PDA

View Full Version : Περί ανέμων και υδάτων..

Παντελής
18-06-2010, 19:27
αφορμη να ξεκινησω αυτο το thread ηταν η επισκεψη μου σημερα σε ενα μεγαλοκαταστημα και η ματια που εριξα στα καλοκαιρινα και ειδη καμπινγκ.και μη μπορωντας να μπορω να τα βαλω αυτα που ειδα καπου συγκεκριμενα ανοιξα νεο κομματι να τα λεμε κιολας γενικα.λοιπον ειδα ααααααπειρους φακους κεφαλης,σπαστους,ετσι,αλλιως,απο εκεινο,απο το αλλο,μικρους μεγαλους,κρεμαστους,lantern,μεχρι και ανεμιστηρακι οροφης αντισκοινου με ενσωματομενο φως.χαρακτηριστικο ολων η εντονη διαφημηση στα led.συγκεκριμενα bulb led.απο 1 μεχρι ....αμετρητα..θυμηθηκα εμενα που τα αγοραζα ολα αυτα και χαμογελασα.βεβαια και γω την παταγα.τλσπ μπηκα στον πειρασμο και δοκιμασα αρκετα απο ολα αυτα μιας και επαιζε και αυτη η δυνατοτητα στον τεραστιο διαδρομο με τους φακους.μια λεξη.ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ.30 λεντ και να μην βλεπω την παλαμη μου στα 20 εκατοστα.και ποσος κοσμακης θα παρει στοιβες απο αυτα τα πραματα και θα κοκορευεται κιολας ''πηρα ενα εργαλειο...20 λαμπακια εχει,θα σκοτωνει''.και το κακο ειναι οτι αμα βγαλει τις διακοπες τυχερος θα ειναι..
δεν περιγραφω αλλο(πιαστηκαν τα δακτυλα μου :BDBDG54: )
Υ.Γ Ασταναπανε ημουν ευβοια σημερα..:music-smiley-005:

astanapane_10
18-06-2010, 21:45
ελα που ησουν? Εγω δυστυχως ειμαι Βορεια Ελλαδα για Δουλεια. Εχω παρει και τους φακους μου μαζι πολυ ευκολια να εχεις ενα καλο φακο μαζι.

Γενικως για τους φακους που λες, αντε να ειναι 50 λουμενς με 20 λεδ. Δυστυχως δεν ειναι φακοι αυτοι. Για να φανταστεις πηρα εναν C2H στον πατερα της κοπελιας μου που ειναι κυνηγος και τρελαθηκε. Ο ανθρωπος ειχε ενα καρο απο αυτους τους φακους που λες. Και μολις τους ειπα οτι αυτος ειναι μονο με ενα LED δεν το πιστευε. Τον αναψε βραδυ και απλα εμεινε αφωνος.

Παντελής
18-06-2010, 23:17
ελα που ησουν? Εγω δυστυχως ειμαι Βορεια Ελλαδα για Δουλεια. Εχω παρει και τους φακους μου μαζι πολυ ευκολια να εχεις ενα καλο φακο μαζι.

Γενικως για τους φακους που λες, αντε να ειναι 50 λουμενς με 20 λεδ. Δυστυχως δεν ειναι φακοι αυτοι. Για να φανταστεις πηρα εναν C2H στον πατερα της κοπελιας μου που ειναι κυνηγος και τρελαθηκε. Ο ανθρωπος ειχε ενα καρο απο αυτους τους φακους που λες. Και μολις τους ειπα οτι αυτος ειναι μονο με ενα LED δεν το πιστευε. Τον αναψε βραδυ και απλα εμεινε αφωνος.
ερχομαι καθε 15 απο ψαχνα μεχρι μετα τα κοσκινα στα ζαρκα.
εγω οταν εδειξα σε ενα φιλο μου μεγαλο στην ηλικια τον pd20 μου ειπε...''ωραιος αλλα δεν εχει λαμπακι''@#$?.,

Παντελής
20-06-2010, 22:03
ρε παιδια μπορειτε να μου προτεινετε ενα μικρο φακο με μια rc123 η με μια ΑΑ για throw με smooth reflector

teomav
20-06-2010, 22:37
για ποσα λεφτα μιλαμε?

Παντελής
20-06-2010, 23:46
για ποσα λεφτα μιλαμε?
προτεινε και βλεπουμε...απλα δεν εχω δει πολλα μοντελα και δεν γνωριζω τετοιους φακους

teomav
21-06-2010, 20:25
προτεινε και βλεπουμε...απλα δεν εχω δει πολλα μοντελα και δεν γνωριζω τετοιους φακους

σε smooth ρεφλεκτορα δεν υπαρχουν και πολλες επιλογες
ITP SC1 Eluma Cree XP-E R2
Olight I10 Infinitum Flashlight I-10
Olight I15 Infinitum Flashlight I-15
JETBeam JET-I PRO V3.0 CREE R2 (http://www.lightjunction.com/jetbeam-flashlights/jetbeam-jet-i/pro-v3.html)
JETBeam RRT-0
EagleTac P10C
EagleTac PC20C & PC20A ( αναμενετε )
Surefire E1B
αν σκεφτω τιποτα΄λλο θα γραψω

astanapane_10
21-06-2010, 20:44
αν σου αρεσει το ring πηγαινε με κλειστα τα ματια για τον RRT-0...πολλα λεφτα ομως.... αν δεν σου αρεσει το ring πηγαινε για SF αλλα και παλι πολλα τα λεφτα.

Γενικως αν εχεις να δωσεις τοσα λεφτα παρε εναν και καλο και μετα τιποτα,,,αλλα περιμενε τον SF LX1 νομιζω πως στα μεσα του αλλου μηνα θα ειναι μαζι μας.

Παντελής
28-06-2010, 03:28
εδω τι τιμη ειναι αυτη..??..
tac star 2000 (http://www.survival.gr/product_info.php?products_id=558)

συγνωμη ο ιδιος δεν ειναι...????
tac star (http://www.impactguns.com/store/751103010259.html)

kospap
28-06-2010, 13:12
Ο ιδιος ειναι/.... τον εχει φιλος....

απλα η τιμη ειναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ.........για τα κοροιδα

Παντελής
28-06-2010, 14:26
Ο ιδιος ειναι/.... τον εχει φιλος....

απλα η τιμη ειναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ.........για τα κοροιδα
τουλαχιστον λεει τιποτε γιατι χαρακτηριστικα δεν ειδα

astanapane_10
28-06-2010, 14:40
τουλαχιστον λεει τιποτε γιατι χαρακτηριστικα δεν ειδα

τι ειναι αυτο ρε...οχι μην ασχολεισαι....αν ειναι να παρεις αυτο το ριμαδι παρε εναν Surefire.

Παντελής
28-06-2010, 15:45
τι ειναι αυτο ρε...οχι μην ασχολεισαι....αν ειναι να παρεις αυτο το ριμαδι παρε εναν Surefire.
οχι δεν ενδιαφερομαι επεσα εχτες ψαχνοντας κατι αλλο και μου εκανε εντυπωση η τιμη με την εικονα ενος ξεπερασμενου φακου,τωρα το τι λεει ο θεος κι ψυχη του...

kospap
29-06-2010, 12:00
απο κατασκευη εινια καλος..απο λαμπιτσες δυσκολα αλλα μαλλον ταιριαζουν και αλλων εταιριων....αξιζει μονο για οπλο και δεν σημκωνει μετατροπη σε LED

Παντελής
29-06-2010, 21:27
παιδια μετα απο 15 μερες που αγορασα τον τκ11 285 λεω ανετα οτι ειμαι πολυ ευχαριστημενος πολυ φως και καλο throw150 μετρα καλα.λιγο στο κεντρο σκοτεινιαζει αλλα μακρια χανεται αυτο.στην αρχη ειχα απογοητευτει λιγο με την αποδοση του αλλα οπως λεει και ο ασταναπανε οι φακοι ειναι γιανα φωτιζουν το βραδυ ετσι προχτες στην δουλεια μου με τις βροχες που εκανε διακοπη ρευματος τον εριξα στην γειτονια και ψαχναν ολοι να δουν τι εγινε μιας και δεν μπορουσαν να πιστεψουν οτι απο τον φακουδακο οπως μου ειπαν εβγαινε τοσο φως.

astanapane_10
30-06-2010, 10:59
o ΤΚ11 ειναι ενας παρα πολυ καλος φακος. ειναι ενας εκτος δυο ΤΚ11 & ΤΑ21 που θελω να παρω. κλεινω πιο πολυ στον ΤΑ21 βεβαια λογω του οτι ειναι πιο στιβαρος.Ετσι μου φαινεται εμενα.

