View Full Version : ATI Catalyst ερώτηση
Θάνος Φούντας
14-03-2007, 09:50
Συνέδεσα την tv μου (Panny PV60) με το htpc μου (Χ1950 Pro με λειτουργικό Vista) μέσω hdmi...
Ανοίγω την TV και το Catalyst την αναγνωρίζει αυτόματα και την ορίζει ως 1280x720x60Hz... Μπαίνω στις ρυθμίσεις αλλάζω το 60Hz σε 50 και όλα καλά. Το desktop φαίνεται όπως και με την παλαιότερη 7300GS - δηλαδή με overscan οπότε οι άκρες του desktop χάνονται (δε με πειράζει όμως αυτό - έτσι το θέλω)...
Αφού έπαιζα με κάτι ρυθμίσεις και μπαινόβγαζα monitor, tv & projector κάποια στιγμή παρατήρησα ότι η εικόνα στην tv είχε αλλάξει. Αντι για την εικόνα όπου το desktop κοβόταν γύρω-γύρω τώρα είχε γίνει fit-to-screen και μάλιστα κακό fit-to-screen καθώς δεξιά κι αριστερά είχαν μείνει μαύρες μπάρες πάχους 3-5cm...
Υπέθεσα ότι για κάποιο λόγο είχε αποφασίσει να κάνει fit-to-screen και να "καταργήσει" το "πρόβλημα" του overscan. Όσο κι αν έψαξα όμως, ό,τι κι αν προσπάθησα δε μπόρεσα να βρώ ΠΟΥΘΕΝΑ καμία ρύθμιση που να το κάνει - να επαναφέρει δηλαδή την εικόνα ή έστω να ρυθμίζει το overscan (τελικά το κατάφερα αλλά μέσω Λαμίας με κατάργηση των monitοr και επανεγκατάσταση - τρέχα γύρευε δηλαδή). Η ρύθμιση του overscan ήταν πολύ εύκολη με την nVidia... ΕΔΩ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ???? Που το έκρυψαν????
Ξέρει κανείς πως ρυθμίζεται το παραπάνω γιατί αν πρόκειτε να κάνω όσο έκανε χθες...
Θάνος Φούντας
15-03-2007, 09:54
Κανείς???
Τουλάχιστον πώς ρυθμίζεται το overscan???
Για τα άλλα έχω μια υποψία ότι φταίει το Catalyst το οποίο αν κατάλαβα καλά από το site της ati (δεν είναι ξεκάθαρο) πρέπει να είναι beta (όχι οι drivers - το υπόλοιπο πακέτο)...
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΣ
15-03-2007, 11:56
Θάνο, μην νομίζεις οτι σε γράφουμε, αλλα απο συμπεριφορά των κάταλιστ στα σβίστα, δεν ξέρω τίποτα. Για το overscan νομίζω οτι πάς στην καρτέλα που έχει τις 720p και 1080p αναλύσεις και πατάς Add για να βάλεις νέα ανάλυση, σου βγάζει οδηγούλη μέσω του οποίου φτιάχνεις την ανάλυση και το overscan. Eίμαι σε pc με matrox για αυτό δεν είμαι σαφής στην περιγραφή.
Κακαλιός Στέργιος
15-03-2007, 12:39
Φίλε Θάνο έχω catalyst αλλά δεν αξιώθηκα να το τσεκάρω για να σου απαντήσω.
Ελπίζω να μπορέσω σήμερα.
Κακαλιός Στέργιος
15-03-2007, 12:43
Επίσης, η 9800xt που έχω αναγνωρίζει την πανασόνικ ως 1920χ1080.
Επίσης, η 9800xt που έχω αναγνωρίζει την πανασόνικ ως 1920χ1080.
Μιας και ανέφερε αυτό ο Στέργιος, η ερώτηση μου είναι αν από το pc μπορώ να στείλω τέτοια ανάλυση στην Panasonic όπως θα έστελνα από ένα hd αρχείο? Θα αλλάξει κάτι στην απεικόνιση του desktop στην τηλεόραση (θα την πάρω δηλαδή αυτή την ανάλυση?) ή θα μου κάνει downscale στην ανάλυση που υποστιρίζει και θα είναι σαν να έχω στείλει μικρότερση ανάλυση?
