Και η Martin Longan στον χορό των ακουστικών!

  • Αγαπητοί φίλοι και φίλες.

    Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub στη Θεσσαλονίκη για το 2024 την Κυριακή 07 Απριλίου και ώρα 14.00

    Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας γνωρίσουμε από κοντά.

Φίλιππος1

Established Member
7 February 2011
105
Η μόνη αγορά που φαίνεται να αναπτύσσεται τα τελευταία χρόνια είναι αυτή των ακουστικών. Αυτό το έχουν καταλάβει οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο του ήχου και αρχίζουν να κάνουν την εμφάνισή τους σιγά σιγά η μία μετά την άλλη και στα ακουστικά.

Δεν ξέρω αν τα παραπάνω είναι δικά τους ή φτιάχνονται γι' αυτούς από κάποιον τρίτο. Από εμφάνιση πάντως φαίνονται ωραία.
 

DomieMic65

Supreme Member
10 July 2006
9,681
Αθήνα
προσωπικά ακόμα τουλάχιστον :) προτιμώ να πληρωνω ήχο παρά εμφάνιση... οχι οτι δεν θα παιζουν -που να ξέρει κανεις;- αλλά σιγουρα αυτη την εμφανιση την πληρώνεις...
 

Chris1967

Supreme Member
11 September 2010
4,222
Εγώ θα τολμήσω και πρόβλεψη... δεν θα μπορούσαν να είναι hiend με τίποτε... διότι είναι απολύτως αδύνατον με τόσο μικρό driver να κάνουν αυτά που κάνουν οι άλλοι με 50ρια και 55 άρια... on ear είναι για φορητότητα... βλέπω κοντρολάκια για ipod... μάλιστα... με τις υγείες μας κανα 500ρικο (ή μήπως παραπάνω?) για ήχο lifestyle που άλλες μάρκες τον δίνουν με κανα 200άρι άντε 250άρι... και πάλι για lifestyle... όχι για την μέγιστη ηχητική απόδοση

η μήπως, λέω μήπως εδώ θα βρούμε το κελεπούρι?

Πάντως είναι πολύ όμορφα... εδώ τους βάζω άριστα...
 

tonal

Moderator
Staff member
29 September 2006
2,861
Μου θυμίζουν κάτι από λεβιέ ταχυτήτων...
OK το να ασχολούνται μεγάλες εταιρείες, που πριν δραστηριοποιούνταν σε άλλους τομείς, με τα ακουστικά δεν είναι κακό
αλλά οι περισσότερες προσπάθειες αφορούν περισσότερο το lifestyle/design κτλ.
Οι παραδοσιακοί ή έστω οι περισσότεροι αφοσιωμένοι (dedicated) κατασκευαστές, προσωπικά, είναι προτιμητέοι.
 

Sonus Naturalis

Μέλος Σωματείου
12 July 2009
9,089
Αθήνα, Ηλιούπολη
Τα ακουστικά είναι το Hi-End του φτωχού. Που δεν μπορεί ν' αγοράσει τα ηχεία και τα ενισχυτικά των πολλών χιλιάδων και δεκάδων χιλιάδων ευρώ που απαιτούνται για ένα κανονικό Hi-End σύστημα.

Φαίνεται όμως πως ζήλεψαν και οι παραδοσιακοί κατασκευαστές Hi-End και θέλουν κι' αυτοί μερίδιο από μία αγορά που ως τώρα περιφρονούσαν. Τέλος πάντων.

Στο χώρο των ακουστικών κυριαρχούν ορισμένοι κατασκευαστές και δεν είναι τυχαίο: AKG, Beyer-Dynamic, Sennheiser, Shure, Ultrasone, Fostex. Είναι οι ίδιες εταιρείες που κυριαρχούν και ως κατασκευάστριες μικροφώνων. Απολύτως φυσικό, διότι έχουν την τεχνογνωσία υλικών (μεμβράνες) και μικροηλεκτονικών. (Η Ultrasone -διορθώστε με αν κάνω λάθος- φτιάχτηκε από μηχανικούς της AKG). Και η γνωστή μας Grado άλλωστε φτιάχνει κεφαλές.