Παντελής
30-06-2010, 16:26
o ΤΚ11 ειναι ενας παρα πολυ καλος φακος. ειναι ενας εκτος δυο ΤΚ11 & ΤΑ21 που θελω να παρω. κλεινω πιο πολυ στον ΤΑ21 βεβαια λογω του οτι ειναι πιο στιβαρος.Ετσι μου φαινεται εμενα.
καλος αλλα 12 mode?

astanapane_10
30-06-2010, 16:44
ναι και μενα με χαλαει λιγο αυτο αλλα ειναι παρα πολυ καλος φακος. Δεν χρειαζομαι τοσα mode αλλα δεν με χαλαει κιολας. Αυτο που με ενδιαφερει ειναι να αντεχει σε δυσκολες συνθηκες και το κανει καλα απο οτι εχω διαβασει.

supersonic
30-06-2010, 16:54
βρε παιδιά....
ποιός μπορεί να είναι ένας φακός με ένα λεντ που να κάνει τη νύχτα μέρα και να είναι και φτηνός?
έτσι γιά μας τους άσχετους...

Παντελής
30-06-2010, 16:58
βρε παιδιά....
ποιός μπορεί να είναι ένας φακός με ένα λεντ που να κάνει τη νύχτα μέρα και να είναι και φτηνός?
έτσι γιά μας τους άσχετους...
φθηνος?δλδ?

astanapane_10
30-06-2010, 18:24
τι εννοεις εσυ την νυχτα μερα? μεσα στο σπιτι? εξω?σε ποση αποσταση να στα κανει μερα?

supersonic
30-06-2010, 18:30
ναι...
έχετε δίκιο.

Πχ στην φτηνή κατηγορία μέχρι 30 ευρώ...
υπάρχει κάτι που θα είναι τόσο αξιόλογο που να μην συγκρίνεται με ό,τι αναφέρθηκε στο πρώτο ποστ.
Αφήστε το νύχτα μέρα.
Κάτι που πραγματικά σύμφωνα με τα λεγόμενά σας να είναι όντως καλός φακός με ένα λεντ (ή δυό ή τρία) στα λεφτά αυτά. Πχ ένας κινέζικος κεφαλιού με 7 λεντ από το τζάμπο κάνει 3 ευρώ και αντίστοιχα ένας από τους κινέζους στα καφενεία πάνω κάτω το ίδιο.
Υπάρχει πχ κάτι ΠΟΛΥ καλύτερο με 20 ευρώ?
Πχ μπορεί κάτι τέτοιο να φέξει καλύτερα από τον maglite των 3 ή 4 μπαταριών Β που έχω?
ή έστω συγκρίσιμα (γιατί ο mag είναι γαϊδούρι σε βάρος και μεγεθος)

Παντελής
30-06-2010, 19:06
ναι...
έχετε δίκιο.

υπάρχει κάτι που θα είναι τόσο αξιόλογο που να μην συγκρίνεται με ό,τι αναφέρθηκε στο πρώτο ποστ.
Αφήστε το νύχτα μέρα.
Κάτι που πραγματικά σύμφωνα με τα λεγόμενά σας να είναι όντως καλός φακός με ένα λεντ (ή δυό ή τρία) στα λεφτά αυτά. Πχ ένας κινέζικος κεφαλιού με 7 λεντ από το τζάμπο κάνει 3 ευρώ και αντίστοιχα ένας από τους κινέζους στα καφενεία πάνω κάτω το ίδιο.
Πχ μπορεί κάτι τέτοιο να φέξει καλύτερα από τον maglite των 3 ή 4 μπαταριών Β που έχω?
φιλε με 20 ευρω φωτιζεις καλυτερα απο μαγκλαιτ αλλα δεν ξερω για ποσο...παιρνεις κουτσαβλι...πρεπει να ανεβασεις το ''μετοχικο κεφαλαιο'' για να σου δωσουμε καλυτερο παικτη :award:

astanapane_10
30-06-2010, 19:07
ναι...
έχετε δίκιο.

Αφήστε το νύχτα μέρα.

ναι υπαρχουν με λιγα περισσοτερα. Δηλαδη.

εδω ενας μικρος πολυ μικρος nitecore
http://www.batteries.gr/product.asp?catid=3749

και εδω ενας fenix
http://www.batteries.gr/product.asp?catid=3792

θα δω και αλλους και θα σου πω.

Παντως θα εκπλαγεις με το φως που βγαζουν.

Αυτο που επιμενω και ξαναλεω ειναι οτι δεν κανει φακος σε μερος με φωτα. Δεν θα δεις διαφορα.

Αν ειναι σκοταδι τοτε θα χρησημοποιησεις φακο. Και για να κανεις την νυχτα μερα θες μεγαλο reflector και δυνατο LED. που παμε πιο ακριβα μετα.

Παντελής
30-06-2010, 19:18
κοιτα ο μαγκ φεγγει ή μια δεσμη μακρια η οταν τον περιστρεφεις χανει τρομερα αντιθετα οι νεοι φακοι φεγγουν διαχυτα και μακρια και φωτιζουν καταπληκτικα ενα μεγαλο κομματι μπροστα σου...αυτοι ειναι η μερα με την νυχτα :SFGSFGS5:

astanapane_10
30-06-2010, 22:17
Αλλαζω λιγο θεμα αφου ειναι περι ανεμων και υδατων...

εχω να πω το εξης.

Εχω εδω και 1 μηνα περιπου τον LX2 και κανα 10 μερες τον E2DL 200 lumens.

Επισης συνεχεια και οπως παντα εχω τον αγαπημενο μου RRT-0.

Να πω την αληθεια για να καταλαβεις την διαφορα των SF με του Jetbeam χρειαζεται να κοιταξεις μακρυα....που το ματι δεν θα καταλαβει και παρα πολλα.

δυστυχως η ευτυχως για μενα και παντα προσωπικη μου αποψη ο RRT-0 με την μια μπαταρια ειναι σχεδον ιδια ισχυς με τους φοβερους SF.

Δηλαδη εγω αναλογιζομαι. Αν αυτος ο μικρος RRT-0 εχει περιπου την ιδια φωτεινοτητα με τους SF τοτε ο RRT-2 τι μπορει να κανει?

Δεν συγκρινω τις δυο εταιριες και την προσφορα τους στην κοινοτητα των φλασαχολικων αλλα καθαρα τους φακους την χρηση τους και την αποδοση τους.

φυσικα οι SF εχουν χρονο εγγυησης και αποδεδειγμενα αξιοπιστια κατι που οι Jetbeam ισως χρειαστουν καποιο χρονο για να πιστουμε.

Εγω εχω τον RRT-0 εδω και μισο χρονο περιπου. αν περασουν δυο χρονια με την χρηση που του κανω και λειτουργει οπως τωρα τοτε θα εχω να πω πως οντως αυτος ο μικρος φακος ειναι ο καλυτερος που εχω.

Και μεχρι στιγμης ειναι ο καλυτερος που εχω για πολλους λογους.

Παντελής
30-06-2010, 22:32
πολυ ωραιοι φακοι ρε φιλε και ολα τα rrt- μοντελα και τρελα reflector ειδικα ο 1
αλλα και ο νεος ο 3...MONSTER...

astanapane_10
30-06-2010, 22:41
αν επαιρνα εναν RRT τωρα θα κοιταγα πολυ σοβαρα τον RRT-2.

στα πλανα μου ηταν ο RRT-3 αλλα ειναι ακριβος πολυ. Καλυτερα να περιμενω τον Surefire LX1 που πρεπει να ειναι πολυ καλος η κανεναν LX2, E2DL ακομα παρα να δωσω τοσα λεφτα.

Θα μου πεις οτι βγαζει 900 OTF ναι και ειναι πολυ καλος αλλα με λιγοτερο απο τα μισα παιρνω τον Catapult που ειναι περιπου στα ιδια.

Και παλι δεν λεω ο RRT-3 εχει το κατι πιο ωραιο και το κατι παραπανω αλλα πολλα τα λεφτα. αν ανεβεις σε αυτα τα χρηματα νομιζω οτι μετα αρχιζεις και χανεις πολυ το παιχνιδι.

Ξανα λεω οτι εχω δωσει πολλα χρηματα για φακους. αλλα αν αρχιζα απο την αρχη, θα επαιρνα πρωτα εναν SUREFIRE....και τωρα με την γνωση που εχω θα περιμενα τον LX1.

Μετα θα κοιτουσα πολυ στα ματια τον RRT-0 ή τον RRT-2 και μετα Catapult ή Dereelight DBS V3 SST-50....ή αλλιως εναν απο τους Lumapower που φερουν SST-50.

teomav
30-06-2010, 22:43
Αλλαζω λιγο θεμα αφου ειναι περι ανεμων και υδατων...

εχω να πω το εξης.

Εχω εδω και 1 μηνα περιπου τον LX2 και κανα 10 μερες τον E2DL 200 lumens.

