PDA

View Full Version : HD-DVD όπως πρέπει .......

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΣ
12-02-2007, 04:36
Μετά απο πολύ ιδρώτα και γαργάλημα αρχείων (της ταινίας), κατάφερα να έχω συμπεριφορά στο PDVD 7.1 με ταινία HDDVD όπως πρέπει! Με μενού ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ, υπότιτλους ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ (και απενεργοποίηση βέβαια) και γενικότερα ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΗ συμπεριφορά player με το PC. Ούτε προβληματάκια, ούτε υπότιτλοι που δεν εμφανίζονται ή δεν εξαφανίζονται, με κανονικό μενού κατα την προβολή της ταινίας (όχι δεξί κλίκ κτλ). Κίνηση όνειρο, εικόνα ξέρετε, και ψάχνοντας, έμαθα και πάρα πολλά για την διάρθρωση των HDDVD. Είμαστε πάρα πολύ κοντά στο να βάζουμε υπότιτλους σε ταινίες που δεν έχουν. Πιστεύω σε 1-2 μέρες θα γίνει και αυτό που θα σημάνει την ολοκλήρωση της προσπάθειας για πραγματικά απολαυστική θέαση. Αν κάποιος έχει ασχοληθεί με αυτό, θα ήθελα να βοηθήσει βέβαια.

dimitris84
12-02-2007, 05:09
μπραβο..σιγα σιγα ολα γινονται..

για πες κανα απο τα γαργαληματακια που εκανες φιλε μου να μαθαινει και ο κοσμος...

keep up

Browser
12-02-2007, 07:28
Μετά απο πολύ ιδρώτα και γαργάλημα αρχείων (της ταινίας), κατάφερα να έχω συμπεριφορά στο PDVD 7.1 με ταινία HDDVD όπως πρέπει! Με μενού ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ, υπότιτλους ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ (και απενεργοποίηση βέβαια) και γενικότερα ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΗ συμπεριφορά player με το PC. Ούτε προβληματάκια, ούτε υπότιτλοι που δεν εμφανίζονται ή δεν εξαφανίζονται, με κανονικό μενού κατα την προβολή της ταινίας (όχι δεξί κλίκ κτλ). Κίνηση όνειρο, εικόνα ξέρετε, και ψάχνοντας, έμαθα και πάρα πολλά για την διάρθρωση των HDDVD. Είμαστε πάρα πολύ κοντά στο να βάζουμε υπότιτλους σε ταινίες που δεν έχουν. Πιστεύω σε 1-2 μέρες θα γίνει και αυτό που θα σημάνει την ολοκλήρωση της προσπάθειας για πραγματικά απολαυστική θέαση. Αν κάποιος έχει ασχοληθεί με αυτό, θα ήθελα να βοηθήσει βέβαια.

Μπραβο Κυριακο.

Αναμενουμε οδηγιες ! :grinning-smiley-043

Δημήτρης Δημητρακούδης
12-02-2007, 11:31

Καλά σε "έκοψα" το Σάββατο ότι γυάλιζε το μάτι σου.. ;)

Εύγε!

Τα αποτελέσματα είναι εύκολα επαναλήψιμα σε όποιο HD DVD κυκλοφορεί; Κοινώς, αρκεί λίγο editing του γνωστού XMLοειδούς αρχείου, αρκεί να ξέρεις τι να πειράξεις;

Browser
12-02-2007, 11:33
Παντως ειλικρινα δεν καταλαβαινω τι καταφερνουμε αν μιλαμε με υπονοουμενα! Ειναι cool ?

npapagri
12-02-2007, 11:46
υπαρχει 7,1 εκδοση? εγω ξερω για 7,0 build 2414 και 7,2

Δημήτρης Δημητρακούδης
12-02-2007, 11:49
Παντως ειλικρινα δεν καταλαβαινω τι καταφερνουμε αν μιλαμε με υπονοουμενα! Ειναι cool ?

Αν και δεν είμαι σε θέση να μιλήσω αντί του Κυριάκου, υποψιάζομαι ότι απλά δεν έχει καταλήξει σε κάποια definite αποτελέσματα ή κάποια standard μεθοδολογία, γιαυτό έγραψε αυτά που έγραψε. Επίσης, είναι λογικό την ώρα που τα έγραφε να μην μπορούσε να επεκταθεί πολύ λόγω νύστας.. ;)

Browser
12-02-2007, 11:52
Χαχα, τη νυστα την καταλαβαινω.

Αλλα απο τον τιτλο του θεματος , μαλλον εβγαλε καποια ακρη.

Παντως για ολους που δοκιμαζουν , οι οποιες πληροφοριες ειναι χρησιμες, και συνδιασμενες θα μας φτασουν συντομα στο επιθυμητο αποτελεσμα !!!

Σε αναμονη λοιπον !!

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΣ
12-02-2007, 12:09
Οποιος θέλει e-mail να το πεί!
ΥΓ: Έγραψα έναν οδηγό της κακιάς ώρας, αλλα πρέπει να μου πεί ο Στράτος αν είναι οκ για ποστάρισμα. Έως τότε, e-mails please.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΣ
12-02-2007, 12:13
Είναι εύκολο παιδιά, γιατί υπάρχουν μάγκες που γράφουν κώδικα τζέτ και γρήγορα! Θα δείτε στις οδηγίες .......

takisot
12-02-2007, 12:22
UPDATE!

Τελικα δεν ειχε προβλημα υποτιτλων το Powerdvd 7.1! Απλα γα να τους απενεργοποιησεις πρεπει να μπεις στο υπομενου υποτιτλων κατι το οποιο δεν γινοταν με το ποντικι. Μολις ομως εβαλα το ευλογημενο media center remote της Microsoft, πλοηγουμουν κακονικοτατα στο μενου του HD-DVD και εβαζα εβγαζα υποτιτλους, extra κλπ!

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΣ
12-02-2007, 12:30
UPDATE!

Τελικα δεν ειχε προβλημα υποτιτλων το Powerdvd 7.1! Απλα γα να τους απενεργοποιησεις πρεπει να μπεις στο υπομενου υποτιτλων κατι το οποιο δεν γινοταν με το ποντικι. Μολις ομως εβαλα το ευλογημενο media center remote της Microsoft, πλοηγουμουν κακονικοτατα στο μενου του HD-DVD και εβαζα εβγαζα υποτιτλους, extra κλπ!

Σωστός. Και με το πληκτρολόγιο (βελάκια, έντερ) τζέτ. Με ποντίκι δεν δουλεύει και σε εμένα.

