View Full Version : MadVR: Ρυθμίσεις, προβλήματα, F.I., κτλ (split από το madVR vs. EVR)
ΣΑΛΑΜΙΝΟΜΑΧΟΣ
09-06-2011, 14:45
Καλησπερα σε ολους σας.
Καποιος απο τους γιατρους εκει μπορει να μου πει ,πως με τον MPC θα μπορω να εχω την εικονα απο τα εργα μου σε full screen και οχι με μαυρες μπαρες (πανω-κατω) αλλα σε μονιμη βαση ,και οχι να πηγαινω συνεχεια με το ποντικι να αλλαζω το aspect ratio?
Αυτος ειναι ο κυριος λογος που δεν ξεκολαω απο το XBMC
Ευχαριστω Βαγγελης...................
Γιάννης Χατζηγεωργίου
09-06-2011, 14:52
Καλησπερα σε ολους σας.
Καποιος απο τους γιατρους εκει μπορει να μου πει ,πως με τον MPC θα μπορω να εχω την εικονα απο τα εργα μου σε full screen και οχι με μαυρες μπαρες (πανω-κατω) αλλα σε μονιμη βαση ,και οχι να πηγαινω συνεχεια με το ποντικι να αλλαζω το aspect ratio?
Γιατί να το κάνεις αυτό? Για να φαίνεται ο Ben Hur σαν τον Φασούλα?:hmmmm2:
ΣΑΛΑΜΙΝΟΜΑΧΟΣ
09-06-2011, 14:58
Γιατί να το κάνεις αυτό? Για να φαίνεται ο Ben Hur σαν τον Φασούλα?:hmmmm2:Πιστευω οτι εχεις χρησιμοποιησει και εσυ το XBMC που σου δειχνει ολοκληρη την εικονα με μια παραμορφωση στο streching οχι παραπανω απο 5%
Εν κατακλειδι,δεν κανω κεφι τις μαυρες μπαρες που σου αφηνουν την εικονα μιση
Αυγερινός Παπαδάκης
09-06-2011, 14:58
Κατάλαβα!!!
ffd SHOW live rendering version!!!!:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043
:hahaha:
Καλησπερα σε ολους σας.
:offtopic:Να σε πω εσένα. Τράβα πάρε τον Κώστα και κανόνισε το ΣΚ να φορτώσετε τα "μαραφέτια" σας και ανεβείτε να τα σετάρουμε. Το πολύ - πολύ να λιώσουμε στην μπύρα και να δούμε καμιά ταινία...
dimitris__
09-06-2011, 14:59
Καλησπερα σε ολους σας.
Θες να τα βλέπεις "τραβηγμένα" ή "πετσοκομμένα"; Το καθένα έχει άλλη ρύθμιση.
Γιάννης Χατζηγεωργίου
09-06-2011, 15:04
Πιστευω οτι εχεις χρησιμοποιησει και εσυ το XBMC που σου δειχνει ολοκληρη την εικονα με μια παραμορφωση στο streching οχι παραπανω απο 5%
Εν κατακλειδι,δεν κανω κεφι τις μαυρες μπαρες που σου αφηνουν την εικονα μιση
Όχι, δεν χρησιμοποιώ το XBMC.
Είμαστε οφ τόπικ, βέβαια, αλλά πως γίνεται οι 800 γραμμές να γίνονται 1080 με 5% streching?
ΣΑΛΑΜΙΝΟΜΑΧΟΣ
09-06-2011, 15:06
:hahaha:
:offtopic:Να σε πω εσένα. Τράβα πάρε τον Κώστα και κανόνισε το ΣΚ να φορτώσετε τα "μαραφέτια" σας και ανεβείτε να τα σετάρουμε. Το πολύ - πολύ να λιώσουμε στην μπύρα και να δούμε καμιά ταινία...Αυτο γινεται ευχαριστως που μενεις και στα Αγια χωματα εκει διπλα στο Ναο.............
Γιάννης Χατζηγεωργίου
09-06-2011, 15:10
Αυτο γινεται ευχαριστως που μενεις και στα Αγια χωματα εκει διπλα στο Ναο.............
Αχά!!!
Φέρτο να στο σετάρω εγώ. Μέχρι και τα divx.........πράσινα θα τα βλέπεις!!!:laugh::laugh:
Kostas_Y
14-06-2011, 21:17
Επιτέλους κατάφερα να λειτουργήσει αξιοπρεπώς ο MadVR, ακολουθώντας τις συμβουλές του φίλτατου Portioli. Με PotPlayer, Cyberlink σε HAM mode και LAV Splitter είδα την εικόνα την αληθινή, έστω και με κάποια σκαλώματα όταν "μπουκώνουν" επεξεργαστής ή/και κάρτα γραφικών (ΑΤΙ, δυστυχώς).
Δε λέω, αρκετή διαφορά σε σχέση με το EVR Custom στην Panasonic G10 αλλά έχω ένα προβληματάκι: σε ορισμένα αρχεία βγάζει μια πράσινη γραμμή στο κάτω μέρος της εικόνας.
Portioli
14-06-2011, 23:14
περιεργο στo κανει και στον MPC-HC αυτο?
Kostas_Y
14-06-2011, 23:24
περιεργο στo κανει και στον MPC-HC αυτο?
Το MPC δεν το πείραξα, μπορεί να θυμώσει και να αρχίσει να χοροπηδάει πάλι :p
Μάλλον φταιει ο Cyberlink. Δοκίμασα το ίδιο αρχείο με άλλο decoder και η πράσινη γραμμή δεν εμφανίστηκε.
Portioli
14-06-2011, 23:28
κωστα αν βαλλεις κανα τελευταιο build του MPC
δεν θα εχεις κανενα προβλημα.
Portioli
14-06-2011, 23:33
η πανασονικ σου νομιζω εχει ρυθμιση για να αλλαζεις το Input color format του HDMI σε RGB.
επειδη το θεμα δεν ειναι τοσο Madvr vs evr αλλα
ΜΑdvr και rgb all the way(o madshi θελει pc-levels & pixel format FullRGB) Vs ΗDCP + YCbCr (με τΜΤ h PowerDVD)
ΣΕ αυτη τη συγκριση που βλεπεις καλυτερα?
Kostas_Y
14-06-2011, 23:36
η πανασονικ σου νομιζω εχει ρυθμιση για να αλλαζεις το Input color format του HDMI σε RGB.
ΜΑdvr και rgb all the way(o madshi θελει pc-levels & pixel format FullRGB) Vs ΗDCP + YCbCr (με τΜΤ h PowerDVD)
Δεν μπορώ να το δω τώρα, o υπολογιστής είναι απασχολημένος. Θα σου πω αύριο :smile:
Τι φαγάνα plugin ειναι αυτο... Mainframe θέλει για να παίξει.
Kostas_Y
15-06-2011, 18:21
Δυστυχώς η πρώτη γενιά της Panasonic σειράς G δεν είχε και πολλά καλούδια.
Τώρα έχω ρυθμίσει RGB PC levels τόσο στο CCC όσο και στο MadVR και φαίνεται καλύτερη η εικόνα. Νεές δοκιμές το βράδυ, τώρα έχει πολύ φως στο δωμάτιο για να βγάλω ασφαλή συμπεράσματα :smile:
Αυγερινός Παπαδάκης
15-06-2011, 20:54
Δυστυχώς η πρώτη γενιά της Panasonic σειράς G δεν είχε και πολλά καλούδια.
Τώρα έχω ρυθμίσει RGB PC levels τόσο στο CCC όσο και στο MadVR και φαίνεται καλύτερη η εικόνα. Νεές δοκιμές το βράδυ, τώρα έχει πολύ φως στο δωμάτιο για να βγάλω ασφαλή συμπεράσματα :smile:
Έτσι, Plasma τηλεόραση για καλύτερη αξιοποίηση του Madvr :grinning-smiley-043
Να υποθέσω ότι άλλος τρόπος αναπαραγωγής υποτίτλων πλην του ffdshow ή του directovobsub σε madvr δεν υπάρχει, σωστά;
Αν σωστά, ποιος τρόπος ενδίκνειται;
Αυγερινός Παπαδάκης
16-06-2011, 09:16
Να υποθέσω ότι άλλος τρόπος αναπαραγωγής υποτίτλων πλην του ffdshow ή του directovobsub σε madvr δεν υπάρχει, σωστά;
Αν σωστά, ποιος τρόπος ενδίκνειται;
Και βέβαια υπάρχει. Κατέβασε τις τελευταίες εκδόσεις του MPC-HC http://www.xvidvideo.ru/media-player-classic-home-cinema-x86-x64/ και θ αέχεις υπότιτλους εσωτερικά με τον MPC-HC.
Και βέβαια υπάρχει. Κατέβασε τις τελευταίες εκδόσεις του MPC-HC http://www.xvidvideo.ru/media-player-classic-home-cinema-x86-x64/ και θ αέχεις υπότιτλους εσωτερικά με τον MPC-HC.
ok.. THanks... Θα το δοκιμάσω...
Μήπως ξέρεις γιατί αυτές (http://mpc-hc.sourceforge.net/) οι εκδόσεις δεν εμπεριέχουν τη δυνατότητα;
Portioli
16-06-2011, 10:01
ειναι η stable εκδοση αυτή , 31-Ιανουαριου 2011 v1.5.0.2827
οι beta ανανεόνονται συνεχώς τωρα πχ υπαρχει τωρα 16.06 1.5.2.3237
Δημήτρης Ιωάννου
17-06-2011, 16:58
Οκ παίδες,κατέβασα beta version του MPC-HC αλλά ΔΕΝ μπορώ να επιλέξω υπότιτλους.
Εχω βάλει mad ,Lav filters,lav Cuvid decoder (& ffdshow audio decoder για bitstream).
Η εικονα είναι νερό κυλούμενο,έπαθα πλάκα, ο ήχος παίζει DTS-Master αλλά δεν μπορώ να επιλέξω υπότιτλους απ τον MPC-HC.
Τι σκ#τ@ άλλο πρέπει να κάνω?
Βοήθειααααααα!!!!!!:bigcry:
vas_papavas
17-06-2011, 17:32
και σε μένα έχω την 3225 και υπότιτλοι γιοκ. έχω lav video και audio decoder και κατά την αναπαραγωγή δεξί κλίκ filters - βλέπω το lav splitter και παίζουν από εκεί.
Γιάννης Χατζηγεωργίου
17-06-2011, 17:56
Το directvobsub δεν δουλεύει?
Αυγερινός Παπαδάκης
17-06-2011, 18:04
Εγώ χρησιμοποιώ την .3188 και το μόνο που χρειάζεται να κάνεις από πλευράς ρυθμίσεων, είναι δεξί κλίκ στο subtitles και enable.
Το directvobsub δεν δουλεύει?
Που τα θυμάσαι εσύ.......:BDGBGDB55:
Γιάννης Χατζηγεωργίου
17-06-2011, 18:22
Που τα θυμάσαι εσύ.......:BDGBGDB55:
Είπαμε...
ό,τι δουλεύει δεν το πειράζουμε και ας περάσουν 200 χρόνια!!!-bye--bye-
Είπαμε...
ό,τι δουλεύει δεν το πειράζουμε και ας περάσουν 200 χρόνια!!!-bye--bye-
χαχαχα!!
Έχεις και εσύ τα δίκια σου....!!!!:grandpa:
Portioli
17-06-2011, 20:17
Για όσους παίζουν με madvr και δεν έχουν ύποτιτλους η θέλουν να χρησιμοποιούν σκρίπτακια του avisynth (πχ για frame interpolation)
Μπορούν να χρησιμοποιούν το ffdhow raw video filter.
Δουλεύει μια χαρα και για τον lav cuvid,coreAVC για nvidia και με τον cyberlink σε ham mode αν μιλάμε για ΑΤΙ.
Απλά για να μην μπλεδιζει θέλει να έχετε ενεργοποιημένο εκτός του avisynth και των υποτιτλων και το post processing.
Kostas_Y
17-06-2011, 21:10
Για όσους παίζουν με madvr και δεν έχουν ύποτιτλους η θέλουν να χρησιμοποιούν σκρίπτακια του avisynth (πχ για frame interpolation)
Δουλεύει μια χαρα και για τον lav cuvid,coreAVC για nvidia και με τον cyberlink σε ham mode αν μιλάμε για ΑΤΙ.
Απλά για να μην μπλεδιζει θέλει να έχετε ενεργοποιημένο εκτός του avisynth και των υποτιτλων και το post processing.
Μου το εξηγείς λίγο το τελευταίο; Αυτό έχω για τους υπότιτλους (χωρίς avisynth ή οτιδήποτε άλλο). Αναρωτιέμαι μήπως φταίει το FFdshow για την πράσινη γραμμή στο κάτω μέρος της εικόνας.
vas_papavas
17-06-2011, 21:33
δουλεύουν τα άτιμα αλλά με madvr τερματίζουν τετραπύρηνα για πλάκα στα 1080. σκέφτομαι να ξαναβάλω την υδρόψυξη να τον πάω 3800 τον q6600.
κώστα μου το έκανε και εμένα αυτό με την πράσινη γραμμή αλλά δεν θυμάμαι τι σκ@τα έκανε και έφυγε. δοκίμασε αυτό που λέει ο portioli. για την μπλεδούρα στα πρόσωπα όντως κάνει δουλειά.
το ότι υα έπαιζα crysis στα 3000ghz αλλά θα ήθελα 3800 για να δώ μια ταινία δεν τον φανταζόμουν αλλά αξίζει το ψάξιμο.
Γιαρίμης Ηλίας
17-06-2011, 21:37
Με το deinterlacing σε HDTV clip πως πάει αυτος ο συνδυασμός ??.
Kostas_Y
17-06-2011, 21:45
δουλεύουν τα άτιμα αλλά με madvr τερματίζουν τετραπύρηνα για πλάκα στα 1080. σκέφτομαι να ξαναβάλω την υδρόψυξη να τον πάω 3800 τον q6600.
κώστα μου το έκανε και εμένα αυτό με την πράσινη γραμμή αλλά δεν θυμάμαι τι σκ@τα έκανε και έφυγε. δοκίμασε αυτό που λέει ο portioli. για την μπλεδούρα στα πρόσωπα όντως κάνει δουλειά.
το ότι υα έπαιζα crysis στα 3000ghz αλλά θα ήθελα 3800 για να δώ μια ταινία δεν τον φανταζόμουν αλλά αξίζει το ψάξιμο.
Δυστυχώς αν βάλω και postprocessing θα γονατίσει το σύστημα. Τώρα έχω διπυρηνο AMD 2.5Ghz με ΑΤΙ5450 και παίζει οριακά. Με τετραπύρηνο δεν θα έπρεπε να έχεις πρόβλημα εκτός κι αν φόρτωσες avisynth .
Την πράσινη γραμμή τη βγάζει σε ορισμένα αρχεία. Χθες μου έκανε και άλλο "επικό": ένα BR rip άρχιζε να το παίζει σαν να ήταν 3D!
Portioli
18-06-2011, 01:37
Αναρωτιέμαι μήπως φταίει το FFdshow για την πράσινη γραμμή στο κάτω μέρος της εικόνας.
Δυστυχως το μάτιασα έχω και γω τελικά ταινία με την πράσσινη γραμμή, θα το ψαξω και θα το βρω. Mεχρι στιγμής μόνο μια εχω βρει.
η αλήθεια είναι οτι χωρίς ιδιαίτερο πείραγμα πιστεύω ότι μπορείς να τερματίσεις οποιονδηποτε CPU. Eγω παντως με αυτό (http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=1056050694&postcount=32)
το ρωσικο, (το μεσαίο λινκ) εχω βρει την <<υγεία>> μου.
βλέπεις μεχρι που σε πέρνει, και παίζεις με τις ρυθμίσεις.
Με το deinterlacing σε HDTV clip πως πάει αυτος ο συνδυασμός ??.
εδώ είναι όλο το ψωμί. Το interlaced Υλικό.
απο το site του ΜadVR:
hardware accelerated deinterlacing (DXVA) is currently not supported
Μην ξεχναμε οτι ο μεσος Αμερικανος/Γερμανός/'Αγγλος/ΚΑναδός/Ιαπωνας
έχει την ΗD κάμερά του,τα HD καναλια του, την δορυφορική του, τα ντοκιμαντερ που ειναι σε 1080i κτλ. Αυτη ειναι η κυριότερη διαφορά που λέγαμε μεταξυ nvidia & ati. Οι καρτες της AMD δεν μπορουν να μπορούν να παίξουν Interlaced υλικό ( με madVR), οπότε η μόνη λυση είναι να παίξουμε με software deinterlace. Με τον ffdshow video decoder μπορούμε να το κάνουμε αυτό αλλα δεν υποστηρίζει VC-1.
Συνοπτικά για ATI κάρτες έχουμε :
software de-interlace & MAdVR
ΜPC-HC ---> LAV Splitter -> ffdshow Video Decoder (deinterlacing) -> madVR
HArdware de-interlace & EVR:
Για Η264 interlaced MPC Video Decoder ---> EVR
ΓΙα ΜPEG-2 MS DTV-DVD decoder ------> EVR
Για VC-1 interlaced Η μόνη λυση είναι ArcSoft Video Decoder ----> EVR
αν καποιος δεν βλέπει interlaced υλικό μπορει να χρησιμοποιεί Cyberlink σε Ham mode ( ή οποιον αλλο codec θελει για software decoding).
μπορείτε να τα διαβάσετε πιο αναλυτικά στο αρθρο του AnandTEch DXVA BENCHMARKING (http://www.anandtech.com/show/4380/discrete-htpc-gpus-shootout/10)
Δυστυχώς αν βάλω και postprocessing θα γονατίσει το σύστημα. Τώρα έχω διπυρηνο AMD 2.5Ghz με ΑΤΙ5450 και παίζει οριακά.
Κωστα απλα κατα τις μετατροπες του χρωματος, απο τον codec στo ffdshow raw video filter εχουμε προβλημα. Ο madvr παιρνει μόνο YV12. AN δεν θες να χρησιμοποιήσεις το Post Processing,
λογω cpu μπορείς να βαλλεις το ffdhow raw video filter στην πρωτη καρτελα codecs να λεει format raw video decoder YV12.
Κωστα απλα κατα τις μετατροπες του χρωματος, απο τον codec στo ffdshow raw video filter εχουμε προβλημα. Ο madvr παιρνει μόνο YV12. AN δεν θες να χρησιμοποιήσεις το Post Processing,
λογω cpu μπορείς να βαλλεις το ffdhow raw video filter στην πρωτη καρτελα codecs να λεει format raw video decoder YV12.
Ο MadVR παίζει και σε NV12.....
Ioanna123
18-06-2011, 08:23
Eγω παντως με αυτό (http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=1056050694&postcount=32)
το ρωσικο, (το μεσαίο λινκ) εχω βρει την <<υγεία>> μου.
βλέπεις μεχρι που σε πέρνει, και παίζεις με τις ρυθμίσεις.
Τι ακριβως εννοεις με το "εχω βρει την υγεια μου" ?
Οτι δεν εχεις "σπασιματα/κολληματα" στην κινηση?
Οτι ξεκαθαριζει η εικονα κατα τη διαρκεια της κινησης και γινεται "πιο HD"?
Και τα δυο?
Εγω δεν αντιμετωπιζω κανενα προβλημα με σπασιμο/κολλημα, τωρα πια!
Θα μου κανει τιποτα το προγραμματακι αυτο?
(πηγα να το δοκιμασω αλλα δεν το εβαλα διοτι μου ζηταγε κατι Avisynth κλπ και δεν θελω να φορτωνω το PC μου... Αλλα αμα ειναι να κανει δουλεια να το δω! Εσυ τι λες?
σημειωση: το 95% των ταινιων που βλεπω ειναι REMUX ή Blu-ray.
ΣΑΛΑΜΙΝΟΜΑΧΟΣ
18-06-2011, 10:35
Καλημερα σε ολους σας
@ Portioli
Κατεβασα το SVP και φαινεται ενδιαφερον μιγμα διαφορων προγραμματων.
Η ερωτησις μου ειναι η εξης : Ειναι μονο για το MPC η κανει και για το XBMC?
Δηλ. εαν του φορτωσω την εκδοση του ΤΙΒΕΝ θα μπορω να τα (πειραζω) και να εχω καλλιτερη αποδοση?
Ευχαριστω Βαγγελης.............
panoskarzas
18-06-2011, 11:16
Το SVP παίζει ταυτόχρονα με τον ffdshow. Όποιο πρόγραμμα αναπαραγωγής χρησιμοποιεί ffdshow αυτόματα φορτώνει από πίσω και το SVP.
vas_papavas
18-06-2011, 12:36
και εγώ το svp χρησιμοποιώ. αν και ξεκίνησαν πολύ δυναμικά οι ρώσοι τώρα τευλευταία έχουν κολλήσει από άποψη νέας έκδοσης.
Iωαννα το svp είναι πρόγραμμα frame interpolation. κάνει τα καρέ μιας ταινίας από 24 που είναι συνήθως σε ότι θές (30-48-50-60). θέλει δυνατό μηχάνημα που νομίζω ότι έχεις. το θέμα είναι αν σου αρέσει η αίσθηση βιντεοκάμερας που δίνει στις ταινίες. για να δουλέψει θέλει ffdshow + avisynth αλλά συνεργάζεται και με coreavc και με lav.
Kostas_Y
18-06-2011, 12:48
Δυστυχως το μάτιασα έχω και γω τελικά ταινία με την πράσσινη γραμμή, θα το ψαξω και θα το βρω. Mεχρι στιγμής μόνο μια εχω βρει.
Απενεργοποίησα τα processing filters του Potplayer και η γραμμή εξαφανίστηκε! Μειώθηκαν πολύ και τα dropped frames :BDGBGDB55:
http://chihaya.imouto.my/tutorial_PotPlayer/step2part3.png
Το ξεφορτώθηκα το raw filter. Δεν χρειάζεται για την εμφάνιση υποτίτλων τελικά, μια χαρά τους βγάζει ο Potplayer.
Portioli
18-06-2011, 12:51
Βασικά Υπάρχει ολόκληρο νήμα , στο avclub
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=63051
Με παιδιά που ασχολούνται πολυ καιρο και μπορούν να βοηθήσουν
Περισσότερο. Το ρωσικό kit εγω δεν το ήξερα .
Ο Γ. Ηλίας το αναφέρει στην τελευταία σελίδα. Απο κει το έμαθα και γω.
Όσον αφορά τα color conversions.
O madvr δέχεται YCbYCr 4:2:0 και βγάζει rgb.
Εννοείται και το NV12 είναι 4:2:0 αλλα μιλούσα για χρήση ΑΤΙ
Όπου δεν ΥπάρχεI dxva & hardware de-interlace
Το yv12 είναι ταχύτερο Και το συνιστούν και στο ffdshow wiki.
http://ffdshow-tryout.sourceforge.net/wiki/video:output
Δημήτρης Ιωάννου
18-06-2011, 17:23
Τελικά λύθηκε το θεμα μου με τους υπότιτλοι,στο MPC-HC
Τ
α απεγκατέστησα όλα, κατέβασα MPC-HC beta με installer.
Αφού έκανα εγκατάσταση στον MPC,συνέχισα με το madvr,το LAV filters & encoder.
έκανα add στα filters του MPC τα :Lav filters,Lav decoder,ffdshow audio decoder και πήγε σφαίρα και επέλεγα υπότιλους από τον player.
Προσοχή : Είχα κάνει add και το madVR αλλά κράσαρε ο MPC.
Το έκανα remove και επανήλθε.
Πάντως ταινία με 1080p Remux & DTS-Master δεν μου γονάτισε τον επεξεργαστή μου..
Ioanna123
18-06-2011, 18:19
Iωαννα το svp είναι πρόγραμμα frame interpolation. κάνει τα καρέ μιας ταινίας από 24 που είναι συνήθως σε ότι θές (30-48-50-60). θέλει δυνατό μηχάνημα που νομίζω ότι έχεις. το θέμα είναι αν σου αρέσει η αίσθηση βιντεοκάμερας που δίνει στις ταινίες. για να δουλέψει θέλει ffdshow + avisynth αλλά συνεργάζεται και με coreavc και με lav.
Ευχαριστω πολυ που με απλα και σωστα Ελληνικα μου (μας) δινεις να καταλαβουμε περι τινος προκειται. Ειναι πολλοι απειροι (νεοι) χρηστες που απλα διαβαζουν πασχιζοντας να καταλαβουν τι συμβαινει...
Προσωπικα, δεν θα το χρησιμοποιησω, τουλαχιστον οχι ακομη...
Με το custom resolution που εχω ορισει για την GTX260 καρτα γραφικων μου, κλειδωνω στα 23,97765 Hz και με clock deviation στο 0,00855% (με τα τελευταια 2 δεκαδικα αμφοτερων να παιζουν, χωρις βεβαια να ξεφευγουν πολυ). Ειχα βαλει μια-δυο ταινιες να παιζουν μονες τους με το OSD του madVR enabled και τα dropped frames σπανιως εχουν υπερβει τα 10 καθολη τη διαρκεια αναπαραγωγης της ταινιας. Προσωπικα δε, ουδεποτε εχω δει σπασιμο/κολλημα/βηξιμο/σκουξιμο , οπως θελετε πεστε το, στην κινηση! Η κινηση ειναι μια χαρα! Και το CPU usage μου (AMD 955) δεν υπερβαινει ποτε το 15-20%.
Ολα τα παραπανω ισχυουν για ταινιες στα 23.976 fps, τεραστια αρχεια (min = 17GB, max = 40GB), με overall bit rate απο 15Mbps ισαμε και 32Mbps, και με το PC φυσικα να χρησιμοποιειται για την αναπαραγωγη της ταινιας και μονο!
Κολλημα στην κινηση λοιπον κανενα και επισης απιστευτη ευκρινεια!!
Παρ' ολα αυτα, και επειδη μου αρεσει να δοκιμαζω πραγματα, θα δοκιμασω κι εγω τις γνωστες James Bond ταινιες (που εχουν αναφερθει) να δω περι τινος προκειται και τι εννοειται ολοι εσεις...
Να δουμε: θα μπορεσω εγω "να διαβασω πινακιδες καταστηματων μεσα απο αυτοκινητο που τρεχει", χωρις την εγκατασταση του "Ρωσσικου"....?
Ασε δε, που εχω και IFC αλλα και 24p Smooth Film στην Panasonic G30 μου, αλλα ουδεποτε τα εχω χρησιμοποιησει διοτι παντα βλεπω στο THX default.
Kostas_Y
18-06-2011, 20:47
Εμ, τι να καταλάβει ο "Μαύρος" :smile: .To είχα παρεξηγήσει το καημένο το MadVR, μια χαρά πάει και σε σχετικά "ταπεινό" σύστημα. Ούτε dropped frames ούτε τίποτε. Φαίνεται να κλειδώνει σωστά την ΑΤΙ με 1 dropped frame κάθε 9-10 ώρες.
Γιάννης Χατζηγεωργίου
19-06-2011, 13:35
Καλημέρα στα παιδιά!!!
Κυριακή σήμερα, και ως γνωστόν η Κυριακή είναι αφιερωμένη στις....δοκιμές!!!:D
Ακολούθησα αυτόν τον οδηγό:
http://imouto.my/configuring-potplayer-for-gpu-accelerated-video-playback-with-dxva-or-cuda-and-also-high-performance-software-decoding/
και σέταρα τον Pot player.
Όλα φόρτωσαν καλά και δεν είχα κανένα πρόβλημα στην εγκατάσταση.
Θεματάκια:
Το σετ απ ''φορτώθηκε'' σε ένα παλιό σχετικά λάπτοπ (C2Duo 2,5Ghz, ram 2 g, Nvidia 9500). Η ανάλυση του λάπτοπ είναι 1280χ800.
Ενώ, όμως, τα 720άρια μου τα παίζει μια χαρά με όλα τα φίλτρα στη θέση τους και την CUDA πρασινούλα με τη CPU να παίζει γύρω στα 20% και τη ram στα 35%, όταν ρίχνω 1080άρια βλέπω την ταινία καρέ-καρέ (ένα κάθε 5 δευτερόλεπτα). Παρόλ' αυτά, τα ρολογάκια της cpu-ram είναι χαμηλά γύρω στα 30-35%. Οι ταινίες είναι όλες στα 23,976 και το μόνιτορ ανανεώνεται στα 60Hz. Τι μπορεί να φταίει?
Στις ρυθμίσεις του MAD ψιλοχάθηκα....έχει πολύ πράμα. Αυτό που θέλω, κυρίως, είναι το εξής:
Το λάπτοπ το συνδέω και με την Πανασόνικ PX80 η οποία κλειδώνει κανονικά στα 23Hz. Είναι δυνατόν να ορίσω διαφορετικές ρυθμίσεις για τα 2 μέσα αναπαραγωγής (τηλεόραση και το μόνιτορ του λάπτοπ)? Είναι, δυνατόν, δηλαδή, όταν παίζω στο λάπτοπ να μου τα δείχνει όλα στα 60Hz και όταν το συνδέω με την Πανασόνικ να γυρνάει στα 23Hz για να έχω καλύτερη κίνηση? Γίνεται κάτι τέτοιο?
vas_papavas
19-06-2011, 13:54
Γιάννη καλημέρα. και εγώ κατά σύμπτωση παράτησα της κυριακάτικες φυλλάδες και μαθαίνω τα νέα της χώρας από το imouto. στην ερώτηση τώρα αν κατάλαβα καλά (που μάλλον δεν κατάλαβα)
όταν συνδέσεις το λαπτοπ στην πάνυ δεν σου τη βλέπει σαν εξωτερικό μόνιτορ???
αν ναι από τις ρυθμίσεις του οδηγού της nvidia δεν σε αφήνει να ορίσεις 23hz??? η σύνδεση λαπτοπ - παννυ πως γίνεται???? hdmi???
μιλάς για ταυτόχρονα??? η αυτόματα???
Γιάννης Χατζηγεωργίου
19-06-2011, 14:01
Γιάννη καλημέρα. και εγώ κατά σύμπτωση παράτησα της κυριακάτικες φυλλάδες και μαθαίνω τα νέα της χώρας από το imouto. στην ερώτηση τώρα αν κατάλαβα καλά (που μάλλον δεν κατάλαβα)
όταν συνδέσεις το λαπτοπ στην πάνυ δεν σου τη βλέπει σαν εξωτερικό μόνιτορ???
