View Full Version : SOS !!! Εχασα το σκληρο μου!
Γιαννης Σπυρου
14-03-2007, 02:08
Πριν μερικες μερες πηρα εναν mybook WD 500gb (εξωτερικο σκληρο σε usb2) και αποθηκευσα ΟΛΑ τα HD αρχεια και οχι μονο.
Απο την αρχη ειχα διαπιστωσει πως στη παραμικρη μετακινηση του mybook ενω ηταν συνδεδεμενος με το pc , αποσυνδεοταν ή συνδεοταν (αναλογα αν ηταν κλειστος ή οχι).
Πριν απο λιγο κι ενω ηταν συνδεδεμενος, προσπαθωντας να αντιγραψω ενα αρχειο , τον μετακινησα και εκλεισε μονος του!
Οταν τον ξανανοιξα ... ΟΛΑ ειχαν εξαφανιστει!!!
Και το κακο ειναι πως δεν εχω αλλου ολα αυτα τα αρχεια .
Τωρα τι κανουμε ?
Ξερετε κανενα utility ανακτησης δεδομενων ?
Κατεβασα καποια απο την ιδια την WD αλλα δεν ηταν για ανακτηση , μονο για format klp.
Τον σκληρο τον βλεπει , αλλα οταν προσπαθω να τον ανοιξω... data corrupted.
Τι στο καλο να κανω?
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΣ
14-03-2007, 03:01
Kαταρχήν ηρεμία. Θα δοκίμαζα με εργαλεία της O&O δές εδώ http://www.oo-software.com/home/en/products/oodiskrecovery/
Αν μπορέσεις να κάνεις κάτι, με αυτό θα κάνεις. Τα έχω δουλέψει πρίν χρόνια και ήταν τζέτ. Κατέβασε το 30 day trial και δοκίμασε.
May the force be with you, John.
ΣΩΚΡΑΤΗΣ Τ.
14-03-2007, 03:08
Γιάννη,δεν νομίζω να έχουν χαθεί.
Και ο δικός μου ο 250άρης,όλο προβλήματα μου δημιουργεί.
Κυριάκο,άγρυπνος στο Σηάτλ κι εσύ;
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΣ
14-03-2007, 03:46
Άστα! Δεν κλείνει το ριμάδι.
γι αυτο το καλυτερο για να κοιμομαστε ησυχοι ειναι ενα οπως ειπε και ο Τακης.......Raid mirror μεταξυ μας
υπαρχει και το R-Studio εδω http://www.data-recovery-software.net/ που ειναι επισης πολυ καλο και το εχω χρησιμοποιησει αρκετες φορες σε διαφορες γκελες..
και εχω και ολα τα σχετικα k*y αμα τα θελεις με πμ.
Γιαννης Σπυρου
14-03-2007, 09:36
γι αυτο το καλυτερο για να κοιμομαστε ησυχοι ειναι ενα οπως ειπε και ο Τακης.......Raid mirror μεταξυ μας
Kατ' αρχην ευχαριστω για τις απαντησεις σας.
Ελπιζω να μην τα εχασα ολα, ο δισκος παντως θα επιστραφει για εξεταση.
Havoc , πως κανεις raid σε εξωτερικους δισκους ?
Εάν έχουν χαθεί και δεν συμβαίνει κάτι άλλο,
δοκίμασε αυτό http://www.pcinspector.de/file_recovery/download.htm
Σε εμένα δούλεψε άψογα και βρήκε όλες της ψηφιακές μου
φωτογραφίες που από λάθος είχαν γίνει delete.
Σημείωση: Ότι βρείς δεν πρέπει να το ανακτήσης στο ίδιο
particion του δίσκου γιατί μπορεί να καταστραφεί το αρχείο.
Υπάρχει και άλλα προγράμματα τέτοιου τύπου. Εάν δεν κάνεις
δουλεία στείλε μου pm και θα σου πω από που να τα κατεβάσεις.
Δημήτρης Δημητρακούδης
14-03-2007, 10:54
Havoc , πως κανεις raid σε εξωτερικους δισκους ?
Ο Havoc αναφέρεται στο "ζωντανό" RAID που υλοποιούμε - με άλλα λόγια, φροντίζουμε να έχουμε όλοι τα ίδια αρχεία, οπότε και να σκάσει ο δίσκος του π.χ. Havoc (χτύπα ξύλο!) μπορεί να βρει τα αρχεία του από εμένα, ή και από άλλους..
Οπότε ουσιαστικά μιλάμε για RAID με τρομερό redundancy ή πρακτικά πολλαπλά Disaster Recovery Sites!