Γιαννης Σπυρου
12-02-2007, 13:39
Ρε παιδια, ολοι βλεπετε με το 7,1 εκτος απο μενα;
Με το 6,5 εχω κανονικα εικονα αλλα με το 7,1 δεν μου δειχνει τιποτα εκτος απο kati scrumbbled εικονες (σαν χαλασμενη οθονη του 50).
Μηπως φταει το hdcp (παιζω με ατι 9800 και 9600 dvi kai vga).

takisot
12-02-2007, 13:47
Μπορει να ειναι αυτο Γιαννη...

Γιαννης Σπυρου
12-02-2007, 14:30
Oλοι δηλ. εχετε καρτα hdcp ?

Browser
12-02-2007, 14:31

Δε σου δωσανε το μαγικο "φιλτρο" εσενα ?? -bye-:flipout:

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΣ
12-02-2007, 14:37

Απο το drive ορίτζιναλ υλικό βλέπεις; Αν όχι, δεν είναι το HDCP. Aπο vga ειδικά δεν υπάρχει περίπτωση. Σε διαφορετικά μηχανάκια;

Kosh
12-02-2007, 15:12
Με το 6,5 εχω κανονικα εικονα αλλα με το 7,1 δεν μου δειχνει τιποτα εκτος απο kati scrumbbled εικονες (σαν χαλασμενη οθονη του 50).

Γιαννη ουτε σε εμενα επαιζε με nvidia 7600 GS αλλα οταν εβαλα τους τελευταιους drivers μετα απο προτροπη της επιτροπης HD πουχε ερθει σπιτι...επαιξε και μαλιστα μια χαρα......

Kosh
12-02-2007, 15:15
Γιαννη ουτε σε εμενα επαιζε με nvidia 7600 GS αλλα οταν εβαλα τους τελευταιους drivers μετα απο προτροπη της επιτροπης HD πουχε ερθει σπιτι...επαιξε και μαλιστα μια χαρα......

ανευ HDCP και λοιπων αηδιων η καρτα μου ετσι???

ΣΤΕΓΝΗ ΣΤΕΓΝΟΤΑΤΗ.

ΥΓ: μετα βεβαια μου αναψανε φωτιες με το 1:1 mapping αλλα αυτο ειναι αντικειμενο αλλου νηματος......

Δημήτρης Δημητρακούδης
12-02-2007, 15:25
ΥΓ: μετα βεβαια μου αναψανε φωτιες με το 1:1 mapping αλλα αυτο ειναι αντικειμενο αλλου νηματος......

-bye- -bye-

Δεβελέκος Στράτος
12-02-2007, 16:00
Κυριάκο για στείλε τίποτα....

takisot
12-02-2007, 16:03
Κυριακο, αργεις χαρακτηριστικα!:operator:

dimitris84
12-02-2007, 16:09
me too
me too

xixixixixi

Emilot
12-02-2007, 16:39

Γιάννη δυστηχώς δεν πρόκειται να παίξει. Mε 9600xt pro που είχα, μου έκανε τα ίδια. Πήρα την x1950 pro και ησύχασα.

Δημήτρης Δημητρακούδης
12-02-2007, 18:39
Γιάννη δυστηχώς δεν πρόκειται να παίξει. Mε 9600xt pro που είχα, μου έκανε τα ίδια. Πήρα την x1950 pro και ησύχασα.

Εγώ παίζω μια χαρά σε 7300LE, 7900GS, και με το 6.5 ακόμα και σε Intel 950 GMA (on-board σε laptop!!).

Κοινώς, δεν φταίει το HDCP ούτε η GPU. Είναι καθαρά θέμα software.

Νίκος Μπαβιόλης
12-02-2007, 19:12
Κυριακο στειλε στο webmaster@avclub.gr

petros37
13-02-2007, 06:37
Θα ηθελα να μαθω και εγω τον τροπο αν γινεται .

Browser
13-02-2007, 07:45
Ερωτηξις....

... υπαρχει καποιος γνωστος λογος που μου κλεινει αμεσως και το 6.5 και το 7.1 , οταν εχω το hardware acceleration on, μολις ξεκινω την ταινια ?

Καρτουλα 6600.

Kosh
13-02-2007, 08:12
Ερωτηξις....

... υπαρχει καποιος γνωστος λογος που μου κλεινει αμεσως και το 6.5 και το 7.1 , οταν εχω το hardware acceleration on, μολις ξεκινω την ταινια ?

Καρτουλα 6600.

σε ολες τις ταινιες?

εμενα το κανει μονο στο Miami Vice αυτο......παρεμπιπτοντως επαιξε σε καποιον αυτη η ταινια?

Browser
13-02-2007, 08:14
Τις τρεις που εχω ναι. Τo batman begins, equilibrium & italian job.

Οι δυο ειναι vc1 και η αλλη h264!

Μολις ενεργοποιησω το harware acceleration και πατησω play , μου κλεινει το προγραμμα αμεσως. Και η 6.5 και η 7.1 εκδοση !

Browser
13-02-2007, 08:18
Οποιος θέλει e-mail να το πεί!
ΥΓ: Έγραψα έναν οδηγό της κακιάς ώρας, αλλα πρέπει να μου πεί ο Στράτος αν είναι οκ για ποστάρισμα. Έως τότε, e-mails please.

Το email ειναι στο προφιλ μου Κυριακο .

Θενκς !

Browser
14-02-2007, 12:47
Ερωτηξις....

Καρτουλα 6600.

Καννννεις ??:bigcry:

takisot
14-02-2007, 12:53
:chinscratch: :chinscratch: :chinscratch:

Μηπως ειναι θεμα driver? εβαλες τους 7.1?

takisot
14-02-2007, 12:57
:idea: Ρε μηπως φταιει το οτι η καρτα σου δεν υποστηριζει VC-1 accelaration?

Browser
14-02-2007, 13:21
Φιλος , προς το παρον οπως ειπα εχω μεσα την 6600 (nvidia) με φρεσκους driver.

Οσον αφορα την υποστηριξη που λες , μπορει δε ξερω, αλλα ουτε vc1 ουτε h264?

Μπορει.

Συντομα θα βαλω τη χ800 επανω να δω τι γινεται !!

takisot
14-02-2007, 14:41
Για δες και πες. Παντως τωρα που θυμαμαι, η Χ800 επαιζε κανονικα απλα ειχε σπασιματα.