Επισης συνεχεια και οπως παντα εχω τον αγαπημενο μου RRT-0.

Να πω την αληθεια για να καταλαβεις την διαφορα των SF με του Jetbeam χρειαζεται να κοιταξεις μακρυα....που το ματι δεν θα καταλαβει και παρα πολλα.

δυστυχως η ευτυχως για μενα και παντα προσωπικη μου αποψη ο RRT-0 με την μια μπαταρια ειναι σχεδον ιδια ισχυς με τους φοβερους SF.

Δηλαδη εγω αναλογιζομαι. Αν αυτος ο μικρος RRT-0 εχει περιπου την ιδια φωτεινοτητα με τους SF τοτε ο RRT-2 τι μπορει να κανει?

Δεν συγκρινω τις δυο εταιριες και την προσφορα τους στην κοινοτητα των φλασαχολικων αλλα καθαρα τους φακους την χρηση τους και την αποδοση τους.

φυσικα οι SF εχουν χρονο εγγυησης και αποδεδειγμενα αξιοπιστια κατι που οι Jetbeam ισως χρειαστουν καποιο χρονο για να πιστουμε.

Εγω εχω τον RRT-0 εδω και μισο χρονο περιπου. αν περασουν δυο χρονια με την χρηση που του κανω και λειτουργει οπως τωρα τοτε θα εχω να πω πως οντως αυτος ο μικρος φακος ειναι ο καλυτερος που εχω.

Και μεχρι στιγμης ειναι ο καλυτερος που εχω για πολλους λογους.
το δικο μου E2DL ειναι αισθητα πιο φωτινος απο rrt-0 ( rcr 123 ) και ρειχνει πιο μακρια. ο RRT-2 θα ρειχνει καλυτερα αλλα εχει μικρο hotspot ( για μενα αχρηστο ). ενω E2DL εχει πολυ μεγαλο και φωτινο hotspot ( πολυ χρησιμο )

astanapane_10
30-06-2010, 22:48
Ναι αυτο φαινεται οταν τους τεσταρεις για μακρυα.

Κοντα δεν βλεπεις παρα πολυ την διαφορα. Εγω παντως προτινω τον RRT-0 μονο και μονο που δεχεται μια RCR123 3.7 V και η αποδοση του ειναι η ιδια περιπου με εναν surefire που παιρνει 2 CR123 3.0V

αν με ρωταγες τωρα, ειπα και πιο πανω, θα κοιτουσα και θα περιμενα τον LX1.

teomav
30-06-2010, 22:53
τον περιμενω και εγω 5 μηνες

astanapane_10
30-06-2010, 22:55
απο που θα τον παραγγειλεις οταν βγει?

απο Αμερικη γινεται να στειλουν?

teomav
30-06-2010, 23:06
απο Αμερικη - μονο ebay . θα τον παραγγειλειλω απο δω http://www.nightgear.co.uk/sc/1027/Surefire-Torches/Surefire-Torches.htm&input[display]=cheapest&id=1027&page=1
ή http://www.kmnw.co.uk/ αλλα ισως και απο ebay ( δευτερη επιλογη ) απο καλο πωλιτη ( ειναι φθηνοτερα )

teomav
30-06-2010, 23:07
http://i50.tinypic.com/b8jkg.jpg

astanapane_10
30-06-2010, 23:18
εχουν διαφορα στο spot. και για την φωτεινοτητα για μια μπαταρια ο RRT-0 ειναι καλος.

teomav
30-06-2010, 23:30
εχουν διαφορα στο spot. και για την φωτεινοτητα για μια μπαταρια ο RRT-0 ειναι καλος.
για μια μπαταρια ο RRT-0 - απο τους καλυτερους

kospap
01-07-2010, 11:57
ευτυχως που δεν περισσευουν μουρμουρια..αλλιως θα με ειχες πισει να τον παρω

teomav
01-07-2010, 18:38
ευτυχως που δεν περισσευουν μουρμουρια..αλλιως θα με ειχες πισει να τον παρω
μη τον παιρνεις κωστα , γιατι ειναι υπερτιμημενος, εγω εχω ενα ultrafire με μια 14500 και εχει ιδιες επιδοσεις με 4 φορες λιγοτερο κοστος και warm tint , leio reflektora, αλλα φυσικα κατωτερης ποιοτητας (ελαφρος ). γενικα τα τελευταια μοντελα ultrafire ποιοτηκα αναβαθμιστηκαν ( εξωτερικα ) . ειναι η γνωμη μου, κωστα , και μπορει να ειναι λανθασμενη. νομιζω οτι εχω διαβασει ενα παλιο σου ποστ, που εγραψες οτι ultrafire εχουν σχετικα καλα ηλεκτρονικα και λεδ, ομως ειναι χαλια τα εξωτερικα τους υλικα (ισως και δεν το ειπες εσυ και εγω μπερδευομαι ). για'υτο ειπα - ο RRT-0 ειναι απο τους καλυτερους , οχι ο καλυτερος ( το μειον του -η τιμη )

teomav
01-07-2010, 20:26
αριστερα - rrt-0 ( rcr 123 ) smooth. δεξια - ultrafire ( rcr 123 ) smooth . σχεδον ιδια παραγωγη, αλλα στο δεξι λιγοτερα δαχτυλιδια στην δεσμη. ομως παραδεχομαι οτι ο rrt-0 εχει την καλυτερη παραγωγη με μια ΑΑ nimh. ( στη φωτο... αποσταση 1 μετρο )
http://i50.tinypic.com/53vcdy.jpg

kospap
01-07-2010, 22:44
Κατσε ρε συ? ποιος ultarfire? o A20? τον εχω αυτον αλλα τον αλλαξα τα φωτα....σκεφτομαι για τον Α10 με 14500 στα 1400...εχω τα υλικα εκτος απο το σωμα

α..ναι και εγω ημουνα....αλλα τον Τζετ θα τον επαιρνα για το δακτυλιδι σε συνδυασμο με Forward click και για την λειτουργια με ΑΑ

teomav
01-07-2010, 23:47
rl-168 , 220lumen

teomav
01-07-2010, 23:51
o Α10 με ΑΑ NIMH ποσο λουμεν βγαζει περιπου? θελω να τον παρω ( αν ξερεις, δεν γραφει πουθενα )

teomav
02-07-2010, 00:26
λαθος, κωστα, rl-118

kospap
02-07-2010, 12:24
Καταλάβα......

για τον Α10κανενας δεν μπορει να ξερει..θα υποθεσω οχι περισσοτερο απο 90-100 πραγματικα

teomav
02-07-2010, 20:25
Καταλάβα......

για τον Α10κανενας δεν μπορει να ξερει..θα υποθεσω οχι περισσοτερο απο 90-100 πραγματικα
παλι καλα

astanapane_10
02-07-2010, 20:36
το σκεφτομαι πολυ σοβαρα γιατι δεν το βρισκω πουθενα αλλου φθηνοτερα.

http://www.digitalrev.com/en/sekonic-l-358-flash-master-light-metre-377.html?category_id=0&search_string=Sekonic+L-358&search_category_id=0&match_type=1&time=1,2,3,4,5,6,7,8,9

Το θεμα ειναι οτι στην Ελλαδα ρε παιδια εχει 400 ευρω. Γιατι μπορουμε να στειλουμε ολοι μαζι ενα email σε ολους τους πωλητες εδω στην Ελλαδα για να εχουμε καλυτερη αντιμετωπιση?

ergotelis
02-07-2010, 20:45
Αν το θες για φακούς, πάρε ένα φθηνό από το DX. Αν το θες και για φωτογραφία, αξίζει να το ψάξεις λίγο παραπάνω.
Εγώ έχω ένα φθηνό από τo DX, και χωρίς να είναι τοπ, κάνει μια χαρά τη δουλειά του με σχετική αξιοπιστία

astanapane_10
02-07-2010, 20:58
ναι εχεις δικιο. Δεν λεει να δωσω τοσα χρηματα.

yuk!
03-07-2010, 00:23
http://imgur.com/bMjHv.png

Χμ... 14 μέρες να κάνω login στο CPF. Ηρέμησε η μανία φαίνεται. :p

astanapane_10
03-07-2010, 00:33
xaxaxaxaxa

καλο πως το καταφερες.:BDBDG54:

yuk!
03-07-2010, 01:29
Ούτε εδώ πολυμπαίνω. Το πήρα απόφαση ότι αν δε βρω ένα καλλιτέχνη να τον πληρώσω μερικές χιλιάδες να μου φτιάξει έναν - δυο φακούς όπως τους θέλω, δεν πρόκειται να τον βρω στο εμπόριο, οπότε... :p

astanapane_10
03-07-2010, 10:50
γνωριζει κανεις που μπορουμε να παραγγειλουμε απο ευρωπη με visa τον surefire e2l AA??

yuk και εγω τον θελω τον φακο που ονειρευεσαι. μαλλον με λιγες αλλαγες.