αν ναι από τις ρυθμίσεις του οδηγού της nvidia δεν σε αφήνει να ορίσεις 23hz??? η σύνδεση λαπτοπ - παννυ πως γίνεται???? hdmi???
μιλάς για ταυτόχρονα???
Hello Bill!!!
Ακόμα δεν το έχω συνδέσει με την τηλεόραση (μάλλον το βράδυ), διότι πρέπει πρώτα να λυθεί το θέμα που προέκυψε με τα 1080άρια που παίζουν καρέ-καρέ.
Η τηλεόραση συνδέεται κανονικά μέσω HDMI και παρότι έχει εγγενή ανάλυση 1024χ768, την καλύτερη εικόνα την παίρνω όταν την κλειδώνω στα 1080 (1920χ1080) με ανανέωση στα 23Hz (ήτοι 23,976). Πάντα βάζω μονή οθόνη, οπότε όταν είναι συνδεδεμένη με το λάπτοπ, η οθόνη του λάπτοπ είναι σβηστή. Μόλις βγάλω το HDMI επανέρχεται κανονικά η οθόνη στις προηγούμενες ρυθμίσεις (1280χ800 στα 60Hz).
Μάλλον, κατάλαβα τι λες...
Μιλάω για τις ρυθμίσεις στον MAD που ορίζεις την ανάλυση και το ρυθμό ανανέωσης. Είναι προς το τέλος του οδηγού. Θα ανεβάσω screenshot....
Γιάννης Χατζηγεωργίου
19-06-2011, 14:09
http://www.avclub.gr/forum/attachment.php?attachmentid=68514&stc=1&d=1308481741
vas_papavas
19-06-2011, 14:40
από αυτές τις ρυθμίσεις όταν παίζεις στο λαπτοπ μόνο - τις έχεις κενές και ο mad παίζει στο refresh της οθόνης.
όταν συνδέσεις την πανυ λογικά θα σου βγάλει ακόμα ένα device. τις περνάς εκεί. και όταν παίζει ο player σε full screen (στον mpc έτσι θυμάμαι ότι γίνεται) κλειδώνει στο hz του υλικού.
Portioli
19-06-2011, 15:15
Έχω δυο απορίες.
Στον οδηγο τον ξένο που έχει το link ο Γιάννης Χ. γιατί βάζει Η264 στον coreAVC και όλα τα υπόλοιπα στον lav cuvid?
Κατι άλλο επειδή και οι δυο έχετε το svp κιτ πόσο CPU load γλυτωνεται με χρήση cuda και αν μπορείτε να μου πείτε πόσο παει η gpu load?
Γιάννης Χατζηγεωργίου
19-06-2011, 15:19
από αυτές τις ρυθμίσεις όταν παίζεις στο λαπτοπ μόνο - τις έχεις κενές και ο mad παίζει στο refresh της οθόνης.
όταν συνδέσεις την πανυ λογικά θα σου βγάλει ακόμα ένα device. τις περνάς εκεί. και όταν παίζει ο player σε full screen (στον mpc έτσι θυμάμαι ότι γίνεται) κλειδώνει στο hz του υλικού.
Όντως, τις έχω κενές.
Άρα, απομένει μόνο το θέμα με τα 1080άρια...
Κατάλαβα τι λες Βασίλη. Όταν το συνδέσω με την Πανασόνικ να πάω να πειράξω τις τιμές ώστε να παίρνω το κατάλληλο r.r.
Γιάννης Χατζηγεωργίου
19-06-2011, 15:28
Έχω δυο απορίες.
Στον οδηγο τον ξένο που έχει το link ο Γιάννης Χ. γιατί βάζει Η264 στον coreAVC και όλα τα υπόλοιπα στον lav cuvid?
Κατι άλλο επειδή και οι δυο έχετε το svp κιτ πόσο CPU load γλυτωνεται με χρήση cuda και αν μπορείτε να μου πείτε πόσο παει η gpu load?
Φίλε μου Portioli,
για το πρώτο που ρωτάς, δεν μπορώ να σου απαντήσω (στο σετ απ που έχω στο desktop με F.I. ο coreAVC αναλαμβάνει να αποκωδικοποιεί και τα υπόλοιπα).
Δεν δουλεύω το Ρώσσικο πακέτο, αλλά, αυτό που είναι γραμμένο στον οδηγό του F.I. με τα σκριπτάκια του Avisynth.
Τώρα, για τα νουμεράκια cpu-gpu, όλα εξαρτώνται από το hardware. Το F.I. είναι πολύ απαιτητικό για οτιδήποτε κυκλοφορεί επεξεργαστικά αυτή τη στιγμή, ιδίως αν πειράξεις τις τιμές για να πετύχει την βέλτιστη απεικόνιση (πρόσθετα καρέ με μείωση στο ελάχιστο των τεχνουργημάτων). Αυτό, φυσικά, δεν σημαίνει ότι δεν δουλεύει και με άλλες ρυθμίσεις.
Εμπειρικά σου λέω ότι το H.A. της κάρτας (στη δική μου περίπτωση 256MB), ''ξεκουράζει'' κατά σχεδόν 40-50% τη cpu. Επομένως, είναι εκ των ων ουκ άνευ η χρήση του.
Portioli
19-06-2011, 15:41
Άλλη μια ερώτηση αν μπορείτε.
Σε τι ρυθμίσεις (chroma/luma ) έχετε καταλήξει στον madvr?
vas_papavas
19-06-2011, 15:46
Έχω δυο απορίες.
αν και δεν μου φαίνεται να έχω στήσει καλά το svp και ετοιμάζομαι να περάσω και εγώ τον οδηγό που αναφέρει ο Γιάννης (πρέπει να είναι τικαρισμένα άλλα για άλλα από τις πολλές δοκιμές)
δες αυτό εδώ
http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=1056132130&postcount=68
κάρτα γραφικών έχω 8800gt. με lav είναι το σπάσιμο που περιγράφω στο πάνω ποστ. γράφω νομίζω και τα load στην κάρτα.
με coreavc το έστησα αλλά δεν πρόλαβα να κάνω δοκιμές αλλά νομίζω ότι είναι καλυτερα από lav.
πάντως αν έχω καταλάβει καλά επειδή έχω q6600 χρονισμένο στα 3ghz μου φαίνεται ότι είναι καλύτερα από θέμα κίνησης να παίζει το coreavc μπλε παρά πράσινο η κόκκινο.
δηλαδή να τα αναλαμβάνει όλα ο επεξεργαστής. μιλάω για 1080/60hz.
vas_papavas
19-06-2011, 15:52
δεν έχω παίξει πολύ. σε αυτές που αναφέρει το link στο signature σου.
Ioanna123
19-06-2011, 15:55
Αυτη την περιοδο δοκιμαζω:
chroma upscaling : Lanczos 4 taps
luma upscaling : Lanczos 4 taps
luma downscaling : Bicubic sharpness 50
Γιάννης Χατζηγεωργίου
19-06-2011, 15:55
Στις προτεινόμενες που αναφέρει το λινκ....αν δεν κάνω λάθος είναι 3,3.
Γιάννης Χατζηγεωργίου
19-06-2011, 15:56
πάντως αν έχω καταλάβει καλά επειδή έχω q6600 χρονισμένο στα 3ghz μου φαίνεται ότι είναι καλύτερα από θέμα κίνησης να παίζει το coreavc μπλε παρά πράσινο η κόκκινο.
δηλαδή να τα αναλαμβάνει όλα ο επεξεργαστής. μιλάω για 1080/60hz.
Γιατί αυτό??
vas_papavas
19-06-2011, 16:08
Γιατί αυτό??
εχω αυτό το θέμα
θα ακολουθήσουν δοκιμές με coreavc με cuda και χωρίς.
Γιάννης Χατζηγεωργίου
19-06-2011, 16:24
εχω αυτό το θέμα
θα ακολουθήσουν δοκιμές με coreavc με cuda και χωρίς.
Έχω την εντύπωση ότι κάτι ''παίζει'' με το κλείδωμα. Την τηλεόραση στα 60 ή στα 59Hz την κλειδώνεις όταν δουλεύεις το F.I.?
vas_papavas
19-06-2011, 16:45
Γιάννη έχεις δίκιο (γάτος με πέταλα) - αυτά τα screenshots είμαι με κλείδωμα στα 59 σε μια προσπάθεια να λύσω το θέμα. και στα 60 τα ίδια έκανε.
@ portioli σε σχέση με χρήση cuda kai χωρίς.
το setup φαίνεται στο desktop (cpu,gpu). 1080 default ρυθμίσεις ποιότητας στο svp - fi σε screen refresh rate (60hz).
coreavc + ffdshow
τα σπασίματα λύθηκαν.
χωρίς cuda
http://www.avclub.gr/forum/attachment.php?attachmentid=68515&stc=1&d=1308490483
με cuda
http://www.avclub.gr/forum/attachment.php?attachmentid=68516&stc=1&d=1308490638
συνεπώς τα παραπάνω λεγόμενα μου ανασκευάζονται πλήρως μιας και πλέον δεν υπάρχει το πρόβλημα κίνησης που υπήρχε με τον lav (κάποιο setting χαλάει τη δουλειά).
ακολουθούν δοκιμές με madvr
vas_papavas
19-06-2011, 17:01
ίδιο setup output σε madvr
χωρίς cuda
http://www.avclub.gr/forum/attachment.php?attachmentid=68517&stc=1&d=1308491693
με cuda
http://www.avclub.gr/forum/attachment.php?attachmentid=68518&stc=1&d=1308491724
Δημήτρης Ιωάννου
19-06-2011, 17:08
ίδιο setup output σε madvr
χωρίς cuda
http://www.avclub.gr/forum/attachment.php?attachmentid=68517&stc=1&d=1308491693
με cuda
http://www.avclub.gr/forum/attachment.php?attachmentid=68518&stc=1&d=1308491724
Μιλάς παντα για χρήση CoreAVC,με ή χωρις Cuda.
Σωστά?
vas_papavas
19-06-2011, 17:13
ναι αλλά με χρήση του svp για frame interpolation και αναπαραγωγή στα 60hz.
Δημήτρης Ιωάννου
19-06-2011, 22:16
Κατάλαβα.
Δυστυχώς,coreAVC & MPC-HC δεν παίζουν bitstream audio, εξ ού και τον έχω απεγκαταστήσει (παρόλο που τον έχω πληρώσει !:grandpa:)
Kostas_Y
19-06-2011, 22:39
Κατάλαβα.
Δυστυχώς,coreAVC & MPC-HC δεν παίζουν bitstream audio, εξ ού και τον έχω απεγκαταστήσει (παρόλο που τον έχω πληρώσει !:grandpa:)
Το coreAVC δεν έχει καμιά σχέση με τον ήχο. Βάλε το ffdshow audio decoder στον MPC, παίζει τα πάντα.
Δημήτρης Ιωάννου
20-06-2011, 01:04
Το coreAVC δεν έχει καμιά σχέση με τον ήχο. Βάλε το ffdshow audio decoder στον MPC, παίζει τα πάντα.
Το δοκίμασα άπειρες φορές,πίστεψέ με.
Και φυσικά έχω το ffdshow audio.
Πάντα μου κράσαρε.
Μια σκάλωνε ο ήχος,μια η εικόνα,βαρέθηκα και τον εσούταρα !
Αϊ στο καλό με δαύτον !!!:slapface:
Δημήτρης Δημητρακούδης
20-06-2011, 01:19
Κάτι δεν πήγανε καλά στο setup σου Μήτσο.. Πολύς κόσμος παίζει μια χαρά HD audio passthrough με CoreAVC Pro (και εγώ είμαι ένας από αυτούς).
Γιάννης Χατζηγεωργίου
20-06-2011, 11:17
Ακολούθησα αυτόν τον οδηγό:
http://imouto.my/configuring-potplayer-for-gpu-accelerated-video-playback-with-dxva-or-cuda-and-also-high-performance-software-decoding/
και σέταρα τον Pot player.
Όλα φόρτωσαν καλά και δεν είχα κανένα πρόβλημα στην εγκατάσταση.
Θεματάκια:
Το σετ απ ''φορτώθηκε'' σε ένα παλιό σχετικά λάπτοπ (C2Duo 2,5Ghz, ram 2 g, Nvidia 9500). Η ανάλυση του λάπτοπ είναι 1280χ800.
Ενώ, όμως, τα 720άρια μου τα παίζει μια χαρά με όλα τα φίλτρα στη θέση τους και την CUDA πρασινούλα με τη CPU να παίζει γύρω στα 20% και τη ram στα 35%, όταν ρίχνω 1080άρια βλέπω την ταινία καρέ-καρέ (ένα κάθε 5 δευτερόλεπτα). Παρόλ' αυτά, τα ρολογάκια της cpu-ram είναι χαμηλά γύρω στα 30-35%. Οι ταινίες είναι όλες στα 23,976 και το μόνιτορ ανανεώνεται στα 60Hz. Τι μπορεί να φταίει?
Συνεχίζω, λοιπόν, με εντυπώσεις από 'κει που έμεινα....
Το ''πακέτο'' φορτώθηκε και στο desktop με παρόμοιο σετ απ πλην της κάρτας που είναι μια 8600GT. Μου παρουσίασε ακριβώς τα ίδια συμπτώματα, δηλαδή, τα 720άρια σε windowed mode να παίζουν μια χαρά με τη cpu στα 20-25%, σε full screen mode δε, να κολλάει το σύμπαν και η ταινία να μην βλέπεται. Το κουφό της υπόθεσης είναι όταν μικραίνω το παράθυρο βλέπω τη cpu να παραμένει χαμηλά και τη ram το ίδιο. Τα 1080άρια το κάνουν αυτό ακόμα και σε windowed mode. Επομένως δεν βλέπονται καν. Οι τιμές, πάντως, παραμένουν χαμηλά (30-35%). Αφήνοντάς το λίγο να παίξει, παρατήρησα κάτι παράξενα peaks (70-75%) για λίγα δέκατα του δευτερολέπτου σαν να του έδινε κάποιος κλωτσιά.
Αλλάζω τον MAD από renderer βάζοντας EVR και τα προβλήματα.......τέλος!!
Με λίγα λόγια, κάτι κουτουλάει με τον MAD, το οποίο δεν έχω εντοπίσει ακόμα.
Σε κόντρα με τον mpc+ffdshow+coreavc+evr η εικόνα που πήρα με τον pot+ffdshow raw+coreavc+evr (MAD windowed) είναι πολύ καλύτερη όσον αφορά το gamma (η διαφορά βγάζει μάτι). Επομένως, αν δεν ισορροπήσει το gamma δεν είμαι σίγουρος για τα χρώματα μιας και στον mpc η εικόνα φαίνεται σχετικά ''ξεπλυμένη''. Στην ευκρίνεια δεν μπόρεσα να εντοπίσω διαφορές, αλλά, το σετ απ με τον Pot προσθέτει ψηφιακό κόκκο στην εικόνα (όχι σε υπερβολικό, πάντως, βαθμό). Για την κίνηση δεν κάνω θέμα διότι οι συσκευές (πλην της Πανασόνικ που δεν δοκίμασα) δεν κλειδώνουν στα 24 αλλά στα 60...
Γενικά, η εικόνα με τον pot είναι καλύτερη, ο δε player είναι βασισμένος στη φιλοσοφία του KM και όποιοι κάνουν την μετάβαση δεν θα αντιμετωπίσουν κανένα πρόβλημα, αφού πρακτικά είναι ένας νέος ΚΜ.
Το κουφό πρόβλημα με τη χρήση του MAD θα συνεχίσω να το ψάχνω, πάντως, δεν δικαιολογείται να κάνει τέτοια πράγματα, μιας και η cpu-ram παραμένουν χαμηλά. Όποιος έχει καμμιά ιδέα, είναι ευπρόσδεκτος...-bye--bye-
Δημήτρης Δημητρακούδης
20-06-2011, 11:20
H CPU σου είναι χαμηλά.. η GPU σου όμως;
Γιάννης Χατζηγεωργίου
20-06-2011, 11:22
Δημήτρη, δεν το σκέφτηκα....:damnyou::damnyou:
Θα απενεργοποιήσω στον coreavc την CUDA και θα αναφέρω.-bye-
Γιάννης Χατζηγεωργίου
20-06-2011, 11:29
:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043
Τελικά, αυτό είναι το πρόβλημα. Απενεργοποιώντας την CUDA, η ταινία (1080) παίζει νερό με τη cpu-ram να σκαρφαλώνουν στα 70-75%!!!!!:eek::eek::eek:
Απίστευτο!!!!
Τέτοιες τιμές έχω με interpolation στα 720άρια (60 καρέ) με H.A.
Μιλάμε για πραγματική φαγάνα renderer!!! Τα 256MB της κάρτας είναι πολύ λίγα...:bigcry::bigcry:
Αυγερινός Παπαδάκης
20-06-2011, 11:51
:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043
Τελικά, αυτό είναι το πρόβλημα. Απενεργοποιώντας την CUDA, η ταινία (1080) παίζει νερό με τη cpu-ram να σκαρφαλώνουν στα 70-75%!!!!!:eek::eek::eek:
Απίστευτο!!!!
Τέτοιες τιμές έχω με interpolation στα 720άρια (60 καρέ) με H.A.
Μιλάμε για πραγματική φαγάνα renderer!!! Τα 256MB της κάρτας είναι πολύ λίγα...:bigcry::bigcry:
Γι' αυτό Recommended είναι οι νέες κάρτες της Nvidia με Cuda 4.0 GT 430 και πάνω...Πάντως εγώ σταμάτησα την προσπάθεια συνεργασίας του Madvr - Lav Cuvid και Frame Interpolation. Αφενός είμαι απόλυτα ευχαριστημένος, αφού το μέσο μου κλειδώνει στα 23,976 και η κίνηση είναι άψογη και αφετέρου, μου φάνηκε πως όλο το πακέτο είναι Too Much, ως περέμβαση προς την original εκδοχή της ταινίας.
Οπότε μένω για την ώρα στον κ. Madvr και στα υπόλοιπα καλούδια του και βέβαια στον MPC-HC.
Portioli
20-06-2011, 11:54
Υπάρχει πρόβλημα με την έκδοση 0.65
Έχει αναφερθεί σε πολλα φόρουμ ότι κολλάει σε αρκετουs χρηστεs κατα την μετάβαση απο windowed σε exclusive.
Oσον αφορά τις κάρτες, Για madvr+cuda θελουμε κάτι δυνατο με 1gb ram,
Gt 440 και πάνω λεει ο nevcairiel ( developer του lav cuvid )
Αυγερινός Παπαδάκης
20-06-2011, 12:43
Υπάρχει πρόβλημα με την έκδοση 0.65
Έχει αναφερθεί σε πολλα φόρουμ ότι κολλάει σε αρκετουs χρηστεs κατα την μετάβαση απο windowed σε exclusive.
Oσον αφορά τις κάρτες, Για madvr+cuda θελουμε κάτι δυνατο με 1gb ram,
Gt 440 και πάνω λεει ο nevcairiel ( developer του lav cuvid )
Και η 430 κάνει, απ' τη στιγμή που έχει τους ίδιους Cuda πυρήνες με την 440. Απλά η 440 είναι η υπερχρονισμένη της έκδοση. Και όλα αυτά με την προυπόθεση οτι δεν ανεβάζουμε πολύ τα settings στο Madvr και ειδικά το Lanczos που τρώει και πολύ...
Εγώ που έχω μείνει στον Madvr 0.63 χάνω κάτι;
Γιάννης Χατζηγεωργίου
20-06-2011, 12:49
Σε κόντρα με τον mpc+ffdshow+coreavc+evr η εικόνα που πήρα με τον pot+ffdshow raw+coreavc+evr (MAD windowed) είναι πολύ καλύτερη όσον αφορά το gamma (η διαφορά βγάζει μάτι). Επομένως, αν δεν ισορροπήσει το gamma δεν είμαι σίγουρος για τα χρώματα μιας και στον mpc η εικόνα φαίνεται σχετικά ''ξεπλυμένη''. Στην ευκρίνεια δεν μπόρεσα να εντοπίσω διαφορές, αλλά, το σετ απ με τον Pot προσθέτει ψηφιακό κόκκο στην εικόνα (όχι σε υπερβολικό, πάντως, βαθμό). Για την κίνηση δεν κάνω θέμα διότι οι συσκευές (πλην της Πανασόνικ που δεν δοκίμασα) δεν κλειδώνουν στα 24 αλλά στα 60...
MPC
http://www.avclub.gr/forum/attachment.php?attachmentid=68568&stc=1&d=1308562999
POT
http://www.avclub.gr/forum/attachment.php?attachmentid=68569&stc=1&d=1308562999
Και τα δύο παίζουν με τα ίδια φίλτρα (ffdshow+coreavc). Η διαφορά είναι στον renderer (ο Pot με MAD και ο mpc με EVR) και ότι ο πρώτος παίζει χωρίς H.A. ενώ ο δεύτερος με....
vas_papavas
20-06-2011, 13:12
στον pot ξέρει κάποιος αν υπάρχει κάτι αντίστοιχο του ctrl+j στον mpc. δηλαδή να έχουμε osd με το refresh rate και τις λεπτομέρειες της αναπαραγωγής???
Γιάννη οι 2 εικόνες παραπάνω έχουν τα ίδια levels εννοώ τα (0-255)- (16-235)???.
Αυγερινός Παπαδάκης
20-06-2011, 13:15
Και τα δύο παίζουν με τα ίδια φίλτρα (ffdshow+coreavc). Η διαφορά είναι στον renderer (ο Pot με MAD και ο mpc με EVR) και ότι ο πρώτος παίζει χωρίς H.A. ενώ ο δεύτερος με....
Η διαφορά βγάζει μάτια υπέρ του Madvr...
Γιάννης Χατζηγεωργίου
20-06-2011, 13:28
στον pot ξέρει κάποιος αν υπάρχει κάτι αντίστοιχο του ctrl+j στον mpc. δηλαδή να έχουμε osd με το refresh rate και τις λεπτομέρειες της αναπαραγωγής???
Γιάννη οι 2 εικόνες παραπάνω έχουν τα ίδια levels εννοώ τα (0-255)- (16-235)???.
Ναι, και τα δύο είναι 16-235...
Για το πρώτο που ρωτάς, Βασίλη, δεν γνωρίζω ακόμα.....I 'm new to POT player...-bye-
Δημήτρης Δημητρακούδης
20-06-2011, 13:30
Υπόψη, τα καρέ δεν είναι ακριβώς τα ίδια.. Φαίνεται να υπάρχει διαφορά 1 ή 2 καρέ.
Γιάννης Χατζηγεωργίου
20-06-2011, 13:32
Η διαφορά βγάζει μάτια υπέρ του Madvr...
Αυγερινέ, μην βγάζεις εύκολα ''καταδικαστικό'' συμπέρασμα με τέτοια διαφορά στο gamma. Το σωστό gamma είναι τεράστιο κεφάλαιο στην σωστή εικόνα. Αν το πειράξω λίγο, θα δεις ότι δεν είναι τραγικές οι διαφορές. Δυστυχώς το gamma του mpc είναι λίγο ''γεια σας'' μετά τα 30-40 IRE (πέφτει στα ''τάρταρα'' πεπλιάζοντας την εικόνα).
Γιάννης Χατζηγεωργίου
20-06-2011, 13:35
Υπόψη, τα καρέ δεν είναι ακριβώς τα ίδια.. Φαίνεται να υπάρχει διαφορά 1 ή 2 καρέ.
Ναι, Δημήτρη, δεν μπόρεσα να πιάσω ακριβώς το ίδιο καρέ (μέχρι και οι players έχουν ο καθένας το ρολόι του που μετράει όπως θέλει!!!), αλλά δεν νομίζω να έχει κάποια σημαντική αυξομείωση της φωτεινότητας (για 1 ή 2 καρέ μιλάμε).
Kostas_Y
20-06-2011, 13:41
ΜΕ Ctrl-J βγάζει ο Mad τα δικά του στατιστικά, ο Pot με Tab βγάζει κάποια αλλά δεν τα πολυεμπιστευομαι :smile:
Αυγερινός Παπαδάκης
20-06-2011, 13:47
Αυγερινέ, μην βγάζεις εύκολα ''καταδικαστικό'' συμπέρασμα με τέτοια διαφορά στο gamma. Το σωστό gamma είναι τεράστιο κεφάλαιο στην σωστή εικόνα. Αν το πειράξω λίγο, θα δεις ότι δεν είναι τραγικές οι διαφορές. Δυστυχώς το gamma του mpc είναι λίγο ''γεια σας'' μετά τα 30-40 IRE (πέφτει στα ''τάρταρα'' πεπλιάζοντας την εικόνα).
Μα ένα απ' τα τεράστια πλεονεκτήματα του Madvr είναι και η δυνατότητα εύκολης αλλαγής της καμπύλης gamma με 0.5 αλλαγή στη διαβάθμισή του. Σίγουρα η διαφορά δεν θα είναι αυτή, απ' τη στιγμή που διακρίνουμε ένα τεράστιο πέπλο στην εικόνα αλλά η χρωματική ακρίβεια και η δυνατότητα ρύθμισης της ανάλυσης στον Madvr τον φέρνουν πολύ μπροστά. Ουσιαστικά ανάλογα με την φωτεινότητα στον χώρο θέασης πειράζεις ανάλογα και το Gamma.
Πάντως βγάζει μάτια το Lanczos για τα γούστα μου. Και φαντάσου οτι βλέπω σε Plasma, το Softcubic σε χαμηλά επίπεσα 50-60 νομίζω είναι η πιο balanced επιλογή για κινηματογραφική εικόνα. Πάντως καλύπτει με μεγάλη λεπτομέρεια όλα τα γούστα...
Δημήτρης Δημητρακούδης
20-06-2011, 13:51
Ναι, Δημήτρη, δεν μπόρεσα να πιάσω ακριβώς το ίδιο καρέ (μέχρι και οι players έχουν ο καθένας το ρολόι του που μετράει όπως θέλει!!!), αλλά δεν νομίζω να έχει κάποια σημαντική αυξομείωση της φωτεινότητας (για 1 ή 2 καρέ μιλάμε).
Στη φωτεινότητα όχι, αλλά στην ευκρίνεια μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά.. τεσπα..
Γιάννης Χατζηγεωργίου
20-06-2011, 14:16
Πάντως βγάζει μάτια το Lanczos για τα γούστα μου. Και φαντάσου οτι βλέπω σε Plasma, το Softcubic σε χαμηλά επίπεσα 50-60 νομίζω είναι η πιο balanced επιλογή για κινηματογραφική εικόνα. Πάντως καλύπτει με μεγάλη λεπτομέρεια όλα τα γούστα...
Αυτό το φίλτρο, πιστεύω, ότι κάνει τη διαφορά στα δύο screenshots που παρέθεσα όσον αφορά την ευκρίνεια (προσθέτει μια οξύτητα -και όχι ευκρίνεια- στην εικόνα που αρέσει και εντυπωσιάζει πολύ κόσμο. Προσωπικά, τη δέχομαι μέχρι το σημείο που δεν υπάρχει ringing, είτε στην ταινία είτε στο πατερνάκι).
Γιάννης Χατζηγεωργίου
20-06-2011, 14:18
Στη φωτεινότητα όχι, αλλά στην ευκρίνεια μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά.. τεσπα..
Έχεις δίκιο σε αυτό Δημήτρη, αν και πιστεύω ότι το Lanczos είναι ο ''φταίχτης''....
Γιάννης Χατζηγεωργίου
20-06-2011, 19:22
Κύριοι,
ζητώ 1000 φορές συγγνώμη για τα 2 screenshots. Ο Βασίλης έχει απόλυτο δίκιο!!!:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043
Το screenshot του mpc ήταν με ρύθμιση 16-235 ενώ του Pot με 0-255. Διορθώνω, λοιπόν, το λάθος με νέα scsreenshots αυτή τη φορά και τα δύο με levels 0-255.
Και πάλι συγγνώμη για το λάθος....:o:o
MPC
http://www.avclub.gr/forum/attachment.php?attachmentid=68592&stc=1&d=1308586844
POT
http://www.avclub.gr/forum/attachment.php?attachmentid=68593&stc=1&d=1308586844
Δυστυχώς, και πάλι δεν μπόρεσα να πιάσω ακριβώς το ίδιο καρέ...:damnyou::damnyou:
Portioli
21-06-2011, 00:43
να πω κατι επειδη σε πολλους κολουσε o ΜadVR οταν αλλαζε απο windowed σε exclusive με το ffdshow raw filter (ειτε ειχε script για το avisynth, ειτε υποτιτλους μονο) στην καρτελα οutput για οσους παιζουν με ΑΤΙ θελει τικαρισμένο μόνο το YV12
επισης για οσους παιζετε με F.I. στις ρυθμισεις του MadVR -->rendering-->windowed mode settings-->how many backbuffers shall be used :
να το κρατησετε οσο πιο χαμηλά μπορείτε.
εγω το εχω στο 3
Ρε παιδια σορρυ για το ασχετο αλλα μηπως καποιος απο εσας τους γκουρου μπορει να φτιαξει ενα quide για potplayer??
Εχω διαβασει οτι εχει πολλα προτερηματα εναντι των ανταγωνιστων του και με τρωει να πω την αληθεια...
ευχαριστώ.
vas_papavas
21-06-2011, 11:11
εδώ είσαι
έχω ήδη ακολουθήσει τον οδηγό χωρίς προβλήματα εγκατάστασης και το αποτέλεσμα μπορώ να πώ ότι είναι πολύ ωραίο.
είναι και για κάρτες nvidia και για ati αν δεν κάνω λάθος (εγώ ακολούθησα τον οδηγό για nvidia purevideo 2 - 8800gt).
ευχαριστω για την απαντηση φιλε vas_papavas αλλα να σε ρωτησω, το παραπανω setup εκμεταλευεται και τις δυνατοτητες της CPU αλλα και της GPU, κανει δηλαδη μια μιξη? και για ποσο τις % σε επεξεργαστικη ισχυ μιλαμε?
