Reality PRO).

Αν έχεις τα λεφτά για την 850 τα δίνεις , αλλιώς αγοράζεις την 750 που είναι ένα σκαλί πιο κάτω και ξεμπερδεύεις. Από την 850 αν πας στην 6030 πας 2 σκαλοπάτια πιο κάτω.