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΣ
14-03-2007, 11:03
Ο Havoc αναφέρεται στο "ζωντανό" RAID που υλοποιούμε - με άλλα λόγια, φροντίζουμε να έχουμε όλοι τα ίδια αρχεία, οπότε και να σκάσει ο δίσκος του π.χ. Havoc (χτύπα ξύλο!) μπορεί να βρει τα αρχεία του από εμένα, ή και από άλλους..
Οπότε ουσιαστικά μιλάμε για RAID με τρομερό redundancy ή πρακτικά πολλαπλά Disaster Recovery Sites!
Είμαι ένα Disaster Recovery Site! :SFGSFGSF:
Δημήτρης Δημητρακούδης
14-03-2007, 11:14
Είμαι ένα Disaster Recovery Site! :SFGSFGSF:
:grinning-smiley-043 :grinning-smiley-043
Να ήμασταν και on-line μεταξύ μας..
<shameless plug> Δες την υπογραφή μου! </shameless plug>
warewolf
14-03-2007, 11:50
Πριν μερικες μερες πηρα εναν mybook WD 500gb (εξωτερικο σκληρο σε usb2) και αποθηκευσα ΟΛΑ τα HD αρχεια και οχι μονο.
Οταν τον ξανανοιξα ... ΟΛΑ ειχαν εξαφανιστει!!!
Μην μου λες τετοια ...
εδω και 1 εβδομαδα σχεδον πηρα και εγω εναν ιδιο (με 250 gb ομως) και κρατω ολα τα backup εκει επειδη κανω συχνα format.
επισης, εχω σκοπο να τον μεταφερω στο σαλονι για να τον συνδεω με την τηλεοραση.
ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ, λες να παθω και εγω το ιδιο ?
εχω ΤΑ ΠΑΝΤΑ εκει μεσα, οτι με κοπο εχω μαζεψει τα τελευταια 2 χρονια.
κινδυνευω και εγω δηλαδη? η απλα εσυ επεσες σε αστοχια υλικου ?
Γιαννης Σπυρου
14-03-2007, 13:44
Παιδια, τζιφος!
Προσπαθησα να ξανασυνδεσω τον δισκο αλλα τιποτα...Τον βλεπει κανονικα , αλλα μολις παω να τον ανοιξω , μου βγαζει μυνημα λαθους.
Ουτε τα προγραμματα data recover μπορουν να τον ανοιξουν.
Τον επεστρεψα στο Πλαισιο, και αφου τον ελεγξαν μου ειπαν οτι εχει μαλλον Hardware προβλημα.
Δυστυχως εχασα ολα τα αρχεια μου, και μου εδωσαν αλλον (δυστυχως το πλαισιο δεν εχει αλλον 500αρη , οποτε ξαναπηρα WD 500GB My book.
Απ οτι μου ειπε ο τεχνικος, ο δισκος εχει μαλλον καποιο αισθητηρα κινησης, και γι αυτο οταν δουλευει ΔΕΝ τον αγγιζουμε!.
Τακη - Δημητρη ετοιμαστειτε για RAID reconstruction!!!
Παιδια, τζιφος!
Προσπαθησα να ξανασυνδεσω τον δισκο αλλα τιποτα...Τον βλεπει κανονικα , αλλα μολις παω να τον ανοιξω , μου βγαζει μυνημα λαθους.
Ουτε τα προγραμματα data recover μπορουν να τον ανοιξουν.
Τον επεστρεψα στο Πλαισιο, και αφου τον ελεγξαν μου ειπαν οτι εχει μαλλον Hardware προβλημα.
Δυστυχως εχασα ολα τα αρχεια μου, και μου εδωσαν αλλον (δυστυχως το πλαισιο δεν εχει αλλον 500αρη , οποτε ξαναπηρα WD 500GB My book.
Απ οτι μου ειπε ο τεχνικος, ο δισκος εχει μαλλον καποιο αισθητηρα κινησης, και γι αυτο οταν δουλευει ΔΕΝ τον αγγιζουμε!.
Τακη - Δημητρη ετοιμαστειτε για RAID reconstruction!!!
Σπύρο μου φαίνεται κουφό που απλά στον άλλαξαν.
Γνωρίζω από πρώτο χέρι ότι άσχετα με το εάν ο δίσκος
φτιάχνεται ή όχι, μία προσπάθεια ανάκτησης αρχείων
από επαγγελματία θα φέρει κάποιο αποτέλεσμα (εάν όχι τα πάντα).
Είναι κρίμα να χάσεις όλο το υλικό σου αμαχητί.