Το μηχανημα που εχω ειναι core2duo στα 1.86 με win7 32bit 2GB Ram και καρτα 9400gt
'Οποτε στο παρελθον ειχα δοκιμασει να παιξω με ffdshow χωρις HA το αποτελεσμα απο θεμα ποιοτητας ηταν παρα πολυ καλο (ακολουθωντας του ιδιου τον οδηγο) αλλα απο θεμα CPU ημουν καρφωμενος στο 99%, κοινως γονατιζε το μηχανημα.
Γιάννης Χατζηγεωργίου
21-06-2011, 11:28
εδώ είσαι
έχω ήδη ακολουθήσει τον οδηγό χωρίς προβλήματα εγκατάστασης και το αποτέλεσμα μπορώ να πώ ότι είναι πολύ ωραίο.
είναι και για κάρτες nvidia και για ati αν δεν κάνω λάθος (εγώ ακολούθησα τον οδηγό για nvidia purevideo 2 - 8800gt).
+100.
Είναι υπερπλήρης και αναλυτικότατος. Φίλε Jimmy, δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα στην εγκατάσταση.;)
Γιάννης Χατζηγεωργίου
21-06-2011, 11:30
και να σε ρωτησω το παραπανω setup εκμεταλευεται και τις δυνατοτητες της CPU αλλα και της GPU, κανει δηλαδη μια μιξη?
'Οποτε στο παρελθον ειχα δοκιμασει να παιξω με ffdshow χωρις HA το αποτελεσμα απο θεμα ποιοτητας ηταν παρα πολυ καλο (ακολουθωντας του ιδιου τον οδηγο) αλλα απο θεμα CPU ημουν καρφωμενος στο 99%, κοινως γονατιζε το μηχανημα.
Ναι, αυτό κάνει!! Μοιράζει το ''βάρος'' σε κάρτα γραφικών και επεξεργαστή. Αν θέλεις, πες μας και το set up σου...
Φιλε Γιαννη το setup ειναι αυτο
core2duo στα 1.86 - ConRoe945G-DVI motherboard - win7 32bit 2GB Ram και καρτα 9400gt
Γιάννης Χατζηγεωργίου
21-06-2011, 11:42
Φιλε Γιαννη το setup ειναι αυτο
core2duo στα 1.86 - ConRoe945G-DVI motherboard - win7 32bit 2GB Ram και καρτα 9400gt
Έχω την εντύπωση ότι είσαι οριακά (ο επεξεργαστής είναι λίγος), και αν ακολουθήσεις τον οδηγό με τον MAD πάλι θα ''βαράς'' 100στάρια. Δεν θα το σώσει η κάρτα από μόνη της...
Για πειτε ενα καλο setup ετσι ωστε να μπορω να ακολουθησω τον παραπανω οδηγο χωρις να κολωνει το μηχανημα μου και χωρις να ξηλωθω χοντρα :computer:
panoskarzas
21-06-2011, 12:17
Μια ερώτηση ακόμη: Ποιές οι διαφορές μεταξύ DXVA και CUDA;
Τον τελευταίο καιρό με κέρδισε η CUDA και προχώρησα σε αλλαγή της ΑΤΙ κάρτας μου με μια nVidia GTS450 παθητική και παίζω με LAV CUVID με πολύ καλά αποτελέσματα ακόμη και σε live TV.
Τι λέτε, αλλάζει το σκηνικό στο HTPC ή κρατάει ακόμη τα πρωτεία η ΑΤΙ;
Γιάννης Χατζηγεωργίου
21-06-2011, 12:18
Για πειτε ενα καλο setup ετσι ωστε να μπορω να ακολουθησω τον παραπανω οδηγο χωρις να κολωνει το μηχανημα μου και χωρις να ξηλωθω χοντρα :computer:
Μ' έναν i3-i5 και μια nvidia σειρά 4, μια χαρά θα παίζεις τα αρχεία σου, ούτε θα ξηλωθείς χοντρά.-bye-
Γιάννης Χατζηγεωργίου
21-06-2011, 12:21
Μια ερώτηση ακόμη: Ποιές οι διαφορές μεταξύ DXVA και CUDA;
Τον τελευταίο καιρό με κέρδισε η CUDA και προχώρησα σε αλλαγή της ΑΤΙ κάρτας μου με μια nVidia GTS450 παθητική και παίζω με LAV CUVID με πολύ καλά αποτελέσματα ακόμη και σε live TV.
Τι λέτε, αλλάζει το σκηνικό στο HTPC ή κρατάει ακόμη τα πρωτεία η ΑΤΙ;
Τι είναι το live TV??
Όσο για τα πρωτεία, νομίζω ότι είναι θέμα καθαρά γούστου. Προσωπικά, τα benchmarks για να παίζω crysis δεν μου λένε τίποτα.
panoskarzas
21-06-2011, 12:40
Ποιός παίζει crysis; Εγώ είπα για HTPC, ταινίες και τηλεόραση (live TV).
Και ενώ παλαιότερα όλοι είμασταν ΑΤΙάκηδες τώρα ξαφνικά αγαπήσαμε την nVidia (γιατί; ).
Και γιατί πρέπει (αν πρέπει) να προτιμήσουμε την τεχνολογία CUDA αντί για το παλιό καλό DXVA;
Portioli
21-06-2011, 13:05
Δεν υπαρχει σοβαρός λόγος να αλλάξουμε κάρτες. Η κάθε μια έχει τα καλα της και τα κακά της. Αν και σιγά σιγά όλα τα αρνητικά έχουν ξεπεραστεί (black levels στις ΑΤΙ , custom resolutions στις nvidia)
Το μόνο που δεν μπορει να κάνει η ΑΤΙ είναι hardware de-interlace με χρήση madvr. Οποτε:
Αν δεν βλέπεις interlaced υλικο παραμενεις με ΑΤi + madvr
Αν βλέπεις interlaced υλικο και θες madvr κανεις software de-interlace με ffdshow (εκτός του vc-1)
Αν θες απαραίτητα hardware acceleration (dxva) λόγω παλιού CPU βάζεις EVR, o,τι υλικο και να βλέπεις.
Μ' έναν i3-i5 και μια nvidia σειρά 4, μια χαρά θα παίζεις τα αρχεία σου, ούτε θα ξηλωθείς χοντρά.-bye-
:grinning-smiley-043
panoskarzas
21-06-2011, 14:24
Φίλε Portioli σ'ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Αν δε σου κάνει κόπο δες λίγο και το δεύτερο σκέλος της ερώτησής μου.
Έχω nVidia με VP4. Ποιόν οδηγό ακολουθώ, αυτό (http://imouto.my/watching-h264-videos-using-dxva/?utm_source=BlogGlue_network&utm_medium=BlogGlue_Plugin) ή αυτό (http://imouto.my/watching-h264-videos-using-compute-unified-device-architecture-cuda/?utm_source=BlogGlue_network&utm_medium=BlogGlue_Plugin);
Με λίγα λόγια για GPU επιτάχυνση με nVidia προτιμώ DXVA ή CUDA;;;
Ο madVR χρησιμοποιεί DXVA ή CUDA στις nVidia;;;
vas_papavas
21-06-2011, 14:27
κατά την γνώμη μου cuda και coreavc ή lav cuvid decoder
Portioli
21-06-2011, 14:55
Εγω θα σου λεγα να μην μπλεξεις με όλα αυτα που λέει.
Ακολούθησε τον οδηγο για mkv που έχει κάνει ο Δημητρης Δημητρακουδης.
Το μόνο που πρέπει να αλλάξεις είναι να κατεβασεις*
Mpc-hc x86 ( ακομα και αν εχειs win7 x64) μια τελευταία beta έκδοση, αν θες *lav cuvid στα external filters αντί για coreAVC,
Και αντι για ac3 βάλε ffdshow audio,
Τελοs στο output αντι για EVR custom pres θα βάλεις madvr.
Προαιρετικα , Αν παίζεις και με F.I. Βάλε στα external πάνω πάνω το ffdshow raw video filter (πάνω απο τον coreAVC η τον lav cuvid)*
Στην πρώτη καρτέλα *του ffdshow στους codec βάλε yv12
Portioli
21-06-2011, 14:59
Κάτι άλλο πάνω στον παραπάνω οδηγο.
Δεν έχω δει πουθενά κανένα παράπονο για τον lav cuvid στο h264.
Ouτε στο doom9, ούτε στο avs, ούτε πουθενά.
Ο Αυγερινός λέει παιΖει τέλεια όπως και όλο το Internet.
Έχει καταλάβει κανείς γιατί αυτός το κανει αυτο;
Γιάννης Χατζηγεωργίου
21-06-2011, 15:08
Κάτι άλλο πάνω στον παραπάνω οδηγο.
Δεν έχω δει πουθενά κανένα παράπονο για τον lav cuvid στο h264.
Ouτε στο doom9, ούτε στο avs, ούτε πουθενά.
Ο Αυγερινός λέει παιΖει τέλεια όπως και όλο το Internet.
Έχει καταλάβει κανείς γιατί αυτός το κανει αυτο;
Αν καταλαβαίνω καλά και εννοείς γιατί βάζει και τον lav cuvid και τον coreavc για το h264, την ίδια απορία έχω και 'γω...:nounder:
Kostas_Y
21-06-2011, 15:15
Αν καταλαβαίνω καλά και εννοείς γιατί βάζει και τον lav cuvid και τον coreavc για το h264, την ίδια απορία έχω και 'γω...:nounder:
Αν καταλαβα καλά -ο οδηγος δεν ειναι καλογραμμένος- αναφέρει τον Lav σαν εναλλακτική λύση για όσους δεν θέλουν να πληρώσουν για τον Core.
panoskarzas
21-06-2011, 15:16
Με lav cuvid παίζω και γω και δεν έχω κανένα παράπονο. Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που πέρασα από ΑΤΙ σε nVidia.
Στο output του lav cuvid έχω επιλέξει μόνο YV12 καθώς το ffdshow raw video filter έχει bugs στη διαχείρηση του NV12.
Τέλος buggy θεωρώ και το ffdshow audio και έχω βάλει το lav Audio filter.
Kostas_Y
21-06-2011, 15:21
Με lav cuvid παίζω και γω και δεν έχω κανένα παράπονο. Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που πέρασα από ΑΤΙ σε nVidia.
Στο output του lav cuvid έχω επιλέξει μόνο YV12 καθώς το ffdshow raw video filter έχει bugs στη διαχείρηση του NV12.
Τέλος buggy θεωρώ και το ffdshow audio και έχω βάλει το lav Audio filter.
Τι προβλήματα έχεις με το ffdshow?
Γιάννης Χατζηγεωργίου
21-06-2011, 15:22
Αν καταλαβα καλά -ο οδηγος δεν ειναι καλογραμμένος- αναφέρει τον Lav σαν εναλλακτική λύση για όσους δεν θέλουν να πληρώσουν για τον Core.
Ναι, κάπως έτσι το καταλαβαίνω και 'γω, απλώς, μου κάνει εντύπωση ότι στα screenshots του filter manager τα φοράει και τα δύο χωρίς να υπάρχει λόγος.
panoskarzas
21-06-2011, 15:34
Ο ίδιος ο δημιουργός του lav cuvid προτείνει στο output μόνο YV12 όταν συνδιάζεται με ffdshow raw καθώς αναφέρει πολλά προβλήματα στη χρήση NV12+ffdshow raw.
Ο ffdshow audio μου κάνει διάφορα κουλά, πχ κρασάρει τα Media Center, έτσι τον ξήλωσα εντελώς και χρησιμοποιώ lav Audio, άλλωστε παίζω μόνο με bitstreaming, και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος...
Portioli
21-06-2011, 15:39
Και πολυ πιο εύκολο σεταρισμα.
Και αν έχεις παλιο ενισχυτη που δεν παίρνει hd audio
Έχει κόλπο για decoding dts-hd ma
Γιάννης Χατζηγεωργίου
21-06-2011, 15:47
Και πολυ πιο εύκολο σεταρισμα.
Και αν έχεις παλιο ενισχυτη που δεν παίρνει hd audio
Έχει κόλπο για decoding dts-hd ma
Τι, πως, που???
Λέγε καλέ.......με το τσιγκέλι θα στα βγάζουμε??:argh::argh::p
panoskarzas
21-06-2011, 15:48
Για πες το κολπάκι;;;
Αν και ο ενισχυτής μου δέχεται hd audio καλό είναι να μαθαίνουμε...
Portioli
21-06-2011, 15:53
Κατι άλλο .
Αν έχουμε ένα μέσο που κλειδώνει στα 23,976
Και ένα 1080p remux η m2ts απο bluray, που δεν έχει υποστεί καμία συμπίεση,παραμορφωση κτλ
Δεν είναι άχρηστο το frame interpolation?
Τι εννοώ.
Ο εγκέφαλος μας δεν μπορει να δει περισσότερα καρε ( περιπου 12 το δεπτερολεπτο) η κίνηση των καρε με την ανανέωση της οθόνης συμπίπτουν 100% Άρα πρόβλημα στην κίνηση δεν έχουμε.
Δηλαδή αν έχουμε έναν παρα πολυ δυνατο υπολογιστή και μπορούσαμε να βάλουμε όλα τα settings για μέγιστη απόδοση και refresh rate (24->60) το αποτέλεσμα δεν θα έπρεπε να είναι θεωρητικα το ίδιο;
Τώρα είδα την ερώτηση για τον lav audio. Θα βρω το λινκ και θα το στείλω.
Πρέπει να είναι τελευταία σελίδα στον οδηγο του Δημήτρη Δημητρακουδη
Γιάννης Χατζηγεωργίου
21-06-2011, 16:07
Κατι άλλο .
Και ένα 1080p remux η m2ts απο bluray, που δεν έχει υποστεί καμία συμπίεση,παραμορφωση κτλ
Τι εννοώ.
Ο εγκέφαλος μας δεν μπορει να δει περισσότερα καρε ( περιπου 12 το δεπτερολεπτο) η κίνηση των καρε με την ανανέωση της οθόνης συμπίπτουν 100% Άρα πρόβλημα στην κίνηση δεν έχουμε.
Δηλαδή αν έχουμε έναν παρα πολυ δυνατο υπολογιστή και μπορούσαμε να βάλουμε όλα τα settings για μέγιστη απόδοση και refresh rate (24->60) το αποτέλεσμα δεν θα έπρεπε να είναι θεωρητικα το ίδιο;
Ή δεν κατάλαβα τι εννοείς ή δεν κατάλαβα τι εννοείς....τρίτη επιλογή δεν παίζει!!:D
Όταν λες ''πρόβλημα στην κίνηση'' τι εννοείς? Το judder λόγω των λίγων καρέ ή το τελεσινέ??
Σε διαβεβαιώ ότι η χρήση F.I. αλλάζει γενικώς την εικόνα και όχι μόνο στο θέμα της ομαλής κίνησης.
Portioli
21-06-2011, 16:13
Μάλλον εγω το εξηγησα λάθος.
Απλά βλέπω ότι οσο πιο μεγάλο είναι το bitrate τόσο λιγότερο γίνεται αντιληπτο το φαινόμενο του motion interpolation.
Επίσης οσο πιο πολυ ανεβαζω τα settings η κίνηση τείνει να εξισωθει με το αποτέλεσμα του 23,976
Εν ολίγοις ένα καλογραμμενο αρχείο 1080p24 δεν έχει ανάγκη f.I. Αν κλειδωνουμε στα 24.
vas_papavas
21-06-2011, 16:25
μπορείς να δείς εδώ ένα παράδειγμα θεωρητικά
24fps
http://www.spirton.com/uploads/InterFrame/20110618-Sample-Original.mkv
60fps
http://www.spirton.com/uploads/InterFrame/20110618-Sample-InterFrame.mkv
το θέμα είναι αν σου αρέσει το αποτέλεσμα και το soap effect (δεν ξέρω αν το λέω καλά).
Γιάννης Χατζηγεωργίου
21-06-2011, 17:25
Εν ολίγοις ένα καλογραμμενο αρχείο 1080p24 δεν έχει ανάγκη f.I. Αν κλειδωνουμε στα 24.
Αυτή είναι η μισή αλήθεια. Η άλλη μισή είναι να παίζει η συσκευή μας σε ακέραια πολλαπλάσια τα 24 που λαμβάνει. Δεκάδες συσκευές δέχονται 24p στην είσοδο. Αν δεν βλέπεις κίνηση νερό πάει να πει ότι τα γυρνάνε εσωτερικά στα 60Hz.
Portioli
21-06-2011, 17:28
Εννοείται ότι αντιλαμβάνομαι τη διάφορα ειδικά σε σκηνές με πολυ κίνηση και εκρήξεις. Δεν θα ειχα σκοπό να φορτωσω τοσο πολυ την CPU αν δεν έβλεπα διάφορα. Απλά έχω παρατηρήσει ότι σε πολυ καλα γυρισμενες ταινίες όπως avatar,sin city, toy story 3, up όταν το bitrate είναι ψηλά οι διάφορες είναι ελάχιστες.
Δεν το έχει παρατηρήσει κανείς άλλος;
Κολπάκι δεν παίζει με το DTS-HD MA......
Το μόνο που παίζει, αλλά εκτός ffdshow, είναι το asaudio.ax του TMT3.....
Αν θέλετε πληροφορίες....σφυρίξτε.....
Portioli
21-06-2011, 17:42
Κολπάκι δεν παίζει με το DTS-HD MA......
Το μόνο που παίζει, αλλά εκτός ffdshow, είναι το asaudio.ax του TMT3.....
Αν θέλετε πληροφορίες....σφυρίξτε.....
ΕΣΥ δεν είσαι που μας έλεγες να δίνουμε nv12 απο τον ffdshow στον madvr?
ΕΣΥ δεν είσαι που μας έλεγες να δίνουμε nv12 απο τον ffdshow στον madvr?
Όχι.....
Εγω είπα ότι ο MadVR υποστηρίζει NV12......
Γιατι???
vas_papavas
21-06-2011, 17:54
Δεν το έχει παρατηρήσει κανείς άλλος;
σα να μου φαίνεται ότι έχεις δίκιο. βέβαια κάνω δοκιμές σε ριπαρισμένο αθικτο bl συναυλίας που όμως είναι 24p. (το τσέκαρα γιατί είμαι ικανός να τρέχω svp σε υλικό 60 για να μου το κάνει διπλασιασμό καρέ πάλι σε 60) :firstprize: quad idiot inside
Ioanna123
21-06-2011, 17:59
Κατι άλλο .
Τι εννοώ.
Η αληθεια ειναι οτι ειμαι πολυ νεα στο χωρο του HD αλλα απο τις μεχρι τωρα εντυπωσεις μου επιβεβαιωνω πληρως αυτο που ρωτας: ΟΧΙ δεν χρειαζεται καθολου Frame Interpolation, ουτε SVR, ουτε ταχα μου-ταχα μου να προσθετεις καρε εκει που δεν υπαρχουν καρε, οταν παρακολουθεις υψηλης ποιοτητας αρχεια! Το επιβεβαιωνω πληρως αυτο, δεν ξερω τι γινεται με χαμηλοτερης ποιοτητας αρχεια, αλλα με BD ή καλο REMUXed υλικο, δεν χρειαζεται καθολου! Εγω προσωπικα ΟΥΔΕΜΙΑ διαφορα δεν ειδα!
Απο που παιζω τις ταινιες μου: AMD Phenom II X 4 955, 8GB ram, GTX260 καρτα γραφικων, Intell SSD 80GB + αλλα 2,5 terabyte σε σκληρους. Παντοτε το PC εχει τους τελευταιους drivers σε ολα!
Που παιζω τις ταινιες μου: στην Panasonic TX-P46G30E, ΤΗΧ mode
Player: MPC-HC (last beta) + "LAV pack" + madVR (δες και screenshot)
madVR settings:
chroma upscaling : Lanczos 8 taps
luma upscaling : Lanczos 8 taps
luma downscaling :Bicubic sharpness 50
Με το παραπανω hardware και software (και χωρις ποτε το CPU load να εχει υπερβει το 20% ή να εχει ζοριστει ιδιαιτερα η καρτα γραφικων) βλεπω απιστευτη εικονα, χωρις κανενα κολλημα/σπασιμο κλπ στην κινηση, ποτε δεν εχω δει artifacts ή κατι αλλο που να μου χαλασει την φυσικοτητα και την ροη της ταινιας, να μου φανει παραξενο / περιεργο/ ελλατωματικο κλπ.Προσωπικα στο δικο μου (απειρο) ματι, τα παντα φανταζουν αψογα, εξωπραγματικα ρεαλιστικα και ομορφα!!
Τελος να πω οτι οι ταινιες που εχω προμηθευτει εως τωρα ειναι κατα 95% REMUX.
ΥΣ: ειδα και τα 2 James Bond (Quantum of Solace + Casino Royal). KANENA απολυτως προβλημα, εξαιρετικη κινηση, ολοζωντανα χρωματα, φυσικοτητα ανθρωπινου δερματος και υπολοιπων χρωματων, ολα τελεια...
Portioli
21-06-2011, 18:22
Όχι.....
Εγω είπα ότι ο MadVR υποστηρίζει NV12......
Γιατι???
Με τις νέες εκδόσεις όταν δίνεις nv12 κατα την αλλαγή απο windowed σε exclusive mode όλα παγώνουν.
Μπορει να ειναι και αυτο 4:2:0 αλλα το nv12 έχει φτιαχτεί κυρίως για χρήση με dxva κάτι το οποίο δεν υποστηρίζει ο madvr.
Δεν στο Λέω κατηγορητικα απλά μην υποβαθμιζεις τα post του αλλου.
Το trick με αντιγραφή του dll του codec στο φάκελο του lav audio δουλεύει άψογα. Μπορείς να το δεις στην τελευταία σελίδα του οδηγού του Δημήτρη Δημητρακουδη. Έχω ανεβάσει και screenshots . Η πατέντα αυτη εννοείται δεν είναι δικιά μου εφεύρεση. Την έχω διαβάσει στο νήμα των lav filters στο doom9.
O οδηγός για να χρησιμοποιείς τον arcsoft decoder hd υπήρχε πολυ καιρο στην υπογραφή μου , αλλα τον έβγαλα γιατί έτσι όπως Λέω είναι πιο γρήγορα και πιο Εύκολα. Υπάρχει τρόπος να χρησιμοποιήσεις και ένα minimum αριθμό απο .dll & .ax αρχεία χωρίς να έχεις ΤΜΤ αλλα αυτο σημαίνει cracking του προγράμματος κάτι το οποίο προφανώς απαγορεύεται απο τους κανονισμούς του φόρουμ.
Όσον αφορά αυτα που λέει η Ιωάννα και ο Βασίλης ( αν δεν κάνω λάθος)
Μου αρέσει που συμφωνούμε, εν μέρη τουλάχιστον, γιατί παιδευομουνα όλο το Σαβ/κο με το f.I. Και νόμιζα ότι κάτι κάνω λάθος.
Γιάννης Χατζηγεωργίου
21-06-2011, 18:24
Έχω την εντύπωση ότι είμαστε λιγάκι ισοπεδωτικοί με το Interpolation και γενικώς με το θέμα των frames. Δεν μπαίνω καν στην κουβέντα αν μας αρέσει ή όχι το soap effect. Αυτό είναι καθαρά γούστο του καθενός.
Να φτάνουμε, όμως, σε συμπέρασμα ότι τα διπλάσια καρέ έχουν την ίδια κίνηση με τα μισά, συγγνώμη αλλά δεν το δέχομαι με τίποτα. Τα περισσότερα καρέ δεν δίνουν μόνο καλύτερη κίνηση, δίνουν αναγκαστικά και καλύτερη ευκρίνεια. Οι τηλεοπτικές αθλητικές μεταδόσεις μεταδίδονται στα 50 και 60 καρέ. Η κίνηση και η εικόνα δεν έχει ΚΑΜΜΙΑ απολύτως σχέση με αυτή των 24ρων και των 25. Πλησιάζει κατά πολύ σε αυτό που αντιλαμβάνεται το μάτι όταν είμαστε μέσα στο γήπεδο.
Επαναλαμβάνω, δεν συζητάω καθόλου για κινηματογραφική αίσθηση ή ότι οι σκηνοθέτες το γύρισαν το φιλμ στα 24 κ.λ.π.
Με τις νέες εκδόσεις όταν δίνεις nv12 κατα την αλλαγή απο windowed σε exclusive mode όλα παγώνουν.
Μπορει να ειναι και αυτο 4:2:0 αλλα το nv12 έχει φτιαχτεί κυρίως για χρήση με dxva κάτι το οποίο δεν υποστηρίζει ο madvr.
Δεν στο Λέω κατηγορητικα απλά μην υποβαθμιζεις τα post του αλλου.
Το trick με αντιγραφή του dll του codec στο φάκελο του lav audio δουλεύει άψογα. Μπορείς να το δεις στην τελευταία σελίδα του οδηγού του Δημήτρη Δημητρακουδη. Έχω ανεβάσει και screenshots . Η πατέντα αυτη εννοείται δεν είναι δικιά μου εφεύρεση. Την έχω διαβάσει στο νήμα των lav filters στο doom9.
O οδηγός για να χρησιμοποιείς τον arcsoft decoder hd υπήρχε πολυ καιρο στην υπογραφή μου , αλλα τον έβγαλα γιατί έτσι όπως Λέω είναι πιο γρήγορα και πιο Εύκολα. Υπάρχει τρόπος να χρησιμοποιήσεις και ένα minimum αριθμό απο .dll & .ax αρχεία χωρίς να έχεις ΤΜΤ αλλα αυτο σημαίνει cracking του προγράμματος κάτι το οποίο προφανώς απαγορεύεται απο τους κανονισμούς του φόρουμ.
Όσον αφορά αυτα που λέει η Ιωάννα και ο Βασίλης ( αν δεν κάνω λάθος)
Μου αρέσει που συμφωνούμε, εν μέρη τουλάχιστον, γιατί παιδευομουνα όλο το Σαβ/κο με το f.I. Και νόμιζα ότι κάτι κάνω λάθος.
Δεν υποβάθμισα τίποτα και κακώς το πήρες έτσι......Δεν έχω κανένα λόγο να το κάνω και δεν είναι το στυλ μου(εκτός αν υπάρχει λόγος).
Ξανααναφέρω ότι το NV12 υποστηρίζεται απο τον MadVR ενώ δεν είχε τέτοια δυνατότητα νωρίτερα.....Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο. Καλό που αναφέρεις τα περι MadVR.....γιατί διαβάζουν και άτομα που δεν έχουν άμεση σχέση με τον MAdVR και το NV12....
Όσον αφορά το asaudioHD.ax και τα αντίστοιχα .dll, όπως θα γνωρίζεις, υπάρχει ήδη έτοιμο .exe που κάνει τα πάντα......
Το να χρησιμοποιείς τα .dll και .ax σε third party software δεν νομίζω ότι εμπίπτει σε παρανομία, μπορεί να κάνω και λάθος.....Ο Γιάννης ίσως βοηθήσει εδώ.
Θα διαβάσω τον οδηγό που απλοποιεί την όλη διαδικασία.....Thanx.....
Portioli
21-06-2011, 18:47
Το ότι μου αρέσει είναι προφανές. Δεν θα έκανα τόσα πειράματα και τόσες αλλαγές αν δεν μου άρεσε. Απλά έχω παρατηρήσει ότι οσο ανεβαίνει το bitrate σε ορισμένες ταινίες το soap effect είναι ανεπαισθητο.
Κάποιος που χρησιμοποιεί καιρο το κιτ θα μπορούσε να μου πει κάποιες προτεινόμενες ρυθμίσεις; Γιατί το έχω βάλλει στο advanced και όσες περισσότερες ρυμισειs μπορω στο max και μπορει να είναι λάθος.
Αυγερινός Παπαδάκης
21-06-2011, 18:49
Έχω την εντύπωση ότι είμαστε λιγάκι ισοπεδωτικοί με το Interpolation και γενικώς με το θέμα των frames. Δεν μπαίνω καν στην κουβέντα αν μας αρέσει ή όχι το soap effect. Αυτό είναι καθαρά γούστο του καθενός.
Να φτάνουμε, όμως, σε συμπέρασμα ότι τα διπλάσια καρέ έχουν την ίδια κίνηση με τα μισά, συγγνώμη αλλά δεν το δέχομαι με τίποτα. Τα περισσότερα καρέ δεν δίνουν μόνο καλύτερη κίνηση, δίνουν αναγκαστικά και καλύτερη ευκρίνεια. Οι τηλεοπτικές αθλητικές μεταδόσεις μεταδίδονται στα 50 και 60 καρέ. Η κίνηση και η εικόνα δεν έχει ΚΑΜΜΙΑ απολύτως σχέση με αυτή των 24ρων και των 25. Πλησιάζει κατά πολύ σε αυτό που αντιλαμβάνεται το μάτι όταν είμαστε μέσα στο γήπεδο.
Επαναλαμβάνω, δεν συζητάω καθόλου για κινηματογραφική αίσθηση ή ότι οι σκηνοθέτες το γύρισαν το φιλμ στα 24 κ.λ.π.
Εντάξει Γιάννη καταλαβαίνω οτι μιλάς για το Judder effect και σε σκηνές με ένονη δράση, ταχύτατη κίνηση φαίνεται σαν άνα αχνό πέπλο στη οθόνη που δεν σου δίνει τη δυνατότητα να διακρίνεις με ευκρίνεια ακριβώς τι γίνεται.
Εγώ απ' την άλλη αδυνατώ να συμμετάσχω σε συζήτηση για "Frame Interpolation", ειδικά όταν βλέπουμε σε LCD τηλεοράσεις με "απίθανο μαύρο" και κίνηση της κακιάς ώρας. Όταν όλα θα τα έχουμε σετάρει τέλεια, ναι δέχομαι να ασχοληθώ, αν και εφόσον μου αρέσει το αποτέλεσμα (νομίζω πως χάνουμε τη κινηματογραφική αίσθηση)
@ Ιωάννα με το μαλακό τα taps στο Lanczos, η πολλή οξύτητα βλάπτει στο τελικό αποτέλεσμα και κάνει την εικόνα να φαίνεται πιο ψηφιακή...
@ Ιωάννα με το μαλακό τα taps στο Lanczos, η πολλή οξύτητα βλάπτει στο τελικό αποτέλεσμα και κάνει την εικόνα να φαίνεται πιο ψηφιακή...