Κακαλιός Στέργιος
15-03-2007, 13:18
Μιας και ανέφερε αυτό ο Στέργιος, η ερώτηση μου είναι αν από το pc μπορώ να στείλω τέτοια ανάλυση στην Panasonic όπως θα έστελνα από ένα hd αρχείο? Θα αλλάξει κάτι στην απεικόνιση του desktop στην τηλεόραση (θα την πάρω δηλαδή αυτή την ανάλυση?) ή θα μου κάνει downscale στην ανάλυση που υποστιρίζει και θα είναι σαν να έχω στείλει μικρότερση ανάλυση?
Δε ξέρω από το PC, αλλά από το mediabox κλείδωσε κανονικά σε 1080p. Αν διαβάζει ο Μιχάλης ο Μελίδης ας πει την άποψή του.
Δε ξέρω από το PC, αλλά από το mediabox κλείδωσε κανονικά σε 1080p. Αν διαβάζει ο Μιχάλης ο Μελίδης ας πει την άποψή του.
Στέργιο αυτό που ρωτάω είναι το εξής.
Όταν αλλάζουμε ανάλυση στο PC βλέπουμε και τις αντίστοιχες αλλαγές στην τηλεόραση ή ότι και να δώσουμε στην τηλεόραση πάνω από αυτό που υποστηρίζει το ίδιο πράγμα θα βλέπουμε (το ίδιο μέγεθος fonts, εικονιδίων, κλπ...)? Δεν ξέρω πως να το εξηγήσω καλύτερα τι ακριβώς ρωτάω... :smash:
Θάνος Φούντας
15-03-2007, 13:49
Θάνο, μην νομίζεις οτι σε γράφουμε, αλλα απο συμπεριφορά των κάταλιστ στα σβίστα, δεν ξέρω τίποτα. Για το overscan νομίζω οτι πάς στην καρτέλα που έχει τις 720p και 1080p αναλύσεις και πατάς Add για να βάλεις νέα ανάλυση, σου βγάζει οδηγούλη μέσω του οποίου φτιάχνεις την ανάλυση και το overscan. Eίμαι σε pc με matrox για αυτό δεν είμαι σαφής στην περιγραφή.
Kυριάκο ευχαριστώ!!!
Κι έλεγα τί στο καλό τις έχει αυτές τις αναλύσεις με τα add...
Πάντως τόσο δύσκολο είναι και για την ATI και για την nVidia να φτιάξουν ωραίους οδηγούς / control panel...???
Θάνος Φούντας
15-03-2007, 13:51
Στέργιο αυτό που ρωτάω είναι το εξής.
Όταν αλλάζουμε ανάλυση στο PC βλέπουμε και τις αντίστοιχες αλλαγές στην τηλεόραση ή ότι και να δώσουμε στην τηλεόραση πάνω από αυτό που υποστηρίζει το ίδιο πράγμα θα βλέπουμε (το ίδιο μέγεθος fonts, εικονιδίων, κλπ...)? Δεν ξέρω πως να το εξηγήσω καλύτερα τι ακριβώς ρωτάω... :smash:
Όχι δε βλέπεις το ίδιο...
Θυμήσου τα παλιά monitor των pc. Όταν ανέβαζες ανάλυση τί γινόταν. Όλα μίκραιναν αλλά χώραγαν στο ίδιο πλαίσιο...
Η πρόταση η δική μου για την Panasonic είναι 720p...
Ρε παιδιά βόηθεια!
Σε τι ανάλυση να βάλω την panasonic στο catalyst? Και τι refresh rate?
Την έχω σε 1280Χ720p αλλά δεν με ικανοποιεί η εικόνα. Τι άλλες ρυθμίσεις πρέπει να κάνω?
Πάντως το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να παίξω HD με PowerDVD προς το παρόν. Ε τι να λέμε τώρα. 30-35% CPU :BDGBGDB55:
Περισσότερες λεπτομέρεις το ΣΚ. Πάντως ο π***της έφτιαξα και γαμώ τα αθόρυβα εργαλεία. Η αναπνοή μου ακούγεται περισσότερο! :flipout:
Θάνος Φούντας
23-03-2007, 09:03
H ανάλυση είναι σωστή. Refresh Rate στα 50Hz... Εννοείται ότι θα σου κόβει λίγο desktop γύρω-γύρω.
