PDA

View Full Version : υποτιτλοι σε bl rip?

zilmer
27-08-2010, 13:05
αν και δεν νομιζω να γινεται βλεπω κατι ταινιες στα ξενα site , που εχουν ολους τους υποτιτλους εκτος απο ελληνικους.Υπαρχει περιπτωση να προστεθουν ή το ξεχναω ? παντως στο subs4free δεν ειδα και αντιστοιχους υποτιτλους ....

zilmer
27-08-2010, 16:29
μαλλον βλακεια ρωτησα ε?

Γιάννης Χατζηγεωργίου
27-08-2010, 16:30
Μιλάς για προσθήκη υποτίτλων σε mkv???

zilmer
28-08-2010, 14:42
Μιλάς για προσθήκη υποτίτλων σε mkv???
οχι..μιλαω για κατι BR , που περιλαμβανουν ολες τις γλωσσες εκτος της ελληνικης.
Συγνωμη αν κουρασα , απλα δεν το γνωριζω , και ισως η αγνοια μου να κουραζει...

Γιάννης Χατζηγεωργίου
28-08-2010, 15:16
οχι..μιλαω για κατι BR , που περιλαμβανουν ολες τις γλωσσες εκτος της ελληνικης.
Συγνωμη αν κουρασα , απλα δεν το γνωριζω , και ισως η αγνοια μου να κουραζει...

Δεν κουράζεις καθόλου!!

Εδώ (http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=54384) είναι ο οδηγός γι' αυτό που ζητάς...

Μην σου φανεί βουνό. Είναι υπεραναλυτικός. Αν τον δοκιμάσεις μια φορά είναι παιχνιδάκι...-bye--bye-

zilmer
28-08-2010, 15:48
οκ ευχαριστω παρα πολυ-τωρα ειδα τον οδηγο ! οκ

NiKa
28-08-2010, 16:01
Ο οδηγός που αναφέρεται είναι πολύ σωστός... (Αυτά εφόσον θέλεις να τα κάψεις σε δισκάκι μετά)..

αν ενδιαφέρεσαι να παίξεις τα Blu Ray Rips με άλλους υπότιτλους μέσω υπολογιστή ή media player νομίζω υπάρχει πιο απλή λύση....

zilmer
28-08-2010, 17:26
Ο οδηγός που αναφέρεται είναι πολύ σωστός... (Αυτά εφόσον θέλεις να τα κάψεις σε δισκάκι μετά)..

αν ενδιαφέρεσαι να παίξεις τα Blu Ray Rips με άλλους υπότιτλους μέσω υπολογιστή ή media player νομίζω υπάρχει πιο απλή λύση....
αυτο ακριβως θελω..μεσω media player με ενδιαφερει μονο
Προκαταβολικα υπερ-ευχαριστω :a0210:

Γιάννης Χατζηγεωργίου
28-08-2010, 18:02

Όπως??

kyrliot
28-08-2010, 18:53
Εχω την εντυπωση οτι αν βαλεις σε ενα φακελο το .m2ts αρχειο της ταινιας (το μεγαλυτερο σε μεγεθος) και το .srt με τους υποτιτλους που θες (φυσικα να εχουν το ιδιο ονομα: π.χ movie.m2ts,movie.srt) βλεπεις την ταινια με τους υποτιτλους που θες.

nikosmelt
28-08-2010, 19:39
Εχω την εντυπωση οτι αν βαλεις σε ενα φακελο το .m2ts αρχειο της ταινιας (το μεγαλυτερο σε μεγεθος) και το .srt με τους υποτιτλους που θες (φυσικα να εχουν το ιδιο ονομα: π.χ movie.m2ts,movie.srt) βλεπεις την ταινια με τους υποτιτλους που θες.

Offtopic: συνήθως οι ταινίες bd που είναι ριπαρισμένες, έχουν ένα μεγάλο .mt2s αρχείο, το οποίο είναι και η ταινία. Έχω βρει όμως και ταινίες, στις οποίες υπάρχουν πάρα πολλά μικρά .mt2s και όχι κάποιο μεγάλο. Πώς μπορώ να ξέρω ποια από αυτά είναι η ταινία? Κλείνει το offtopic...

Γιάννης Χατζηγεωργίου
28-08-2010, 23:25
Offtopic: συνήθως οι ταινίες bd που είναι ριπαρισμένες, έχουν ένα μεγάλο .mt2s αρχείο, το οποίο είναι και η ταινία. Έχω βρει όμως και ταινίες, στις οποίες υπάρχουν πάρα πολλά μικρά .mt2s και όχι κάποιο μεγάλο. Πώς μπορώ να ξέρω ποια από αυτά είναι η ταινία? Κλείνει το offtopic...

Καθόλου off topic αυτό που λες, Νίκο.