+1
Ιδανικά προτείνω μέχρι 4 Lanczos.....
Αυγερινός Παπαδάκης
21-06-2011, 19:02
+1
Ιδανικά προτείνω μέχρι 4 Lanczos.....
Εγώ ο "σινεφίλ" ούτε για αστείπ δεν χρησιμοποιώ Lanczos, το Softcubic στο Luma μου δίνει τα καλύτερα αποτελέσματα,το ίδιο και το Catmull Rom στο Chroma Upscaling. Είναι η πιο Balanced επιλογές γι' αυτούς που θέλουν ευκρίνεια με νορμάλ οξύτητα, αλλά και δεν θέλουν να βλέπουν το "ringing" στα αντικείμενα.
Ioanna123
21-06-2011, 19:05
Επανερχομαι να συμπληρωσω κατι που ισως ξεκαθαρισει τα πραγματα.
Ειπα στο post # 128 (http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=1056135618&postcount=128) το hardware και το software που χρησιμοποιω.
Οριστε τωρα και μερικα παραδειγματα ταινιων που βλεπω...
Στην τηλεοραση μου βλεπω ΜΟΝΟ ταινιες! ΔΕΝ βλεπω τιποτε αλλο (εχοντας αξιωσεις)! Δηλαδη, βλεπω φυσικα και αναλογικη τηλεοραση -Digea δεν υπαρχει ακομη στον τοπο μου- βλεπω και κανενα video utube, αλλα ουδεμια αξιωση εχω απο αυτα! Επισης ποδοσφαιρο κλπ δεν βλεπω ποτε μου εγω! Θα δω κανενα αγωνα στιβου αλλα χωρις καμμια αξιωση!
Οριστε ομως παραδειγματα αρχειων που βλεπω:
Title: Baraka
Original title: Baraka
Released: 1992
Genre: Documentary
Director: Ron Fricke
Issued: USA
Length: 1:37:48
Format : Matroska
File size : 24.6 GiB
Duration : 1h 37mn
Overall bit rate : 36.0 Mbps
Writing application : mkvmerge v4.6.0 ('Still Crazy After All These Years') built on Mar 10 2011 02:50:32
Writing library : libebml v1.2.0 + libmatroska v1.1.0
Video
ID : 1
Format : VC-1
Format profile : AP@L3
Codec ID : WVC1
Codec ID/Hint : Microsoft
Bit rate : 33.7 Mbps
Width : 1 920 pixels
Height : 1 080 pixels
Display aspect ratio : 16:9
Frame rate : 23.976 fps
Chroma subsampling : 4:2:0
Bit depth : 8 bits
Scan type : Progressive
Compression mode : Lossy
Bits/(Pixel*Frame) : 0.678
Stream size : 23.0 GiB (94%)
Audio
ID : 2
Format : DTS
Format/Info : Digital Theater Systems
Format profile : MA / Core
Codec ID : A_DTS
Bit rate mode : Variable
Bit rate : 1 585 Kbps / 1 510 Kbps
Channel(s) : 6 channels
Channel positions : Front: L C R, Side: L R, LFE
Sampling rate : 96.0 KHz / 48.0 KHz
Bit depth : 24 bits
Compression mode : Lossless / Lossy
James Bond CasinoRoyale
General
File size : 23.4 GiB
Duration : 2h 24mn
Overall bit rate : 23.2 Mbps
Video
Format : AVC
Format/Info : Advanced Video Codec
Format profile : High@L4.1
Format settings, CABAC : Yes
Format settings, ReFrames : 5 frames
Muxing mode : Container profile=Unknown@4.1
Codec ID : V_MPEG4/ISO/AVC
Nominal bit rate : 20.5 Mbps
Height : 798 pixels
Display aspect ratio : 2.40:1
Resolution : 8 bits
Colorimetry : 4:2:0
Bits/(Pixel*Frame) : 0.558
Writing library : x264 core 104 r1677 19df41a
Encoding settings : cabac=1 / ref=5 / deblock=1:-1:-1 / analyse=0x3:0x113 / me=umh / subme=9 / psy=1 / psy_rd=1.00:0.00 / mixed_ref=1 / me_range=54 / chroma_me=1 / trellis=2 / 8x8dct=1 / cqm=0 / deadzone=21,11 / fast_pskip=1 / chroma_qp_offset=-2 / threads=12 / sliced_threads=0 / nr=0 / decimate=1 / interlaced=0 / constrained_intra=0 / bframes=8 / b_pyramid=2 / b_adapt=2 / b_bias=0 / direct=1 / weightb=1 / open_gop=1 / weightp=2 / keyint=24 / keyint_min=2 / scenecut=40 / intra_refresh=0 / rc_lookahead=24 / rc=2pass / mbtree=1 / bitrate=20513 / ratetol=1.0 / qcomp=0.70 / qpmin=10 / qpmax=51 / qpstep=4 / cplxblur=20.0 / qblur=0.5 / vbv_maxrate=38000 / vbv_bufsize=30000 / ip_ratio=1.40 / aq=1:1.00 / nal_hrd=none
Language : English
Audio #1
Format profile : MA
Channel positions : Front: L C R, Surround: L R, LFE
Sampling rate : 48.0 KHz
Resolution : 16 bits
Audio #2
ID : 3
Format : AC-3
Format/Info : Audio Coding 3
Format profile : Dolby Digital
Codec ID : A_AC3
Bit rate mode : Constant
Bit rate : 192 Kbps
Channel(s) : 2 channels
Channel positions : L R
Stream size : 199 MiB (1%)
Audio #3
ID : 4
Channel positions : L R
Stream size : 199 MiB (1%)
Subtitles : English, Dutch
James.Bond Quantum of Solace
Movieinfo: : http://www.imdb.com/title/tt0830515/
General
File size : 18.6 GiB
Duration : 1h 46mn
Overall bit rate : 25.1 Mbps
Video
Muxing mode : Container profile=Unknown@4.1
Nominal bit rate : 21.2 Mbps
Height : 798 pixels
Display aspect ratio : 2.40:1
Resolution : 8 bits
Colorimetry : 4:2:0
Bits/(Pixel*Frame) : 0.578
Writing library : x264 core 104 r1677 19df41a
Encoding settings : cabac=1 / ref=5 / deblock=1:-1:-1 / analyse=0x3:0x113 / me=umh / subme=9 / psy=1 / psy_rd=1.00:0.00 / mixed_ref=1 / me_range=54 / chroma_me=1 / trellis=2 / 8x8dct=1 / cqm=0 / deadzone=21,11 / fast_pskip=1 / chroma_qp_offset=-2 / threads=12 / sliced_threads=0 / nr=0 / decimate=1 / interlaced=0 / constrained_intra=0 / bframes=8 / b_pyramid=2 / b_adapt=2 / b_bias=0 / direct=1 / weightb=1 / open_gop=1 / weightp=2 / keyint=24 / keyint_min=2 / scenecut=40 / intra_refresh=0 / rc_lookahead=24 / rc=2pass / mbtree=1 / bitrate=21225 / ratetol=1.0 / qcomp=0.70 / qpmin=10 / qpmax=51 / qpstep=4 / cplxblur=20.0 / qblur=0.5 / vbv_maxrate=38000 / vbv_bufsize=30000 / ip_ratio=1.40 / aq=1:1.00 / nal_hrd=none
Audio
Format profile : MA
Channel positions : Front: L C R, Surround: L R, LFE
Resolution : 24 bits
Subtitles : English, Dutch
Complete name : Hellboy.2004
File size : 17.7 GiB
Duration : 2h 12mn
Overall bit rate : 19.1 Mbps
Encoded date : UTC 2011-04-24 05:21:38
Writing application : mkvmerge v4.4.0 ('Die Wiederkehr') built on Oct 31 2010 21:52:48
Writing library : libebml v1.0.0 + libmatroska v1.0.0
Video
Format settings, ReFrames : 4 frames
Bit rate : 16.5 Mbps
Height : 1 040 pixels
Color space : YUV
Bits/(Pixel*Frame) : 0.346
Stream size : 15.7 GiB (89%)
Title : x264 2pass @ 16550 kb/s
Writing library : x264 core 114 r1924 08d04a4
Encoding settings : cabac=1 / ref=4 / deblock=1:-2:-2 / analyse=0x3:0x113 / me=umh / subme=9 / psy=1 / psy_rd=1.05:0.20 / mixed_ref=1 / me_range=24 / chroma_me=1 / trellis=2 / 8x8dct=1 / cqm=0 / deadzone=21,11 / fast_pskip=1 / chroma_qp_offset=-3 / threads=6 / sliced_threads=0 / nr=0 / decimate=1 / interlaced=0 / constrained_intra=0 / bframes=7 / b_pyramid=2 / b_adapt=2 / b_bias=0 / direct=3 / weightb=1 / open_gop=0 / weightp=2 / keyint=250 / keyint_min=23 / scenecut=40 / intra_refresh=0 / rc_lookahead=50 / rc=2pass / mbtree=1 / bitrate=16550 / ratetol=1.0 / qcomp=0.70 / qpmin=0 / qpmax=69 / qpstep=4 / cplxblur=20.0 / qblur=0.5 / ip_ratio=1.40 / aq=1:1.00
Audio #1
Bit rate : 1 561 Kbps / 1 510 Kbps
Bit depth : 16 bits
Title : English DTSHD-MA 5.1 - PBR @ 3246 kb/s
Audio #2
ID : 3
Mode extension : CM (complete main)
Channel positions : Front: L R
Stream size : 182 MiB (1%)
Title : Director's Commentary
General
Complete name : Memento.2000
File size : 16.8 GiB
Duration : 1h 53mn
Overall bit rate : 21.2 Mbps
Encoded date : UTC 2011-05-05 07:45:11
Writing application : mkvmerge v4.4.0 ('Die Wiederkehr') built on Oct 31 2010 21:52:48
Writing library : libebml v1.0.0 + libmatroska v1.0.0
Video
Bit rate : 19.2 Mbps
Nominal bit rate : 17.2 Mbps
Height : 816 pixels
Display aspect ratio : 2.35:1
Bits/(Pixel*Frame) : 0.512
Stream size : 15.2 GiB (91%)
Title : x264 2pass @ 17190 kb/s
Writing library : x264 core 114 r1924 08d04a4
Encoding settings : cabac=1 / ref=5 / deblock=1:-3:-3 / analyse=0x3:0x113 / me=umh / subme=9 / psy=1 / psy_rd=1.05:0.25 / mixed_ref=1 / me_range=24 / chroma_me=1 / trellis=2 / 8x8dct=1 / cqm=0 / deadzone=21,11 / fast_pskip=1 / chroma_qp_offset=-4 / threads=6 / sliced_threads=0 / nr=0 / decimate=1 / interlaced=0 / constrained_intra=0 / bframes=5 / b_pyramid=2 / b_adapt=2 / b_bias=0 / direct=3 / weightb=1 / open_gop=0 / weightp=2 / keyint=250 / keyint_min=23 / scenecut=40 / intra_refresh=0 / rc_lookahead=50 / rc=2pass / mbtree=1 / bitrate=17190 / ratetol=1.0 / qcomp=0.70 / qpmin=0 / qpmax=69 / qpstep=4 / cplxblur=20.0 / qblur=0.5 / ip_ratio=1.40 / aq=1:1.00
Audio
Bit rate : 1 561 Kbps / 1 510 Kbps
Bit depth : 24 bits
Title : English DTSHD-MA 5.1
Τετοια αρχεια παιζω με το συστημα μου και δεν εχω παρατηρησει ποτε κανενα προβλημα! Ισως αν εβλεπα αλλου ειδους αρχεια να ειχα προβλημα, δεν ξερω....
Εγώ ο "σινεφίλ" ούτε για αστείπ δεν χρησιμοποιώ Lanczos, το Softcubic στο Luma μου δίνει τα καλύτερα αποτελέσματα,το ίδιο και το Catmull Rom στο Chroma Upscaling. Είναι η πιο Balanced επιλογές γι' αυτούς που θέλουν ευκρίνεια με νορμάλ οξύτητα, αλλά και δεν θέλουν να βλέπουν το "ringing" στα αντικείμενα.
Μμμμ, θα το δοκιμάσω....
Τhanx......
-bye-
Υ.Γ Μήπως να ανεβάζαμε κάπου τις ρυθμίσεις του ο καθένας????
Γιάννης Χατζηγεωργίου
21-06-2011, 19:10
...
Το να χρησιμοποιείς τα .dll και .ax σε third party software δεν νομίζω ότι εμπίπτει σε παρανομία, μπορεί να κάνω και λάθος.....Ο Γιάννης ίσως βοηθήσει εδώ.
Το μόνο .ax που ξέρει ο Γιάννης είναι αυτό...
http://1.bp.blogspot.com/__LaE0ACyZ1c/SzLOdTFWzpI/AAAAAAAAAIA/yW39-3GAurc/s400/axe-chocolate1.png
third masxali version!!!:D:D
Θε μου....αυτοί οι Σαολίν ξέρουν μέχρι και τα αξ και τα ντιελελ.....
Σε τι κόσμο θα στήσουμε τα HTPCια μας????:p
copyright Tsamtsikas!!!
Το μόνο .ax που ξέρει ο Γιάννης είναι αυτό...
http://1.bp.blogspot.com/__LaE0ACyZ1c/SzLOdTFWzpI/AAAAAAAAAIA/yW39-3GAurc/s400/axe-chocolate1.png
third masxali version!!!:D:D
Θε μου....αυτοί οι Σαολίν ξέρουν μέχρι και τα αξ και τα ντιελελ.....
Σε τι κόσμο θα στήσουμε τα HTPCια μας????:p
copyright Tsamtsikas!!!
Κάτσε μιλάει ο Λοβέρδος στην Βουλή.........:slapface::slapface:
και μου διακόπτει το meditation......:argue::argue::argue:
Αυγερινός Παπαδάκης
21-06-2011, 19:21
Κάτσε μιλάει ο Λοβέρδος στην Βουλή.........:slapface::slapface:
και μου διακόπτει το meditation......:argue::argue::argue:
Άνοιξε το κάδρο να τον χωρέσει στο Full....
Άνοιξε το κάδρο να τον χωρέσει στο Full....
Όχι ο Πάγκαλος, o Λοβέρδος μιλάει.......χαχαχαχαχ!!!!!!
-bye-
Υ.Γ Πάει το thread.....
Ioanna123
21-06-2011, 19:23
Πηγα να συμπληρωσω κατι στο τελευταιο μου μυνημα αλλα δεν μου το αποθηκευε με τιποτα!
Συμπληρωνω λοιπον:
Τελος, οπως εχω γραψει και αλλου, εχω custom setting στην GTX 260 μου, στα 23.97745Hz και φυσικα εχω δηλωσει στον madVR 1080p23 οποτε και μου το θετει αυτοματα! Με διπλο κλικ πανω στο αρχειο της ταινιας, ανογει ο MPC-HC, θετει την τηλεοραση στα 23.97745 Hz (με τα τελευταια 2 δεκαδικα να παιζουν), παιζει την ταινια αψογα και μετα, οταν τον κλεισω η τηλεοραση επανερχεται σε desktop mode (60Hz). Μεχρι που την κλεινω τελειως απο το κουμπι της και τοτε επανενεργοποιειται το αλλο μου monitor (εχω 2 monitor + την τηλεοραση).
Ειλικρινα σας λεω, απλουστερο και ποιοτικοτερο τροπο για την αναπαραγωγη των ταινιων που εγω προμηθευομαι και με το συστημα που εγω διαθετω, δεν εχω βρει!
Οσο για τις ρυθμισεις στον madVR, τωρα ξεκιναω σιγα-σιγα να πειραματιζομαι και φυσικα θα δοκιμασω και τα δικα σας settings να δω πως καθονται στο συστημα, αλλα και στο ματι μου.
Αρκει βεβαια να τα ποσταρετε καπου.
:)
Γιάννης Χατζηγεωργίου
21-06-2011, 19:48
Τετοια αρχεια παιζω με το συστημα μου και δεν εχω παρατηρησει ποτε κανενα προβλημα! Ισως αν εβλεπα αλλου ειδους αρχεια να ειχα προβλημα, δεν ξερω....
Ιωάννα, μισό λεπτό να ορίσουμε τη λέξη ''πρόβλημα'' για να μπορέσουμε να συνεννοηθούμε καλύτερα...
Έγραψες σε προηγούμενο ποστ:
''ΟΧΙ δεν χρειαζεται καθολου Frame Interpolation, ουτε SVR, ουτε ταχα μου-ταχα μου να προσθετεις καρε εκει που δεν υπαρχουν καρε, οταν παρακολουθεις υψηλης ποιοτητας αρχεια! Το επιβεβαιωνω πληρως αυτο, δεν ξερω τι γινεται με χαμηλοτερης ποιοτητας αρχεια, αλλα με BD ή καλο REMUXed υλικο, δεν χρειαζεται καθολου! Εγω προσωπικα ΟΥΔΕΜΙΑ διαφορα δεν ειδα!''
Πρώτον λοιπόν....όρισε τι εννοείς πρόβλημα. Το σπάσιμο στην κίνηση, τη θολούρα στην κίνηση, τι ακριβώς?
Δεύτερον, το interpolation το χρησιμοποιούν πολλοί ασχέτως υψηλής ή χαμηλής ποιότητας των αρχείων. Έγραψα και σε προηγούμενο ποστ ότι τα υψηλής ποιότητας αρχεία είναι μόνο η μισή αλήθεια. Αν η τηλεόρασή σου δεν τα παίζει στα 47,952 ή 71,928 πάλι προβληματική κίνηση θα έχεις ακόμα και αν σε πληροφορεί ο mpc ότι δεν χάνεις ούτε 1/100000000000000 frame.
Ας πούμε, λοιπόν, ότι η τηλεόραση κλειδώνει σωστά και τα παίζει σωστά. Υπάρχει κόσμος που δεν του αρέσει η θολούρα του judder που προκαλείται από τον μικρό αριθμό καρέ (24), και γι' αυτό χρησιμοποιεί τον αλγόριθμο. Θα μου πεις, ναι, αλλά αυτό δεν είναι σινεμά. Μαζί σου και συμφωνώ....από 'κει και πέρα, το ότι επιλέχθηκαν πριν 80τόσα χρόνια τα 24 καρέ ως στανταρντ κινηματογράφισης, αυτό δεν σημαίνει αυτόματα ότι είναι ικανά να αποδώσουν επαρκώς την κίνηση, ειδικά στις γρήγορες σκηνές. Όπερ σημαίνει, επίσης, ότι είναι προβληματικά να αποδώσουν τις γρήγορες σκηνές είτε το έχουμε συνηθίσει τόσα χρόνια είτε όχι...
Τόσα χρόνια που βλέπαμε λάθος τις ταινίες μας, έβαλε κανείς χέρι στον ''Άγιο'' PAL (καλά να 'ναι όπου είναι!!!) που επιτάχυνε το φιλμ κατά 4% ώστε να μην στραβωθούμε από 3:2 σαν τους Αμερικάνους?? Ή είπε κανείς ''εγώ δεν μπορώ να δω DVD επειδή οι φωνές είναι ένα ημιτόνιο πιο ψηλά''??
Αντιθέτως, όταν βλέπαμε κανένα NTSC παίρναμε παραμάζωμα τις δραμαμίνες και τρέχαμε για τσεκ απ στον οφθαλμίατρο!!!
Κι' όμως....ενώ οι Αμερικανοί έβλεπαν το σωστό υλικό σε λάθος μέσο, εμείς βλέπαμε λάθος υλικό σε λάθος μέσο και ήμασταν και τρισευτυχισμένοι!!!
Όλα αυτά τα γράφω διότι θέλω να καταλήξω στο εξής:
Δεν είναι τα 24 καρέ η γη της επαγγελίας που διορθώνει και θεραπεύει πάσα νόσον...είναι ένας χρυσός συμβιβασμός που αποφασίστηκε πριν δεκάδες χρόνια ώστε να μπορούμε να αποκαλούμε αυτό που βλέπουμε φιλμ, σινεμά, ταινία, κινηματογράφο.
Αύριο, που θα υιοθετήσουν το γύρισμα στα 48 ή στα 60 καρέ, εμείς τι θα κάνουμε? Θα κλειδώνουμε στα 24?
Πάντα φιλικά, εύχομαι να μην παρεξηγείς τον τρόπο μου....;);)
vas_papavas
21-06-2011, 19:49
ποιος λοβέρδος - πάγκαλος.
πάνω απόλα η παπαρήγα και σε 60fps
new svp 3.0.3
http://www.svp-team.com/wiki/Download
πάντως επειδή
1) home alone
2) τηλεόραση δε βλέπω
3) και αν εβλεπα σημερα μπα - θα έχουν όλη βουλή
4) επειδή φτιάχτηκα με το acdc - live in riverplate
5) θα ακολουθήσουν βραδινές δοκιμές στο προβόλι με 60 και 24fps.είδωμεν
Αύριο, που θα υιοθετήσουν το γύρισμα στα 48 ή στα 60 καρέ, εμείς τι θα κάνουμε? Θα κλειδώνουμε στα 24?
Τι αύριο.....To Hobbit έτσι γυρίζεται......Jackson Rules!!!!!!!!60fps!!!!!
Γιάννης Χατζηγεωργίου
21-06-2011, 20:02
Τι αύριο.....To Hobbit έτσι γυρίζεται......Jackson Rules!!!!!!!!60fps!!!!!
Το Hobbit
http://2.bp.blogspot.com/_GL2MqcChO38/TATPO_Jw0hI/AAAAAAAAAew/kF6yjKZqUnY/s1600/1022871_b.jpg
γυρίζεται πάντα σε 3D!!!
http://www.sport24.gr/Basket/OmadesBasket/A1Panathinaikos/article856318.ece/BINARY/w460/diamantidis.jpg
-bye--bye-
Το Hobbit
http://2.bp.blogspot.com/_GL2MqcChO38/TATPO_Jw0hI/AAAAAAAAAew/kF6yjKZqUnY/s1600/1022871_b.jpg
γυρίζεται πάντα σε 3D!!!
http://www.sport24.gr/Basket/OmadesBasket/A1Panathinaikos/article856318.ece/BINARY/w460/diamantidis.jpg
-bye--bye-
Είχες δεν είχες το κατέστρεψες το thread..........:BDGBGDB55::BDGBGDB55:
Ioanna123
21-06-2011, 20:23
Ιωάννα, μισό λεπτό να ορίσουμε τη λέξη ''πρόβλημα'' για να μπορέσουμε να συνεννοηθούμε καλύτερα...
Έγραψες σε προηγούμενο ποστ:
''ΟΧΙ δεν χρειαζεται καθολου Frame Interpolation, ουτε SVR, ουτε ταχα μου-ταχα μου να προσθετεις καρε εκει που δεν υπαρχουν καρε, οταν παρακολουθεις υψηλης ποιοτητας αρχεια! Το επιβεβαιωνω πληρως αυτο, δεν ξερω τι γινεται με χαμηλοτερης ποιοτητας αρχεια, αλλα με BD ή καλο REMUXed υλικο, δεν χρειαζεται καθολου! Εγω προσωπικα ΟΥΔΕΜΙΑ διαφορα δεν ειδα!''
Πρώτον λοιπόν....όρισε τι εννοείς πρόβλημα. Το σπάσιμο στην κίνηση, τη θολούρα στην κίνηση, τι ακριβώς?
Δεύτερον, το interpolation το χρησιμοποιούν πολλοί ασχέτως υψηλής ή χαμηλής ποιότητας των αρχείων. Έγραψα και σε προηγούμενο ποστ ότι τα υψηλής ποιότητας αρχεία είναι μόνο η μισή αλήθεια. Αν η τηλεόρασή σου δεν τα παίζει στα 47,952 ή 71,928 πάλι προβληματική κίνηση θα έχεις ακόμα και αν σε πληροφορεί ο mpc ότι δεν χάνεις ούτε 1/100000000000000 frame.
Ας πούμε, λοιπόν, ότι η τηλεόραση κλειδώνει σωστά και τα παίζει σωστά. Υπάρχει κόσμος που δεν του αρέσει η θολούρα του judder που προκαλείται από τον μικρό αριθμό καρέ (24), και γι' αυτό χρησιμοποιεί τον αλγόριθμο. Θα μου πεις, ναι, αλλά αυτό δεν είναι σινεμά. Μαζί σου και συμφωνώ....από 'κει και πέρα, το ότι επιλέχθηκαν πριν 80τόσα χρόνια τα 24 καρέ ως στανταρντ κινηματογράφισης, αυτό δεν σημαίνει αυτόματα ότι είναι ικανά να αποδώσουν επαρκώς την κίνηση, ειδικά στις γρήγορες σκηνές. Όπερ σημαίνει, επίσης, ότι είναι προβληματικά να αποδώσουν τις γρήγορες σκηνές είτε το έχουμε συνηθίσει τόσα χρόνια είτε όχι...
Τόσα χρόνια που βλέπαμε λάθος τις ταινίες μας, έβαλε κανείς χέρι στον ''Άγιο'' PAL (καλά να 'ναι όπου είναι!!!) που επιτάχυνε το φιλμ κατά 4% ώστε να μην στραβωθούμε από 3:2 σαν τους Αμερικάνους?? Ή είπε κανείς ''εγώ δεν μπορώ να δω DVD επειδή οι φωνές είναι ένα ημιτόνιο πιο ψηλά''??
Αντιθέτως, όταν βλέπαμε κανένα NTSC παίρναμε παραμάζωμα τις δραμαμίνες και τρέχαμε για τσεκ απ στον οφθαλμίατρο!!!
Κι' όμως....ενώ οι Αμερικανοί έβλεπαν το σωστό υλικό σε λάθος μέσο, εμείς βλέπαμε λάθος υλικό σε λάθος μέσο και ήμασταν και τρισευτυχισμένοι!!!
Όλα αυτά τα γράφω διότι θέλω να καταλήξω στο εξής:
Δεν είναι τα 24 καρέ η γη της επαγγελίας που διορθώνει και θεραπεύει πάσα νόσον...είναι ένας χρυσός συμβιβασμός που αποφασίστηκε πριν δεκάδες χρόνια ώστε να μπορούμε να αποκαλούμε αυτό που βλέπουμε φιλμ, σινεμά, ταινία, κινηματογράφο.
Σε καμμια περιπτωση δεν παρεξηγω τον τροπο σου, ισα-ισα σε ευχαριστω που με μαθαινεις! 13/05/2011 αποκτησα την Panasonic μου και ουσιαστικα μπηκα στον χωρο! ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΔΥΝΑΤΟΝ να εχω εμπειρια / αποψη /γνωση! Απλα για το καλυτερο δυνατο παλευω κι εγω, για μερικες ωρες ξεγνοιασιας και απολαυσης στην δυσκολη εποχη που ζουμε! Και παλευω γι' αυτα με τα δικα μου δεδομενα (software/hardware) και στο υλικο που επιλεγω εγω να αναπαραγω. Αμφοτερα πολυ σημαντικα πιστευω.
Οταν εγραψα "κανενα προβλημα δεν ειδα/βλεπω" εννοουσα το απλο πραγμα που θα εννοουσε καθε νεος στο χωρο: κινηση εντελως απροβληματιστη...κανενα κολλημα/βηξιμο/σκαλωμα/ζορι/ προβλημα στην κινηση, οπως θες πες το. Ροη ταινιας, αψογη!
Οσον αφορα την ποιοτητα της εικονας, εγω προσωπικα, με την τηλεοραση που μου 'λαχε, στο υλικο που ειδα εως τωρα, και στο χωρο και τον φωτισμο που βλεπω (συνηθως σκοτεινα), και παλι ουτε θολουρες ειδα, ουτε αχνιες και καταχνιες ειδα, ουτε ξεπλυματα χρωματων, ουτε τιποτε αλλο. Τουναντιων, αρκετες φορες θυμαμαι να μενω με το στομα ανοιχτο και σχεδον ταχυπαλμια(!) απο την ποιοτητα εικονας που επαιρνα (οπως για παραδειγμα στις σκηνες καταδιωξης των 2 James Bond ταινιων που προανεφερα αλλα και αλλου). Υποκειμενικοτατες οι αποψεις μου βεβαια, αλλα Δοξα τω Θεο, εχω αριστη οραση και ΑΝ υπηρχε καποιο προβλημα τοτε θα το αντιλαμβανομουν! Προβλημα να υπηρχε, οχι "γουστα"..."Γουστα" υπαρχουν πολλα...
Εξ' αιτιας της παραπανω απροβληματιστης συμπεριφορας αλλα και του γεγονοτος οτι δεν με εμπνεει η artificial δημιουργια "υλικου" απο το τιποτα (καλυτερα να υπαρχει ευθυς εξ' αρχης αλλιως ξεχνα το, λεω εγω), αλλα και ισως επειδη δεν δοκιμασα το F.I. αρκετα, κατεληξα να το απορριψω.
Κανενα απολυτως προβλημα να το ξαναδοκιμασω βεβαια!
Αλλα πες μου--> αφου το μεσον μου (TV) κλειδωνει κοντα στα 23.976Hz και αφου το υλικο μου ειναι στα 23.976Hz γιατι να διπλα-τριπλα-σιαζω?! Οταν οι ταινιες θα μας ερχονται στα 60fps τοτε ολοι θα κλειδωνουμε στα 60Hz. Τα αρχεια που αναπαραγω εγω, πλην ενος που ειναι στα 24, ειναι ολα στα 23.976.
Οποτε, αφου κλειδωνω εκει που πρεπει να αναπαραγω, γιατι να ψαχτω?
Επισης παιδια!!! Ποσταρετε τις ρυθμισεις των φιλτρων που εχετε στον madVR!!
Γιάννης Χατζηγεωργίου
21-06-2011, 20:49
Αλλα πες μου--> αφου το μεσον μου (TV) κλειδωνει κοντα στα 23.976Hz και αφου το υλικο μου ειναι στα 23.976Hz γιατι να διπλα-τριπλα-σιαζω?! Οταν οι ταινιες θα μας ερχονται στα 60fps τοτε ολοι θα κλειδωνουμε στα 60Hz. Τα αρχεια που αναπαραγω εγω, πλην ενος που ειναι στα 24, ειναι ολα στα 23.976.
