View Full Version : Αντιγραφες DVD
Κατι προς συζητηση..Ολοι κανουμε αντιγραφες απο λιγο εως πολυ - ασφαλως για λογους back up. Τωρα, τα αντιγραφα, ποσο πιστα ειναι με το πρωτοτυπο? Απο την δικη μου πειρα, αλλες φορες ειναι το ιδιο ποιοτικα και αλλες φορες απο χειροτερα εως πολυ χαλια. Εσεις τι λετε?
Προσωπικα, δε με απασχολει. Αφου παιζει, το αντιγραφο ειναι μια χαρα!
Αν δεν υπαρχει συμπιεση δεν υπαρχει καμμια διαφορα. Στο σρινκ επιλεξτε νο κομπρεσιον και οχι κομπρεσιον 100%.
π.σ το πισι μου δε γυρναει στα Αγγλικα:violent-smiley-030:
Κατι προς συζητηση..Ολοι κανουμε αντιγραφες απο λιγο εως πολυ - ασφαλως για λογους back up. Τωρα, τα αντιγραφα, ποσο πιστα ειναι με το πρωτοτυπο? Απο την δικη μου πειρα, αλλες φορες ειναι το ιδιο ποιοτικα και αλλες φορες απο χειροτερα εως πολυ χαλια. Εσεις τι λετε?
Nαί όλοι κάνουμε .....αλλά δεν είναι και ότι καλύτερο για τους ....δημιουργούς!!!!:grandpa:
Εντάξει εξαρτάται από το τι θέλεις να συμπεριλάβεις στο αντίγραφο ( εννοώ εάν θέλεις μόνο ταινία ή και διαφημιστικά, trailers, director's cut ).:grinning-smiley-043
Μανωλάς Βλάσης
11-07-2006, 09:58
Αν δεν υπαρχει συμπιεση δεν υπαρχει καμμια διαφορα. Στο σρινκ επιλεξτε νο κομπρεσιον και οχι κομπρεσιον 100%.
π.σ το πισι μου δε γυρναει στα Αγγλικα:violent-smiley-030:
Παναγιώτη, να ρωτήσω κάτι (αφελές ίσως). Αν η πληροφορία του πρωτοτύπου περάσει ασυμπίεστη, θα χωρέσει στο αντίγραφο;
Αυτο εξαρταται απο το μεγεθος του πρωτοτυπου. Συνηθως οι σοβαρες εταιριες χρησιμοποιουν dvd-9 που σημαινει dvd διπλης οψης με χωρητικοτητα περι τα 8 gb. Τα αγραφα dvd που χρησιμοποιουμε (μονης στρωσης) ειναι 4,4 gb περιπου. Αν τωρα η ταινια στο πρωτοτυπο χωρις τα εξτρα ειναι μικροτερη των 4,4 gb μπορουμε να τη γραψουμε χωρις συμπιεση με το shrink. Αν η ταινια ειναι μεγαλυτερη απο 4,4 τοτε παιρνουμε το dvdfab και την "σπαμε" σε δυο μερη γραφωντας τη σε δυο dvd. Βεβαια υπαρχουν και τα εγγραψιμα dvd διπλης στρωσης που ομως ειναι λιγοτερο αξιοπιστα και δε συμφερουν κοστολογικα. Εννοειται οτι αυτα που αναφερω συστηνονται μονο για αντιγραφα ταινιων που εχουμε αγορασει, καθως οτιδηποτε αλλο ειναι παρανομο.
Μανωλάς Βλάσης
11-07-2006, 10:28
Ευχαριστώ, Παναγιώτη, με κάλυψες απόλυτα!
Eγώ προσωπικά δεν αντιγράφω καθόλου. Mου έχει μείνει η εντύπωση ότι η ποιότητα θα είναι χαμηλότερη.
Eγώ προσωπικά δεν αντιγράφω καθόλου. Mου έχει μείνει η εντύπωση ότι η ποιότητα θα είναι χαμηλότερη.
Εάν η ταινία είναι όση και το άγραφο, δισκάκι δεν έχεις απολύτως κανένα πρόβλημα σε ότι αφορά ήχο και εικόνα-bye-
Ωστόσο επειμένω ότι αντίγραφα ασφαλείας ταινιών κάνουμε μόνο όταν είμαστε κάτοχοι της πρωτότυπης ταινίας:grandpa:
Nikos Kapin
11-07-2006, 14:11
by the way... σε μια δοκιμή που είχα κάνει στην αγγλία με μηχανάκια περιοπής (linn, Harbeth) με κάτι "φωστήρες" και μη με CD το αντίγραφο ασφαλείας δεν το κατάλαβε κανείς....