=silent=
14-03-2007, 13:53
Κριμα παντως. Τοσο downloading να παει χαμενο. Και εγω εχω καμια 100gb σε HD και αρχιζω και ανυσηχω.
Σπύρο μου φαίνεται κουφό που απλά στον άλλαξαν.
Γνωρίζω από πρώτο χέρι ότι άσχετα με το εάν ο δίσκος
φτιάχνεται ή όχι, μία προσπάθεια ανάκτησης αρχείων
από επαγγελματία θα φέρει κάποιο αποτέλεσμα (εάν όχι τα πάντα).
Είναι κρίμα να χάσεις όλο το υλικό σου αμαχητί.
Περιπου ετσι.
Ριξτε μια ματια ποσο κοστιζει αυτη η "ανακτηση δεδομενων" που λετε, οταν την αναλαμβανουν σοβαρες εταιριες. Πολλαααααα χρηματα !
Θάνος Φούντας
14-03-2007, 13:58
To συμπέρασμα που έχω βγάλει εγώ μετά από αρκετό παίδεμα με εξωτερικούς δίσκους που συνδέονται με usb/firewire είναι ότι απλά δεν ασχολούμαι μαζί τους. Αν μπορεί να μπεί εσωτερικός έχει καλώς. Αν όχι πάμε για εξωτερικό με σύνδεση sata (θα χρειαστεί και ανάλογη καρτούλα βέβαια).
Περιπου ετσι.
Ριξτε μια ματια ποσο κοστιζει αυτη η "ανακτηση δεδομενων" που λετε, οταν την αναλαμβανουν σοβαρες εταιριες. Πολλαααααα χρηματα !
Δεν ξέρω καθόλου τι παίζει από λεφτά,
αλλά όταν λες πολλά, πόσα πολλά μπορεί
να είναι για ένα δίσκο σαν του Σπύρου?
σχεδον χ10 απο οτι εχει ο δισκος !
σχεδον χ10 απο οτι εχει ο δισκος !
:bang: :bang:
:bigcry: :bigcry:
Δεν ξέρω καθόλου τι παίζει από λεφτά,
αλλά όταν λες πολλά, πόσα πολλά μπορεί
να είναι για ένα δίσκο σαν του Σπύρου?
Οι πιο πολλές εταιρείες όμως κάνουν δωρεάν διάγνωση αν και σε ποιο ποσοστό μπορούν να σου επαναφέρουν αρχεία. Όντως από προσωπική πείρα, οι τιμές που έχω ακούσει είναι μέχρι και 3.000€
Γιαννης Σπυρου
14-03-2007, 17:48
Ευτυχως , τα αρχεια που ειχα μεσα ηταν hd videos, που τα ειχα δωσει σε γνωστους και φιλους... οποτε αρχισα ήδη τις επισκεψεις.
Τάκη , σου 'ρχομαι!
http://www.greatwigs.co.uk/shop/media/1999.jpg http://www.greatwigs.co.uk/shop/media/1999.jpg http://www.greatwigs.co.uk/shop/media/1999.jpg
Αμα έχεις τέτοιους φίλους ................................................
ΧαΧαΧαΧαΧαχΑΧαχαχαχαχαχαχαχα
mr_rebelos
14-03-2007, 19:22
50 ευρουλακια απλα και μονο για διαγνωση. Απο 300 εως 1200 αναλογα με το προβλημα. Συν οποια ανταλακτικα μπορει να χρειαστουν.
Παντως την γλυκα του Γιαννη την εχω δοκιμασει 3 φορες. 3 φορες τα εχασα ολα ολα και ξαναρχισα απο την αρχη.
Παιδιά γενικώς οι σκληροί δίσκοι δεν θέλουν βίαιες μετακινήσεις όταν δεν λειτουργούν και ΚΑΘΟΛΟΥ μετακινήσεις όταν λειτουργούν.
Επίσης πρέπει να λειτουργούν είτε σε τελείως οριζόντια θέση, είτε σε κάθετη 90 μοίρες θέση. Οποιαδήποτε άλλη πλάγια τοποθέτησή τους απαγορεύεται. Και φυσικά δεν τους γυρίζουμε από οριζόντια σε κατακόρυφη θέση όταν βρίσκονται εν λειτουργία.
Γιαννης Σπυρου
14-03-2007, 22:04
Αυτα ειναι θεωρητικα...
Eχω αλλους 2 εξωτερικους δισκους και δεν ειχα ποτε τετοιο προβλημα.
Ακομη και το ipod που εχει 80αρη δισκο to tarakoynaw kai den katalabainei tipota.