Δημήτρης Δημητρακούδης
14-02-2007, 14:49
Για δες και πες. Παντως τωρα που θυμαμαι, η Χ800 επαιζε κανονικα απλα ειχε σπασιματα.

Την είχες δοκιμάσει και με το 7.1, ή μόνο με το 6.5? Γιατί εγώ στο laptop παίζω μια χαρά με το 6.5, αλλά το 7.1 μου λέει ότι η κάρτα γραφικών δεν επαρκεί..

takisot
14-02-2007, 14:54
με τους 6.5 το ειχα δοκιμασει

Kosh
14-02-2007, 20:52
Την είχες δοκιμάσει και με το 7.1, ή μόνο με το 6.5? Γιατί εγώ στο laptop παίζω μια χαρά με το 6.5, αλλά το 7.1 μου λέει ότι η κάρτα γραφικών δεν επαρκεί..

ποια καρτα εχεις και δεν επαρκει?
Υπαρχει μινιμουμ καρτα για τετοιες αναπαραγωγες?

Browser
14-02-2007, 22:24
Σημερα εβαλα τη χ800 με 7.1 οδηγους.

Δοκιμασα και δεν ειδα ιδιαιτερες διαφορες (με την 6600gt που ειχα επανω).

Το 7.5 μου εβγαζε τις γραμμες που περιεγραψε ο Γ. Σπυρου οτι του εκανε κι εκεινου σε αλλο θεμα.

Με 6.5 δουλευε κανονικα, και δουλεψε και το harware acceleration, το οποιο για να πω τη μαυρη μου αληθεια , δεν ειδα διαφορα, με η χωρις. Ισως φταιει οτι δεν παιζει avivo σε αυτη την κατηγορια καρτων , οποτε και δεν κανει τιποτα μαλλον.

Οσον αφορα το equilibrium ,πρεπει να υπαρχει καποιο θεματακι σαν "υλικο".

Σε σας παιζει κανονικα? Εαν ναι, με τι εκδοση player και τι hardware?

Δημήτρης Δημητρακούδης
15-02-2007, 00:16
Οσον αφορα το equilibrium ,πρεπει να υπαρχει καποιο θεματακι σαν "υλικο".

Σε σας παιζει κανονικα? Εαν ναι, με τι εκδοση player και τι hardware?

To Equilibrium φαίνεται να είναι "ιδιάζουσα περίπτωση". Σε εμένα, παρά τον διπύρηνο επεξεργαστή δεν παίζει καλά με PowerDVD 6.5. Με 7.1 είναι καλά, αλλά όχι τέλεια. Για αυτό βέβαια μπορεί να φταίει η "μικρή" 7300 που έχει το μηχάνημα.

Αύριο περιμένω και την τελευταία πινελιά για το HTPC: μια Ati X1650Pro. Μόλις μπει και αυτή επάνω θα μπορώ επιτέλους να κάνω μερικές σοβαρές δοκιμές με όλο το διαθέσιμο υλικό.

Δημήτρης Δημητρακούδης
15-02-2007, 00:17
ποια καρτα εχεις και δεν επαρκει?
Υπαρχει μινιμουμ καρτα για τετοιες αναπαραγωγες?

To notebook έχει on-board Intel 950 GMA.

Υπάρχει μίνιμουμ, αναφέρεται στο site της Cyberlink ( http://www.cyberlink.com/multi/products/require_112_ENU.html ), αλλά εγώ πιστεύω ότι είναι λίγο υπερβολικοί..

Γιαρίμης Ηλίας
15-02-2007, 00:39
Δείτε τι μπέρδεμα γίνεται με το VC1 hardware acceleration

http://forum.doom9.org/showthread.php?t=122143

Υπόψιν ότι ο Zambelli είναι ο εκπρόσωπος της Microsoft στο Doom9 forum.

H μεν Nvidia κλέβει (δεν κάνει deblocking) η δε ATI δεν το υποστηρίζει καθόλου (ακόμα).

Αντίστοιχα πράγματα συμβαίνουν και με το AVC hard.accel. (δεν εφαρμόζεται deblocking)

Θα κατέθετα και την δικιά μου εμπειρία ΕΑΝ κατάφερνα να ενεργοποιήσω το DXVA στο καινούργιο μου σεταπ.
C2Duo 6400/2MB - Saphire x1950xtx (512) με Catalyst 7.1.
Μεχρι τώρα απλά το powerdvd 6.5 HD απενεργοποιεί το DXVA όταν παίζει HD υλικό.

Browser
15-02-2007, 07:23
Κατι τετοιο παρατηρησα κι εγω. Την ωρα που παιζει, εαν πας στο configuration, το hardware acceleration ειναι απενεργοποιημενο.
Μολις σταματησεις την ταινια, ενεργοποιειται παλι.

takisot
15-02-2007, 09:51
To hardware accel δουλευει κανονικα. Σε αδυναμα συστηματα αν το απενεργοποιησετε τοτε η εικονα "σερνεται".
Το equlibrium παιζει νερο στον core2pro6600 + X1950. Ειναι απλα πολυ βαρυ.

Γιαρίμης Ηλίας
15-02-2007, 10:39
To hardware accel δουλευει κανονικα. Σε αδυναμα συστηματα αν το απενεργοποιησετε τοτε η εικονα "σερνεται".

Τάκη, εννοείς ότι δουλεύει κανονικά και με Powerdvd 6.5 HD ή μόνο με το 7.1 ??. Και ανεξαρτήτως υλικού (VC1/AVC) ??.

Επειδή δεν έχω hddvd δίσκο ή ριπ και δεν μπορώ να δοκιμάσω (έχω μόνο κάποια σκόρπια evo). Μήπως αλλάζει η συμπεριφορά του powerdvd όταν παίζει δίσκο ή ριπ hddvd απο όταν παίζει αρχεία HD ??.

Δημήτρης Δημητρακούδης
15-02-2007, 12:17

Συμφωνώ. To hardware accel δεν ξέρω αν δουλεύει απόλυτα σωστά, αλλά σίγουρα βοηθάει!!

Όσο για το Equilibrium, και στον δικό μου Core2Duo 6400 (slightly OCed to 6600+) με 7900GS και PDVD 7.1 παίζει μια χαρά.

Αλλά, λέω ότι κάτι δεν φαίνεται να πηγαίνει καλά γιατί με το PDVD 6.5 και cpu utilization μόνο 50 - 60% δεν έπαιζε καλά.. Πράγμα λίγο περίεργο. Αλλά με τα HD DVD τι δεν είναι περίεργο? :antlers:

Αν ήταν απλά πολύ βαρύ, θα πατούσε κάτω την CPU και θα έκανε σπασίματα. Αυτό το 50 - 60% CPU είναι που με παραξενεύει.