Τί εννοείς δε σε ικανοποιεί η εικόνα? Σε θέσαση desktop ή σε θέαση ταινειών...
H ανάλυση είναι σωστή. Refresh Rate στα 50Hz... Εννοείται ότι θα σου κόβει λίγο desktop γύρω-γύρω.
Τί εννοείς δε σε ικανοποιεί η εικόνα? Σε θέσαση desktop ή σε θέαση ταινειών...
Γιατί όχι στα 60? Δεν βλέπω διαφορά υπέρ του 50.
Πάντως desktop δεν μου κόβει. Απλά έχω μικρές μαύρες μπάρεις δεξιά-αριστερά. Από μακριά καλή είναι η εικόνα. Δεν μπορώ να πω όμως ότι μπορώ να κάτσω με τις ώρες γιατί με κουράζει.
Για τις ταινίες παίζει ρόλο τι ανάλυση έχω βάλει στο desktop? Δηλ, άμα αλλάξω ανάλυση σε 1024Χ768 π.χ. θα επηρεάσει την ταινία?
Πια εκδοση driver έχεις βάλει? Εγώ με μια ατι χ1650pro είχα πρόβλημα στην ανάλυση και στην συχνότητα όταν την έβαζα να ΄παίζει με μια οθόνη sony 17 g200p! Δεν ανέβαζε πάνω από 1024χ768 και πάνω από 50hz αλλά μόλις έκανα update driver λειτούργησε μια χαρά, δηλσδή 1600χ1200 στα 100hz. Μήπως να κάνεις ένα update στους driver γιατί λέγεται ότι πολλές κάρτες κυκλοφορούν με παλαιές εκδόσεις!
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΣ
23-03-2007, 11:31
Η panasonic τί πάνελ έχει (ανάλυση) ; Αυτή την ανάλυση να δοκιμάσεις και όχι 1280χ720. Την καλύτερη εικόνα θα την δείς με την 'μαμίσια' ανάλυση του πάνελ της.
Η panasonic τί πάνελ έχει (ανάλυση) ; Αυτή την ανάλυση να δοκιμάσεις και όχι 1280χ720. Την καλύτερη εικόνα θα την δείς με την 'μαμίσια' ανάλυση του πάνελ της.
Δεν μου την έχει στις επιλογές την ανάλυση της τηλεόρασης (1024Χ720)
Γιαννης Σπυρου
23-03-2007, 12:10
Δοκιμασε και τις 2 αναλυσεις (1024χ768 και 1280χ720).
Οτι σου κατσει καλυτερα.
Για refresh αναλογα με το υλικο που παιζεις.
Αν μιλαμε για hddvd kai bluray , χρειαζεσαι 24 , 48 , 72.
Αν μιλαμε για απλα dvd (Ευρωπαικα) τοτε θες 50, και για Αμερικανικα 60.
Δες καλυτερα στους οδηγους για HTPC ... εχεις πολυ ψωμι ακομη μεχρι να δεις τη τελεια εικονα.
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΣ
23-03-2007, 12:55
Η ανάλυση του πάνελ σου είναι 1024χ768 και όχι 1024χ720.
supacoopa
23-03-2007, 13:12
Πάντως ο π***της έφτιαξα και γαμώ τα αθόρυβα εργαλεία. Η αναπνοή μου ακούγεται περισσότερο! :flipout:
OFF TOPIC
Που μπορω να βρω τα specs του εργαλειου?
Ψαχνομαι για αθορυβα CPU fan, τροφοδοτικο και καρτα γραφικων.
OFF TOPIC
Που μπορω να βρω τα specs του εργαλειου?
Ψαχνομαι για αθορυβα CPU fan, τροφοδοτικο και καρτα γραφικων.
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?p=156312#post156312
supacoopa
23-03-2007, 13:34
Thanks.