Οποτε, αφου κλειδωνω εκει που πρεπει να αναπαραγω, γιατι να ψαχτω?
Επισης παιδια!!! Ποσταρετε τις ρυθμισεις των φιλτρων που εχετε στον madVR!!
Καμμία αντίρρηση!!!
Στο ποστ μου εκφράστηκα γενικότερα για τα 24άρια, το interpolation, την κίνηση κ.λ.π. χωρίς ούτε να σε μέμφομαι, ούτε ασφαλώς να σε συμβουλεύω. Εξάλλου, ο καθένας επιλέγει ό,τι τον ευχαριστεί περισσότερο.
Βασικά, την κουβέντα για τον αλγόριθμο και τη χρήση του την έχουμε κάνει άπειρες φορές και σχεδόν το έχουμε εξαντλήσει το θέμα. Πάντα εκείνοι που το χρησιμοποιούν θα υποστηρίζουν ότι overall παίρνουν καλύτερη εικόνα και πάντα εκείνοι που το κατηγορούν θα μιλάνε για soap effect και βάναυση αλλοίωση στον τρόπο που γυρίστηκε η ταινία...
Εγώ ''πιάστηκα'' από αυτό που έγραψες περί άριστης κίνησης για να κάνω μια γενικότερη τοποθέτηση, όπως αύριο θα ''πιαστώ'' από κάποιον που θα γράψει βλέποντας το Χόμπιτ στα 60 καρέ ότι δεν έχει καθόλου βιντείλα (soap effect)!!!
Κουβέντα να γίνεται...-bye--bye-
Ρυθμίσεις στον MAD έχω βάλει τις προτεινόμενες στον οδηγό του τύπου με τα animation. Δεν είχα πολύ χρόνο για να παίξω με άλλες, αλλά, θα γίνει και αυτό...
Ioanna123
22-06-2011, 00:28
Λοιπον...
Μολις τελειωσα την θεαση αυτης εδω της ταινιας αναφορας... (http://www.imdb.com/title/tt1219342/)
Παροτι δεν ηταν και κανενα format περιοπης...
Complete name : Legend Of The Guardians (2010)\Legend of the Guardians.m2ts
Format : BDAV
Format/Info : Blu-ray Video
File size : 3.99 GiB
Duration : 1h 36mn
Overall bit rate : 5 903 Kbps
Maximum Overall bit rate : 35.5 Mbps
Video
ID : 4113 (0x1011)
Menu ID : 1 (0x1)
Format profile : High@L4.0
Format settings, ReFrames : 3 frames
Codec ID : 27
Bit rate : 4 923 Kbps
Maximum bit rate : 25.0 Mbps
Height : 1 080 pixels
Bits/(Pixel*Frame) : 0.099
Stream size : 3.39 GiB (85%)
Writing library : x264 core 98 r1643 59a9e03
Encoding settings : cabac=1 / ref=3 / deblock=1:0:0 / analyse=0x3:0x133 / me=umh / subme=7 / psy=1 / psy_rd=1.00:0.00 / mixed_ref=1 / me_range=16 / chroma_me=1 / trellis=1 / 8x8dct=1 / cqm=0 / deadzone=21,11 / fast_pskip=1 / chroma_qp_offset=-2 / threads=3 / sliced_threads=0 / nr=0 / decimate=1 / interlaced=0 / constrained_intra=0 / bframes=3 / b_pyramid=0 / b_adapt=1 / b_bias=0 / direct=1 / weightb=1 / weightp=2 / keyint=240 / keyint_min=24 / scenecut=40 / intra_refresh=0 / rc_lookahead=40 / rc=2pass / mbtree=1 / bitrate=4923 / ratetol=1.0 / qcomp=0.60 / qpmin=10 / qpmax=51 / qpstep=4 / cplxblur=20.0 / qblur=0.5 / vbv_maxrate=25000 / vbv_bufsize=25000 / ip_ratio=1.40 / aq=1:1.00 / nal_hrd=vbr
Audio
ID : 4352 (0x1100)
Menu ID : 1 (0x1)
Mode extension : CM (complete main)
Codec ID : 129
Bit rate : 640 Kbps
Stream size : 443 MiB (11%)
...ολα πηγαν τελεια! Ειλικρινα, μακαρι να ησασταν εδω να βλεπατε! Εξαιρετικη ποιοτητα αναπαραγωγης απο καθε αποψη!!!
Ioanna123
22-06-2011, 14:46
Tελικα παιδια, θα γραψει κανεις τα settings του στα chroma upscaling, luma upscaling και luma downscaling στον madVR?
Εχετε πειραματιστει??
Που καταληγετε?
Ioanna123
22-06-2011, 15:17
Λοιπον....
Εχμ... αισθανομαι λιγο ηλιθια....
Αλλα τι να κανεις, οταν ειναι καποιος απειρος (δηλαδη εγω)...
Λοιπον... Ακουστε γιατι αισθανομαι ηλιθια:
-- Μπορει και να κανω λαθος αλλα τα chroma upscaling, luma upscaling και luma downscaling στον madVR, χρησιμευουν σε τιποτα σε εναν ανθρωπο που παρακολουθει σταθερα και μονιμα 1080p υλικο?:
Δηλαδη να θες να πας πχ. απο source 540p -> TV 1080p να το καταλαβω οτι θες upsampling! Παρομοιως, να θες να πας απο source 1080p -> TV 720p να το καταλαβω οτι χρειαζεσαι downsampling...
Αλλα εγω που παρακολουθω παντα και αυστηρα 1080p source υλικο, που μου χρησιμευουν ολα αυτα?!
Σορυ αν ειναι βλακεια η απορια μου, αλλα πραγματικα προσπαθω να καταλαβω!
Ευχαριστω!
Αυγερινός Παπαδάκης
22-06-2011, 15:26
Λοιπον....
Εχμ... αισθανομαι λιγο ηλιθια....
Αλλα τι να κανεις, οταν ειναι καποιος απειρος (δηλαδη εγω)...
Λοιπον... Ακουστε γιατι αισθανομαι ηλιθια:
-- Μπορει και να κανω λαθος αλλα τα chroma upscaling, luma upscaling και luma downscaling στον madVR, χρησιμευουν σε τιποτα σε εναν ανθρωπο που παρακολουθει σταθερα και μονιμα 1080p υλικο?:
Δηλαδη να θες να πας πχ. απο source 540p -> TV 1080p να το καταλαβω οτι θες upsampling! Παρομοιως, να θες να πας απο source 1080p -> TV 720p να το καταλαβω οτι χρειαζεσαι downsampling...
Αλλα εγω που παρακολουθω παντα και αυστηρα 1080p source υλικο, που μου χρησιμευουν ολα αυτα?!
Σορυ αν ειναι βλακεια η απορια μου, αλλα πραγματικα προσπαθω να καταλαβω!
Ευχαριστω!
According to Madshi (Creator Of Madvr):
With Blu-Ray the luma (brightness) information is stored in 1920x1080 pixels, however, the chroma (color) information is only stored in 960x540 pixels. So someone somewhere has to upscale those 960x540 chroma information to 1920x1080.
Γιάννης Χατζηγεωργίου
22-06-2011, 15:38
Τα luma-chroma δεν έχουν σχέση με την ανάλυση της οθόνης και του υλικού (720 σε 1080 οθόνη ή το ανάποδο, downscale-upscale). Αν δεν κάνω λάθος, αυτό στα software players που παίζουμε, λέγεται resize.
Ioanna123
22-06-2011, 15:39
According to Madshi (Creator Of Madvr):
With Blu-Ray the luma (brightness) information is stored in 1920x1080 pixels, however, the chroma (color) information is only stored in 960x540 pixels. So someone somewhere has to upscale those 960x540 chroma information to 1920x1080.
Phew...Ευχαριστω! Ειχα αρχισει και αισθανομουνα χαζη = οτι ψαχνω λαθος πραγματα!
Το επιβεβαιωσα και εγω (http://forum.doom9.org/showpost.php?p=1271613&postcount=24)
Επισης, ενα καλο διαβασμα ειναι και αυτο (http://www.anandtech.com/show/4380/discrete-htpc-gpus-shootout/1), για οσους δεν το ξερουν ηδη...
Portioli
22-06-2011, 15:45
Οι ρυθμισεις που λεει ο Αυγερινος ειναι πολυ καλες,
chroma:Catmull Rom , luma up/down: Softcubic 50/50 .
ουδετερη & φυσική εικονα ,κινηματογραφικη αισθηση.
Εγω τώρα λογω F.I. Παίζω με τις default ρυθμισεις των Ρωσων
chroma: soft 100 luma up/down: lanczos 4/4 (δηλαδή το αντιθετο :chinese:)
στο κιτ δεν εχει νοημα να πω τι χρησιμοποιώ, γιατί απο αρχείο σε αρχείο αλλάζουν τελείως οι ρυθμίσεις,
κατι αλλο για το F.i, , λιγο οι ρυθμισεις, λιγο η πρασσινη γραμμη του cyberlink σε μερικα αρχεια,λιγο το interlaced υλικο, νομιζω θα γυρισω σε ffdshow αποκλειστικα. Eτσι κι αλλιως ενα 15% και πολυ που λεω γλυτωνω με hardware acceleration σε τετραπυρηνο. ΚΑτι που ειδα και απο τα screenshots του vas_papavas. Στα διπυρηνα αλλαζει πολυ το εργο, απο οτι ειδα στα screenshots του Γιαννη Χ. εχει μια διαφορα της ταξεως του 30-40%
Γιάννης Χατζηγεωργίου
22-06-2011, 16:00
Εγω τώρα λογω F.I. Παίζω με τις default ρυθμισεις των Ρωσων
chroma: soft 100 luma up/down: lanczos 4/4 (δηλαδή το αντιθετο :chinese:)
Τι εντύπωση σου έδωσε?
Σπάει καθόλου τη βιντείλα στα 60 καρέ?
Portioli
22-06-2011, 16:54
Μπορει και να κανω λαθος αλλα τα chroma upscaling, luma upscaling και luma downscaling στον madVR, χρησιμευουν σε τιποτα σε εναν ανθρωπο που παρακολουθει σταθερα και μονιμα 1080p υλικο?:
το chroma resample ειναι κάτι εντελώς διαφορετικό απο το resize.
ειναι πολυ εξειδικευμένη κουβέντα, ουσιαστικα μονο τους developer των προγραμάτων απασχολεί.
Εμας μας αρκεί το αποτέλεσμα που βλέπουμε αν μας αρέσει η όχι,
βασικά να το πω μπακαλίστηκα ειναι κατι αντιστοιχο με το resampling στον ΗD ηχο.
Eνα καλώδιο ΗDmi 1.1 μπορεί να περάσει 6 καναλια PCM 16/24 96Khz
αλλα δεν μπορεί να περάσει πακεταρισμενο το DTS-HD MA η το DD TrueHD για bitstream.
Το YCbCr 4:2:0 που ειναι γραμμενο στα BLuRay δεν μπορεί να περάσει απο
το ΗDmi ,ακόμα και απο το 1.4. Οποτε αναγκαστικά πρέπει ο player (standalone player η PC ) να το κάνει
resample σε YCbCr 4:2:2 (η 4:4:4) (ασχέτως που ανεβάζει πολύ το bitdepth ,το οποιο ομως περναει απο ολα τα HDMi)
Eκει επεμβαινουν οι αλογριθμοι του Renderer και ψαχνουμε οσο το δυνατο καλυτερο "μετατροπέα".
Τι εντύπωση σου έδωσε?
Σπάει καθόλου τη βιντείλα στα 60 καρέ?
μου αρεσει πολύ. Αν καταφερει το κιτ να παιξει το αρχειο σε υψηλές ρυθμίσεις
ξεχνας οτι βλεπεις Lossy υλικό απο HTPC.
vas_papavas
22-06-2011, 16:58
ΚΑτι που ειδα και απο τα screenshots του vas_papavas. Στα διπυρηνα αλλαζει πολυ το εργο, απο οτι ειδα στα screenshots του Γιαννη Χ. εχει μια διαφορα της ταξεως του 30-40%
μετά τις χθεσινές δοκιμές και λίγο πριν τις σημερινές (το μενού περιλαμβάνει custom refresh rates για καλύτερο κλείδωμα στα 24 και 60hz) έχω να παρατηρήσω τα εξής:
η χρήση του coravc και του lav decoder σε συνδυασμό με το svp και το ffdshow είναι πολύ file sensitive.
πχ το quantum of solace απ οπου είναι τα screenshots παίζει νερό με coreavc. ένα σκαλοπάτι που εμφανιζόταν με χρήση του lav και το πόσταρα τις άλλες ήταν θέμα του αρχείου - άλλη ταινία. το ίδιο αρχείο με coreavc δεν πάει πάνω από 40fps ενω με ffdshow μόνο παίζει νερό.
δηλαδή ενώ άλλα αρχεία τα παίζει νερό σε άλλα παρουσιάζει σπασίματα και κολλήματα. χρησιμοποιώ evr cp για να βλέπω τις μπάρες με τις ροές. η χρήση του madvr δεν φαίνεται να αλλάζει την κατάσταση.
δεν είναι θέμα επεξεργαστή μιας και δεν είναι λογικό να παίζει br αθικτα rips νερό και να κολλάει σε κάτι ματρόσκες με χαμηλό bitrate.
με χρήση μόνο του ffdshow video decoder όλα παίζουν νερό
σε σχέση με την παρέμβαση που κάνει το svp.
σε αρχεία bdmv μου φαίνεται όντως λιγότερο παρεμβατικό (δεν λέω ότι δεν υπάρχει) αλλά δεν παρουσιάζει καθόλου artifacts ακόμα και σε δύσκολα πλάνα (αρένα σταδίου τίγκα από θεατές να κτυπιούνται και η κάμερα πάνω στη σκηνή). τις πιο έντονες διαφορές τις παρατήρησα στον drummer.
σε ματρόσκες 1080p φαίνεται σαφώς εντονότερη η παρέμβαση + soap effect. σε ταινίες με κοντινά πλάνα και γρήγορη κίνηση της κάμερας (saving private ryan- blackhawk down) πιστεύω ότι βλέπεις τη μεγαλύτερη δυνατή διαφορά. σε σχέση με το αρχικό avisynth script (οδήγος Γιάννη Χατζηγεωργίου) τα artifacts είναι πολύ λιγότερα (δοκιμές με top gun στα πλάνα των αερομαχιών) με εξαίρεση κάποιες σκηνές (πχ εισαγωγική στο dark knight) όπου κάποια κτίρια φαίνονται σεισμόπληκτα.
σε ματρόκες 720p η τάση είναι η ίδια όμως τα artifacts είναι πολύ περισσότερα και κάποιες φορές ενοχλητικά (δοκιμές με les chevaliers du ciel στα πλάνα με τα δίλιτρα).
για όλα τα παραπάνω μιλάω για 60fps.
Γιάννης Χατζηγεωργίου
22-06-2011, 18:25
Βασίλη, τα ίδια συμπεράσματα έχω βγάλει και 'γω, δηλαδή, όσο καλύτερο το υλικό (μεγαλύτερη ανάλυση, μεγαλύτερο bitrate) τόσο καλύτερα τα πάει το interpolation από πλευράς απόδοσης (ελάχιστα τεχνουργήματα).
Ένα παράδειγμα σε αυτό που λέω είναι κάποια αρχεία 640χ480 (σειρές κυρίως) όπου παρότι οι ρυθμίσεις στο σκριπτ είχαν πάει στο μέγιστο για να ελαχιστοποιήσουν τα τεχνουργήματα, εκείνα συνέχιζαν να επιμένουν. Δηλαδή, σε σύγκριση μ' ένα απλό 720 ή 1080 αρχείο, καμμία απολύτως σχέση όπου ο αλγόριθμος δουλεύει ομαλότατα και χωρίς παρατράγουδα. Δυστυχώς, δεν μπορώ να 60ρίσω τα BD διότι ο διπύρηνος θα βγει και θα με κυνηγάει με κανά γιαταγάνι, πάντως η εντύπωσή μου είναι αυτό που έγραψα πιο πάνω.
Η βιντείλα παραμένει βιντείλα σταθερά είτε σε 480 ανάλυση είτε σε 1080.
Ξέχασα να σε ρωτήσω...
Τις δοκιμές με το σκριπτάκι του avisynth τις έκανες με pel ψηλά, mode ψηλά??
Kostas_Y
22-06-2011, 20:09
κατι αλλο για το F.i, , λιγο οι ρυθμισεις, λιγο η πρασσινη γραμμη του cyberlink σε μερικα αρχεια,λιγο το interlaced υλικο, νομιζω θα γυρισω σε ffdshow αποκλειστικα. Eτσι κι αλλιως ενα 15% και πολυ που λεω γλυτωνω με hardware acceleration σε τετραπυρηνο. ΚΑτι που ειδα και απο τα screenshots του vas_papavas. Στα διπυρηνα αλλαζει πολυ το εργο, απο οτι ειδα στα screenshots του Γιαννη Χ. εχει μια διαφορα της ταξεως του 30-40%
Δοκίμασε να παίξεις χωρίς το ffdshow raw filter. Τελικά εκεί πρέπει να είναι το πρόβλημα. Μέρες τώρα δεν το χρησιμοποιούσα και όλα καλά. Μόλις το ξαναέβαλα εμφανίστηκε πάλι η πράσινη γραμμή.
vas_papavas
22-06-2011, 20:38
Ξέχασα να σε ρωτήσω...
Τις δοκιμές με το σκριπτάκι του avisynth τις έκανες με pel ψηλά, mode ψηλά??
αν θυμάμαι καλά έπαιζα με pel 1 κυρίως. το 2 στα 60 ψιλογονάτιζε τη cpu. επίσης τα ίδια τεχνουργήματα μου τα έκανε και στα 30fps.
warewolf73
23-06-2011, 01:07
Παρατηρησα οτι στον madvr/renderer settings/output range ειναι στο 0-255 και δεν μπορω να το αλλαξω στο 16-235.
Αποτελεσμα, στις σκοτεινες σκηνες, ή σκουρες επιφανιες να μην βλεπω τιποτε.
Λυση δεν βρηκα με το να ανεβασω φωτεινοτητα /αντιθεση στην tv.
Υπαρχει καποια ρυθμιση καπου/καπως, ωστε να διορθωθει αυτο το προβλημα. ?
Χρησιμοποιουσα evr/evr custom, αλλα λογω ψιλοσκαλοματων γυρισα στον madvr και η κινηση με FI ειναι καλη. οποτε θα ηθελα να παραμεινω στον madvr, αλλα κατι πρεπει να κανω κατι για το μαυρο.
Καποια ιδεα κανεις ? :hmmmm:
Portioli
23-06-2011, 11:45
δες, τι μπορεί να κανεις στο manual της ΤV ή
ρωτα στο αντιστοιχο νημα της τηλεόρασής σου.
πχ οι LG εχουν μια επιλογη Input:Pc black levels:high
οι πιο παλιες εχουν στο ενα HDMI μια ενδειξη DVI (συνηθως το πρώτο)
ενα αλλο κολπακι που ανακάλυψα στην πορεία.
αν βαλλεις στο ccc μια απο τις βασικές αναλυσεις (η την recommended των Win7) και όχι HDTV συνηθως την αναγνωρίζει σαν Pc-Monitor και δινει full-rgb
Aν δεν μπορείς να φερεις με τιποτα το μαυρο στα μέτρα σου (συγχρονως πρέπει να σου φαινονται και πολυ λαμπερές οι φωτεινες σκηνες) , βαλε τον MAdVR στα ΤV Levels αλλα μην πειραξεις το Pixel format της καρτας.
Το τελευταιο που πρέπει να πειράξεις είναι αυτο.
warewolf73
23-06-2011, 12:15
δες, τι μπορεί να κανεις στο manual της ΤV ή
ρωτα στο αντιστοιχο νημα της τηλεόρασής σου.
πχ οι LG εχουν μια επιλογη Input:Pc black levels:high
οι πιο παλιες εχουν στο ενα HDMI μια ενδειξη DVI (συνηθως το πρώτο)
ενα αλλο κολπακι που ανακάλυψα στην πορεία.
αν βαλλεις στο ccc μια απο τις βασικές αναλυσεις (η την recommended των Win7) και όχι HDTV συνηθως την αναγνωρίζει σαν Pc-Monitor και δινει full-rgb
Aν δεν μπορείς να φερεις με τιποτα το μαυρο στα μέτρα σου (συγχρονως πρέπει να σου φαινονται και πολυ λαμπερές οι φωτεινες σκηνες) , βαλε τον MAdVR στα ΤV Levels αλλα μην πειραξεις το Pixel format της καρτας.
Το τελευταιο που πρέπει να πειράξεις είναι αυτο.
1)H tv ειναι μια παλια philips, αλλα θα αντικατασταθει στο τελος του μηνα με μια μεταχ/νη samsung 46f86.
2) H tv ανιχνευεται σαν philips tv και ο ccc της δινει RGB 4:4:4 PC STANDARD.
Eχει και μια αλλη επιλογη αν θυμαμαι σε RGB 4:4:4 studio limited RGB οπου το δοκιμασα και εγινε η εικονα σαν να εβαλα σε renderer 16-235.
Οποτε μαλλον κρατω αυτη τη ρυθμιση στο pixel format της ΑΤΙ μεχρι να αντικαταστησω την τβ οπου ελπιζω να εχει πιο πολλες ρυθμισεις απο την philips.
3) Ενω ειπες να μην πειραξω το pixel format της καρτας , τελικα μονο απο εκει αλλαξε η εικονα.
Δεν καταλαβαινω τι εννοεις να βαλω τον madvr στα tv levels. Προανεφερα οτι στις επιλογες, ειναι στα 0-255, αλλα ειναι γκρι και δεν με αφηνει να αλλαξω σε 16-235. απο τις επιλογες του renderer.
Ενω πριν με evr custom μπορουσα.
Γιάννης Χατζηγεωργίου
23-06-2011, 12:18
Παρατηρησα οτι στον madvr/renderer settings/output range ειναι στο 0-255 και δεν μπορω να το αλλαξω στο 16-235.
Αποτελεσμα, στις σκοτεινες σκηνες, ή σκουρες επιφανιες να μην βλεπω τιποτε.
Λυση δεν βρηκα με το να ανεβασω φωτεινοτητα /αντιθεση στην tv.
Υπαρχει καποια ρυθμιση καπου/καπως, ωστε να διορθωθει αυτο το προβλημα. ?
Χρησιμοποιουσα evr/evr custom, αλλα λογω ψιλοσκαλοματων γυρισα στον madvr και η κινηση με FI ειναι καλη. οποτε θα ηθελα να παραμεινω στον madvr, αλλα κατι πρεπει να κανω κατι για το μαυρο.
Καποια ιδεα κανεις ? :hmmmm:
Συγγνώμη, αλλά, γιατί δεν μπορείς να το αλλάξεις??
http://www.avclub.gr/forum/attachment.php?attachmentid=68704&stc=1&d=1308820663
warewolf73
23-06-2011, 12:51
Συγγνώμη, αλλά, γιατί δεν μπορείς να το αλλάξεις??
http://www.avclub.gr/forum/attachment.php?attachmentid=68704&stc=1&d=1308820663
ουπς εγω πηγαινα απο τις ρυθμισεις renderer απο τις επιλογες του mpc και εκει ηταν γκρι και δεν με αφηνε. επρεπε να κανω doublle click επανω στην οθονη οπως δειχνεις πιο πανω στον madvr για να δω τα εξτρα μενου (tv levels, gama κλπ)
Ουφ ωραια θα παιξω και λιγο με το gama γιατι πριν με τον evr μπορουσα μεσω color management/ambient light/ να επιλεγω 2.2, ή 2.35 και εδιωχνα λιγο το πεπλο στην εικονα, χωρις να εχω pc level (0-255) οπου μου την σκοτεινιαζε πολυ.
Θα πειραματιστω τωρα με τον madvr, αλλα σε λιγες ημερες με την αλλη tv θα ξανα αρχισω απο την αρχη παλι ολες τις ρυθμισεις με τα παντα.
Οχι οτι με χαλαει :D:D:D:D:D:D
Σε ευχαριστω για την βοηθεια. !
Portioli
23-06-2011, 18:47
μετά τις χθεσινές δοκιμές και λίγο πριν τις σημερινές (το μενού περιλαμβάνει custom refresh rates για καλύτερο κλείδωμα στα 24 και 60hz) έχω να παρατηρήσω τα εξής:
η χρήση του coravc και του lav decoder σε συνδυασμό με το svp και το ffdshow είναι πολύ file sensitive.
πχ το quantum of solace απ οπου είναι τα screenshots παίζει νερό με coreavc. ένα σκαλοπάτι που εμφανιζόταν με χρήση του lav και το πόσταρα τις άλλες ήταν θέμα του αρχείου - άλλη ταινία. το ίδιο αρχείο με coreavc δεν πάει πάνω από 40fps ενω με ffdshow μόνο παίζει νερό.
δηλαδή ενώ άλλα αρχεία τα παίζει νερό σε άλλα παρουσιάζει σπασίματα και κολλήματα. χρησιμοποιώ evr cp για να βλέπω τις μπάρες με τις ροές. η χρήση του madvr δεν φαίνεται να αλλάζει την κατάσταση.
δεν είναι θέμα επεξεργαστή μιας και δεν είναι λογικό να παίζει br αθικτα rips νερό και να κολλάει σε κάτι ματρόσκες με χαμηλό bitrate.
με χρήση μόνο του ffdshow video decoder όλα παίζουν νερό
σε σχέση με την παρέμβαση που κάνει το svp.
σε αρχεία bdmv μου φαίνεται όντως λιγότερο παρεμβατικό (δεν λέω ότι δεν υπάρχει) αλλά δεν παρουσιάζει καθόλου artifacts ακόμα και σε δύσκολα πλάνα (αρένα σταδίου τίγκα από θεατές να κτυπιούνται και η κάμερα πάνω στη σκηνή). τις πιο έντονες διαφορές τις παρατήρησα στον drummer.
σε ματρόσκες 1080p φαίνεται σαφώς εντονότερη η παρέμβαση + soap effect. σε ταινίες με κοντινά πλάνα και γρήγορη κίνηση της κάμερας (saving private ryan- blackhawk down) πιστεύω ότι βλέπεις τη μεγαλύτερη δυνατή διαφορά. σε σχέση με το αρχικό avisynth script (οδήγος Γιάννη Χατζηγεωργίου) τα artifacts είναι πολύ λιγότερα (δοκιμές με top gun στα πλάνα των αερομαχιών) με εξαίρεση κάποιες σκηνές (πχ εισαγωγική στο dark knight) όπου κάποια κτίρια φαίνονται σεισμόπληκτα.
σε ματρόκες 720p η τάση είναι η ίδια όμως τα artifacts είναι πολύ περισσότερα και κάποιες φορές ενοχλητικά (δοκιμές με les chevaliers du ciel στα πλάνα με τα δίλιτρα).
για όλα τα παραπάνω μιλάω για 60fps.
από οτι βλέπω δεν απέχουν πολύ οι παρατηρήσεις μας.
Οσο πιο βαρβάτο είναι το αρχείο (μεγαλύτερο bitrate) τοσο λιγότερο μπορείς να ανεβάσεις τις ρυθμίσεις.
ενω αντίθετα στα μικρα bitrate 720p Μπορείς να ανεβάσεις πολύ τις ρυθμίσεις αλλα έχεις πολλa artifacts,
λιγο πολύ αναμενόμενο λογω της χαμηλής ποιότητας του αρχικού video.
ΕΙναι σαν να βάζεις turbo σε yhundai Atos
vas να σε ρωτήσω και κάτι αλλο?
ποιες ρυθμίσεις αλλαζεις συνήθως? Δηλαδή ποιες ανεβάζεις πρώτες όταν σε πέρνει απο θεμα CPU?
vas_papavas
23-06-2011, 19:00
παίζω με 60fps και με default ρυθμίσεις. δεν χρησιμοποιώ lav - coreavc για τον παραπάνω λόγο (σπασίματα) και είμαι στα 70-80% cpu με μόνο ffdshow.
εχθές σε κάποιο 720άρι δοκίμασα την επιλογή recalculation of vectors - recalculate with blocks dividing και είδα κάποια βελτίωση στα artifacts. δεν αυξάνει πολύ την επεξεργαστική ισχύ ούτε στα 1080.
επίσης δοκίμασα ένα custom refresh στα 59κάτι και το madvr μου βγάζει 1 repeated frame κάθε 50 λεπτά ενώ με την default 60 είχα 1 κάθε 40 δευτερόλεπτα.
Ioanna123
23-06-2011, 22:09
Παιδια λυστε μου παρακαλω μια απορια:
Στον madVR τι συνισταται να εχουμε, ποιο ειναι το σωστο??
PC levels --> 0-255 ?
ή
TV levels --> 16-235 ?
Τι πρεπει να βαζουμε για να παιζουν σωστα οι ταινιες (που ειναι YUV color space)?
Kostas_Y
23-06-2011, 23:16
Παιδια λυστε μου παρακαλω μια απορια:
Στον madVR τι συνισταται να εχουμε, ποιο ειναι το σωστο??
PC levels --> 0-255 ?
ή
TV levels --> 16-235 ?
Τι πρεπει να βαζουμε για να παιζουν σωστα οι ταινιες (που ειναι YUV color space)?
Σκηνη απο το Game of Thrones: Ο Ned Stark μιλάει με τον Lord Varys σε ένα μπουντρούμι που φωτίζεται μόνο απο τον πυρσό στο χέρι του Varys. Με 0-255 βλέπω μόνο τους δύο ηθοποιούς και το φως του πυρσού σε μια άκρη της οθόνης. Με 16-255 το πλάνο ανοίγει και φαίνεται όλο το μπουντρούμι, με το φως του πυρσού να φωτίζει τους πέτρινους τοίχους.
Ότι και να κάνω στα σκοτεινά πλάνα χάνεται πληροφορία στα crushed blacks των PC levels
Ioanna123
23-06-2011, 23:50
Σκηνη απο το Game of Thrones: Ο Ned Stark μιλάει με τον Lord Varys σε ένα μπουντρούμι που φωτίζεται μόνο απο τον πυρσό στο χέρι του Varys. Με 0-255 βλέπω μόνο τους δύο ηθοποιούς και το φως του πυρσού σε μια άκρη της οθόνης. Με 16-255 το πλάνο ανοίγει και φαίνεται όλο το μπουντρούμι, με το φως του πυρσού να φωτίζει τους πέτρινους τοίχους.