Τεσπά, με το 7.1 παίζει μια χαρά, και με ακόμα μικρότερο CPU utilization, οπότε μάλλον το 6.5 είναι απλά λίγο βλαμμένο..

Browser
15-02-2007, 12:21
Συμφωνώ. To hardware accel δεν ξέρω αν δουλεύει απόλυτα σωστά, αλλά σίγουρα βοηθάει!!

Όσο για το Equilibrium, και στον δικό μου Core2Duo 6400 (slightly OCed to 6600+) με 7900GS και PDVD 7.1 παίζει μια χαρά.

Αλλά, λέω ότι κάτι δεν φαίνεται να πηγαίνει καλά γιατί με το PDVD 6.5 και cpu utilization μόνο 50 - 60% δεν έπαιζε καλά.. Πράγμα λίγο περίεργο. Αλλά με τα HD DVD τι δεν είναι περίεργο? :antlers:

Αν ήταν απλά πολύ βαρύ, θα πατούσε κάτω την CPU και θα έκανε σπασίματα. Αυτό το 50 - 60% CPU είναι που με παραξενεύει.

Τεσπά, με το 7.1 παίζει μια χαρά, και με ακόμα μικρότερο CPU utilization, οπότε μάλλον το 6.5 είναι απλά λίγο βλαμμένο..

Ακριβως Δημητρη, κι αυτο ειναι που θελει ψαξιμο.

( Παντως αν σας πω οτι με και χωρις hardware acceleration δεν ειδα καμμια διαφορα , θα με βαρεσετε? Εχω την εντυπωση οτι ειτε το βαλω ειτε οχι δεν αλλαζει τιποτα. Σε μενα τουλαχιστον. )

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΣ
15-02-2007, 12:39
Το 6,5 είναι όντως βλαμμένο λίγο. Στα HDDVDs δεν διαβάζει το XPL αρχείο για τις γλώσσες, υπότιτλους κτλ, αλλα το .EVO κατευθείαν. Είτε του βγάλεις τους υπότιτλους είτε όχι μπορείς να τους επιλέξεις ή στην χειρότερη στους βγάζει και μόνο του. Η συμπεριφορά του με τα HDDVD με μενού είναι ... άστα. Δουλεύω ένα κόλπο για υπότιτλους με εξωτερική εισαγωγή (όχι multiplexed ώς stream στο .EVO) και δεν καταλαβένει τίποτα, ενώ το 7.Χ ναι. Δεν έχω καταφέρει ακόμα να δώ υπότιτλους, αλλα τους αναγνωρίζει κανονικά και για κάποιον λόγο δεν τους ενθέτει στην εικόνα. Μιλάω με έναν Κινέζο (ναι ρε μήν γελάτε) που είναι ο πρώτος που έριξε την ιδέα και βλεπουμε.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΣ
15-02-2007, 12:44
Κάτι μικρό. Άν θέλουμε να έχουμε πρόσβαση στο μενού του HDDVD με το ποντίκι, κάνουμε αριστερό κλίκ και το κρατάμε πατημένο και μετακινώντας το αναλόγως μας εμφανίζεται το μενού και επιλέγουμε ότι θέλουμε ανάλογα. Δοκιμάστε το και γράψτε τί γίνεται.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΣ
15-02-2007, 12:51
Αν ενδιαφέρει, να γράψω έναν μικρό οδηγό για αλλαγές στο .XPL αρχείο που δουλεύει μόνο με HDDVD με μενού. (πχ. πως βγάζουμε επίμονους υπότιτλους, ΕΦ ΜΠΙ Αϊ γουόρνινγκς, άσχετα βιντεάκια κτλ )

Browser
15-02-2007, 13:01
Αναμενουμε στα πμ μας ;)

Δημήτρης Δημητρακούδης
15-02-2007, 14:38
Αν ενδιαφέρει, να γράψω έναν μικρό οδηγό για αλλαγές στο .XPL αρχείο που δουλεύει μόνο με HDDVD με μενού. (πχ. πως βγάζουμε επίμονους υπότιτλους, ΕΦ ΜΠΙ Αϊ γουόρνινγκς, άσχετα βιντεάκια κτλ )

Εννοείτε ότι μας ενδιαφέρει!!!

Γιαρίμης Ηλίας
15-02-2007, 14:40

Είναι πολύ δύσκολο ακομη και για εκπαιδευμένα μάτια να εντοπίσουν την λειτουργία ή οχι του deblocking σε κινούμενο βίντεο ποιότητας Hddvd/Bluray. Αρα για να δούμε αν δουλεύει απολυτα σωστά θα πρέπει να ξεψαχνίσουμε σε pause δύσκολες σκοτεινές σκηνές και σε οθόνη LCD διότι εκεί αναδεικνύεται πιό πολυ το πρόβλημα.

Tελικά με το P/dvd 7.1 πόση είναι η διαφορά σε cpu use με και χωρις επιτάχυνση?. Στο 6.5 θυμάμαι είχες μηδενική διαφορά, και κορυφές 80% cpu use.

Αν το πρόβλημα κίνησης είναι σε όλη την διάρκεια της ταινίας δείχνει σαν να το μπερδεύουν τα flags για το 3:2 pulldown που περιλαμβάνουν όλα τα Hddvd. Κάπου διάβασα οτι στο P/dvd 7.1 ή 7.2 υπάρχει ρύθμιση οπου επιλέγεις να τα αγνοεί και να παίζει καθαρά προοδευτικά.
Αν το πρόβλημα είναι σε ορισμένα διαστήματα μάλλον δεν φταίνε τα flags αλλά το InMovieExperience που απότι διάβασα δεν υποστηρίζεται σωστά στο 6.5.

Τεσπά, με το 7.1 παίζει μια χαρά, και με ακόμα μικρότερο CPU utilization, οπότε μάλλον το 6.5 είναι απλά λίγο βλαμμένο...

Πρέπει επειγόντως να βρώ το 7.1

takisot
15-02-2007, 15:22
Ηλια, τι ακριβως εννοεις λεγοντας deblocking?

Δημήτρης Δημητρακούδης
15-02-2007, 16:29
Εννοεί ουσιαστικά Hardware assisted post processing.