Θάνος Φούντας
23-03-2007, 13:34
Λοιπόν ΕΙΧΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ με την ίδια TV και το HTPC μου... το πάθαινα όταν είχα Vista. Μετά από πολύ παίδεμα κατέληξα ότι έφταιγαν οι drivers των Vista. Από τότε που έβαλα WMC με τους τελευτείου dirvers δεν ξαναείχα πρόβλημα...
- Καταρχήν να βάλεις τους τελευταίους drivers. ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ!!!
- Η ανάλυση που πρέπει να στείλεις στην tv σου είναι 1280x720. Στα 50Hz εμένα μου φαίνεται πολύ πιο καθαρή. Αν τώρας πας από VGA να δώσεις native ανάλυση 1024x768 θα τα βλέπεις όλα μακρουλά (λογικό γιατί το 1024x768 είναι 4:3 ανάλυση και η οθόνη σου είναι 16:9)...
- Δε θα παίζεις dual monitor κλπ... Εγώ όποτε έχω μπλέξει με αυτά όλο πρόβλημα έχω...
Αν δε σου λυθεί το πρόβλημα με τα παραπάνω πες να δοκιμάσουμε 1-2 μπακαλίστικα που έκανα και επιαναν...
Λοιπόν ΕΙΧΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ με την ίδια TV και το HTPC μου... το πάθαινα όταν είχα Vista. Μετά από πολύ παίδεμα κατέληξα ότι έφταιγαν οι drivers των Vista. Από τότε που έβαλα WMC με τους τελευτείου dirvers δεν ξαναείχα πρόβλημα...
- Καταρχήν να βάλεις τους τελευταίους drivers. ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ!!!
- Η ανάλυση που πρέπει να στείλεις στην tv σου είναι 1280x720. Στα 50Hz εμένα μου φαίνεται πολύ πιο καθαρή. Αν τώρας πας από VGA να δώσεις native ανάλυση 1024x768 θα τα βλέπεις όλα μακρουλά (λογικό γιατί το 1024x768 είναι 4:3 ανάλυση και η οθόνη σου είναι 16:9)...
- Δε θα παίζεις dual monitor κλπ... Εγώ όποτε έχω μπλέξει με αυτά όλο πρόβλημα έχω...
Αν δε σου λυθεί το πρόβλημα με τα παραπάνω πες να δοκιμάσουμε 1-2 μπακαλίστικα που έκανα και έπιαναν...
Θάνο εντάξει η εικόνα μια χαρά είναι όπως είπα και πριν. Απλά δεν είναι τόσο καθαρή όσο ήταν με το VGA στη native ανάλυση. Στην 1280Χ720 την έχω. Desktop δεν μου λείπει καθόλου αλλά όπως είπα δεξιά αριστερά έχω μαύρες μπάρες (2-3εκ.) Αν έτσι είναι το σωστό δεν έχω πρόβλημα.
Για drivers δεν ξέρω αν θα έχουν βγει καινούριοι γιατί η κάρτα είναι πολύ φρέσκια (με παραγγελία). Πρέπει τώρα να αρχίσω το διάβασμα για να δω πως θα ξεκινήσω για αναπαραγωγή DVD και HD. Έχετε γράψει και ένα σωρό οδηγούς παναθεμά σας :grinning-smiley-043:firstprize:
Γιαννης Σπυρου
23-03-2007, 14:49
Keep reading !
Καλο ειναι παντως να την αφησεις στα 1280 χ 720 (refresh αναλογως οπως ειπα).
Θάνος Φούντας
23-03-2007, 15:06
Θάνο εντάξει η εικόνα μια χαρά είναι όπως είπα και πριν. Απλά δεν είναι τόσο καθαρή όσο ήταν με το VGA στη native ανάλυση. Στην 1280Χ720 την έχω. Desktop δεν μου λείπει καθόλου αλλά όπως είπα δεξιά αριστερά έχω μαύρες μπάρες (2-3εκ.) Αν έτσι είναι το σωστό δεν έχω πρόβλημα.
Για drivers δεν ξέρω αν θα έχουν βγει καινούριοι γιατί η κάρτα είναι πολύ φρέσκια (με παραγγελία). Πρέπει τώρα να αρχίσω το διάβασμα για να δω πως θα ξεκινήσω για αναπαραγωγή DVD και HD. Έχετε γράψει και ένα σωρό οδηγούς παναθεμά σας :grinning-smiley-043:firstprize:
ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΟΚ...