Babis K.
28-08-2010, 23:55

Αν είναι ένα, που τις περισσότερες φορές έτσι είναι, είσαι τυχερός, διαλέγεις το πιό μεγάλο.
Αν είναι πολλά θα πρέπει να ξέρεις τη σειρά τους γιατί είναι ανακατεμένα.
Αυτό θα το δείς απ΄το site που το κατέβασες. Πάς στα files και πατάς στο "View Filelist". Εκεί θα δείς κάτι τέτοιο:

http://www.avclub.gr/forum/attachment.php?attachmentid=57697&stc=1&d=1283028734

Διαφορετικά χρησιμοποιείς το προγραμματάκι BDedit (http://www.videohelp.com/tools/BDedit) και είναι αυτό:

http://www.avclub.gr/forum/attachment.php?attachmentid=57696&stc=1&d=1283028734

Τώρα αν θές να ξέρεις τί έχει το κάθε m2ts μάλλον θα πρέπει να το παίξεις ή με το KMplayer ή με το MPC-HC για νε δείς τί περιέχει. To Kmplayer νομίζω το παίζει χωρίς ιδιαίτερες ρυθμίσεις, το MPC-HC χρειάζεται coreAVC.

nikosmelt
29-08-2010, 13:19
Σε όλα αυτά έχω ένα μεγάλο πρόβλημα, δεν έχω windows, μόνο Ubuntu! Έχω μια ερώτηση: το tsmuxer ανοίγει .mpls αρχεία, αν ανοίξω το συγκεκριμένο που είναι το playlist της ταινίας, υπάρχει περίπτωση να φορτώσει τα απαραίτητα .mt2s? Βλακεία μάλλον ρωτώ, αλλά λέμε...Επίσης θα δοκιμάσω το BDedit μέσω wine, μπας και λειτουργεί. Άντε να δούμε, δεν θέλω να βάλω windows, αλλά αν χρειαστεί...

Δημήτρης Δημητρακούδης
29-08-2010, 14:40
Το tsmuxer όντως ανοίγει κανονικά τα mpls αρχεία - είναι μάλιστα και η προτιμότερη επιλογή καθότι είμαστε σίγουροι ότι έχουμε επιλέξει ολόκληρη την ταινία και δεν μας λείπει κάποιο m2ts.

zilmer
29-08-2010, 15:51
Να το θεσω διαφορετικα-αγοραζω blue ray ταινια απο ευρωπη και ερχεται σε μενα χωρις ελληνικους υποτιτλους(παραδειγμα ειναι).Την κατεβαζω σκληρο και θελω μετα να την δω με το dune αλλα να προσθεσω ελληνικους υποτιτλους.Η διαδικασια ειναι μια, σαν αυτη που περιεγραψε ο φιλος Γιαννης ή υπαρχει κατι πιο ευκολο?

NiKa
29-08-2010, 16:12
Να το θεσω διαφορετικα-αγοραζω blue ray ταινια απο ευρωπη και ερχεται σε μενα χωρις ελληνικους υποτιτλους(παραδειγμα ειναι).Την κατεβαζω σκληρο και θελω μετα να την δω με το dune αλλα να προσθεσω ελληνικους υποτιτλους.Η διαδικασια ειναι μια, σαν αυτη που περιεγραψε ο φιλος Γιαννης ή υπαρχει κατι πιο ευκολο?

Όπως αναφέρεται και παραπάνω:

<Εχω την εντυπωση οτι αν βαλεις σε ενα φακελο το .m2ts αρχειο της ταινιας (το μεγαλυτερο σε μεγεθος) και το .srt με τους υποτιτλους που θες (φυσικα να εχουν το ιδιο ονομα: π.χ movie.m2ts,movie.srt) βλεπεις την ταινια με τους υποτιτλους που θες>.

(και για να είσαι 100% σίγουρος ότι θα σου δουλέψει ρίπαρε ένα BluRay o ίδιος σε file mode, (όχι iso), κατέβασε υπότιτλους από το δίκτυο και δοκίμασέ το στο Dune)

nikosmelt
07-09-2010, 21:05
Το tsmuxer όντως ανοίγει κανονικά τα mpls αρχεία - είναι μάλιστα και η προτιμότερη επιλογή καθότι είμαστε σίγουροι ότι έχουμε επιλέξει ολόκληρη την ταινία και δεν μας λείπει κάποιο m2ts.

Επανέρχομαι με νέα δεδομένα: δοκιμάζοντας με το tsmuxer, όντως προκύπτει ένα μεγάλο αρχείο .mt2s, το οποίο είναι η ταινία. Η αναπαραγωγή στον υπολογιστή με smplayer είναι άψογη, αλλά το αρχείο έχει πρόβλημα κατά την αναπαραγωγή του στο Egreat M31B, καθώς κολλάει σε διάφορα σημεία, στα οποία προφανώς, γίνεται η ένωση των διαφόρων .mt2s μεταξύ τους (το φαινόμενο λέγεται seamless branching, απ' όσο διάβασα σε διάφορα forum). Νεότερα media player ίσως δεν αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα, το δικό μου, όμως, ναι. Επόμενη λύση η χρήση του makemkv: το αποτέλεσμα, ένα αρχείο .mkv των 24gb, με τον μη απωλεστικό ήχο ενσωματωμένο κανονικά, το οποίο παίζει κανονικά στο egreat και, στα δικά μου τουλάχιστον μάτια, δεν φαίνεται να χάνει σε ποιότητα από το bd.

auteur
08-09-2010, 04:36
Όπως αναφέρεται και παραπάνω:

<Εχω την εντυπωση οτι αν βαλεις σε ενα φακελο το .m2ts αρχειο της ταινιας (το μεγαλυτερο σε μεγεθος) και το .srt με τους υποτιτλους που θες (φυσικα να εχουν το ιδιο ονομα: π.χ movie.m2ts,movie.srt) βλεπεις την ταινια με τους υποτιτλους που θες>.

(και για να είσαι 100% σίγουρος ότι θα σου δουλέψει ρίπαρε ένα BluRay o ίδιος σε file mode, (όχι iso), κατέβασε υπότιτλους από το δίκτυο και δοκίμασέ το στο Dune)
ετσι ακριβως παιζω τα bluray (m2ts) μου με ελληνικους υποτιτλους στο dune απροβληματιστα και χωρις καμια μετατροπη/επεμβαση.