Παράδειγμα:

Χωρίς deblocking:
http://www.crystalplayer.com/pics/features/deblocking_before.jpg

Με deblocking:
http://www.crystalplayer.com/pics/features/deblocking_after.jpg

takisot
15-02-2007, 16:48
Ευχαριστω Δημητρη! Δεν νομιζω ομως οτι εφαρμοζεται οποιοδηποτε post processing σε υλικο HD-DVD, γιατι αλλωστε?

Δημήτρης Δημητρακούδης
15-02-2007, 16:54
Ευχαριστω Δημητρη! Δεν νομιζω ομως οτι εφαρμοζεται οποιοδηποτε post processing σε υλικο HD-DVD, γιατι αλλωστε?

Κι όμως, χρειάζεται. Παρότι είναι πολύ μεγάλο το bitrate, είναι πολύ μεγάλη και η ανάλυση. Σε σκηνές με έντονη δράση χωρίς το βασικό post processing που κάνει εγγενώς το MPEG-4 υπάρχει σχεδόν πάντα πρόβλημα.

Καμία σχέση βέβαια με το post processing που κάνουμε στα DVD / DivX. Μιλάμε ουσιαστικά μόνο για deblocking.

takisot
15-02-2007, 16:55
Παιδες,αν καταλαβα καλα, το λινκ του Ηλια αναφερεται σε ανθρωπους που θελουν να κανουν encode HD υλικο με τον VC-1 encoder, δεν αφορα το HD-DVD playback!

Δημήτρης Δημητρακούδης
15-02-2007, 16:59
Παιδες,αν καταλαβα καλα, το λινκ του Ηλια αναφερεται σε ανθρωπους που θελουν να κανουν encode HD υλικο με τον VC-1 encoder, δεν αφορα το HD-DVD playback!

Νομίζω απλά ότι το πρόσεξε ενώ πειραματιζόταν με τον encoder. Όταν έπαιξε τα αρχεία που έφτιαχνε (χαμηλού bitrate), πρόσεξε τις "στραβές".

Γιαρίμης Ηλίας
15-02-2007, 19:13
Ακριβώς αυτό που δείχνει ο Δημήτρης είναι το deblocking. Εξομαλύνει την εμφάνιση macroblock

To macro-blocks (περιοχές 8Χ8, 4Χ4 ...pixel τα οποία αντιμετωπίζονται σαν 1 pixel) δημιουργούνται κατα το encoding για οικονομία.

Στους VC1 , AVC codec δεν πρόκειται ακριβώς για post-proccesing (όπως π.χ. στον divx codec ή και στον mpeg-2) αλλά για μια προδιαγεγραμμένη διαδικασία που προκαθορίζεται κατα το encoding και πρέπει να την ακολουθήσει ο (software ή harware) decoder (αν θέλει να λέγεται 100% συμβατός) και όχι ενα post-proccesing φίλτρο. Το ελεγχόμενο αυτό deblocking είναι φυσικά πολύ καλύτερο απο το post-proccesing της 2ης φωτο όπου έχουν θολώσει όλα γενικώς.

Το deblocking ευθύνεται σε μεγάλο ποσοστό (περι το 30%) για την δυσκολία αναπαραγωγής των VC1 & AVC.
Στην περίπτωση που χρησιμοποιείται το hardware acceleration έχει προδιαγραφεί (πρωτόκολλο dxva) οτι το deblocking μαζί με κάποια άλλα τμήματα την διαδικασίας αποκωδικοποίησης το αναλαμβάνει η GPU. Ελα όμως που αποδεικνύεται οτι οι μέχρι τώρα υλοποιήσεις το παραβλέπουν.

Την κατάσταση την σώζει στην περίπτωση των HDDVD/BLURAY η επάρκεια bitrate (σε σχεση με τις δυνατότητες των VC1 & AVC οχι όμως του mpeg-2) με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολύ λίγα άγρια οριοθετημένα macroblocks (σαν αυτά της 1ης φωτο του Δημήτρη) και μάλιστα λόγω της μεγάλης ανάλυσης 1920Χ1080 είναι και πολύ μικρά σε φυσικό μέγεθος.

takisot
16-02-2007, 00:51
Ηλια, πολυ ωραια τα αναλυεις, αλλα δεν εχω δει κανενα macroblocking μεχρι στιγμης στο HTPC σε πανω απο 15 HD-DVD τιτλους και θα εξεπλαγην εαν εβλεπα! Δεν θα ηθελα το htpc να κανει τιποτε παραπανω απο τις προδιαγραφες αναπαραγωγης του HD-DVD και απο οτι εχω δει μεχρι στιγμης, τα καταφερνει περιφημα!

Γιάννης Χατζηγεωργίου
16-02-2007, 01:37
Ηλια, πολυ ωραια τα αναλυεις, αλλα δεν εχω δει κανενα macroblocking μεχρι στιγμης στο HTPC σε πανω απο 15 HD-DVD τιτλους και θα εξεπλαγην εαν εβλεπα! Δεν θα ηθελα το htpc να κανει τιποτε παραπανω απο τις προδιαγραφες αναπαραγωγης του HD-DVD και απο οτι εχω δει μεχρι στιγμης, τα καταφερνει περιφημα!

Τάκη, δεν έχεις δει macroblocking μέχρι στιγμής γιατί δεν έχει γίνει HD-DVD ακόμα το Matrix Revolutions.

Η απόλυτη ταινία για macroblocking test.

Όποιος codec δεν δείξει macroblocking σε αυτή την ταινία,
ανακυρήσσεται....:firstprize: :firstprize:

takisot
16-02-2007, 01:43
Γιαννη,αν δεν κανω λαθος, το macroblocking ειναι artifact το οποιο ειτε εισαγεται κατα το encoding ειτε απο λαθος της συσκευης αναπαραγωγης ειτε απο το χαμηλο bitrate της αναμεταδωσης. Κατα το mastering μιας HD-DVD ταινιας γινεται πολυ προσεκτικη δουλεια και αποκλειεται να αφησουν τετοια χοντρα artifacts! Δεν εχω διαβασει πουθενα παραπονα για μακρομπλοκια στα hd-dvd.

Γιάννης Χατζηγεωργίου
16-02-2007, 01:48
Όπου ψηφιακίλα, Τάκη μου, κράτα και μικρό καλάθι.....:eek: :eek:

Γιαρίμης Ηλίας
16-02-2007, 02:25
Τάκη, και εγώ θα έμενα έκπληκτος εαν είχες δει macroblocks.