Δε θα πρέπει να βλέπεις μπάρες δεξιά-αριστερά. Αυτό είναι το πρόβλημα που εννούσα ότι είχα κι εγώ...
Το φυσιολογικό είναι να σου τρώει λίγο desktop...
Δεν έχει σημασία πόσο καινούρια είναι η κάρτα. Μάλιστα η ΑΤΙ κυκλοφόρησε καινούριους drivers πολύ πρόσφατα και μπορώ μέχρι και να στοιχιματήσω ότι δεν έχει αυτούς το CD της κάρτας.
Από πλευράς ποιότητας εικόνας θα βελτιωθεί όταν φύγουν οι μπάρες δεξιά-αριστερά δε θα γίνει όμως όσο καθαρή είναι με vga και native ανάλυση.
Όλα αυτά βλέποντας desktop γιατί κατά τη θέαση ταινιών στις 42" δε θα δεις διαφορές...
ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΟΚ...
Δε θα πρέπει να βλέπεις μπάρες δεξιά-αριστερά. Αυτό είναι το πρόβλημα που εννούσα ότι είχα κι εγώ...
Το φυσιολογικό είναι να σου τρώει λίγο desktop...
Δεν έχει σημασία πόσο καινούρια είναι η κάρτα. Μάλιστα η ΑΤΙ κυκλοφόρησε καινούριους drivers πολύ πρόσφατα και μπορώ μέχρι και να στοιχιματήσω ότι δεν έχει αυτούς το CD της κάρτας.
Από πλευράς ποιότητας εικόνας θα βελτιωθεί όταν φύγουν οι μπάρες δεξιά-αριστερά δε θα γίνει όμως όσο καθαρή είναι με vga και native ανάλυση.
Όλα αυτά βλέποντας desktop γιατί κατά τη θέαση ταινιών στις 42" δε θα δεις διαφορές...
Θάνο κατέβασα τους καινούριους drivers αλλά δεν παίζουν. Δεν μου κάνουν boot τα windows με τίποτα. Απο εκεί που μου είπες τους κατέβασα. Ίσως φταίει η κάρτα που είναι πολύ καινούρια.... Δεν ξέρω.
Θάνο κατέβασα τους καινούριους drivers αλλά δεν παίζουν. Δεν μου κάνουν boot τα windows με τίποτα. Απο εκεί που μου είπες τους κατέβασα. Ίσως φταίει η κάρτα που είναι πολύ καινούρια.... Δεν ξέρω.
Απεγκατέστησες πρώτα τους παλιούς, Γιατί αν δεν το έκανες πολλές φορές μπλοκάρουν το σύστημα! Απότι είδα οι τελευταίοι είναι οι 7,2
Απεγκατέστησες πρώτα τους παλιούς, Γιατί αν δεν το έκανες πολλές φορές μπλοκάρουν το σύστημα! Απότι είδα οι τελευταίοι είναι οι 7,2
Όχι. Θα το κάνω τώρα γιατί τα έχω πάρει στο κρανίο. Ούτε DVD δεν μπορώ να δω. Φτάνει μόνο το remove το driver από control panel?
Όχι. Θα το κάνω τώρα γιατί τα έχω πάρει στο κρανίο. Ούτε DVD δεν μπορώ να δω. Φτάνει μόνο το remove το driver από control panel?
Θα επεγκαταστήσεις και τους driver & το catalyst control center
Πάνο μισό λεπτό μην φύγεις. Ανεβάζω screenshot μετά το update.
Ανάλυση 1280Χ720 με refresh 50 MHz. Είναι φυσιολογική η εικόνα που παίρνω? Η οθόνη καλύπτεται πλήρως αλλά μου τρώει πολύ desktop από παντού. Αν αλλάξω το refresh σε 60MHz πάλι μου βγάζει μπάρες δεξιά-αριστερά!