γενικα θελω εν φακο με μπαταρια ατομου που να διαρκει κανα 2 χρονια.

Παντελής
03-07-2010, 12:48
μεσα και γω...

teomav
03-07-2010, 22:50
γνωριζει κανεις που μπορουμε να παραγγειλουμε απο ευρωπη με visa τον surefire e2l AA??

yuk και εγω τον θελω τον φακο που ονειρευεσαι. μαλλον με λιγες αλλαγες.

surefire e2l AA δεν βρηκα πουθενα ( ευρωπη ) ,ουτε στο ebay.

Παντελής
04-07-2010, 00:45
ρε παιδια εναν φακο τι τον κανει να λεγεται τακτικαλ σε τι διαφερουν απο τους αλλους για εξηγηστε το λιγο οι edc μπορει να ειναι και τακτικαλ η καμμια σχεση

kospap
04-07-2010, 00:59
Κοιτα κυριως ειναι πολυ φουμαρολογια......

περα απο την ανθεκτικοτατη κατασκευη και αξιοπισιτα, υπαρχει ενα ακομη σημαντικο χαρακτηριστικο.....οι διακοπτης που επιτρεπει στιγμιαια λειτουργια.....θα αφησω το τεχνικο μερος για αλλη μερα αλλα το πρακτικο ειναι να μπορει ο χρηστης να κανερι αντισιτοιχη χρηση,,,,,δηλαδη να φωτιζει το στοχο στιγμιαια και ανακλαστικα αν δεν θελει να τον φωτισει αλλο να αφηνει το μπουτον κια ο φακος να σβηνει....

οι διακοπτες λεγονται momentary & forward click.η sUrefire μονο τετοιους χρησιμοποιει

.διαφορετικα ο φακος γινεται ενδειξη θεσης και ανακλαστικα τραβα το πυρ των αντιπαλων....η τακτικη ειανι φωτιζουμε στιγμιαια και μετακινουμαστε σε σκοτεινο σημειο....

Παντελής
04-07-2010, 02:28
οι διακοπτες λεγονται momentary & forward click.η sUrefire μονο τετοιους χρησιμοποιει.
και πολυ καλα κανει η surefire γιατι περα απο το επιχειρησιακο κομματι και για τα δικα μου γουστα οι momentary ειναι πιο σωστοι και βολικοι και αντανακλαστικα τους δουλευω καλυτερα..ποσες φορες εχω παει να βαλω αναμμενο φακο στη τσεπη(αντανακλαστικα).

kospap
04-07-2010, 12:17
με τη διαφορα οτι τα forward click ειναι επιρρεπη σε τυχαιο αναμα

Παντελής
04-07-2010, 12:50
με τη διαφορα οτι τα forward click ειναι επιρρεπη σε τυχαιο αναμα
momentary clip , forward clip μπορεις λιγο να εξηγησεις τις διαφορες(ερε σε κανα χρονο διδακτορικο θα εχω:award:)

astanapane_10
04-07-2010, 20:19
θα ηθελα μια βοηθεια. Σε λιγες μερες εχει ο πατερας μου γεννεθλια και σκεφτομουν να του κανω ενα δωρο. τι αλλο ενα καλο φακο μιας και τον χρειαζεται.

Ειμαι αναμεσα στον LX2 που εχω σε μεγαλη εκτιμηση και τον E1B.

Περιμενω βοηθεια. Δεν ειναι οικονομικη η διαφορα μου, ως δωρο προς τον πατερα μου δεν κοιταω το οικονομικο....τοσα εχουν κανει οι γονεις για μας.

αντε περιμενω!!!

kospap
04-07-2010, 20:41
momentary clip , forward clip μπορεις λιγο να εξηγησεις τις διαφορες(ερε σε κανα χρονο διδακτορικο θα εχω:award:)

αυριο...forward click ειανι αυτο των Μαγκλαιτ

teomav
05-07-2010, 00:37
θα ηθελα μια βοηθεια. Σε λιγες μερες εχει ο πατερας μου γεννεθλια και σκεφτομουν να του κανω ενα δωρο. τι αλλο ενα καλο φακο μιας και τον χρειαζεται.

Ειμαι αναμεσα στον LX2 που εχω σε μεγαλη εκτιμηση και τον E1B.

Περιμενω βοηθεια. Δεν ειναι οικονομικη η διαφορα μου, ως δωρο προς τον πατερα μου δεν κοιταω το οικονομικο....τοσα εχουν κανει οι γονεις για μας.

αντε περιμενω!!!
LX2 σιγουρα

astanapane_10
05-07-2010, 07:45
λες ε?

kospap
05-07-2010, 11:52
θα στα χαλασω λιγο...θα του αρσουν οι μπαταριες? αν βλευεται καλυτερα με τις ΑΑ συνιστω Τκ20

kospap
05-07-2010, 12:26

λοιπον αν ανεκτειτε τα λαθη στην πληκτρολογηση,,

Momentary = στιγμιαιας λειτουργιας

Απλη πιεση αναβει το φακο....και μενει οσο τον κρατας πατημενο...δεν καει κλικ για να μειει απο μονο του....
εωτερικα υπαρχει μια πλακιτσα που με ελατηριο ακουμπα στον πισω πολο της μπαταριας....μολις πιεσετει κανει επαφη με το σωμα του φακου κια κλεινει το κυκλωμα....για να δουλεψει πρπει τα πασα του ενος τουλαχισοτν να εινια ανοδιωμενα, μια που ειναι κακος αγωγος του ηλεκτρισμου

βλεπε surefire 6P, C2,G2, ΚΤΛ

kospap
05-07-2010, 12:55
foraward click

με απλη πιεση αναβει..αν συνεχισεις να πιεζεις κανει κλικ κια μενει μονιμα αναμμενος....αν ξανπιεσης για κλικ σβηνει

βλεπε Fenix, Surefire E2DL

reverse click

μικρη αντισταησ οταν πιεσεις...δεν γινεται τιποτα μεχρι να κανει κλικ....αν συνεχισεις να πιεζεις ΣΒΗΝΕΙ....αν αφησεις μενει αναμμενπς μεχρι να ξαναπιεσεις και κανει κλικ...
παραξενο αλλα βολευει οταν αλλαζεις λειτυυργιες κια ειναι πο δυσκοο να αναψει τυχαια

παραδειγμα σχεδον ολοι οι κινεζικοι

astanapane_10
05-07-2010, 13:28
θα στα χαλασω λιγο...θα του αρσουν οι μπαταριες? αν βλευεται καλυτερα με τις ΑΑ συνιστω Τκ20

TK20 ναι τωρα που το σκεφτομαι, ισως με τις μπαταριες να υπαρχει μεγαλο θεμα.

ΤΚ20 αν θυμαμαι καλα 150 λουμες. Κατσε να τον κοιταξω και ερχομαι..

για κοιταξτε και αυτο που μολις ειδα....

http://www.led-tech.de/en/High-Power-LEDs-Luminus/SST-Series-c_166_167.html

Παντελής
05-07-2010, 15:28
τον εχω παρει εγω στον πατερα μου για την δουλεια και οπως τον εχω ονομασει ''ο φακος του εργοστασιου''.κιτρινος και στον χαμο τον βρισκεις ευκολα ΑΑ μπαταριες παλι ο πατερας τις βρισκει ευκολα smooth reflector 150 λ neutral white κλασσικο μεγεθος και οχι μικρος που δεν βολευει τους παλιους.και αλλα πολλα, πολυ συμπαθητικος φακος..

teomav
05-07-2010, 21:54

ΤΚ20 αν θυμαμαι καλα 150 λουμες. Κατσε να τον κοιταξω και ερχομαι..

για κοιταξτε και αυτο που μολις ειδα....

http://www.led-tech.de/en/High-Power-LEDs-Luminus/SST-Series-c_166_167.html
με 2 ΑΑ για τον πατερα σου προτεινω -
http://www.jetbeam.com.cn/links/pro/jet1proexv3.aspx
ή το αγαπημενο μας lumapower
http://www.lumapower.com/89.html

teomav
05-07-2010, 21:59
ειδικα η δευτερη επιλογη σε ασημι χρωμα - "λεει" - http://www.batteryjunction.com/lumapower-silver-vantage-limited.html

astanapane_10
05-07-2010, 22:06
ειναι τελειο το lumapower αλλα το jetbeam ειναι απιστευτο το design.

ευχαριστω παιδια αποφασισα.

Θα δω και μερικα review CPF και βιντεο στο youtube και ολα οκ.