Σε DVD πιστευω πως μεχρι τα 80% της αρχικής ποιότητας σε mainstream συσκευες δεν εντοπίζεται ευκολα η κόπια...
Εάν η ταινία είναι όση και το άγραφο, δισκάκι δεν έχεις απολύτως κανένα πρόβλημα σε ότι αφορά ήχο και εικόνα-bye-
Eίναι στάνταρ αυτό δηλαδή ε? Mάλιστα...
Παιδιά κανένα λινκ για το σρινκ? αλλα αξιόπιστο
και ΠΡΟΣΟΧΗ... μπηκα σε μια σελιδα dvdr-digest.@com και μου εβγαλε dialer
Φιλε, εδω ειναι
http://www.dvdshrink.org/what.html
supersonic
14-07-2006, 21:17
Eίναι στάνταρ αυτό δηλαδή ε? Mάλιστα...
ρε συ ΜΗΤΣ είσαι σίγουρος ότι δουλεύεις στα γκομπιούτερζ?-bye-
nikos 1850
14-07-2006, 22:30
Σε DVD πιστευω πως μεχρι τα 80% της αρχικής ποιότητας σε mainstream συσκευες δεν εντοπίζεται ευκολα η κόπια...
Βλέπω ότι αντίγραφα με πάνω από το 80% είναι μια χαρά.
Θα συμφωνήσω και εγώ.
Χθες αντιγράφοντας κάποια δισκάκια με το σρινκ μου έβγαζε μήνυμα ότι το αρχειο είναι μεγάλο και ότι δεν χωράνε στο δισκάκι που ήθελα να τα γράψω και δεν το δεχόταν. Αντίθετα με το nero γραφόταν κανονικά.
Γιατί γινόταν αυτό? Το nero τα συμπιέζει από μόνο του ανάλογα με το δισκάκι στο οποίο θέλουμε να αντιγραφεί?
Να ρωτήσω κάτι άλλο εγώ; Έχει δοκιμάσει κανείς να κάνει αντίγραφο ασφαλείας σε dual layer εγγραψιμο dvd?
panosxgr
30-07-2006, 18:33
Να ρωτήσω κάτι άλλο εγώ; Έχει δοκιμάσει κανείς να κάνει αντίγραφο ασφαλείας σε dual layer εγγραψιμο dvd?
Εχω γράψει Φώτη 4-5 ταινίες, για να δοκιμάσω το plextor που είχα αγοράσει τότε, αλλά δεν συμφέρει (προσωπικά) για τα λεφτά που έχουν τα κενά δισκάκια.
Και πως το έκανες; Με αντιγραφή πρώτα σε image και μετά έκαψες στο nero το image ή εφάρμοσες άλλο τρόπο (πχ on the fly)?
panosxgr
30-07-2006, 20:16
Την κατέβασα με DVD Decrypter στο σκληρό και μετά με Nero.
Δοκιμάστε το anydvd & to clonedvd. Πολύ εύκολα και αξιόπιστα-bye-
miken65gr
02-08-2006, 18:01
Θα συμφωνήσω και εγώ decrypter & clone dvd και για τα καινούρια anyDVD
Κάνουν δουλειά και αν θέλεις να ανεβάσεις την ποιότητα βγάλε συνεντεύξεις και σχόλια και κράτα μόνο την ταινία θα κερδίσεις χώρο
Μπελλος Ευαγγελος
03-08-2006, 22:57
Βλέπω ότι αντίγραφα με πάνω από το 80% είναι μια χαρά.
Θα συμφωνήσω και εγώ.
Θα συμφωνησω και εγω σε αυτο !!!! εως και 78 % δεν βλεπεις σχεδον διαφορα ειδικα σε μικρη τηλεοραση 21 η εως 32 ιντζων ......
Ωστόσο επειμένω ότι αντίγραφα ασφαλείας ταινιών κάνουμε μόνο όταν είμαστε κάτοχοι της πρωτότυπης ταινίας:grandpa:
Ωστόσο.. αν είμαστε κάτοχοι της πρωτότυπης ταινίας σε VHS.. τοτε τι γινεται? Ή σε πιο συγχρονους όρους, αν εχω μια ταινια σε DVD και την θελω και σε BR?? Αισθάνομαι καλά με τον εαυτό μου που είμαι νόμιμος.. αλλά έρχονται στιγμές που αναρωτιέμαι.. γιατι εφοσον πλήρωσα 50 Ευρω για την Extended Edition του Αρχοντα, να πρεπει να πληρωσω και το BR αλλα τόσα.. και να μην υπάρχει ειδική τιμή για μένα που εχω σκασει τα απαραίτητα δικαιωματα?