Εμενα μου μυριζει αρπαχτη της WD.
1ον Οι πολύ μικρής διαμέτρου δίσκοι 1" επειδή απευθύνονται σε φορητές συσκευές είναι φτιαγμένοι έτσι ώστε να αντέχουν πολύ περισσότερο στα κοπανήματα σε σχέση με τους 3.5" που προορίζονται για εγκατάσταση στο εσωτερικό ενός PC
2ον Ολα τα mp3όφωνα έχουν μνήμη buffer όπου γίνεται η αποσυμπίεση του μουσικού αρχείου, συνεπώς δεν παίζουν απ' ευθείας από τον δίσκο, άρα μην περιμένεις να ακούσεις πηδήματα και διακοπές όπως συμβαίνει με τα απλά CD players όταν τραντάζονται. Μην κοπανάς λοιπόν το iPod σου προκειμένου να το "τεστάρεις" γιατί όταν ο δίσκος θα σου πει γεια χαρά, θα σου το πει με την μία, και εσύ θα έχεις μείνει με την χαρά ότι μέχρι εκείνη την στιγμή δεν καταλάβαινε τίποτα... Και τώρα να που κατάλαβε. ;)
Γιαννης Σπυρου
15-03-2007, 10:33
Δεν μιλαω μονο για το ipod... εχω εναν iomega 3.5'' 250gb kai ενα maxtor 250 εξωτερικους εδω και 2 χρονια και τετοιο προβλημα δεν ειχα ποτε.
Κατι παιζει με τους WD MYBOOK , γιατι βλεπω πολλα παραπονα και αλλου.
Ευτυχως , τα αρχεια που ειχα μεσα ηταν hd videos, που τα ειχα δωσει σε γνωστους και φιλους... οποτε αρχισα ήδη τις επισκεψεις.
Τάκη , σου 'ρχομαι!
ο Τακης αποχωρησε Γιαννη μου.....πηγε Κινα για προετοιμασια για το 2008
supacoopa
15-03-2007, 11:44
Κατι παιζει με τους WD MYBOOK , γιατι βλεπω πολλα παραπονα και αλλου.
Δυστυχως ετσι ειναι, υπαρχουν παρα πολλα μυνηματα σε διαφορα φορουμ (η λεξη φόρα μου φαινεται λιγο αστεια) Ελληνικα και ξενα, για προβληματα με WD MyBook...
Μην με λες τετοια, μην με λες τετοια!
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΣ
15-03-2007, 12:02
ο Τακης αποχωρησε Γιαννη μου.....πηγε Κινα για προετοιμασια για το 2008
Ναί, βέβαια, πρωταθλητής στο άθλημα του .......... δίσκου! (My Book WD) :firstprize:
Ναί, βέβαια, πρωταθλητής στο άθλημα του .......... δίσκου! (My Book WD) :firstprize:
Γιατι να το κρυψομεν αλλωστε...
http://mapage.noos.fr/dardelf2/museum4/Discobole.jpg
Αξιοπιστία HDD (συμπεράσματα με βάση real-life καθημερινά δεδομένα):
SEAGATE >>>> WD > MAXTOR = FUJITSU
Τα παραπάνω αφορούν εσωτερικούς δίσκους (όπου το δείγμα είναι πολύ μεγάλο).
Το τελευταίο χρόνο πάντως εσωτερικοί WD χτυπάνε σαν τις μύγες (συνήθως πάντα στον 1ο μήνα – όπως άλλωστε είναι και ο κανόνας γενικά με τους δίσκους).
Οι εξωτερικοί, υποτίθεται, ότι θα πρέπει να είναι πιο αξιόπιστοι αλλά αφού στην πράξη τα ίδια μοντέλα με τα εσωτερικά είναι, διατηρώ επιφυλάξεις αν και καλά το QC κάνει κάποια διαφορά.
Εγώ πάντως όταν αντικατέστησα τον WB 120GB που είχα στο PC μου με άλλον μεγλύτερο, για να μην πάει χαμένος πήρα με 25 ευρώ ένα κουτάκι USB και έκτοτε τον χρησιμοποιώ σαν εξωτερικό χωρίς πρόβλημα. Βέβαια προσέχω ιδιαίτερα αυτά που προανέφερα για τις μετακινήσεις τα τραντάγματα και την λειτουργία του.
Σπυρου darling o Τακης αφησε αυτο εδω σπιτι μου.....περνα μια βολτα.......
Γιαννης Σπυρου
15-03-2007, 18:19
Τα θελω ΤΩΡΑ !