Αλλα το βλεπω για τον επομενο μηνα γιατι τωρα....

astanapane_10
06-07-2010, 13:07
Συνεχιζω εδω το θεμα για την ευκολια αλλαγης pills και την ευελιξια των φακων.

εμενα με ενδιαφερει να γινονται σωστες αγορες απο τα παιδια που αρχιζουν να αγοραζουν τωρα ενα δυο φακους, και οχι να πεφτουν στην παγιδα του καταναλωτισμου.

Καλο θα ειναι καποιος που αρχιζει τωρα να μαζεψει κανα φραγκο για εναν surefire, εναν καλο.

μετα να κοιταξει την ευελιξια των αλλων εταιριων για να μπορεσει να εχει εναν που να του αρμοζει και να μπορει να κοιμαται ησυχος χωρις αγχος.

Εγω με τον lumapower τωρα και τον dereelight δεν εχω προβλημα να χαλασει η να παθει κατι.

Και ειναι και οι δυο παρα μα παρα πολυ καλοι φακοι με εναλλακτικες στο pill & batteries.

Παντελής
09-08-2010, 17:14
δεν ξερω αν το γνωριζετε αλλα εδω πουλανε led lenser(μοναστηρακι αθηνων)
led lenser in greece (http://www.pastras.gr/)

satmatrix
09-08-2010, 17:57
Σιγα σιγα θα αρχισουν και στην Ελλαδα να ξυπνανε ολο και περισσοτεροι

Παντελής
09-08-2010, 20:58
Σιγα σιγα θα αρχισουν και στην Ελλαδα να ξυπνανε ολο και περισσοτεροι
φαινεται να ξυπνανε μονο προς οφελος ομως χωρις καθολου μερακι για τον καταναλωτη-χομπιστα.(πολυ ακριβοι μου φαινονται)

kospap
09-08-2010, 21:18
Κοτα η led lenser εχει το πλεονεκτημα του χαμηλου κοστους παραγωγης ποανω σε καλουτσικα σχεδια, και το εξοχο συστημα εστιασης...

το ζητημα ειναι τι πακετο παιρνουν οι εισαγωγεις και οι μεταπωλητες.....απο ατομο του χωρου ξερω οτι η εταιρια καλυπτει τον μεταπωλητη για 7 χρονια....αν βγει ενας μαπα του τον αλλαζει χωρις πολλα λογια. Βεβαια μπορει να το κανει αυτο λογωτου χαμηλου κοστους

καατσκευη στην κινα, φθηνα λεντ, οχι ηλεκτρονικα....

το ζητημα ειναι να ξυπνησει ο μεσος καταναλωτης..απο την επειρια μου οι αστυνομικοι και στρατιωτικοι αγορ;αζουν φακους οπως με τα παπουτσια....τα βλεπυν, τα δοκιμαζουν τα αγοραζουν.....δεν σκεφτονται ποιοτητα δερματος, νημα ραφων, χαραξη σολασ κτλ κτλ...

οποτε ευκολα τους πουλας κατι που μπορει να υποσχεθει κατι παραπανω

satmatrix
10-08-2010, 19:39
Οι κινεζοι και το internet θα κανουν τους δικους μας
εμπορους να βαλουν μυαλο
γιατι ετσι και αλλιως αυτοι χανουν!!!!!!!!!

kospap
11-08-2010, 12:07
Ναι, αλλα μην το βιαζεσαι..ενας πωλητης της fenix στη Σαλονικα ειχε βαλει ταμπελα στη βιτρινα οτι ειναι αμερικανικοι!

οταν του το ειπα δεν με πιστευε..μετα του ειπα οτι περιμενω το δωρο συμμετοχγς στο διαγωνισμο της εταιριας για το νεο φακο (τοτε MC-10) και αρχισε να μαζευεται..

Παντελής
11-08-2010, 18:44
Ναι, αλλα μην το βιαζεσαι..ενας πωλητης της fenix στη Σαλονικα ειχε βαλει ταμπελα στη βιτρινα οτι ειναι αμερικανικοι!

οταν του το ειπα δεν με πιστευε..μετα του ειπα οτι περιμενω το δωρο συμμετοχγς στο διαγωνισμο της εταιριας για το νεο φακο (τοτε MC-10) και αρχισε να μαζευεται..
ουχα χα :drummer: οτι θελει ο καθενας λεει και κανει...

satmatrix
12-08-2010, 00:44
Η απατεωνια στην Ελλαδα παει συννεφο
και τωρα με την κριση...........:idea::smash::violent-smiley-008:

Παντελής
12-08-2010, 02:13
γνωριζει κανεις τους nitepalm και pelican 7060.για τους πρωτους γενικα εχω διαβασει κατι για τρελα runtimes και τον pelican οτι εχει πολυ καλο throw.

kospap
12-08-2010, 12:07
Ο δευτερος ειναι μεγαλος...οντως εχει καλο throw αλλα ο ρεφλεκτορας ειναι στανταρ στην εταιρια....

κατα τη γνωμη μου κια κυριως λογω της ειδικης μποαταριας δες αξιζει να αγοραστει αν ασχολεισαι με φακους...

Παντελής
12-08-2010, 12:40
Ο δευτερος ειναι μεγαλος...οντως εχει καλο throw αλλα ο ρεφλεκτορας ειναι στανταρ στην εταιρια....

κατα τη γνωμη μου κια κυριως λογω της ειδικης μποαταριας δες αξιζει να αγοραστει αν ασχολεισαι με φακους...
μπαταρια για τον nitepalm η ton pelican λες...τι τυπος μπαταριας ειναι

kospap
12-08-2010, 13:16
για τον πελικαν..ειναι 18650 σε θηκη..αντικατασταση μονο απο την ετιαρια!...ναι καλα....

http://www.pelican.com/lights_detail.php?recordID=7060
http://www.candlepowerforums.com/vb/showthread.php?t=160091

satmatrix
13-08-2010, 04:06
Για το μεγεθος του δεν νομιζω οτι εχει πολυ καλο throw

yuk!
26-08-2010, 00:22
Πως τα φέρνει η ζωή... :p

Διάβαζα παλιά για τους RA και πολύ αργότερα για τους Quark με το σούπερ λόου σε κάτι δέκατα του λούμεν και σκεφτόμουν ότι αποκλείεται να χρήσιμος ένας φακός που είναι "τόσο" λίγο φωτεινός.

Φαστ φόργουορντ στο σήμερα όπου σκέφτομαι να πάρω έναν Zebralight φακό για να τον δοκιμάσω, αλλά το λόου τους δεν είναι πολύ λόου!
Στον SC50 (πρώτη επιλογή) είναι 0,7 λούμεν και στον SC30 είναι 0,4! :SFGSFGS5:

Παντελής
26-08-2010, 08:35
Πως τα φέρνει η ζωή... :p

Διάβαζα παλιά για τους RA και πολύ αργότερα για τους Quark με το σούπερ λόου σε κάτι δέκατα του λούμεν και σκεφτόμουν ότι αποκλείεται να χρήσιμος ένας φακός που είναι "τόσο" λίγο φωτεινός.

Φαστ φόργουορντ στο σήμερα όπου σκέφτομαι να πάρω έναν Zebralight φακό για να τον δοκιμάσω, αλλά το λόου τους δεν είναι πολύ λόου!
Στον SC50 (πρώτη επιλογή) είναι 0,7 λούμεν και στον SC30 είναι 0,4! :SFGSFGS5:
τα 2 και τα 10 των φακων ειναι πολλα το βραδυ,εχω ξυπνησει την γυναικα μπαινοντας στο δωματιο να βρω κατι πολλες φορες.θελω και γω εναν quark νομιζω 0,2 λουμενς βγαζει ειναι μια χαρα.

Παντελής
26-08-2010, 19:11
καλησπερα παιδια εχω ενα συντριβανι στο μπαλκονι και θα ηθελα να μαθω αν μπορω να του βαλω καποια αδιβροχα λεντ διαφορων χρωματων και να εναλλασονται μεταξυ τους

τωρα εχει αυτα τα λεντ και αυτη τη πριζα

Παντελής
26-08-2010, 19:17
και μια ακομη

astanapane_10
26-08-2010, 19:51
απο οτι βλεπω η τροφοδοσια ειναι μεχρι 250ma. Και 12V. που ειναι κατι πολυ λιγο.

Πρεπει να πας σε ledakia και με σταθεροποιητη τασης στα 3V. αλλιως παπαλα.

για αδιαβροχα δεν γνωριζω.

Παντελής
26-08-2010, 20:00
απο οτι βλεπω η τροφοδοσια ειναι μεχρι 250ma. Και 12V. που ειναι κατι πολυ λιγο.

Πρεπει να πας σε ledakia και με σταθεροποιητη τασης στα 3V. αλλιως παπαλα.