Ανάλυση 1280Χ720 με refresh 50 MHz. Είναι φυσιολογική η εικόνα που παίρνω? Η οθόνη καλύπτεται πλήρως αλλά μου τρώει πολύ desktop από παντού. Αν αλλάξω το refresh σε 60MHz πάλι μου βγάζει μπάρες δεξιά-αριστερά!
Δεν είναι θέμα συχνότητας! Τα χαρακτηριστικά της tv σου τί λένε? παιζει στα 50hz ή στα 60?
Δεν ξέρω ρε Πάνο. Πάντως με αφήνει να βάλω 60MHZ.
μπες στο site της panny και δεν την συχνότητα παου παίζει για να μην έχεις κακά μαντάτα!
Από το control catalyst το έψαξες?
Υπάρχει μια λειτουργία που μειώνει την προβολή λιγάκι στα άκρα!
digital panel properties
- Attributes
-image scaling
* scale image to full size panel
*use contered timing
Βάζω και το καινούριο Catalyst γιατί ξέχασα να το βάλω!
Το θέμα είναι ότι εγώ δεν θέλω να μου κόβει τίποτα στην ταινία και ούτε θέλω να έχω μπάρες δεξιά-αριστερά! Όπως σε ένα απλό DVD Player δηλαδή! Αυτό δεν θα γίνει ποτέ? Δεν διάβασα πουθενά όσο και να διάβασα να μιλάει κανείς για τέτοια προβλήματα σε htpc. Αν είναι έτσι πεταμένα λεφτά!
Βάζω και το καινούριο Catalyst γιατί ξέχασα να το βάλω!
Το θέμα είναι ότι εγώ δεν θέλω να μου κόβει τίποτα στην ταινία και ούτε θέλω να έχω μπάρες δεξιά-αριστερά! Όπως σε ένα απλό DVD Player δηλαδή! Αυτό δεν θα γίνει ποτέ? Δεν διάβασα πουθενά όσο και να διάβασα να μιλάει κανείς για τέτοια προβλήματα σε htpc. Αν είναι έτσι πεταμένα λεφτά!
Μην απελπίζεσαι! Θα βρεθεί λύση! Δεν υπάρχει περίπτωση !
Μην απελπίζεσαι! Θα βρεθεί λύση! Δεν υπάρχει περίπτωση !
Εσύ Πάνο τι τηλεόραση έχεις? Βλέπεις κανονικά τις ταινίες όπως με ένα DVD Player? Το θέμα είναι ποια είναι τα δεδομένα! Αν τα δεδομένα είναι εντάξει τότε το ξέρω ότι θα βρούμε λύση! Για πείτε ρε παίδες :AFADF0:
Εσύ Πάνο τι τηλεόραση έχεις? Βλέπεις κανονικά τις ταινίες όπως με ένα DVD Player? Το θέμα είναι ποια είναι τα δεδομένα! Αν τα δεδομένα είναι εντάξει τότε το ξέρω ότι θα βρούμε λύση! Για πείτε ρε παίδες :AFADF0:
Εγώ βλέπω σε 24 lg μονιτορ! Αλλά έχω στήσει πρόσφατα σε ένα θείο μου ένα htpc με μια 42` και δεν υπήρχε πρόβλημα από την πρώρη στιγμή ήταν όλα καλά!
Ποιά tv έχεις?
Μπορείτε ρε παιδιά να μου γράψετε βήμα βήμα τι να κάνω? Έχω απογοητευτεί! Και να σκεφτείτε είμαι και σχετικός με τους υπολογιστές! Αλλά όχι με τις τηλεοράσεις!
Ας υποθέσουμε ότι έχω βάλει τον καινούριο driver αλλά το παλιό Catalyst Center γιατί το καινούριο μόνο την basic Μου βάζει από το site της ATI. Παρακάτω τι κάνω? Κάποιος που να έχει τηλεόραση με 1024Χ768 ανάλυση δεν υπάρχει? Οι περισσότερες πλάσμα αυτή την ανάλυση έχουν. Τι είναι φυσιολογικό να βλέπω και τι όχι? Δεν με ενδιαφέρει πως θα φαίνεται το desktop. Δεν το θέλω για δουλειά! Οι ταινίες θέλω να φαίνονται όπως τις έβλεπα με το Pioneer 696 των 150 ευρώ! Πολλά ζητάω ο καψερός???