Πρωτα απο όλα η κάρτα σου (μας ) δεν υποστηρίζει DXVA σε VC1 υλικό επομένως δεν υφίσταται πρόβλημα για τα 14?? απο τα 15 hddvd. Πριν λίγο διασταύρωσα τα λεγόμενα απο τον Zambelli, διαπίστωσα δηλ. η ΑΤΙ Χ1950ΧΤΧ μου υποστηριζει dxva σε υλικό AVC όχι όμως σε VC1. Τουλάχιστον αυτό ισχύει με το powerdvd 7.1.

Μας μένει μόνο?? το Equilibrium που είναι AVC.

Επίσης η γενίκευσή μου οτι οι κατασκευαστές μεχρι τώρα δεν εφαρμόζουν το DXVA deblocking πιθανόν είναι λανθασμένη οσον αφορά την ΑΤΙ με τους Catalyst 7.1. Στο λίνκ του doom9 αναφέρεται διαπιστωμένο πρόβλημα μόνο για NVIDIA. Eίχα διαβάσει πριν μήνες ότι οντως διαπιστώθηκε παράκαμψη του deblocking και απο την ΑΤΙ αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι δεν υπάρχει εξέλιξη μέχρι σήμερα. Το deblocking Θα μπορούσε να είναι και μια αιτία για τις χειρότερες επιδόσεις (ταχύτητα) της ΑΤΙ σε σχέση με NVIDIA που παρουσιάζονται στα τέστ.

Τώρα οσον αφορά την εξακρίβωση διαφορών με και χωρίς deblocking ήδη έγραψα οτι είναι εξαιρετικά δύσκολη ειδικά σε ποιοτικές παραγωγές. Η αλήθεια είναι οτι η όρασή μου δεν είναι και εξαιρετική, πάντως στη CRT οθόνη μου έκανα 1-2 πρόχειρα πειράματα απενεργοποιώντας το deblocking του coreavc χωρίς να μπορέσω να εντοπίσω διαφορές. Ειναι γνωστό βέβαια ότι οι crt έχουν εγγενές dithering που απαλύνει το πρόβλημα.
O Αmir στο avsforum γράφει ότι για να δεί εύκολα τα μακρομπλοκ χρησιμοποιεί μια lcd (και ποιός ξέρει με τί ρυθμίσεις).

takisot
16-02-2007, 09:50
Ηλια, νομιζω οτι η Χ1950 υποστηριζει κανονικοτατα Hardware acceleration σε VC1 οπως και σε H264.
To λεει αλλοστε στα specs:
High performance programmable video processor
Accelerated MPEG-2, MPEG-4, DivX, WMV9, VC-1, and H.264 decoding and transcoding
DXVA support
De-blocking and noise reduction filtering
Motion compensation, IDCT, DCT and color space conversion
Vector adaptive per-pixel de-interlacing
3:2 pulldown (frame rate conversion)

http://ati.amd.com/products/RadeonX1950/specs.html

Δημήτρης Δημητρακούδης
16-02-2007, 09:58
Ηλια, νομιζω οτι η Χ1950 υποστηριζει κανονικοτατα Hardware acceleration σε VC1 οπως και σε H264.
Accelerated MPEG-2, MPEG-4, DivX, WMV9, VC-1, and H.264 decoding and transcoding
DXVA support

Τάκη, και η δικιά μου η καινούργια (X1650Pro) τα ίδια λέει.

Την εγκατέστησα χτες αλλά δεν πρόλαβα να την δοκιμάσω σωστά. Θα κάνω τις δοκιμές μου και θα επανέλθω με στοιχεία για το HW acceleration.

Πάντως, οι πρώτες εντυπώσεις είναι άριστες! :smile:
To Equilibrium παίζει νερό, με CPU Utilization περί το 50%.

Γιαννης Σπυρου
16-02-2007, 10:59
Dημητρη περιμενουμε !!!

Δημήτρης Δημητρακούδης
16-02-2007, 11:28
Dημητρη περιμενουμε !!!

Πάρτε ένα teaser για την ώρα!

http://www.dimdim.gr/images/avclub/GB1650Pro_small.jpg

Γιαρίμης Ηλίας
16-02-2007, 13:30
DXVA support

Τι να πώ και εγώ :frown: Αλλα αναφέρουν τα specs άλλα λέει ο ειδήμων της Microsoft στο Doom9.

Για το μόνο που είμαι σίγουρος είναι το οτι δοκιμάζοντας το MAININTRO.EVO (απο το SERENITY- VC1 CODEC) με το P/DVD 7.1 απενεργοποιήθηκε το DXVA. Γκριζάρισε η επιλογη "VideoAcceleration" στο video config του 7.1 και στο Information box αναφέρεται "DXVA NOT IN USE". Το CPU USE έπαιζε στο 30-40% με 1-2 κορυφές στο 50%.

Τώρα για να το λές εσύ καταλαβαίνω οτι μάλλον το έχεις τσεκάρει και σκέφτομαι:
- μήπως το P/Dvd 7.1 που χρησιμοποίησα είναι το πρόβλημα (οπως ήταν προβλημα η έκδοση 6.5 με την οποία δεν είχα γενικώς DXVA)
- ή μήπως το P/Dvd αλλάζει συμπεριφορά όταν παίζει hddvd απο δισκάκι ή ριπαρισμένο directory σε σχέση με το να παίζει το *.EVO σαν αρχείο

takisot
16-02-2007, 13:57
Ηλια δωσε ενα λινκ για τα λεγομενα του Amir.
Τωρα, μην πολυ εμπιστευεσαι τι κανει report το Powerdvd.
Να φανταστεις, με την παλια καρτα Χ800, το powerdvd 6.5 δουλευε τα hd-dvd σε VMR9 και τα εκανε report overlay!

Γιαρίμης Ηλίας
16-02-2007, 19:09
Τάκη, προφανώς εννοείς ενα λίνκ περι εντοπισμού μακρομπλόκς.

Ενα απο τα πολλά...

http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=774635&page=68&pp=30 (μύνημα 2033)

Τώρα περι εμπιστοσύνης ... όπως έγινε.. ούτε τις ATI/NVIDIA εμπιστεύομαι χωρίς διασταύρωση των στοιχείων.

Πσστ φίλε... δεν πιστεύω να εμπιστεύεσαι τον Αμίρ !!!;)

takisot
16-02-2007, 23:38
Ο `Αμιρ ξερει πολλα αλλα εχει "ατζεντα"! ;)

Μπελλος Ευαγγελος
20-02-2007, 00:18
Παιδια βαλτε τον ΚΜΡ πλαυερ ....... θα με θυμηθητε ....

