PDA

View Full Version : Συνδεση 2 κεραιων UHF.



TZE28
09-06-2011, 21:59
Συνδεσα 2 κεραιες uhf στον ιδιο ενισχυτη για να μπορω να πιανω τα ψηφιακα αλλα και τα αναλογικα καναλια.Δυστυχως ομως ενω τα ψηφιακα ειναι ενταξει στα αναλογικα χαλασε η εικονα εντελως.Οι δυο κεραιες εχουν αποσταση μεταξυ τους περιπου 50 εκατοστα.Η μια κεραια ειναι ενα απλο πανελ και η αλλη ειναι η Fracarro sigma 6hd http://www.emimikos.gr/shop/product.php?productid=21048&cat=454&page=1 .Ο ενισχυτης ειναι ο Alcad 305 http://www.emimikos.gr/shop/product.php?productid=17325 ο οποιος εχει δυο εισοδους για uhF.Αυτο ηταν (οι δυο εισοδοι για uhf) που με παρακινησε να δοκιμασω να βαλω δυο κεραιες μαζι.Ειναι αραγε λαθος και δεν γινεται αυτο που προσπαθω να κανω?Μηπως φταιει που το πανελ ειναι πολυ παλιο και η πλακετα στο σημειο συνδεσης ειναι χαλια?Να βραχυκυκλωνει καπου?

triplex71
10-06-2011, 02:15
μαλλον τα 'χεις μπουκωσει , ο συγκεκριμενος ενισχυτης νομιζω ειναι ρυθμιζομενος κοιταξε το

TZE28
10-06-2011, 17:01
Ναι ειναι ρυθμιζομενος.Θα το ψαξω.Ευχαριστω!

sakis.kom
10-06-2011, 20:55
Δες και τι γίνεται όταν έχεις συνδέσει μόνο την κεραία των αναλογικών, αν έχεις και τότε πρόβλημα.

TZE28
10-06-2011, 21:43
Δες και τι γίνεται όταν έχεις συνδέσει μόνο την κεραία των αναλογικών, αν έχεις και τότε πρόβλημα.
Το δοκιμασα πριν απο λιγο.Ολα κανονικα μονο με την αναλογικη κεραια.

sakis.kom
11-06-2011, 10:57
Οπότε κάτι γίνεται μόλις μπαίνει και των ψηφιακών επάνω.

1) Τι θες ακριβώς να κάνεις?
2) Οι κεραίες κοιτάνε σε διαφορετικά σημεία?
3) Ποια είναι η περιοχή σου?
4) Σε όλα τα αναλογικά εμφανίζεται πρόβλημα μόλις μπει επάνω η δεύτερη?
5) Τι πρόβλημα?... Χιονάκι? Χοντρό χιόνι? Είδωλα? Παρεμβολές?

Δοκίμασε να συνδέσεις και τις δύο μαζί, με ένα απλό μεταλλικό "ταφ", και την έξοδο του βάλτη επάνω στην μία είσοδο του ενισχυτή.

ΥΓ. Αν βλέπεις χιόνι στα αναλογικά και υπάρχουν ψηφιακά στις ίδιες συχνότητες, τότε το χιόνι είναι από τα ψηφιακά.
Δεν γίνεται όμως, το πρόβλημα να είναι σε όλες τις συχνότητες.

triplex71
11-06-2011, 11:14
εγω φιλε σακη θα προτεινα κατι αλλο γιατι οπως ειχα πει μαλλον τα ''μπουκωνει''
εδω για τη 2η κεραια : http://www.emimikos.gr/shop/product.php?productid=20688

TZE28
12-06-2011, 14:50
Ολα καλα.Επιασα τα ψηφιακα και ετσι τα αναλογικα δεν χρειαζονται πλεον.Αλλαξα το πανελ με μια αλλη φθηνη κεραια και τα πραγματα βελτιωθηκαν.Δεν εκανα καθολου δοκιμες με τα αναλογικα, μολις ειδα οτι με τη νεα κεραια τα ψηφιακα ειναι οκ.

evam7
12-06-2011, 15:49
εγω φιλε σακη θα προτεινα κατι αλλο γιατι οπως ειχα πει μαλλον τα ''μπουκωνει''
εδω για τη 2η κεραια : http://www.emimikos.gr/shop/product.php?productid=20688

Πιθανολογω οτι ειναι προβλημα του ψηφιακου δεκτη (αν εχει εξωτερικο). Το ιδιο συμβαινει και σε μενα με εναν NecoHD, κλειστος τα αναλογικα ειναι χαλια, αναμμενος βελτιωνεται αλλα παλι χανει σημα. Με δυο κεραιες παντα

triplex71
12-06-2011, 16:02
Το ιδιο συμβαινει και σε μενα με εναν NecoHD, κλειστος τα αναλογικα ειναι χαλια, αναμμενος βελτιωνεται αλλα παλι χανει σημα. Με δυο κεραιες παντα
δωστα ξεχωριστα : http://www.emimikos.gr/shop/product.php?productid=21386&cat=471&page=1

evam7
12-06-2011, 16:18
δωστα ξεχωριστα : http://www.emimikos.gr/shop/product.php?productid=21386&cat=471&page=1

Οι δυο κεραιες (διαφορετικης κατευθυνσης εννοειται) μπαινουν στον ιδιο ενισχυτη και βγαινουν με κοινο καλωδιο, εννοειται. Το μαραφετι που δινεις εχει μια εισοδο και δυο εξοδους, οποτε λες να παει η μια στον δεκτη και η αλλη στην τιβι, σωστα; Μηπως φταιει το οτι τα αναλογικα τα βλεπω ΜΟΝΟ μεσω του δεκτη με loop στην τιβι (με αλλο καλωδιο εννοειται); μαλλον ε;

triplex71
12-06-2011, 17:50
ναι το 1 θα το κανεις 2/δινεις ξεχωριστα στην tv και στον NecoHD οποτε μετα δεν υπαρχει προβλημα στο να κλεισεις η να ανοιξεις τον δεκτη σου
υπ'οψιν για τη διευθυνση emimikos.gr τη δινω επειδη την εδωσε ο 1ος φιλος {για να μην παρεξηγηθω}

sakis.kom
12-06-2011, 18:36
Όπως τα λέει και ο triplex71 είναι. Το πρόβλημα με το loop υπάρχει σχεδόν σε όλες τις συσκευές. ΜΗΝ το χρησιμοποιείτε!