Ευχαριστώ πολύ!
Σορυ Πάνο δεν είδα το edit που έκανες. Καλά την υπογραφή μου δεν την έχεις δει? Μου έχει βγει το όνομα και συ δεν ξέρεις τίποτα? :flipout:
Panasonic PV60
Σορυ Πάνο δεν είδα το edit που έκανες. Καλά την υπογραφή μου δεν την έχεις δει? Μου έχει βγει το όνομα και συ δεν ξέρεις τίποτα? :flipout:
Panasonic PV60
Ανάλυση σε pixels 786.32 (1024x768)
Σύστημα χρώματος NTSC/PAL/PAL 60Hz/SECAM/M-NTSC
Aυτές τις παραμέτρους πρέπει να βάλεις!
Εμένα η χ1650προ έχει ανάλυση 1024χ 768
Κακαλιός Στέργιος
23-03-2007, 22:14
κι εγώ έτσι βλέπω νεκτάριε.
Αλλά δε με πολυχαλάει.
Αλλά δε με πολυχαλάει.
Οι tv(lcd ή plasma) είναι 16:9 ενώ τα monitor είναι 16:10 οπότε μια περιπτωση να υπάρχει κόψιμο μερικών σημείων στην εικόνα υπάρχει αφού οι κάρτες γραφικών είναι σχεδιασμένες για monitor! Ομως οι νέες κάρτες γραφικών υποστηρίζουν και αυτή την ανάλυση οπότε λίγο άτοπο να μην μπορείς να δείς όλα το κάδρο!
Χαζή ερώτηση!
Υπάρχει περίπτωση με το απλό dvd player που έβλεπα να έχανα λίγο πληροφορία (1-2 εκ.) δεξιά και αριστερά και να μην το ήξερα? Πρώτη φορά βάζω να δω με υπολογιστή! Μήπως έχω τρελαθεί τσάμπα?????
Υ.Γ. Το ότι χάνω πληροφορία το καταλαβαίνω π.χ. όταν δεν βλέπω το powerdvd σε full size. Παγώνω την εικόνα, κάνω full size και βλέπω ότι χάνω πληροφορία (μικρή αλλά χάνω!)
Χαζή ερώτηση!
Υπάρχει περίπτωση με το απλό dvd player που έβλεπα να έχανα λίγο πληροφορία (1-2 εκ.) δεξιά και αριστερά και να μην το ήξερα? Πρώτη φορά βάζω να δω με υπολογιστή! Μήπως έχω τρελαθεί τσάμπα?????
Υ.Γ. Το ότι χάνω πληροφορία το καταλαβαίνω π.χ. όταν δεν βλέπω το powerdvd σε full size. Παγώνω την εικόνα, κάνω full size και βλέπω ότι χάνω πληροφορία (μικρή αλλά χάνω!)
To media player clasic το έχεις? Aν ναι δοκίμασε με το πλήκτρο 1 & 9 ανοίγεις και κλέινεις το κάδρο!Οπότε από εκεί ίσως να δείς αν χάνεις κάτι
Για dvdrip αρχεία
Αλλά δε με πολυχαλάει.
Στέργιο τι λες τώρα??? Δεν σε χαλάει? Δηλαδή είναι δυνατόν με 150 ευρώ να βλέπω πιο σωστή εικόνα από ότι με 1600? Γιατί δεν μου το είπε κανείς ρε παιδιά? Να το βγάλω στο σφυρί σήμερα κιόλας!!!!
Και με 1024χ 768 χάνεις το θέμα? περίεργο.....
Και με 1024χ 768 χάνεις το θέμα? περίεργο.....
Πάνο βάζω στην Catalyst 1024X768 και μου τρώει desktop και επομένως και ταινία. Ρε μήπως φταίει η ΑΤΙ? Να την πετάξω από το παράθυρο...
Κακαλιός Στέργιος
23-03-2007, 22:58
Δε μπορεί ρε συ, κάπως θα ρυθμίζεται...
Δε μπορεί ρε συ, κάπως θα ρυθμίζεται...