ΣΩΚΡΑΤΗΣ Τ.
01-12-2006, 01:51
Ωστόσο.. αν είμαστε κάτοχοι της πρωτότυπης ταινίας σε VHS.. τοτε τι γινεται? Ή σε πιο συγχρονους όρους, αν εχω μια ταινια σε DVD και την θελω και σε BR?? Αισθάνομαι καλά με τον εαυτό μου που είμαι νόμιμος.. αλλά έρχονται στιγμές που αναρωτιέμαι.. γιατι εφοσον πλήρωσα 50 Ευρω για την Extended Edition του Αρχοντα, να πρεπει να πληρωσω και το BR αλλα τόσα.. και να μην υπάρχει ειδική τιμή για μένα που εχω σκασει τα απαραίτητα δικαιωματα?
H λέξη "κορόιδο" σου θυμίζει κανέναν;
:flipout: :flipout: :flipout: :flipout: :flipout: :flipout: :flipout:
Tasos_Th
01-12-2006, 03:10
Έχω δοκιμάσει κι εγώ αντίγραφα σε dvd-9 ( dual layer ) για να δοκιμάσω κι εγώ το plextor 716A , όλα μια χαρά αλλά δεν συμφέρουν τα άτιμα τα dual layer κενά δισκάκια. 5 ευρώ το ένα είχαν όταν έκανα τις πρώτες εγγραφές. Τα έκοψα μετά. Αλλά υπάρχουν αρκετοί τρόποι να γλιτώσεις χώρο, κρατάς μόνο την ταινία με όλες τις διαθέσιμες επιλογές ήχου και υποτίτλων και είσαι μια χαρά κι όπως είπαν και οι προηγούμενοι απο ένα σημείο και πάνω είναι δύσκολο να βρείς διαφορές απο το πρωτότυπο.( γύρω στο 88 - 90 % )
Tasos_Th
01-12-2006, 16:17
Σήμερα αγόρασα DVD+R 8.5GB με 1.40 ευρώ Ridisc ( δεν μου λέει τίποτα σαν φίρμα αλλά θα τα δοκιμάσω )
Σήμερα αγόρασα DVD+R 8.5GB με 1.40 ευρώ Ridisc ( δεν μου λέει τίποτα σαν φίρμα αλλά θα τα δοκιμάσω )
ridisc με την σκουρα επιφανεια?
απλα η κορυφη.......
Stellios papa
01-12-2006, 18:17
ρε συ ΜΗΤΣ είσαι σίγουρος ότι δουλεύεις στα γκομπιούτερζ?-bye-
Βρε chief ο ΜΗΤΣ και ο Εκι εχουν δικιο δεν θελουν να χαλασουν το εργο των δημιουργων και δεν κανουν αντιγραφα ,δεν πιστευω εσυ να κανεις ...?
=silent=
01-12-2006, 19:30
Παντως να σας πω οτι το shrink δεν νομιζω οτι κανει και πολυ καλη δουλεια γιατι σε πολλες ταινιες παιρνει μαζι και τα menu και διαφορα αλλα πραγματα τα οποια ειναι ασχετα. Οχι ομως παντα. Αμα θελετε να κερδισετε σε εικονα καλυτερα να δοκιμασετε το clone dvd μετα το shrink για να αφαιρεσετε ολα τα λοιπα.
nikos 1850
01-12-2006, 19:39
Εγώ χρησιμοποιώ το shrink εδώ και καιρό.
Μια χαρά είναι και συνεργάζεται με το nero.
Όσο λοιπόν για να γράψεις dual layer με το shrink το μόνο που πρέπεις να κάνεις είναι να πας edit->Preferences->Target device size-> dvd-9 και από εκεί και πέρα βρίσκεις το δρόμο σου...
Silent μπορείς να "ράψεις και να κόψεις" αν ξέρεις καλά το shrink.
dvd-fab-platinum,απλα ΤΟ κορυφαιο.(δε του αντιστεκετε τιποτα και τα κανει ολα με το πατημα ενος "κουμπιου"!)