Ότι και να κάνω στα σκοτεινά πλάνα χάνεται πληροφορία στα crushed blacks των PC levels
Ακριβως!
Για αυτο το πραγμα μιλαω και εγω και δεν ειναι νομιζω αναγκαιο να αναφερω κι εγω σκηνες απο συγκεκριμενες ταινιες που χανω πληροφορια στις πολυ σκοτεινες ή και πολυ φωτεινες σκηνες! Σε ολες γινεται...
Οποτε, ελατε ρε παιδια να το ξεκαθαρισουμε ολοι μαζι, με τον madVR εχει να κανει:
-- Ειναι το 0 - 255 (PC levels), σωστο για την αναπαραγωγη ταινιων?
-- Γιατι λεει ο δημιουργος του οτι "απαιτει" 0-255 levels, γιατι λεει οτι αυτο ειναι το προτεινομενο και το σωστο??
-- Εστω οτι θετουμε 0 - 255 οταν βλεπουμε ταινιες! ΠΩΣ μπορουμε να ξαναεμφανισουμε την χαμενη (καμμενη?) πληροφορια μας? Με πειραγμα του gamma ΜΕΣΑ απο τον madVR? Με πειραγμα του gamma απο την τηλεοραση μας?
Για πεστε...
???
Υσ: για το ιδιο θεμα ρωτησα και στο thread της τηλεορασης μου (http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=77575&page=68)
Γιάννης Χατζηγεωργίου
24-06-2011, 00:39
Ιωάννα, μην παιδεύεσαι...
Βάλε τη ρύθμιση στο 16-235 και πείραξε το gamma για να φέρεις καλή ισορροπία στα χαμηλά και στα ψηλά IRE (ούτε κρασαρίσματα, ούτε καψίματα....ούστ και τα πέπλα). Πριν από αυτά, ρυθμίζεις κόντραστ και φωτεινότητα με τα πατερνάκια του avforums και είσαι οκ.
Εφόσον μπορούμε softwarικά να πειράξουμε και να φέρουμε το gamma είμαστε οκ!!
Κάθε συσκευή έχει τα όριά της και τις μετρήσεις της. Δεν μπορώ να πιάσω το μαύρο της Κούρο όσα 0-255 και να της βάλω. Αντιθέτως, καίω τα λευκά και κρασσάρω τα μαύρα χάνοντας λεπτομέρεια.
Δεν γνωρίζω γιατί ο τύπος προτείνει ντε και καλά 0-255. Και τις 2 συσκευές που έχω (προβολέα και τηλεόραση) τις έχω ρυθμίσει όσο καλύτερα μπορούσα με 16-235.
Ioanna123
24-06-2011, 07:46
Καλημερα :)
Λοιπον παιδια, εμενα βασικα με μπερδεψαν / ανησυχησαν τα patterns που χρησιμοποιησα για το (ψευτο)-καλιμπραρισμα.
Οταν χρησιμοποιουμε τον madVR renderer πρεπει να θετουμε PC levels (0 - 255), αν φυσικα η τηλεοραση το δεχεται, που νομιζω οτι οι περισσοτερες συγχρονες το δεχονται.
Διαβασα 5 πραγματα και αν καταλαβα καλα, ο λογος που πρεπει να οριζουμε 0 - 255 στο madVR ειναι οτι αυτος αναλαμβανει να κανει την μετατροπη των color spaces, οποτε αν του στελνεις 16-235 γινεται κατι σαν διπλη μετατροπη ή μετατροπη 2 φορες.
Οριστε τι λεει ο ιδιος ο developer του madVR:
No. With RGB Full, the data rendered by madVR is sent to the display 1:1 without any changes. Only this way madVR can guarantee highest quality. With RGB Limited, the GPU driver stretches the data behind madVR's back, which will damage image quality.
Επισης, οριστε τι απανταει σε ενα χρηστη με nVidia καρτα γραφικων (http://forum.doom9.org/showpost.php?p=1507960&postcount=8343)
Τελος, οριστε τι απανταει και στον "δικο μας" Portioli (http://forum.doom9.org/showpost.php?p=1507241&postcount=8233) οταν, αναμμεσα σε αλλα, τον ρωταει και για την "σκοτεινια" σε ορισμενες σκηνες.
Προσωπικα, ενω το nVidia control panel μου επιτρεπει να θεσω YCbCr444 color space (ή digital color format οπως το λεει), το αφησα στο RGB. Επισης αφησα Other applications to control color settings. Στον madVR ορισα 0 - 255, και αν καμμια ταινια μου φανει πολυ σκοτεινη, απλα θα ορισω ενα διαφορετικο gamma και τερμα. Ολα τα παραπανω σε THX mode στην τηλεοραση μου.
Αυτα, και σορυ για την "αναστατωση" ---> το οτι χανω πληροφορια ηταν απλα ιδεα μου...εκανα αποπειρες με TV levels (16-235), και απλα ανοιξε-ξεπλυθηκε η εικονα χωρις να αποκαλυψει τιποτα παραπανω.
Οποτε σορυ.
Ευχαριστω
warewolf73
24-06-2011, 11:40
Να προσθεσω το εξης προς σκεψη:
Στη δικη μου tv μπορω να επιλεξω μεσα απο το ccc να της δινει YCbCr444/ή 2:2:2 αλλα τοτε εμφανινεται μια πρασινη γραμμη καθετα αριστερα στην ακρη του panel. Oποτε, αναγκαστικα ειμαι με RGB.
Στο full RGB χανω σιγουρα πληροφορια οταν ο renderer ειναι και αυτος 0-255.
Ομως...
Σε ενα patern του avia ii καλιμπραροντας την φωτεινοτητα, ενω υποτιθεται οτι πρεπει να βλεπω (οταν δυναμωσω πολυ την φωτεινοτητα) αριστερα στην οθονη 2 κινουμενες μπαρες, εγω δεν τις βλεπω ποτέ να εμφανιζονται. (Ουτε με ρυθμιση 16-235)
Αρα λοιπον, μηπως εχει να κανει με ολα αυτα και η τηλεοραση. ?
Μηπως καποιες tv δεν μπορουν να απεικονισουν την πληροφορια. ? (Εχουν και τα ορια τους οπως λεει ο Γιαννης πιο πανω)
Απο την αλλη, αρκετοι ειναι αυτοι οπου εχουν ακριβα μοντελα tv οπου υποτιθεται οτι δινουν ρεστα στην εικονα.
Παραπονιουνται και αυτοι οτι χανουν πληροφορια στην εικονα στα σκοτεινα πλανα. ?
Τελικα συμβαινει σε ολους, η σε μερικους το προβλημα γενικα με την ρυθμιση 0-255 (pc level) . ?
Ioanna123
24-06-2011, 11:55
Να προσθεσω το εξης προς σκεψη:
Στη δικη μου tv μπορω να επιλεξω μεσα απο το ccc να της δινει YCbCr444/ή 2:2:2 αλλα τοτε εμφανινεται μια πρασινη γραμμη καθετα αριστερα στην ακρη του panel. Oποτε, αναγκαστικα ειμαι με RGB.
Στο full RGB χανω σιγουρα πληροφορια οταν ο renderer ειναι και αυτος 0-255.
Ομως...
Σε ενα patern του avia ii καλιμπραροντας την φωτεινοτητα, ενω υποτιθεται οτι πρεπει να βλεπω (οταν δυναμωσω πολυ την φωτεινοτητα) αριστερα στην οθονη 2 κινουμενες μπαρες, εγω δεν τις βλεπω ποτέ να εμφανιζονται. (Ουτε με ρυθμιση 16-235)
Αρα λοιπον, μηπως εχει να κανει με ολα αυτα και η τηλεοραση. ?
Μηπως καποιες tv δεν μπορουν να απεικονισουν την πληροφορια. ? (Εχουν και τα ορια τους οπως λεει ο Γιαννης πιο πανω)
Απο την αλλη, αρκετοι ειναι αυτοι οπου εχουν ακριβα μοντελα tv οπου υποτιθεται οτι δινουν ρεστα στην εικονα.
Παραπονιουνται και αυτοι οτι χανουν πληροφορια στην εικονα στα σκοτεινα πλανα. ?
Τελικα συμβαινει σε ολους, η σε μερικους το προβλημα γενικα με την ρυθμιση 0-255 (pc level) . ?
Γεια σου :)
Δεν ξερω να απαντησω στις αποριες σου, διοτι προκειται περι θεματων που δεν με εχουν απασχολησει. Θυμαμαι ομως αμυδρα οτι στα περισσοτερα απο αυτα που ρωτας εχω δει απαντησεις σε αυτο εδω το thread (http://forum.doom9.org/showthread.php?t=146228). Ειναι μεγαλο, αλλα κανε ενα κοπο να το περασεις λιγο: θα βρεις απαντηση σε πολλα! :)
Εγω προσωπικα σε ολα αυτα τα πραγματα δεν συγκρατω πληροφοριες. Απλα ψαχνω και βρισκω, εφαρμοζω και τα ξεχναω. Καποια λιγα τα αποθηκευω σε ενα Word document. Δεν επιβαρυνω τον εγκεφαλο και την μνημη μου με επουσιωδη και εφημερα πραγματα...
Καλημερα :)
Ps: καλο ειναι να γραφει ο καθενας τι πηγη χρησιμοποιει (πχ. τι καρτα γραφικων, τι software player), τι τηλεοραση, και τι ειδους αρχεια αναπαραγει.
warewolf73
24-06-2011, 12:25
Γεια σου :)
ι στα περισσοτερα απο αυτα που ρωτας εχω δει απαντησεις σε αυτο εδω το thread (http://forum.doom9.org/showthread.php?t=146228).
Ps: καλο ειναι να γραφει ο καθενας τι πηγη χρησιμοποιει (πχ. τι καρτα γραφικων, τι software player), τι τηλεοραση, και τι ειδους αρχεια αναπαραγει.
Το εχω διαβασει παλαιοτερα και εγω αυτο.
Η απορια μου ηταν μηπως δεν ευθυνεται ο renderer 100%, αλλα μηπως καποιες συσκευες προβολης παιζουν και αυτες το ρολο τους (λογικο εν μερη)
Δοκιμαζοντας και εγω πριν λιγο αυτο που εκανες και εσυ, (pc level 0-255, και πειραγμα gamma) μηπως ισοσταθμισω την χαμενη πληροφορια, παρατηρησα το εξης:
χρησιμοποιησα τις ταινιες hulk, transformers, και sincity με mpc και F.I. και madvr με ati 4890. και philips pf427621d/10
Κατεληξα στα εξης:
1) Ναι, οντως με pc level 0-255 ξαναπηρα την πληροφορια στα σκοτεινα, (sincity) χρειαστηκε ομως να βαλω το gamma απο 2.20 στο 1.80 στον madvr. Μπορω να πω οτι ειχα και ελαχιστη περισσοτερη. (θα πρεπει να ξανα κανω αρκετες δοκιμες και βραδυ)
2) Ισχυει ομως και αυτο που ειπε ο Χατζηγεωργιου πιο πανω. Δηλαδη, με 0-255 απεκτησα (ισως οριακα) καμμενο λευκο.
Θα πρεπει να κανω αρκετες δοκιμες για να σιγουρευτω ομως οτι η εικονα ειναι χωρις πεπλο μεν, με πιο πολλη πληροφορια ή ιση, δε.
Με το γρηγορο τεστ που εκανα λεω με επιφυλαξη οτι τα πραγματα ισοσταθμιζονται πειραζοντας το gamma.
warewolf73
24-06-2011, 13:12
Ξεχασα να αναφερω οτι για να παρω την ιδια ακριβως πληροφορια στα σκοτεινα οι ρυθμισεις επρεπε να ειναι ως εξης:
0-255, gamma 1.90 ή
16-235 gamma 2.20
Και αφου ειδα καποια πλανα ακομη κατεληξα στα εξης για την ρυθμιση 0-255.
+ Ρυθμιζοντας το gamma ωστε να υπαρχει ακριβως η ιδια πληροφορια στα σκοτεινα, (και οσο γινεται περισσοτερη) το πεπλο ειναι λιγοτερο.
- Η εικονα ειναι πλεον σαν να εχω ενεργοποιησει καποιο dynamic contrast οπου δεν μου αρεσει και τοσο γιατι χανω μια καποια κινηματογραφικη αισθηση οπου ειχα πριν με 16-235.
- Το λευκο καιγεται στις υπερφωτισμενες σκηνες, πραγμα που με ενοχλει παρα πολυ.
Μπορω να ζησω με λιγο πεπλο στην εικονα, δεν αντεχω ομως με τιποτε το καμμενο λευκο.
Ειμαι περιεργος να ακουσω κι αλλους οταν δοκιμασουν ολα τα παραπανω, ποια ειναι η δικη τους αποψη.
Διορθώστε με αν κάνω λάθος...
Ότι υπάρχει προς θέαση, είτε είναι dvd είτε blu-ray είτε encoding είναι κωδικοποιημένο σε 16-235, έτσι δεν είναι;;;
Για ποιό λόγο κάποιος να "ευρύνει" την πληροφορία;;
ή μήπως καταλαβαίνω λάθος;;;
Ioanna123
24-06-2011, 17:31
Διορθώστε με αν κάνω λάθος...
Ότι υπάρχει προς θέαση, είτε είναι dvd είτε blu-ray είτε encoding είναι κωδικοποιημένο σε 16-235, έτσι δεν είναι;;;
ή μήπως καταλαβαίνω λάθος;;;
Λογω απειριας δεν ειμαι η καταλληλοτερη να απαντησω αλλα οριστε τι λεει στα features του madVR (πρωτη σελιδα του παραπανω site που δινω):
features:
- high quality chroma upsampling
- high quality scaling (bicubic, mitchell, lanczos, spline etc)
- high quality YCbCr -> RGB conversion
- gamut & gamma correction for display calibration
- full 16bit processing queue
- final 16bit processing result is dithered down to RGB output bitdepth
- bypasses graphics card's video (damage) algorithms
- all work is done via GPU shaders
- no shortcuts, highest quality has priority over anything else
Οποτε, οποιος θελει να χρησιμοποιει madVR -- ο καλυτερος renderer αυτη τη στιγμη-- πρεπει να σεβεται τις ρυθμισεις που προτεινει...
edit:
Επισης, παραθετω ενα κομματι απο αυτο εδω το μυνημα: (http://forum.doom9.org/showpost.php?p=1271418&postcount=4)
".....
For us HTPC users it's even worse: The graphics cards do not offer any way for us developers to output untouched YCbCr data. Instead we have to use RGB.
...."
Γιάννης Χατζηγεωργίου
24-06-2011, 17:53
Ιωάννα, να σε ρωτήσω κάτι?
Τις τιμές που γράφεις (1,90-2,20) στο gamma με τι τις μετράς? Θέλω να πω, ποιο φωτόμετρο-χρωματόμετρο χρησιμοποιείς?
Ioanna123
24-06-2011, 18:43
Ιωάννα, να σε ρωτήσω κάτι?
Τις τιμές που γράφεις (1,90-2,20) στο gamma με τι τις μετράς? Θέλω να πω, ποιο φωτόμετρο-χρωματόμετρο χρησιμοποιείς?
Τις συγκεκριμενες τιμες gamma δεν τις ανεφερα εγω αλλα ο warewolf73 (http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=1056139032&postcount=178)
Εγω δεν διαθετω calibration device, ειναι ομως στα σχεδια μου να αποκτησω ενα, μιας και εχω 2 monitors και μια TV τωρα, στο δωματιο μου μονο...
Γιάννης Χατζηγεωργίου
24-06-2011, 19:03
Έχεις δίκιο, λάθος δικό μου.
Η ερώτηση, επομένως, απευθύνεται στον warewolf...;)
warewolf73
24-06-2011, 23:49
Έχεις δίκιο, λάθος δικό μου.
Η ερώτηση, επομένως, απευθύνεται στον warewolf...;)
Παραλειψη μου. Δεν χρησιμοποιησα κατι.
Χρησιμοποιησα μονο τα ματια μου.
Οι τιμες που εδωσα δεν ηταν απολυτες. Απλα, παγωσα την εικονα σε καποια συγκεκριμενη σκηνη και υστερα εναλλασομουν στις ρυθμισεις ( pc/tv level- ανεβοκατεβαζοντας το gamma)και πατουσα apply.
Μεχρι την στιγμη που διαπιστωσα οτι ειχα την ιδια πληροφορια στα σκοτεινα (δεν εχανα) και την ιδια ποσοτητα πεπλου.
Εννοειται οτι οι τιμες ειναι κατα προσεγγιση...ματιου.
Στοχος μου δεν ηταν το καλιμπραρισμα, αλλα να διαπιστωσω προχειρα αν το gamma θα εφτιαχνε την πληροφορια στα σκοτεινα οταν ειχα 0-255.
Με τις τιμες που εδωσα πιο πανω καταφερα να παρω το επιθυμητο λοιπον αποτελεσμα, με την διαφορα του καμμενου λευκου και την αισθηση οτι η εικονα ηταν σαν να ειχα ενεργοποιησει στην tv dynamic contrast.
Oποιοσδηποτε πειραματιστει, θα βρει εκεινες τις τιμες gamma/ pclevel οπου θα καταφερει το ιδιο, ανεξαρτητα για το ποιες θα ειναι οι δικες του τιμες.
Επαναλαμβανω, δεν με πειραξε τοσο η αισθηση του contrast, οσο το λευκο.
Δοκιμες θα ξανακανω απο εβδομαδα με μια samsung 46pf86 που θα εχω στην κατοχη μου. Ισως με εκεινη, παραμεινω με 16-235 αλλα να εχω λιγοτερο πεπλο. (ελπιζω)
Γιάννης Χατζηγεωργίου
25-06-2011, 00:12
Φίλε warewolf73, ευχαριστούμε για τις πληροφορίες!!!-bye-
Απλώς ήθελα να πω ότι θέμα ρύθμισης του gamma με το μάτι είναι λιγάκι δίκοπο μαχαίρι διότι χωρίς μετρητικό δεν γνωρίζουμε πόση και ποια πληροφορία πρέπει να περνάει είτε στα χαμηλά είτε στα ψηλά IRE. Π.χ. μπορεί να ρυθμίζουμε το gamma σε μια σκοτεινή σκηνή ώστε να παίρνουμε περισσότερη λεπτομέρεια υπερεκθέτοντας την εικόνα. Ποιος μας λέει ότι κάτι τέτοιο είναι σωστό? Ποιος μας λέει ότι αν είχαμε μετρητικό και καρφώναμε το gamma στο 2,2 θα έπρεπε ντε και καλά να βλέπουμε τη συγκεκριμένη λεπτομέρεια?
Αν κάνουμε την ανάποδη διαδικασία (με τα 0-255) για να πάρουμε ''καλύτερα μαύρα'' τότε πρέπει να πειράξουμε το γάμμα στο φωτεινότερό του πεπλάροντας όλη την εικόνα, γι' αυτό έγραψα πιο πάνω ότι κάθε συσκευή έχει τα όριά της. Αλχημείες μπορούμε να κάνουμε πολλές, από 'κει και πέρα μένει να καταλήξουμε αν μας ικανοποιεί κάτι τέτοιο ή προτιμούμε να ρυθμίζουμε τις συσκευές μας μέχρι εκεί που φθάνουν.
Γιάννης Χατζηγεωργίου
25-06-2011, 00:19
Με τις τιμες που εδωσα πιο πανω καταφερα να παρω το επιθυμητο λοιπον αποτελεσμα, με την διαφορα του καμμενου λευκου και την αισθηση οτι η εικονα ηταν σαν να ειχα ενεργοποιησει στην tv dynamic contrast.
Είναι φυσιολογικό να συμβαίνει κάτι τέτοιο μιας και φώτισες το gamma για να αντισταθμίσεις τη χασούρα στα χαμηλά. Ειδικά, αν σκεφτείς ότι πολλές συσκευές μετά τα 40-50 IRE έχουν την τάση να ''φωτίζονται''. Επομένως, υπολογίζω χονδρικά και μπακαλίστικα ότι αν έφερες καλά τα χαμηλά με gamma 1,9, στα 70-80 IRE έπαιζες με 1,6...
warewolf73
25-06-2011, 00:33
Φίλε warewolf73, ευχαριστούμε για τις πληροφορίες!!!-bye-
. Ποιος μας λέει ότι κάτι τέτοιο είναι σωστό? Ποιος μας λέει ότι αν είχαμε μετρητικό και καρφώναμε το gamma στο 2,2 θα έπρεπε ντε και καλά να βλέπουμε τη συγκεκριμένη λεπτομέρεια?
.
Συμφωνω. Οπως ειπα στοχος δεν ηταν το καλιμπραρισμα.
Απλα χρησιμοποιησα σαν σημειο αναφορας ''σωστης εικονας'' μια ρυθμιση που ειχα σαν χρυση τομη μεταξυ πεπλου και πληροφοριας στα σκοτεινα.
ΕΙχα κατασταλαξει λοιπον (αναλογα και τις ταινιες) με 16-235 και gamma επαιζα απο 2.20 εως 2.35 maximum αναλογα το υλικο.
Σαφως και οι συγκεκριμενες ρυθμισεις μπορει να ηταν λαθος αφου ειται μπορει να εκοβαν ή να εδιναν πιο πολυ φως στα σκοτεινα.
Σαν σημειο αναφορας θα επρεπε να εχω μια καλιμπραρισμενη εικονα με οργανα.
Αλλα οπως προανεφερα, στοχος δεν ηταν το καλιμπραρισμα (και το αν θα βλεπω σωστα ή οχι) αλλα να διαπιστωσω αν ο ισχυρισμος της Ιωαννας ευσταθουσε.
Φυσικα ακομη και τωρα παραδεχομαι οτι (στο δικο μου σαραβαλιασμενο πανελ) με 0-255 και το αντιστοιχο gamma εξαφανιζοταν η αισθηση του πεπλου τοσο που η εικονα ηταν καλυτερη στον τομεα ομιχλη/θολουρα, απο το να εχω 16-235 και πιο πολυ gamma.
Βλεπεις, εχω και πολυ clouding/ backlight bleeding πλεον και αυτα δεν με αφηνουν να σχηματισω κατασταλαγμενη αποψη ακομη.
θα επανελθω με την samsug (μεταχ/νη) οπου την ειδα και εχει ελαχιστο.
Εχει και καλυτερο μαυρο, οποτε υποθετω οτι ισως εκει το πεπλο με 16-235 θα ειναι λιγοτερο.
Γιάννης Χατζηγεωργίου
25-06-2011, 00:39
Ναι αδερφέ, κατάλαβα απόλυτα τη σκέψη σου και τι προσπάθησες να πετύχεις. Δεν υπάρχει καμμιά μομφή από μέρους μου (μακρυά από μας). Μια γενική τοποθέτηση έκανα...-bye--bye-
ΥΓ
Και 'γω όταν ''ρυθμίζω'' με το μάτι, ο μόνος μου μπούσουλας είναι να φεύγει το πέπλο στα χαμηλά.:smile:
Portioli
25-06-2011, 04:25
2) H tv ανιχνευεται σαν philips tv και ο ccc της δινει RGB 4:4:4 PC STANDARD.
Eχει και μια αλλη επιλογη αν θυμαμαι σε RGB 4:4:4 studio limited RGB οπου το δοκιμασα και εγινε η εικονα σαν να εβαλα σε renderer 16-235.
Οποτε μαλλον κρατω αυτη τη ρυθμιση στο pixel format της ΑΤΙ μεχρι να αντικαταστησω την τβ οπου ελπιζω να εχει πιο πολλες ρυθμισεις απο την philips.
3) Ενω ειπες να μην πειραξω το pixel format της καρτας , τελικα μονο απο εκει αλλαξε η εικονα.
Δεν καταλαβαινω τι εννοεις να βαλω τον madvr στα tv levels. Προανεφερα οτι στις επιλογες, ειναι στα 0-255, αλλα ειναι γκρι και δεν με αφηνει να αλλαξω σε 16-235. απο τις επιλογες του renderer.
Ενω πριν με evr custom μπορουσα.
-- Ειναι το 0 - 255 (PC levels), σωστο για την αναπαραγωγη ταινιων?
-- Γιατι λεει ο δημιουργος του οτι "απαιτει" 0-255 levels, γιατι λεει οτι αυτο ειναι το προτεινομενο και το σωστο??
-- Εστω οτι θετουμε 0 - 255 οταν βλεπουμε ταινιες! ΠΩΣ μπορουμε να ξαναεμφανισουμε την χαμενη (καμμενη?) πληροφορια μας? Με πειραγμα του gamma ΜΕΣΑ απο τον madVR? Με πειραγμα του gamma απο την τηλεοραση μας?
λοιπόν να τα πάρουμε λίγο απο την αρχή όσον αφορά τα color conversions και γιατί ο Madshi προτείνει αυτά που προτείνει.
τΟ μεγαλύτερο πρόβλημα είναι οτι τα αρχεία/δισκάκια μας χρησιμοποιούν διαφορετικό τρόπο
αποθηκευσης του χρώματος, απο αυτόν που διαχειρίζονται οι συσκευές μας.
τα αρχεία/bluray το χρωμα ειναι αποθηκευμένο ψηφιακα σε YCbCr και οι τηλεοράσεις ,Players διαχειρίζονται RGB.
Γιατί δεν γίνεται να έχουμε RGB σε ολη τη διαδρομή? ΓΙατι ακόμα και τα δισκάκια bluray δεν εχουν χώρο να αποθηκεύσουν
το raw data του αρχείου video. OΠότε αναγκαστικα συμπιέζουμε το χρώμα ψηφιακά σε ΥCbCr 4:2:0.
Το αμέσως επόμενο πρόβλημα που προκύπτει, είναι ότι τα καλώδια HDMI (ακόμα και το 1.4) ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ να μεταφέρουν αυτή την συμπιεσμένη πληροφορία.
Οπότε πρέπει να καπως να γίνει η μετατροπή του χρώματος
Αυτος ειναι ο λόγος, που ενω θεωρητικά (αφου εχουμε να κανουμε με ψηφιακή πληροφορία) θα έπρεπε να
βλέπουμε την ιδια εικόνα απο όλα τα bluray Player/Htpc/media players, καποια έχουν καλύτερη εικόνα απο κάποια άλλα.
Αυτη ειναι η διαφορά ενός καλου player να κάνει σωστά :
(i) τη μετατροπη (color conversion) από YCbCr:4:2:0 σε RGB και μετα
(ii) τη διαχείριση του χρώματος(color space handling) του 4:2:2 , 4:4:4 & RGB που εχει ρυθμιστεί ο Player να επεξεργαστεί και να δωσει στην τv απο το 0:0:0(μαυρο) εως το 255:255:255 (λευκό).
Ο madshi λέει ότι στα HTPC η όλη διαδικάσία είναι ακόμα πιο δύσκολη,
γιατί το PC δεν μπορεί να δώσει YCbCr χωρίς να το πειράξει. ΟΤαν μια κάρτα λέει οτι δινει YCbCr ουσιαστικά
κανει το YCbCR --->RGB --> YCbCr. Σε αυτές τις μετατροπές εννοείται ότι έχουμε απώλεια εικόνας.
Ο madshi αντ`αυτού προτείνει μονο μια μετατροπή απο YCbCr-->RGB για αυτό και λέει να ρυθμίσουμε το pixel format σε 4:4:4 &
Για καλύτερη αποτυπωση της δυναμικής περιοχής θέλει ολο το χρώμα , (προφανώς 0-255 > 16-235)
Ουσιαστικά σου λέει σε αυτό ειμαι καλός ,έτσι έχω ρυθμίσει το πρόγραμα ,έτσι δουλεύει σωστά.
Mε default τα settings και στον Madvr και στην καρτα το αποτελεσμα με τον EVR θα έιναι λιγο πολύ το ίδιο.
Απο κεί και μετα εκτός της δουλειας του renderer έχει παρα πολύ σημασία το πως θα διαχειριστέι και η τηλεόραση αυτή τη μετατροπή.
Αυτο ειναι καθαρα θεμα τηλεόρασης. Υπαρχουν τηλεορασεις που δεν εχει διαφορα το RGB με το YCbCr. ΣΕ αλλες υπαρχει προβλημα.
Ενω οι τηλεοράσεις είναι RGB native, ειναι ρυθμίσμενες να πέρνουν κυρίως ΥCbCr και να το μετατρέπουν αυτές σε RGB.
Για αυτό και η πρώτη δουλειά που πρέπει να κάνουμε είναι να ρυθμίσουμε το προβολέα/tv στο να πέρνει RGB.
Εμεις αυτο που πρέπει να επιλέξουμε πρωτον ειναι ποιες εισοδοι της τηλεορασης δουλευουν καλύτερα .
Και οταν λεμε καλυτερα εννουμε ποιες μας παρεχουν ουδετερη και φυσική εικόνα.
Μετα πρεπει να επιλεξουμε τι μας ταιριάζει περισσότερο.
Να παιζουμε με EVR/TMT5/PowerDVD & YCbCr ή με MadVR και FullRGb?
επειδή έχω δει πολλά παράπονα και εδώ και στα ξένα φορα
και επειδή είχα και γω πρόβλημα. ΜΕρικα τρικ που λυνουν το πρόβλημα.
ρυθμιζουμε απο τα win7 στην recommended ανάλυση, και παίζουμε στο ccc με τις Basic αναλυσεις σαν να ειναι
pc-monitor. Αν θεσουμε αναλυση μια απο τις HDTV, οι ΑΤΙ εχουν μια τάση να τα κανουν θαλασσα με τα black levels. Aυτη η επιλογή συνήθως εξαφανίζει
τις επιλογες 4:4:4 , 4:2:2 απο το Pixel format
Κοιταζουμε το Manual Πως αλλαζει το input color format απο YCbCr σε RGB. Πολλες τηλεορασεις δεν εχουν μενου για αυτή τη ρυθμιση αλλα κατι παρεμφερές.
Στις Lg πχ αν βαλεις Input :PC ,blacκ levels: high εχεις το ιδιο αποτελεσμα.