για αδιαβροχα δεν γνωριζω.
ενταξει η φωτεινοτητα μου κανει μονο η εναλαγη με ενδιαφερει.για λιγο φωτεινοτητα ακομη δεν εχω προβλημα αλλα μετα θα χαλασει ολο το σκηνικο

astanapane_10
26-08-2010, 21:02
η εναλλαγη ειναι ευκολο να γινει. Μπορω να το κανω και εγω. Υπαρχει και ετοιμη πλακετα στο δικτυο αλλα μπορω να φτιαξω και εγω. Αν θελεις να σου στειλω κατι αλλα πρεπει να περιμενεις μεχρι να γυρισω απο αμερικη.

αυτο που εχω φτιαξει ειναι με 8 Leds. μπορεις να βαλεις οτι Led θελεις.

Η εναλλαγη γινεται γρηγορα. Το θεμα ειναι οτι αυτο που εχω ετοιμο και εχει πολλα mode.

παρε μια ιδεα.

http://picprojects.org.uk/projects/ledchaserpwm/index.htm

τα LEDs μπορεις να τα τραβηξεις οπου θελεις εσυ.

Για το νερο σκεφτηκα κατι. Τραβας τα LEDs μονο μεσα στο νερο και τα καλωδια τα κλεινεις με κατι μονοτικο και με σιλικονη

Παντελής
26-08-2010, 21:26
η εναλλαγη ειναι ευκολο να γινει. Μπορω να το κανω και εγω. Υπαρχει και ετοιμη πλακετα στο δικτυο αλλα μπορω να φτιαξω και εγω. Αν θελεις να σου στειλω κατι αλλα πρεπει να περιμενεις μεχρι να γυρισω απο αμερικη.

αυτο που εχω φτιαξει ειναι με 8 Leds. μπορεις να βαλεις οτι Led θελεις.

Η εναλλαγη γινεται γρηγορα. Το θεμα ειναι οτι αυτο που εχω ετοιμο και εχει πολλα mode.

παρε μια ιδεα.

http://picprojects.org.uk/projects/ledchaserpwm/index.htm

τα LEDs μπορεις να τα τραβηξεις οπου θελεις εσυ.

Για το νερο σκεφτηκα κατι. Τραβας τα LEDs μονο μεσα στο νερο και τα καλωδια τα κλεινεις με κατι μονοτικο και με σιλικονη
το καθε λεντ ειναι ισοδυναμο με ολα τα δικα μου γιατι αν αναβει λιγοτερο δεν θα λεει ειναι στα ορια ο φωτισμος καλος πιο κατω δεν θα φαινεται καλα.αν αναβει ενα λεντ καθε φορα ισως να μην φτανει.θα το δουμε παντως με ενδιαφερει.

astanapane_10
26-08-2010, 21:51
αν ειδες το βιντεακι, υπαρχει και mode που αναβουν διαδοχικα ανα ομαδες.

Τα LED ειναι 5 mm. θα το φτιαξω θα σου το στειλω και κανε το οτι θες. Αλλα μετα τις 6 Σεπτεμβριου.

yuk!
29-08-2010, 14:05
Υπάρχει κάποιος που μπορεί να εξαφανίσει (για μένα) το keyring attachment από τον αλουμινένιο Prevo;
http://i38.photobucket.com/albums/e129/ti-force/DSC00943.jpg
[image source (http://www.candlepowerforums.com/vb/showpost.php?p=3506617&postcount=50)]

astanapane_10
29-08-2010, 14:30
μια χαρα μου φαινεται.

http://www.4sevens.com/popup_image.php?pID=2411&image=1

kospap
29-08-2010, 22:00
etsi einai OK?

http://a.imageshack.us/img713/5366/dsc00943.gif

yuk!
29-08-2010, 22:28
etsi einai OK?
Εννοούσα στη πραγματικότητα! :flipout:

kospap
29-08-2010, 23:03
θα σε βαρεσω....δεν το ειπες....

πριονακι και ψιλες λιμιτσες κοσμηματοπωλων....και ταινια μασκαρισματος

yuk!
29-08-2010, 23:34
:blush: Ναι, σόρρυ.
Μπα, δε νομίζω ότι μπορώ να το κάνω μόνος μου, ο κουλοχέρης. Η μια άκρη είναι πολύ φαρδιά.

Θα πάρω έναν όμως. Βγήκε ακριβώς τη στιγμή που βαρέθηκα τον Preon και ήμουν έτοιμος να χτυπήσω έναν LD01. :D

kospap
30-08-2010, 11:11
αν μιλας για το οτι θα χαθει φινιρισμα εχεις δικιο...

κατα τα αλλα θελει ψιλοδουλεια για να μην φας παραπανω φινιρισμα....δεν νομιζω οτι θα ηταν καλυτερα αν χρησιμοποιουσε κανεις τορνο...

yuk!
30-08-2010, 11:23
Εντάξει μάλλον είμαι υπερβολικός... Επειδή κουβαλάω τους ΑΑΑ όταν θέλω ένα φακό που να εξαφανίζεται, θα μου άρεσε αν έλειπε αυτό το πράγμα που το κρεμάς (όπως λέγεται τελοσπάντων).
Δε νομίζω ότι αξίζει τον κόπο τελικά. Όπως είδα στο CPF μπορεί να σταθεί όρθιος με αυτό το πράγμα, ενώ αν το βγάλω σίγουρα δε θα μπορεί μετά. :p

kospap
30-08-2010, 13:21
isa isa...8a einai FLAT

yuk!
30-08-2010, 13:49
Ναι αυτό λέω, ότι αν το φτιάξω εγώ ΔΕΝ θα είναι φλατ. :p

yuk!
30-08-2010, 20:41
@kospap

ΟΚ, με τη καμία δεν κόβεται! :p

http://imgur.com/FHME9.png
[image source (http://www.candlepowerforums.com/vb/showpost.php?p=3507767&postcount=1)]

kospap
30-08-2010, 20:52
ωχ.....η μονη λυση ο τορνος και flat αφινιριστος πατος

Παντελής
07-09-2010, 18:34
καλησπερα παιδια.μιας και τα λεμε τοσο καιρο προτεινω οσοι θελετε να γραψετε το μικρο σας ονομα να τα λεμε καλυτερα ,ειναι ομορφα αλλα αψυχα τα ψευδωνυμα.

Παντελής
07-09-2010, 18:35
αντε κανω την αρχη αν και βγαζει ματι
ΠΑΝΤΕΛΗΣ

astanapane_10
07-09-2010, 18:40
Εχω μιλησει με κανα δυο απο εσας,

Λεοναρντο.

teomav
07-09-2010, 20:44
Θεοδωρος ή απλος Τεο.

Παντελής
07-09-2010, 21:36
λες και ειμαι σε αλλο φορουμ... :Banane0::Banane0::Banane0:

astanapane_10
08-09-2010, 14:05
παιδια ποιος ηθελε φωτισμο για το συντριβανι στον κηπο?

Δεν θυμαμαι. Ειχα υποσχεθει να στειλω ενα κυκλωμα που θα μπορουσε να βοηθησει. Το θεμα ειναι οτι πρεπει να το βαλει καπου στεγανα.

Το εχω περιοπου ετοιμο και θα μπορεσω να το στειλω. Ειναι το ιδιο με την παρακατω σελιδα.

http://picprojects.org/projects/ledchaserpwm/index.htm

kospap
09-09-2010, 11:19
κωστας

astanapane_10
11-09-2010, 17:05
Επρεπε να ανεβασω τις φωτο οταν ημουν εκει.

Δεν πειραζει μονο για τους φιλους του φορουμ εδω με αγαπη απο την Minneapolis.

Ηταν πολυ ωραια και πολυ ηρεμα με πολυ φαι και πολλα εξοδα.

Παντελής
21-09-2010, 15:37
καλησπερα παιδια καλως ανταμωσαμε παλι.αφου πηγα και το ταξιδακι του μελητος επεστρεψα και παλι στην χαβουζα.παρακατω παραθετω μια φωτογραφια χιλιες λεξεις.
beach party with meat skewer fenix tk11 r2

http://img291.imageshack.us/img291/3250/19092010290800x600.jpg

netblues
23-09-2010, 12:23
Εγω παλι βλεπω ενα τρι καλο φακουδακι fenix να προσπαθει να κρυφτει ως σουβλακι....

yuk!
23-09-2010, 12:43
Είναι στιγμές που ανταλλάζεις φακούς για σουβλάκια... :thrasher:

Παντελής
23-09-2010, 15:50
επαθαν ζημια με τον φακο ειδικα οταν εβγαλα το ντιφιουζερ και εριξα στην παραλια(ψαχναν τον προβολεα ολοι)

astanapane_10
23-09-2010, 18:14
αυτα ειναι τα καλα....και τα καλυτερα παντα ειναι το φαι.