Μπελλος Ευαγγελος
02-12-2006, 01:45
dvd-fab-platinum,απλα ΤΟ κορυφαιο.(δε του αντιστεκετε τιποτα και τα κανει ολα με το πατημα ενος "κουμπιου"!)
ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ....... :grandpa:
.....μη φωναζεις ......
Ntinos P
02-12-2006, 02:00
Ελα, σωπα μονο εγω ακουσα. Θα ερθω Γερμανια Ευαγγελε...
Εγώ που πήγα τον Οκτώβριο, δεν τον βρήκα πως θα τα καταφέρεις εσύ.
Οκ είναι μεγάλη η αθεόφοβη!!:flipout: :flipout: :flipout:
gtanemos
25-06-2007, 18:27
Παιδια καλησπερα.Εχω μια ταινια & θελω να παρω ενα αντιγραφο.Επειδη εχω το DVD -Fab-Platinum,ποιες ρυθμισεις πρεπει να κανω για να παρω αντιγραφο την κυρια ταινια? Το προγραμμα μπορει αμεσως μετα, να μου το γραψει σε ενα DVD? Ευχαριστω πολυ.
Δημήτρης Αντωνόγλου
27-08-2007, 09:43
Άγραφα Dual Layer DVD Ricoh, γράφουν απροβλημάτιστα και κοστίζουν 2 ευρώ. Τα βρήκα στην εταιρία Disk Impex.
ΚΩΣΤΑΣ ΝΑΚΟΣ
27-08-2007, 10:23
Στο shrink μπορείτε να κόψετε και τους τίτλους τέλους απο τις ταινίες για καλλίτερη ποιότητα.
Σε πολλές ταινίες έχω γλυτώσει και 10%.
nikos 1850
27-08-2007, 19:29
Στο shrink μπορείτε να κόψετε και τους τίτλους τέλους απο τις ταινίες για καλλίτερη ποιότητα.
Σε πολλές ταινίες έχω γλυτώσει και 10%.
Σωστός...
Προσωπικα, δε με απασχολει. Αφου παιζει, το αντιγραφο ειναι μια χαρα!
Mαζί σου:grinning-smiley-043
Εγώ είμαι η "αυτοκρατόρισα" της αντιγραφής!!!! Τα δίνω και σαν δώρα.
Τώρα, σχετικά με την ποιότητα, από τη μικρή πείρα μου θα πω ότι εξαρτάται από το πρωτότυπο και επίσης από το/τα προγράμματα αντιγραφής.
Κάτι ακόμη που θα πρέπει να προσέξουν οι αντιγραφείς είναι τα δισκάκια αν είναι -R ή +R. Mερικά dvd players δεν μπορούν παίξουν και τα δύο.
tayo yuden και αγιοσ ο θεος
mmoukiou
26-06-2008, 17:03
(καλά που το ξεθάψατε αυτό το θρέντ? εδώ παλεύουμε να πάρουμε -νόμιμο-back up από τα BD μας τώρα, ακόμα στο dvd είσαστε ωρέ?:chinese: :offtopic:)
HAL-9000
19-10-2008, 22:35
tayo yuden και αγιοσ ο θεος
Πολυ σωστα... απο τα καλυτερα για αξιοπιστα αποτελεσματα
αλλα δυδτυχως δεν βγαζουν DVD +R DL για τετοια παρτε τα VERBATIM
για σιγουρια... τα ΤDK μου βγαλανε πολλα αχρηστα...:slapface:
Να σας θεσω και ενα προβλημα μου.... αν μπορει κανεις να μου πει..
Λοιπόν για αντιγραφη DVD-ταινιων μου μου εχω παρει
το DVDFab-Platinum-5. Το προγραμμα ομως που πηρα τωρα ειναι το DVDFabNonCSS5090
δλδ δεν σπαει το CSS. Για τη δουλεια αυτη έβαλα το DVD Region+CSS Free να δουλευει στο
background. Στη σελιδα της η DVDIdle προτεινει το DVDFab-Platinum.
Στο λαπτοπ μου (ACER ASpire 8920) το DVD Region+CSS Free ενω δουλευει για το
CloneDVD2 δεν αναγνωριζει το DVDFab-Platinum-5 και το εν λογω δεν μπορει
να κοπιαρει την ταινια. Εχω τα ΒΙΣΤΑ μηπως φταιει αυτό..? Εχεις ξανακουσει τετοιο
προβλημα...?
Μπορει κανεις να μου πει καμμια γνωμη....??