Οι περισσότερες τηλεοράσεις ειδικα οι πιο παλιες εχουν σε καποιο HDMI την ενδειξη (DVI) Αυτο το hdmi δεχεται RGB.
Αν εχουμε DVI συνδεουμε απο εκεί.
Ioanna123
25-06-2011, 10:23
Ευχαριστουμε Portioli για τις πληροφοριες που παραθετεις!
Συγχαρητηρια!
Μια παρακληση μονο, αν γινεται: επειδη δεν εχει ολος ο κοσμος που διαβαζει αυτα τα θεματα ΑΤΙ καρτες γραφικων, ας γινεται μια διευκρινηση σε τι καρτες αναφερονται οσοι γραφουν ή ακομα καλυτερα ας γραφονται πιο γενικοι οροι.
Τελος, οριστε και (αλλος) ενας οδηγος για σωστες ρυθμισεις madVR, all the way (http://72.9.159.100/avs-vb/showpost.php?p=20554796&postcount=267)
Υσ: Portioli μηπως ξερεις στην δικη μου Panasonic G30 46" απο που μπορω να δω ή να ορισω αν δουλευει στο RGB (0 - 255)?
Γιάννης Χατζηγεωργίου
25-06-2011, 11:12
Εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω ποια η χρησιμότητα του 0-255 όταν:
1. Μιλάμε για ταινίες (μαύρο 16, άσπρο 235).
2. Τα πατερνάκια για ρύθμιση είναι φτιαγμένα με την παραπάνω λογική.
3. Το σωστό gamma είναι το 2,2 (άντε στο τσακίρ κέφι το 2,3 χαμηλά).
4. Με λίγα λόγια, αφού δεν υπάρχει τέτοια πληροφορία στις ταινίες, τι την χρειαζόμαστε?
Portioli
25-06-2011, 11:28
αλλο το colorspace που ειναι αποθηκευμενη η πληροφορια και αλλο το ευρος του χρώματος.
οταν γινεται η μετατροπή απο YCbCr 4:2:0 σε 4:2:2,4:4:4: RGB
ο Player εχει την υποχρέωση
να αποδώσει το χρωμα σωστά σε όλο το χρωματικό ευρος.
ΑΛλο θεμα το τι μπορεί να κάνει και να αποδωσει η ο Player/ΤV σωστα.
Γιάννης Χατζηγεωργίου
25-06-2011, 11:39
Μα δεν μιλάω μόνο για το μέσο και τη συμπεριφορά του (τηλεόραση, προβολέα), μιλάω για το υλικό. Το υλικό δεν είναι γραμμένο σε 16-235??
Καταλαβαίνω αυτό που γράφεις για το χρώμα, Portioli, αλλά, δεν σου κάνει εντύπωση ότι τα στάνταρντς στις ρυθμίσεις καθώς και τα πάτερνς που χρησιμοποιούνται για το καλιμπράρισμα ξεκινάνε με το παραπάνω σαν δεδομένο?:nounder:
Portioli
25-06-2011, 11:56
ειναι ακόμα πιο εξειδικευμένη κουβέντα αυτή και φυσικα δεν μπορώ να απαντήσω εγώ γιατί δεν ειμαι επαγγελματίας calibrator. Φυσικα και υπάρχει πληροφορία 16- & 235+
στα bluray, προφανώς με τέτοιου είδους καλιμπράρισμα κρυβουμε αυτή την πληροφορια, η επειδη η tv μας δεν μπορεί να την αποδωσει δεν ασχολουμαστε.
Ioanna123
25-06-2011, 12:10
2. Τα πατερνάκια για ρύθμιση είναι φτιαγμένα με την παραπάνω λογική.
Πανω σε αυτο ηθελα να ρωτησω και 'γω κατι:
Εστω οτι η τηλεοραση μας δεχεται και μπορει να παιξει σε RGB δηλαδη σε χρωματικο ευρος 0 - 255. Πως την (ψευτο)-καλιμπραρουμε τοτε? Οπως (ψευτο)-καλιμπραρουμε τα monitor του υπολογιστη μας? Διοτι θεωρητικα, οταν η τηλεοραση ειναι ρυθμισμενη σε RGB color space, εργαλεια οπως το AVSHD 709 ή άλλα, δεν μπορουν να κανουν δουλεια.
Ειμαι σωστη σε αυτο ή χανω κατι?
Ioanna123
25-06-2011, 12:16
Καταλαβαίνω αυτό που γράφεις για το χρώμα, Portioli, αλλά, δεν σου κάνει εντύπωση ότι τα στάνταρντς στις ρυθμίσεις καθώς και τα πάτερνς που χρησιμοποιούνται για το καλιμπράρισμα ξεκινάνε με το παραπάνω σαν δεδομένο?:nounder:
Μια εικασια κανω:
ΜΗΠΩΣ τα standards των callibration patterns δημιουργηθηκαν με το σκεπτικο οτι θα το βαλεις (το δισκακι) στο Blu-ray player σου και θα κανεις τις οποιες ρυθμισεις? ΧΩΡΙΣ δηλαδη να παρεμβαλεται Ηλεκτρονικος Υπολογιστης, με την καρτα γραφικων του κλπ κλπ?
Portioli
25-06-2011, 12:22
οταν μετραμε με colorimeter/spectometer μετραμε το χρώμα που αποτυπωνεται στην οθόνη οχι το ψηφιακό σήμα που βγαζει ο player.
αλλο μηχανημα θελουμε για να μετρησουμε το χρωμα σε ενα προβολεα, και αλλο για να παρουμε μετρησεις σε ενα bluray player.
Ioanna123
25-06-2011, 12:23
Εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω ποια η χρησιμότητα του 0-255 ....
Να σου πω την αληθεια?
Ουτε και εγω το εχω αντιληφθει 100% αυτο το θεμα.
Απο την στιγμη ομως που εχω επιλεξει madVR και απο τη στιγμη που ο δημιουργος του ο ιδιος λεει να θεσουμε 0-255 (ή RGB ή PC levels) στον madVR αλλα ΚΑΙ σε "ολη την αλυσιδα" = καρτα γραφικων και τηλεοραση, ε απλα τον εμπιστευομαι και το κανω :)
Ioanna123
25-06-2011, 12:26
οταν μετραμε με colorimeter/spectometer μετραμε το χρώμα που αποτυπωνεται στην οθόνη οχι το ψηφιακό σήμα που βγαζει ο player.
ΑΝ απαντας σε μενα, να πω οτι (φυσικα) ΔΕΝ αναφερομαι σε χρηση color meters... Ποσοι απο εμας, μη επαγγελματιες, διαθετουν τετοιες συσκευες?!
Εγω μιλαω για ενα (ψευτο)-καλιμπραρισμα, μια ρυθμιση better said, με διαφορα patterns και προγραμματα, που βρισκουμε free στο Internet.
Οποτε η ερωτηση παραμενει: ΑΝ η τηλεοραση μας δουλευει σε RGB (0 - 255), τοτε πως την ψευτο-ρυθμιζουμε? Οπως ρυθμιζουμε τα monitors των υπολογιστων μας?
Γιάννης Χατζηγεωργίου
25-06-2011, 12:30
Πανω σε αυτο ηθελα να ρωτησω και 'γω κατι:
Εστω οτι η τηλεοραση μας δεχεται και μπορει να παιξει σε RGB δηλαδη σε χρωματικο ευρος 0 - 255. Πως την (ψευτο)-καλιμπραρουμε τοτε? Οπως (ψευτο)-καλιμπραρουμε τα monitor του υπολογιστη μας? Διοτι θεωρητικα, οταν η τηλεοραση ειναι ρυθμισμενη σε RGB color space, εργαλεια οπως το AVSHD 709 ή άλλα, δεν μπορουν να κανουν δουλεια.
Ειμαι σωστη σε αυτο ή χανω κατι?
Ό,τι χάνεις εσύ, χάνω και 'γω...
τα ίδια λέμε!-bye-
vas_papavas
25-06-2011, 12:44
καλημερούδια επειδή χάθηκα και μάλλον είμαι στη γύρα για νέο εγκέφαλο.
pc με madvr και κάρτα γραφικών nvidia και προβολέας epson 3200. σύνσεδη dvi->hdmi
1) για τη σύνδεση του προβολέα με bl player λένε να βάζουμε έξοδο στο player σε YCbCr. στις επιλογές της κάρτας γραφικών υπάρχει επιλογή για (rgb ή YCbCr). όταν το αλλάξουμε στο info του προβολέα αλλάζει το signal από rgb σε component. που το βάζουμε ????
2) στο madvr στα levels τά βάζουμε σε 16-235 σωστά????
3) επίσης υπάρχει στον προβολέα (φαντάζομαι και στα άλλα προβολικά μέσα -tv κλπ) και η επιλογή hdmi range - normal και expanded ή όπως αλλιώς λέγεται . αυτή η ρύθμιση από normal σε expanded "ξεπλένει - πεπλιάζει" την εικόνα. μήπως αυτό είναι σαν το 0-255 --> 16-235
Ioanna123
25-06-2011, 13:08
pc με madvr και κάρτα γραφικών nvidia και προβολέας epson 3200. σύνσεδη dvi->hdmi
1) για τη σύνδεση του προβολέα με bl player λένε να βάζουμε έξοδο στο player σε YCbCr. στις επιλογές της κάρτας γραφικών υπάρχει επιλογή για (rgb ή YCbCr). όταν το αλλάξουμε στο info του προβολέα αλλάζει το signal από rgb σε component. που το βάζουμε ????
2) στο madvr στα levels τά βάζουμε σε 16-235 σωστά????
3) επίσης υπάρχει στον προβολέα (φαντάζομαι και στα άλλα προβολικά μέσα -tv κλπ) και η επιλογή hdmi range - normal και expanded ή όπως αλλιώς λέγεται . αυτή η ρύθμιση από normal σε expanded "ξεπλένει - πεπλιάζει" την εικόνα. μήπως αυτό είναι σαν το 0-255 --> 16-235
Προσωπικη αποψη, αν θες την ακολουθεις.
Ειπες --->PC με NVidia + madVR (με MPC-HC ε?) + προβολεας.
Οποτε:
1) RGB
2) PC LEVELS (0 - 255)
3) EXPANDED αλλα τσεκαρε και το Manual του EPSON σου να δεις τι ακριβως σημαινει αυτο το expanded. Τελικα θεσε τον να αναπαραγει σε RGB.
vas_papavas
25-06-2011, 13:24
μέχρι στιγμής αυτο κάνω αλλά με το 3 στο normal. σε normal έχω πολύ καλυτερο contrast από το expanded αλλά χάνεται πληροφορία στα μαύρα.https://lh3.googleusercontent.com/-r9JPduo7VEw/TXy7xizsYFI/AAAAAAAADn4/gQzZ_WBr9L8/s1600/Epson+EH-TW3200+HDMI+video+range.gif
μου φαίνεται σαν κάτι αντίστοιχο το 0-255 και 16-235
προσπαθώ από εδώ να βγάλω άκρη.
http://www.audioholics.com/tweaks/calibrate-your-system/hdmi-black-levels-xvycc-rgb
Ioanna123
25-06-2011, 13:33
μέχρι στιγμής αυτο κάνω αλλά με το 3 στο normal. σε normal έχω πολύ καλυτερο contrast από το expanded αλλά χάνεται πληροφορία στα μαύρα.https://lh3.googleusercontent.com/-r9JPduo7VEw/TXy7xizsYFI/AAAAAAAADn4/gQzZ_WBr9L8/s1600/Epson+EH-TW3200+HDMI+video+range.gif
μου φαίνεται σαν κάτι αντίστοιχο το 0-255 και 16-235
http://www.audioholics.com/tweaks/calibrate-your-system/hdmi-black-levels-xvycc-rgb
Απο το monitor που "σε βλεπω" αυτη τη στιγμη (Dell U2311H) εμενα προσωπικα μου φαινεται καλυτερο το expanded σου. Αυτο βεβαια δεν λεει τιποτα διοτι ουτε μπροστα στον προβολεα σου δεν ειμαι αλλα και παλι, εσυ αποφασιζεις τι σου αρεσει.
Εγω αυτο που ξερω ειναι οτι οταν χρησιμοποιεις madVR renderer θα πρεπει το μεσο προβολης (τηλεοραση κλπ) να λειτουργει σε RGB mode (0 - 255). Μπορεις να το βαλεις και σε 16-235, αν δεν την "παλευεις" αλλα καλυτερα ειναι το RGB, αν βεβαια το μεσο προβολης σου το υποστηριζει.
Ioanna123
25-06-2011, 13:40
Μια γνωμη:
Το αρθρο που διαβαζεις εχει : last modified June 02, 2008
Καλυτερα ειναι να διαβαζουμε πιο συγχρονους οδηγους διοτι πολλα συμβαινουν / αλλαζουν...
Portioli
25-06-2011, 13:51
δεν υπαρχει λόγος να τρελένεσαι. Δεν λέμε τιποτα περίεργο.
Οταν εχεις ενα bluray player στα Options
του HDMI Μπορείς να επιλέγεις color space ( 4:4:4,4:2:2 RGB )
Συνυθως recommended επιλογή ειναι το Auto Και κανονίζει το
bluray player αναλόγως την ΤV , τι θα βγαλει. (Συνήθως 4:2:2)
Αυτο κάνεις και εδώ, μόνο που διαλέγεις RGB.
O mashi σου λεει οτι εγω δεν μπορώ να βγαλω YCbCr
oπως κανενα προγραμα στο PC αν δεν το κανω πρωτα RGB .
Αν βαλλεις τη καρτα σε FullRGB 4:4:4 γλυτωνεις μια μετατροπη απο RGB σε YCbCr και την αντιστοιχη απώλεια ποιότητας.
Αν δεν μπορει το προβολικό να παίξει το RGB , παραμένεις σε YCbCr
και ουσιαστικά δεν βλέπεις καμία διαφορα απο τους αλλους player
ΤΜΤ5,PowerDVD,EVR etc
Ioanna123
25-06-2011, 14:13
Οποτε η ερωτηση παραμενει: ΑΝ η τηλεοραση μας δουλευει σε RGB (0 - 255), τοτε πως την ψευτο-ρυθμιζουμε? Οπως ρυθμιζουμε τα monitors των υπολογιστων μας?
Ας απαντησω μονη μου στην ιδια μου την ερωτηση, μιας και πιστευω οτι βρηκα την λυση και ισως βοηθηθει και καποιος αλλος.
-- Ψευτο-καλιμπραρουμε(*) την τηλεοραση μας ΚΑΙ με τους 2 τροπους!
Δηλαδη, οταν βλεπουμε μεσω MPC-HC και madVR ψευτο-καλιμπραρουμε την TV μας οπως και το monitor του PC μας. Με τα προγραμματα και τα patterns που χρησιμοποιουνται για αυτη τη διαδικασια.
Και επισης την ψευτο-καλιμπραρουμε και για χρηση σε αναλογικα/ψηφιακα τηλεοπτικα καναλια ή για χρηση με external media players/blu-ray players, με την βοηθεια software οπως AVSHD 709 κλπ. Αυτο το πετυχαινουμε αναπαραγωντας τα video των πακετων αυτων με τον ενσωματωμενο media player της τηλεορασης μας! Προσωπικα το πετυχαινω επειδη το PC μου ειναι συνδεδεμενο με την TV μου βασει DLNA πρωτοκολλου, οποτε με δεξι κλικ + Play To, παιζω τα βιντεακια του AVSHD 709 για παραδειγμα, στην τηλεοραση μου.
Και εχει διαφορα, διοτι οταν παιζω τα ιδια βιντεακια με madVR στα PC levels (0 - 255), οι μπαρες του black clipping test (για παραδειγμα) δεν φαινονται να αναβοσβηνουν καθολου! Ενω οταν θεσω TV levels (16-235) στον madVR ή οταν παιξω το ιδιο test διαμεσου του ενσωματωμενου media player της TV μου, φαινονται κανονικα!
(*) ψευτο-καλιμπραρισμα: η διαδικασια που προσπαθουμε να κανουμε μονοι μας χωρις την βοηθεια οργανων και (κυριως) καποιου επαγγελματια.
Γιάννης Χατζηγεωργίου
25-06-2011, 14:39
Συνονόματη, ασφαλώς αναφέρεσαι στο πατερνάκι για τη ρύθμιση της φωτεινότητας. Στον προβολέα για να αναβοσβήνουν τα digital 17 κ.λ.π. (όταν παίζω 0-255) πρέπει να ανεβάσω το ρυθμιστικό της φωτεινότητας σχεδόν στο τέρμα για να τις δω. Δεν νομίζω ότι κάτι τέτοιο ενδείκνυται ούτε ότι είναι σωστό...
Ioanna123
25-06-2011, 15:07
Συνονόματη, ασφαλώς αναφέρεσαι στο πατερνάκι για τη ρύθμιση της φωτεινότητας. Στον προβολέα για να αναβοσβήνουν τα digital 17 κ.λ.π. (όταν παίζω 0-255) πρέπει να ανεβάσω το ρυθμιστικό της φωτεινότητας σχεδόν στο τέρμα για να τις δω. Δεν νομίζω ότι κάτι τέτοιο ενδείκνυται ούτε ότι είναι σωστό...
Το ιδιο και σε μενα: οταν παιζω το black clipping test του AVSHD 709 διαμεσου του MPC-HC+madVR στην τηλεοραση μου, οι μπαρες δεν αναβοσβηνουν καθολου παρα μονο αν ανεβασω την φωτεινοτητα στο 60! Και ειναι λογικοτατο αυτο μιας και (απ' οτι πιστευω) το AVSHD και τα παρομοια του εχουν δημιουργηθει για χρηση σε χρωματικο ευρος 16-235, ενω στην συγκεκριμενη περιπτωση η τηλεοραση δουλευει σε RGB, δηλαδη ευρος 0 - 255.
Πουθενα ομως δεν ειπα οτι αυτο ειναι σωστο ή οτι ετσι πρεπει να γινεται...
Αντιθετως ειπα οτι οταν χρησιμοποιουμε madVR και η TV μας ειναι στο RGB τοτε ΔΕΝ πρεπει να προσπαθουμε να την ψευτο-καλιμπραρουμε (να την ρυθμισουμε ρε παιδι μου) με εργαλεια οπως το AVSHD 709, αλλα θα πρεπει να την ρυθμιζουμε οπως ρυθμιζουμε τo monitor του υπολογιστη μας! Σαν monitor πρεπει να της φερομαστε και τα εργαλεια και τα patterns ρυθμισης monitors πρεπει να χρησιμοποιουμε!
Οταν ομως δουλευει σαν TV (ή τελος παντων ανεξαρτητα απο το PC) τοτε μπορουμε να χρησιμοποιουμε AVSHD 709 (ή αλλα παρομοια). Για παραδειγμα εγω μολις πριν λιγο μετεφερα ολο το 709 σε usb-stick και μια χαρα δουλευουν τα patterns και τα βιντεακια που εχει.
Ελπιζω τωρα να εγινα κατανοητη.
Τελος να πω οτι προσωπικα δεν ξερω τι ακριβως συμβαινει με προβολεις διοτι δεν ειχα και δεν εχω προβολεα.
Γιάννης Χατζηγεωργίου
25-06-2011, 15:15
Πουθενα δεν ειπα ομως οτι αυτο ειναι σωστο ή οτι ετσι πρεπει να γινεται...
Ελπιζω τωρα να εγινα κατανοητη.
Πουθενά δεν έγραψα ή υπεννόησα ότι είπες ή υποστήριξες κάτι τέτοιο. Γενική διαπίστωση έκανα (που ενδεχομένως να είναι και λάθος) απ' όσα διαβάζω...
Ελπίζω και 'γω να έγινα κατανοητός.-bye-
Ioanna123
25-06-2011, 15:22
Συγνωμη αλλα δεν με αφηνει να κανω edit στο μυνημα μου οποτε προσθετω τα εξης:
Συμπερασμα:
-- Ρυθμισε την τηλεοραση σου με εργαλεια για Monitors ωστε να βλεπεις σωστα ταινιες διαμεσου του υπολογιστη σου με madVR
-- Ρυθμισε την τηλεοραση σου με εργαλεια οπως AVSHD 709 ωστε να βλεπεις σωστα τηλεοραση ή ταινιες απο τον ενσωματωμενο media player της.
Διαφορετικο color space χρησιμοποιουν!
...και φυσικα τα παραπανω ειναι προσωπικες εκτιμησεις και αντιληψεις. Ας με διορθωσει με στοιχεια οποιος νομιζει οτι κανω λαθος.
Ioanna123
25-06-2011, 15:40
Πουθενά δεν έγραψα ή υπεννόησα ότι είπες ή υποστήριξες κάτι τέτοιο. Γενική διαπίστωση έκανα (που ενδεχομένως να είναι και λάθος) απ' όσα διαβάζω...
Ελπίζω και 'γω να έγινα κατανοητός.-bye-
Α ενταξει :)
Επειδη οπως το ειπες, νομισα οτι εννουσες οτι εγραψα κατι λαθος...
Που μπορει και να γραφω καποια πραγματα λαθος διοτι απειρη ειμαι και μαθαινω ακομη!
Σχετικα με αυτο που παρατηρεις εσυ--->
" Στον προβολέα για να αναβοσβήνουν τα digital 17 κ.λ.π. (όταν παίζω 0-255) πρέπει να ανεβάσω το ρυθμιστικό της φωτεινότητας σχεδόν στο τέρμα για να τις δω. Δεν νομίζω ότι κάτι τέτοιο ενδείκνυται ούτε ότι είναι σωστό..."
Αυτο σου συμβαινει επειδη προσπαθεις να "καλιμπραρεις" τον προβολεα σου με το AVSHD 709 που ειναι για ευρος 16-235...
Φερσου στον προβολεα σου σαν να ειναι monitor Η/Υ στην συγκεκριμενη στιγμη (μιας και λειτουργει σε RGB), χρησιμοποιησε τα καταλληλα εργαλεια, και μια χαρα θα παει!
Γιάννης Χατζηγεωργίου
25-06-2011, 15:44
Φερσου στον προβολεα σου σαν να ειναι monitor Η/Υ στην συγκεκριμενη στιγμη (μιας και λειτουργει σε RGB), χρησιμοποιησε τα καταλληλα εργαλεια, και μια χαρα θα παει!
Γιατί να κάνω κάτι τέτοιο από τη στιγμή που δεν έχω διαπιστώσει, μέχρι στιγμής, καμμία χρησιμότητα του 0-255 έναντι του 16-235. Αν αποδειχθεί κάτι τέτοιο, ευχαρίστως να κάνω αυτό που γράφεις...;)
Portioli
25-06-2011, 19:47
Γιατί να κάνω κάτι τέτοιο από τη στιγμή που δεν έχω διαπιστώσει, μέχρι στιγμής, καμμία χρησιμότητα του 0-255 έναντι του 16-235. Αν αποδειχθεί κάτι τέτοιο, ευχαρίστως να κάνω αυτό που γράφεις...;)
Απο την άλλη βέβαια, αν είχαμε ένα bluray player σαν το oppo που είναι μετρημένο και αποδίδει 100% σωστά απο το 0 Μέχρι το 255 ( ειτε 4:4:4 ,ειτε 4:2:2, ειτε RGB) σίγουρα δεν θα του βάζαμε ρυθμιση στο output 16-235. Το 16-235 είναι μια έκπτωση που κάνουμε στο χρώμα σε συγκεκριμένα προβολικα μέσα, επειδή δεν μπορούν να αποδώσουν σωστά ολοκληρο το χρωματικο ευρος
Ioanna123
25-06-2011, 22:16
Εσυ αποφασιζεις. Οποτε, as you wish...
Το θεμα "0-255" VS "16-235" ομως, εχει αποδειχθει παρα πολυ καλα στο forum του developer του madVR, ασχετως αν εμεις οι απλοι χρηστες του, δεν μπορουμε να το εκφρασουμε/εξηγησουμε 100%. Απο τη στιγμη που δηλωνει ο δημιουργος του οτι πρεπει να παιζεις σε 0-255 για να παρεις το 100% του, εμενα δεν μου χρειαζεται τιποτε αλλο!
Δεν ξερω βεβαια τι βλεπεις εσυ, και απο που βλεπεις, κλπ κλπ.
Οπως ξερεις πολυ καλα υπαρχουν "1522" πραγματα και παραμετροι που παιζουν ρολο στο τι θα δεις τελικα στην οθονη ή/και το πανι σου...
warewolf73
27-06-2011, 11:18
Επειδη συνεχισα να σκαλιζω, να αναφερω και τα εξης.
Ειχα αναφερει οτι σε ενα pattern του AVIA 2 δεν εβλεπα τις κινουμενες μπαρες (που επρεπε να δω οταν ανεβαζα την φωτεινοτητα στην tv) Αυτο το pattern απο οσο εψαξα το αναφερουν και σαν ρυθμιση Blacker-than-Black (Below Black) Test Patterns.
Διαβασα και λιγο εδω http://www.audioholics.com/tweaks/calibrate-your-system/hdmi-black-levels-xvycc-rgb
Αποφασισα λοιπον να δοκιμασω να βαλω οχι μονο τον madvr σε 16-235, αλλα και την ΑΤΙ μεσα απο τον ccc να δινει και αυτη 16-235.
Αμεσως εμφανιστηκαν οι κινουμενες μπαρες στο pattern και συνεχισα αφηνοντας την ati ετσι, να παιζω με τον madvr.
Δοκιμαζοντας και καποια αλλα patterns (black,white clipping) διαπιστωσα οτι αναλογα με το αν εβαζα 16-235 ή 0-255, πότε εχανα (μπαρες που αναβοσβηνουν στο pattern) λευκο, πότε μαυρο.
Τελικα, πειραζοντας την φωτεινοτητα της tv καθως επισης το gamma του madvr εβαλα τετοιες τιμες ωστε να κλιπαρουν λιγο το λευκο και λιγο το μαυρο για να συμψηφισω τα πραγματα.
Δηλαδη τωρα ειμαι με ati 16-235, madvr 0-255, gamma 2,00.
Ποιες οι διαφορες με πριν ;
1) εχω ιδια πληροφορια μαυρου (ισως λιγο πιο πολυ)
2) δεν εχω τοσο πολυ καμμενο λευκο.
3) υπαρχει (μαλλον) περισσοτερο χρωματικο ευρος στο γκρι.
4) Οταν εχω επιλεξει στον madvr 0-255 (ανεξαρτητως απο ολες τις υπολοιπες ρυθμισεις) βλεπω τεχνουργηματα, ή halo, ή και τα δυο, στις ακμες περιγραμματος των σωματων ανθρωπων οταν κινουνται γρηγορα σε σταθερο πλανο.
Αυτο το ειχα ψιλοπαρατηρησει και πριν και νομιζα οτι επρεπε να πειραξω κατι στο F.I. Ομως η αληθεια ειναι οτι οταν βαλω 16-235 και στην ΑΤΙ και στον madvr, και τις πιο χαλια ρυθμισεις να βαλω στο script του FI δεν βλεπω τεχνουργηματα με τιποτε. Ομως η εικονα εχει πεπλο που διορθωνεται μονο με πειραγμα gamma που θα οδηγησει σε σκοτεινιασμα της ταινιας πολυ.
Μεχρι τωρα ειχα δοκιμασει 16-235 μονο ή στον madvr ή στην ΑΤΙ, ποτέ ομως ταυτοχρονα και στα δυο μαζι. Για δοκιμαστε...
Εχω την αισθηση οτι οι διαβαθμισεις του γκρι ειναι πιο πολλες και δεν χανεται καμία πληροφορια πλεον, ομως το πέπλο και τα ξεπλυμενα χρωματα ειναι εμφανη αλλα δεν υπαρχει ιχνος artifacts, halo κλπ οτι ρυθμισεις και να βαλεις στο FI.
Θα ελεγα λοιπον να ξαναπειραματιστειτε με paterns και με ταινιες παιζοντας με τον madvr (0-255,16-235, gamma) καθως και με την φωτεινοτητα στην tv, αλλα εχοντας συνεχεια την καρτα γραφικων να δινει 16-235 rgb στην tv, για να δειτε τι θα συμβει σε εσας.
warewolf73
27-06-2011, 11:33
Δεν προλαβα να κανω edit οποτε να προσθεσω:
Τελος θα ελεγα οτι εχοντας την ΑΤΙ σε 0-255, και προσπαθωντας με τον madvr (gamma, 0-255,16-235) καταφερνα να συμψηφησω λιγο τα πραγματα (οχι πεπλο, να βλεπω αντικειμενα στα σκοτεινα πλανα) αλλα με την ΑΤΙ σε 16-235 βλεποντας ξανα το sincity ειχαν την αισθηση οτι ειχα πιο μεγαλη διαβαθμιση του γκρι, ενω πριν ηταν περισσοτερο black&white ενα πραγμα.
Portioli
27-06-2011, 14:26
έχουμε μπερδέψει πάρα πολλά πράγματα σε ένα νημα.
Αλλο το καλιμπράρισμα της οθόνης, άλλα τα color spaces, άλλο τα color conversions άλλο τα luminance levels άλλο το color management στον Player. (renderer η decoder). Για το τελευταίο έχει ανοιξει πρόσφατα και θέμα εδώ (http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=81459).
με πολύ πιο έμπειρα μάτια.
Ioanna123
27-06-2011, 19:48
.....
Θα ελεγα λοιπον να ξαναπειραματιστειτε με paterns και με ταινιες παιζοντας με τον madvr (0-255,16-235, gamma) καθως και με την φωτεινοτητα στην tv, αλλα εχοντας συνεχεια την καρτα γραφικων να δινει 16-235 rgb στην tv, για να δειτε τι θα συμβει σε εσας.
Γεια σου.
Χαιρομαι που εχεις φτασει σε καποιο επιθυμητο για σενα αποτελεσμα ή εισαι κοντα σε αυτο. Προσωπικα προτιμω "RGB all the way" απο τη στιγμη που η Panasonic G30 μου και η nVidia GTX260 καρτα γραφικων μου, το δεχονται και το υποστηριζουν.