Παντελής
24-09-2010, 08:35
αυτα ειναι τα καλα....και τα καλυτερα παντα ειναι το φαι.
και μετα τον φακο παθαμε πλακα με τα ζουμερα σουβλακια.... :eating: :ernaehrung004:

kospap
24-09-2010, 11:06
Εγω παλι βλεπω ενα τρι καλο φακουδακι fenix να προσπαθει να κρυφτει ως σουβλακι....

κατσε εννοεις το αντικειμενο στα αριστερα.....ειναι ενας fenix Tk45?

netblues
24-09-2010, 11:14
εεε.. λες να ειναι τριπλο σουβλακι??? :PPP

Παντελής
24-09-2010, 19:56
αριστερα ειναι τσιμπιδα δεξια στο σκαμπο ειναι ο τκ

netblues
24-09-2010, 20:25
Οφθαλμαπατη.....
Εκτος αν ο τκ45 γινεται και τσιμπιδα... :D

Παντελής
17-12-2010, 13:39
Πολυ πραμα εχει η ιστοσελιδα του φιλου σου. Και ετυχε σε καιρο που ψαχνω για καμια καραμπινα (κανονικη οχι airsoft) αλλα δεν ξερω τι να παρω. Με κινδυνο να ξεφυγουμε απο το θεμα : θελω να παρω μια που να ειναι κατραμι μαυρη, μαλλον σε συνθετικο, να μην χρειαζεται πολυ συντηρηση (κατι σαν τα glock), να μην σκουριαζει καθολου (κατ' αναγκη ελαχιστα). Δεν ξερω αμα θα ειναι επαναληπτικη ή ημιαυτοματη. Μερικα απο αυτα που κοιταω χωρις σειρα:
BENELLI M3 και Μ4 (ακριβες αλλα μαλλον απο τις κορυφαιες)
BENELLI SUPER NOVA
REMINGTON 870 (κλασσικη αξια με πανω απο 10εκατομυρια πωλησεις)
REMINGTON 877 (διαστημικο αλλα γουστοζικο)
MOLOT (αυτο και εαν ειναι εντυπωσιακο)
Το οπλο μαλλον δεν θα παει καθολου για κυνηγι. Αντε καμια σκοποβολη. Περισσοτερο για την φαση που λεμε θα αγοραστει, να λεμε οτι εχουμε ενα καλο.

Εννοειται οτι θα μπει φακος πανω (για να μην ξεφυγουμε απο το θεμα) με διακοπτη πιεσης (remote switch) και ενα καρο συμπραγκαλα (θα γινει μεταλλαγμενο).

Συγγνωμη για το τελειως εκτος θεματος (περαν του φακου που θα μπει επανω του) αλλα ειμαι στο ψαξιμο.
Δεκτες προτασεις [links - βιβλια - οδηγους αγορας κτλ ] (καλυτερα μαλλον σε πμ για να μην ενοχλουμε στο site).

καλυτερα παρε μια σκοπευτικη καραμπινα αφου δεν θα την χρησιμοποιεις για κυνηγι.στο λεω γιατι ασχολουμε και με τα δυο.

learner
17-12-2010, 14:48
καλυτερα παρε μια σκοπευτικη καραμπινα αφου δεν θα την χρησιμοποιεις για κυνηγι.στο λεω γιατι ασχολουμε και με τα δυο.

Τι σκοπευτικη καραμπινα εννοεις; Μαρκα - μοντελο;

Παντελής
17-12-2010, 17:08
κοιτα τα οπλα που ειναι για σκοπευση ειναι πιο ''μελετημενα'' ενω τα κυνηγετικα πιο απλα.βεβαια ολα ειναι σχετικα,στο σκοπευτηριο εχω κερδισει αρκετους με ενα ρωσικο δικαννο που εχω το οποιο οι σκοπευτες το χλευαζουν.τεσπα ψαξτο και σ'αυτο το σαιτ(πρεπει να κανεις εγραφη για να συμμετεχεις) και πιστευω θα σε βοηθησουν.

http://www.e-artemis.gr/forum/

και εδω κατηγοριες οπλων και μοντελα

http://www.e-fox.gr/index.php?pN=guncategory

παντως αν θελεις για σκοπευση προτιμησε ενα σουπερ ποζε δικαννο και οχι καραμπινα(αλληλεπιθετο δλδ με τις καννες η μια πανω στην αλλη)

learner
17-12-2010, 20:46
παντως αν θελεις για σκοπευση προτιμησε ενα σουπερ ποζε δικαννο και οχι καραμπινα(αλληλεπιθετο δλδ με τις καννες η μια πανω στην αλλη)

Μπα τα δικαννα ουτε να τα βλεπω δεν θελω. Ηθελε να μου δωσει και ο συγχωρεμενος ο παππους μου ενα guerini pintossi με κοκκορια απο το 50 μαλλον πρεπει να ηταν και δεν το ηθελα.

Παντελής
17-12-2010, 21:27
ενταξει οχι και με κοκορια βεβαια εχει αλλη αξια ενα τετοιο.παρε οτι σου κανει κεφι για να το ευχαριστηθεις και αν μενεις αθηνα ελα στο σκοπευτηριο του σχιστου να ριξουμε πιατα.

learner
17-12-2010, 22:38
ενταξει οχι και με κοκορια βεβαια εχει αλλη αξια ενα τετοιο.παρε οτι σου κανει κεφι για να το ευχαριστηθεις και αν μενεις αθηνα ελα στο σκοπευτηριο του σχιστου να ριξουμε πιατα.

το προβλημα ειναι οτι δεν ξερω τι να παρω. Οικονομικο ή ακριβο (πανω απο 1.200).
Εαν παω για τα 1200 μαλλον η λυση ειναι MOLOT. Εαν παω για φθηνο μαλλον για καμια επαναληπτικη θα παω ή μπορει και για το baikal mp153.
Πιθανον να με πιασει και καμια ορεξη για πρακτικη σκοποβολη (βεβαια να υπαρχει και ρευστο).

Παντελής
18-12-2010, 00:18
μια καλη καραμπινα με 1200 παιρνεις.απο αυριο θα σου γραψω καλες προτασεις.εγω εχω baikal δικαννο,απλα εργαλειο αλλα θα σε συμβουλευα καραμπινα baikal ξεχνα το.γενικα τουρκικες και ρωσικες μην κοιταζεις.σε καταταξη προσωπικη γουστου τα δικαννα τα εχω πρωτα τις χραπα-χρουπα 2ρες και τις καραμπινες δεν ψηνομαι καθολου.υπαρχουν φαν και εχθροι στα δικαννα-καραμπινες.
μια καραμπινα πασιγνωστη και αξιολογη σχεδον σταθερη αξια ειναι η beretta vitoria αν θες μελετησε την λιγο.http://www.hobbi.gr/product_info.php?cPath=49_69_106_303&products_id=902 και σε πολλα σχεδια.
παντως οτι και να επιλεξεις θα πας σε οποιοδηποτε μαγαζι και θα την επωμισεις,να δεις οτι σου κανει.

learner
18-12-2010, 00:29
μια καλη καραμπινα με 1200 παιρνεις.απο αυριο θα σου γραψω καλες προτασεις.εγω εχω baikal δικαννο,απλα εργαλειο αλλα θα σε συμβουλευα καραμπινα baikal ξεχνα το.γενικα τουρκικες και ρωσικες μην κοιταζεις...

ουτε το MOLOT να δω ; Μονο τα καλυτερα ακουω αλλα ακριβουτσικο.

Παντελής
19-12-2010, 17:58
ελα φιλε μου ειχα φαει εναν ιο ξεγυρισμενο και ετρεχα με το pc.θα σου γραψω μοντελα αυριο να ξεσκονισω λιγο.τις molot δεν τις ξερω καλα αλλα οι ρωσικες ειναι το κλασσικο που λεμε ''σκυλια'' αλλα απο αυτοματισμους ασ'το.τα ρωσικα φτιαχνονται απο τα λιωμενα μεταλλα των πολεμικων οπλων οποτε μιλαμε για οτι καλυτερο.

learner
19-12-2010, 19:14
ελα φιλε μου ειχα φαει εναν ιο ξεγυρισμενο και ετρεχα με το pc.θα σου γραψω μοντελα αυριο να ξεσκονισω λιγο.τις molot δεν τις ξερω καλα αλλα οι ρωσικες ειναι το κλασσικο που λεμε ''σκυλια'' αλλα απο αυτοματισμους ασ'το.τα ρωσικα φτιαχνονται απο τα λιωμενα μεταλλα των πολεμικων οπλων οποτε μιλαμε για οτι καλυτερο.