εγω βλεπω 1080ρ Star Wars με το πι σι του Σπιτιου μου χωρις σπασιματα ολα λαδι........

ουτε ντουαλ κορε ουτε καρτα τρελη ....ουτε επεξεργαστης διαστημικος ..

Δημήτρης Δημητρακούδης
20-02-2007, 00:42
Παιδια βαλτε τον ΚΜΡ πλαυερ ....... θα με θυμηθητε ....

εγω βλεπω 1080ρ Star Wars με το πι σι του Σπιτιου μου χωρις σπασιματα ολα λαδι........

ουτε ντουαλ κορε ουτε καρτα τρελη ....ουτε επεξεργαστης διαστημικος ..

Μόνο που ο KMP player (όπως και οι Theatertek, Zoom, MPC κτλ.) είναι DirectShow οπότε δεν υποστηρίζει HD DVD :frown:

Δυστυχώς για την ώρα δεν έχουμε πολλές επιλογές. Ή PowerDVD ή WinDVD (οποίο είναι πολύ χειρότερο από το PowerDVD).

dimitris84
20-02-2007, 00:58
ακριβως..:frown: :frown: :frown:

δεν ειναι για HDDVD...

για τα αλλα ομως.......

Μπελλος Ευαγγελος
20-02-2007, 21:25
ναι .....

εγω τον δοκιμασα σε υλικο που το εχω ηδη στον σκληρο !

σε δισκακι σιγουρα δεν εχω γνωση .... αφου δεν εχω ουτε οδηγο χαι / ντι βι ντι ....

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΣ
22-02-2007, 20:40
Η πρώτη ταινία έτοιμη (OLDBOY japan) ............

http://img217.imageshack.us/img217/2264/oooooxm9.jpg (http://imageshack.us)

Ακολουθούν το βράδυ, Apollo 13, Van Helsing, και μάλλον The Chronicles of Riddick.

ΥΓ: Θα πρέπει να βρεί κάποιος έναν τρόπο για να τους μοιραζόμαστε.
ΥΓ2: Βρήκα τρόπο απόλυτου συγχρονισμού, πολύ εύκολα! Θα το ποστάρω στο thread του ανάλογου guide......
ΥΓ3: Κάνει κανένας άλλος ή ........ μόνος μου το κουπί;
ΥΓ4: Η φωτό είναι απο κινητό .........

Μπελλος Ευαγγελος
22-02-2007, 21:35
Κυριακο πηγα να βαλω τιτλους στην Ταινια που εχω στο Σκληρο μου και μου φαινεται πολυπλοκο ........ τα παρατησα ....

αλλη φορα θα επανελθω με ορεξη .....

Kosh
22-02-2007, 23:56

Eγω αμα θες σου μαγειρευω και σου φτιαχνω καφε που τα κανω καλα........:afro: :BDBDG54: :afro:

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΣ
23-02-2007, 00:31
Eγω αμα θες σου μαγειρευω και σου φτιαχνω καφε που τα κανω καλα........:afro: :BDBDG54: :afro:

Εσύ το νού σου τον συνονόματο ..........

Έτοιμος και ο Van Helsing!

ΥΓ: Αμα τα έχεις, να σου στείλω τους υπότιτλους να τους δοκιμάσουμε;:ernaehrung004:

Kosh
23-02-2007, 00:56
ΥΓ: Αμα τα έχεις, να σου στείλω τους υπότιτλους να τους δοκιμάσουμε;:ernaehrung004:

τιποτα δεν εχω....σε περιμενω απο δω να μου κανεις ιδιαιτερα :ADFAD2:

Kosh
23-02-2007, 01:05
αβεκ τον ντισκ σιλβουπλε

Δημήτρης Δημητρακούδης
23-02-2007, 01:26

Ακολουθούν το βράδυ, Apollo 13, Van Helsing, και μάλλον The Chronicles of Riddick.

ΥΓ: Θα πρέπει να βρεί κάποιος έναν τρόπο για να τους μοιραζόμαστε.
ΥΓ2: Βρήκα τρόπο απόλυτου συγχρονισμού, πολύ εύκολα! Θα το ποστάρω στο thread του ανάλογου guide......
ΥΓ4: Η φωτό είναι απο κινητό .........

:worshippy: :worshippy: :worshippy: :worshippy:

Εννοείτε ότι στέλνεις στο γνωστό email.. ;)

Όσο για το θέμα της μοιρασιάς, υπάρχει ο ελαφρώς άκομψος τρόπος του Rapidshare και των σχετικών sites για αρχή.

Έχω μερικές επιφυλάξεις για τη νομιμότητα του εν λόγω sharing. Εάν δεν υπάρχει νομικό θέμα, ίσως μπορούμε να τα κάνουμε host ακόμη και στο downloads section!

Τάκη, ποια η άποψή σου περί αυτού;

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΣ
23-02-2007, 01:27
Καλά ρε, τί ''αγόραζες'' τις προάλλες απο τους αραβόφωνους; (Αγιατολάχ και παρέα...) Σ/Κύριακο έρχομαι.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΣ
23-02-2007, 01:30
Έτοιμο και το Apollo 13!

@Δημήτρη: Σε 5' κοίτα το μέϊλ σου.

Kosh
23-02-2007, 01:32
Κυριακο ΣΚ σας περιμενω για "τεστς"

Kosh
23-02-2007, 01:33
πωπωωωωω ρε κυκλοφορησανε και μπλου ρει ταινιες.......εχεις σκαλισει καμμια απο δαυτες?

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΣ
23-02-2007, 01:35
Τσού, αυτές ο Σύριος.

Δημήτρης Δημητρακούδης
23-02-2007, 01:43
Μπορώ και εγώ λοιπόν να επιβεβαιώσω ότι οι νέοι υπότιτλοι δουλεύουν μια χαρά! :SFGSFGSF: :SFGSFGSF: :Banane0: :Banane0:

Καληνύχτα σας κύριοι..

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΣ
23-02-2007, 02:10
Τσ, τσ, ......τι; μπρίκια κολλάμε;

takisot
23-02-2007, 14:41
:worshippy: :worshippy: :worshippy: :worshippy:

Εννοείτε ότι στέλνεις στο γνωστό email.. ;)

Όσο για το θέμα της μοιρασιάς, υπάρχει ο ελαφρώς άκομψος τρόπος του Rapidshare και των σχετικών sites για αρχή.