Το καλό που σας θέλω γιατί κάθε μέρα θα βγάζω ανακοίνωση για τις ΑΤΙ :flipout:
Λοιπόν. Έκανα ένα crash test. Το Dvd player (επιτραπέζιο) μου δείχνει κανονικά όλη την εικόνα. Στο PC με τίποτα. Είτε DVD player Παίξω είτε από αρχείο τα ίδια. Έχω πρόβλημα και πραγματικά τα έχω πάρει στο κρανίο. Εσείς είσαστε σίγουροι ότι δεν χάνετε καθόλου πληροφορία από τα htpc σας? Μήπως χάνετε και δεν το ξέρετε?
Ας το συνεχίσουμε εδώ (http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?p=156813#post156813)μήπως μας βοηθήσουν και άλλοι χρήστες που ίσως λόγο τίτλου δεν μας διαβάζουν.
Από το Help του Catalyst.
From the Graphics Settings tree, expand TV Properties.
Click Adjustments.
Click any of the four buttons grouped in the center of the Screen Position and Size box.
Alternately, use the Underscan/Overscan slider to adjust the overall size of the computer window displayed on the TV screen. Using this slider increases or decreases any black borders that may be visible around the outside of the computer window.
Δεν υπάρχει πουθενά όμως αυτή η επιλογή όσο και αν έψαξα. Μήπως φταίει η τηλεόραση? Μα είναι δυνατόν να το έχουν στο Help και να μην υπάρχει πουθενά στα μενού? Θα τρελαθούμε!
Γιάννης Χατζηγεωργίου
24-03-2007, 01:50
Να ρωτήσω κάτι, αλλά μην βαράτε όλοι μαζί... ένας-ένας...
Μήπως η λύση βρίσκεται εδώ: http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=648
Κακαλιός Στέργιος
24-03-2007, 09:27
Από το Help του Catalyst.
From the Graphics Settings tree, expand TV Properties.
Click Adjustments.
Click any of the four buttons grouped in the center of the Screen Position and Size box.
Alternately, use the Underscan/Overscan slider to adjust the overall size of the computer window displayed on the TV screen. Using this slider increases or decreases any black borders that may be visible around the outside of the computer window.
Δεν υπάρχει πουθενά όμως αυτή η επιλογή όσο και αν έψαξα. Μήπως φταίει η τηλεόραση? Μα είναι δυνατόν να το έχουν στο Help και να μην υπάρχει πουθενά στα μενού? Θα τρελαθούμε!
Στο μενού του catalyst βάλε extended view. Δηλαδή να σου δείχνει όλες τις ρυθμίσεις, όχι μόνο τις βασικές.
Σε εμένα το βρήκα αυτό, αλλά επιλέγοντας panasonic TV και ρυθμίζοντας, αντί να μου ρυθμίζει την τιβι μου ρύθμιζε το μόνιτορ!
Και αυτό δεν διορθώθηκε όταν επέλεξα το μόνιτορ δυστυχώς! Πάλι το μόνιτορ μου ρύθμιζε!
Στο μενού του catalyst βάλε extended view. Δηλαδή να σου δείχνει όλες τις ρυθμίσεις, όχι μόνο τις βασικές.
Σε εμένα το βρήκα αυτό, αλλά επιλέγοντας panasonic TV και ρυθμίζοντας, αντί να μου ρυθμίζει την τιβι μου ρύθμιζε το μόνιτορ!
Και αυτό δεν διορθώθηκε όταν επέλεξα το μόνιτορ δυστυχώς! Πάλι το μόνιτορ μου ρύθμιζε!
Στέργιο καλημέρα. Τελικά όπως το γράφεις δεν κατάλαβα... Υπάρχει τελικά αυτή η επιλογή και κατάφερες να κάνεις κάτι ή με overscan βλέπεις...?
Αν μπορούσε και ο Θάνος που έχει την ίδια τηλεόραση να μας πει δυο πράγματα...
Καλημέρα σε όλους.
Λοιπόν. Με το powerstrip κατάφερα να γεμίσω το desktop με custom resolution και διόρθωση του Overscan. Κάτι πάει να βγει. Το μόνο που δεν ξέρω είναι αν αυτό θα επηρεάσει καθόλου το Playback ταινιών.