Οκ θα περιμενω νεα σου. Σημερα αγορασα και τον ετησιο οδηγο αγορας Κυνηγι και Κυνοφιλια, για να ριξω μια ματια. Ειχε και δωρο κυαλια μεσα. Αλλα νομιζω μερικα μοντελα δεν τα εχει μεσα ουτε και τα ιδιαιτερα χαρακτηριστικα των οπλων (πχ ποσες σφαιρες παιρνουν μεσα).

Παντελής
19-12-2010, 21:10
απο τον νομο επιτρεπεται 3 φυσιγγια στις καραμπινες ετσι ερχονται και απο τα εργοστασια,βεβαια στα δικαννα ενταξει ενοειται 2.υπαρχει ενα εξαρτημα που το βγαζεις και δεχεται μεχρι 5 η καραμπινα αυτο βεβαια ΔΕΝ ΤΟ ΣΥΖΗΤΑΜΕ.θα σε συμβουλευα να πας σε ενα οπλοπωλιο και να δοκιμασεις μερικα οπλα στα πλαισια που εχεις και σε γνωστα κομματια.οσο το ψαχνεις θα μπερδευεσαι.δες ποιο σου καθετε(βασικο)καλα και αν σε καλυπτει σε ενα καλο ποσοστο παρ'το.μετα το παμε και σε κανα γνωστο οπλουργο να σου βαλει μετρα (σου το ρυθμιζει συμφωνα με τον σωματοτυπο σου) και εισαι αρχηγος.

Παντελής
19-12-2010, 21:19
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=13254&subid=2&pubid=1088551
διαβασε και αυτο αλλα στο ξαναλεω πηγαινε να δοκιμασεις και να διαλεξεις ειναι το καλυτερο και μην αγχωνεσε δεν την παντρευεσαι την καραμπινα.

Billy the Kid
19-12-2010, 21:35
Θα παρακαλούσα να μην γίνεται συζήτηση περί όπλων. Χώρια του ότι είναι εκτός θεματολογίας του φόρουμ υπόκεινται και σε ειδική νομοθεσία.

learner
19-12-2010, 22:42
Θα παρακαλούσα να μην γίνεται συζήτηση περί όπλων. Χώρια του ότι είναι εκτός θεματολογίας του φόρουμ υπόκεινται και σε ειδική νομοθεσία.

Σεβαστο αυτο που ζητας μπιλυ αλλα νομιζα οτι γενικα μπορουμε και ιδιαιτερα σε αυτο το ποστ να μιλησουμε για οτι θελουμε (συμπεριλαμβανομενων και τον οπλων). Και φυσικα μιλαμε για καραμπινες και οχι για ραβδωτα και πολεμικα. Εαν παλι αυτο ειναι αντιθετο ως προς του κανονες του site να με συγχωρεσεις προσωπικα. Εαν δεν υπαρχει κατι τετοιο στους κανονες παρακληση να μας το πεις. Ευχαριστω εκ των προτερων.

Παντελής
19-12-2010, 22:50
ok billy απο αγνοια εγινε η κουβεντα,διακοπτεται εδω.
learner θα τα πουμε private αν χρειαστεις αλλη βοηθεια.

Billy the Kid
19-12-2010, 22:58
Δεν τίθεται θέμα αφού υπάρχει κατανόηση.
Σωστά το "περι ανέμων και υδάτων" στο παρόν νήμα, αλλά ρε παιδιά άλλο να μιλάμε πχ για εξωλέμβιες και άλλο για όπλα. Δεν υπάρχει προσωπικά θέμα οπλοφοβίας. απλώς το συγκεκριμένο τυχαίνει ιδιαίτερης ευαισθησίας απο κάποιες κοινωνικές ομάδες και ίσως μερικοί δυσανασχετίσουν διαβάζοντας τα εδώ.

learner
19-12-2010, 23:00
πασο και απο εμενα αφου ενοχλει. Παντελη σε πμ πιθανον να χρειαστω καποια πραγματα - γνωσεις σου.

Billy the Kid
19-12-2010, 23:23
Kαι για να μην δημιουργήσω εντυπώσεις σας λέω κάτι.........ευχάριστο?? :)
Στην περιοχή που μένω (Νότια Εύβοια) έχουμε συστήσει μερικοί "ρομαντικοί" τον Σύλλογο Εθελοντών Δσοπυροσβεστών/Διασωστών Στύρων Ευβοίας, ο οποίος φέτος ανακηρύχθηκε απο το WWF και την Π.Υ ο τρίτος σε αποτελεσματικότητα σε ολη την Ελλάδα!
Διαβάζοντας με ενδιαφέρον τα όσα γράφετε στο φόρουμ προμηθεύτηκα 2 FENIX (TK-12 kai LD 10) oι οποίοι σε αποστολές διάσωσης που είχαμε φέτος και απεγκλωβισμούς απο τα χιόνια προ ημερών έκαναν θαύματα!
Περιττό να σας πώ ότι τα παιδιά του Συλλόγου....ετοιμάζονται!....

Α να χαθείτε!!! Θα μας ξεψιλιάσετε!!!:flipout::flipout::flipout:

kospap
20-12-2010, 20:13
καλα να παθετε ρε...και που να μπλεξετε με καλυτερα κομματια χαχαχα....

τους φακους κεφαλης Zebralight τους ειδατε?

γαι το τι θα ξεδεψετε μετα απο αυτα θα σας πουμε εν καιρω....

ετσι μην το παρουν χαμπαρι οι γθναικες σας κια σας ριξουν στο γκρεμο, και να δουμε ποιος θα σας βγαλει.....

Billy the Kid
20-12-2010, 20:51
καλα να παθετε ρε...και που να μπλεξετε με καλυτερα κομματια χαχαχα....

τους φακους κεφαλης Zebralight τους ειδατε?

γαι το τι θα ξεδεψετε μετα απο αυτα θα σας πουμε εν καιρω....

ετσι μην το παρουν χαμπαρι οι γθναικες σας κια σας ριξουν στο γκρεμο, και να δουμε ποιος θα σας βγαλει.....

Τσαούσες αρβανίτισες! Απαπαπαπα!!! :flipout::flipout:

Παντελής
23-12-2010, 18:18
Άντε και για να γελάσουμε λίγο...

Γιατί μερικοί άντρες έχουν σκύλο και όχι σύζυγο:

1. Οσο πιό πολύ αργήσεις να γυρίσεις σπίτι, τόσο πιό ενθουσιασμένος είναι ο σκύλος οταν σε βλέπει.

2. Τα σκυλιά δεν παρεξηγιούνται αν τα φωνάξεις με το όνομα άλλου σκύλου.

3. Στα σκυλιά αρέσει να αφήνεις πεταμένα πράγματα στο πάτωμα.

4. Οι γονείς του σκύλου δεν έρχονται ποτέ επίσκεψη.

5. Τα σκυλιά συμφωνούν ότι για να τα κάνεις να καταλάβουν τι λές πρέπει να τους υψώσεις την φωνή.

6. Δεν χρειάζεται ποτέ να περιμένεις τον σκύλο σου να ετοιμαστεί, για να βγείς εξω. Είναι έτοιμος 24 ώρες το 24ωρο.

7. Τα σκυλιά νομίζουν ότι εχει πλάκα όταν είσαι μεθυσμένος.

8. Στα σκυλιά αρέσει το κυνήγι και το ψάρεμα.

9. Ο σκύλος δεν πρόκειται ποτέ να σε ξυπνήσει μες στη νύχτα για να σε ρωτήσει, "Αν πέθαινα, θα έπαιρνες άλλο σκύλο?"

10. Αν το σκυλί σου γεννήσει, απλά βάζεις μιά αγγελία στην εφημερίδα και τα δίνεις.

11. Ο σκύλος θα σε αφήσει να του βάλεις κολάρο με καρφιά, χωρίς να σε χαρακτηρίσει ως διεστραμμένο.

12. Αν ο σκύλος σου μυρίσει επάνω σου την μυρωδιά άλλου σκύλου, δεν τρελλαίνεται. Απλώς του φαίνεται ενδιαφέρον.

13. Στα σκυλιά αρέσει να κάνουν βόλτες στην καρότσα του φορτηγού.

Και το καλύτερο από όλα:

14. Αν ο σκύλος σου φύγει, δεν παίρνει τα μισά σου υπάρχοντα.

Και για να κάνετε την δοκιμή: Κλείδωσε στο πορτμπαγκαζ την γυναίκα σου και τον σκύλο σου, για μιά ώρα. Ανοιξε καιδες ποιός είναι πιό χαρούμενος όταν σε δεί.

:flipout: :flipout: :bike: :rofl:

Παντελής
12-01-2011, 00:51
Απίστευτο

κόλπα με λέιζερ (http://www.dailymotion.com/video/xginms_lerv22-php_lifestyle#from=embed)