Συγκεκριμενα, εχω θεσει την καρτα γραφικων μου σε RGB και τον madVR σε 0 - 255. Την τηλεοραση μου οταν δουλευει με το PC (AV-->HDMI2), την εχω "καλιπραρει / ρυθμισει" οπως εχω "καλιμπραρει / ρυμθισει" τα Monitors μου: με το Windows Calibration tool (Win7, 64bit εχω). Το τσεκαρα και με διαφορα test patterns για monitors που βρηκα, και ολα καλα!
Οταν η τηλεοραση λειτουργει σαν τηλεοραση, χρησιμοποιω το αναλογο software για να την ρυθμισω. Ενα παραδειγμα ειναι το AVSHD 709 το οποιο χωραει και στο stick-ακι μου, οποτε κλεινω εντελως το PC μου και ρυθμιζω την τηλεοραση. Αυτες οι ρυθμισεις οπως καταλαβαινετε ισχουν για την θεαση τηλεοπτικων καναλιων ή για αναπαραγωγη ταινιων με τον ενσωματωμενο media player της τηλεορασης. Απο τη στιγμη που η τηλεοραση μου λειτουργει ως extended desktop (σαν 2ο monitor δηλαδη) και αναλαμβανουν MPC-HC, madVR & σια, ισχυει το "καλιπραρισμα" του περιβαλλοντος των Windows. Οπως κανουμε για τα monitors.
Με ολα τα παραπανω ειμαι παρα πολυ ευχαριστημενη απο την αναπαραγωγη των συσκευων μου. Οι ταινες παιζουν μια χαρα απο το PC μου, πληροφορια δεν χανω και ουτε καιω τιποτα. Σε σπανιες περιπτωσεις ΙΣΩΣ πειραξω λιγο το gamma μεσα στον madVR, ρυθμιση που ειναι τοπικη, δηλαδη μονο για την συγκεκριμενη ταινια.
Το F.I. δεν το χρησιμοποιω, διοτι βλεπω παντα οσο υψηλοτερης ποιοτητας ταινιες μπορω. Θα του δωσω μια ευκαιρια καποια στιγμη ομως, θετοντας restore point στο PC μου και εγκαθιστοντας ολο εκεινο το πακετο που προσφερεται.
Ioanna123
27-06-2011, 20:29
.......
Διαβασα και λιγο εδω http://www.audioholics.com/tweaks/calibrate-your-system/hdmi-black-levels-xvycc-rgb
....
Οπως εχω ξαναγραψει το συγκεκριμενο αρθρο ειναι απο June 02, 2008 και τωρα εχουμε 2011. Δεν τα διαβασα ολο, αλλα για παραδειγμα λαμβανει υποψιν του τις απαιτησεις του madVR? I don't think so....
Γιάννης Χατζηγεωργίου
27-06-2011, 21:00
Οταν η τηλεοραση λειτουργει σαν τηλεοραση, χρησιμοποιω το αναλογο software για να την ρυθμισω. Ενα παραδειγμα ειναι το AVSHD 709 το οποιο χωραει και στο stick-ακι μου, οποτε κλεινω εντελως το PC μου και ρυθμιζω την τηλεοραση. Αυτες οι ρυθμισεις οπως καταλαβαινετε ισχουν για την θεαση τηλεοπτικων καναλιων ή για αναπαραγωγη ταινιων με τον ενσωματωμενο media player της τηλεορασης. Απο τη στιγμη που η τηλεοραση μου λειτουργει ως extended desktop (σαν 2ο monitor δηλαδη) και αναλαμβανουν MPC-HC, madVR & σια, ισχυει το "καλιπραρισμα" του περιβαλλοντος των Windows. Οπως κανουμε για τα monitors.
Όταν λες τηλεοπτικών καναλιών, εννοείς δορυφορικά HD?
Διότι, αν εννοείς SD, τα ανωτέρω πατερνάκια δεν μπορούν να σε βοηθήσουν.
Επίσης, δεν υπάρχει καλιμπράρισμα του περιβάλλοντος windows. Υπάρχει καλιμπράρισμα πάνελ. Αν δηλαδή ρυθμίσεις την Dell σου (έχουμε το ίδιο μόνιτορ παρεμπιπτόντως) με α ρυθμίσεις βάσει mad κ.λ.π., αυτό δεν σημαίνει ότι θα δείχνει ίδια στην Πανασόνικ είτε σε single, clone, extended mode και να είσαι.
Πρέπει να ξαναρυθμίσεις την Πανασόνικ από την αρχή.
Ioanna123
27-06-2011, 21:30
Όταν λες τηλεοπτικών καναλιών, εννοείς δορυφορικά HD?
Διότι, αν εννοείς SD, τα ανωτέρω πατερνάκια δεν μπορούν να σε βοηθήσουν.
Επίσης, δεν υπάρχει καλιμπράρισμα του περιβάλλοντος windows. Υπάρχει καλιμπράρισμα πάνελ. Αν δηλαδή ρυθμίσεις την Dell σου (έχουμε το ίδιο μόνιτορ παρεμπιπτόντως) με α ρυθμίσεις βάσει mad κ.λ.π., αυτό δεν σημαίνει ότι θα δείχνει ίδια στην Πανασόνικ είτε σε single, clone, extended mode και να είσαι.
Πρέπει να ξαναρυθμίσεις την Πανασόνικ από την αρχή.
Οχι.
Στην περιοχη μου δεν υπαρχει ουτε Digea ουτε δορυφορικα HD. Το εχω ξαναπει αυτο. Οταν λεω εγω τηλεοπτικα καναλια εννοω τα γνωστα αναλογικα καναλια (Mega, ET1, NET, Star κλπ). Εχουμε και NOVA εδω που μενω (μοιραζεται στην πολυκατοικια) αλλα δεν ειναι NOVA-HD. Ειναι απλη ΝΟVA.
Η εκφραση "καλιμπραρισμα/ρυθμιση του περιβαλλοντος Windows" ηταν ατυχης. Επρεπε να πω ΣΕ περιβαλλον Windows ή ακομα καλυτερα να μιλησω για "καλιμπραρισμα" οθονων. Παρ'ολη την μια (και μοναδικη) ατυχη εκφραση μου ομως, πιστευω οτι εγραψα ξεκαθαρα τι εννοω: δυο διαφορετικους τροπους χρησιμοποιησα για να ρυθμισω την τηλεοραση μου:
1) το calibration tool των Windows 7 οταν αυτη λειτουργει σαν extended desktop (= 2ο monitor = οταν αναπαραγει μεσω του PC μου). Τοτε ρυθμιζεται σαν monitor (δηλαδη για χρωματικο ευρος 0 - 255 ή αλλιως RGB color space.
και
2) τα γνωστα software πακετα για ρυθμισεις τηλεορασεων, οταν αυτη λειτουργει μονη της. Δηλαδη χωρις το PC. Τοτε που αναπαραγει αναλογικα τηλεοπτικα καναλια ή καμμια ταινια με τον ενσωματωμενο media player της, με usb stick. Τοτε εχει ρυθμιστει για 16-235.
Δεν εχω κανει κανενα λαθος, δεν χρειαζομαι καμμια περαιτερω ρυθμιση και παρακαλω οποιον αμφισβητει να ξαναδιαβασει προσεκτικα τι εχω γραψει. Μην το κουραζουμε αδικα...
Ευχαριστω.
Γιάννης Χατζηγεωργίου
27-06-2011, 21:39
2) τα γνωστα software πακετα για ρυθμισεις τηλεορασεων, οταν αυτη λειτουργει μονη της. Δηλαδη χωρις το PC. Τοτε που αναπαραγει αναλογικα τηλεοπτικα καναλια ή καμμια ταινια με τον ενσωματωμενο media player της, με usb stick. Τοτε εχει ρυθμιστει για 16-235.
Δεν εχω κανει κανενα λαθος, δεν χρειαζομαι καμμια περαιτερω ρυθμιση και παρακαλω οποιον αμφισβητει να ξαναδιαβασει προσεκτικα τι εχω γραψει. Μην το κουραζουμε αδικα...
Ευχαριστω.
Το λάθος στο επεσήμανα ευγενικά. Το REC-709, δηλαδή, τα πατερνάκια του avforums είναι μόνο για ρύθμιση HD υλικού και όχι για το σήμα του Mega. Τέλος, διαβάζω πολύ καλά τι γράφεις (το έβαλα και σε bold).
Επειδή, λοιπόν, δεν έχεις κανένα λάθος και είσαι αρκούντως απόλυτη και επιθετική, η επικοινωνία μας τελειώνει εδώ.
Καλό βράδυ και καλή συνέχεια...
Ioanna123
27-06-2011, 21:58
Το λάθος στο επεσήμανα ευγενικά. Το REC-709, δηλαδή, τα πατερνάκια του avforums είναι μόνο για ρύθμιση HD υλικού και όχι για το σήμα του Mega. Τέλος, διαβάζω πολύ καλά τι γράφεις (το έβαλα και σε bold).
Επειδή, λοιπόν, δεν έχεις κανένα λάθος και είσαι αρκούντως απόλυτη και επιθετική, η επικοινωνία μας τελειώνει εδώ.
Καλό βράδυ και καλή συνέχεια...
1) Πως αλλιως θα μπορουσες να μου επισημανεις το λαθος δηλαδη?! Περα απο ευγενικο τροπο?
2) Ετσι σου φαινεται εσενα η απολυτη επιθετικοτητα και αρνητικοτητα?! Μαλλον ειχες ασχημη μερα σημερα ε? Οκ, αλλα μην τα βγαζεις πανω σε ανθρωπους που δεν γνωριζεις καν...
3) Ισως εχεις δικιο για "τα πατερνάκια του avforums"... Ομως στην δικη μου τηλεοραση, αυτα τα λιγα που ετρεξα (και συγκεκριμενα αυτα του folder "Basic Settings") το ΜΟΝΟ που με εκαναν να "διορθωσω" ηταν να ανεβασω το Brightness κατα 1! Δεν εκανα δηλαδη και κανενα μεγαλο "κακο" ουτε και ρυθμισμα δεν χρειαζομαι! Και αλλωστε περα απο τα patterns και τα software, αυτο που παιζει τον τελικο ρολο ειναι το ματι! Και αν κατι μου κακο-καθοταν στο ματι θα το αλλαζα. Και αλλωστε "τα πατερνάκια του avforums" ειναι καταλληλοτατα για την ρυθμιση της τηλεορασης για την αναπαραγωγη ταινιων με τον ενσωματωμενο media player της!
Καλη συνεχεια και σε σενα και ....υπομονη! Super Moderator εισαι, το καλο παραδειγμα θα επρεπε να δινεις ;)
Kostas_Y
27-06-2011, 22:09
Νέα έκδοση madVR v0.66
* rewritten large parts of the OSD logic
* added APIs for media player devs to draw their OSDs/GUIs in exclusive mode
* added API for media player devs to disable the madVR seekbar
* fixed: OSD is now above subtitles instead of under
* OSD + seekbar are now drawn to full window size, not to video rect, anymore
* madVR debug OSD is now white with a dark background
* using higher internal precision for internal calculations now
* fixed a couple of bug in gamma / gamut / 3dlut processing
* instead of yRGB, madVR/yCMS are now using the measured display primaries
* improved compatability with uncompressed video files
* fixed: avisynth -> ffdshow -> RGB -> madVR produced upside down image
* fixed: seekbar showed up when playback monitor was positioned "under" primary
* simplified calibration settings a bit more
Γιάννης Χατζηγεωργίου
27-06-2011, 22:41
Καλη συνεχεια και σε σενα και ....υπομονη! Super Moderator εισαι, το καλο παραδειγμα θα επρεπε να δινεις ;)
Ευχαριστώ πολύ!!!
Με κάτι μέλη σαν και σένα που τα ξέρουν όλα, μου χρειάζεται οπωσδήποτε...-bye-
Ioanna123
28-06-2011, 01:48
Ευχαριστώ πολύ!!!
Με κάτι μέλη σαν και σένα που τα ξέρουν όλα, μου χρειάζεται οπωσδήποτε...-bye-
Καλα μην τρελενεσαι!:coool:
Ειπαμε, θα το κοιταξω το F.I.
-bye-
Προσωπική μου άποψη είναι ότι είναι ανώφελο να καλιμπράρεις ένα μέσο για θέαση τηλεοπτικών καναλιών καθ' ότι κάθε κανάλι κάνει τα δικά του. Υπάρχει διαφορά από κανάλι σε κανάλι, σε brightness, contrast, gamma, χρώματα σε όλα... Και να ρυθμίσει κάποιος για MEGA σίγουρα θα είναι αλλού το STAR για παράδειγμα. Και δεν είναι θέμα μέσου, αλλά πηγής...
Δημήτρης Δημητρακούδης
28-06-2011, 10:29
Αυτό εννοείται.. Ούτε καλά καλά brightness / contrast δεν έχει νόημα να προσπαθήσει να ρυθμίσει κανείς για τα ελληνικά κανάλια.
Το "ψητό" είναι τα BDs και τα MKV που προκύπτουν από αυτά, άντε και τα HD επεισόδια.
Τότε μιλάμε για αποκλειστικά REC709 χρωματικό πρότυπο και video levels.
Όπως είπε και ο φίλος portioli παραπάνω, πολλά πράγματα έχουν "μπει στο ίδιο τσουκάλι" σε αυτό το νήμα.
Το χρώμα είναι ένα πράγμα, το gamma είναι άλλο, τα levels είναι τρίτο. Όλα αυτά είναι ουσιαστικά ανεξάρτητα μεταξύ τους.
Προσοχή επίσης χρειάζεται και στο υλικό.. υπάρχουν κακοφτιαγμένα αρχεία, τα οποία έχουν λάθος levels ή flags των levels, με αποτέλεσμα να παίζουν λάθος και να ψαχνόμαστε..
Η ουσία πάντως είναι μία: Αν δεν γίνει έστω μια φορά επαγγελματικό καλιμπράρισμα στο μέσο μας με το συγκεκριμένο hardware και software που χρησιμοποιούμε (μέχρι και συγκεκριμένο driver version), δεν μπορούμε να έχουμε σωστό reference. Θα ρυθμίζουμε κατά κύριο λόγο στην τύχη (το gamma και το χρώμα τουλάχιστον)..
Ioanna123
28-06-2011, 11:15
Δημήτρης Δημητρακούδης + Zeb:
Εχετε απολυτο δικιο (φυσικα) σε οσα λετε για τα αναλογικα καναλια. Στα αναλογικα καναλια παιζω και γω με τα ρυθμιστικα της τηλεορασης οπως με βολευει (αν και συνηθως βλεπω σε ελαφρως πειραγμενο Cinema).
Καποιες υποτυπωδεις ρυθμισεις ομως, μπορουν να γινουν για την περιπτωση αναπαραγωγης ταινιων με τον ενσωματωμενο media player των τηλεορασεων. Και εγω σε αυτο περισσοτερο ηθελα να αναφερθω, ασχετα απο το αν δεν διατυπωθηκε σωστα.
Σχετικα με το πρωτυπο REC709, και αν εχω καταλαβει καλα, αυτο "παει" απο 16-235, ετσι? Οποτε πρεπει ολα να σεταρονται στο 16 - 235 χρωματικο ευρος (ή luminance level?). Σωστα?
Σωστα, ΑΝ ΔΕΝ χρησιμοποιουμε madVR. Απο τη στιγμη ομως που λεει ο δημιουργος του οτι RGB-all-the-way is the best, τοτε προσπαθουμε να ρυθμιζουμε σε RGB.
Τελος, φυσικα και το επαγγελματικο καλιμπραρισμα ειναι το καλυτερο ολων, ακομη και ενα σχετικο calibration με καποιο color-meter ειναι καλυτερο, αλλα....ιδωμεν! Με πρωτη ευκαιρια εγω θα το παρω παντως!
Ολα τα παραπανω ειναι προσωπικες αποψεις στις οποιες μπορει να κανω και λαθος.
Τελικα ειπα να κανω την υπερτατη προσπαθεια και να δοκιμασω τον Madvr + Lavcuvid παροτι δεν εχω δυνατο συστημα..(αναφερεται σε προηγουμενο post μου)
MPC-HC + FFDSHOW AUDIO DECODER + MADVR + LAVCUVID
Αφου εκανα τα απαραιτητα installation και ορισα τον Madvr στο output του MPC εβαλα τα εξης λιγα..
Madvr:
chroma upscaling Softcubic 100
Luma upscaling Lanczos tap 4
Luma downscaling Lanczos tap 4
Ολα αυτα σε 7bit βαθος
Lavcuvid ολα τικαρισμενα και prefer ΥV12
Nvidia setup : εχω αλλαξει απο RGB σε ycbcr444
Ξεκινησα με Avatar (m2ts 45GB)και Quantum of Solace (mkv 25GB) και ενω περιμενα να κολλησει το συμπαν ως προς μεγαλη μου εκπληξη ολα τρεχανε νερακι!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Το CPU usage δεν ξεπερασε ποτε το 47% ενω η GPU το ανωτερο που χτύπησε ηταν 79c:BDGBGDB55:
Κανενα σπασιμο, κανενα κολλημα η οτι αλλο αρνητικο υπαρχει (για τα δικα μου ματια), εικονα με οξυτητα, ωραια χρωματικη παλλετα χωρις καμμενο λευκο και εντονο μαυρο, απλα δεν περιμενα να εχει τετοια διαφορα απο τον EVR Custom pre.
Επισης αμεσοτατο seek σε οποιοδηποτε σημειο της ταινιας χωρις την παραμικρη υστερηση, ωραιοι και ευκρινεστεροι υποτιτλοι, πραγματικα ενα μεγαλο μπραβο στους ανθρωπους αυτους που ανιδιοτελως ομορφαινουν σε ποιοτητα τα HTPC μας.
Ioanna123
01-07-2011, 15:07
Τελικα ειπα να κανω την υπερτατη προσπαθεια και να δοκιμασω τον Madvr + Lavcuvid παροτι δεν εχω δυνατο συστημα..(αναφερεται σε προηγουμενο post μου)
Αφου εκανα τα απαραιτητα installation και ορισα τον Madvr στο output του MPC εβαλα τα εξης λιγα..
Madvr:
chroma upscaling Softcubic 100
Luma upscaling Lanczos tap 4
Luma downscaling Lanczos tap 4
Ολα αυτα σε 7bit βαθος
Nvidia setup : εχω αλλαξει απο RGB σε ycbcr444
Ξεκινησα με Avatar (m2ts 45GB)και Quantum of Solace (mkv 25GB) και ενω περιμενα να κολλησει το συμπαν ως προς μεγαλη μου εκπληξη ολα τρεχανε νερακι!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Το CPU usage δεν ξεπερασε ποτε το 47% ενω η GPU το ανωτερο που χτύπησε ηταν 79c:BDGBGDB55:
Κανενα σπασιμο, κανενα κολλημα η οτι αλλο αρνητικο υπαρχει (για τα δικα μου ματια), εικονα με οξυτητα, ωραια χρωματικη παλλετα χωρις καμμενο λευκο και εντονο μαυρο, απλα δεν περιμενα να εχει τετοια διαφορα απο τον EVR Custom pre.
Επισης αμεσοτατο seek σε οποιοδηποτε σημειο της ταινιας χωρις την παραμικρη υστερηση, ωραιοι και ευκρινεστεροι υποτιτλοι, πραγματικα ενα μεγαλο μπραβο στους ανθρωπους αυτους που ανιδιοτελως ομορφαινουν σε ποιοτητα τα HTPC μας.
Τον madVR τον εχεις σε 0 - 255? Aν οχι, κανε μια δοκιμη. Ορισε τον στα 0 - 255 (pc levels) και βαλε την nVidia σου σε RGB. Επισης, βαλε το chroma upscaling στο Catmull Rom.
Δες τις ιδιες ταινιες που αναφερεις παραπανω και γραψε τις εντυπωσεις σου, αναφεροντας και απο που βλεπεις (TV? Προβολεα? κλπ)
Ιωαννα, το Pc level στον Madvr το εχω ορισει σε 0-255.
Aπο την GPU εχω επιλεξει το Ycbcr γιατι το RGB στο δικο μου παλαιας τεχνολογιας προβολικο μεσο (LCD - LE37R72B) δειχνει αρκετα ξεπλυμενο.
Το Catmull Rom θα το δοκιμασω και θα επανελθω..
Ioanna123
01-07-2011, 16:07
Ιωαννα, το Pc level στον Madvr το εχω ορισει σε 0-255.
Aπο την GPU εχω επιλεξει το Ycbcr γιατι το RGB στο δικο μου παλαιας τεχνολογιας προβολικο μεσο (LCD - LE37R72B) δειχνει αρκετα ξεπλυμενο.
Το Catmull Rom θα το δοκιμασω και θα επανελθω..
OK :)
Να ξερεις ομως οτι απο τη στιγμη που χρησιμοποιεις madVR πρεπει "να εισαι RGB", all the way... Δηλαδη σε ολη την "αλυσιδα" --> καρτα γραφικων--->madVR--->Προβολικο μεσο (τηλεοραση κλπ) = ΟΛΑ RGB, αν γινεται...
Μηπως θα επρεπε να ρυθμισεις και λιγο την τηλεοραση σου? THX mode και τετοια εχει εσενα?
Οχι δεν εχει τετοια καλουδια ,μοντελο του '06 βλεπεις.
Γιατι RGB σε ολα και οχι Ycbcr?
Παντως η διαφορα στο ματι το δικο μου και της γυναικας τεινει ξεκαθαρα στο 2ο.
Ioanna123
01-07-2011, 17:04
Οχι δεν εχει τετοια καλουδια ,μοντελο του '06 βλεπεις.
Γιατι RGB σε ολα και οχι Ycbcr?
Παντως η διαφορα στο ματι το δικο μου και της γυναικας τεινει ξεκαθαρα στο 2ο.
RGB σε ολα, αν και μονο αν το set up σου το υποστηριζει, επειδη το προτεινει ο ιδιος ο δημιουργος (developer) του madVR. Διαβασε αν θελεις καποια μυνηματα στο forum του (http://forum.doom9.org/showthread.php?t=146228) και θα καταλαβεις... Πολλοι χρηστες του madVR εχουν ρωτησει πανω σε αυτο και στους περισσοτερους λεει οτι, αν υποστηριζεται, πρεπει να τιθεται ολη η "αλυσιδα" σε RGB. Σε καποιους που παραπονιουνται για διαφορα (σκοτεινιες, γκριζαρισματα κλπ) τους λεει οτι μπορουν και να το αλλαξουν.
Προσωπικα, τα παιζω ολα σε RGB, all the way, για να γλιτωνω ασκοπες μετατροπες...
Προβλημα με "ξεπλυμα" ή "γκριζο πεπλο" δεν αντιμετωπιζω.
ΑΝ καμμια φορα μου φανει καμμια ταινια περισσοτερο σκοτεινη απο το "κανονικο" = αυτο που αντεχει το ματι μου, ανεβαζω λιγο το Brightness (THX mode βλεπω, παντα)
(επισης, για την θεαση ταινιων αλλαζω και το gamma στον madVR, αυτοματα. Οπως αλλωστε γινεται και για το refresh rate της TV μου).
george k.
02-07-2011, 17:35
Μία ερώτηση προς τους έμπειρους κατόχους nvidia. Coreavc ή lav cuvid και γιατί; Επίσης lavfsplitter ή haali splitter; Ας βάλουμε στην άκρη ότι το coreavc κοστίζει. Αν μπορεί κάποιος ας μου δώσει 1 τεκμηριωμένη απάντηση.
george k.
05-07-2011, 12:49
Μία ερώτηση προς τους έμπειρους κατόχους nvidia. Coreavc ή lav cuvid και γιατί; Επίσης lavfsplitter ή haali splitter; Ας βάλουμε στην άκρη ότι το coreavc κοστίζει. Αν μπορεί κάποιος ας μου δώσει 1 τεκμηριωμένη απάντηση.
Γνωρίζει κανείς;
Portioli
05-07-2011, 13:56
θεωρητικά πάντα γιατί έχω ΑΤΙ, ο madVR 0.65+ έχει βγει λίγο βαρύς.
450GTS και πάνω απο κανονικές κάρτες ,από Low profile 430 και πάνω οριακά, αρκετοί τις clockaρουν για interlaced υλικό. Ο Αυγερινός Παπαδάκης εχει nVidia - 430 αμα μπει θα μας πει καλύτερα.
Παιδια καλημερα,
Οπως εχω αναφερει και σε προηγουμενο post το htpc που εχω βασιζεται στα εξης:
Intel Core 2 Duo 1.86, 2GB ram, Nvidia 9400GT και παιζω (μετα απο πολυ ψαξιμο) με
Madvr:
chroma upscaling Softcubic 50
Luma upscaling Softcubic 50
Luma downscaling Softcubic 50
Ολα αυτα σε 8bit βαθος
Θέλω λοιπον να κανω την μεταβαση και να παρω την Nvidia GT 430, εχοντας διαβασει οτι τεινει να λεγεται σαν htpc king αλλα εχω τις εξης αμφιβολιες:
Θα μου ζαλιζει τα αυτια? (καποιος που ηδη την εχει μπορει να μας πει εντυπωσεις??).
Να προτιμησω της Gigabyte με dual fan μηπως και ειναι λιγακι πιο αθορυβη?
Θα μπορεσω να ανεβασω την ποιοτητα της εικονας ( στο Luma downscale) σε Lanczos 4 η 8 taps, η θα κολλησει το συμπαν?
Γενικα θα δω διαφορα με το τωρα??
Ευχαριστώ, Τζίμης
Δημήτρης Δημητρακούδης
11-07-2011, 11:49
Η τωρινή κάρτα σου σίγουρα δεν "τραβάει" σε Lanczos?
Ναι σιγουρα, δοκιμασμενο οχι στο upscalling αλλα στο downscalling καθοτι εχω LCD με αναλυση 1366x768!
Καλα δεν λεω οτι χρειαζομαι καλυτερο downscalling απο την στιγμη που βλέπω 1920Χ1080 ματροσκες και m2ts?
Kostas_Y
11-07-2011, 13:36
Διαβάζω στο changelog του x264 encoder:
r2019
Fix resize filter crash with YUVJ* input pixfmt
r2018
RGB encoding support
Much less efficient than YUV444, but easy to support using the YUV444 framework.
r2017
4:4:4 encoding support
Πως επηρεάζουν αυτές οι προσθήκες την εικόνα που παίρνουμε απο τον MadVR?
Sorry αν η απάντηση είναι προφανής αλλά με τον πονοκέφαλο που έχω σήμερα δεν μπορώ ούτε το όνομα μου να θυμηθώ :p
Δημήτρης Δημητρακούδης
11-07-2011, 17:41
Ναι σιγουρα, δοκιμασμενο οχι στο upscalling αλλα στο downscalling καθοτι εχω LCD με αναλυση 1366x768!
Καλα δεν λεω οτι χρειαζομαι καλυτερο downscalling απο την στιγμη που βλέπω 1920Χ1080 ματροσκες και m2ts?
Μια χαρά τα λες!
Γιαρίμης Ηλίας
11-07-2011, 20:42
Καλά τα λές αλλά .... ποιό είναι το καλύτερο downscaling ???
Στα δικά μου μάτια πάντως φαίνεται καλύτερο το catmull rom
Καλά τα λές αλλά .... ποιό είναι το καλύτερο downscaling ???
Στα δικά μου μάτια πάντως φαίνεται καλύτερο το catmull rom
Δεν εχεις αδικο σε αυτο που λες αλλα θελω να δω εαν μπορω να παιξω και με τα πιο ισχυρα φιλτρα (Lanczos & Spline) σε βαθος και ποιοτητα εικονας.
Εχω βρει μια GTX430 με παθητικη ψυξη της Zotac, ομως πριν την αγορα εχω την αμφιβολια εαν θα μπορεσω να ανεβασω σε ποιοτητα διχως να εχω κολληματα?
Για παραδειγμα οταν βαζω σε downscalling Lanczos tap 3 μου κανει ψιλοκολληματα και σε 4 tap δεν το συζηταω καθολου...
Τι λετε θα μπορεσει η καρτα να επωμιστει το βαρος η θα εχω προβλημα??
Γιαρίμης Ηλίας
12-07-2011, 16:04
Τα ίδια και εγω με ΑΤΙ3650 ... σέρνεται στο downscaling με lanczos & Spline
Και απορώ γιατι στο upscale εχει πολύ μικρότερο πρόβλημα.
Δεν εχεις αδικο σε αυτο που λες αλλα θελω να δω εαν μπορω να παιξω και με τα πιο ισχυρα φιλτρα (Lanczos & Spline) σε βαθος και ποιοτητα εικονας.
Εχω βρει μια GTX430 με παθητικη ψυξη της Zotac, ομως πριν την αγορα εχω την αμφιβολια εαν θα μπορεσω να ανεβασω σε ποιοτητα διχως να εχω κολληματα?
Για παραδειγμα οταν βαζω σε downscalling Lanczos tap 3 μου κανει ψιλοκολληματα και σε 4 tap δεν το συζηταω καθολου...
Τι λετε θα μπορεσει η καρτα να επωμιστει το βαρος η θα εχω προβλημα??
κανεις με αποψη??
Αυγερινός Παπαδάκης
13-07-2011, 18:44
κανεις με αποψη??
Εγώ προσωπικά δεν θα αγόραζα με τίποτα κάρτα με παθητική ψύξη, αν ήθελα να χρησιμοποιήσω Madvr + Lavcuvid. Μιλάμε για χρήση της GT 430 κοντά στα όρια της (πάνω από 70% και βάλε) οπότε καταλαβαίνεις ότι αν το κάνεις θες κουτί με πολύ καλή ψύξη. Πάντως αν ανησυχείς για το θόρυβο, η δικιά μου είναι σχεδόν αθόρυβη (Palit GT 430).
Αυγερινε ευχαριστω για την απαντηση σου!
Το κουτι που εχω ειναι πληρες αεριζομενο (Xigmatek Asgard) με foul flow ανεμιστηρες των 120mm και διατηρω θερμοκρασιες core στους 30c και καρτας μαξιμουμ που εχω δει τωρα το καλοκαιρι 79c!
Θεωρω πως δεν θα εχω κανενα προβλημα απο θεμα ψυξης, αυτο που με ενδιαφερει πολυ σοβαρα και για να προχωρησω στην αγορα της ειναι εαν θα μπορω να παιξω με πιο δυνατα φιλτρα οπως προανεφερα...