Υπάρχουν ακόμα και οι Sony, Pioneer, Philips, αλλά αυτές οι πολυεθνικές μπορούν να στραφούν προς οποιαδήποτε αγορά θέλουν και έχουν κάθε δυνατότητα.

Η είσοδος στο χώρο παραδοσιακών Hi-End κατασκευαστών με προβληματίζει. Διότι εκείνο που έχουν να προσφέρουν είναι πάνω απ' όλα το καλό τους όνομα.

Στην προκειμένη περίπτωση διαβάζουμε -κι' εγώ δεν ξέρω πόσες φορές,- πως είναι η ίδια ομάδα που φτιάχνει τα περίφημα ηλεκτροστατικά (the same team that has created 30-years of electrostatic speaker innovation).

Δεν ξέρω τι ποιότητα θα έχουν. Ελπίζω μόνο να μη δημιουργηθεί κάποια μόδα που θα ανεβάσει τα τιμολόγια χωρίς λόγο στα ύψη. Ήδη διαφαίνεται μιά τέτοια τάση...
 
Last edited:

tonal

Moderator
Staff member
29 September 2006
2,861
Καλησπέρα Μιχάλη!
Να ήταν ηλεκτροστατικά ή πιο "πολύ" ακουστικά να το καταλάβω και να υποβάλλω τα :grinning-smiley-043 μου.
 

mstr

Supreme Member
23 July 2009
4,348
Ηδη εχουν παρει τα υψη.Επρεπε να παιρνεις σημερα τα κορυφαια ακουστικα με πολυ χαμηλοτερη τιμη απο τα 1000 + που τα χρεωνουν.Ας ειναι καλα τα marketing και το headfi.
 

Pleo

AVClub Fanatic
14 March 2008
19,396
Αθήνα
Χμμμμ... τα ίδια διάβαζα και όταν η ML έβγαλε σετάκια δορυφόρων και sub. Εν τέλει, έπαιξαν πολύ καλά, από τα καλύτερα στην κατηγορία τους και τιμολογιακώς.

Το ταμπελάκι πάντοτε κοστίζει. Το μικρό βγαίνει περίπου 150 ευρώ στον κατάλογο, δηλαδή από αυτό και προς τα κάτω. Το μεγάλο με τα δέρματα, δεν γνωρίζω ακόμη.

Το θέμα είναι αν προσφέρει κάτι διαφορετικό. Στην περίπτωση των σετακίων 5.1 πρόσφερε. Εδώ;
 

auteur

Banned
12 March 2009
9,072
Δεν ξέρω τι ποιότητα θα έχουν. Ελπίζω μόνο να μη δημιουργηθεί κάποια μόδα που θα ανεβάσει τα τιμολόγια χωρίς λόγο στα ύψη. Ήδη διαφαίνεται μιά τέτοια τάση...

Ισως να γινει και το αντιθετο.. και για καλο..
να βλεπουν επιτελους και τον σχεδιασμο ενος προιοντος που τοσο επιβλητικα παραμελουν καποιες παραδοσιακες εταιριες, παρουσιαζοντας οτι πιο κακογουστο μπορουν, στοχευωντας μονομερος την αποδοση. Σε ενα προιον η αποδοση, καλο ειναι να εναρμονιζεται και απο ενα καλο σχεδιασμο. Η μονομερης προσεγγιση, ειτε ειναι απο την μερια του σχεδιασμου, ειτε αυτη τις αποδοσης, παντα θα οδηγει σε υποδιέστερα προιοντα.

Αν υπαρξει μεγαλος ανταγωνισμος σε εταιριες που δινουν βαρυτητα και σεβασμο και στις δυο αυτες αξιες, λογικα θα εχουμε και καλυτερες τιμες σε τετοιου ειδους προιοντα.