Έχω μερικές επιφυλάξεις για τη νομιμότητα του εν λόγω sharing. Εάν δεν υπάρχει νομικό θέμα, ίσως μπορούμε να τα κάνουμε host ακόμη και στο downloads section!

Τάκη, ποια η άποψή σου περί αυτού;

Παιδια, υποτιτλους μπορειτε να ανταλλαζετε ελευθερα!
Ταινιες παλι, οχι....http://www.avclub.gr/forum/images/icons/icon12.gif

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΣ
23-02-2007, 15:26
Όμορφα. Κάποιος που έχει το Riddick σε HDDVD και όρεξη να δοκιμάσει υπότιτλους υπάρχει; τους έφτιαξα χθές χωρίς να έχω την ταινία και έχω μια αναφορά απο έναν ..... τέστερ ότι δεν είναι ΟΚ. Κάποιος;

Δημήτρης Δημητρακούδης
23-02-2007, 16:39
Όμορφα. Κάποιος που έχει το Riddick σε HDDVD και όρεξη να δοκιμάσει υπότιτλους υπάρχει; τους έφτιαξα χθές χωρίς να έχω την ταινία και έχω μια αναφορά απο έναν ..... τέστερ ότι δεν είναι ΟΚ. Κάποιος;

Στείλε!

Θα τους δοκιμάσω αργότερα που θα πάω σπίτι..

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΣ
23-02-2007, 16:54
Έστειλα!

Thanks.

Δημήτρης Δημητρακούδης
24-02-2007, 01:06
Λοιπόν!

Το XPL όπως μου το έστειλες δεν δούλευε σωστά - έπεφτε σε loop ένα από τα κλιπάκια και δεν έμπαινε στην κυρίως ταινία.

Το συνέφερα αρκετά ώστε να μπαίνει στην ταινία, το κατάφερα και να δείξει Ελληνικούς υπότιτλους (αν και έγραφε ότι δείχνει French.. whatever..) αλλά οι υπότιτλοι είναι πολύ ασυγχρόνιστοι. Ολόκληρα λεπτά off..

Μάλλον πρέπει να έχεις και την ταινία για να γίνει σωστή δουλειά! :grinning-smiley-043

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΣ
24-02-2007, 12:04
To XPL μου το έστειλε ένα μέλος-φίλος απο Κρήτη γιατί προπαθεί κι αυτός αλλα δεν.... και δεν το κοίταξα μέσα καθόλου να πω την αλήθεια μου. Την ταινία δεν την έχω για να δοκιμάσω οπότε..... τζίφος. Όσο για τους υπότιτλους, η έκδοση σε HDDVD είναι η UNRATED DIRECTORS CUT δηλαδή τρέχα γύρευε...... υπότιτλους! Πού να τους βρούμε δεν ξέρω. Η έκδοση σε DVD έχει την κανονική έκδοση της ταινίας, οπότε οι υπότιτλοι δεν ταιριάζουν με τίποτα.
Θα αγοράσω(.....) την ταινία στο προσεχές μέλλον και θα κάνω μιά προσπάθεια αλλα χλωμό το βλέπω.
Αnyway thanks για την δοκιμή, μακάρι να είναι η μόνη ταινία που δεν θα ταιριάξουν οι υπότιτλοι......

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΣ
25-02-2007, 03:08
The Chronicles Of Riddick HD-DVD επιτέλους έτοιμο. Ήταν η UNRATED DIRECTORS CUT και μας δυσκολεψε αλλα πάει κι αυτό......

ΥΓ: Thanks Φιλιππε...

Φιλιππος
25-02-2007, 09:38
Μπραβο Κυριακο. Απ΄οτι ειδα οι υποτιτλοι ταιριαξανε απολυτα.
Μια βδομαδα μου ειχαν σπασει τα νευρα κι εσεις σε δυο με τρεις ωρες τους κανατε να δουλευουν ρολοϊ.
Τωρα που ηταν το λαθος μου, ενας Θεος ξερει.
Εντος 0,4% καταφθανει κι ο πληροφοριοδοτης οποτε θα δοκιμασω να δω τι γινεται και μ΄αυτον.

Φιλιππος
25-02-2007, 14:34
Ετοιμος κι ο πληροφοριοδοτης.
Δοκιμασα τους υποτιτλους (και αυτους και του Riddick) και παιζουν μια χαρα. Πουθενα δεν χανεται ο συγχρονισμος.
Αυτο που παρατηρησα ειναι οτι παιζοντας τους υποτιτλους που εχει ενσωματωμενους μια ταινια η CPU ειναι στο 80%- 85%. Μολις επιλεξω τους Ελληνικους υποτιτλους η CPU χτυπαει κατοσταρες. Τοσο πολυ επιβαρυνουν τον υπολογιστη οι υποτιτλοι?

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΣ
25-02-2007, 17:34
Ετοιμος κι ο πληροφοριοδοτης.
Δοκιμασα τους υποτιτλους (και αυτους και του Riddick) και παιζουν μια χαρα. Πουθενα δεν χανεται ο συγχρονισμος.
Αυτο που παρατηρησα ειναι οτι παιζοντας τους υποτιτλους που εχει ενσωματωμενους μια ταινια η CPU ειναι στο 80%- 85%. Μολις επιλεξω τους Ελληνικους υποτιτλους η CPU χτυπαει κατοσταρες. Τοσο πολυ επιβαρυνουν τον υπολογιστη οι υποτιτλοι?

Το φοβόμουν αυτό και έκανα τέστς και είδα οτι άν ανεβάζει cpu είναι 1-2%.
Τώρα πώς το είδες εσύ αυτό, δεν ξέρω. Κοίτα το πάλι γιατί το έψαξα πάρα πολύ και δεν παρατήρησα άνοδο στην cpu......

Φιλιππος
25-02-2007, 18:22
Κυριακο, το εχω τσεκαρει πολλες φορες και το αποτελεσμα ειναι το ιδιο. Βεβαια ειναι και το htpc μου πολυ αδυναμο, οποτε καπου εκει βρισκεται η αιτια. Ετσι κι αλλιως παω για αναβαθμιση.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΣ
28-02-2007, 17:46
Οι υπότιτλοι στα Ελληνικά που υπάρχουν μέχρι σήμερα και δουλεύουν σωστά είναι:

Apollo 13 HDDVD
King Kong HD DVD (είχε, ξέρω)
Oldboy HD DVD
Vanhelsing HDDVD
Dune.HD-DVD
Pitch.Black.HD-DVD
Batman Begins HD-DVD
Hulk.HD-DVD
MI_1 HD-DVD